יישר כח לממשלה שלנו: המבצע מתקדם!ונסי
תודה לה' שמוביל את זה כך בינתייםיטבתה
עם החשבונות שלו.
וישר כוח לממשלה שמגבה ולחיילי צה"ל שמחרפים נפשם למעננו
הקב"ה ישמרם ויצילם ויחזירם לשלום בריאים בגופם ונפשם
נכון. ב"ה. צריך גם להודות כשיש דברים טובים וראוייםד.
אכן!!יישר כוח!!!ותן טל

[בהערת סוגריים: מעניין איפה כל אלו שיודעים יפה יפה לתקוף את הממשלה, הצבא וכו' וכו' וכו', כאשר יש משהו שלא מוצא חן בעיניהם - איפה הם עכשיו, כדי לשבח את הממשלה על המלכים שהיא עושה? להתלונן כאשר הממשלה עדיין לא נכנסה קרקעית, הם ידעו - כעת צריך גם להיות הוגנים מספיק כדי לתת קדריט...]

לצערי אני לא משבחת את הממשלה בגלל שאני מתנגדתשיר ידידת

למדיניות שלה.

לא רציתי שיכנסו קרקעית לעזה בגלל שהמטרה היא שקט ולא- ניצחון על האויב, כיבוש עזה וריבונות.

אנחנו נשיג שקט...לשנה- שנתיים אולי ואז שוב יהיה רקטות והסלמה נוספת. (מי יודע? אולי רקטות עם נשק כימי/ ביולוגי?)

צה"ל עושה את מה שהוא יכול במצב גרוע אבל אין סיבה שהוא יהיה במצב גרוע.

כל עוד מוסר הלחימה שלנו רואה באזרחי אויב- חפים מפשע ועושה הכול כדי לא לפגוע בהם, לא מנתק מים, חשמל, מביא תרופות  ועושה הפסקות הומניטריות, אז אנחנו לעולם לא ננצח. איבדנו את הצדק שלנו, אם אנחנו לא חושבים שעזה היא שלנו אלא שטח כבוש, כניסה קרקעית היא חסרת תועלת וכל הדיבורים על מבצע ממושך לא מרגשים אותי.

אני אתן קרדיט לממשלה שתרצה לכבוש את עזה, שתהפוך אותה לחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל ושחיי חייליה יהיו יותר חשובים לה מחיי אויבים שלכאורה "חפים מפשע".

^^^אע"פ כן הלוואי שה' ירחם, וכל הכבוד לחיילים!חסדי הים
יש משהומוגלי.

במה שאת אומרת.

באמת קשה.

את מודעת לזה שאת מטיפה כאן לפשע מלחמה?מופים

לכבוש- אין בעיה

להפוך אותה לחלק מהמדינה הציונית - נתון לויכוח, אבל בוא נקבל את הפרשנות הזאת לחוק

חיי חייליה חשובים יותר מחיי אויבים - אין בעיה

אין אפילו בעיה להפציץ אזרחים אם משתמשים בהם כמגן אנושי

אבל לא לראות באזרחי אויב חפים מפשע, לנתק להם דברים בסיסיים כמו אוכל ותרופות זה פשע מלחמה

זה לא שאני חושב שלחוקי המלחמה יש תוקף כל שהוא, וצריך להקשיב אליהם כי יש להם איזה שהוא תוקף מוסרי

אני מסכים שמבחינה מוסרית צריך להכות בהם עד חרמה, שהרי הם תומכים בלחימה של המחבלים

אבל למעשה אמנת ז'נבה התקבלה בכל מדינות העולם, ולא מעשי לעשות פשעי מלחמה ולצאת מזה נקי, את מתכוונת להסתכסך עם כל העולם?

אז נכון, יש ארצות שעושים פשעי מלחמה באלפים ורבבות וזה לא מעניין אף אחד, אבל כיון שהגויים שונאים יהודים כידוע, אם תתני להם סיבה מוצדקת לדעתם ברור שהם יבואו להילחם בך

לא מפחדת ממה יחשבו עלי, וממה יחשבו עלינונועם ה
אם לא הייתי חוששת מהחילול ה' (שהרי אנחנו אור לגויים), הייתי בעד להיות 'פושעי מלחמה"!!

אף אחד בעולם לא יכתיב לנו מעבר לתורה שלנו.
דוקא זה לא נשמע לי חילול ה'מופים

זה שהגויים שחליטו שזה פשע, לא הופך את זה לפשע

כשיש ויכוח בין היהדות לגויים על ערכים, אנחנו לא מקפלים את הדגל שלנו רק בגלל שהם חושבים שזה לא יפה

אדרבה, אנחנו הולכים בגרון עם האמת שלנו, וזה גופא הקידוש השם

את חושבת שאם היינו מגלים עמלקי היינ הורגים אותו בחשאי? מה פתאום! אנחנו גאים במצוות שלנו, ומראים לכולם שהקב"ה יותר חשוב מהיפיופיות נפש שלהם

אני דיברתי רק מבחינה פרקטית, שאתה בונה נגדך קואליציה בינלאומית מקיר לקיר, כאשר אתה לא יכול באמת להסתדר לבד, לא מבחינה כלכלית ולא מבחינה צבאית, ובטח שאתה לא יכול להילחם בכולם

לדעתי יש בזה חילול ה' כי הם לא מבינים את זהנועם ה
ומהבחינה הפרקטית---- אין ממה לפחד, אם אנחנו עושים מה שצריך ה' עוזר לנו.

לא חוששת מהגויים שמסביב.

אתה אשכרה חושב שאתה מתפרנס מהפריץ??
הקב"ה הוא זה שמפרנס, דואג ומציל, ולא שום זאב מבינהם.
גוי לא יבין גםמופים

אם אני לא אוכל איתו במסעדה, זה ישנה משהו מהערכים שלנו?

ולדבר על ביטחון בה' זה קל מאד, אבל אנחנו לא חיים כך

את מתכננת את עתידך, וגם המלחמה הזאת מנוהלת לפי כללים צבאיים

לומר "הקב"ה יעזור" בלי לחשוב בדרך הטבע מה יהיו התוצאות של מה שאנחנו עושים זה חוסר אחריות והתאבדות פשוטה

אני לא ניזון מהפריץ, אבל אני לא ארגיז אותו, אני אשתדל לרצות אותו כמה שאוכל, ואדע תמיד שהקב"ה הוא זה ששומר עלי בין 70 זאבים וההשתדלות שלי לא שווה כלום

אבל ללכת להרביץ לזאב אחד, ולדעת בוודאות שבדרך הטבע הרגזתי עכשיו מאד את כל הזאבים האחרים? לא עושים דבר כזה בגלל ביטחון בה'

את יודעת מה? את בוטחת בה'? תעשי כמו יונתן בן שאול - לכי לבדך לעזה, ותילחמי שם לבדך בכל הערבים (אני מרשה לך לקחת אתך חבירה, גם יונתן לקח אתו את שלישו )

זכור לי שיש גמרא [תענית כב:] שיאשיהו לא נתן לצבא לעבור בארצו כי כתוב "וחרב לא תעבור בארצכם" וסמך על הבטחה אלוקית שלא יעבור בארצו צבא והגמ' אומרת שהוא טעה "והוא אינו יודע שאין דורו דומה יפה"

הדור שלנו דומה יפה?

מבחינת המוסר- זה לא יראה להם טוב.נועם ה
אבל אתה יודע מה?- נלך לפי הגישה שלך בעניין, מצידי לתקוף אותם ולבצע את כל פדעי המלחמה שמבחינתם*.

אם אתה לא ניזון מהפריץ- אין עניין לחשוש להרגיז אותו כשאתה צודק.
בעיקר כשבכל אופן אתה נפגע - אם לא ממנו אז מזאב אחר, בין אם יתרגז ובין אם לא. (שלא נדבר על זה שתמיד יש לו מה לומר).

ההשתדלות שלנו לא שווה כלום?

אם זה מה שצריך לעשות אז עושים. בגלל הביטחון בה'. מה נסגר?
ביטחון בה' זה לא לשבת בחיבוק ידיים ולחשוב שהוא יציל אותי, אלא לעשות מה שאמר לי ולהאמין שזה מה שצריך לעשות וכל השאר בידיו.

הזאבים בכל מצב מתרגזים, אני צריך לעשות את מה שמוטל עלי!

מה הקשר להיכנס עכשיו לבד לעזה? לא הבנתי את הקטע של ההסבר הזה. אני בוטחת בה' כשיש מורך ושאני עושה מה שצריך. אני לא מתגרה בניסים. (חוץ משאר ההיבטים הברורים של לא להיכנס לשם).
"כישי צורך", זה מושג ערטילאי מאוד.ותן טל

למעשה, בדברייך כאן את בהחלט סומכת על ניסים, וזה דבר שלא אמורים לעשות.

העובדה הפשוטה היא, שמעשה כמו חיסול מאות אלפי ערבים בעזה, יוביל, בוודאות, לחרם בינלאומי על ישראל - גם אם לא תרצי בכך, ותבכי יפה יפה. זאת המציאות בפשוטה, ולא אמורים להתפלפל: אם נעשה ככה וככה אז ה' פתאום ישנה את המציאות הברורה ויעשה שכל הגויים יהיו חירשים עיוורים ולא יראו וישמעו מה עשינו בעזה או שלא יהיה להם אכפת.

בהחלט יש ערך ביחסים בינלאומיים ובאינטרס לשמור עליהם, גם מבחינה הלכתית. בלתי אפשרי כיום, בעולם המודרני, לחיות כאומה מבודדת. אנחנו נקרוס מהר יותר ממה שאת מסוגלת לדמיין.

אז מצטער, אני, מפחד לסמוך על ניסים, ולכן, אני יודע שהמציאות לא שלמה אבל עושים כמה שניתן במגבלות הקיימות עכשיו. זה לא שלא עושים כלום - עושים. לא את ה100 אחוז שהיה אפשר, אולי, אם המשיח כבר היה כאן והייתה התגלות אלוקית מפורשת בעולם וכו' - אבל בהחלט עושים, וזה טוב.

כשיש צורך זה לא להתגרות בניסים.נועם ה
האינטרס לשמור על הקשר איתם זה כשזה לא פוגע בנו. אם זה פוגע בנו, מה העניין?

ומבחינתי זה לא נס, זה טבע. ככה צריך לעשות. לא שמעתי על מדינה שכ"כ חוששת מהצל של עצמה כמונו!

ודיברתי תאורטית ולא מעשית.

(וותן טל, תקצר לי בהודעות שלך אם אתה רוצה שאקרא)
ה"לפגוע בנו" בגדול יותר - יהיה לשבור את כל הכלים.ותן טל

יש לך מצד אחד איום של החמאס - נכון, מעצבן, מציק ואפילו מאוד מפחיד - אבל בסופו של דבר, זה ארגון טרור שלא יכול לנצח מדינה, אלא רק להפיל טרור על אזרחיה. נכון, כאב, הרוגים והרבה צער ודמעות - אבל לא השמדת מדינה. ואנחנו פועלים נגדו כמה שניתן.

מהעבר השני, במקרה של שבירת כלים מוחלטת מול העולם - במציאות הנגלית לעין, בההגיונית, בלי להסתמך על ניסים - זה אומר חורבן למדינת ישראל ולישיבת עם ישראל בארצו. אין דרך יותר נעימה להגיד את זה.

אז תשפטי את מה יותר פוגע בנו ומה האינטרס שגובר כעת.

(ניסיתי לקצר עכשיו - רק 7 שורות מלבד זאת )

אז מבחינתי אף אחד לא ישמיד אותנונועם ה
עבר עריכה על ידי נועם ה בתאריך כ"ג בתמוז תשע"ד 23:11
ברגע שנעשה בדיוק מה שצריך.
חבל ששיקולי המדינה/יות לא מורכבים גם ובעיקר מדעת התורה.

לא מלחיץ אותי שינסו להכחיד אותנו, ניסו לעשות את זה עד עכשיו וימשיכו לעשות את זה בדרכים הדיפלומטיות שלהם. (כמו למשל- לאפשר לעזה להפציץ אותנו, ולדרוש מאיתנו להגן על החפים מפשע שלהם שכביכול מגנים על המחבלים עצמם)

עזוב, אני בגישה של הרב יהושע.

מהבחינה הפרקטית- מפציצים מלמעלה בלי להתחשב באזרחים חפים מפשע, הם לא מעניינים אותי כרגע.

*וואי נהיתי דיסלקטית
יופי שלא מלחיץ אותך...את אלו שכן מבינים משהו, זהותן טל

מלחיץ. עם כל הכבוד לך, ואפילו לרב יהושע שיש לי אליו הרבה כבוד - מוביל מדיניות ודיפלומט, הוא לא. הוא הרי לא יודע את כל מה שיודעים אלו שאמונים על הפוליטיקה בישראל. הוא לא חופר לעומק בתוצאות הישירות של כל דבר כזה...הוא מביע, אולי, דעת תורה מסוימת - אבל שלא יכולה לראות את כל המכלול, וזה הבעיה.

תנסי, לדוגמה, לחיות בלי נפט (דלק וכו') במדינת ישראל. לא תצליחי. אוכל לא יגיע לשום מקום בלי דלק שיסיע את המכוניות - ועוד רחוק היום שבו המדינה תוכל ממאגר הגז שלה להניע את כל המכוניות בארץ - שלא לדבר על החשמל, שגם היום עדיין תלוי הרבה מאוד בנפט מהעולם, והגז עדיין לא מפעיל בצורה ניכרת את כל התחנות בישראל - והמשמעות המיידית, היא גם אין חשמל, ולאורך טווח - פגיעה בבתי חולים, מוות של חולים, מוות של תינוקות, ועוד ועוד ועוד...

זה לא נבואת יום הדין - זה הסתכלות כואבת על מציאות שבה כל העולם יחרים אותך.

(לא בטוח שהם מבינים יותר, ונכון)נועם ה
לא כי אני ואתה מבינים משהו, פשוט כי לא בטוח שהם מבינים נכון. מבין?

והרב יהושע אמר מהבחינה התורנית. (מה נעשה שאני נוטה יותר לסמוך על השיקולים התורניים מאשר על השיקולים החילוניים מדיניים?)

כשהמדינה תלך על פי התורה, זה יהיה שילוב מנצח.
אנו אשמים בשנאת הגויים עלינו?~א.ל

איזו שטות. 

ומה קשור פשע מלחמה?

פשע מלחמה זה לספק לאויבים שלנו חשמל, מים, ובטון- ע"ע מנהרות, ואפילו לשלם להם מיסים!

בעוד שהם עצמם מגדירים עצמם כאויבנו,

וכעת- זה עלול לעלות בחייהם של בנינו

או הבעלים שלנו

לפשע מלחמה יש הגדרות משפטיות ברורותמופים

זה לא מושג ערטילאי מופשט

ולא לספק צרכים בסיסיים לאוכלוסיה אזרחית זה פשע מלחמה (אם זכור לי נכון) וכל שכן פגיעה באזרחים לא מעורבים שזה בטוח פשע מלחמה

אנחנו לא אשמים בשינאה אלינו, אבל חיוני שלא נטמון את הראש בחול, ונהיה מודעים למה שקורה סביבנו

יש שנאה! אם נעשה כזה דבר יאשימו אותנו בוודאות בפשע מלחמה!

וזה עלול חלילה לעלות בחייהם של הרבה יותר אנשים

(אני שוב מדגיש, אני לא מדבר על הצד המוסרי, כי גם אני חושב שאין שום בעיה מוסרית ב"פשע מלחמה" הזה, אני מדבר רק מבחינה פרקטית)

^^^מופים אדם חכם...ותן טל
^^^^ וגם ותן טל.הקולה טובה

אין לי כוח לויכוחים, אז רק מחזקת ומצטרפת לנ"ל.

ומוסיפה 2 משפטים-

לפעמים צריך להיות חכם ולא רק צודק

במלחמה צריך לנצח בכל המערכה- ולא רק בקרב אחד.

הפרקטיקה הזו חוטאת למוסר הפשוט,~א.ל

ולכן אינה רלוונטית. הפרקטיקה הזו נוצרית לחלוטין. וכיהודי- אינך אמור להסכים איתה או בכלל- להזכירה כמשהו שזקוק להתייחסות..

הנצרות מתייחסת לפרטים

אין עניין של "כלל". כל כלל היא שוברת לפרט..

אם מבחינתך זו אכן מלחמה של פרטים- אז כן, צריכה להעשות עבודה כירורוגית

ואם מבחינתך זו מלחמה של עם מול עם, אזי דינם של היחידים האלה כדין עמם.

ולא עושים חישובים כאלה במלחמה...

ועוד אוכיח לך-

שהיום שמעתי תושב עזה מדבר.

הוא לא שם לב שהוא עצמו מסגיר עצמו

הוא אמר במפורש שכל יושבי רצועת עזה, יצאו וחגגו ברחובות לאחר חטיפתם של שלושת הנערים

וכן- שהמתנגדים לפעילות חמאס הם בודדים שבבודדים ובינהם אנשי רוח וסופרים.

וכידוע שתיקה כהסכמה.

וזו דוגמא אחת מיני רבות..

זה לא משנה את המציאות האפשרית בפועל אחרי דבר כזה.ותן טל

אפילו ביהדות, אפילו כאן, כן יש ערך בראיית הנולד ובראייה מפוקחת של המציאות. 

האם את באמת מאמינה שאם עכשיו, נניח, נשמיד מליון תושבי עזה, כדי להשיג את השקט, תוך ירי מאסיבי לתוך ריכוזי האוכלוסייה שם יש נשקים, טילים ומפקדות חמאס, ועל ידי כך לגרום לטבח המוני, וכאמור, מליון תושבי עזה מתים - האם את באמת מאמינה שאם נעשה זאת, העולם יישאר בשקט?

האם את יכולה להתחיל להבין אפילו מה זה משמעותו של חרם כלכלי עולמי, כולל נטישת ארה"ב אתנו בעקבות מעשה כזה, ואוטומטית - הסרת הוטו שלה במועצת הביטחון של האו"ם על גינוי ישראל ונקיטת אמצעים כלפיה,, ואז ישירות, תביעות על גבי תביעות בבית הדין הבינלאומי, וסנקציות, חרמות, בידוד בנלאומי רחב - הרבה יותר ממה שיש לאיראן - שפשוטו כמשמעו, תחסל את מדינת ישראל מבחוץ, ותגרום למדינתנו להתפורר ולחדול מלהתקיים - גם ברמת המדינה, וגם ברמת האזרחים (נראה אותך אוכלת אוכל כשאין אוכל, ואין כסף, ואין כלום, פשוט כלום, כי אין יוצא ואין בא. נראה כמה זמן המדינה תוכל להחזיק מעמד במציאות כזאת).

אז במטותא, כאשר אומרים דברים מהבטן - שבאמת נובעים מתוך רגשות אמיתיים ונכונים, אני לא אומר של - אבל לפני זה, כדאי להפעיל קצת את החשיבה לטווח ארוך.

וה', לצערך ולצערי, מעולם לא אמר לנו להסתמך על ניסים ולבצע פעולות התאבדות ידועות מראש, בתקווה ערטילאית שאיכשהוא בהמשך שנייה לפני המוות, הוא יציל אותנו...

אברהם אבינו~א.ל

נולד לתוך עולם אוילו שכל כולו שקר, והוא לבדו הגיע למסקנה שיש מלך ומנהיג לעולם ומתוך הכרה זו

קם- ללא חשש, ושיבר את כל אלילי אביו, ונלחם כנגד השקר שבזמנו.

וזו הייתה הסיבה שקראו לו אברהם העברי: כל העולם בעבר אחד, והוא מעבר אחד.

הוא נלחם ממש כנגד כולם עד אשר השליכוהו לכבשן האש

ואפילו אז לא חזר בו!

ורק בסוף ימיו ראה חלק מפרות מעשיו,

בכך שהקב"ה נקרא גם אלהי הארץ

וזו גם חובתנו.

השאלה אם אתה רק מזכיר את הקב"ה

או שאתה גם מאמין לשלוחיו ורוצה לדבוק בדרכם...

כבר כתבתי לנועםמופים

יש מהלך כזה, יונתן בן שאול הלך להילחם במחנה פלישתים לבדו

אבל אנחנו לא חיים כך, אנחנו בדור של הסתר פנים, ולא סומכים על ניסים

במחילה, אברהם אבינו הוא אברהם אבינו...ותן טל

וכן, זה כן חשוב וכן משנה. אין לנו בכלל תפיסה בדברים שקרו אז או במציאות של גדולי האומה - אנחנו בכלל לא יכולים לתפוס באיזו רמה הוא היה, אז לנסות להשוות בינינו זה קצת...מופרך, הייתי אומר.

העובדה היא, שאלפיים שנים היינו בגלות ולא עלו לארץ, גדולי האמוראים, והגלות התארכה, אף שלכאורה, היית אומרת - אנחנו צריכים לפרוץ הכל, לא להתחשב באף אחד, למלחמת התאבדות של ממש גם אז בגלות, להיות בארץ. ומסתבר ששנים רבות מאוד לא עשו זאת, כי לא הייתה שעת הכושר הנכונה.

כמו אז, גם כאן. לא עושים דברים מהבטן, מחכים לשעת כושר. זה נכון גם הלכתית.

אגב, אברהם אבינו הוא אבי האומהנועם ה
והוא לא היסטוריה.

(לא מדברת עכשיו בהקשר המלחמה באופן מעשי, כי אני לא מספיק מונחת בכל ההביטים והשיקולים)

וכן יש מה להשוות בנינו, ולשאוף לשם...

וכל ההתחשבות העודפת הזאת במה יאמרו הגויים, מרגיש לי כאילו אתה ממש בגלות. - זה לא מדוייק. קום על הרגליים האחוריות שלך.
אנחנו, אכן, עדיין לא בגאולה השלמה. ולא, אין מהותן טל

לנסות להשוות בינינו לבין אברהם אבינו ברמה שאת מנסה להשוות.

יש הבדל בין לשאוף לבין להשוות וכתוצאה מכך לפעול בדרכים מאוד מסוכנות, מ"תקוות שנהיה כמו אברהם אבינו".

אדם צריך לפעול עם עיניים פקוחות.

להתחשב בגויים זה לאו דווקא גלותי - זה הגיוני. גם בימי שלמה ודוד, היו קשרים דיפלומטיים בין ארצות. לא תמיד הכל ורוד בזה, ברורו - אבל זה נצרך. והיום אפילו יותר מפעם, לנוכח העולם המודרני שבו אין כמעט אפשרות למדינה לשרוד כלכלית לבדה לגמרי.

יש מה להשוות.נועם ה
שוב, לא נכנסת לרמה המעשית, כי אני מבינה בזה פחות או יוצר כמוך. = לא מבינה.

לשאוף/להשוות = ללמוד ממנו.

מבחינתי הפחד וההתחשבות העודפת הזאת זה הכי גלותי שיש. לחשוב שאנחנו תלויים באמריקה- זו כפירה.
אם נעשה מה שצריך, הכל יהיה בסדר.
מה צריך- ההלכה תחליט + השיקולים הביטחוניים האובייקטיבים.
"השיקולים הביטחוניים האובייקטיבים" - זה גם מה שאניותן טל

מדבר עליהם.

מצטער, לא חושב כמוך שלדעת שיש משמעות לאומות העולם (שימי לב "אומות העולם" -  לא אמריקה לבדה! ויש הבדל גדול מאוד!) - זה כפירה. מאז ומתמיד הייתה משמעות לאומות - בטח ובטח בפן המעשי, אבל גם בפן ההלכתי/אמוני.

"מה שצריך" - ייתכן, כרגע, הוא לשמור על יציבות מדינת ישראל ולא לדרדר אותה לתהום שדי ידועה מראש, לפי כל התחזיות, אפילו האופטימיות ביותר...

בסופו של דבר, צריך לחשוב מעשי. קל לך לדבר תיאורטית - אבל כאשר האינפלציה במדינה תהיה של 45000 אחוז, בגלל חוסר ביבוא ויצוא,בגלל החרם העולמי, ולא של כמה אחוזים כמו היום (המשמעות המיידית - כיכר לחם תעלה לך בערך כמו בית היום...) - נראה איך תדברי אז. וזה רק דוגמה קטנטנה מיני רבות...

ותן טל, שנינו לא מבינים מספיק-נועם ה
לא מהבחינה ההלכתית ולא מהבחינה הביטחונית.

לכן אין עניין לטחון עכשיו את השכל על הצד המעשי.
מיותר...

רעיונית אני אומרת---- חבל שהמדינה שלנו לא פועלת על פי דעת תורה. יש חולק?
גם אם הייתה פועלת על פי דעת תורה - לא בטוחותן טל

שהייתה עושה מה שאת חולמת עכשיו שיעשו...

זה מה שאני טוען. שבהחלט ייתכן שדעת תורה הייתה אומרת לא לעשות מעשים כאלו שיבודדו אותנו בינלאומית.

מבחינת לטחון את השכל על הצד המעשי - זה לא משנה מה אנחנו מבינים או לא, בכל מקרה אין ערך אמיתי למה שאנחנו אומרים, כי אנחנו לא בצד מקבלי ההחלטות. לא התדיינתי כאן כדי להפיק מזה רווח מעשי, ולכן ה"מיותר", לפחות מבחינתי, לא שייך כאן - דנתי כאן תיאורטית כי זה מעניין אותי ונושא שקרוב לליבי. זה הכל.

כל עוד זה ע"פ דעת תורה-נועם ה
אין לי חלום ספציפי. שהרי אני סומכת על דעת התורה עצמה.
והחלום המרכזי (אם לא הבלעדי בעניין) הוא שנפעל ע"פ דעת התורה.

מה שאתה טוען- יפה מאוד.
כנראה שאני טוענת אחרת- וזה לא חשוב, שוב- כי שנינו לא יודעים לא בזה ולא בזה.

ה"לטחון את השכל" התייחס לזה שאמרת שבסופו של דבר זה צריך לבוא בצד המעשי. (כתגובה לזה שחזרתי ואמרתי שאני לא יורדת לשם)
התכוונתי לומר שלעשות את זה כששנינו לא מבינים בזה- סתם עושה כאב ראש מיותר.

יש ערך למה שאנחנו אומרים- תלוי מה אנחנו אומרים
ולעניין- גם בגלל שלא אנחנו מקבלי ההחלטות- מיותר מבחינתי להתדיין על הצד המעשי.
כמובן שאם זה מעניין אותך להתדיין על עיוור, זכותך להתדיין על זה בשמחה
(אותי פחות מנהסתם- אז אין לי כוח סליחה...).

זה בסדר גמור... (על הסוף..) לילה טוב ותן טל
ההתחלה לא בסדר? נועם ה
סתם.. לילה טוב
לא, חלילה (למרות שאמרת בצחוק מעט,אני מגיב ברצינות)ותן טל

רק, כמובן, דיברתי על זה שזה בסדר גמור שאין לך כוח לדבר יותר על זה, ואיחלתי לך לילה טוב לא דיברתי על החלקים האחרים בהודעתך...

נראה לי שאת לא מבינה אותימופים

אני למעשה מסכים עם כל מילה שלך

מה שאני אומר זה לא - לא מגיע להם, מה הם אשמים? מסכנים קטנים...

אני יודע שכמעט כולם שם שותפים למלחמה (אגב בסקר שראיתי שהם עצמם נשאלו אם הם שונאים יהודים זה 93%)

אבל זה לא אומר שתושבי כל העולם יודעים את האמת הזאת.

אם בארה"ב ובבריטניה, בצרפת ובגרמניה בארגנטינה וכו' וכו' יחשבו שאנחנו עושים פשע מלחמה כי הם נוצרים, מה יעזור לנו שנצעק בקול גדול - אנחנו לא מסכימים עם הערכים שלכם? 

זה יציל אותנו מהם אם תתגבש נגדינו קואליציה בינלאומית?

הכותרת לא נכונהשמואלג

לפחות ע"פ מה שקראתי שכתבו מספר משפטנים.

הגדרות פשעי מלחמה נכתבו בצורה גמישה באופן מכוון.

יתכן, אין לי מושכמופים

אם תשים לב - אמרתי בהתחלה שהחלת ריבונות על שטח עזה נתונה לפרשנות

אבל יש דברים ברורים. ופגיעה באזרחים במכוון זה פשע מלחמה ברור מאד

זה נכון, אבל זה לא משנה שומדבר במקרה הזה.מוטיבציה
גם לטמטום יש הגדרות ברורותמרדכי

בס"ד

ולהעניק סיוע הומניטרי, חשמל, טיפולים, גז, אוכל ועוד למי שמשתמש בזה בכדי לפגוע בנו, זה נקרא טמטום!

וכדאי לראות ולהביט לאן הלך כל הבאון שהעבירה ישראל לעזה (ע"ע מנהרות), לאן הלך החשמל (ע"ע טילים) וכו'.

צודק,לחלוטיןחלקיק האלוהי
יש דבר כזה שנקרא מידתיות.
והיא נקבעת על פי מה עושות שאר המדינות בזמן המלחמה.
ואנחנו ממש מפגרים בהמןן אחרי מדינות העולם .
יש לחמאס טילים, נ''ט, נשקים הם כבר צבא ומנהלים מיני מדינה .
לחבר לכיפת ברזל כמה סוללות תותחנים ולטהר כל שטח שנורים משם רקטות שנמצאות בשטח עם ריכוזי אוכלוסיה.
עדיין להמשיך עם המנהרות ולשמור על השטח של צפון הרצועה למשך שנה עד שיופסק לחלוטין הירי.
ויש רבנים שאומרים שזאת דעת ההלכהמרדכי

בס"ד

כמו הגאון הרב דב ליאור:

הרב דב ליאור על מבצע צוק איתן: מותר להרוג חפים מפשע

מבצע צוק איתן: רבה של קרית-ארבע הרב דב ליאור קובע כי בעת מלחמה מותר להרוג חפים מפשע. על החרבת עזה: "במקרה של עזה מותר לשר הביטחון להורות אפילו על החרבת כל עזה כדי שהדרום לא ימשיך לסבול ולמנוע פגיעה בבני עמנו"​

הרב דב ליאור, רבה של קרית-ארבע, סבור כי מבחינה הלכתית מותר בעת מלחמה להרוג חפים מפשע. בחוות דעת הלכתית, ששוגרה גם לשר הביטחון כתב הרב ליאור: "תורת ישראל מדריכה אותנו בכל תחומי חיינו הפרטיים והציבוריים גם יחד, איך ראוי להתנהג גם בזמן מלחמה".

בחוות הדעת מביא הרב ליאור את דברי המהר"ל מפראג שכתב שכפי שהיה מותר לבני יעקב לפגוע באנשי שכם, כך בכל המלחמות מותר לעם המותקף להשיב מלחמה שערה כנגד העם ממנו באו התוקפים, והוא אינו חייב לבדוק אם כל אחד ואחד מהם משתייך ללוחמים.

עוד מוסיף הרב ליאור כי בשעת מלחמה מותר לעם המותקף גם להעניש את אוכלוסיית האוייב בצעדי עונשין כפי שיימצא לנכון, כגון למנוע אספקה או חשמל וכן להפגיז את כל האיזור לפי שיקול דעתו של שר הצבא. ואין לסכן סתם חיילים אלא יש לנקוט באמצעי הרתעה מוחצים בכדי להדביר את האוייב.

בסופה של חוות הדעת מברך הרב ליאור את כל חיילי צבא ההגנה לישראל שהשם אלוקי מערכות ישראל ישלח להם עזרו מקודש, ושהם יצליחו במלחמתם להדביר את האוייב ולקדש שם שמים לעיני אפסי ארץ.

(מקור: אתר סרוגים)

הבאת ראיהמופים

לצד המוסרי שבזה

ואני לא חולק עליך (כמו שהדגשתי כאן כמה פעמים)

השאלה אם חכם לעשות את זה זאת שאלה אחרת לגמרי, זאת שאלה מדינית וצבאית, לא מוסרית

ולדעתי (ולדעת כל מתווי המדיניות כאן בארץ) לעשות פשעי מלחמה יהיה אסון מדיני שיגרום לישראל להיות חייבת לרדת על בריכיה, וזה יגרום להרבה יותר הרוגים בסופו של דבר

דייקת - מותר. ולפי שיקול דעתו של שר הצבא.ותן טל

(כשלמעשה, ככה אני מבין את זה - לפי השיקולים הביטחוניים, והפוליטיים, הרחבים, שנשקפים ממהלך כזה). כלומר - זה לא מצווה שחייבים לעשות בכל מצב,  אלא, זה אפשרי - אבל במסגרת השיקולים הכלליים, כלומר, יכול גם שלא להתבצע עקב קביעה שכעת זה דבר פחות מועדף...

וזה המצב כאן, כרגע - גם אם בפועל זה לא נובע מתוך פילפול הלכתי של הרמטכ"ל ושר הביטחון, אלא פשוט מהמציאות הפוליטית-בינלאומית שהם רואים ומחליטים לפיה.

למעשה, את אומרת - לעולם לא תתני קרדיט לממשלה.ותן טל

או אולי, תתני לה קרדיט רק כאשר מלך המשיח יגיע וינהיג אותה ותהיה מדינת הלכה בלבד - הרי זה למעשה המדיניות שאת רוצה שתהיה, וכל מדיניות אחרת, חלקית וטובה ככל שתהיה - לא תהיה המטרה המלאה שאת ב-א-מ-ת רוצה, אם אני מניח נכון מה את רוצה. אז מה? בגלל שאנחנו רוצים מלך המשיח, לא ניתן קרדיט על הצלחות חלקיות, הצלחות ביניים?

לא נראה לי שזאת הדרך.

נכון, לא ה-כ-ל אנחנו משיגים, ויותר מזה - גם הממשלה אולי לא עושה כ-ל מה שהיא יכולה - אבל האם זה אמור למנוע מאיתנו מלשבח ולתת קרדיט לממשלה על כל צעד חיובי שהיא עושה בכיוון?

דרכה של הציונות הדתית, ככה אני רואה את זה, מקום המדינה - היא לשתף פעולה עם המדינה, כדי להצעיד אותה קדימה, צעד אחרי צעד, עד להגעת המשיח - ועל כן, ראייה במהלכים ובשלבים חלקיים, הצלחה של הממשלה, ונתינת קרדיט לה - זה דבר הכרחי להמשכת התהליך. אם נרצה "Vכ או כלום" - לעולם לא ניתן קרדיט, לעולם לא נתמוך בממשלה, ואז, בטוח שלממשלה יהיה פחות כח ומוטיבציה להמשיך בתהליכים האלו שתמיד, תמיד תמיד, דורשים עידוד מהעם - כי להזכירך, ביבי ובוגי - הם שליחים שלך, לא נחתו מעצמם לבד בדיקטטורה. הם שליחים של העם וצריכים את העם איתם כאשר הם עושים צעדים שהם נכונים. נכון, רק חלקית - אבל כאמור, אם תחכי למציאות השלמה ועד אז לא תתני עידוד - המצב יהיה מאוד מאוד קשה...

זוהי דעתי האישית.

כל טוב.

על מה קרדיט?מרדכי

בס"ד

אנחנו נמצאים בחודש תמוז.

מחודש תשרי, תחילת השנה, נרצחו שמונה אנשים, חיילים ואזרחים,וישראל שתקה.

לאחר מכן חטפו לנו שלושה נערים ורצחו אותם, וישראל לא הגיבה, לא "אגרוף ברזל" ולא "דמם בראשם".

ואז התחיל להתגבר הטפטוף על הדרום ומשהו התחיל במערכת מעט לזוז...

ורק לאחר מכן שהטילים כיסו את כל הארץ משהו נזכר להתעורר.

וכל זה בלי להזכיר את הטרור היום יומי שקיים ומעלימים ממנו עיין.

אז על מה לתת קרדיט?

על כך שבמשך תקופה ארוכה ישראל הפקירה את הביטחון שלנו?

על כך ש"שקט יענה בשקט"? על כך שהבליגו ונתנו עוד צאנס ועד הזדמנות?

וזה בלי להזכיר את שחרור המחבלים ואת מתן ההטבות למחבלים.

הפכו את דמינו להפקר, ולקח להם הרבה זמן להתעורר.

הדבר היחידי שיציל את המצב זה אם ממשלת ישראל תשים סוף אחת ולתמיד לטרור, ולא רק בעזה אלא בכל יו"ש.

לצערי, כרגע זה לא נראה כך.

אמרתי לך לתת קרדיט על כל הדברים שכתבת?ותן טל

או שמא חשבתי שראוי שתיתן קרדיט על מה שקורה עכשיו! ? יחי ההבדל הקטן... אתה הכנסת דברים ואמירות שלא קשורות. זה שיש מחדלים, זה נכון - האם זה אומר שמעתה ועד עולם לא ניתן קרדיט לכלום, על כלום, כי "היה מחדל פעם"? לא נודה על דברים נכונים וטובים שהממשלה עושה???

והדבר שהממשלה עושה עכשיו, גם אם הוא באיחור, גם אם הוא לא בעוצמה שאתה רוצה - הוא הדבר הנכון כעת - לא הנכון השלם, רק נכון חלקית - אבל יותר טוב מכלום, שצעקו כל מיני אנשים לפני שנכנסנו לעזה...

אם לוקח זמן להתעורר - זה אומר שיותר אסור לעולם לתת קרדיט?

תמהני עלייך. 

אל תיתן קרדיט על כל מה שאמרת, גם לא דיברתי על זה בכלל. אלא, בדיוק על הזמן שבו צה"ל והמדינה - שהיא למעשה המפעילה את צה"ל - כ-ן פועלים, כן משמידים, כ-ן מגנים על עם ישראל בגופם בתוך סמטאות עזה. על זה, בהחלט יש מה להודות, לפחות לדעתי.

שאלה-מרדכי
בס"ד

ח"ו אדם צריך לעבור ניתוח דחוף בחו"ל ולשם כך הוא צריך סכום כסף גדול. הוא מגיע לבנק והפקיד מתעלם ממנו, כך יום לאחר יום והמצב מסתבך ומגיע לפקוח נפש ורק אז מתעוררים בבנק לתת לו ייחס וחלק מהסכום.

האם הבן אדם צריך לתת לבנק קרדיט?
או שמה לפנות לאנשים הרלוונטים שיטפלו באותו הבנק?
(כמובן שאני מדבר במציאות שבה הבנק חייב לתת את השירות הזה).
משל חביב המעלה חיוך, אבל לא רלוונטי למקרה כאן.ותן טל

אני לא באמת הולך להתחיל הלסביר איזה הבדל "קטן" יש בין בנק לבין מדינה, בין מקרה כמו שאתה אמרת למקרים שמדינה מתמודדת איתם (אגב - פיגוע דקירה של מחבל יחידני שכמעט בלתי אפשרי לתפוס - מעניין אותי לשמוע ממך איך לדעתך אפשר למנוע זה מראש? ואיך אפשר להגיב על זה בצורה נכונה? להחריב את הכפר של אותו מחבל? לדאוג שלא יהיו בכלל סכיני מטבח בכל יהודה ושומרון? או פשוט, להעיף מהארץ את כל הערבים מראש - זה מה שאתה מיפית מהמדינה לעשושת ו"לתת לך את סכום הכסף", שהתאכזבת שהיא לעא עשתה? סתם שאהיה מכוונן עם מה שאתה רוצה..).

אבל כאמור, כמו שאמרתי למעלה, לפני הסוגריים - זה ממש לא אותו הדבר, אם מסתכלים על זה בישרות באמת.

וכאן, סתם שתבין, כשאני אומר "לתת קרדיט", זה לא סתם להגיד "שכוייח", אלא לחזק את המדינה בצעדים שלה, להודות לה ויחד עם זאת - להראות לה בשבחים האלו שאנו מרוצים מהתהתקדמות הטובה ושמחים בכך - כי זה, בין היתר, מה שיעזור למדינה להמשיך הלאה עוד ועוד. כך שאפילו לשיטתך, זה אמור להיות חשוב.

(ואם ננסה בכל זאת להמשיל מה שאמרתי כרגע דרך המשל שלך - אם היית יודע שאתה זקוק ל100 אלף שקלים, והבנק באמת בהתחלה התעלם, אבל לאחר זמן הסכים להביא לך 50 אלף שקלים. אתה יודע שאתה זקוק לעוד 50 אלף שקלים. אתה יודע שהברירה בפניך היא או: להתנהג בנימוס, להודות מאוד לבנק ולשבח אותו על מה שעשה, ולקוות שזה ישכנע את מנהל הבנק לתת לך עוד מהכסף הזקוק לך - גם אם לא יביא את כל ה50 אלף הנותרים אלא רק, לדוגמא, 30 אלף - עדיין זה קריטי עבורך - או, שהברירה השנייה, היא להתנהג בגסות ובחוצפה מול הבנק, לשבור את הכלים שוב ושוב, לא להודות,        וכו' וכו' - וככה לאבדאת הסיכוי לקבל עוד 50 אלף, כי עד כמה ש"תפנה לאנשים הרלוונטים שיטפלו באותו הבנק"  - זה לא באמת יעזור (אגב, מעניין אותי בהקבלה של המשל והנמשל שלך - מיהם אותם "אנשים רלוונטיים" מבחינתך שיכולים לטפל במדינה כמדינה, שהיא לא "עשתה מספיק", ולא "התייחסה" עד עכשיו? מי הם אותם אנשים בעלי כוח אליהם אתה פונה שישנו את מדיניות הממשלה?

אני חושב שכבר הרחבתי איך בדעתי למנוע את זהמרדכי
בס"ד

נתחיל בעונש מוות למחבלים ולא מלון חמישה כוכבים. לאחר מכן כדור בראש גם למי שסייע מרצונו למחבל, וזה כבר יתחיל את ההרתעה שחסרה פה.

וכן, להעיף מפה את הערבים.
לנתק אותם מחשמל ומיים עד שירצו לצאת מכאן ברצונם תמורת סכום מישראל. זה יותר זול מהטילים של כיפת ברזל.
לנתק אותם מחשמל ומים, שוב, חזרת לעניין הבינלאומי.ותן טל

אם אתה אישית לא חושש בכלל מחרם בינלאומי, זה משהו אחד - אבל אתה, כידוע, לא נמצא בעמדת ההחלטה וההנהגה שיכול לקחת על עצמך את ההחלטה הזאת, ואפילו לא להבין באמת מה המשמעויות שלה.

לדבר מרחוק תמיד קל יותר, כאשר השאלטר והתוצאות הישירות, לא נמצאים בידיים שלך. אני בטוח שהיית הרבה יותר מהסס אם היית צריך להיות זה שקובע ב-א-מ-ת מה לעשות...

(מעניין אותי, אם, היפותטית, בן ארי היה עכשיו ראש ממשלה שבה יש 70 חברי כנסת ימניים באמת - האם הוא היה מעיז לסגור לערבים כולם את החשמל והמים? אני די בספק. אבל המחשבה הזאת מעניינת, בלי ספק )

לחלק מה"בינלאומי" גם לא מפריע שטווחים בנומרדכי
בס"ד

רק עכשיו קיבלנו מעט גיבוי, אבל הפליטה של בעל הקרי למקרופונים הראתה שגם זה לא מלב שלם.
אז אולי ישראל לא תגן על עצמה בגלל העולם?

הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב.

ואני מוכן שתתן לי ניסיון לחודש בשביל לבדוק את זה. או למיכאל בכדי להתיר לך את הספקות אנחנו נשמח!
אגב-מרדכי
בס"ד

מסקר שנערך בשבועות האחרונים. רובם של הערבים יצאו מהארץ ויהגרו מרצונם תמורת סכום כספי. בלי להוריד חשמל ומיים.

אני עדיין לא מבין למה לא קפצו על זה והתחילו להוציא אותם מפה?
קודם כל, זה רק סקר. דבר שני - מעניין. כמה כסף?ותן טל

דבר אחרון והכי חשוב - איזו מדינה ערבית תקבל אותם מרצונה, בכמויות גדולות? זאת השאלה הכי גדולה בסיפור הזה

יהגרו לאן? ואיפה אפשר לראות את הסקר?מוטיבציה
לצטט פסוקים מפרשת הבר מצווה שלי (באמת שלי) זה קלותן טל

בפועל, במציאות - בוודאי שיש ערך ליחסים בינלאומיים, אני די בטוח שגם אתה מבין את זה,, למרות ש"הי, אבל כתוב "ובגויים לא יתחשב"  " .

ישראל מגנה על עצמה, אבל דואגת לא לעבור יותר מידי את הקו האדום שעלול להיות קריטי. להזכירך, אם שכחת, כ-ן הרגנו במלחמה הזאת אזרחים של עזה שלכאורה "תמימים" - כלומר, כן יש מבצעים ודברים שפוגעים גם באוכלוסייה "תמימה" - אבל בכמויות ובשלבים (התראות וכו') שעוזרים לנו להגן על עצמנו מול העולם. בסופו של דבר, אם ננסה לממש את הצעתך ונביא למעשה לחיסול של מאות אלפי עריבם בעזה - אני לא רואה איך מדינת ישראל תוכל להיחלץ מזה בשלום.

בנוגע ללהעביר לך/בן ארי את המפתחות לחודש - דבר ראשון, אני לא בטוח שבאמת כל כך בקלות היית רוצה אתה או בן ארי לשלוט לגמרי במה שקורה, כי זה אומר שאחרי זה גם כל המפלה והחורבן - יהיו בזכותך, ותיזכר לדיראון עולם... ומין הסתם שהיית מפחד מידי לקבל את ההחלטות - אני מדבר ברצינות כרגע, ממש לא בצחוק...

דבר שני - היה ואם אתה באמת מתכוון לכך והיית רוצה שיעבירו לך את המפתחו כדי שתוכל באמת לעשות מה שאתה אומר עכשיו - אז אני אישית, שמח שהמפתחות לא אצלך ו/או בן ארי

סליחה על השימוש בפסוק מהפרשה שלךמרדכי
בס"ד

אני מקווה שאתה סולח לי גם על כך שאמרתי הבוקר "מה טובו אוהלך יעקב".

ישראל צריכה לשים בראש ובראשונה את ביטחון אזרחיה ולא שיקולים של מה יגידו עליה. וזה לא סותר שצריך להשקיע בהסברה שנמצאת בשפל.
אני לא צריך לסלוח על השימוש בפסוקים, כמובן ותן טלאחרונה

האנקדוטה על זה שזה הפרשה שלי, הייתה סתם בלי קשר למה שרציתי להגיד

בכל מקרה - אתה צודק. ביטחון האזרחים הוא הדבר הראשון שצריך לחשוב עליו. אבל תהיה כנה - הביטחון של האזרחים בהחלט תלוי גם במה יגידו ומה יחשבו ומה יפעלו נגד ישראל בזירה הבינלאומית, כתוצאה מעשייה כזאת או אחרת!!! 

בא נראה - מה יותר מסוכן, חמאס שלא הצלחנו לכתוש ל100 אחוז לגמרי, בגלל כל הבעיות - אי אפשר לחסל את כל עזה, אי אפשר למנוע חשמל ומים ואוכל ותרופות מכל תושבי הרצועה ולהביא בכך למותם בלי שהעולם יתעורר לפעול נגדנו - לא 100 אחוז, אלא רק 30/40/50/60/70 אחוזים (וזה מה שכעת אומרים בצה"ל...פגיעה אנושה בחמאס...בנשקים, במסתורים, במנהרות, במחבלים, בכני השיגורים, בטילים וכו' וכו')

או שיותר מסוכן בידוד בינלואמי מהעולם, שאומר, רק במקבץ קטן של דברים שזה אומר: אין נפט = אין חשמל, אין רכבים, אין שינוע מזון, אין שינוע תרופות, לאחר זמן - גם אין חשמל לבתי חולים. בנוסף - אין כסף בישראל, בגלל חרמות כלכליות בינלואמיות = כיכר לחם בישראל תוכל לעלות בעתיד בערך 150 אלף שקלים אם לא יותר - ובסוף אפילו כסף היא לא תעלה, כי לכסף כבר לא יהיה ערך - אלא כולם ילחמו על האוכל המועט שנשאר במדינה ושהמדינה יכולה לייצר בעצמה. בנוסף, שום מדינה ממדינות העולם לא תעמוד לעזרה לנו בעת שהמדינות הערביות יעוטו עלינו.

בואו נחשוב, מה באמת הסיכון הגבוה יותר לביטחון האזרחים? חושב

אז לנסות להפריד בין "הביטחון", לבין ה:"מה יגידו עלינו בעולם" - הוא ניסיון חביב, אבל שלא צולח - לא ניתן להפריד בין ביטחון לבין יחסים בינלאומיים.

רק תסתכל על איראן ועל הלחץ הכלכלי הלא יאומן שהיא הגיעה אליו - מסנקציות חלקיות בלבד שהוטלו עליה - ועוד, שאיראן היא ארץ ענקית בעלת כוח כלכלי עצמאי ענק, בשל כל הנפט... - אז אם איראן כמעט נחנקה מזה, מה אנחנו נגיד?

האם צריכים לזרוק את כל היחסים הבינלואמיים לזבל ולהגיד : " אנחנו נעשה ככה וככה בלי לחשוב על ההשלכות, וה' כבר יעזור שיהיה בסדר" - זה כמו שחולה יזרוק לעזאזל את כל ההוראות של הרופא שלו, ויגיד: " שאני לא אצום ביום כיפור? לא יקום ולא יהיה! אני אצום, וה' ידאג שאני אשאר בחיים".

זה לא ביטחון בה', זה סיכון חיים באמתלא של "ה' יעזור ויעשה נס"

מצטרף לכל מילה!מרדכי

בס"ד

נתניהו מתגאה במציאת 35 מנהרות. הבוקר נמצאה מנהרה אל תוך חדר באוכל של קיבוץ כיסופיםץ

רק לחשוב מה היה קורה ח"ו אם החמאס לא היה מפר את הפסקת האש, אז בכל היה נמשך כרגיל והטרור היה מתנפץ לנו פי כמה וכמה מאוחר יותר עם הרבה יותר נפגעים. נתניהו, בוגי, אהרונוביץ, ליבני וכו' היו מהתומכים להפסקת אש, ב"ה שהקב"ה כיוון את הדברים אחרת.

או כמו שאומר מו"ר הגאון הרב דוב ליאור: "אנחנו נגד עבודה ערבית, אבל לפעמים אי אפשר בלעדיה".

כמו כן,

לצערי לא נשמעה אפילו פעם אחת המילה ניצחון בכל המבצע הזה.

אז יגמר המבצע, אחרי שהשגנו שקט והחמאס נפגע, אבל עוד שנה וחצי ח"ו זה יחזור שוב.

בהתחלה זה יהיה "טפטוף" ולאט לאט זה יהפוך למטר ופתאום נראה שוב את כל הארץ מופיעה לנו פה למעלה במסך בהתראה על צבע אדום.

דבר נוסף זה ההתגאות בצבא ה"מוסרי"

מחבלים שבאים לפגוע בחיילים זוכים לטיפול במקום לכדור בראש.

ישראל פותחת בית חולים לנפגעים ערבים. למה? 

הגיע הזמן לשנות את השיטה ולהתנהג עם אויבים כמו שצריך להתנהג עם אויבים!!!

ועדיף מוקדם, לפני שנתחרט על זה.

וכמובן, כל האמור פה זה רק כלפי הממשלה ומקבלי ההחלטות,

ואין פה שום כעס או טינה לחיילים שעושים עבודת קודש!

עיין בתגובתי לשיר ידידת. אשמח לשמוע גם אותך...ותן טל
ספרי את זה לתושבי דרום אפריקה או צפון קוריאה.מוטיבציה

בידוד בינ"ל הוא רע מאוד ויכול לעלות בחיים של הרבה יותר אנשים, ח"ו.

אף אחד לא אמר שזה קל לנהל מדינה.

המטרה של הממשלה כרגע היא לא לכבוש את עזה ויש לכך סיבות רבות.

ו...לבטוח בהשם זה נכון תמיד, בכל סיטואציה. רק חשוב לזכור להסתכל למציאות בעיניים, מדי פעם.

לא מדויק..ד.

א. גם אם לא היעד בשלמותו - צריך להודות על כל דבר טוב. וזה נותן עוד כח.

ב. בינתיים מנסים להכניע את האוייב. ברור שהמטרה גם מבחינה זו צריכה להיות לפרוק לו את היכולת להתחמש שוב.

ג. באזרחים סתם, יש ענין לנסות לא לפגוע. גם כי לא כולם שם הם אכן כך. וגם מהסיבה הפשוטה שאי אפשר להתעלם מהמציאות שלחצים בינלאומיים מפריעים. אם היו פוגעים "סתם", היכולת להמשיך להכותם היתה פוחתת.

אבל לא נכון ש"עושים הכל כדי לא לפגוע בהם". מזהירים - אבל לא נותנים שוב לחמאס להסתתר מאחריהם ולירות על אזרחינו. אחרי שמזהירים שיתפנו האזרחים - מפציצים את החמאס, ומי שנשארו - נפגעים. זו הסיבה לאזרחים הפגועים. ולא מתנצלים על כך  -אומרים שהם אשמים, וממשיכים. זה מוסר יפה מאד, שלא לסכן אותנו בשביל ההצגות שלהם. ובוודאי שחיי חיילינו חשובים לממשלה יותר מהאויבים.

ד. "הפסקות הומאניטריות" וכד', זה חשבונות של מנהלי המדיניות. לדוגמה, פתיחת בי"ח חליפי לאזרחיהם - נותנת אפשרות להפציץ בי"ח שלהם שמסתתרים שם מחבלים. לא סתם הם לא רוצים שאזרחיהם יגיעו..  צריך אמון שמעבר לדברים שאכן צריכים תיקון עקרוני - יש גם חשבונות של מי שמנהלים את המערכה.

ה. לא "איבדנו את הצדק שלנו" בגלל שהממשלה כרגע לא רוצה להפוך את עזה לחלק ממדינת ישראל.  בוודאי שהנכון זה להחזיר לריבונותנו כל חלק מארצנו, אבל גם הרצון להכריע את הרשע - הוא צדק גדול מאד. הכל התחיל מחטיפת הנערים, מזה שאסרו רבים מהם, אז הם הגיבו בירי טילים; והתגובה כעת היא מלחמה ברשעות, וגם הצלת חיים כפשוטו.

בוודאי שלא מספיק "שקט לטווח ארוך" שיצטיידו בו שוב. צריך למגרם לגמרי.  אז צריך גם להודות על הטוב שעושים כעת - וגם להצטרף לדרישה הכללית במדינה לא לסיים לפני הכרעתם המוחלטת, ללא יכולת להתחמש שוב. נקוה, בעז"ה.

שאלה כנה לחולקים על 'שיר ידידות':חסדי הים
האם אתם חושבים בהסתכלות כללית, שהתקדמנו מאז עופרת יצוקה מבחינה ביטחונית כלפי עזה?
לכאורה לא. הטילים מגיעים עד תל-אביב, יש יותר הרוגים במבצע זה. חמאס התחזק.

אז מה משכנע אתכם שבמבצע זה יהיה יותר טוב. איזה חזון כולל מתקדמים אליו, כדי שהמצב ישתפר?

אין לי בעיה, כשמתקדמים לחזון כולל בשלבים. יש לי בעיה כשאין חזון כולל, ואז במילא השלבים רק מסבכים ולא מועילים.
אף פעם לא משוכנעים לגמרי. אבל מקווים, ומתפללים.ותן טל

ובדיוק בגלל זה חשוב להודות לצה"ל, לחזק אותו, להראות לביבי שהעם מאחוריו ומוכן לשאת במחירים - כן, זה חשוב! כן, זה משפיע! במיוחד על ביבי, שכידוע - שרון הוא לא...לטוב ולרע... - זה חשוב לחזק את ידי הממשלה, זה חשוב לתת לה גיבוי בזמן הזה, זה חשוב לאמץ את ידה שתמשיך במבצע הזה עוד ועוד כל זמן שאפשרי, ולרסק כמה שיותר.

מה יהיה המצב בסוף - אני לא יודע וגם אתה לא ואפילו שיר ידידת לא יודעת, לדעתי, כי איני מחשיב אותה לשוטה, שלשוטים ניתנה נבואה לאחר חורבן הבית...

האם זה אומר שאני לא אחזק את הממשלה במעשים נכונים - מעצם הסיבה שאיני יודע בוודאות שבסוף יהיה טוב יותר? לא נראה לי...

התורה מודיעה לנו בפרשה מה החזון הכוללחסדי הים
צריך להיות:
{נ}וַיְדַבֵּ֧ר יְהוָ֛ה אֶל־מֹשֶׁ֖ה בְּעַֽרְבֹ֣ת מוֹאָ֑ב עַל־יַרְדֵּ֥ן יְרֵח֖וֹ לֵאמֹֽר׃
{נא}דַּבֵּר֙ אֶל־בְּנֵ֣י יִשְׂרָאֵ֔ל וְאָמַרְתָּ֖ אֲלֵהֶ֑ם כִּ֥י אַתֶּ֛ם עֹבְרִ֥ים אֶת־הַיַּרְדֵּ֖ן אֶל־אֶ֥רֶץ כְּנָֽעַן׃
{נב}וְה֨וֹרַשְׁתֶּ֜ם אֶת־כָּל־יֹשְׁבֵ֤י הָאָ֙רֶץ֙ מִפְּנֵיכֶ֔ם וְאִ֨בַּדְתֶּ֔ם אֵ֖ת כָּל־מַשְׂכִּיֹּתָ֑ם וְאֵ֨ת כָּל־צַלְמֵ֤י מַסֵּֽכֹתָם֙ תְּאַבֵּ֔דוּ וְאֵ֥ת כָּל־בָּמֹתָ֖ם תַּשְׁמִֽידוּ׃
{נג}וְהוֹרַשְׁתֶּ֥ם אֶת־הָאָ֖רֶץ וִֽישַׁבְתֶּם־בָּ֑הּ כִּ֥י לָכֶ֛ם נָתַ֥תִּי אֶת־הָאָ֖רֶץ לָרֶ֥שֶׁת אֹתָֽהּ׃
{נד}וְהִתְנַחַלְתֶּם֩ אֶת־הָאָ֨רֶץ בְּגוֹרָ֜ל לְמִשְׁפְּחֹֽתֵיכֶ֗ם לָרַ֞ב תַּרְבּ֤וּ אֶת־נַחֲלָתוֹ֙ וְלַמְעַט֙ תַּמְעִ֣יט אֶת־נַחֲלָת֔וֹ אֶל֩ אֲשֶׁר־יֵ֨צֵא ל֥וֹ שָׁ֛מָּה הַגּוֹרָ֖ל ל֣וֹ יִהְיֶ֑ה לְמַטּ֥וֹת אֲבֹתֵיכֶ֖ם תִּתְנֶחָֽלוּ׃
{נה}וְאִם־לֹ֨א תוֹרִ֜ישׁוּ אֶת־יֹשְׁבֵ֣י הָאָרֶץ֮ מִפְּנֵיכֶם֒ וְהָיָה֙ אֲשֶׁ֣ר תּוֹתִ֣ירוּ מֵהֶ֔ם לְשִׂכִּים֙ בְּעֵ֣ינֵיכֶ֔ם וְלִצְנִינִ֖ם בְּצִדֵּיכֶ֑ם וְצָרֲר֣וּ אֶתְכֶ֔ם עַל־הָאָ֕רֶץ אֲשֶׁ֥ר אַתֶּ֖ם יֹשְׁבִ֥ים בָּֽהּ׃
{נו}וְהָיָ֗ה כַּאֲשֶׁ֥ר דִּמִּ֛יתִי לַעֲשׂ֥וֹת לָהֶ֖ם אֶֽעֱשֶׂ֥ה לָכֶֽם׃

ברגע שלא מתקדמים לשם, אנחנו די בטוחים שהיא לא תצלח, וכמו שראינו המבצעים הקודמים.
גם בדר יהושע לא כבשו את כל הארץ.ותן טל

האם זה אומר שבני אותו דור ועד עולם, לא הודו בכלום ליהושע? הרי הוא לא כבש את כל הארץ, וחלקים נרחבים מותרו בידי הגויים...

תמהני עליך. זה שמציאות לא מגיע לכלל שלמות, או שלא ידוע מתי ואם בכלל יש רצון ואפשרות עכשיו, להגיע לכדי שלמות - האם זה מה שימנע מאיתנו להודות על מה שיש עכשיו?

השיר "דיינו" של פסח, אולי יכול להבות מעין "חיזוקון" לדבריי...ולא, אני לא מתכוון לערוך עכשיו השוואה מלאה ואין צורך שתנסו להוכיח לי שמה שכתוב שם הוא לא באמת וכו' וכו'...זה רק "חיזוקון"...

כמו שכתבתי לפני כן. אפשר להתקדם לחזון אמתיחסדי הים
בשלבים. אבל ברגע שאדם לא מאמין וחי את החזון, הוא לא מתקדם לשם.
האם זה אומר שלא תודה על מה שכן טוב עכשיו?ותן טל

זה היה עיקר מה שאמרתי, ועיקר מה שטענתי כנגד "שיר ידידת". אתה שאלת על אלו שטטוענים כנגד ההודעה שלך - עניתי לפי זה.

כעת, ברשותך, שאלה אליך - האם אתה, לא מודה על כלום? כיוון ש"לא חיים את החזון" - אז אין צורך להודות למדינה ולחזק אותה ולשבח אותה על כלום? גם לא על החלקים הכן טובים, נקודתית - בסדר, לא  "חזונית", - שהיא עושה?

מודה על הטוב שבמדינה. יש הרבה הרבה להודות.חסדי הים
תפקיד המנהיג הוא להתוות חזון כולל שיקדם את עמ"י, ברגע שלפי דעתי הם לא עושים זאת במבצע זה, לא רואה על מה להודות להם.
[אתה צריך לקחת בחשבון שלפי דעתי ולדעת 'שיר ידידות' המצב רק יחמיר, כמו אחרי עופרת יצוקה, אם אין חזון כולל]

אני יודה לחייל הפרטי שמסר את נפשו והרג מחבל, כי הוא עושה את תפקידו.
[רק עניתי כי שאלת. אני מסכים שעכשיו הזמן היא לא לבקר]
אם אין חזון כולל אז אין על מה להודות כלל?ותן טל

ולפי השורה הלפני אחרונה שלך - אותו חייל שמסר נפשו והרג מחבל, עשה את זה כי ביבי אמר לו - אז למעשה, ביבי הוא השליח הישיר להריגת המחבל, ואתה צריך להודות לביבי על כך שנהרג אותו מחבל...מתמטיקה פשוטה, למען האמת... 

ואני מדבר כרגע על הקטע המיקרו, לא המאקרו..

ונחזור למאקרו: מאיפה לך שאם אין חזון כולל וכו' וכו', שאין על מה להודות? איפה זה מעוגן בהללכה/בפוסקים? נשמע לי מאוד מוזר. אתה חייב להודות על הטובה למי שהיטיב עימך - בלי לעשות חשבון שלך כרגע " זה לא חזון כולל", ו"זה לא באמת יוביל אותנו למקום טוב יותר אלא רק לרע יותר" - קודם כל, המצב כרגע הוא שמשמידים דברים רעים - אי אפשר להגיד שזה רע. אפשר להגיד אולי שזה לא מספיק - אבל זה לא "מוסיף רע", אלא אולי, רק , "לא מספיק טוב". על "לא מספיק טוב" - צריך להודות, בניגוד למה שאוטומטית "מוסיף רע", שעליו, באמת ההיגיון אומר שלא צריך להודות.

החלטת ביבי להיכנס לעזה, כרגע, בלי נבואות כמו שאתה יודע לנבא מה זה יעשה בהמשך, כרגע - זה דבר טוב שמציל את עם ישראל.

על זה צריך להודות.

לא הבנתי מאיפה בהלכה אתה שואב את זה שאין לך על מה להודות אם אין "חזון כולל". מה בכלל המשמעות ההלכתית של "חזון כולל"?

בימי יהושוע, הפסיקו לכבוש את הארץ, אפילו כשיהושוע עוד היה חי, והיו הרבה חלקים לא כבושים שנשארו כך עשרות ומאות שנים - מה בדיוק ה"חזון הכולל" שראית במצב שם? איך הוא בא לידי ביטוי בפועל? או אפילו, רק ברעיון?

לא ברור, לא ברור...

גם אתה תודה במקרה קיצוני, אם מפקד לוקחחסדי הים
צבא שלם מחסל בזה מחבלים, אבל כל הצבא הולך, אז אסור להודות למפקד, גם אם הוא חיסל כמה מחבלים, כי הוא גרם לחיסול הצבא.

הסברא היא פשוטה, כי מסתכלים על המהלך הכולל של המפקד שזה תפקידו. התפקיד של החייל הפשוט הוא לחסל את המחבל הפרטי. התפקיד של מנהיג מדינה, הוא להתוות מהלך וחזון כולל שמקדם את עמ"י.

אינני אומר שכל החזון יבוא בפעם אחת. אבל צריך שיהיו צעדים ושלבים שמובילים לשם.
אני לא רואה איך המנהיגים שלנו מציבים איזה חזון שיקדם אותנו. כמו ששאלתי מקודם למה שזה יועיל יותר מעופרת יצוקה? מה ימנע מהחמאס להתחזק שוב? ועוד ועוד שאלות.

לפי דעתי וממה שהבנתי מ'שיר ידידות', רק אם נציב את החזון התנ"כי וניקח צעדים לשם רק זה יועיל.

אם באמת בסוף המבצע נראה שזה קידם את עמ"י באופן כולל, אז וודאי שנודה, כי המנהיג עשה את תפקידו.
לדעתי אתה טועה, נוסח הטעות הקלאסית של החרדים.ותן טל

(דבר שני - האם אתה מתכוון ל"חזון" תורני אמוני, שהמפקדים צריכים להוביל? הרי אתה לא מצפה ממשלה שבעקרונה היא חילונית, שכעת החזון שלה יהיה "חזון התנ"ך, בניין בית המקדדש וכו'" - החזון שלנו עכשיו, כציונות דתית, הוא בדיוק להוביל את עם ישראל למצב שבו החזון התורני יוכל להתגשם ולהתחיל לצעוד. בנתיים, אנחנו כאן כדי להזיז אותו. לכן, ממפקד חילוני וממשלה שבעיקרון כעת היא ל-א תורנית - יש לצפות לדברים ריאלים ממנה - שזה, הגנה על עם ישראל ועמידה מול המחבלים - האם זה לא מה שעושים עכשיו במבצע?

דבר אחרון - מה שאני אומר "להודות", אין הכוונה רק "תודה שעשית את זה" - אלא דרבון חיובי של המדינה להמשיך בצעדים שלה, על ידי עידוד ותישבוחות שבאופן ישיר מראים שהעם ניצב מאחורי מנהיגיו במעשים שהוא עושה - אם לא נודה, אם לא נדרבן את המדינה - הסיכוי להגיע לדבר אליו אתה מצפה, קטן הרבה יותר - כיוון שאפילו במימד הפשוט ביותר, המדינה לא תרגיש שיש לה לגיטימציה מהעם לעשות את הדברים, אלא רק ביקורת - ותיסוג. ולא, אני לא מגזים בכוח ההשפעה של העם על מנהיגיו - סוף סוף, הם באמת השליחים של העם...

למה אתה קורא "לקדם את עמ"י באופן כולל"? האם להצלה מ50 פיגועים אשריים של חטיפת מנהרות - אתה לא קורא הצלה? האם להשמדת עשרות אחוזים גבוהים של הנשק החחמאסי, השמדת נקודות שיגור רבות ובכללי עד כמה שניתן, בכל השיקולים, כולל הבינלואמיים, לעשות - כתישת החמאס ויכולתו לבצע פיגועים נגד ישראל - לכל זה, אתה קורא קידום כולל? (כי זה כבר מה שקורה עכשיו..) - או שלא זה בשבילך הוא קידום כולל?

בכל מקרה, נראה לי שאתה נופל כאן באמת במלכודת הקלאסית של החרדים, של הכל או כלום - לא לגמרי, אבל די דומה... של "אם אין מלך המשיח עכשיו, אז מבחינתי אין שום סיבה להודות או להרגיש שאנחנו מתקדמים - רק כשיגיע המשיח אני אהיה מוכן להודות שהתקדמנו, באותו רגע..."

הלואי שהחיים היו פשוטיםמופים

הלואי שהיה פיתרון שאין בו חסרונות, משהו חד משמעי שאין בו בעיה

,האם יש פיתרון כולל? אני לא מבין בזה מספיק

אז מנסים, נותנים מכה כאן, נסוגים לפעמים, מקריבים חייל ואוכלים סוס, מנסים לתכנן כמה מהלכים קדימה

זה מצריך הרבה מחשבה

הלואי הלואי הלואי שנתניהו חושב גם על כל זה ובאמת שובר את הראש על זה ולא רק על "כמה מנדטים אני אקבל פעם הבאה"

וואו איזה שרשורפלצת נהיה פה!שיר ידידת

לק"י

אז ככה:

1. מה העולם יגיד- מהניסיון העבר של מדינת ישראל רק כאשר אנחנו התנצלנו על מה שעשינו העולם העז לנזוף בנו וזה פתח את הפתח לחרמות למיניהן. אם אנחנו נבוא בעמדה של צדק מול העולם הם ישבו בשקט. (איך אני יודעת? לאחר מלחמת ששת הימים התחיל הסיוע האמריקאי- אחרי "הכיבוש הגדול והמשחית" שהם כ"כ מתנגדים אליו. למה? כי היה לנו מה לתת להם, לפני כן הם הטילו אמברגו נשק על ישראל וגרמו לה לוותר על סיני. כאשר ישראל חזקים- העולם אוהב ותומך בנו. יוצא הדופן היחיד שהיה במהלך השנים- היה מייד לאחר השואה- העולם גם אוהב אותנו כאשר אפר 6 מיליון יהודים מוטל לרגליהם. )

2. חרם של העולם- כלכלת המערב שוקעת. כדאי שנתחיל לפנות גם לסחר עם ארצות אחרות כמו הודו ואפילו רוסיה. יש לנו הרבה להציע.

3. לפעמים צריך להיות חכם ולא רק צודק- נכון אבל החוכמה היא לחשוב לטווח רחוק מה יעזור למדינת ישראל. המצב שבו אנחנו רק רוצים להרגיע את השטח ולהשיג כמה שנות שקט זה לא להיות חכם ולא להיות צודק.

4. לא יהיה צורך להשמיד את תושבי עזה- 80% מהם רוצים להגר על פי סקר שנעשה לא מזמן. אנחנו רק צריכים לתת להם את האפשרות להגר. (לאן? זה כבר יקבע בהסכמים בינלאומיים- אפשר לקחת חלק מתקציב הביטחון המנופח של מדינת ישראל שחלקו מוקדש לדברים כמו כיפת ברזל וגדר ההפרדה ולתת ללא מחבלים ששם פיצויי הגירה) (על פי תוכניתו של משה פייגלין- התוכנית היחידה לדעתי בימינו שהוצעה שיכולה להביא שלום לעם ישראל)

5. לא הקמנו מדינה כדי להיות תלויים בגויים. אם בן גוריון היה מפעיל את מערכת השיקולים שלכם (של מי שלא הסכים איתי כמובן) אז לעולם לא הייתה קמה מדינת ישראל. בל נשכח שבן גוריון פעל בתנאים קשים הרבה יותר מאשר אנחנו בימינו. (והוא זה שטבע את המושג "אום שמום")

6. למדינת ישראל כלכלה פורחת הקשורה למוחות הישראליים- להמצאות ופיתוחים ישראליים – זה תוצרת ייחודית שהעולם לא היה רוצה לפספס וזו אחת הסיבות שלדעתי לדבר על חרם של העולם זה מופרך

7. "מדינת הלכה" – לא הזכרתי אותה בדברים שלי. (חוץ מעכשיו) אני רוצה שנקים "מדינת היגיון". חזון השמאל מוביל אותנו כבר 2 עשורים למוות ואובדן. מה שמופרך פה זה חזון אוסלו שעדיין מוביל אותנו. מה שאני הצעתי לא כ"כ מופרך ודרך אגב- גם לא דורש מדינת הלכה.

8. דרכה של הציוניות הדתית- לא הצליחה למנוע את הסכמי קמפ-דייוויד ופינוי ימית, לא את הסכמי אוסלו, הסכמי וואי, ההתנתקות- הגירוש ועוד ועוד הסכמי מוות ששילמנו עליהם בדם אלפי יהודים ויותר ואנחנו עדיין משלמים עליהם בדם. הגיע הזמן לשנות את דרך הציונות הדתית להציב חזון נגדי (כמו שעושה פייגלין) וממש לא לקבל את המדיניות המוטעית של הממשלה- גם אם מבטיחים לנו עוד כמה בתים בהתנחלויות ועוד כמה שנות שקט, אני רוצה שננהיג את המדינה ולא נהיה נספחים לממשלה כאילו ימנית שמשמשת קבלן ביצוע לחזון השמאל.

אז לילה טוב או אולי יותר נכון להגיד בוקר טוב לכולם.

אם תקראי שוב את ההודעה שלימופים

תראי שמה שהפריע לי בעיקר זה פשעי מלחמה, לא הימניות שלך

להתוות מדיניות תקיפה, לעודד הגירה, לא להתקפל לפני הגויים - כל זה דעה ימנית שאני יכול להבין ולהכיל

יש מה להתווכח על צורת המחשבה שלך - האם זה באמת ישים ויעיל, ויש בינינו מחלוקת יסודית בגישה לציונות

(אני למשל חושב שבן גוריון היא מתאבד אמיתי, והוא עשה מעשים חסרי אחריות בעליל, זה שהצליח לו זה נס של הקב"ה, זה לא אומר שזה היה הגיוני מה שהוא עשה)

אבל בהתחלה דיברת על "לא להתייחס לאזרחים כחפים מפשע"ו זה היה נשמע ממש לפגוע בהם, ולא לתת להם צרכים הומנטריים

שזה פשע מלחמה, ועל זה העולם לא רק יעקם את האף, אלא יתייחס אלינו כפושעים

גם מי שחושב שלא צריך להתכופף בפני כל מצב רוח של כל גוי, זה לא אומר שאפשר לא להתחשב בכלל במה שהם חושבים

האמריקאים חושבים שלא היינו צריכים לעשות משהו - לא נורא, אפשר אולי קצת לצפצף עליהם

אבל אם האמריקאים חושבים שאנחנו עושים פשע מחריד- כאן לצפצף עליהם זה התאבדות

דפח"ח!חסדי הים
1. למופים, לא אמרנו סתם לפגוע באזרחים בלי הבחנה, אלא לא לחוס על מוקדים של הצבא שיש שם גם אזרחים, כגון בתי-חולים ומסגדים ובתי ספר שבהם מתחבאים המחבלים. בוודאי לא לשלוח לעזה סיוע הומניטרי.

הממשלה לא פועלת ככה, לא רק כי היא מפחדת מהגוים, אלא היא מתבססת על מוסר מעוות. היא חושבת שהמלחמה, היא רק בין חיילים לחיילים, ולא עם נגד עם כדברי המהר"ל.

2. תדעו כלל עם כל המסיכה המוסרית ששמים העמים, בסופו של דבר העולם מעניין אותו כסף וסחורה. אם נמשיך לספק לעולם את זה, הם יעלימו עין טוב מאוד מכביכול 'פשעי מלחמה'. אולי הם יצעקו מבחוץ על ה'איוולת', אבל בסתר הם ידעו איך לכרות ברית אתנו. אפילו בין איראן לארצות שונות, שכביכול מחרימים אותם, יש חברות קש שמתווכים ביניהם.
[ארה"ב הרגה במלחמות עיראק בין 150,000 ל200,000 בני אדם, והעולם מתעלם, חוץ מכמה ארגוני זכויות אדם, שאין להם השפעה.]

3. כל הטענות האלו בדבר פחד מהעמים, הם רק מגיעים מחולשה באמונה שעכשיו זה הזמן של "קום בתולת ישראל" ושאיפה לקיים את חזון התורה והנביאים. ברור לי שמי שהחזון הזה לא ברור לו, ימצא כל מיני תירוצים כדי לפחד, כמו המרגלים במדבר. אבל אנחנו הולכים בדרכו של כלב בן יפונה. "עלה נעלה וירשנו אותה כי יכול נוכל לה".

על 1 אני מסכיםמופים

ראיתי כמה וכמה שחושבים שיש כאן בעיה מוסרית

אני חושב שזה יותר נובע מפינוק של אדם שלא מרגיש בסכנת חיים מוחשית, וחושב שאפשר לוותר לערבים והכל יהיה בסדר

לגבי 2 אתה שוכח את האנטישמיות שלדעתי היא מרכיב משמעותי כאן

ולגבי 3 אני לא רק חלש באמונה הזאת, אני הרי כופר בה לחלוטין...

אבל גם לשיטתך אני חושב שצריך לעבוד עם שכל, ולא לפטור את הכל כפחדנות בעלמא

=) באמת שרשורפלצת נהיה פהונסי

במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשהאחרונה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צעאחרונה
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא