בנים מקנאה בכם...רותם ר

יום אחד שנה שנתיים שלוש אחרי שתתגיסו אולי בעצם יותר מיום או פעם אחת

אתם תנקמו את הדם של 25 הנופלים לבינתיים

25 הנופלים שלכל אחד אבא אמא אחים אחיות 

ולחלקם גם אישה וילדים

לא יודעת למה אבל אני פשוט לא מסוגלת להתמודד עם העובדה שאני לעולם לא אוכל לנקום

ולעולם לא אוכל להרוג ערבים שכמה שלא יהיו לעולם לא יכפרו על הדם שנשפך...

נשמע חייתי... אולי גם תגידו לי "את אישה תלדי ילדים זאת התרומה שלך"

אז לא, אני לא מאמינה לזה, ולא מאמינה באלוהים ולא מעכשיו..

אלוהים שלפני יומיים הלך לישון לחמש שעות בין שתים עשרה לחמש והתעורר בבהלה אולי אחרי שאמרו לו ש-13 מה"ילדים שלו" נרצחו בידי כאלה שדומים לחיות... "חשבונות שמיים" "אנחנו לא מבינים הכל" אז בואו נמשיך להיות פתטיים ונאיביים וננסה להבין לאן הלכו 25 מטובי אחינו ועוד 3 נערים...

אם יש לכם תגובה בבקשה בבקשה אל תכתבו אותה מנקודת מוצא מאמינה לגמרי... חבל על המאמץ...

מי שהבין תודה...

אין עלייך :-*!!!!!!!ברכי נפשי

את פשוט מרגשת! את אדירה!נשיקה

אשכרה את ׁועוד רבבות כואבים את לכתם של 25 אנשים שייתכן ואפילו מעולם לא ביקרתם בעיר שבה הם חיו.

מרגש ומשמח לראות עד כמה הגב של העם חזק ואיתן ובאמת אפשר להישען עליו!כן

מהממת, בבקשה

אפילו שתפקידך הוא כנראה לא יהיה לבוא ולנקום דם... השפוך אל תזלזלי ביכולתך להביע תיקון על מותם.

נקמה- דומה לשורש קימה יעני לקום=להתרומם הדרך החזקה ביותר לנקום היא לאו דווקא ירידה לרמת הפגיעה ו"להחזיר"

לפוגע ,אלא להקים את מה שנפל .לדוגמא במקרה שלנו:25 חיילים נשמות טהורות נפלו. איך אנחנו מרימים את זה ?

מרבים בחוזק אם זה ביטא חולשה, מרבים בצדק אם זה ביטא רוע וחוסר מוסר בסיסי אנושי וכו..

סליחה שחפרתיחופר אם בכל זאת לא יפריע לך לדבר אמונה דוגרי אז אני אשמח לשוע עוד ממה שיש לך לומר ולדבר על זהחצי חיוךלילה טוב עם ישראל חיוךחצי חיוך

>>בת הכפר

אין ספק שחלק גדול ומשמעותי מהתרומה שלך כאישה הוא הבאת ילדים נהדרים לעמ"י, אבל ברור שזה לא הכל. את רוצה לתרום לעמ"י בחלק של נקמה? ישנם הרבה תפקידים במסגרת הצבא והשירות הלאומי שמתאימים לבנות (גם דתיות..). אבל כמו שאומרים ניצולי השואה- "הנקמה שלי בנאצים היא שאני יושב כאן בארץ של יהודים, ומגדל בנים ונכדים יהודיים". כמו הנאצים, גם מטרת החמאס היא להשמיד אותנו ולכן חלק מהנקמה בהם היא עצם הישיבה שלנו כאן וגם לעשות להם 'ננה-בננה' עם תינוקות בעמ"י. תלוי בך.

ולעניין האמונה. את רוצה להאמין או לא? המסקנה שלי היא שבסופו של דבר האמונה תלויה ברצונו של האדם להאמין, כי גם אדם שידחפו לו את העובדות מתחת לאף יכול לבחור אם להאמין להן או להתעלם מהן ולהכחיש את קיומן.

אם את רוצה להאמין את מוזמנת לשאול אותי איזה שאלה שבא לך באישי.

וסתם נקודה שמעניינת אותי- אם את באמת לא מאמינה, מה המשמעות של עמ"י כעמ"י בשבילך? הרי הגדרתינו הבסיסית והמקורית כעם תלויה בקבלת עול מלכות שמים...

לא אגיב על הכל, רק לנקודה קטנה-גדולהשונמית
בקשר לעניין האמונה.
לי, כמו לרבים אולי, היה קצת משבר כשנודע על רצח הנערים. באמת באמת שהאמנתי והתחזקתי ממש. באמת שציפיתי שה' יושיע אותם.

היה לי קשה. היתה ירידה בעבודת ה' שלי.
ואז הבנתי דבר חשוב- אמונה לא נמדדת רק כשהכל בהיר. זו לא סיסמה.
בבוקר מודים על חסדי ה', כשטוב וכשנעים, וכשחשוך, דווקא שם מתחזקת האמונה.
לא חכמה להאמין בה' רק כשמבינים הכל.
יש בעולם תהליכים גדולים שה' מוביל, וב"ה שאנחנו זוכים לראות ולהבין את חלקם.
את רוצה להגיד לי שאת לא מעריכה ומודה על השמירה המופלאה של עם ישראל מהטילים??
קרוב לאלפיים טילים נורו על הארץ, כשלכל אחד פוטנציאל להרוג לא מעט, ויש הרוג אחד (עצוב..) וכמה פצועים. זה נתפס? זה הגיוני בדרך הטבע??

נכון, כל כך קשה ולא ניתן לעיכול מוות של צעירים טובים כל כך. והמספרים כואבים.
אני גם כואבת את זה.
אבל צריך להבין שלא תמיד מבינים. צריך לבגר את האמונה לרמה של ענווה, להוציא ממנה את האגואיזם הילדותי. אמונה זה לא רק שה' יעשה לי טוב.
אמונה כוללת ענווה גדולה. להבין שה' מנהל את העולם בצדק, כן, בצדק!!
מותר לשאול שאלות, מותר לכאוב. מותר לבקש מה' שנראה בעיניים את הטוב שלו.

אחרי המוות של הנערים הרגשתי, קשה לי בדיוק לתאר, שהאמונה שלי משתנה, מתחזקת. אמונה שכוללת הבנה שה' מנהל את העולם. שנסתרות דרכי ה'.
אם האמונה מתפרקת כשיש קושי, ייתכן והיא מעולם לא היתה אמונה אמיתית. אנחנו שואפים לבנות אמונה חזקה בה', שלא תלויה בדבר.
את השאלות צריך לשאול, אבל בתוך מסגרת של אמונה וענווה.

אני לא יכולה שלא להאמין בה', לא משנה מה, פשוט כי אני אוהבת אותו...

בהצלחה בבירורים יקרה, איתך ממש ממש בכאב. :-*
...אשכולית

זה לא נשמע שאת לא מאמינה... את האמת.. נראלי שאת יותר מבולבלת...

מציעה לך לעשות בדיקה אמיתית אמיתית בלי קשר למצב מסויים, כי כמו בכל דבר קורים דברים טובים וקורים דברים לא טובים.

נראלי שזה יעזור לך.. בהצלחה נשמה!!

ואיזה צדיקה את שאת כואבת כל כך חזק את הכאב של העם שלך!!!

רותם- נקודה למחשבה. אשמח אם תקראי.חפרנית גאה=)

נכון, 25 נפלו לצערנו הרב. כואב. קשה. איפה אבא כשצריך אותו?!

אבל תראי כמה לא נהרגו ב"ה. כמה רק נפצעו, כשזה יכל באותה מידה גם להיגמר במוות ח"ו.

כמה טילים נפלו ורק בנאדם אחד נהרג. נכון, אנחנו כואבים גם על הבנאדם הזה אבל ב"ה מאות אלפי ממשיכים לחיות.

נס עצום קרה בתחנת דלק. טיל מתפוצץ בתחנת דלק ואין נפגעים?!

כמה טילים נפלו וכמה מתוכם פגעו והרסו?

אז אבא החליט לקחת אליו 25 חיילים. וזה עצוב, וקשה.

אבל אבא גם החליט לשמור על החיים של מיליוני אנשים.

ואני בטוחה שכל אחד מהחיילים שנהרג נכנס לקרב בידיעה שיכול להיות שהוא יהיה מחיר חייהם של מיליונים. והוא הסכים. 

והוא מהשמיים רואה אותך. ורוצה שתמשיכי. שתנקמי. אבל נקמה היא לא בהכרח שתהרגי ערבים. הנקמה היא עצם המלחמה בערבים. המלחמה היומיומית של לשבת בא"י למרות הקושי.

אם תעסיקי פועל יהודי במקום ערבי- נקמת.

אם תבני עוד בית יהודי(רוחני וגשמי)- נקמת

אם תעבדי בעבודה שבד"כ ערבים עובדים בה ואת "לקחת" להם ת'עבודה- נקמת.

וכן, גם אם תגדלי ילדים יהודים ותלדי ילדים בעז"ה- נקמת.

וכשבעלך יצא למילואים ואת תשארי עם הילדים למרות הקושי- נקמת. ובעלך גם נקם בשבילך.

ובעז"ה יבוא יום, ולא נצטרך לנקום כי הקב"ה יקיים את "נקום נקמת דם עבדך השפוך".

חפרנית גאה- רק שתדעי שמה שכתבת פשוטעמית..

יפהפה. ומחזק ממש. אין לך מושג כמה טוב עשית לי על הלב עם הקטע הזה. בשורות טובות! (ד.א- אפשר להעתיק אותו?)

תודה כן. בשמחה....חפרנית גאה=)
טנקסס:-*עמית..
ממש יפה!שונמית
^^חפרנית גאה כל מילה (רק אבא תמיד איתנוו..)בת מלך=)
הפתיחה הייתה כביכול סיכום\ציטוט של מה שהיא אמרה...חפרנית גאה=)
....אוריושש

וואלה כפרה, אין לך מה לקנא בתכלסס..

לכל אחד יש את התפקיד שלו בעולם והוא עושה אותו בדיוק כמו שהוא צריך לעשות. אז המטרה שלו זה לנקום, והמטרה שלך לחזק.. בתכלסס את לא פה סתם.. לא?

רותם יקרה!זהר
תקשיבי ,את צודקת לגבי הנקמה ,אבל מה לעשות שאנחנו בנות ולנו יש דרכי נקמה אחרות!
תראי נשמה, אמנם להיות לוחמים לא נוכל להיות אבל את יודעת איזו נקמה מתוקה זו להתיישב בארץ ישראל ? ליישב את ארצנו הקדושה ? להקים עוד ישוב, לנטוע עוד עצים ולהמשיך לפתח את ארצנו?
את יודעת איזו חשיבות עליונה זה לתרום לעמ'י ,לחזק אותו גם בשירות לאומי וגם בכלל ? סלחי לי על ההשוואה אבל להבדיל אם תדברי עם ניצולי שואה הם תמיש יתפארו בנקמה שלהם בנאצים ימש ע'י המשפחות שלהם, במה שהם השיגו ,בזה שחזרנו לארצנו הקדושה!
לכל אחד יש תפקיד ויש שליחות שהקב"ה הטיל עליו ,אחד יהיה לוחם ,אחת תתרום בשירות לאומי ואחד ילמד תורה , וזה רק בהתייחס לשנים של צבא-שירות.
תחשבי על זה חיים שלמים של תרומה ! זה דבר אדיר!
בהצלחה נשמה!
גם את יכולה לנקום בהם!!!ימ"ש!!בת מלך=)
אין מה לקנאעובר אורח

במילא כולם פה דוסים מדי בשביל קרבי...

לא לרמה שלהם לשכב בחולות בשביל מדינה כזאת מושחתת

[מחילה, נכתב ברגע של תסכול]

מה עובר עליך???מי מידי דוס לקרבי???google

מה זה קשור???

אז חבל שזה מה שנכתב...חפרנית גאה=)

כי דווקא הרבה "דוסים" מתגייסים לקרבי וליחידות ממש מובחרות.

ובואי נעשה גם את ההבדל. יש דוסים ויש דוסים. יש דוסים שלא מאמינים במדינה ולכן גם לא משרתים בצהל ויש דוסים שלא רק מאמינים במדינה אלא גם מוכנים לעשות בשבילה הכל.

אז גם ברגעי תסכול מומלץ לא לעשות הכללות מיותרות.

מוכנים לעשות הכלעובר אורח

עד ש.... עצבני

ובאמת, זה לא שווה התייחסות. אני סתם עצבניתעובר אורח
עד שמה?google
הלואי שאזכה.. בעז"החייל
לי אם היתה לי אפשרותאחווש770
הייתי הולכת לקרבי נשכבת על החולות (של ארץ ישראל לא מדינת ישראל....)
והייתי מפרקת את האמאמאמא של הערבים.....
[טוב אולי אני לא דוסית כן אבל בכל זאת חבדניקית..]
את מקסימה! עובר אורח

ת'אמת? אין לי בעיה עם דוסיות. רק עם דוסים שטן

וברצינות עכשיו, זאת הייתה פריקת תסכול על כמה אנשים מסוימים מאוד שבכלל לא קשורים לפה. אני מתנצלת אם מישהו ראה את עצמו נפגע מהדברים.

חחח תודה תודה גמאת.....אחווש770
אגב אני לא דוסית...אחווש770
לא להאמין במדינה זה ענין של דוסים?אני77

מעניין, כי הרבה ניסו לשכנע אותי שזה הפוך...

ולגופו של עניין- הדוסים הם בד"כ אלו שמוכנים להקריב הרבה.

מכיון שכך:

הדוסים שמאמינים בשיתוף פעולה עם המדינה כערך אמיתי ומוסרי-יעשו עבורה יותר מכל אחד אחר.

הדוסים שמאמינים שאי אפשר לשתף פעולה עם המדינה בשום פנים, יהיו מוכנים לוותר על היכולת לממש הרבה שאיפות אחרות בגלל זה.

>>עובר אורח
יש הרבה שמאמינים במדינה ובכ"ז יתפשרו על שירות קצר מאוד בצה"ל, מטעמי דוסיות.
מודה, קשה לי לקבל את התפיסה הזאת שלימוד תורה נותן פטור מהגנה על העם שלנו (ועל הארץ).
זה כמו הקטע הזה, שלהתחתן בגיל שמונה עשרה זה 'שירות לאומי מסוג אחר'. לא זה לא. ואל תעבדו על עצמכן.

בקשר לאלה שמאמינים שאי אפשר לשתף פעולה עם המדינה-
אני רק אגיד שמעניין אותי מאוד לדעת איך הם מרגישים עכשיו ומה הם אומרים כדי להשתיק לעצמם את המצפון בכל פעם שחייל נהרג בעזה
לא עשיתי צבא,די"מ

ברוך ה' קבלתי פטור לפני כשנתיים.

ואין לי טיפת מצפון כשאני שומע על חיילים שנהרגים בעזה.

מה שיש לי זה רחמים וצער עליהם.

כנראה שהצלחת לחנוק אותו. אשרייךעובר אורח
‏???די"מ
אין על צהל תדעו לכםאחווש770
שצהל עושה את ההכי הרבה פה למען עם ישראל......
אני יודעת כי אני מקרוב בתוך העניינים...
כפרה עליהם(עלינו...)
חבל....שיפי=]

וזה למה?די"מ
די"מ...וחבל שכך.הם מהעם שלך. ובזכותם אתה יכולחפרנית גאה=)

לחיות בשקט יחסי בארץ. אני מניחה שאתה לא מחבב אותם במיוחד בגלל שאתה לא מסכים עם הדרך שלהם. אבל למרות הכל הם אחים שלך. אבל אתה יודע מה? אולי באמת לא מגיע להם שתצטער עליהם. מספיק אנשים מצטערים עליהם. 

כן זה כן ואל תעבדי על עצמך.ענבל

בס"ד

את יודעת, בדרך כלל אין לי בעיה עם דעות שונות אבל רק אם לצד השני גם אין בעיה.

כל עוד את לא תבטלי את דעתי אני לא אבטל את דעתך סגרנו?!.

לכל אדם דעה משלו ועלינו לכבד כל אדם.

לא חייבים להסכים, אבל יש דרך לחלוק.

חתיכת פורום של דוסים... חמודות אתן תמשיכו להאמיןרותם ר

ככה... זה ממש נח...

את די סותרת את עצמך..מישהי=)

כאילו אם אלוקים הלך לישון- סימן שהוא ישנו.

אז מה זה לא מאמינה?

זה פוחדת ממחוייבות.

בואי נצא מההגדרה שאלוקים חייב לנו רק טוב,

ובואי נגיד שלא הכל פרחים ופרפרים בחיים,

ובואי נגיד שלמה רק בצרות שלך את מאשימה את אלוקים?

ובואי נגיד שאם אלוקים היה מסביר לנו למה הוא עושה כל דבר

אז הוא לא היה אלוקים.

ובואי נגיד שאנחנו דוסים, וטוב לנו עם זה שאנחנו לא בורחים ממחוייבות

ומאמת.

את צודקת.מתוקה מתוקה!!

יש הרבה סיבות לא להאמין.

למה שתאמיני כשיש כ"כ הרבה הרוגים? ופיגועים?? וצרות בחיים???

אבל בכל זאת,מציעה לך לחשוב על זה שוב.  יש לך מושג כמה טילים נפלו מתחילת המלחמה הזאת? כמה הרוגים כבר יש מהם? שניים?? זה מטורף! על טבעי!!

תחשבי על הפיגוע הענק שסוכל ברגע האחרון! מאיפה זה בא? צירוף מקרים??

תחשבי שניה-איזה עם את יודעת ששרד כ"כ הרבה דברים? כ"כ הרבה צרות? כ"כ הרבה עמים,אנשים,ומדינות שרצו רק לחסל אותנו!

ובכל זאת,במשך כל הדורות האלה אנחנו שורדים,וממשיכים להתקיים!! אין אף עם ששרד ככה! אני לא חושבת שזה סתם.

ועוד משו-כשנחטפו הנערים,ושמענו את הבשורה הקשה,להרבה אנשים פתאום ירדה האמונה. המוני תפילות,המוני אנשים,ובסוף-כלום!

אני לא חושבת שזה כלום. לדעתי,כל הניסים של המלחמה הזאת,או בכל אופן הרבה מהם-רק בזכות התפילות על הנערים.

אני לא באה לחנך אותך,או לגרום לך להאמין. סתם נקודה למחשבה...

יומטוב!!חיוך

ה' חייב לנו רק טוב-אור'

לכן אנחנו מאשימים אותו רק בצרות. את טובות הוא חייב לנו..קורץ

מאמיאת יכולה להיתגייס לקרבי ועם לא-לכוון פצצות לעזסבבות!

לעזה

ה' ממש לא חייב לנו רק טוב!!חפרנית גאה=)
מגניב! כתבת מה שאני כתבתי רק בקצרה...לולית10
יש לי שאלה. נראה לי מצאתי את הבנאדם הנכון לשאול רנה בנה

כ"כ עצוב לך על החיילים, אני מבינה. על המשפחה על החברים על העתיד שנחתך.

מוות של בנאדם אחד, שמשנה והורס חיים להרבה אנשים אחרים. כמה קושי, כמה עצב.

אז אחרי שחברה שאלה וחשבתי שזה מטופש, חשבתי על זה, והתשובה היחידה שמצאתי מבוססת על מצוות ה'. אז מענין אותי אם מישהו יכול לתת לי תשובה הגיונית שלא קשורה לאמונה בהקב"ה.

מי אנחנו שנהרוג אנשים?????

לתפוס אותם ולהכניס אותם למאסר עולם, אפשר להבין (ואל תגידו שמאסר עולם הוא לא באמת מאסר ולא באמת עולם, הכל תאורטית). 

אבל לחתוך חיים של מישהו? מי אנחנו? ומה זה יעזור, מה שהוא עשה, כבר עשה, אם נהרוג אותו זה לא יחדיר שום דבר אחורה, ובקשר לעתיד, מספיק להכניס אותו למאסר.

מי אנחנו שנחליט שזהו. אולי הבנאדם היה משתנה.

ולאיזה אומללות אנחנו מכניסים את אשתו, את הילדים שלו. מי מבין כמונו מה זה.

מחכה לתשובה..

את מתכוונת לערבים?מתוקה מתוקה!!
התשובה די פשוטה-
הם פוגעים בנו , הם מנסים להרוס את המדינה שלנו . ולהם לא אכפת שהם הורגים אנשים . לא אכפת להם כמה חיילים נהרגים לנו בכל יום . כל מה שחשוב להם זה שהמדינה תיפול .
אז תגידי את-באמת ניראלך שיהיה נכון להשאיר אותם בחיים, בצורה כזו שבכל שניה הם יכולים להשתחרר ח"ו ? לדעתי , למדינה יש שיקולים ומשתדלים לא להרוג סתם אנשים חפים מפשע . רק מי שבאמת מסוכן למדינה . תגידי את אם זה צודק או לא.
לילה טובב !!B-)
אני מדברת תיאורטית.רנה בנה

אני גם חושבת שצריך להרוג אותם, אבל זנה מתבסס על אמונה בה' ובמצוות.

תירוטית, נגיד מאסר עולם הוא באמת עולם, בואו נגיד, אפשר למצוא דרכים. לא הורגים כי דברים אחרים הם לא טובים.

מה אנחנו משחקים בחיים???

ויותר מזה,די"מ
אם צא מאמינים בה' באיזה זכות כבשנו להם את הארץ?
כבשנו?? האום נתן לנו, לא??רנה בנה
האו"ם????????????????????????/גאהלהיותיהודיה

זה מה שמעניין אותנו, האו"ם?

הוא לא מעניין אותנו אבל הוא נתן אישור להקמת המדינהלולית10אחרונה

ברור ששחררנו את הארץ הקדושה בעזרת ה' אבל נס לא פחות מזה הוא שהאו"ם הכיר בזכותנו למדינה עצמאית בא"י...

אם אין את הקב"ה,בת-אל-חי

אז מה הבעיה המוסרית לרצוח?

הבעיה לרצוח,היא לא רק בגלל שכתוב בתורה..מתוקה מתוקה!!

זה לא מוסרי לרצוח באופן כללי.. 

יש מלא מדינות,או יותר נכון רוב המדינות,שהאיסור לרצוח הוא חוק אצלם.

אנחנו לא עושים את זה בעיקר בגלל שכתוב בתורה. אבל אצל רוב האנשים זה לא רק בגלל זה...

חיוך

ולמה זה מוסרי שהאריה אוכל את הזברה?בת-אל-חי

מה זה ה"מוסר" הזה? אם אני חושבת שזה כן מוסרי לרצוח?

מוסר אנושי זה דבר סובייקטיבי.

אני לא בטוחה שהבנתי אבל...מתוקה מתוקה!!

אם את חושבת שזה מוסרי,ואין לך שום בעיה לעשות,אז זה עניין שלך.

העיקרון הוא שברוב המקומות חושבים שזה לא נכון להתנהג ככה,כי זה בעצם להיות ממש כמו חיות.

בגלל שאת חיה במדינה שאסור לעשות דבר כזה,אסור לך לעשות,בלי קשר לתורה בכלל או למה שאת מאמינה בו.

נ.ב.

לא נכתב מתוך מחשבה שזה מוסרי בעינייך,אלא בתור תשובה.

לא הסקתי כלום ממה שכתבת...

המעשים שאת עושה משפיעים על הנפש שלךחפרנית גאה=)

רצחת? הנפש שלך עכשיו שפלה יותר ונמוכה יותר.

מהסיבה הזאת אנחנו גם אוכלים רק חיות שהם צמחוניות ודרך השחיטה היא הדרך הכי פחות אכזרית כדי שהשוחט לא יושפע לרעה.

צדיקה, אני מבינה את הראש אבל הקב"ה ציווה אותנולולית10

לרשת את הארץ. ברגע שהם לא עפים מפה ואנחנו רוצים לכבוש את הארץ ולשלוט בה אם אנחנו צריכים להרוג אנשים סשביל זה אז אין ברירה... את לא יכולה להגיד למחבל שמכוון עלייך (ח"ו..) נשק, חכה חמוד, אני לא רוצה להרוג אותך... רק לעצור אז תוריד את הנשק בבקשה... אם לא תירי בו מיד אז את (אוף לא את זה רק בשביל ההסבר...) תהיי הראשונה למות חלילה...

הם יורים עלינו! אז יורים עליהם! הבא להרגך השקם להרגו... אין לנו ברירה אחרת! צריך לדעת על מי לרחם ועל מי לא... 'כל המרחם על אכזרים סופו שמתאכזר לרחמנים'... לא בחרנו את המלחמה הזאת, לא הרגנו אותם סתם כי התחשק לנו....

צדיקה! הנשמה הטהורה שלך זועקת לריבונו של עולם!לולית10

ובצדק...!

המציאות שאנחנו חיים בה הזויה לגמרי... (אם הזויה זו מילה מספיק טובה כדי להגדיר...)

את נושמת עכשיו? ב"ה!!!

ולא! זה לא צחוק! יש אנשים ממש ברגע זה שלא מצליחים לנשום בכוחות עצמם! או שקשה להם נורא לנשום...

למה הטוב שאנחנו מקבלים בשפע הוא כ"כ ברור מאיליו?!?!

אנחנו באמת לא מבינים חשבונות שמיים...! באמת! וזה מתסכל נורא...

אבל מצד שני תחשבי שניה, אם היינו מבינים למה הקב"ה מנהיג את העולם באופן שבו הוא מנהיג אותו ומשגיח עליו בכל רגע ורגע אז אלוקים לא באמת היה אלוקים! הוא היה כאילו עוד בן אדם... בשר ודם שהמחשבות שלו בקיו המחשבה האנושי...

ואז?! מה היה קורה אז?

גם אם היינו רוצים מאוד להאמין לא היינו יכולים!! כי איך אפשר להאמין במשהו שהוא אלוקים אם הוא כ"כ דומה לך...?! ואת מבינה הכל, בעצם הוא לא יותר חכם ממך ואולי עלולים לחשוב שהוא חכם יותר ממנו....

קיצור ב"ה שאנחנו לא מבינם... ויכולים להאמין בבורא יתברך ולסמוך עליו שהכל הכל לטובה באמת!!!!

גם אם זה נראה הפוך לגמרי....

ושאנחנו לא מבינים בניהול העולם ובשיקולים ברמה אלוקית...

צריך גם קצת ענווה מול משהו אלוקי ואינסופי להבין שאני פשוט במקום אחר! ברמה אחרת...

ואנחנו לא חושבים אותו דבר! כי אנחנו רואים רק פיפס קטן מהתמונה והוא רואה הההכככלל....

אז קודם כל צריך לפקוח עיניים ולהודות על הטוב שיש לנו אישית ועל הטוב שאלוקים משפיע בעולם...

ואח"כ אחרי שהודנו אפשר לומר לאבא שבשמיים בענווה- אני לא מבינה כלום!!! וזה נורא קשה לי! בבקשה תמתיק את כל הטוב הזה... כי אני גם רוצה להרגיש שהוא באמת טוב... רק כדי שיהיה לי קל יותר להאמין ולהודות לך...

בהצלחה נשמה!!!!אוהב

*ושלא ישתמע מדברי שאני לא עצובה על מה שקורה... או שהאמונה שלי מושלמת...

אבל צריך להשתדל ולהתאמץ למצוא טוב! אפילו מעט טוב!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך