פפפפ חחח איזה שטותניקיםנועם ה

במקור- "חתונת השנה!!! בחתונה כזאת לא לקחתם חלק מעולם!!! לוחמי המילואים מהפלוגה המסייעת 6828 ערכו "חתונה" בגבול הרצועה: "אנחנו שומרים על מצב רוח מרומם. צה"ל תמיד ינצח". (צילום: המילואימניק, אורי נחום)"

אבל שיתוף פעולה מרשים (אחינו הגברים)

https://www.facebook.com/photo.php?v=734901723249278&set=vb.296217673784354&type=2&theater

לא צנוע!ארוון

חח (עכשיו בלי <צ>, התלבטתי אם להעלות, אבל אפשר)נועם ה
לא מתאים לך..ארוון

צוחק

דווקא מתאים לך לחשוב שיש עניין בשמירת העיניים גם לבנות...

ויש שם כאלה שבהחלט זה לא מתאים לבת ששומרת להסתכל...

[איך אני יצאתי הדוסית כאן פתאום..צוחק]

[האמת שגם אישה צריכה לשמור עיניים במה שצריךנועם ה

אבל זה* בסדר...

גם לא הייתי שמה לב לקטע הזה אם לא הייתי חושבת להעלות...- כלומר.. לא מוצאת סיבה שזה יפריע למישהי]

סורי, זה לא...ארוון

עכשיו יש כאלה שיגידו שדווקא חוסר תשומת הלב מעיד על תמימות...

אבל זה לא, זה שהורגלנו לראות כאלה שלבושים[וחלק שם מתלבשים זה בהגזמה] ככה ברחוב לצערי, לא הופך את זה לצנוע....

עכשיו סבבה, מותר להם כי היו שם רק בנים ושייהנו בכיף, אבל מתמיה אותי שדווקא את בחרת להעלות ועוד לפורום על הסקאלה הדתית יותר.

[בגלל שאת העלת אז יסלחו לך.,.אבל למישהו אחר אולי היו טוענים שזה לא בסדר...]

מקבלת את מה שאת אומרת. ושמחה שאת זו שאומרת...נועם ה

לגבי תוכן הדברים-

אני באמת חושבת שאין בזה בעיה -בגלל הגבולות ההלכתיים, (ודווקא תמימות אולי היתה מחזקת את זה שזה יפריע. למי שרגיל זה לא מפריע).

לגבי הסוגריים- למה נראה לך?!

לגבי הסוגרייםארוון

כי יש כאלה שאם היו מעלים זה היה נמחק או מקבל תלונות על חוסר צניעות.

הבעיה שלגברים אין ממש הלכות צניעות...., כלומר הלבוש המאוד מינימל שחלק לבשו[בלי לפרט..] אולי בגבול ההלכה אבל יש בו משהו שעדיין לא צנוע לבנות, ומתאים למקומות מסוימים- כמו שם שזה רק בנים....

מקבלת.נועם ה

[סתם מסקרן אותי אם את מקפידה בזה או שסתם זה כי מוזר לך שאני זו שמעלה.. (חח אפשר לחשוב מי אני!!)]

לגבי הסוגריים, מה שאמרת- לא מקבלת..

כיף לקרוא את ההודעות שלך בשרשור הזה הרועה
פששש כל הכבודמופים

ממש מעריך! <ר>

(אין לי מושג על מה מדובר, זה חסום כמובן, אבל יפה לך הרגישות)

למה "כמובן"? מוזר לי שזה חסום לך...נועם ה
פייסבוק חסום ברימון הרמטימופים

(ואפילו ברמה מתחת, אפשר לפתוח את זה רק ב"חסימה בינונית")

אפילו לא ניסיתי, יש לי ניסיון!

למעשה ברוב גדול של האתרים גם כשהאתר פתוח התמונות חסומות

קרה לי השבוע שהייתי במקום שאין בו חסימה, ונכנסתי לויקיפדיה, ואני רואה צצה מולי תמונה לא צנועה

הזדעדזעתי כזה - מה קרה? איך זה הגיע לכאן?

פשוט ברימון אני רגיל שויקיפדיה פתוח אבל התמונות שם חסומות

אני אגיד לך מה יש שם,-זה כולה בחורים בלי חולצה...נועם ה

לא יודעת...

אולי אני רגילה לראות את זה שבכלל לא שמתי לב לזה עד רגע לפני שהעלתי,

ואולי באמת אין בזה בעיה (מהבחינה התורנית/הלכתית איך שתקרא לזה), ולכן לא שמתי לב לזה... (

- לכן התפלאתי שרימון חוסם... אבל אם הוא חוסם את פייסבוק עצמו- כבר משהו אחר.

חתונה בלי חולצה? מופים

ולעיקר דברייך. 

תראי, זה לא נוגע אלי אישית, כך שלא התעמקתי

אבל מהרושם שקיבלתי אין איסור לאשה לראות בחור בלי חולצה

כי נשים לא "מסתכלות" על דברים כאלה וזה לא מעניין אותן, והן לא כמו גברים בנושא הזה

במקרה שאשה כן מרגישה שהיא מסתכלת בצורה לא טובה - ראיתי מחלוקת בנושא (לגבי הסתכלות על שאול)

אבל זה נשמע לי נדיר

^^^^ ככה גם אני חושבת, בלי להכיר את ההלכהנועם ה

זאת לא חתונה... חח זה ילדים שמשעמם להם..

הגמישות שלך מדהימה אותיארוון

אגב מילא בלי חולצה- אגב, תגיד את זה לכל התעשייה של פיתוח השרירים, ובנות היום שכן מתלהבות מלראות את זה... נראה יש דברים שלא נחשפת אליהם עדיין....

אבל מילא בקטע היו רק בנים בלי חולצה... מילא....אבל יש שם כאלה שלובשים הרבה פחות מבלי חולצה רק.

גבולות גמישים אבל זה דבר שלא דעתי שיש לך. יפה.

אני דוקא די עקבימופים

כשברור לי משהו - אני אומר שברור לי

כשלא ברור לי - אני אומר מה שקיבלתי רושם

אם הייתי רואה שו"ע - אסור לאשה לראות איש לא צנוע, אין שום ספק מה הייתי אומר

הדבר היחיד שראיתי זה שיש חילוק בין איש לאישה לגבי להסתכל --

איש שמסתכל על אשה -כשהיא צנועה אסור להסתכל בכוונה בצורה בעייתית, וכשהיא לא צנועה אסור אפילו לראות

אשה שמסתכלת על אישה בכוונה בצורה בעייתית - ראיתי בזה מחלוקת. בילקוט יוסף מתיר את זה, וכמדומני שהרב וואזנר ור"נ קרליץ אוסרים (לא חותם, זיכרון עמום)

מה הדין שכשהוא לא צנוע? לא ראיתי על זה שום דבר, ומשתקית הפוסקים נראה שזה לא בעיה כי זה לא גורם לבנות שום דבר

אם יש בנות שזה גורם להן (אין לי מושג) זה חוזר למחלוקת הקודמת. אע"פ שלדעתי זה ממש לא מומלץ, עושה נזק לנפש, והתוצאות יכולות להיות גרועות מבחינה מוסרית

אפשר לקרוא לזה (לפי הרב עובדיה)  "לא אסור אבל מסריח"

מה שהפריע ליארוון

לא היה דווקא הבלי חולצה[גם לא הכי בסדר אבל שיהיה..]

אלא דברים אחרים, שאולי אפילו אדם חריף ממני היה אומר שזה מתאים רק שאישה תראה אחרי החתונה את בעלה ככה.

אבל אני כולה חושבת שזה מוזר שזה עלה בפורום על הסקאלה הדתית יותר, ופתאום זה בסדר...

שיהיה... רק ניסיתי להזהיר את מי שזה מפריע לה.

ואני התפעלתי (באמת)מופים

מהדוסיות שאת מגלה כאן

לא יודע למה את כועסת עלי כאילו ביטלתי את דברייך

סתם במציאות - נראה לך שנשים באמת לא מסתכלות עלותן טל

בחורים בלי חולצה?

לדעתי, וודאי שמסתכלות - אולי לא בצורה מינית ממש כמו הבנים - אבל כן מסתכלות ו"סוג של" מתפעלות, נגיד, מהשרירים, מהגוף השזוף וכו' וכו' וכו'... - נראה לי די פשוט שזה קיים, כמו שניתן לראות ולשמוע הרבה בנות שאומרות : "איזה חתיך הוא", או "וואי, איזה שרירי!" ( הפשטתי את האמירות, ישנן הרבה סוגי אמירות...)-  מה שאומר שהן כ-ן מסתכלות ע-ל מ-נ-ת להסתכל על גופו של הגבר.

השאלה היא, באמת - האם יש איסור לאישה להינות ממראה גופו של גבר, כמו שיש לגבר איסור להינות ממראה גופה של אישה...

אתה אומר מין משהו פרווה כזהמופים

של "לא מיני אבל כן מתפעלות"

לא יודע מה זה, וקשה לי להיכנס ללב שלהן, הרי מעולם לא חוויתי...

אני לא רואה מסביבי בנות שמסתכלות כך. אולי זה תלוי תרבות?

אני מכיר ויודע על המון בנות שמתפעלות מהגוף הגבריותן טל

ואף טורחות פעמים רבות להשמיע את זה בקול רם - הרי להן לא יעירו כמו שיעירו לבןן שיגיד משהו דומה על ב...

אכן, זה קצת קשה לניסוח - כי זה באמת, כך נראה, לא מיני - אלא יותר, התפעלות מהגוף הגברי... (קצת מסובך, אבל מי שמבין מבין).

השאלה היא אם לבת מותר להינות מיופי של בן? לבן - ידוע וברור שאסור לו להינות מיויה של אישה. אך אישה? לא ברור...מה שבטוח, מחלוקות.

לגבי השכיחות - אולי בסביבתך זה פחות קיים או שאתה פשוט לא מגיע ולא נמצא במצבים בהם אתה יכול להיחשף להכרת המציאות הזאת...

טוב אז הוא לא העלה ניחושלומדתתתת

המצב הוא באמת כזה.

ולא בטוחה כמה זה תלוי תרבות (אני די נמצאת עם כל התרבויות ב"ה).

מה תכלס?-לא יודעת.

מופים אתה צודקנועם ה
על התלוי תרבות?לומדתתתת
זה-נועם ה

לא יודע מה זה, וקשה לי להיכנס ללב שלהן, הרי מעולם לא חוויתי...

אני לא רואה מסביבי בנות שמסתכלות כך. אולי זה תלוי תרבות?

לא בטוח (תלוי תרבות)לומדתתתת

מה שבטוח לפי השאלות האחרונות כאן זה שזה רחוק מאד מאד מהתאור.

מה שבטוח זה שהויכוח כולו כבר הדרדר מאד...

התכוונתי שזה עניין של הרגלנועם ה

ויש בנות שהן ממש מסתכלות על זה. נניח חברות שבאמת תשמנה לב לזה...

"וואי איזה חתיך" "איזה שמן" - לא בטוחה שזה המקום שבו אנחנו אמורות להיות. ומי ששם אולי יותר טוב לה לא להיות. (זה עניין של הרגל כנראה...)

האמת שהסיבה ההלכתיתארוון

זה בגלל התוצאות של ההסתכלות... [שלבנים בעייתית יותר].

להקות בנים בשנות ה90 היו עושות כסף על הקטעים האלה.... ואלפי בנות צורחות...

[וגם היום יש דברים בסגנון..]

בדיוק. התוצאה.נועם ה

גם אצל בנים וגם אצל בנות אסור שזה יהיה, לא קשור לזה שאצל בנים זה בעייתי יותר.

העניין הוא שלדעתי, זה לא אמור להביא להשלכות.. (לראות גבר בלי חולצה, אלא אם כן זו מישהי שממש אממ לא יודעת איך לקרוא לזה כאן)

מעניין שהפכת את הנשים לבערך נטולות כל יצר מין...ותן טל

וזה רק בעניין המיני, כי נראה לי שהפרזת בכך ש"שום בת לא מהנה אותה לראות גבר עירום"...כאשר במציאות רואים שזה לא כך.

אבל במובן הלא מיני, אלא "היופי" - נראה לי שאת עוד יותר מפחיתה מהחשיבות ומההיקף של זה...

לשם דוגמא קטנה בלבד, אגיד ששמעתי ממקורות (בנות) שקוראות עיתונים ומגזינים לנשים - שפעמים רבות יש שם (אני לא מדבר על האלו הדתיים, כמובן), ב-דווקא, תמונות דוגמנים גברים בלבוש אממ... - כי זה מה שנשים אוהבות... - את זה לא אני אמרתי, כאמור, כי אני גם לא בדיוק מסתכל במגזינים האלו (מה יש לי לקרוא שם - על אופנה וסטייל?), אלא בנות שכן מכירות את זה מקרוב...

מה נסגר איתך?? לא דיברתי על גבר עירום. תרגיע.נועם ה

וברור שיש לנו משיכה, אבל זה משהו אחר לגמרי!

אז מה ההבדל, אני שואל ברצינות?ותן טל

בין גבר בתחתונים, לבין גבר מעורטל לגמרי? רק הפיסת בד הקטנה הזאת היא מה שתגרום לך לא להסתכל?

משהו אחר - אבל עדיין, אי אפשר להגיד באופן גורף ששום בת שתסתכל על בנים חצי לבושים -
לא יקרה לה כלום מזה ולא תהנה מזה כלל". וגם - מה התועלת בכלל מהסתכלות כזאת? מה זה מוסיף לך בחיים?  (בניגוד ללשמוע זמר גבר...ששם, זה משהו אחר ובאמת יש לזה ערך מסויים מצד עצמו. שלא כמו "לראות בן בלי חולצה").

יש הבדל! ולא כאן המקום לדון בזה.נועם ה

תבין!!! ראש של בחור זה לא ראש של בחורה!!

וגף של בחורה זה לא גוף של בחור.

ולא דיברתי על הבחורים עם ה"פיסת בד קטנה" כי אני לא שמתי לב לזה בכלל! זה לא מה שעניין אותי בסרטון. (ועדיין יש הבדל בין זה לגבר עירום)

וזהו. נראה לי שעברנו את כללל הגבולותתת מתמתמתמתמת

זה שאת פציפית לא שמת לב, זה אומר שזה דבר בסדרותן טל

לפרסם אותו ולהפיץ אותו?

האם כעת, כאשר את יודעת שיש בסרטון " גברים עם פיסת בד קטנה לגופם", ושיש בנות שזה כן מפריע ועלול, אולי, להפריע להן - את עדיין חושבת שזה היה מעשה בסדר לגמרי להעלות את הסרטון לכאן?

אפשר גם להגיד: " וואלה, יש משהו במה שאתם אומרים, אולי זה באמת לא היה הכי בסדר" - ואפשר אפילו גם לבקש להוריד את השרשור...

לגבי ראש של בחור/בחורה, וגוףשל בחור/בחורה - בוודאי, אבל אני מניח שגם את מסכימה איתי שבת שתסתכל על גבר לא לבוש לחלוטין, זה לא הדבר הכי ראוי...למרות שהוא גבר שבת מסתכלת עליו, ולא בחורה שבן מסתכל עליה...

(אגב, כמו שכבר רמזו כאן - הבנתי שיש מופעים מסוג זה, שבנים הם המרכז ב"מופע", ובנות צופות - האם כגם שם נראה לך שזה "בסדר" ? )

משהו כאן לא ברורלומדתתתת

לאן אתה חותר?? למה מלכתחילה זה היה נראה סתם קנטרני?

הדיון ממש מיצה את עצמו.

כל התשובות נענו.

מבטיחה בשמי ובשם רוב הבנות שראו את הסרטון שאפילו לא שמנו לב לזה. חתימה וירטואלית.

אף אחד שם לא היה כמתואר. (וגם מה שהיה שמתי לב רק אחרי שהעירו את תשומת הלב)

אם יש כל מיני אגדות על טינייג'ריות שמסתכלות על זמר אני לא חושבת שזה קשור. מה גם, שלא נראלי שמישהי פה עונה לתאור ב"ה.

וכל הויכוח הוא כי אתה מסתכל בראש של בחור וזה מאד מאד רחוק.

עד כאן התערבות.

לעולם חסדו. שיר ידידת. הקולה טובה.ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך כ"ה בתמוז תשע"ד 20:02

נראה שהיו כאן כמה בנות שבכל זאת לא הרגישו בנוח לגמרי עם זה.

אז את לא באמת יכולה להבטיח בשם כולן. גם בשם רובן, אני לא בטוח שאת יכולה להבטיח. את יודעת כמה בנות מסתכלות ולא מגיבות? את יודעת אפילו, נגיד - כמה "טינג'ירייות" מנוג"V אוהבות לקרוא כאן בלי להגיב, ויכולות לראות את זה? את לא. איך את יכולה להבטיח משהו בשם "רוב הבנות" - על זה אני תמה (לא אומר שזה בוודאות לא נכון - אבל "להבטיח" בשם "רוב" - זה די הזוי... - גם אם בתכל'ס זה יתגלה כנכון...)

מה שאת לא שמת לב - זה לא תירוץ ללאחר מעשה, ללתמוך בסרטון, אלא אולי, רק, להסביר למה לך מראש זה לא הפריע - כי אם לאחר מעשה את מודה שהיו שם דברים לא ראויים לגמרי, אלא רק שאת לא שמת לב - הרי שמין הראוי להיות ישר ולהגיד שבגלל זה הסרטון לא הכי ראוי - או אפילו להגדיל לעשות ולהוריד את הסרטון...במיוחד כשאת לא יכולה לדעת מי מסתובב כאן גם בלי להגיב - וכן, כשמישהו מעלה דברים לפורום הוא צריך להבין שאם זה עלול להפריע הלכתית גם לחלק קטן מהאנשים - הוא צריך או לא להעלות את זה, או לשים אזהרה בולטת...)

לגבי "אגדות על טיניג'ריות" - לצערי, זה ממש לא אגדות. אני אומר לך על מקרים מוכחים וידועים שאני מכיר ושומע ורואה, שזה מציאותי לגמרי ושזה בהחלט קשור. "לא נראה לי שמישהי פה עונה על התיאור הזה" - שוב הגבלת את ההסתכלות בפורום, לדעתך, רק למי שאת מכירה ויודעת שהיא מגיבה כאן - כאשר למעשה יש המון שרואים ולא מגיבים...וגם מהמגיבות - אני מניח שאת לא יכולה לדעת על כל אחת ואחת. עובדה שיש כאן כאלו בנות שזה הפריע להן...

כנראה שלא הבנת מה התוצאהארוון

שהתכוונתי אליה.

לבת זה לא יכול לקרות גם אם "מישהי ממש אממ  שאת לא יודע איך לקרוא לה".

מבחינת מחשבות בלבד- יכול להיות אותו דבר, אבל זה לא העניין.

ותן טל, צר לי לאכזב אותךנועם ה

לדעתי, וודאי שמסתכלות - לא הן לא. (לפחות רובן) - זה לא מעניין אותנו.

אולי לא בצורה מינית ממש כמו הבנים - לא אולי, בטוח. (ואם כן, או שזה לא סתם מישהו זר, או שזה נדיר, או שזה מישהי שנמצאת במקום כזה שזה מה שמעניין אותה)

אבל כן מסתכלות ו"סוג של" מתפעלות, נגיד, מהשרירים, מהגוף השזוף וכו' וכו' וכו'... - נראה לי די פשוט שזה קיים, כמו שניתן לראות ולשמוע הרבה בנות שאומרות : "איזה חתיך הוא", או "וואי, איזה שרירי!" ( הפשטתי את האמירות, ישנן הרבה סוגי אמירות...) - יש כאלה. ואז מה? זה אסור??

ואם אתה שואל אותי- רוב הבנות זה לא אמור להפריע להן. ומי שכן, זה נדיר.

עניין של הלכה ורוח ההלכה- זה משהו אחר, ולכן התלבטתי.

נועם ה', לשמחתי את יהודיה תמימה וכשרה ותן טל

אבל המציאות מלמדת אחרת ממך. לא אמרתי דברים שהמצאתי מהאדמה - דברים שראיתי, שמעתי וקראתי במגוון סיטואציות, מקומות, חברות וכו'.

וודאי שהגוף הגברי מעורר התפעלות אצל נשים.

לגבי "לא מיני" - ובכן, אמרתי את זה בעיקר כי אני באמת לא אישה, ולכן, בגלל כל מה שנאמר וידוע, אני מניח כמקובל שבאמת אישה פחות נמשכת בצורה הזאת לגברים - אבל את הקטע של היופי עצמו של הגוף, להינות ממנו לא רק במובן המיני - את זה אי אפשר להגיד שאין.

את לא מכירה את זה - כי את, כאמור, בת ישראל כשרה וצנועה, שכנראה עיקר החברה שלה מסביבה היא גם כזאת - אבל במציאות, בעולם שסובב אותנו בכלל וגם בארץ ישראל בפרט - זה דבר די מצוי...

לגבי האם זה אסור - שמת לב מה כתבתי בסוף? שהשאלה היא באמת האם מותר לאישה להינות מגופו של גבר שהיא לא נשואה לו, בניגוד לגברים שאסור להם - או שגם לה אסור.

אגב - באיזה שלב תגידי שכבר אסור? אם הגבר יהיה מעורטל לחלוטין - זה כבר לא יהיה צנוע? כלומר - טרזזן שמקפץ על העצים בפיסת בד דקיקה בלבד - הוא בסדר, אבל בלי הפיסת בד הזאת, כבר לא תסתכלי - כי אז, ורק אז, זה ייהפך ללא צנוע?

לא יודע...קצת קשה לי עם זה...

אולי מעורר התפעלות, כמו שכל אחד שיש לו משיכה לבנינועם ה

המין השני (ב"ה) מתפעל/נמשך כשרואה משהו שקשור לזה. (אם זה קול גברי, זיפים, שירים אם אתה רוצה)

אז מה נעשה? בנות לא תשמענה גברים? בנים יתחילו להסתיר את הזיפים/זקן שלהם??

קיצור ותן טל, אתה לא אישה. ויש לך ראש של גבר. וכשאני אומרת לך שזה מעורר אולי משיכה (אבל זו לא משיכה אסורה), פשוט תבין את זה.

ולא מעניין אותי בנות שהן כאלה (שזה מכשיל אותה!)... מי שהיא כזאת, שתשמור על עצמה יותר.

אבל לכלל- לא רואה בעיה.

יש הבדל בין קול לבין מראה גוף.ותן טל

וכאמור - איפה תעצרי? האם תראי בלי שום בעייה גם גבר עירום לגמרי? תעני לי רק על זה...

אויש נו מספיקהודעה

כל דבר שיעלו תפתחו דיון חפרני הלכתי?

בסדר היא העלתה, אותי זה שיעשע במיוחד שזה החיילים שלנו, מגיע להם.

מי שלא רוצה שלא יראה היו כמה שדאגו לכתוב שזה לא צנוע וזה יש לכם בחירה אם לראות או לא.

לא כל דבר הוא מיני ולא כל הסתכלות על גבר בלי חולצה ישר מכניס למחשבות, 

גם מרוב שהדבר הזה נפוץ כ"כ היום במיוחד בקיץ אז בכלל פחות מזיז, וב"ה שאישה היא לא גבר בקטע הזה

אולי יש מקרים שזה יכול לעורר, וגם זה אולי ותלוי.

שמת לב שדיברנו לא רק על ה"מיני"?ותן טל

דבר נוסף, לגבי הרישא של דבריך - הגיוני ביותר שבפורום דתי ידונו גם בצדדים ההלכתיים-המעשיים והרעיוניים/רוח ההלכה - של דברים שמעלים לכאן. אין בזה פסול, להיפך - זה מעיד על כך שאנשים כאן מחוברים לתורה 24 שעות 7 ימים בשבוע 354 ימים בשנה עברית

גם, לא רק.הודעה
את מוזמנת להוסיף כדי שזה יהיה "לא רק"ותן טל

(להזכירך למטה היו בנות - אגב, שימו לב, בעיקר בנות הגיבו בפידבק... - שהגיבו על השרשור הזה בלי להתייחס לצד ההלכתי. אז זה לא "רק"...)

הנה הוספתיהודעה

ולא רק אני, שכפי שכתבתי זה תלוי..

אין לי כוח להכנס לויכוחים על השטויות האלה נו באמת, תעשו מה שאתם רוצים מי שלא רוצה שלא יראה,

אותי זה שימח לראות וזה כן מעלה את המורל, וכנראה שלא רק אני מרגישה ככה. זהו.

קודם כל - אם רק היו מוסיפים " אזהרה" בתחילת השרשורותן טל

- ואני מתכוון, בתוך ההודעה הפותחת עצמה, שיש שם דברים שאולי לא יתאימו לכל אחד לראות - כבר זה היה הרבה יותר טוב...

לגבי "השטויות האלה" - אני לא ממש חושב שזה שטויות, מצטער...וולכן מבחינתי לא מדובר בסתם "ויכוח" - אלא בעניין עקרוני ורציני, לא דבר שפשוט צריך "לזרום" איתו. מה גם, שאני אומנם לא יכול לקבוע בוודאות - אבל יש לי תחושה שלא כל בת שתראה את הסרטון הזה, ביררה לפני כן בעומק וברצינות האם עליה להישמר ממראות כאלו, האם זה ראוי שתסתכל בדברים כאלו, וכו' - מבחינה הלכתית.

אני לא מתבייש להגיד שההלכה זה דבר שחשוב לדון בו, לגבי כל דבר. ההלכה אפילו אומרת לך באיזה סדר ללבוש את הנעליים - האם גם זה" שטויות, תעשי מה שבראש שלך באיזה סדר שאת רוצה" ?

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^נועם ה
^^^^^^^^^^^^כל מילה!! יטבתה
אגב, במיוחד שזה חייליםארוון

שעשו את זה להנאתם ומישהו החליט לעלות לפייס,

עלה על דעתך שמגיע להם זכות לפרטיות, וייתכן שלא כל אחד שהשתתף והיה כך בסרטון רצה שזה יופץ?

אם לא דיון על צניעות, אז כן על פרטיות... למרות שהועלה לפייס לא בטוחה שכולם מודעים ושמחים על כך.

^^^^לומדתתתת

כל מילה

אוי, את יודעת שלא רק בלי חולצה...ארוון

חלק מהם לבשו הרבה פחות מבלי חולצה!

לא שמתי לב.. ונראה לי שרוב הבנות כאן גם כן לא שמונועם ה

לב

אז יופיארוון

התירוץ של בנות שתמימות לא שמות לב יעבוד כאן....

לא יעזור,

גם בנות צריכות לשמור על העיניים, לא רק בנים.

ויחסית לזה שזה הופיע על ההתחלה......

חץ מזה למרות שזה עלה לפייס מגיע להם פרטיות, מאמינה שלא כולם היו חופשי מסתובבים כך אם היו יודעי שזה הולך לעלות....

סליחה על ההתערבותלומדתתתת

אבל זה שאם לא היית אומרת לא הייתי מבינה על מה דיברת

וזה שרוב הבנות לא שמות לב רק מראה לך כמה שזה שונה..

במחילה, ניסיתי להיות עדינה בלשוני מקווה שגם יצא ככה...

וכן, אני מסכימה שיש עניין של "לשמור על העיניים" כמו שאמרת, אבל זה עניין של רגישות וגבולות אישיים כמו שמופים אמר ולא משהו שאת יכולה להצביע עליו... אני בהחלט מסכימה שאין עניין של "מותר לי ולך אסור" אבל עדיין אין גבול מדוייק.

לא הבנתי למה את כועסת. באמת.

אז עצוב לי שזה ככהארוון

העיקר בנות מתלוננות שבנים לא שומרים את העיניים....

כמה זה שונה?

אם זה שונה זה אמור לצרום לך....

פתאום כולכן משחקות אותה תמימות שלא שמות לב בכלל....

נו באמת על ההתחלה זה הופיע עם זה שמפזר את הקש..... ומי שהמשיך לצפות אמר שיש עוד כאלה....

אז פתאום אף אחת לא שמה לב?

מצטערת, שזה נהיה מראה שרגילים אולי לראות לא הופך את זה לבסדר.

בחיים לא תשמעי ממני דברים כאלהלומדתתתת

וכן, לא הייתי יושבת עם בחור ורואה מראות לא הכי חיוביים ואומרת לו לעצום עיניים כשאני מסתכלת. בחיים לא.

בלי שום קשר, השאלה היא אם כמו שותן טל אמר אסור לאישה להנות ממראה של גבר או שלמה התכוונת אם לא??

גם אם לא אסורארוון

זה עדיין לא דבר חיובי,

ולכן, בפורום שבו יש הרבה דוסים יחסית- זה מוזר שעובר בשקט....

העיקר כועסים שמביאים קישורים מאתרי חדשות בגלל שיש בהם איזה פרסומת ברקע....

אגב, מה זה לגיטימי לדוסים??לומדתתתת

ואם לא היו פה דוסים אז זה מותר?

דיברת על זה שזה לא פייר כ"כ מבחינה אנושית, אז לא לדוסים אין עקרונות כאלה??

גישה שקשה לי איתה. (לי מותר, אבל אתה דוס אז תתנהג בהתאם...)

נועם, שאלה אחת קטנה:ותן טל

נניח וזמן מה לפני שאת מתארסת עם אותו אחד שבעתיד בעז"ה תתארסו וגם תתחתנו, גם אם היום את לא מכירה אותו, נגיד - זמן מה לפני, כשכבר ברור לשניכם שזה זה, ושזה רק עניין של זמן עד שהוא יכרע ברך( ) -  פתאום תגלי, ברשת או אנאעראף איפה - סרטון שלו שכל אחד שרוצה יכול לראות, שהוא לבוש ככה עם חברים וכו', נניח בדיוק כמו בסרטון הזה - האם זה היה מוצא כן בעיניך?

גם ברמה האישית כלפי עצמך - האם היית מרגישה בכך נוח לראות אותו ככה?

וגם בבחינה שלו - האם היית שמחה ומכותבת כתגובה, נגיד " איזה שיתוף פעולה מרשים" , עליו ועל חבריו?

או שהיית מתאכזבת מזה?

סתם נקודה למחשבה...

הנה-נועם ה

בשיא הכנות- אם היה מפריע לי משהו זה זה שהוא סתם באמצע יום יפה מחליט להוריד את הגופיה... כאילו, מה הסיפור שלך? כ"כ חם לך?

לא מפריע לי שיראו אותו בלי חולצה!!. למה מה זה?? זה לא בחורה!

וכלפי עצמי, רק אם היה לי רגש כלפיו, אולי לא היה לי נעים מסיבה אחרת.

(ולא הייתי מתאכזבת מזה, רק מעצם זה שהוא מסתובב ככה חופשי- סתם כי נראה לי אנושי יותר כשאתה ברחוב- להתלבש. לא כי זה לא צנוע או משהו)

למה אנושי יותר ברחוב להתלבש אם אין בעייה של צניעותותן טל

לשיטתך?

האם, להבדיל, היית אומרת : "סתם כי נראה לי יותר אנושי שהבחור יילך עם סוודר ארוך באמצע הקיץ ולא סתם עם חולצת טריקו - לא בגלל שזה לא צנוע או משהו" ? הרי אם משהו הוא לא, "לא צנוע" - לפי הגדרתך כמובן - אז מה הבעיה להיות איתו ברחוב ביום יום? זה בסדר הרי, לא?

לגבי "כ"כ חם לך?" - אוהו...את באמת שואלת? בימים הרותחים האלו? להסתובב בלי חולצה ובלי גופיה זה תענוג, בעיקר כשנמצאים שעות ארוכות בחוץ... (אני, כמובן, לא ניסיתי את זה בחוץ )

הי הימופים

צניעות יש גם לגברים

לפי הסמ"ק זה חיוב דאורייתא

ההבדל היחיד הוא שהצניעות של הנשים הוא גם כדי לא להכשיל גברים (משום פריצותא דגברי כלשון התרה"ד) ובגברים לא מצינו שזה אסור בגלל הנשים דוקא

ואני ממליץ להסתכל על הסיפור כאן בגמ' (לא נעים לי לפרט כאן)

הקישור לא טובמופים

גמ' בכורות מד:

"מר בר רב אשי איצטריך אגודא גמלא אשתין אמרו ליה חמתך קאתיא אמר להו באודנה"

זה לא מנומס ולא נעיםנועם ה

כמו שאני לא אוהב את זה שהוא יאכל בידיים כמו בהמה.

וגם לי חם ותן טל, ואני מסתדרת מצויין. (שיכנס הביתה)

למה לא מנומס? הרי אין בזה בעייה של צניעות...ותן טל

[אני בכוונה מיתמם, כדי שתחדדי את הטיעונים שלך]

יש הבדל בין ללכת בלי חולצה - שלטענתך זה צנוע ובסדר גמור - לבין לאכול בידיים כמו בהמה...

לגבי החום - זה היה רק כדי להראות לך ש, כן, חם לו... - ואם אין בזה בעיה של צניעות - להבדיל ממך - למה את היית מתפלאה במקרה כזה על הבחור "שלך" ש"מה, כ"כ חם לו?" - "כןן, כ"כ חם לו, ולדעתך הרי זה צנוע, אז זה בסדר שהוא הוריד חולצה...".

ותן טל אין לי כוח לסתם חפירותנועם ה

לא מנומס כי בחוץ מתלבשים. וזאת דרך האדם.

ואם ביבי ינאום כשהוא בחולצת טריקו זה יראה לי מוזר ולא מנומס. (ולא כי זה לא צנוע).

אז מה מגדיר צנוע ומה לא?ותן טל

אולי גם ל"איך שמתלבשים בחוץ", בגדול, יש קשר ל"מהי צניעות"? הרי כמו שאמרת - ברור שביבי לא ינאם בלי חולצה...כי זה לא מתאים. "לא מתאים" - יכול גם להתפרש במובן מסויים, "לא צנוע".

זה לא סתם חפירות, זה ירידה לעומקם של דברים... (חפירה, אבל הנכונה והדרושה ).

צנוע- גבולות ההלכה בעיקר.נועם ה
עבר עריכה על ידי נועם ה בתאריך כ"ה בתמוז תשע"ד 18:26

או מה שגורם להשלכות שאסורות מבחינת ההלכה.

זה לא גורם לשום דבר- אז זה בסדר מבחינתי.

(מי שזה גורם לה- שלא תראה)..

[ומבחינתי זה חפירה לשמה]

גם אם לך זה לא גורם - למה להעלות לפורום?ותן טל

בידיעה שייתכן וישנן בנות שזה כן יפריע להן?

ועוד בלי לציין בכלל שיש את זה, בגוף ההודעה שלך, את הדבר הזה שעלול להפריע לבנות - ורק מתגובות אלייך ניתן ללמוד זאת...

האם נראה לך בסדר לגמרי להעלות דבר שיש בנות שזה יוכל להפריע להן? סתם תחשבי על זה...

ותן טל, אני מציעה לל להרגענועם ה
תקרא שוב את כל התגובות ואז תכתוב דברים מוותרים.
כתבתי שהתלבטתי אם להעלות.
לא חשבתי שזה מפריע.

(וד"א, גם לי מפריעים דברים מסויימים. לכל אחד מפריע משהו אחר, אז חא נעלה פה שום דבר?)

ועם כל הכבוד, הדיון שהתפתח כאן, (שאתה אחראי לרובו) הרבה יותר גרוע מלראות בחור בלי גופיה.
קראת מה כתבתי? כתבתי בלב ההודעה - לפחות אזהרה.ותן טל

(כן, קראתי את כל התגובות, אגב...)

היה עולה לך כסף להוסיף אזהרה למקרה שתהיה בת שיפריע לה לכתחילה לראות דבר כזה?

זה חלק חשוב ממה שאמרתי בהודעה האחרונה, וגם בהודעות נוספות בשרשור.

לגבי הדיון - מותר לעניות דעתי לדון בנושאים כאלו ברמה מסויימת, בלי פריצת גבולות לגמרי, ולדעתי זה מה שעשינו כאן. לגבי "אתה אחראי לרובו" - להזכירך, אין דיון בנוכחות צד אחד בלבד - אם את עונה לי, את שותפה לדיון בדיוק כמוני... אז להטיל את ה"אחריות" על הרוב, בעיקר עלי - זה קצת לא הגון מצידך, כשאת מצידך בהחלט השתתפת ב"דיון" הזה. 

לגבי האם זה גרוע יותר או לא - כל אחד ותפיסתו הוא.

שים לב למשפט האחרון שכתבת..משיח נאו בפומ!
שמתי לב - ואז מה?ותן טל

זה משנה משהו מההודעה שכתבתי? מוציא אותי לא דובר אמת? תסבירי...

זה ש"כל אחד ותפיסתו הוא" - לא אומר שבהעלאה פומבית לפורום, צריכים לחשוב רק על עצמך ועל מה שזה משנה לך...

אם להבדיל, יש בחור שממש לא מפריע לו שירת נשים, הוא הולך לפי רבנים שמתירים, וסובר שזה מותר לגמרי - אם הוא יעלה שיר כקישור לפורום, באמירה נלהבת: "תיכנסו, תיכנסו, איזה שיר יפה!!", בלי להזכיר שמדובר בזמרת, ואני אכנס ואשמע שמדובר בזמרת - אני אפגע מאותו אדם - הגם שלו עצמו זה לא "בעייתי", לדעתו - הוא אמור להבין שבהחלט ישנם כאלו שזה בעייתי להם, ולכל הפחות להוסיף : " מדובר בשירת נשים". הגיוני ביותר, לא?

גם כאן...

ותן טל, כתבת דברים הרבה יותר בוטים ולא נעימיםנועם ה
בשביל בכלל להעיר לי הערה כזאת.

ובנותתתתת, מי שיש לה מה לומר להגנת הדעות האלו שתכתוב פה ולא באישי
??? את מוזמנת להעיר לי כשאת חושבת שיש הודעה בפורוםותן טל

שאני כותב, שהיא לא ראויה... במקרה הצורך, אני ממש משתדל לא מהסס להגיד "טעיתי" ולערוך/לבקש ממנהלים לערוך. 

את מוזמנת כאן או באישי, אם לא נעים לך, להפנות אותי למקרה בו פתחתי הודעה בוטה בלי אזהרה, לאנשים שונים. סתם להפיל האשמות בלי שיהיה אפשר להתגונן עליהם - זה לא נחמד כל כך...

אגב, אם הייתי כל כך כל כך חושב שזה בוטה לגמרי לגמרי ולא אמור בכלל להיות על גבי הפורום - הייתי לוחץ על דווח ואומר למנהלים מה דעתי על השרשור הזה. לא עשיתי את זה. אז את יכולה להירגע קצת מהרגשת המותקפות שנראה לי שאת חשה שום דבר לא אישי, מבטיח לך

אני משתדלת לא להתדיין עם בנים על הנושאים האלהנועם ה
אני מאמינה שאפ אתה מספיק רגיש להבין שהפרסום לא צנוע, אתה יודע יפה מאוד איפה היה מיותר לדבר.
בהודעות שלי - השתדלתי לשמור על שפה "נקייה", במסגרתותן טל

האפשר כאשר מדברים על הלכה בנושא זה. 

אמת, את יכולה לטעון שלא צריך כלל וכלל לדבר בנושאי הלכה שנוגעים בצניעות ושרק רבנים ידברו על זה - סבבה, זאת דעתך. אני לא חושב ככה, ואני חושב שבמגבלות מסויימות - שאני חושב בהחלט שעמדתי בהן - זה בסדר.

אגב, גם שימי לב לא להגיד מה שלא אמרתי... לא אמרתי "הפרסום הוא לא צנוע לאף בחורה ואסור לשום בחורה באיסור מוחלט להסתכל עליו". בסך הכל הערתי שתי נקודות חשובות, שהן חלקיות בנושא:

א. אולי היה ראוי להתחשב באלה שזה כ-ן יפריע להן, ולא להעלות את זה מראש

ב. אם לא א - אז לכל הפחות, היה ראוי להוסיף אזהרה בהתחלה שיש שם גברים שלא לבושים הכי צנוע, ומי שזה מפריע לה, שתדע מראש לפני שהיא פותחת.

זה הכל. לא אמרתי שאסור לך מכל וכל לפרסם את זה, כמו שלמשל, הייתי אומר אם היית (היפוטתית) מפרסמת כאן קטלוג בגדי ים לנשים. דייקי בדבריי.

חחח... חמודים.. שה' ישמור עליהם..משיח נאו בפומ!
הרגו אותי..שיהיו בריאיםאושר תמידי
חמודייייםםםלומדתתתת

הרגו אותייי בוכה/צוחק

לא יכולה לראות..חרותיק
שתהיו בריאים!!~א.ל

מספיק לדבר נטו הלכה, הגיון ושכל!!!!

יש גם רוח של הלכה ורוח של דברים

וכן, גם לי הנקודה הזו הציקה ואפילו מאוד!

חחחחחחחחחח הרגו אותי הודעה

[רצה לשתף...]

חמודים!! שיהיו בריאים, קצת הפוגה ורוח שטות כזאת זה בריא לעלות קצת את המורל..!

אהבתי כן

גם לא צנוע. גם חשש 'לא ילבש'. גם לא מצחיק אותי.חסדי הים
אבל אני לא שופט את החיילים שנמצאים בלחץ ומצאו פירוק מסוים.
איזה הורסים.... יטבתה
זה מהרגעים האלו שלא שוכחים...
הסיפורים האלו ששומעים מהאחים/ דודים/ חברים...
טוב לראות שהם במצב רוח מרומם
שהקב"ה ישמור עליהם וישאיר אותם שמחים ומאושרים!!
אמן שיהיו ככה שמחים כל החיים ויחזרו לשלוםנקודה טובה
ואתם באמת חופרים.. |מוותר מראש על כניסה לויכוח|
חחחחחחח רק תגידי את דעתך!! |סקרן|נועם ה
אני רק אומרנקודה טובה
שההבדל עצום בין בנים לבנות.
והשאר, אני כבר אפרט לך באישי..
בגדול, אני בדעה שלך.
חחח תמיד ידעתי שאת אחות נועם ה
מסכים עם חלק מהכותבים פה.שום וחניכה
מופים

אמרו כאן כמעט את כל האפשרויות

נשאר לנו רק לנחש עם מי מתוכם אתה מסכים...

אני מסכים עימם אבל ממש לא מקנא בהם.שום וחניכה

משלמים על זה מחיר יקר. דרגא תביר...

מופים

אתה ממש עושה לנו חידות!

על מי נאות לומר כאן "לפני שבר גאון"?

למה התכוין המשורר?

(ואם אני מנחש נכון, אתה מביע מורת רוח על עצם הדיון בנושא, בלי לומר את דעתך)

פתרון החידהשום וחניכה

המביע כאן את דעתו (ומסתבר שגם מי שלא...) מסתכן ביצירת מדרג

תלול ביותר של הודעות, העשויות להביא לשבר נפשי בלתי הפיך.

הפעם מסכימה בעיקרון עם ותן טל וארוון.שיר ידידת

(שלא תגידו שאני רק מתווכחת אתכם)

(אבל אני לא חושבת שהיה צריך לפתח את הדיון הזה כ"כ.)

הדיון היה היה לא צנוע פי מיליון מהפרסום.דעאש

אם כבר-הדיון לא צנוע למי שרוצה לראות אותו לא צנועותן טל

מעין האמירה של נועם ה למעלה - ולמעשה, חזק יותר משם.

הדיון עצמו היה על מגבלות ההלכה בנושא, וכן, הוא הכיל מידי פעם את המילים " גבר לא לבוש" וכו' - וזה לא, ממש לא בעייתי אם כולנו כאן בוגרים ויודעים להתייחס לזה בהקשר הכולל של האמירה באותה הודעה.

מי שרוצה לראות בדיון הלכתי הזה דבר לא צנוע, יראה - כי זה מה שהוא רוצה. אז האם הבעייה היא בדיון או באדם עצמו שרואה בדיון הזה "דיון לא צנוע" (הגמרא, אם כך, לא צנועה הרבה הרבה יותר מהדיון הזה...) ? כל אחד שיחליט לעצמו...אני לא פוסק של אף אחד, רק אומר את דעתי

להיפך, הפרסום לא היה צנוע רק למי שחיפש בו את זה.דעאש
איך ידעתי...ארוון

שיקומו אותם אנשים שיציגו את כל הבנות שכביכול לא שמו לב לזה[למרות שזה מופיע על ההתחלה] כתמימות וחסודות ולכן לא שמו לב.

נו באמת? כי הן השפילו עיניים כל הסרטון.... באמת?

התמימות היחידה כאן היא ההיתממות של לא שמנו לב....

ההתגוננות הזאת של להוציא אותי לא בסדר כי שמתי לב ממש הזויה. ..

די! סיקרנתם אותי עם הסירטון הזה!מופים

כשאשתי חוזרת דבר ראשון אני אומר לה לפתוח לי את זה!

אז מה שווה הרימון?משיח נאו בפומ!
בטח שווה!מופים

כשאשתי פותחת זה רק במקרים מיוחדים, רק כשאני יודע שאין שם בעיה

בשביל זה זה עשוי - כי לפעמים רימון חוסם כשלא צריך

^^^ הפרסום עצמו, דעאש - אין לו שום "הצדקה הלכתית"ותן טל

כמו שיכול להיות, עקרונית, לדיון הלכתי שכזה, כמו מה שמעין היה פה (אני לא אומר שבאופן מוחלט זה באמת דיון הלכתי לגמרי וכו' - אני לא מתיימר להיות פוסק... - אבל העיקרון...) - הפרסום עצמו, גופא, יש בו דברים שלא הכי ראויים...וכאמור, לא רק אני אומר את זה, אלא גם בנות.

אני לא אומר שכל אלו שלא שמו לב הן רק "מיתממות" - ייתכן שבאמת לא שמו לב - אבל זה לא הופך את השרשור לבסדר, או את מי שכן שם לב למשהו הזה- שסוף סוף לא קל ש"לא לשים אליו לב" - ל"אחד שמחפש...".

נניח שהיתה בעיה קטנה, הדיון רק הגדיל אותה.דעאש

כי אני לא מאמין שמישהו לא יפתח את זה בגלל זה, ומה שיוצא הוא שעכשיו גרמתם לכל אחד שפותח את זה לייחס תשומת לב לעניין הזה. אתה יודע בתוך תוכך שזה כך.

ממש לא! אני בהחלט מאמין שישנן כאלו שתמנענה מלראותותן טל

זאת בגלל שנחשפו לעובדה מראש, שיש שם דברים בעייתיים.

בדיוק כמו שאני, להבדיל, אמנע מלפתוח משהו מסוים אם יגידו לי שיכולה להיות בו בעיה הלכתית כזאת או אחרת שאני מקפיד בה.

ו"עכשיו גרמתם לכל אחד..." - סליחה? שאנשים ואנשות יהיו אמיתיים עם עצמם ואם זה בדיעבד, הם חושבים שיצטערו על שראו - לא משנה אם קראו מה שהיה בדיון או לא - אז שלא יראו מראש. לא אני אשם בזה שאדם רואה אזהרה, או דיון בעקבות אזהרה, ובכל זאת אומר  "אני אפתח וכעת אשים לב יותר למה שאמרו". זה הזוי במקצת...

ארון- גם לי הסרטון הציק. סגרתי באמצע.הקולה טובה

ולכל מי שטוען שאין בו משהו מיני- נכון. זה לא "לא צנוע, במובן המיני.

צניעות זה עוד המון דברים מעבר.

גם אשה נשואה בלי כיסוי ראש- לא משדרת מיניות ועדיין איננה צנועה.

גם שירת נשים- זה לא משהו מיני בהכרח ועדיין לא צנוע.

וכן- גם לבנות לא הכי ראוי להיות במקום (או לראות סרטון) שבו גברים מסתובבים ככה.

נכון שאולי הלכתית נטו זה מותר, אבל זה לא אומר שזה צנוע.

אז מי שלא מפריע לה- שתראה ותהנה. אין בעיה.

אבל כן להבין שיש פה גם כאלה שרואות את זה כלא צנוע. (ושוב- לא במובן המיני אלא במובן ה"לא נכון" או "לא ראוי")

כמו שאם אני אהיה במעיין- ויבואו מלא בנים אני אלך הצידה או אלך לגמרי. 

וסתם אני תוהה לעצמי- איך זה שדווקא כל הדוסים שתמיד מוצאים חוסר צניעות פה לא ראו בעיה.

[רוצה תשובה כנה,אבל גם מרירה וצינית במקצת?כנסי>]ותן טל

מסתבר שכנראה, יש בנים ובנות בכלל, ובציבור הדתי לאומי בפרט, שחושבים שהלכות צניעות -במובן ה"לא להסתכל", ולא במובן ה"מה ללבוש" - שייכים לגברים בלבד.

ומנגד, בנים ובנות שחושבים שהלכות צניעות - במובן ה"מה ללבוש" - נוגע לנשים בלבד ולא לגברים.

תשובה כנה, ואני מצטער אם יש מישהו שחלילה לוקח את דבריי אישית - אני לא מכוון את דבריי כנגד מישהו מהפורום או מהשרשור הזה בפרט - אלא זוהי תחושתי הכללית כבר זמן רב.

יש הבדל בין גברים לנשים, ולא היה שם משהו לא צנוע.דעאש

ואם כבר אז פורסמו פה בעבר כמה דברים לא צנועים - מעטים אמנם - ועליהם לא זכור לי שהעירו.

לדעתך. אני כבר ספרתי לפחות 4 נשים שהפריע להםותן טל

וחשו שזה לא צנוע מספיק או ראוי בשבילן לראות את זה.

ובדיוק בשביל זה - כדאי וראוי לכתוב אזהרה מראש. 

לגבי דברים אחרים שמפורסמים - לא לכל דבר אני שם לב,לא כל שרשור אני קורא...

אם יש משהו שאני קורא ורואה שהוא לא צנוע - אני משתדל להגיד, או לדווח מראש למנהלים...

איזו צביעות. פורסם משהו אחר ואיש לא העיר.דעאש

גם תכנים וגם תמונה. לא אגיד שזה ממש לא צנוע אבל בטח יותר מהפרסום הזה.

נו באמת...ארוון

ולאחרים כאן העירו בגלל פרסום של כתבות בווינט/וואלה/נענע..... בגלל דברים ברקע או לוידעת מה....

גם צביעות, אה?

רק על עצמי..הקולה טובה

אני משתדלת לא להעלות לכאן דברים שאני חושבת שיפריעו.

ואם כן- אני מזהירה מראש.

וכשהעלתי משהו שנראה לי, אישית, לגיטימי ואחרים טענו שהוא לא- מחקתי. (אף על פי שלא עבר על שום הלכה)

אני מודעת לכך שצניעות זה לא רק סנטימטרים והלכה.

לא אמרתי שאסור להעלות\לראות. אבל אני כן חושבת שזה נכון להעלות את הנושא- שגם על בנים לא צנועים כדאי להזהיר.

(וכמעט תמיד אם יעלו תמונה לא צנועה ולא יכתבו אזהרה- אנשים פה ידרשו למחוק)

את בסדרארוון

דיברתי על החוסר יכולת לקבל ביקורת.

אני משתדלת להזהיר על צניעות גם אם מדובר בחשש הכי קטן, ואם יעירו זה מובן.

אז למה לא לקבל את הערה? [ללא קשר לדעתי אפילו..]

הערתי, כעת, אחרי שהסיבו תשומת ליבי לכך.ותן טל
זה בסדר גם לי יש תשובות לתהיה שלי..הקולה טובה

אבל כרגע אין לי כוח לעליהום.

רק רציתי שאנשים יחשבו על עצמם, למה זאת התגובה שלהם.

ויש לי דברים יותר חריפים בנושא, אבל אני אשמור אותם לעצמי כי אין לי כוחות עכשיו לעליהום. 

אולי בפעם אחרת אני אפתח על זה דיון בפני עצמו..

ותן טל, אני חושבת שאם היה פה משהו לא צנוע באמת**נועם ה
זה הדברים שאתה כתבת שם למעלה.

כל השאר עוד יש על זה מחלוקת. ומבחינתי- כבר קיבלתי מזמן את הדברים של מי שאמר שמבחינתו זה לא.

אז יאללה...
קיבלת?ארוון

הכי לא...

עוד לא ראיתי שהוספת אזהרה.... ובטח שלא כתבת שזה הרבה מעבר לבלי חולצה.

אתם הזהרתם וכוווולם ראו. לא מרגישה צורך.נועם ה
ואני לא באה לפה בשביל להתנצל, כי מבחינתי זה בסדר.

מי שמפריע לו- שיבקש למחוק, שלא יסתכל.

נראה שממש נהנו מהדיון פה. - הלא צנוע. (לא מדברת עליך).

אז אם מישהו אומר שזה לא נעים לו, לפעם הבאה אשתדל. קיבלתי.

אבל יאללה חלאס איזה שטויות... מה עשיתם מזה... וכל הדיון הזה שמצטערת ששיתפתי בו פעולה בכלל (השתדלתי לא להיכנס לקווים השחורים- לא היה שייך בעליל).
קשקושי שכל לשמה!

(ואני יכולה לקבל את זה שאיבדתי רגישות)

אבל אחרי שראיתי שכ"כ הרבה בנות מרגישות עם זה בסדר, הבנתי שזה משהו אחר.
מתוקיייםםם!!! חחחח מהממים!!!שוברת גלים

בפנימיות, לא לדאוג

וואי אני יכולה להגדיר את זה כפורום הכי חופר ברשת

חופר

תגידו בשרשור על השוקו טורטית (|לוגמת בהנאה בדיוק|) גם התפתח איזה דיון הלכתי??

נדמה כי גם אפתח פה שרשור עקץ אותי יתוש יתפתח פה דיון מעמיק

מטורלל

לכי על זה לבי ובשרי
פשוט - האם מותר להרוג אותו בשבת?מופים
את השוקו טורטית? לא נראה לי שוברת גלים

סתם

אם יתוש מציק לישיר ידידת

האם מותר לי לפתוח את הדלת של החדר שלי במטרה ברורה שהיתוש יעבור לחדר של אח שלי? ( שהדם שלו כנראה יותר טעים להם...)

לקחו אותך ברצינות b.n
זה רציני!!שיר ידידת

פטיש אני חוששת ל-"לא תעמוד על דם רעך"

לא רעךb.n
אחיך!!

האם צריך לברך על כל לגימהולגימה, מדין "מתחדש וטובותן טל

לו" - לדיון הלכתי כזה את מתכוונת, לדוגמא? (סתם המצאתי עכשיו "דין", לא לקפוץ עלי )

ככלל - זה דבר שכן הגיוני שיתפתח דיון לגבי כמה זה בסדר וכו' - בשרשור הזה, לא של הטורטית, כן?

אבל היית חייבת להזכיר את זה??? יצא עכשיו גם השוקו מקופלת ואני מתלבט אם להוציא שוב את הכסף היחסית רב לכמות קטנה יחסית של שוקו (כי בחישוב כלכלי לגמרי - זה אחד המחירים הגבוהים לשוקו, פר 100 גרם...). וגם אם אני מחליט שכן, אני חייב להיות בר מזל כדי שהוא יישאר בסופר כשאני בא לקנות...

אבל אני חייב לטעום את המקופלת, חייב!!!

תעדכן, יחסי ציבור עשיתי לשוקו טורטית הזה -שוברת גלים

בגללך!

|מבט מאשים|

וספגתי ביזיונות קשים!!!

למה ביזיונות??? <ר>ותן טל
לא, למקופלת יש טעם של שוקו רגילהרועה

והכיף כף פשוט גרוע.

רק הטורטית שווה קנייה

הכיף כיף - אתה צודק. לגבי המקופלת -ותן טל

רק בשביל  לדעת, אני אהיה חייב לקנות. אבל תכלס כשחושבים על זה - באמת המקופלת היא שוקולד טהור בלי תוספות - אז כמה כבר יכולים לשנות את השוקו כדי שהטעם שלו יהיה דומה למקולת?

והטורטית - אוהו, כמה שאת צודק...

אנשים! זה לא הזמן לדון את עם ישראל!!! די לריב!יוני
הייתי חייב זאת ההודעה הקבועה היחידה שחסרה פה

ובאמת זה נראה יותר כמו שרשור ניגוח (סופסוף אפשר להכנס באמ אמא של ״הצד השני״ |שטן|)
די נועם את חייבת לגלות לנו פעם אחת ולתמידלשם שבו ואחלמה
מה הסוד להקמת שירשופלצת?
הסוד!!!מאמע צאדיקה

שהיא נועם 

לאנשים אחרים זה פשוט לא יעבוד... כי הם לא היא 

(לא טרחתי לקרוא את כל השירשור... רק לענות לך, לשם

לא קונה את זה, אני בטוח שיש לה איזה מתכון סודילשם שבו ואחלמה
|מנסה באמת|לבי ובשרי

כל מה שנמצא על גבולות ההלכה (ואז הויכוחים בגדול הם רק האם זו הלכה או לא)

אבל אין ספק שזה בגלל הכישרון של נועם

הסוד הוא...........ותן טל

..............................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................

.............................................................................................................................................................

.........................................................................................................................................................

.........................................................................................................................................................

שהיא בת שמתנהגת כמוני, הבן - וחייבת לנצח בוויכוח (הכל בהומור כמובן...)

מתלבטת מה להגיב-יעלי_א

אקצר ואומר שהייתי בטוחה שרק לי מפריע לראות את הבחורים כך. חצי חיוך

אבל אין ספק שהם משעשעים..

איזה חמודים!!!הללישאחרונה
בעיה שבנים הולכים עם מכנסיים, זה לא צנוע.אריק מהדרום
בגמרא (נדה י''ג ע''ב): "אמר רב פפא: שמע מינה - מכנסים אסורים. והכתיב ועשה להם מכנסי בד לכסות בשר ערוה! ההוא - כדתניא: מכנסי כהנים למה הן דומין - כמין פמלניא של פרשים, למעלה - עד מתנים, למטה - עד ירכים, ויש להם שנצים, ואין להם לא בית הנקב ולא בית הערוה".

וכן פסק הרמ''א (אבן העזר כג,ו): "בגמרא פרק כל היד משמע דאסור ללבוש מכנסיים אם לא עשויין כבתי שוקיים, משום דמביא לידי השחתת זרע... מכל מקום מדהביא הרא"ש בפסקיו משמע דאף בזמן הזה אסור".

"ש"מ מכנסא אסור. פירוש כשהוא נוגע בעטרה והוא רך, ואפילו לנשוי אסור מדקא מקשינן עליה ממכנסי כהנים, ועכשיו נהגו קולא בדבר הזה בכל הארץ הזאת, ואין לי על מה שנסמוך" (ריטב''א על אתר)

אותו גוון פונדמנטליסטי כלפי נשים גם פהזמירות
בעיה שבנות הולכות עם חצאיות שסע. זה מכשיל את הבניםנ א

באיסור "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם"

אתה זה שמתעלם מהלכות צניעותפשוט אני..

אדם חייב לשמור על עצמו, להגיד ''אבל היא פיתתה אותי'' זה לא טיעון קביל.

הרי הוא לא בא להעביר כאן שיעור כללי בתור ראש הישיבה של נשות ישראל, וללמד אותן הלכה. לא סתם הוא לא לימד אותן כאן הלכות שבת או פסח.

הוא בא להאשים אותן בחטאים האישיים שלו.

כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

נכתב בכאב אחרי שהיום היה לי עוד מקרה כזהפשוט אני..
אוקי אבל מה עם האמונה בה'אדם פרו+

שהוא יכול לדלג על הסטטיסטיקה וזה?

מה הקשר לאמונה ב-ה'?פשוט אני..
זה כמו שאני אגיד ''אני אנהג שיכור ואאמין ב-ה' שלא יקרה לי כלום''.

להאמין ב-ה' זה לשמור את המצוות שהוא ציווה עלינו, לא להאמין במשהו שהוא מעולם לא הבטיח לך. זאת אמונה בסנטה קלאוס, לא ב-ה'.

צריך להפריד. השיר המטופש הנזכראדם פרו+

הוא אכן שיר בעייתי גם לדעתי.

כי הוא מכריח את ה' לתת לי את מה שלדעתי הכי טוב

לא יודע, אין לי כח להתעסק איתו עכשיו, יש בו קטע כנראה בעייתי, שהכל יהיה טוב מושלם כזה.

אבל מה שכן הוא מדגיש מסר אמיתי.

שה' הוא טוב והוא יכול לפנק אותנו בצורה הכי פשוטה ומובנת לנו.

ולענייננו, לא כל אסון שקורה בסטטיסטיקה

חייב להגיע אל אותו בן אדם.

וגם אי אפשר לחיות בחרדה קבועה.

כמו עם תאונות הדרכים.

ואנשים נוסעים.

ומאמינים שיגיעו.

תחשוב טוב יהיה טובנחלת

כך אמר אחד האדמו"רים של חב"ד (אם איני טועה).

זה המסר של השיר; תהיה אופטימי, כי הכל לטובה.

לא סותרברגוע

צריך להאמין שה' ישמור עלינו, אבל במקביל ה' ציווה גם לעשות את ההשתדלות שלנו לשמור על עצמנו.

נכוןהרמוניה

גם אני לא מתה על השיר הזה הוא ממש שטחי נראה לי.

יכול להיות שבפרקטיקה אני לא אסכים איתך, כי אין לי אמון מוחלט במערכות הבריאות, אבל הרעיון ש"סוף מעשה במחשבה תחילה" ו-"חכם עיניו בראשו" לגמרי נכון... אנשים מוצאים תירוצים להכנע לקושי שלהם.

וברור שיחד עם ההשתדלות ה' קובע ולא הרופאים.

שאלהפשוט אני..

אם לחברה הכי טובה שלך תהיה מוטציה חביבה בשם 185delAG, מוטציה שגורמת לכמעט 90% מהנשים לחלות בסרטן שד/שחלה, מה תגידי לה לעשות?

להקשיב לרופאים ולעשות כריתת שחלות בגיל 35 (פעולה מצילת חיים שמקטינה את הסיכון לסרטן השחלה לכמעט 0% ואת הסיכון לסרטן שד ליותר נמוך מאשר אצל אשה ללא המוטציה שלא עברה כריתה),

או שתגידי לה: ''עזבי, אל תעשי את זה, אין לי אמון במערכת הבריאות, המערכת סתם רוצה להזיק לך / להרוויח עלייך כסף''?

מעניין אותי איפה עובר הגבול שלך: האם חוסר האמון הוא רק בדברים קטנים כמו צינון ואנטיביוטיקה, או שגם כשמדובר בהצלת חיים ודאית את מוכנה להמר על החיים של הקרובים לך?

אני אגיד לההרמוניה

להתייעץ, לבדוק, זאת בוודאי לא החלטה שמקבלים בקלות ראש. שומעים את דעת הרופאים, אבל לא הולכים אחרי כל מה שהם אומרים על עיוור. כל עניין לגופו. 

הם לא יודעים הכל, הרבה פעמים הם פועלים בניסוי ותעיה, הם סה"כ בני אדם.

חוסר האמון במערכת הבריאות פה הוא נושא קצת אחר. בעיקר לגבי החיסונים. מה לעשות זאת לא מערכת טהורה. כשיש סיבה לחשוש- חוששים.

זה שיר שיטחי? לא כי "עטור מצחך" זה ממש עמוק. פףףדי שרוט
למה הכוונה תת-מגזר?נחלת

אם אתה מתכוון לחרדים (לא לענות "על ראש הגנב בוער הכובע" בבקשה),

אז זה ממש לא נכון; היהדות דורשת השתדלות ולא לשבת בהכנעה

דטרמניסטית. "ניתן לרופא אפשרות לרפא".

דווקא החרדים הולכים לרופאים הטובים ביותר, משום

"עם רופא גדול הולך מלאך גדול"!

זו לא השקפה יהודית, מה שאתה אומר.

זו עצלות, או  פחד או הכחשה  וכו'.

מה לזה וליהדות?

לכן דייקתי שזה תת מגזרפשוט אני..

אחוז קטן מהחרדים,

ובדרך כלל הם משתייכים לאותו תת מגזר חרדי, אבל אני מעדיף לא לכתוב איזה.

מדגיש שוב שזה אחוז קטן ולכן היה חשוב לי לדייק כבר למעלה שזה תת מגזר.

טוב. אבל הכי טוב לכתוב בלי רמזים.נחלת
ועוד יותר טובשלג דאשתקד

בכלל לא לחשוב שזה קשור לחרדיים.

גנב חכם, דואג שהכובע דלו לא יבער 😉

מזכיר לי שבדיוק קיבלתי ספר ב P.D.Fמבקש אמונה

(עם הסכמות של רבני ברסלב) לסתור ולתקן כמה וכמה "יסודות אמונה" שכתב הרב שלום ארוש בספרים "בגן האמונה" 

הספר נקרא בשם "גן המבוכה" (קונטרה לספרים המדוברים)   

20260108232645.pdf     למי שרוצה לקרוא.

אם כי אני רוצה לציין שאני מחזיק לו טובה גדולה שהוא חיזק אותי מאד בעבודת ה' ולא להתייאש וכו'

ומאמין שזה לא בכוונה, ואולי הטעו אותו כשהוא חזר בתשובה.

לא מכיר את הסוגיות והדיוניםשלג דאשתקד

אבל גם יש אפשרות שהרב ארוש צודק ואותו מחבר מבוחבל ועוד יחזור בתשובה.

אל תתייחס להסכמות וכדו, זה פוליטיקות פנימיות של חסידות ברסלב (הניתוק של ה"שול" ואנשיו - בדגש על הרב שכטר והרב קרמר - מהרב ברלנד והרב שיק, לא נוצר יש מאין. מטבע הדברים הם גם לא מחבבים את הרב ארוש. לא יודע מה בדיוק הפוליטיקות, אבל אני מניח שלא הכפירה וכו הן הסיבות הבסיסיות/היחידות שהרבנים הנל מתנערים מהרב ארוש...).

אנחנו יכולים לאהוב ולכבד את כל הצדדים. מציע לך לקרוא את מכתביו של הרב קוק בנושא הדרדעים (מופיע גם בפתיחה לספר "אמונת ה'")

כדאי שתקרא . אני לא הולך לפי שמות אלא לפי מקורותמבקש אמונה

וכמה שאותו רב קיבל וממי קיבל את הדברים

אמנם עדיין לא קראתי הכל, אבל בינתיים אני רואה שיש מקורות לדבריהם וגם ההיגיון יותר בצד שלהם.

ממליץ שתקרא בעצמך.. הכי טוב לברר בעצמנו

בשביל מה להיכנס לתיאוריות של תככים ופוליטיקה שיכול בקלות להיות לשון הרע

מסכים איתךשלג דאשתקד

אבל מה לעשות שאני עוסק בנושאים אחרים בתורה, והדברים האלה לא מאוד מאוד מטרידים אותי? (אל תשאל למה, כי אין לי כח לענות וכי לא תאהב את התשובה)

אז רק הצעתי שתבדוק את הדברים ולא את הדוברים, ואולי גם תברר אם הרב ארוש (שאינו קוטל קנים) נתן תשובה לשאלות. - אני מבין ממך שכבר עשית את זה, אז הכל בא על מקומו בשלום

חברה היתה כותבת בראש כל דף - בע"ה ובהשתדלותנומרגולאחרונה

(על משקל בס"ד)

הייתי לוקחת ממנה סיכומים בתיכון וכאלה. וואלה צודקת.

קודם כל יש את ה', אבל אנחנו מצידנו צריכים לעשות את ההשתדלות שלנו.

נו, אני גם מסתכלת ימינה שמאלה לפני שאני חוצה את הכביש. על אף שאני יכולה חלילה להידרס גם כך, ועל אף שה' יכול לשמור עליי גם אם לא אסתכל אף פעם לפני חציית הכביש.

השתדלות אנושית היא בעיניי חלק בלתי נפרד מהאמונה. 

בהמשך לדיון על ערבים - אם היית נולד/ת ערבי/הזיויק

היית:

א. מתגייר/ת

ב. מקיימ/ת 7 מצוות בני נוח

ג. ערבי/ה חילוני/ת

ד. ערבי/ה מוסלמי/ת

ה. טרוריסט/ית

או ג או דצדיק יסוד עלום
לא אמיץ מספיק בשביל ה
עניין של אומץ? רצח סבבה לך?זיויק
כמו המחתרותצדיק יסוד עלום

זו שאלה תאורטית מעניינת מה היתה המחשבה שלך אילו נולדת בצד השני.

נוטה לחשוב שלא הייתי מצליח לחשוב את "הדעה הנכונה"... בשל כך - הייתי תומך בטרור, או ממניעים דתיים או ממניעים פוליטיים (יש עדיין ערבים חילונים קומוניסטים טרוריסטים).

אולי הייתי מתגייר ועובד את ה' יתברך ומתראיין לערוץ רגע של אמת ומספר צ'יזבטים על מוסטפה אבא שלי

אי אפשר להשוות בין המחתרות לערבים.קעלעברימבאר

המחתרות בדרך כלל רק הרסו רכוש ולא הרגו אדם, כמו במלון המלך דוד שהאצל הזביר את הבריטים שעה לפני לפנות את המקום.

כשהם הרגו חיילים בריטים (וזה היה רק חיילים ולא אזרחים) זה היה כדי להציל יהודים אחרים שהיו בסכנת הריגה על ידי הבריטים (למשל תליית הסרג'נטים הסמלים צהצבא הבריטי על ידי האצ"ל כדי לשחרר את אסירי המחתרות שעמדו להתלות בגרדום על ידי הבריטים).

שלא לדבר על כך שעם ישראל אחרי השואה היה עם שרידי חרב שרק רצה להגיע לארץ אחרי 6 מיליון שנהרגו. והבריטים אסרו עליו. שלא לדבר על הפרעות שעשו הערבים ביהודים והבריטים עמדו מהצד ולא עשו דבר, וזה היה דבר שבשגרה. שלא לדבר על האנטישמיות של חלק מהפקידים הבריטים במנדט. שלא לדבר על כך שהבריטים היו אימפריה שלא היה לה שום קשר לאומי לארץ. והיתה להם מדינה משלהם בבריטניה.

בכל מקרה אין מה להשוות כלל.

אפילו אש"ף החילונים. אתה מוזמן לראות את הסרטון על הלינץ שאשף עשו ב2 שוטרים ישראלים שבטעות נכנסו לרמאללה לפני 20 שנה. אנשי אשף ממש הרגו אותם בידיים ונופפו להמון בגאווה עם הידיים שלהם המלאות בדם השוטרים כדי להתגאות בזה.

חיות אדם.

אין הבדל בין אש"ף לחמאס.

אפשר להבליט קווי דמיון ולהתעקש שרב השונה על הדומהצדיק יסוד עלום

הלח"י היו הכי אלופים והם לא פחדו מפגיעה ב""""חפים מפשע""""", בוא לא נשתמש בפחדנות הפוליטיקלי קורקט של ההגנה כעלה תאנה. מה הבעיה להשתמש בכוח כדי לגרש אויב צר ואויב כמו הבריטים?

אם המחתרות היו מצדיקות שימוש בכוח יותר מלוכלך היית מגנה את זה? לא, אין לך סיבה. היית מצדיק את זה, לומד עליהם ומעריץ אותם, ובצדק...

שים לב שלא טענתי שאני חושב שהערבים צודקים, אלא שזה לא "מטופש" עבור ערבי צעיר בעל רגשות לאומיים חמים לתמוך בטרור. יכול להיות שבשיח שקול ומחושב תוכל לעזור לו לראות את ההבדל, אבל ממקומו התמיכה במאבק מוצדקת.

אגב מה הקשר לאש"ף בלינץ' ברמאללה? זה היה פשוט לינץ' ממניעים דתיים ותאוות דם. הלינץ' מזעזע, אבל הוא לא צובע את המאבק הפלסטיני 💁🏻‍♂️. אילו לא היה מתקיים הלינץ' הזה דעתך על העם הערבי / על הצדקת הדרך שלו במאבק מולנו היתה שונה?

הם אכזריים יותר מאיתנו אבל הם מאמינים שהם צודקים בדיוק כמונו. התפקיד שלנו כיהודים הוא לנצח אותם, אבל אני חושב שזה מוזר לצפות מהם לא לתמוך בטרור... אולי אולי לא לתמוך באכזריות, אבל לא יודע אם כל הטרור הערבי תמיד דגל באכזריות לשם האכזריות

לצורך הדיון אין לי בעיה לטעון שהייתי מסתבך מול הצדקת האכזריות בתור מחבל.

זה לא אותו דברנחלת

לערבים יש "תרבות" אחרת; אצלם, חיי אדם הם לא ערך עליון. הכבוד הוא הערך העליון.

אנחנו היינו עושים מה שהם עשו (ולא רק בשביעי באוקטובר)?!

יהודי, בנוי אחרת. לא סתם גירשה שרה את הגר עם בנה.

היד שלהם..."קלה" על ההדק - תראו את כל הרציחות בחברה הערבית.

אלה לא רק עבריינים ופושעים מן המניין....אתה רב עם מישהו, אין  לך

בעיה לנעוץ בו סכין או  לרוץ הביתה, לקחת את כלי הנשק ולירות בו....

או קיי. הם חושבים שהם צודקים וגזלנו מהם את אדמתם. בסדר. 

אבל מכאן ועד לרצח מזעזע והתעללות , גם לאחר שהקרבן נפח

סוף סוף את נשמתו, המרחק גדול...

ישמעאל הוא ישמעאל, אפילו אם ילבש חליפה הדורה ועניבה

אופנתית ויסיים לימודי רפואה בהצטיינות... ראו את העיניים שלהם.

אם למישהו נותרו עדיין עצבים חזקים במדינה הזו, יוכל לקרוא

את הספר "שרופה" מאת מחברת ערביה.

איך היא אומרת?
"הארץ יפה אבל האנשים רעים". והיא לא מתכוונת אלינו!

עדיין השאלה נותרה בעינהצדיק יסוד עלום
אם היית ערבייה והיית עם הסגולה הישמעאלית והתרבות של כבוד>חיי אדם - איזה מ5 האפשרויות היית בוחרת?
אי אפשרנחלת

אי אפשר לענות על שאלה כזו; מכיוון שאם הייתי ערביה, היתה לי נפש

של ערביה, "תרבות" של ערביה וכו'.  אי אפשר , כיהודי, לענות על

שאלה כזו; זה לערבב שני מיני מהויות - איך, כיהודיה, אני יכולה

לענות על שאלה כזו? בשביל לענות, צריך לקבל פתאום נפש

של ערבי על כל המהות/נשמה/ שלו. זו שאלה בלתי אפשרית

והתשובה בהתאם.

ב ג או ד. כנראה בקעלעברימבאר

למה שהייתי מתגייר אם הייתי נולד ערבי? אלא אם כן הייתי מרגיש שנשמתי יהודיה.

השאלה אם גוי מרגיש באותה וודאות כמו יהודי את זה שעם ישראל הוא עם האלוקים. אין סיבה שלא שהרי זו עובדה סוציולוגית ברורב השאלה גם אם מחלחלת רגשית.

אז כנראה שהייתי בן נוח.

אבל אולי גוי לא מרגיש את זה. לא יודע מעולם לא הייתי גוי.

אבל וודאות מציאות ה' קיימת לכל אדם בלי קשר לעם ישראל.

אז אם לא בן נוח. כנראה הייתי ערבי שעובד את אלוקים על פי דעתו ולא חלק מדת. אבל אולי הייתי מרגיש יותר מתאים לעבוד את אלוקים לפי דת שאבותי דבקו בה. בכל מקרה לא הייתי מאמין באסלאם כאמת, כי לא היתה לי שום סיבה להאמין בדת רק כי אבותי אלף שנה שמרו אותה. בכל מקרה גם אם אסלאם אז אסלאם מתון

חושבתנחלת

שהשאלה לא רלוונטית בדיוק כמו שהיית שואל: אם הייתי גוי בתקופת השואה, הייתי מציל יהודים (למרות שאני מסכן את משפחתי)

או לא?  אי אפשר לענות על שאלה כזו, כי אני לא גוי. זו שאלה היפוטתית ופילוסופית (אולי), אבל לענ"ד, לא מציאותית.

דווקא שאלה טובהזיויק
שאלה לא רלוונטיתהסטורי
אם הייתי..., אז לא הייתי אני, אלא מישהו עם נשמה אחרת (במושגים לא ממש מדוייקים) עם ד.נ.אי. אחר, עם מסורת אחרת וכו' - ולכן מה שאני של היום אכתוב, לא רלוונטי.
זה כן רלוונטי!צדיק יסוד עלום

כלומר כבר ענית תשובה

השאלה בוחנת את תפיסת העולם שלך לגבי הערבים - האם יש מה לדון אותם או לצפות מהם, או שבהתחשב בנסיבות "אין להם בחירה חופשית" ואין מה לתבוע או לצפות מהם להתנהג אחרת.

השאלה "אם היית ערבי" פונה לא אל האישיות שלך האישית, אלא לתפיסה שלך לגבי כוח רצון, יושרה מול חברה חולה וכו' וכו'...

מי שיענה שהוא לא היה עושה את מה שהערבים עושים עונה למעשה שהוא מצפה מהערבים לא לעשות מה שהם עושים. מי שעונה שהוא היה עושה טרור בעצם עונה שבתוך ההקשר התרבותי והחברתי של הערבים אתה צריך להיות אדם נדיר בשביל לחשוב אחרת נגד החברה שלך.

-

אחי הקטן (לא כזה קטן) חזק מאוד פיזית ומתאמן קבוע. הוא המון פעמים אומר לי: "הלוואי שהיה אפשר להחליף גוף עם אדם שמן, והייתי מצליח להרזות ממצב של שומן קיצוני"... זו סימולציה טובה להבין מה הוא מוצא פגום אצל אנשים במשקל כבד ואת הפער בין המעמד (נולדת שמן / ערבי) לבין האישיות (אתה יכול להרזות מכל שומן / אתה יכול להעמיד דעה מקורית וללכת נגד הזרם על פי השקפת עולמך)

שאלת שאלה אחרתהסטורי
לכל אדם יש בחירה חופשית.

כמובן, כשהקב"ה ידון אדם, הוא יתחשב בכל המכלול. בהחלט היו גרמנים ופולנים ואוקראינים - שהתעלו מעל טבעם והצילו יהודים. היו גם ערבים כאלו לאורך השנים.

ממילא, העובדה שבעזה בשמחת תורה, לא היה אפילו אחד כזה - אומרת שהם כולם נאצים וגרועים מהנאצים.

הבדיוק שלי הוא תגובה ל"הסטורי" משום מה הוא מופיענחלת

לא במקום הנכון. 

בדיוקנחלת
בדיוק!נחלת
בדיוק!נחלת
נראלי גרקאני
שאלה מפורסמת בניסוח חדשנקדימון

שאלתי פעם את הרב שרקי איך אפשר לדון תינוקות שנשבו, עמים עובדי אלילים, וכיוצא בהם. אפשר לשאול את השאלה שלך על ילד לאמט שהתאסלמה שהלך ונהיה נוחבה, למשל.

התשובה שלו הייתה שאנחנו כמובן צריכים לפעול לפי הטוב והרע והאמת שאנחנו מבינים כרגע, אבל הקב"ה עצמו ידון אותם לפי מה שהם היו בתוך המערכת של עצמם.

כלומר, האם האדם בחר בטוב שהוא חשב שהוא טוב? האם הוא היה יכול באמת (או מסוגל) לבחון את תפיסת עולמו? האדם יישפט לפי יכולת הבחירה שהייתה לו במקום בו היה.

למשל, לגבי הנאצים בעזה - אפשר להבין כביכול את עצם ההרג אליו הם יצאו, אבל אי אפשר להבין את האכזריות. אויב הורגים, זה הגיוני. אבל להתעלל בנשים וילדים? להאריך את הסבל של הנרצחים? להרעיב בדווקא את החטופים גם כשיש שפע? זו כבר כן שחיתות מוסרית איומה שעליה הם ייענשו. הם עקרו מעצמם אנושיות מינימלית כדי שיוכלו לבצע את הזוועות האלה. ממש כמי שהנאצים עצמם שמו תזמורת יהודית ליד תאי הגזים כדי שהצרחות לא יפריעו להם. זה רוע צרוף, לא טעות.

אולי נכון שזה קשור למקור שאני אוהבצע
קונטרס הבחירה/נק' הבחירה של הרב דסלר..

שם הוא מסביר שיש תחומים שבהם שאין לנו בהם בחירה, אבל תמיד יש שטח גם אם קטן שבו ניתן לבחור..

לא תרצח - מצווה גם לבני נוח. לכל אדם שפוינחלת

אלא אם נתייחס לנאצים הגרמנים ולאלה הישמעאלים כלא שפויים, ואז זו באמת בעיה....

אויב?!נחלת

מי בדיוק היה האויב שאותו הם הרגו? חיילים? זה היה קרב? אנחנו היינו עושים דבר כזה?!

היינו פושטים על ישובים ששם מתגוררים אנשים ש"גנבו" לנו את הארץ ורוצחים אותם?

לא כתוב שקודם צריך לקרוא להם לשלום?!

חדמ"ש טרוריסטחסום לשעבראחרונה
ואז כנראה אתאיסט או בקבר
מגמת התורה במצוות בין אדם לחברו וכו'הכלכלן המשני

שלום!

אני כותב עבודה שעוסקת בשוויון כלכלי ותנאים סוציאליים ע"פ התורה. 

עד עתה הרושם שעלה לי לאחר מעבר על רוב המצוות הקשורות בנושא בספר החינוך ובעוד מפרשים הוא שהתורה כלל לא באה ליצור שוויון כלכלי או לדאוג לרווחת הפרט.

מצוות כמו שבת, שמיטה וכו' עניינם הוא רוחני ואמוני וכמעט ולא קשור כלל למנוחה של פועל.

באופן דומה, כמעט כל המצוות בין אדם לחברו שקשורות בדאגה לחלש טעמן הן לתקן את מידותיו של האדם הנותן, ולא לדאוג לעני.

לאחר מחשבה מסוימת בנושא אני חושב שזה קשור לכך שהקב"ה מפרנס כל בריה, לכן מצד העני הוא יקבל את מה שה' רוצה שהוא יקבל, אך ע"י המצווה הקב"ה הופך אותנו לשותפים במעשה.

(בנוגע למקורות על כפייה על הצדקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 15:41

יש לרב יעקב אריאל כמה מאמרים שבהם הוא מדבר על צדק חברתי ועל המקורות שלו בהלכה. אפשר למצוא חלק באינטרנט, הנה שניים לדוגמא)

צדק צדק תרדוף (תגובה)

עולם חסד יבנה

עובדים ערבים- מה אתם הייתם עושים🫵יפה ותמה

רקע:

סופר בירושלים של רשת מוכרת, אני קונה שם בקביעות, מההתחלה רוב העובדים היו ערבים, היו תקופות של יותר יהודים, יש תקופות של עובדים זרים, לאחרונה שוב יש רוב ערבי, ו-וואלה קודם כל זה מעצבן. זה לא שאני *שונאת* ערבים, ואני לא רוצה שכולם ימותו או משהו בסגנון, אבל אני לא רוצה לפרנס אותם ובטח לא להרגיש זרה בתוך העיר שלי, בשכונה שלי.

אני רואה התרחשות מתחילה: הקופאית הראשית (דתייה) ניגשת יחד עם עובדת ערבייה ללקוח חרדי שהיה בקופה העצמאית, שואלת אותו- 'זה אתה?', הוא נראה נבוך, חצי חיוך, מתנהל שיח של כמה דקות אני הייתי רחוקה ולא ממש שמעתי גם לא התעניינתי. כנראה הוא אמר משהו מזלזל או לא נעים לעובדת, לא היה נראה שהקופאית מתרגשת אז מאמינה שלא היה שם משהו נוראי, היא רק ביקשה ממנו להתנצל. אני מתחילה להעביר את המוצרים שלי לידם ושומעת את העובדת הערבייה אומרת בטון מגעיל וארסי 'אז תצא מהחנות..! תסיים את הקנייה ותצא מהחנות!.." כאילו בקטע של לעצבן כאילו זו החנות שלה. 

פה כבר התחממתי, התערבתי ושאלתי את הקופאית הראשית 'תגידי זה נראה לך הגיוני שעובדת ערבייה מדברת ככה ללקוח יהודי?' 

באמת עיצבן אותי, אשכרה היא איכשהו מתייחסת לעצמה כמו בעלת הבית במקום, זה מזעזע!

העובדת מיד מתחילה לצרוח עלי 'את תסתמי אל תתערבי! את לא קשורה!' בצרחות מבהילות. תוך חצי דקה מתאספים 4-5 עובדים ערבים מסביב -ואני אגיד ביושר- הם ממש לא עמדו בצורה שמשדרת איום, כאילו להיפך כדי להרגיע את העניינים, אבל בסוף זה מפחיד ואי אפשר לדעת. 

אני ממש לא מפחדת מערבים אבל האמת שההתרחשות המהירה הזו הבהילה אותי, די השתתקתי וחזרתי לעניינים שלי.

הראשית הרגיעה מחדש את הרוחות, ביקשה מהלקוח שוב להתנצל, הוא אמר לה- תסתכלי במצלמות לא עשיתי לה כלום, היא אמרה- אני מבינה אבל היא הרגישה שפגעת בה אז בבקשה תבקש סליחה, הוא ביקש סליחה והכל נגמר. 

אני יצאתי עצבנית מהאירוע!
מטריף אותי שעובדת ערביה בטוחה שהיא בעלת הבית פה, שהיא חושבת שהיא יכולה לדבר ככה ללקוחות יהודים, לצרוח בקולי קולות, שהגענו למצב אבסורדי שתוך כמה שניות יש התאספות של עובדים ערבים מסביב. ובכלל- אם הסיטואציה הייתה מתפתחת לויכוח רציני- אי אפשר לדעת איך זה היה מסתיים.

פעלת בצורה פרובוקטיבית ולא חכמהפשוט אני..

יש לך בעיה עם צורה שבה עובד מדבר ללקוח?

סבבה, אז תדברי על זה עם האחראי.

לציין את הדת/לאום של הצדדים פשוט לא רלוונטי.

אם חרדי יירק על ערבי בסופר, את מצפה שהערבי לא יבקש להוציאו? את תתמכי אוטומטית ביהודי?

זה פשוט לא רלוונטי.

ובגלל שאין לך מושג איך זה התחיל, כמו שאת בעצמך כתבת, באמת לא היית צריכה להתערב.

אם כבר בחרת להתערב, את היית צריכה לנסות ולהרגיע את האווירה, ולא לחמם את האווירה עם דיבור גזעני.

הכי מצחיק / עצוב:

את חיממת את האווירה.

העובדים הערבים, לדברייך, באו להרגיע והיו בסדר גמור. ועדיין את מתלוננת עליהם, ולא על עצמך, בגלל עצם זה שהם ערבים...

אז יהודי יכול להתנהג מגעיל בחנות אם המוכרת ערביה?מרגול

ואז היא לא יכולה להגיד לו כלום כי היא ערביה?

נשמה. אפשר לדון על העסקת ערבים בעסקים יהודיים.

דיון לגיטימי.

אבל את מודה שאת לא יודעת מה היה שם, ושהיה נראה שהחרדי עשה משהו לא בסדר לעובדת הערבייה. והיא ביקשה ממנו לצאת מהחנות. נכון, יכול להיות שלא היה שם כלום והוא היה באמת בסדר ולא עשה כלום.

אבל הטענה שלך היא- היא ערביה אז היא לא יכולה להגיד לו לצאת לא משנה מה קרה ?

הזיה. 

עונה פה לשניכםיפה ותמה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ז בטבת תשפ"ו 22:41

אני ממש לא חושבת שיהודי יכול לעשות מה שהוא רוצה ואתמוך בו אוטומטית.

רק לשם השוואה- לפני כמה שנים נסעתי באוטובוס, זוג חרדי היה עם תינוק צורח המון זמן והיה נראה שלא ממש מטריד אותם, באיזשהו שלב הנהג הערבי פנה אליהם ואמר שהוא לא יכול להמשיך ככה שיטפלו בזה, חרדי מבוגר שישב ליד התחיל לקרוא לו בזלזול - "אל תגיד להם מה לעשות!" וכו, ואני מיד התערבתי ולא זוכרת מה בדיוק אמרתי אבל בקטע של- הנהג דיבר ממש בכבוד, אל תדבר אליו ככה, וכו.

כמו שציינתי- היה אפשר לראות שהקופאית הראשית ממש לא מתרגשת ממה שהעובדת אמרה, היא ותיקה והיא מאד הגונה וזה מלמד אותי שלא קרה משהו מסעיר. החרדי גם התעקש- תסתכלי במצלמות תראי שלא היה כלום והיא אמרה שאין לה מי שיסתכל במצלמות אז פשוט שיתנצל והוא אמר- אז ביקשתי, ואני מבקש שוב- סליחה. 

לשמוע מהצד עדיין את הערבייה ממשיכה להגיד לו - "אז תצא מהחנות!" בכזה טון של בעלת בית, בכזו חוצפה ויהירות נשמע לכם תקין? בלי קשר אפילו לפוליטיקה- זה לא תקין שעובד מדבר ככה. ולא תקין שהקופאית לא מעמידה אותה במקום. אז התערבתי, והצרחות המוגזמות שלה זה תקין? 

להגיד שאני 'חיממתי' את האוירה זה בדיחה. נכון שלא ניסיתי להרגיע, אבל אני עומדת מאחורי מה שאמרתי. לא תקין שעובדת תדבר ככה. ועוד יותר לא תקין שעובדת ערבייה תדבר ככה, כי היא לא בעלת בית פה, ועוד יותר לא תקין שאם נזרק אליה משפט מעליב נוסף היא תפתח בצרחות נוראיות.

הסיפור מובןנעמי28

אבל לא מובן איך זה קשור שהיא ערביה?

איך את יודעת מה הלך שם? ואם הוא הטריד אותה והיא הגנה עליה?

כי היא ערביה אז היא בטוח אשמה וטועה?

קרה לינחלת

בס"ד

דיברתי עם מוקדנית כדי לקבוע תור איזשהו, וביקשתי  לא עם רופא ערבי,

היא קבעה לי תור עם רופא יהודי ואני (באנחת רווחה), שמחתי ב ק ו ל

שתודה ושלפי השם הוא יהודי.

לפתע, הבזיקה מחשבה בראשי, ושאלתי אותה לשמה.

בקיצור, שם ערבי מובהק והיה לי   מ   א   ד  לא נעים.

התנצלתי ווביקשתי סליחה. היא ענתה שהכל טוב

ושהיא בוגרת ושאין צורך להתנצל.

אולי זו היתה חנופה כי אמרתי לה שיש צורך דווקא

וגמגמתי משהו על בגלל המצב וכו'....

אבל היא היתה מאוד נעימה וסבלנית. זה לא אותו

נסיון שהיה לך.

רובם ורובן שונאי ישראל. אין ספק בכך, אבל לדבר

לא יפה, להעליב, לדרוך להם על הרצפה הרטובה

כשהם מנקים ללא התחשבות (חברה סיפרה לי) -

לזרוק אשפה על הרצפה כי  ה  ם   ינקו הגויים

האלה....לא נראה לי שזה יפה וראוי (ואין ספק

שזה מיטיב עם המידות שלנו...).

התכוונתינחלת

שזה   ל  א   מיטיב עם המידות שלנו.

לא יודע אם זאת היתה בחירה נכונה להתערב ב2 המקריםפתית שלגאחרונה

רק באתי לומר סחטיין על האומץ והרצון להביא צדק. ושתלכי לסופרים אחרים..

אני נמנעת מלהיכנסרקאני

לחנויות כאלה שמעסיקים ערבים

וגם נמנעת מלהעסיק אותם או לקנות מהם

לדעתי את טועהזיויק

ברור שצריך לגרש אותם מהארץ שלנו, לפחות את אלה שנגדנו.

אבל מריבות בקטנות בתוך סופר לא יקדמו את המטרה הזאת.

עדיף פשוט לשכנע יהודים להצביע לבן גביר וככה יהיה לנו יותר כוח להגיע למטרה.

אני רואה שזה ממש קרוב לליבך הנושא הזה.אני:)))))

אני לא הייתי הולכת רחוק. בס"כ אדם שזלזל ופגע בעובדת, זה לגיטימי שיבקש סליחה וזה באמת מגיע לה, ואפילו זה מצופה ממנו. על אחת כמה וכמה כשהוא בחזות חרדית. אין מצווה להיות גס רוח. גם לא לערבים.

התגובה שלה גם כן לגיטימית היא לא אמרה שלא יעשה את הקניה אלא שיסיים את הקנייה וילך. למה, הוא תכנן להישאר בסופר?

אני מסכימה איתך על הבעיתיות בכללי שהערבים הם נותני שירות ואני בעצמי נתקלתי בבעיות של זה אבל מה שהצגת זה לא קשור לערבי-יהודי ואני גם חושבת שלא היית צריכה להגיב איך שהגבת, את לא יודעת מה קרה ואת ישר האשמת את הערביה ב"ערביות" שלה.

וגם זה שאישה יהודיה מנהלת את האירוע אז את מבינה שהכל בסדר ואין כאן איזה השתלטות ערבית.

אבל בס"כ נורא יפה האכפתיות שלך לנושא ועל המוכנות להירתם בשביל לעזור לאיש. 

מכירים שיעור תורה בערב בירושלים לבנים וגם לבנות?פופניק2

לא משנה באיזה יום… שיעור שאפשר ללכת עם בן הזוג

בסגנון צעיר

תודה🙏

שיעור מעורב? או עזרת נשים ועזרת גברים בנפרד?מבולבלת מאדדדד
לא משנהפופניק2אחרונה
יש שיעור בזום של נתנאל אלינסוןארץ השוקולד
אם תרצו לראות יחד מהבית
בחירת מתנה להוריםffffff
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ז בטבת תשפ"ו 6:26

להורים שלי יש היום יום נישואים וכולנו שכחנו אשמח לרעיונות לקניית מתנה עד 90 ש"ח בתקציב - בני 56 ו 54 גר בלוד - אין לי רכב כרגע...

ארוחת בוקר זוגיתנפשי תערוג
שובר כלשהורקאני

אולי ביי מי

למרות ש90 זה לא הרבה לשובר

אפשר סתם להכין אוכל מפנק שיראו שזוכרים אותם...

סע לשוק רמלה ביום רביעישלג דאשתקד
אתה יכול לקנות שם חצי שוק ב86 ₪, וב4 שח הנותרים תקנה לך שם מיץ טבעי (יש שם בשוק הסגור, חבלז!).
הייתי שם בשבוע שעברנפשי תערוג

לא הייתי אומר שאפשר לקנות חצי שוק ב86 ש"ח

אולי 2 בורקס בבא + לימודה

היית בשוק של יום רביעי?שלג דאשתקד

בכל שאר השבוע רק הסגור המקורה פתוח, והוא קטן ויקר יותר.

תכלס, אולי תקנו להם בורקס

האמת הייתי בחמישינפשי תערוג

לא היו יותר מדי אנשים ותנועה

ברורררשלג דאשתקד
כי אשתי היה ברביעי, אז לא נשאר לך כלום
ועכשיו ברצינותשלג דאשתקד

אם אתה רוצה להגיע אליהם, סע דרך בארות יצחק, יש שם קניון פתוח של עודפים. או שתעבור דרך צומת בילו. (תלוי מאיזה כיוון אתה מגיע) תמצא שם בטח איזה כלי או משהו ב90 שח שייראה יפה.

אם אתם יותר בעניין של יציאה  אז יש כמה אטרקציות לגיל 50+ ברמלה (אם תרצה אפרט לך), וכן מסעדות (אולי יש גם בלוד, את לוד אני פחות מכיר)

אני כנראה לא אגיע לשם בזמן הקרובנפשי תערוג

הייתי במקרה שם

בית מזוזה יפהארץ השוקולדאחרונה

מגש לחלות יפה או עם תמונה של המשפחה,

כרית עם תמונה עם המשפחה,

שלט כניסה לבית מעוצב או עם תמונה של המשפחה

אולי יעניין אותך