עבר עריכה על ידי בת 30 בתאריך ג' באב תשע"ד 13:02
לא קראתי פה הכל, אין לי כוח...
בכל אופן כמה דברים:
א. ישר כח שאת רוצה ללמוד את הדברים. בעיני זו אחריות הורית. לא "לסמוך" על ההמלצות הרגילות וגם לא ליפול לפחדים מהמתנגדים לכל חיסון. יש הרבה דרכים באמצע, ולכל משפחה מתאימה דרך אחרת, מכיוון שהנתונים משתנים. אגב, זה אחד הדברים המוזרים בהמלצות הגורפות. הרי יש הבדל בין תינוק יונק, שנמצא בבית, וגר באיזו גבעה בשומרון לבין תינוק עם תמ"ל, שנמצא עד 4 במעון וגר בעיר. בוודאי שהאחרון חשוף יותר מהראשון ולכן שיקולי החיסון משתנים.
ב. אני יכולה להמליץ לך על שלוש דרכים ללמוד את הנושא ולהחליט: 1. להתחיל לחרוש בספרות המקצועית ובאינטרנט הלוך וחזור בין המון אתרים, מאמרים ודעות. זו עבודה קשה, שאת חלקה אני עשיתי בעצמי. צריך לדעת לסנן הרבה שטויות, לבקר הרבה דעות, אבל בסוף מתקבלת איזושהיא תמונה כללית והבנה עקרונית של הנושא.
2. יש מרכז בתל אביב, שנקרא "mamay", את יכולה לחפש בגוגל. זה מרכז רפואי לילדים, שמשלב רפואה קונבנציונאלית וכזו שלא... בנושא החיסונים- הם פשוט קובעים איתכם פגישה ובה פורשים בפניכם את הכל: היתרונות, החסרונות, הסיכונים. בסופו של דבר- ההחלטה היא בידכם אבל קיבלתם את כל המידע. (המחיר הוא לא נורא כ"כ, למיטב זכרוני).
3. יש רופאים קונבנציונאלים, בקופ"ח שונות, שמחזיקים בדעות קצת אחרות לגבי החיסונים. את יכולה לאתר אחד כזה באיזור שלך ופשוט ללכת להתיעץ איתו. אני יודעת על רופאים שממליצים לפצל חיסונים, לדחות חיסונים, לא לתת חלק מהחיסונים. כמובן שאת יכולה לקבל הסבר מהרופא...
ובסוף- לגבי הקטנה: את לא צריכה להילחץ מזה שהיא לא מחוסנת עדיין, במיוחד אם היא יונקת. מה שכן, לדעתי כדאי לך לבדוק קודם כל את נושא הטטנוס, השעלת והפוליו. למה? טטנוס- זו לא מחלה מדבקת אלא חיידק שנמצא בשטח- אדמה, ברזלים. כשילד מתחיל לזחול, במיוחד באיזורים כפריים- יש לו הרבה מגע עם הדברים האלה. שעלת - עלולה להיות מסכנת חיים עד גיל חצי שנה, ופוליו- בגלל כל הסיפור שהיה לפני שנה בערך.
שוב- לא בלחץ, אבל בתהליך הבדיקה- הייתי בודקת קודם כל את אלו.
(במבחינה טכנית- כדאי לך לדעת שיש הרבה שילובים של חיסונים. יש שעלת- דיפטריה- טטנוס, יש טטנוס ודיפטריה, יש פוליו- שעלת- דיפטריה- טטנוס- דלקת קרום המוח, יש פוליו לבד, וכו' וכו'. )
בהצלחה!!! ורק בריאות, כמובן...