מראש אני מתנצלת שאני פותחת שאלה כזו בתקופה כ"כ עמוסה לעם ישראל. מצד שני אי אפשר לעצור את החיים וב"ה שאנחנו במקום שהמלחמה לא כ"כ מורגשת. כבר הרבה זמן אני מחכה ש"המצב" ישתפר ונחזור לשיגרה ברוכה. בינתיים אין אופק ואני זקוקה לעזרה הזו. אז...
אנחנו מחפשים ישוב דוסי ממש.
מה דוסי בעיננו?- רוב הנשים כיסוי ראש מלא/כמעט מלא, הרבה נשים מקפידות על גרבים, רוב הבתים בלי טלויזיה, פאות וזקנים., הפרדה בארועים ישוביים. רוב האנשים אוכלים מהודר ומקפידים על כך בארועים ישוביים.
לא ישוב קטן מידי. מינימום שיהיה שם מעון וגנים וחנות מכולת. טוב מאד שיהיה שם גם בתי ספר (נפרדים כמובן).
עדיפות שיהיה כיוון חסידי.
ואפשרויות בניה לא יקרות מידי במידה ואכן נשתקע.
עדיפות גדולה ליו"ש!!!!!!!!!! (אבל פתוחים לשמוע עוד כיוונים)
בדקנו בעבר את יצהר ונחליאל. יצהר היה מאד קרוב למה שחיפשנו. היו דברים אחרים שהפריעו לנו.ולכן ירדנו מיצהר. הר ברכה לא מתאים לנו וגם לא אלון מורה.
הערה חשובה מאד- גם הישובים הנ"ל וגם עוד הרבה ישובים הם טובים ומצויינים. (למי שמכירה אותי- גם שלנו מעולה ואני מוכנה להמליץ...) לנו אישית הם לא מתאימים או לא מספיק..
לפני שנחליט להשתקע בישוב שלנו רצינו לשמוע אם יש ישוב אחר שלא שמענו אודותיו ועומד בחלומות שלנו 
בבקשה שימו לב מה לתועלת ומה לא. מי שלא מחפש ישוב שלא יכנס לחסרונות של ישוב אחר. אני מעדיפה לשמוע ביקורת באישי שלא יהיה כאן לשון הרע על ישובים!!!!!!
ונא לא לנצל"ש כאן לכל מיני עניינים נספחים כגון החשיבות לגור/ לא לגור בחממה ומה זה דוסים וכו' 
תודה רבה מראש!!!!!!

תגובה נפלאה