שאלהמישהי........

תגידו,
מה עושים שאבא שלך מגויס ואתה הבכור (במקרה שלי בכורה).
יש בבית עוד שישה זאטוטים בלחץ של "חוסר אבא משווע"- אחד שלא מוכן לרדת מהידיים ולא נרגע בלי נורופן , אחד בגמילה שרוצה רק את אימא, אחת עולה לכיתה א' וממש בלחץ, אחת שאוהבת להשתולל ולשבור כל מיני דברים ושתיים מתבגרות.

אימא עובדת משבע עד ארבע.
בית הפוך שקורא "הצילו" ואין מי שעונה כי לא שומעים אותו מתחת להרי הכביסה.
השאלות הן:

1) איך מעסיקים את הילדים? (כבר עשיתי להן קיטנה עם רוב הימים הפופולארים והמוכרים)
2) איך מספיקים תוך כדי לסדר את הבית כדי שאימא שלי לא תקרוס? (ניסיתי כבר יום סדר....)
3) בכול הבאלגן הזה איך עומדים במה שהחלטתי לעשות בחופש? (כולל עבודה במתמטיקה ובספרות שאלוקים יודע למה המורה נתנה אותן)
4) איך שומרים על סדר יום לילדים ומרחיקים אותם מהמחשב (לא מדובר בשעת מחשב אלא על ימים אבסורדים של עשר שעות ברצף) 

5) איך מנסים להסביר לסובב אותך (בעיקר מבוגרים) שגם אתה צריך עזרה וגם אתה קורס כבר וגם לך נגמרה הסבלנות .

6) אל מי כדאי לפנות/ להתייעץ? (מבוגר, צעיר, בעל מקצוע וכו')

אשמח מאוד לתשובות מעשיות, אני בדרך כלל אדם מאוד יצירתי אבל מה לעשות... הפעם זה באמת נואש

תודה רבה מראש

וואי איך שאני מכירה את זה...אחווש770
אני גם כבר התייאשתי
אז פשוט אני עושה להם משחקים תוך כדי סדר כך אנינמרוויחה גם בית מסודר ונקי וגם שקט מהיילדים וגם הם לא משועממים
לא הולך לדאבוני... ניסית, (אמרתי שאני מיואשת?)מישהי........

בכול אופן גם ככה אני לא מצליחה להירדם בלילות, אני מנסה תוך כדי התכתבות לעשות מבצע לילי של סידור הבית.... נקווה שזה יעזור.

דווקא מרתק, התגנבות לכל צד של הבית (אימא ישנה באמצע, בסלון) ושטיפת כלים באמבטיה.... ;)

אגב מישהו ודע איך שוטפים מזרק?מישהי........

אפשר לפרק אותו בדר"כ ואז לשטוף..שִׁירָה

תקשיבי, אימלה! וואוו איזה אשרייך!!

1-איך להעסיק את הילדים- יצירות,אפיה,ללכת לפארקים/גינות,סרט אחד ביום..

2-מתי לסדר-בזמן שהעוגיות/עוגה בתנור או היצירה מתייבשת או הם רואים סרט להגיד שמסדרים ועושים הפתעה לאמא, או כי מחר שבת

3-זה באמת בעיה..בלילות אולי?

4-דסר יום-אפשר להכין ביחד לו"ז. בריסטול ענק שכותבים מה עושים בכל שעה וכולם משתתפים בזה (( לדוגמא: 8:00 קמים ומתלבשים.8:30תפילה.9:00 מכינים ארוחת בוקר מיוחדת,כי זה חופש [אפשר לתת לאחד לחתוך מלפפונים,לאחר עגבניות, ולהכין חביתות.. או טוסטים עם תוספות מעניינות או לחם עם ממרח,גבינה או משו, וחותכים ירקות-גזר,מלפפונים,עגבניות,גמבה-ועושים פרצופים ואוכלים בכיף.]תלוי מתי ארוחת בוקר נגמרת ואז יוצאים לאיזה גינה, או אפשר פשוט לאכול בפארק, יצירה ואז סרט ואז משחקי קופסא כולם ביחד..))

5-אין לי מושג. בעיה

6-אולי להזמין חברה שתעזור לך,מישהי שמכירה את אחים שלך ותוכל לשחק איתם ואת בנתיים תסדרי? או חברה שביחד תעשו את העבודות חופש?

אימלה בהצלחה. זה קשה. אני חושבת

אבל זה ניסיון ואת יכולה לעמוד בו וטינייניי ניי..

שוב בהצלחה. אל תתיאשי אבל, ותשני כמה שאת צריכה,שיהיה לך כוח!

תודה אני אנסהמישהי........

וואי... איזה מדהימה את!!!שונמית
ממש להערצה!

לדעתי מותר ורצוי שתבקשי עזרה. תמצאי מישי שתעשה איתך. המצב נשמע ממש מטורף, ואת לא חייבת לכלות את עצמך.

בכל מקרה, לא חסרים רעיונות באינטרנט..
השאלה ממי? לאימא שלי יש מספיק על הראש כנ"ל אבא,מישהי........

לאחיות לא ממש מתחשק לעשות שום דבר גם למשחקים אני כבר מושכת אותן חצי בכוח מהמחשב ועכשיו ברוך ה' כולם ישנים...

בשביל זה יש חברות.~טלוש~

תספרי את המצב לחברות שלך שפנויות או הקטנות במשפחה ואני בטוחה שהם ישמחו לעזור אם בלנקות ולסדר את הבית ואם בלהפעיל את האחים..

לצערי תקופת שפל קטנה...מישהי........

החברה הטובה שלי (זו שבד"כ נשארת לצידך האמת) יש לה אומנם שני אחים גדולים אבל גם לה יש עוד שישה מתחת.... אבל תודה רבה בכל זאת

וואי שפיצית ממש !!נעמה

אם את גרה בישוב או מקום שאחים שלך יכולים ללכת לבד אז הם יכולים ללכת לחברים / לגן משחקים

וככה את בינתיים נשארת לסדר..

אולי איזה יום שסבא וסבתא שלך יגיעו אם זה אפשרי או דודים שלך.. ולחלופין לנסות לשלוח איזה 2 ילדים לסבא וסבתא ולדודים שלך..

אם יש לכם ספריה בישוב שילכו קצת לשמה.. יקראו ספרים..

עוד רעיון שיעזור לסידור הבית- כל ילד אחראי על משו... הוא על הכביסה הוא על זה הוא על זה..

יצירות שאפשר לעשות: פלסטלינה, חימר, עיסת נייר (ממש ממש טוב!), לצבוע קנוסים, אם יש לכם חורשה או משו כזה אז לצאת עם דפים ונייר לבן ואז עושים איזה יצירה, מובייל (אפשר מדיסקים), מנקה מקטרות (לעשות זר פרחים) ועוד..

סליחה שזה יצא ככה מבולגן כי פשוט כתבתי וכתבתי..

מ ל א  מ ל א  בהצלחה!

את שפיצית בטרוף!

שנשמע רק בשורות טובות..

לסדר את הבית-מוריוש

עם אחים שלי מה שהכי עובד זה לוח נקודות לפי איך שהם מסדרים (כל אחד ברמה שלו) וכל סכום מסוים (10 נק'...) הם מקבלים פרס...

ויש מלא מלא בנות שמחפשות להתנדב ולעזור בכל המלחמה- אם תחפשי בטוח תמצאי.. יש בקהילות מסוימות רכזות שמארגנות התנדבות.. תנסי

המונהמון בהצלחה!!!!!

חיבוק

תודרה רבהמישהי........
כל הכבוד לך! את עושה מצווה ענקיתמשהו קטן-להבה=)

ממליצה לך לשים להם סרט שמעניין אותם, ובנתיים לכי לסדר או מה שאת צריכה לעשות

זה מאוד שימושי

המון בהצלחה!

הבעיה היא שהם רואים סרטים כל הזמן והמטרה היאמישהי........

שלא יראו כל הזמן אלא גם יעסקו בדברים אחרים, גם יעזרו וילמדו להסיק את עצמם (אני כבר מותשת....)

לתת להם משימותרנה בנה

שהם בעצם סידור.. אבל  לא סתם" בואו נסדר.."אפשר להגיד בואו נעשה הפתעה לאמא, או לתת להם נגיד משהו לקחת לאיפה שהוא בקפיצות, ואח"כ דילוגים. זה דורש מלא סבלנות אבל זה שווה את זה..

אשריך!!! זה החלק של במלחמה הזאת. בהצלחה!

תודה ו-מישהי........

אחת הבעיות היא שמדובר בבנות (בעיקר) משכבות גיל שונות אני לא יכולה לתת לילדה בת שש משימה ואותו הדבר לנערה בת ארבע עשרה. ומלבד זאת אנחנו משפחה של היפראקטיבים ברמות שונות ולכל אחת מהאחיות יש גישה שונה לקבלת משימה כלשהי באופן חיובי(לא תאמיני עד כמה זה מתוסבך...)  לדוגמא- אני רושמת לי עשרות משימות ופשוט גורפת אותן בו זמנית. טוהר לעומתי "רחפנית" וכדי שהיא תשים דבר אחד במקום צריך להזכיר לה כל חצי דקה אז בשבילה צריך דבר מלהיב שיגרום לה להתרכז. במצב כזה קשה לארגן משחק כזה אבל זה יכול להתאים לחלקן,
תודה רבה
(וסליחה על החפירה)

ילדה בת 14 שלא עוזרת???!!!!!מתנחלת איפשהוא
היא גדולה!! אני בת 15 ונשרת לבד עם אחים שלי!! שתעזור לך!
היי! מנסיון של אחות גדולה ל 9מתנחלת איפשהוא
גם אני השניה במשפחה ברוכת ילדים ב"ה
דבר ראשון את לא חייבת להעסיק אותם כל הזמן! ילדים יודעים להעסיק את עצמם יפה מאוד אם תשחררי אותם ממך.

בקשר לבאלגן- תבהירי להם שאחריכל משחק שמשחקים מסדרים, אם לא עובד תעשי לוח נקודות, לפני כל ארוחה שהם אוכלים כוולם מסדרים.. כל מי שאוסף משחק שלם מרוויח נקודה,מי שיש לו 20 נקודות זוכה בצ'ופר
את העבודות תעשי כשהם ישנים כי זה באמת לא ככ אפשרי עם ילדים קטנים

בקשר למחשב, אכן זה בעיה אצל הרבה משפחות. אצלנו לכל ילד יש הקצבה של זמן והוא נמצא בזמן שלו וזהו! אז את יכןלה או להקציב לכל אחד זמן (למשל שעה לכל אחד ביום)או להקצעב לכולם שעתיים של סרט ביים ואל תרשי להם יותר מזה! וכמובן תתני את השימוש במחשב בהתנהגות יפה
בזמן שהם רואים סרט או נמצאים במחשב תקפלח כביסה , תשטפי כלים וכו'...

תפני לחברים מקשיבים... הם פשוט טובים בלעזור ואצ יכולה גם סתם להתקשר לחברה טובה ילפרוק.. אולי אפילו היא תבוא לעזור..
ואוו לא פשוט, משהו שצריך לזכור לפני הכל הואאתרוג

שאם ה' הביא אותך למצב הזה את מסוגלת!!וזה נועד רק לחשל אותך בחיים ולהוציא את הכוחות שטמונים בך רק אולי עדיין לא מצאת אותם...
ועכשיו פתרונות ריאליים, טבלת נקודות כך שכולם יוכלו לראות מה מספר הנקודות ולהתחרות בינהם..כל כמה משימות זה כך וכך נק', בסוף או שתתני כמה שקלים לפי הנקודות וכולם ילכו יחד לחנות יסתובבו ויוכלו לבחור מה שירצו וזה בעצם עוד פעילות חמודה או שאת תקני פרסים..
חשוב להתאים לכל גיל את הפעילות המתאימה ואם הגדולים שואלים למה וכו' תסבירי בחיוך שהם גדולים ואת בטוחה שהם יבינו ויש להם גם זכויות שלקטנים אין...ושיראו דוגמא אישית..
לפעמים יש חברות בכיתה שלא היית חושבת לעצמך שאי פעם תתחברי אליהן אבל אולי יש מישהי שלא ממש בחברה ומשעמם לה בחופש.. תדברי איתה ואני מבטיחה לך שתגלי עולם ומלואו!! זה קרה גם לי.. היא תשמח לתעסוקה ולהתעניינות ממך ואת תוכלי לקבל עזרה..
תגידי לאחים שלאבא יהיה כוח יותר להילחם אם אנחנו בבית נהיה מאוחדים ואמא תרגיש יותר טוב כשנסדר וכו'...ולאבא יש הרגשות אם בבית הכל טוב....
מקווה שעזרתי..
יישר כוח אדיר!!!
ואוו יפה לך!!!!ברכי נפשי

ממה שאת כותבת אין ספק שיש לך סבלנות בלי עין הרע...חיוך גדול

יש בימים האלו הרבה התארגניות של מתנדבים שמגיעים לכל מיני ישובים ומפעילים את הילדים

ליישוב שלי הגיעו מלא מתנדבים בשבועות האחרונים(עם ישראל הצדיק הזהנשיקה)

אם את רוצה אני יכולה לנסות לדבר עם ארגון לב אחד (שמארגן חמ"ל התנדבויות בכל מיני מקומות)שיבואו לישוב שלכם.

אם בא לך בכיף...

מה שאני עושה- בדר"כ זה עובד מצוין:הדובדבן שבקצפת

הופכים את הסידור למשחק... לדוג': אני קבצנית, אז אני מחזיקה את הקופסאות של הצעצועים(קופסה לכל ילד) ומבקשת צדקה, ולכל ילד יש סוג אחר של צדקה שהוא צריך לתת...

רוב הילדים הם מאד תחרותיים, אז עושים תחרות- מי עושה הכי מהר, מי עושה הכי הרבה...

ומה שתמיד עובד- "אני לא מאמינה שתצליח לעשות את זה תוך 5 דק'..." הם תמיד ינסו להוכיח שהם כן יכולים...

בהצלחה!

*בננית*

[ל'הדובדבן שבקצפת']

אז ככה.פיתה פיתה

דבר ראשון-שימי להם סרטים. זה רע והכול אבל חייבים להרגיע אותם.

דבר שני-לתת סמכויות. אבל ברצינות.

להדגיש להם שהחדרים שלהם הם שלהם. ואף אחד אחר לא יסדר אותו חוץ מהם.

ולתת להם פרסים. מי שמסדר מקבל משו. ומי שכל השבוע החדר שלו מסודר מקבל עוד פרס.

סרט אחד ביום!

אם המצב ממש מזוויע אפשר יותר.

הם גם יכולים להעסיק את עצמם. בקלות.

מכבין את המחשבים, שמים אותם בחדר ען משחק וזהו.

איזה סמכויות לתת-ארוחת בוקר ארוחת ערב (הקלות יותר). לשטוף רצפה ולקפל כביסה.

עוד משהו שממש עוזר לי-להגדיר מקום שתמיד תמיד מסודר ואחר שגמיש שיהיה מבולגן.

מקווה שזה יאזורחמשושיתאחרונה

לי אישית זה עובד  שכל דבר טוב שהם עושים הם מקבלים נקודה ואם יש להם מספר כלשהוא של נקודות קונים להם משהוא קטן ואז הם יסדרו

ועוד משהוא שנגיד תכיני איתם ביחד כדורי שוקולד עוגיות וכזה ואז הם גם לא  הם לאישבו כל הזמן במחשב

אז יאללללה בהצלחה ושאבא שלך יחזור מהרחיוך

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך