למה לשמור נגיעה?אוהבת דיונים

אני חייבת כמה שיותר תשובות.

כדי לא להגיע לאיסוראחווש770
זה יכול להתחיל בסתם נגיע ואז חלילה.....
מניסיון!!!
כי חכמים אמרו.*בננית*

למה הם אמרו? זה כבר השלב השני.

כי זה ההלכה.די"מ
למה צריך תשובה אחרת?
למה לא?קולמוס
למה מה לא?די"מ
אם יש סיבה הגיונית, למה לא לתת גם אותה?קולמוס
אפשר,די"מ

אבל הרובד הבסיסי והראשוני זה ש"ככה ה' אמר".

כי זה דבר קדוש עם חשיבות גדולהזהר
וצריך לשמור עליו ולהשתמש בו כמו שהתורה מצווה עלינו .
כי את בת של מלך..מיצ'ל
וזה כמו שלא יתנו לכל אחד לגעת יהלום יקר כך גם זה גופה של בת ישראל..
לדוגמא קחי תפוח ותתני לכל אחד לגעת בו ולעשות בו כרצונו.. אחר כך תרצי לנגוס בתפוח?? אני חושבת שלא..
כך גם בת ישראל צריכה לשמור על גופה הקדוש ורק בעלה יוכל לגעת בה וגם זאת בקדושה ובטהרה..
את יודעת כמה ידים נוגעות בתפוח שלך לפני שהוא אצלך?קולמוס
אפשר את משל העגבניה והיהלוםזהר
גם ממחיש
אני לא אוהבת את המשל הזה טובי =][=
האמת שגם אני לא ממש אבל הוא ממחיש נכווזהר
בתכלס
המשל הזה נוראי, לדעתי.מקרוני בשמנת
כמו כן המשל שמשווה את הבנות לרכב עם קילומטראז' נגיעות. מגעיל.
לא המשל (לא מכירה גם)שונמית
אבל הרעיון, אין מה לעשות, נכון.
יש עניין של טהרה ולעומת זאת שחיקה. יש עניין כזה.
תפוח אפשר לשתוף את הנשמה והנפש לבדיוק אפשר!!!ססגונית

וחוצמזה ...

בואי ונגיד שתגיעי מה תרוויחי מזה הנאה רגעית ... ממשהוא שיכול להיות שהוא אפילו לא היה הבעל שלך

או סביר להניח שהוא לא היה הבעל שלך ...

אח"כ הזיכרון הזה צורב בנפש עד לבית אבות... ולא מתוך מתיקות ....

ואז כבר אין מה לעשות , אפשר להתחרט ולעשות תשובה וכו'....

אבל הכאב הזה שבך היה על זה שזו חרטה אחרי ולא לפני

״המחבק או המגפף אחת מן העריות..המצב חסה
ואומר שאין בזה איסור אינו אלא טועה..״ רמב״ם הלכות איסורי ביאה.
1. כי זה ההלכהozd

2. כי מנגיעה זה יכול להגיע די בקלות לדברים יותר גרועים (ולכן אסרו גם חברה ולהתבונן באישה וכו' וכו')

כדי לשמור את המגע עם בני המין השני לבן/ת הזוג.עץ על מים
וחברים?
עד שלא מתחתנים בפועל הכל יכול להשתבש. לא חבל?
בתכלס -אוריושש

בתכלס זה מובן למה צריך לשמור, ונכון - זה עושה טוב לגוף ולנשמה בבוא הזמן.

אבל תאמת - מה הבעיה לגעת בדודים ובני דודים ?!

אנלא עומדת להתחתן איתם..

אממ..חמשושית5

את אולי לא מתכוונת להתחתן איתם,אבל זה מותר מהתורה..

וצריך לשמור נגיעה מכל מי שמותר לך להתחתן איתו

רק אבא,אחים וסבא מותר...

מכירה בעצמי בני דודים שהתחתנו. יש ויש..מקרוני בשמנת
כי אין אפוטרופוס לאריות.אומנותי
*לעריות. "אריות"- אריה [החיה]נפש חיה.
כדי לתת לחיבור להיות רגשי ועמוק יותר קודם.רנה בנה

דבר ראשון כי זאת ההלכה.

אבל אחד הרווחים זה א. כמו שכולם אמרו, כבוד, הגוף לא 'זול'.

ב. נגיעה נותנת תחושה של קשר וקירבה, זה כמו דבק, זה מקרב מהר מאוד, אבל היא חיצונית וברגע שנכנסים לזה כבר הרבה יותר קשה לראות האם הקשר אמיתי, כי כבר מרגישים מאוד מאוד קרובים. ההימנעות הזאת נותנת מקום לקשר אמיתי יותר, נפשי, רגשי לפני הקשר החיצוני..

מבוסס על הספר "מגע הקסם" מומלץ מאוד!!!

כי חבל להיכנס להריון לפני החתונהאמא ל2 קטנטנים
וסליחה על הבוטות.
אבל חכמים ממנו כבר אמרו: "אין אפוטרופוס לעריות".....
לישמור על בתוליות ומרחק...סבבות!
אם לא אכפת לך מההלכה,בת-אל-חי

מה הבעיה בלהיכנס להיריון לפני החתונה?

כי זה ההלכהשבורה
חפשי ספרים ומאמרים של הרבנית רחל נריה ז"לshindov

הרבנית נריה חכמה שראתה את הנולד עשרות שנים. אחרי שתקראי אותה לא תשארנה לך שאלות.

כי זו הלכה.See the pain

בס"ד.

איזה צורך יש לגעת במישהו שהוא לא יהיה שלך ?

צריך לדעת ולהביןחכם הרזים

כי בורא העולם הוא אבינו אוהבנו, ולא לחינם מגביל אותנו אלא מתוך רצונו בטובתנו.

קשה בכמה מילים להסביר דבר כה עמוק, (את הרבדים השטחיים קל מאד להבין),

אבל אני ממליץ לכל מי שבאמת רוצה, לצפות בשתי הרצאות של המרצה איתי שמן בנושא זוגיות,

אני חושב שגם הפלורליסט הכי גדול יבין שטעם החיים נמצא בצד של התורה.

להלן הקישור - בהנאה

http://www.arachim.org/ProgramDetail.asp?ProgramID=4114&MediaID=4119

כי...הכל לטובה
א. כך חזל קבעו.
ב. אני סומכת על חזל שהם יותר מנוסים ממני. הם בקיאים בנפש האדם יותר ממני...
ג. זה מייקר אותך ומכבד אותך.
ד. כשזה מגיע בזמנו זה כל כך טהור וקדוש- "שווה" להתאפק ולחכות כדי לזכות בזה!.
ה. נגיעה זה דבר שמקרב.
לכן שומרים את זה לאדם המיוחד.
בשמירת הנגיעה אני מציבה סביב עצמי גבול ומשדרת מסר לסביבה- וכשיש גבול בטוח יותר להתפזר (משל לאדם שעולה לגג. אם בגג יש גבול זה בטוח יותר להסתכל על הנוף...).
ו.כי בחיים אחרי הנישואין לא תמיד אפשר לגעת וחשוב להשתית מגיל צעיר את העובדה שקשר לא בנוי ממגע פיזי בלבד אלא מהתאמה שכלית, קשר רגשי, מילים וכו'. כשמגיעים לשלב של חיפוש בן הזוג לחיים- השמירה על הנגיעה עוזרת לבת לבחון טוב האם אכן זה בן זוגה או לא-ואם נפרדים אז זה פחות נורא מאשר אם היו נוגעים אחד בשני... .
אשמח לעזור באישי.
סתם סיפור שמצא חן בעיני:אחד העצים ביער

הרב ריסקין מאפרת כיהן בארה"ב כרב אורתודוכסי של בית כנסת קונסרבטיבי.

בחג הראשון שלו בבית הכנסת, לאחר התפילה, הוא נעמד כנהוג עם אשתו לברך את הקהל.

ראש ועד בית הכנסת חיבק אותו בחום, אמר לו "הרב, היה נהדר", ולפני שהספיק למצמץ הוא ניגש לאשתו וחיבק גם אותה.

הרב ריסקין, רב צעיר, בוגר ישיבה טרי, היה המום ("התחשק לי להרוג אותו") אבל אשתו התעשתה מיד ואמרה לראש הועד בחיוך, "דני, אתה יודע, כשהייתי קטנה אמא שלי לימדה אותי שלא לגעת במה שלא שייך לי". 

דני הבין מיד, הסתובב וצעק אל הקהל: "לא לנשק את הרעבעצן!"

האמת היא שהייתי רוצה להיות שם כשזה קרה...

סתם סיפור שמצא חן בעיני:אחד העצים ביער

הרב ריסקין מאפרת כיהן בארה"ב כרב אורתודוכסי של בית כנסת קונסרבטיבי.

בחג הראשון שלו בבית הכנסת, לאחר התפילה, הוא נעמד כנהוג עם אשתו לברך את הקהל.

ראש ועד בית הכנסת חיבק אותו בחום, אמר לו "הרב, היה נהדר", ולפני שהספיק למצמץ הוא ניגש לאשתו וחיבק גם אותה.

הרב ריסקין, רב צעיר, בוגר ישיבה טרי, היה המום ("התחשק לי להרוג אותו") אבל אשתו התעשתה מיד ואמרה לראש הועד בחיוך, "דני, אתה יודע, כשהייתי קטנה אמא שלי לימדה אותי שלא לגעת במה שלא שייך לי". 

דני הבין מיד, הסתובב וצעק אל הקהל: "לא לנשק את הרעבעצן!"

האמת היא שהייתי רוצה להיות שם כשזה קרה...

חח.. באמת משעשע. ספר טוב, אגב.שונמית
ממליצה על החוברת "מגע הקסם"מקרוני בשמנת
שמסבירה את הבעיה שבנגיעה בלבד, בלי להתייחס אליה כגדר לא להיכשל באיסורים חמורים יותר.
מגע יוצר מחוייבות,שונמית

שהיא לא בריאה שלא במסגרת נישואין.

המגע גם משבית את השכל, יש לגוף רצון משלו. יש תחושת מחוייבות ושייכות, שאצל זוג צעירים דתיים לא שייכת ומקשה מאוד גם על חשיבה הגיונית ומושכלת לגבי הקשר ועל ניתוקו במידת הצורך.

כדי לבנות קשר אמיתי וחזקעובר אורח

שהדגש בו יהיה על הרוח ולא על החומר

לא כדאי! לא משתלם!הסבא הכהן

חבל פשוט חבל לבזבז את כל כוחות החיים כבר בהתחלה.

חוץ מזה זה פוגע קשות בפרנסה, בשלום בית, בקשר בכלל, בילדים, בקדושה שהולכת לאיבוד!

אם היית יודעת מה התוצאות שיהיו - תאמיני לי תיזהרי מנגיעה כמו מאש!!!

כל זה חוץ מהאיסור ההלכתי שיודע את כל מה שאמרתי ועוד קצת...

שומרים על הבית מגיל צעיראלי בלי

במקום לאמור שמירת נגיעה אמור שמירה על הנגיעה (של אחר החתונה)

סליחה שאני אומר את האמתמופים

זה משתלם לשמור נגיעה

כי מי שלא מקפיד על זה פשוט ישרף בגהינם!

יכניסו אותו לתוך לבה רותחת והוא יצלה כמו שווארמה

לא מדגישים את זה כל הזמן, כי זה לא בריא בדור שלנו לחיות כל היום בפחד

אבל זה לא משנה את המציאות

זאת האמת וצריך לעים להזכיר את זה

על עבירות משלמים- ויקר!

אז השאלה הזאת היא כמו -

למה לא לנסות לעשות מסאז' עם מגהץ חם?

אני חייבת כמה שיותר תשובות

ישרף בגהינום? עובר אורח

זה רק ביטוי, לא?

איך יכאב לנו בעולם הבא אם הגוף נשאר למטה..?

יכולים לבוא ייסורים לנשמה, אבל--שונמית
מה הקשר שיש עונש?
הצדיקה רוצה להתחבר לטעם המצוות, לקיים מתוך אהבה ולא רק מיראה, לגיטימי ומבורך, לא?
אמת אבל....יהודי ממש פשוט
יראת העונש קודמת ליראת הרוממות.....
לפי הר' קוק הדור שלנו בשל לרמה הגבוהה יותרשונמית
יראת הרוממות, תשובה מאהבה.
גם מי שעלה דרגהמופים

אוי ואבוי לו אם ישכח את הדרגות התחתונות

כי בזמן ניסיון - רק יראת העונש עוזרת (ר' ישראל סלנטר)

ואז אין מי שמזכיר את היצר הטוב

לבנות קומה שניה בלי קומה ראשונה לא יכול להחזיק מעמד

זה מאד חבל אם מישהו ישאר עם יאת העונש בלבד, וברור שצריך להתקדם הלאה, אבל צריך שיראת העונש תהיה מושרשת טוב טוב בלב לפני שמתקדמים הלאה

היראה היא בסיס לאהבה.אני77

(ואגב, האהבה נמוכה יותר מיראת הרוממות)

אני מאד מקווה שאינך רצינייהודי ממש פשוט
בקשר לשאלתך מה זה רק ביטוי בדיברי חכמים אין שום גוזמא חמוד שנן היטב מחר נתחיל א' ב'
אומרים שבעולם הבא - להשרף = להתבישססגונית

אולי מסוג הבושה שאדם הראשון אחרי החטא מתביש להראות לפני ה'

כי לפתע אין לו בגדים !(כפי שמסופר במדרש)

וכן כל אדם יודע איזו בושה זו כשקורה לו משהוא מפדח ליד מלא אנשים את האדמומיות שעולה לו לפהים ואת אכילת הלב אח"כ גם אם זה קרה פעם אחת...

וודאי עדין זוכרים את התחושה

זו ענין שריפה בגהינום, הרגשת הבושה הצורבת הזו בעודך כל כך חשוף להאמת וראוה אותה למולך בעולם הבא וכולם רואים איזו עבירה עשית הבושה הזו כואבת יותר מאש!

יש עוד ייסורים בגינהם.די"מ

מעולם לא הבנתי למה החום הכי נתפס.

כי זה נשמע הכי מאיים.בת-אל-חי

תחשוב שההודעה שלו הייתה כך:

"זה משתלם לשמור נגיעה

כי מי שלא מקפיד על זה פשוט יתקרר בגיהנום!

יכניסו אותו לתוך מקפיא על מינוס מאתיים מעלות והוא ייהפך לגלידה

לא מדגישים את זה כל הזמן, כי זה לא בריא בדור שלנו לחיות כל היום בפחד

אבל זה לא משנה את המציאות

זאת האמת וצריך לפעמים להזכיר את זה

על עבירות משלמים- ויקר (וקר)!

אז השאלה הזאת היא כמו -

למה לא לנסות לעשות מסאז' עם קוביות קרח?

אני חייבת כמה שיותר תשובות"

אתה חייב להודות שזה הרבה פחות מפחיד...

יש עוד תאורים לגיהנם,אני77

ותאמין לי שאף בן אנוש לא ירצה אותם.

למשל (גם לבעלי לב חלש, המשל אינו מזעזע)-

מלך ששלח את בנו על סוס ללכת ולאסוף בשבילו דברים ממדינות רחוקות, ובדרך, במקום שהבן ירכב ישירות אל הדברים שאותם חיפש ומשם לארמון אביו, כשהסוס עומד לשירותו, הוא נתן לסוס שלו להשתובב עם סוסים אחרים, ולחגוג על מרבצי דשא וכו', ויהי היום, והסוס מת. הנקודה היא שכל עוד הסוס קיים, עצם העיסוק בו הסיח את דעתו של הנסיך, וכשהנסיך רצה משהו, היה יכול להשיגו במהירות בדהירה קלה. עכשיו, כבר אין הסחות דעת ולא שום דבר, אלא הנסיך הולך בשרב ובשמש (אם תרצה אפשר גם בקור ובקרח) בעייפות ובשעמום נורא, הליכה שיכולה להמשך זמן ארוך מאוד עד ארמונו של אביו. ואם נדמה למישהו שהוא יודע מהם עייפות ושעמום, שייצא מהסרט, יש דברים גרועים יותר. ואגב, המשל הזה מסביר על הדרך גם את החסד העצום שהקב"ה עשה אתנו בבריאת הגיהנום.

אותי הכי מפחיד הדוחק.די"מאחרונה

לא זוכר בדיוק איך קוראים לזה אבל אחד הייסורים זה דוחק (צפיפות)

כי המגע מהדק את הקשרלאה פז
ומעוור אותנו מלראות האם בן הזוג הזה הוא באמת זה שמתאים לנו. כשיש מגע ונהנים מיממנו, או שלא שמים לב שזה בעצם "לא זה" או שכן שמים לב אבל כבר לא מצליחים לנתק את הקשר.
למהיהודי ממש פשוט
למה שומרים נגיעה מאש מישהו יכול להסביר לי מעולם לא הבנתי את זה אני צריך כמה שיותר תשובות.......
את לא חייבת תשובות...יהודי ממש פשוט
את חייבת תשובה תפילה וצדקה אוי לדור שכך עלתה בימיו..... סלחי לי על הישירות קבלי זאת באהבה אינך אשמה פשוט נולדת למציאות של חושך לדור יתום עוונותינו היטו אלה......
שמירת נגיעה וענייני צניעותדוד_אלימלך_מ

ב"ה

בת ישראל יקרה,

הביני שכל עניין הלכות חכמים הינם לגדר ולשים אותנו במקום מבטח.

כלומר, כמו שאנחנו שמים גדר בכניסה למושב שלא יבוא פורץ, והגדר עצמה, למרות שחוסמת אותנו מועילה לנו לאין שיעור, כך גם אצלנו בגוף ובנפש.

כוחות טומאה אדירים יכולים להגיע בצורה הזו, אבל לשם העניין.

יש עניין של זיכוך פנימי שכאשר אנו שומרים נגיעה אנחנו נאבקים בעוצמה שלילית פנימית ועל ידי זה אנו נעשים זכים וקלילים יותר בעבודת השם יתברך שמו.

כמו שיש לשמור על עצמנו מקיום יחסי אישות מכיוון שזהו דבר שהוא פגיעה רוחנית מעבר לעניין הפיזי גופא, כך גם אנו יודעים לדוגמא, שכשאדם הולך לסרט הוא משלם כסף - כי גם הראייה היא חוויה, ולכן עלינו גם לשמור על גופנו בצניעות כי בני אדם יכולים להשתמש בגופך גם דרך העיניים.

קל וחומר, שהנגיעה עצמה היא שימוש בגופך, למרות שהדבר הוא אכן מפתה, הוא אינו מגיע מצד הקדושה, והשמירה עצמה נותנת עוצמות פנימיות וגילוי כוחות פנימיים שהקדוש ברוך הוא רוצה שנגלה אותם והם מתגלים אך ורק על ידי זה שאנו מתגברים על עצמנו.

יתרה מזאת, כאשר תתחתני בעזרת השם יתברך, את תביני שכל רגע שחיכית העצים את אותו הרגע שתתייחדי עם בעלך.

מעבר שקל וחומר שזוהי מצווה שכאשר אנו עוברים עליה, כמו שאנו עוברים על כל אחת מהמצוות גדולה כקטנה אנחנו ח"ו מתנתקים בתכלית הניתוק מהשם יתברך שמו כי המצוות הינם לשון "צוותא" וחיבור לשם וכאשר אנו פועלים בדרך הארץ הנכונה ומקיימים את המצוות אנחנו עושים דבר הנקרא בלשון הקבלה "השוואת הצורה" ומשתווים אל השם וכך מקבלים את החיות והעונג האמיתי ממנו יתברך שמו וזהו רצונו.

יהודיה יקרה, אנחנו חייבים להבחין בחיינו שיש בתוכנו שני כוחות (נפשות) הנלחמים זה בזה, וכל אחד רוצה לשלוט על המחשבה-דיבור-מעשה שאלו הם הלבושים שלנו.

על ידי שאנו עושים את רצון השם ומצוות השם, בשמחה!, בין אם מחכמינו ז"ל וק"ו מהתורה, אנחנו מסתנכרנים עם הקדוש ברוך הוא ומקבלים חיות עוצמות ועונג לאין שיעור.

בקריאת שמע אנחנו אומרים "אני השם אלוקיך" , כלומר, אני זהו רק השם אלוקיך, וכל האומר אני זה משהו אחר מלבד אלוקים מפספס את תכלית התורה.

אם "אני" רוצה משהו וזהו לא רצון השם, זהו לא אני - אלא כוח בי שמנסה להתנגד לרצון השם להטיב איתי ולעשות לי טוב.

כמו כן, על ידי שמירת הנגיעה את מביאה קדושה לעולם וכמו שידוע שעל ידי נשים צדקניות נגאלנו וע"י נשים צדקניות אנו עתידין להגאל בעזרת השם במהרה בימינו אמן

אני לא אענה על השאלה,פשוט אין לי מה לומר אחריאתרוג

שקראתי את זה:קצת ארוך אבל בהחלט שווה!!!!!
הטעם המתוק של איסור נגיעה

שאלה: קוראים לי יעל, אני בת 16 ויש לי חבר כבר שנה. אנחנו קשורים זה לזו ואוהבים מאוד, ואני מקווה שאפילו נתחתן יום אחד. אני חייבת לומר שקשה לי מאוד עם הקטע של "שמירת נגיעה". אני יודעת שאצלנו זה לא סתם עניין פיזי-חיצוני, אלא ביטוי אמיתי לאהבה שלנו. אני גם חזקה ויודעת לשמור על הגבולות שלי ובטוחה שזה לא יגרום להגיע לדברים לא טובים. אז מה הבעיה בעצם?

תשובה: שלום יעל. הרבה אנשים חושבים ששמירת נגיעה היא מעין גדר שנועדה לשמור עלינו מלהיגרר לדברים חמורים יותר. זוהי פשוט טעות. מדובר באיסור העומד בפני עצמו, שמקורו מהתורה (זו דעת הרמב"ם וכך נפסק בשולחן ערוך), והוא נלמד מהפסוק "איש איש אל כל שאר בשרו לא תקרבו לגלות ערווה" (ויקרא יח,ו). התורה לא אוסרת רק גילוי ערווה ממש, אלא כל התקרבות לזה. וכמו שהאיסור לאכול טרף אינו מחשש 'שמא נתדרדר למשהו חמור יותר', אלא בעייתי בעצמו, כך גם כאן. צריך להצטער מאוד על התפשטות הביטוי "שומר נגיעה", שיוצר רושם שגוי כאילו מדובר באיזה מנהג חסידות או חומרה של צדיקים עליונים. ממש לא. מדובר בדין תורה פשוט ומחייב (ובאותה מידה היה גם אפשר לומר "אני שומר חזיר"...). יהודי שנאמן לדבר ה' הולך אחריו גם כשזה קשה וגם כשזה לא מובן. אחרי ההקדמה הזו ננסה להציע כמה כיווני חשיבה שיעזרו לנסות להבין מה עומד מאחורי העניין. בסך הכול נגיעה קטנה, חיבוק, נשיקה. על מה כל הרעש?

א. סדר נכון – התורה מלמדת אותנו שכדי לבנות קשר עמוק, מְסַפֵּק וארוך טווח חייבים ללכת לפי הסדר. להתחיל מבפנים – מחיבור עמוק ויציב של הנפש, ורק כשלב המשך יבוא המעגל החיצוני של החיבור הפיזי.

ב. מסנוור ומבלבל – קשר פיזי יוצר במהירות חוויות עוצמתיות ומחולל אשליה של קירבה גדולה וחיבור, למרות שלא תמיד יש לזה כיסוי נפשי. נשיקה קטנה גורמת לתחושה עזה של קירבה בעוד שייתכן שמבחינה אובייקטיבית יש פער גדול בין הצדדים ובעיות בהתאמה שלהם.

ג. אין אהבה בלי אחריות – חז"ל אסרו לחיות יחד עם אישה אם נמצא פסול בכתובה. הסיבה לכך היא שכדי שקשר גופני ינבע מהמקום הנכון והוא יהיה כנה ואמיתי ולא סתם זול ונצלני, חייבת להתלוות אליו אחריות ומחויבות. אחרת, יש חשש שזו לא באמת אהבה, אלא אהבה עצמית. ממילא, בחברויות בגיל הנעורים כשאין שום מחויבות אמיתית לקשר, לא נכון לקיים קשרי גוף.

ד. מתרגלים לקשר חיצוני –בגיל צעיר, כאשר עדיין לא בשלים לקשרים עמוקים, קשר פיזי מרגיל את האדם לקשר חיצוני, כשעניינים כמו מראה, לבוש והתבטאות תופסים מקום מאוד מרכזי ולאו דווקא האופי והאישיות. כשמתרגלים לזה, גם כשגדלים קשה להשתחרר מהדפוס הזה.

ה. הראשוניות היא דבר בעל עוצמה אדירה. מי שיבזבז אותה על קשרים לא רציניים ו'משחקי אהבה' של ימי הנעורים, כשיגיע בבוא היום ל"דבר האמיתי", יגלה שאיבד את הטעם הייחודי של הבלעדיות של הפעם הראשונה. מגע הקסם הוא דבר יקר שחבל לחלוק אותו עם מי שֶאַת לא בטוחה במאה אחוז שאת הולכת לחלוק איתו את החיים שלך. כשאין ראשוניות קיים גם חשש של השוואות, אפילו שלא במודע, לחוויות מן העבר, שיאפילו ויפגעו מאוד בקשר הנוכחי.

ו. סף הרגישות – אחד הדברים הנפלאים שנטע בנו הבורא זו רגישות טבעית וכוחות משיכה כלפי המין השני. אלו דברים נפלאים שנועדו לחבר ולחזק את הקשר בין בני הזוג. זלזול בשמירת נגיעה כמו גם חוויות לא צנועות אחרות (ים מעורב, סרטים לא מבוקרים וכדו') גורמת לרגישות הטבעית שלנו להתקהות ולהישחק. כשאדם כזה יגיע לרגע האמת וירצה לחוות ולהתרגש מהקשר עם בן זוגו האמיתי, הוא יגלה שאיבד את היכולת הזו. מי שהתרגל לשים חמש כפות סוכר בקפה שלו, כבר לא יוכל ליהנות מכוס עם כף אחת. זה כבר "לא מתוק" לו יותר...

ז. חומר נפץ – "אין אפוטרופוס לעריות", פירושו הוא שכשאנחנו עוסקים בכוחות וביצרים כל כך גדולים, אי אפשר לסמוך על שום דבר. אין אדם בעולם שיכול לומר על עצמו בביטחון "לי זה לא יקרה", "אני אעשה רק את זה ולא טיפה יותר". הרי אדם לא מכיר את עצמו בכל המצבים, ועל אחת כמה וכמה שאינו מכיר את הצד השני. אי אפשר לדעת עד להיכן הדברים יתגלגלו. להדליק שריפה ענקית די בגפרור אחד. אך לכבותה צריך מים רבים שלא תמיד מצויים.

ח. מדרון חלקלק – שמירת הנגיעה עכשיו אינה דילמה נקודתית אלא החלטה עקרונית. בְּמַה אני מאמין ואיך אני מנהל את החיים שלי. האם אני נאמן לדבר ה' או לא. המרחק בין לגעת לפני הנישואין בחברה שלךָ לבין לגעת אחרי הנישואין בנשים אחרות שאינן נשואות לך, אינו כה גדול. מי שלא מבין על מה אנחנו מדברים שייצא לרחוב ויראה איך נראים היום יחסי גברים-נשים בעולם המערבי כשכל הגבולות נפרצים. מי שיזלזל בשמירה על התחום הזה, בקלות עלול גם לסגת אחורה מבחינה רוחנית בתחומים נוספים.

יעל, אין ספק שמדובר בניסיון גדול. אבל המחיר של ויתור על קדושת הנגיעה - גבוה, והפרי של השמירה יקר ומתוק. ככל שתהיו עכשיו גיבורים יותר כך מה שתוכלו לבנות אחר כך, בבוא היום, יהיה חזק יותר. אני רוצה לאחל לך שתגיעי בעז"ה לחתונה שלך עם 100% כוחות של אהבה מבלי לבזבז אפילו טיפה אחת קודם ,בהצלחה!
זו תשובה של הרב יוני לביא..אתרוג
תכלית האדם בעולם = להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתוססגונית

"יסוד החסידות ושרש העבודה התמימה הוא שיתברר ויתאמת אצל האדם מה חובתו בעולמו ולמה צריך שישים מבטו ומגמתו בכל אשר הוא עמל כל ימי חייו. והנה מה שהורונו חכמינו זכרונם לברכה הוא, שהאדם לא נברא אלא להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו שזהו התענוג האמיתי והעידון הגדול מכל העידונים שיכולים להמצא"(מסילת ישרים)

הקב"ה הוא זה שברא את העולם את חוקי המשיכה בין שני המינים וכו'...

הקב"ה רוצה עם של חיים, ששמחים בחיים ובגשמיות בצורה של לקדש את החומר

כדי להגיע לתענוג הזה שהוא התענוג הנכון והאמיתי לזה יש כללים!

העולם מאוד מתעתע אותו דבר יכול להיות הכי קדוש ומנגד בצורה אחרת הוא פשוט החטא הכי שפל!!!

איך אדם שהוא בשר ודם ידע להנאות הנאה אמיתית בלי לפול לתעתוע הזה שעד שאתה מבין שנפלת עליו כבר ניכוות

איך ? אתם שאולים ?

הולכים לפי ספר ההוראות וזה - התורה!

תאמינו לי שזהו המתכון הנכון ביותר לחיות את החיים בהנאה המרבית בלב שמח שלם ! וכך לעשות את רצונו של הקב"ה

שרצונו הוא שתתענג על ה'... על חוקיו כי זהו התענוג האמיתי !

יש בעיה סתם להתאהב במישוו?שושי=)
כן, ובלי שום אבליום חולין

לא אביא עכשיו מקורות או אגיד שלא בגלל שזה יכול להתדרדר, כי לא למדתי את העניין לעומק מספיק. אבל אני כן יודעת שיש דבר כזה רוח ההלכה- ולפיה יש סתם בעיה להתאהב במישוו. (ואני כמובן מדברת על סתם חבר בגיל ההתבגרות, כשתצאי אין שום בעיה סתם להתאהב בבעלך...)

פשוט כדי לא לפגוע בקשר ובבית שיקום בעז"ה על אמון,חיוך-כוח י'

כדי שהאושר עם הבעל/רעיה יהיה יותר מושלם, כדי שהבית יבנה עם רגשות נקיים של נאמנות, אמון, טהרה, ייחוד וייחודיות ושלמות. לא חבל לקלקל לעצמך כל כך הרבה מהחיים בשביל קשר זמני ולא רציני, בלי שום תכלית. בלי מחויבות וכבוד עצמי?

יפהחמודי 7

כל הכבוד על השאלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ננה-בננה

לשמור נגיעה כי זו ההלכהאני77

אני יכול לתת הרבה סיבות למה לא לשמור נגיעה זה רע, אבל בסופו של דבר למה לשמור-זה רק כי ה' אמר.

ואתן משל להסביר את הדבר.

נניח שתהיה לך אפשרות להציל אלפי אנשים ממוות, ואם תעשי את זה תגרמי ע"י כך גם שיינצלו כמה עשרות בתים, וכמה עשרות עצים ויינצלו כמה מאות פרות. אז כשתשבי ותמני את הרווחים שיש מהמעשה הזה אין בעיה שתגידי גם שאת מצילה בתים עצים ופרות כדבר צדדי, אבל אם כשישאלו אותך למה את עושה את זה תתחילי לספר על הפרות שאת מצילה, ותרכזי את השמחה והעבודה שלך בהצלת הפרות, זה מגוחך מאוד.

אם הקב"ה אמר לעשות משהו, ועושים את זה בשביל איזושהי הרגשה של שלמות הנפש, זה מזלזל בעבודת ה'. אין ספק שבקיום הדברים הללו יש ערך עצום גם מבחינה מעשית, פסיכולוגית וכהנה וכהנה, אלא שאפילו אם זה היה מעשה משונה וחסר טעם ולא נעים כמו עקידת יצחק למשל, היה ראוי לעשות את זה בשמחה גדולה על קיום רצון ה' מלך כל הארץ, ולא שייך לרכז את השמחה והעבודה בדבר צדדי ושולי כמו הרגשות החולפים והכוזבים של בשר ודם.

ההסבר הפשוט מה היתרון בלשמור נגיעה, הוא שמכיון שהאשה היא חלק מהאדם, הרי שבמצב נורמלי, כמו שהטבע הנפשי הפשוט יתנגד לכך שיד אחת תהיה של שני אנשים ביחד, ולא רק מתוך צרות עין, ובמיוחד כשמדובר בחלק מהאדם שצריך הרבה הרבה צניעות (ואגב, המדרש אומר שבגלל זה ה' לקח מהצלע שהיא נחבאת בגוף), ולכן כל חוסר צניעות בין איש למי שאינה אשתו זה דבר מאוד מאוס.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך