וואלק שמעו סיפור...עבדו את ה'!!!!

השבת הייתי בביקור בישוב בו גדלתי וביליתי את מרב שנותיי,

היה נחמד לאאלה לפגוש אנשים שלא ראית איזה שנתיים,

ואז בערב שבת אחרי האורחה יצאתי לסיבוב,

אני יורד למרכז הישוב ורואה שם את כל החברים מהשבט(והחברות...) 

הם ראו אותי נהיו בשוק איזה דוס נהייתי ואיך השתניתי וכל זה,

מתחילים לדבר תוך כדי שיחה אנחנו מתגלגלים כל המדריכים (והמדריכות...)

לשיחה על מהות בני עקיבא,תורה או עבודה, להוציא את החניכים למחנה או לא(מה שהולך שם ה' ירחם)

פתאום אני קולט את ההבדלי תרבות.

הם רגילים לזה.

הם כל היום מדברים עם בנות, מדריכים עם בנות, חיים עם בנות.

ולי זה די זר לי  כל הקטע של הפתיחות עם הצד השני, 

מבחינתי זה לא שייך סתם קרבה לא לצורך.

זה נראה לכם שייך כל הקטע הזה בבני עקיבא?

באיזה צד אתה היית בוחר?

האמת היא..מיצ'ל
אני גדלתי למציאות כזאת.. אני גרה בישוב מעורב (חילונים ודתיים ויש אפילו גם חרדים) ואצלנו לא יהיה מצב כזה של הפרדת שבטים וכזה בבני עקיבא כי אם זה יקרה לא יהיו חניכים.. אז כן בשנים הראשונות הם ביחד ואני חושבת שככול שהנוער מתבגר הוא מבין יותר..
זה אומר שיותר מבינים מה העניין בלשמור נגיעה, בלהיות בנים בנות וכו..
אני לא יודעת אם הייתי רוצה לבחור צד אחר..
כי זה לא שאני יושבת איתם (עם הבנים) לאיזה שיחות נפש..
אלה מדברים על דברים שקשורים להדרכה.. ושלום שלום.. ועל דברים שקשורים לפעולות.. שוב זה לא במטרה לדבר עם בנים אלא כש יוצא ופותחים שיחה אז מדברים..
וואלה צדיקקאוריושש

גם לי כל העניין הזה ממש ממש מפריעע..

וסחתיין שאתה בצד של הדוס בין כל.. ויפה שאתה מודע לזה..

זה לא קל - מנסיון (בלי לעוף על עצמי)..

אבל זו החברה הישראלית, ולדעתי חוץ מלנסות לשמור על עצמך חזק חזק אין מה לעשות..

נראליי

---בת מלך=)

לא שייך...

ו"אוריוושש" בטח שיש מה לעשת!

אסור לנו לתת לעצמנו לחיות במציאות כזאת..!

זה לא שווה בשביל שנה\שנתיים הדרכה להרוס ת'נשמה שלך..!

אסור להשלים עם זה...ובכלל ממליצה-

לא לתת לעצמך לעמוד ביותר מדי נסיונות..

זה יכול למוטט מנסיון..

אם אין באזור שלך סניף נפרד -תדריך חוץ\שלא תכנס להדרכה...

אנלא אומרת,זה בונה כ"כ וזה נותן המון ..אבל זה לא שווה אתזה בכלל אם בגלל זה..נופלים אח"כ..זה הורס את העתיד..

בהצלוחה..קורץ

לא יודעת.. לא מסכימה כ''כ..אוריושש

לא כולם ככה!! אנחנו רוצים חברה טובה יותר!!דגני בוקר=)

אני אישית בבני עקיבא נפרד, מאז שנכנסתי לסניף אני חיה בחברה נפרדת, זה מקום כל כך טוב! כל כך טהור! ואם יש אפשרות לכזה דבר, זה ברור שעדיף!!!! זה חיים הרבה יותר טובים!!! הרבה יותר נקיים! מישהי כתבה שהיא בחברה מעורבת ומדברת עם בנים רק לצורך... זה חודר באיזה שהוא מקום... הפתיחות והזמן עושים את שלהם ובלי לשים לב, אתה מתחספס...

חבל על הנשמה הנקיה שלכם!! שמרו עליה!! אחר כך קשה לנקות אותה... זה לא שווה את זה....

(אולי אני נשמעת מבוגרת ועם ניסיון... אז לא... אני יחסית צעירה, ןזה קצת תובנות שאספתי במהלך חיי...)

וואלה יפההאוריושש

^^צודקת!!חיים תותים!

לי אישית בישוב יש רק סניף של בני עקיבא והוא מעורב,אז אני לא הולכת,כי אני לא רוצה להיות בסניף מעורב.

וזה ממש ממש מעצבן!!

כפרה - זה פספוסאוריושש

סניף זה חיים, זה ערכים, זה גדילה לתוכן..

לא לוותר על זה בקלות.

אם הייתי במצב שלך - לדעתי, כן הייתי בסניף המעורב - ומנסה להשפיע עליו מבפנים.

כי בטח יש עוד כמה כאלה שמרגישים כמוך..

ובתכלסס גם -  אם זה רלווונטי  - לשקול על סניף חוץ..

באמת אל תוותרו על זהה..

אוריווש כנסי---בת מלך=)

את יודעת משו??

את יודעת כמה בני נוער "עבדו" על עצמם ואמרו..אני יכנס ויפעל לשינוי..

ובתכלס ידעו שהם לא יצליחו ואין סיכוי...

כי ברב המקומות ובמיוחד בסניפים מעורבי כבר שנים אי אפשר כ"כ להשפיע..

אבל סתם בשביל להכנס בלי נקיפות מצפון על הלב הם אומרים אזה...

יופי שזה ערכים ויופי שזה גדילה לתוכן..

אבל אם זה בתנאים כאלה יותר משזה יתרום זה יזיק...

אני יודעת שזה ממש הפסד אבל...חיים תותים!

תחשבי על ההשלכות של זה!!אני לא יודעת אם כדאי לחפף בעניין הזה...

"הקטע הזה בבני עקיבא"דרך חדשה
"שייך" בגלל שזה מה שהנוער רוצה.
אם הנוער רוצה הפרדה, תהיה כזו לבדה. והיו דברים מעולם.

אישית, אני חושבת שחברה נפרדת מתאימה רק לאנשים ספציפים, אנשים שבאמת מאמינים בזה מגיל צעיר שזה לא מתאים להם. גדלתי בכל הסוגים. אני יודעת מה זה לגדול בחברה "נפרדת" כשהשיח תמיד היה סביב ההפרדה הזו. העיקר שיש הפרדה בסניף. הרכילות האובססיבית והקנאית הזו הטריפה כל אדם שהשכיל לקחת צעד אחד אחורה וראה שהעניין כולו סובב סביב היחסי בנים - בנות שהיו או לא היו ושניראו או לא ניראו, החצאית שהייתה או שלא הייתה באורך המתאים, החצאית גינס שמתאימה או לא מתאימה לשבת.
הכל צריך להיות מושלם, בדיוק לפי ההלכה שלנו. אתם, אלה שבאים לסניף- אתם תכבדו אותנו, וזה שאתם לא ניראים כמוני ועדיין משתדלים- זה פתאטי, מה אתם בכלל עושים כאן?
זאתי דיברה עם ההוא, זה מסתובב רק עם הבנות מהשבט הקטן יותר בשבת, הם חברים הם ידידים הם מדברים הם הם הם היא והוא.

כאילו חברה נפרדת זה קוד כזה שמעיד על חברה מושלמת שהכל אצלה חייב להיות מאה ועשרים אחוז כשר, ממש מהדרין מהמהדרין, ומי שלא, אז בונא זה ממש הזוי, בוא נתחיל לדבר עליו עכשיו בלי סוף ונתעסק בזה, כי זה חשוב כ"כ.

מצאתי שבחברה מעורבת (בני עקיבא המעורב. תנועה של עם) יש גבולות הלכה עבים מאוד. זה נכון שיש רציונל, וההלכה בהחלט מעל הכל- אבל הכל פתוח. ואין שום קינאה הלכתית. וחניכה חילונית לא תרגיש שכולם מסתכלים עליה. וילד שמדבר עם ילדה לא יזכה במבטים משתאים. והשיח לא יהיה מבוסס על רכילות, הוא יהיה מבוסס על קשרי חברות אמיתיים (שיש בהם ריבים. ויש בהם ריכולים. אבל אין בכלל מה להשוות.).

זו בקצרה דעתי.
ואם הנוער רוצה כל היום לשבת בזבל?עבדו את ה'!!!!

אז ניתן לו?! מי שרוצה חברה מעורבת שילך לצופים,

יש ערכים של התנועה, ומה שמדריך את הערכים זו התורה.

ואין שום מקום בתורה שמתיר את העירבוב הזה של בנים בנות

וסליחה אם לומר לך את האמת בפרצוף-ברוב הסניפים ההלכה בכלל לא משחקת

וחילוניה שבאה אם מכנסי מיני-שתלך לצופים 

בנ"ע=תורה ועבודה(לפחות זה הרעיון)

מי שבא לבנ"ע עושה זאת על דעת שזו תנועה דתית שיש תורה שמדריכה אותה

אבל ברור שתורה לפני הכל!!!

דרך אגבעבדו את ה'!!!!

חברה נפרדת לא מתאימה לאנשים ספציפים, היא מתאימה לעם ישראל.

ומי שחושב שלא,

חי עמוק בתוך התרבות המערבית

ממ*בננית*

זו תופעה בעייתית.

בני עקיבא תנועה טובה עם מטרות וערכים טובים. מנגד יש בה גם בעיות ודברים לא ראויים. (כמו בכל מקום כמעט..)

אם אדם יודע שלא יצליח להישמר מהבעיות שם, אולי כדאי שלא ילך.

לצערי אין הרבה כאלהעבדו את ה'!!!!

בערים בכלל אין,בישובים יש כמה בודדים

אפשר לשלבפלגי מים

אצלנו בסניף אין הפרדה אבל יש גבולות ברורים וזה לא בהכרח מוביל למקומות ירודים

אני יכתוב משו בתור חניכה חילוניה שבאה לסניף ואזראשית:)

תחשבו שוב אם כדאי פשוט להגיד "שתלך לצופים"

אמא שלי חילוניה אבא שלי דתי אח שלי הגדול דוס ואחותי הגדולה..לא ברור מה היא.. כל אחד במשפחה שלנו עושה מה שבא לו אני בכיתה ה ולומדת בבית ספר הדתי של השכונה באו לכיתה שלנו נציגים של בני עקיבא ואמרו שיש אנשים שמעבירים פעולות ובשבת בצהריים נפגשים זה היה נראה לי נחמד אז הלכתי לראות מזה .הגיעה שבת הלכתי ואין לי מילים לתאר ממש נהנתי המדריכה והקומונרית התייחסו אלי ממש יפה וזה לא משנה שהייתי עם מכנסיים שיחקתי עם כולם וסוף סוף הרגשתי קצת שייכת מאז אני הולכת כמעט כל שבת שומעת סיפור יפה ומשחקת אחכ עם בנות בשבט שלי...

...

אוקי מה שכתבתי הוא מבוים אבל יש אלפי מקרים של אנשים כאלה בתנועה שבני עקיבא זה המקום בשבילם ורק שם הם סופגים קצת ערכים. ומשו אמיתי שקרה בסניף שלנו-יש בשבט ניצנים חניכה קבועה שבאה עם מכנסיים ושבת אחת היא באה עם חצאית מדריכה שלה לא אמרה לה משו מיוחד אז אחרי הפעולה החניכה קראה למדריכה שלה ואמרה לה "רעות(שם בדוי)לא שמת לב שקניתי חצאית? באתי עם חצאית כדי שאני יהיה כמו כולם ותתיחסי אלי כמו כולם.." אז הנה מקרה אמיתי שמשפיע לטוב על אנשים ומכניס קצת תוכן לחיים שלהם יש מי שמושפע יותר ויש מי שפחות אבל לוותר על אנשים כאלה"שילכו לצופים" אחכ שמדברים על אחדות ורוצים שכולם יחזרו בתשובה מתפלאים...קודם כל נתייחס למי שסביבנו ואז נדבר בגדול

נ.ב- יש לנו מדריכה בסניף שהיא לומדת במקיף דתי בעיר והיא הרבה יותר דוסית וערכית ממלא בנות שלומדות באולפנא והכול בגלל הסניף והשבט הטוב שיש לה...

אז זה ממש לא מביום!!מיצ'ל
אז כן, יש לי חניכות שההורים והמשפחה שלהם לא שומרים שבת אבל הם באות לפעולה בשבת ולומדות על ערכים שאולי הם לא מקבלות בבית..
ולנו לדוגמא יש רק בני עקיבא, אין צופים, אין אריאל וכו..
המדריכה שהדריכה לפני את השבט שאני מדריכה עכשיו, היתה עם מכנסיים כהצטרפה לסניף והיום גם אחרי שהיא יצאה מהדרכה היא הולכת עם חצאיות..
ואני יודעת שזה היה בגלל ההשפעה של הסניף!!
כי כשהיה את הועידה הסניפית והיה צריך להחליט האם להעיר לחניכים על לבוש ואם הם לא מקשיבים אז להעיף אותם אז היא קמה ואמרה את הדעה שלה והחליטו שכן להעיר אבל בחיים לא להעיף חניך..
אז כן, אני גרה במקום של חברה שרובה הגדול משפחות מסורתיות או חילוניות אבל זה לא אומר שאני לא יכולה להשפיע..
אם זה ללמד חניכים מזה שמירת נגיעה, מהי צניעות, שבת, תפילה, ארץ ישראל, תורת ישראל..
ואני מאמינה שלפחות משהו אחד עבר לכל חניך וחניכה ואם זה מה שיצא אז אני שמחה שזהו חלקי..
לא להדריך במצב כזה!שבורהאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך