בשנים האחרונות, ככל שלמדתי יותר ויותר תורה(מתוך המעט שבמעט שאני זוכה ללמוד) נתקלתי במושגים הללו בגמרא והמפרשים השונים שוב ושוב.
האישה היא יצור מבוזה. מושפל, סוג ב' לעומת הגבר, נאמר שהאישה היא כ"זנב" לעומת הגבר שהוא הפרצוף שבגוף, יש פרוש שאומר שכשבא זכר לעולם באה ברכה לעולם וכשבאה נקבה-באה קללה לעולם, יש את הטור שאומר שאישה חייבת להצדיק עליה את הדין(כמו אבל, בברכה "שעשני כרצונו") שאישה היא כשפחה לבעלה מרצונה המלא(הרמב"ן ועוד כמה מפרשים גדולים!) ועוד כהנה וכהנה...
כל הדברים הללו זעזעו אותי לגמרי. אני זוכרת שאמרתי לעצמי: אם אני מאמינה בתורה- אני חייבת לברר במה אני מאמינה? בזה שאני נחותה? סוג' ב' או אפילו גרוע יותר? הרי אני בשום אופן לא מקבלת את זה. גם לא בשכל הקר! גם בעלי היקר לא חושב שאני סוג ב' או פחותה ממנו והוא לומד ממני המון כל הזמן...!
הייתי חייבת למצוא הסברים!
מצאתי אותם בתורת הסוד ובחסידות(בקבלה, בעיקר בחב"ד אבל גם קצת בברסלב) זה ארוך ודורש לימוד מעמיק מאוד.
הסבר בקצרה ממש:(זה די ארוך לפורום אבל קצר מאוד לעומת כל מה שניתן ללמוד על הנושא הזה)
כל מה שכתוב בגמרא ובמפרשים- אכן קדוש וגם נכון מאוד אך זה רלוונטי בעיקר לנשים של ימיהם! אכן הנשים אז לפני אלפי שנים היו כ"זנב" לעומת הבעל.
הנשים אז היו קטנות, ילדותיות מאוד, לא למדו כלום, היו ב"דעת" ובחכמה מאוד קטנה לעומת הגברים, פשוט חסרות כל דעה ולימוד כל שהוא, כמו ילדים קטנים וכך הן נשארו כמעט כל חייהן!
אנחנו הנשים של היום- לא מתקרבות בכלל לאותו מקום נמוך ומושפל שהן חיו בו.
אם מישהו רוצה להבין מה זה "אישה של פעם"- אישה של לפני אלפיים שנה, שתתבונן על היחס לנשים היום אצל המוסלמים הקיצונים כמו בתימן, באפגניסטן וכו'....ושידע שפחות או יותר כך פעם ככל העולם כולו התייחס לנשים! (גם אצל היהודים לצערנו, רק שבמידה מתונה ועדינה הרבה יותר לעומת הגויים, כי תמיד גבר היה מחוייב לפי ההלכה לדאוג לכבודה של אישתו ולהיזהר לא לצער אותה יותר מידי וכו')
כתוב שעם התקדמות תיקון העולם מעמד הנשים ילך ויעלה עד שיחזרו להיות בדרגת "פרצוף" ששני בני הזוג יהיו 2 פרצופים שווים (כמו לפני הנסירה...) .
הרבי מילובאווטיש זצ"ל הדגיש מאוד(עפ"י תורת הסוד) שסוד הגאולה של העולם כולו טמון בהתעצמות מעמדן וכוחן של הנשים.(יש כאן את סוד התקטנות הלבנה לעומת החמה שקרה בבריאת העולם אך באחרית הימים אור הלבנה יחזור להאיר כאור החמה וכו'...אין מקום להאריך כאן בנושא)
זהו תהליך הדרגתי ואיטי מאוד שהתחיל אולי לפני אלף שנה עם "חרם דרבנו גרשם" שלא להתחתן עם 2 נשים ושלא לגרש אישה נגד רצונה.
ככל שעולם יהיה מתוקן ושלם יותר לקראת גאולתו השלימה- כך מעמד הנשים ילך ויעלה עד שיהיה זהה לגמרי למעמד האיש אולם יותר מזה- באחרית הימים "בעולם הבא"- מעמד האישה יהיה גם גבוה וחשוב יותר ממעמד האיש. שנאמר "אשת חייל עטרת בעלה"- שהיא ככתר על ראשו .הבעל יתפאר בכתר-באשתו אשת החייל.
בקיצור- אין מה להיעלב מכל מה שנאמר בגמרא ובחז"ל על נשים. הפוך!! יש להבין באיזה מקם שפל נשים היו בו בעולם העתיק של פעם(זה קרה עקב הקלקול הנורא של חטא אדם הראשון וחווה שהאישה חטאה יותר ולכן נענשה יותר...) ולכן יש לנו לשמוח ולהודות לה' כמה התקדמנו היום תודה לרבש"ע, כמה גדלנו והתעצמנו וכמה אנחנו הולכים ומתקדמים לגאולה השלמה!
מי שרוצה לקדם את הגאולה שי/תזכור וי/תשנן כל יום: "בזכות נשים צדקניות נגאלו ..ועתידין להיגאל!".
נשים צדקניות ש"פועלות עם אל" לקידום הגאולה. נשים שלומדות תורה מתוך ענווה ויראת שמיים טהורה,
ומתחילות לפעול עם הכוח הנשי העצמתי שלהן "לתקן את העולם" בכל התחומים אך בעיקר- באמונה!
(ובשום אופן לא מנסות להיות גברים- כי בזה הן מאבדות את הכוח הרוחני הייחודי והאדיר שלהן. אישה שמנסה להיות גבר בעצם מקטינה את היכולות שלה ואת עצמה. תזכרו שוב מה שאמרו חז"ל: הכוח הרוחני הנשי הוא זה שמקדם את הגאולה.)
מומלץ בחום ללמוד את הנושא לעומק.
בספרים של הרב גינזבורג שליט"א גם אפשר ללמוד הרבה על העניין.