כשברקע שירים, שירי כאב, ואני עם דמעות בענים.המצב חסה

אז אני יושב פה, על כיסא נוח וחושב קצת על מהות החורבן..

על מה חרב המקדש?

על מה נרצחו יושבי בית תור (בית"ר)?

על מה הפלישתים משלו בעם ישראל?

על מה היו כל כך הרבה פיגועים?

והתשובות אצלי ברורות. אצל כולם הם ממש לא,

כל אחד שאני שואל מנסה לעוות פה ולעוות שם. זה אומר שבגלל שנאת חינם,

וזה אומר על חטא העגל, וזה אומר על עבודה זרה, וזה אומר על שפיכות דמים,

וזה חומק מפה בתירוצים ידועים, וההוא חומק משם בתירוצים ידועים,

וככה כל אחד מנסה לגרום לי להאמין.

אז ישבתי וחקרתי, ישבתי ובדקתי, הלכתי ופתחתי ספרים. קצת תנ"ך פה, קצת גמרות שם,

קצת זקנים שעלו לארץ מארצות המזרח ומארצות ערב שיודעיפ להגיד על פי המסורת של עם ישראל

מה הסיבה האמיתית, את מה כל הזמן מנסים להשתיק, מי מנסה, למה.

אז בא לי לעשות סדר קטן, מהקרוב לרחוק. בוא נתחיל מהפיגועים.

כתוב בתורה, ספר במדבר, פרק ל"ג:

וידבר יהוה אל-משה, בערבות מואב, על-ירדן ירחו, לאמור. נא דבר אל-בני ישראל, ואמרת אליהם:  כי אתם עוברים את-הירדן, אל-ארץ כנען. נב והורשתם את-כל-יושבי הארץ, מפניכם, ואיבדתם, את כל-משכייותם; ואת כל-צלמי מסכותם תאבדו, ואת כל-במותם תשמידו. נג והורשתם את-הארץ, וישבתם-בה:  כי לכם נתתי את-הארץ, לרשת אותה נד והתנחלתם את-הארץ בגורל למשפחותיכם, לרב תרבו את-נחלתו ולמעט תמעיט את-נחלתו--אל אשר-ייצא לו שמה הגורל, לו יהיה:  למטות אבותיכם, תתנחלו. נה ואם-לא תורישו את-יושבי הארץ, מפניכם--והיה אשר תותירו מהם, לשיכים בעיניכם ולצנינים בצידיכם; וצררו אתכם--על-הארץ, אשר אתם יושבים בה. נו והיה, כאשר דימיתי לעשות להם--אעשה לכם."

על מה צוררים אותנו כל הערבים בארץ, כי אנחנו רוצים להרוג אותם? כי אנחנו הורגים בהם?

כי אנחנו דתיים מדי? כי אנחנו חילוניים מדי? כי לא שומרים שבת? תורה? מצוות?

בספר שופטים כתוב ככה:

"ויעל מלאך-יהוה מן-הגלגל, אל-הבוכים. ויאמר אעלה אתכם ממצריים, ואביא אתכם אל-הארץ אשר נשבעתי לאבותיכם, ואומר, לא-אפר בריתי איתכם לעולם.  ב ואתם, לא-תכרתו ברית ליושבי הארץ הזאת--מזבחותיהם, תיתוצון; ולא-שמעתם בקולי, מה-זאת עשיתם.  ג וגם אמרתי, לא-אגרש אותם מפניכם; והיו לכם, לצידים, ואלוהיהם, יהיו לכם למוקש. "

לא על שבת, לא על ברית מילה, לא על עבודה זרה - על עוון אי כיבוש הארץ.

עוון. ממש כך. עוון שכל הדור שיצא מצרים חטא בו והושמד, עוון שבגללו יצאנו לגלות,

עוון שבגללו היו פה מלחמות לרוב (ששת הימים, ההתשה, יום הכיפורים, שלום הגליל, האינתיפאדה הראשונה,

האינתיפאדה השניה, האינתיפאדה השלישית, ועכשיו האינתיפאדה המושתקת.)

איך אנחנו יכולים להמשיך להאמין במלכות, שבמקום לכבוש את ארץ ישראל, בשנים האחרונות רק מגרשת ממנה יהודים,

מכניסה לכלא יהודים שמוחים על חילול ה', מעבירה חוקים שיותר דומים לחוקי סדום, מפסיקה את לימוד התורה ממש

כמו לפני 1900 שנה, בגזירות הרומאים.

איך אנחנו יכולים להיות חלק ממדינה כזאת?

סליחה. כרגע אין לי כל כך את הכח לכתוב על כל השאר.

אוי טעטא צריך גאולה!!!!!!עבדו את ה'!!!!
ה' לא יגאל אותנו אם נמשיך לשבת ולחכות.המצב חסה

ואם כן, אז זה יהיה בצער ובייסורים.

התנ"ך הרבה יותר ארוך.אני77

וזה לא חכמה לרצות להוריש את הארץ אחרי שיושבי הארץ הפכו לאויבים שלך.

ר' יוחנן-"לא חרבה ירושלים אלא על שהעמידו בה דיניהם על דין תורה."

אביי- "לא חרבה ירושלים אלא בשביל שחללו בה את השבת"

ר' אבהו- "לא חרבה ירושלים אלא בשביל שביטלו ק"ש שחרית וערבית"

רב המנונא- "לא חרבה ירושלים אלא בשביל שביטלו בה תינוקות של בית רבן"

עולא- "לא חרבה ירושלים אלא מפני שלא היה להם בושת פנים"

ר' יצחק- "לא חרבה ירושלים אלא בשביל שהושוו קטן וגדול"

ר' חנינא- "לא חרבה ירושלים אלא בשביל שלא הוכיחו זה את זה"

רב יהודה- "לא חרבה ירושלים אלא בשביל שביזו בה ת"ח"

רבא- "לא חרבה ירושלים אלא בשביל שפסקו ממנה אנשי אמנה"

גמרא ביומא- "מקדש ראשון מפני מה חרב מפני ג' דברים שהיו בו ע"ז וגלוי עריות ושפיכות דמים...

מקדש שני שהיו עוסקין בתורה ובמצות וגמילות חסדים מפני מה חרב מפני שהיתה בו שנאת חנם"

ויש עוד...

ולא הזכרתי כאן את אלפי הפסוקים שתולים את החורבנות הגלות והסבל בעוונות שונים ומשונים.

מי אתה שתזיז את רוב דברי הנביאים (שאגב, מדברים בעיקר על ע"ז ועיוות משפט), את דברי חז"ל, ותכריע שהדבר שהכי כואב לך הוא בודאי הדבר שעליו חרב הבית?

מחילה על התוקפנות. אבל הגזמת, וכדאי שתברר תאוריות ואידאולוגיות לפני שאתה קובע עובדות.

אז תפתח מלכים א' ותלמד המצב חסה
תפתח חבקוק ותלמד. < צ > מה הקשר לעזאזל?שיל"ת.
עיקר הגואלה תליה בלימוד התורה.(אבן שלמה)שיקי
כתוב שם בצורה ברורההמצב חסה
פתחתי. מצאתי 3 נפילות לאומיות. כולם בגלל ע"ז.אני77

(כל השאר נפילות פרטיות של מלך כזה או אחר וכדו'.)

פרק י"א הנפילה הראשונה. אחיה השילוני מודיע לשלמה שהמלכות תתחלק והקב"ה מעמיד שטנים לשלמה מסביב מפני שלא מחה בנשיו שבנו במות לע"ז.

פרק י"ד נפילה שניה. אחיה השילוני מודיע לאשת ירבעם כי מלכות ישראל עתידה לפול וישראל עתידים לקבל מכה קשה ולגלות, בגלל חטאות ירבעם בעגלים ובע"ז.

פרק י"ט נפילה שלישית. הקב"ה מבשר לאליהו שהמונים מישראל ימותו בגלל חטאות אחאב ואיזבל שעבדו לבעל והחטיאו גם את ישראל.

(אם התכוונת לשטנים של שלמה-הרי שהם בכלל לא היו בארץ, והם באו כעונש על ע"ז. ואם התכונת לזה שאחאב החיה את מלך ארם ונענש, זה עונש פרטי לאחאב שנגזרה עליו מיתה, ולא עונש כללי, וגם שם משתמע מהפרשיה שהבעיה היא שלא חס על כבוד ה' שמסר בידו את מלך ארם להריגה בגלל שאמר "אלהי הרים אלהיהם".)

וגם מלכים א' זה רק חלק זעיר מהתנ"ך.

במלכים ב' למשל, מסופר שהקב"ה הגלה את יהודה בכעסו על חטאות מנשה שחטא בע"ז ובש"ד. (סוף פכ"ג ופרק כ"ד)

בירמיהו כתוב (פרק ל"ח), שאם צדקיהו היה מקשיב לדברי הנביא ונכנע למלך בבל (להכנע לגויים ר"ל!) לא היה חורבן.

אני לא מתכון לפרוש כאן את כל החטאים שכתובים בתנ"ך, אבל זה ממש לא מסתכם בזה שלא הורישו את יושבי הארץ...

להוריש את הארץ זה חשוב, אבל זה לא הכל.

כתוב בשופטים שכל הסיבה למה עינו הגויים את ישראלהמצב חסה

היא כי לא כבשו את הארץ ועברו על ברית ה'.

ושלמה כתוב שבגלל שהתערבבה שמחת המקדש עם חתונתו עם גויה זה קרה.

(אגב המדרש אומר שנבוכנצאר היה מצאצאי מלכת שבא אשת שלמה)

בספר שופטים כתוב שהסיבה שהגוים עינו את ישראל,אני77

היא שישראל עבדו ע"ז.

הסיבה שהנביא תולה את זה בכך שהשאירו את הגוים, היא שכריתת הברית עם עובדי ע"ז, היתה מפתח לע"ז.  (שזה עיקר האיסור, לכרות ברית לעובדי ע"ז, יעוין ברמב"ם. שים לב שבכמה מקומות כתוב שישראל רק שמו את הגוים למס, והחטא הוא בזה שהם לא חייבו אותם לעבוד לה'.)

לגבי שלמה יש כאן שני צדדים-האחד הוא ערבוב שמחת קודש בשמחת חולין, שזה לא קשור לערבוב בין הגוים, והשני זה שהוא לא מחה בה כשהיא הזכירה לפניו שמות ע"ז.

וזה למה? כי לא גירשו את יושבי הארץהמצב חסה
אתה לא שם לב שאתה מכניס את הגירוש עו"זקולמוס
בכוח?
תפתח את הראש רגע
ותקשיב
לא הכל זה גירוש עובדי עבודה זרה.
תתפלא.

ואם כבר, אתה כנראה רומז לגירוש הערבים.
אז תתפלא שוב, הם לא עובדי עבודה זרה. איזה באסה. אז זה לא קשור אליהם.
לא דיברתי על עבודה זרה דווקא.המצב חסה
עבר עריכה על ידי המצב חסה בתאריך י"ד באב תשע"ד 09:20

תקרא מה שאני כותב ואל תמציא דברים שלא אמרתי

אני לא יודע הרבה תנ"ך אבל מהמעט שכן....מאיר.

ישעיהו מיכה עמוס הושע ירמיה חבקוק צפניה אליהו אלישע יונה ויואל ועוד רבים ששכחתי מדברים על סיבה שונה מאי לימוד תורה
אזהרה:
הציטוטים הם מזיכרון אז לא מחייבים דיוק
הם מדברים כולם ללא יוצא מן הכלל על עייוות הדין ("כספך היה לסיגים סבאך מהול במים") על חילול קדשי ישראל איש ואביו"ילכו אל הנערה למען חלל את שם קדשי"

על פשעים נוספים כמו "על מכרם בכסף צדיק ואביון בעבור נעלים"

אהה ואם חשבת על הגאולה בא ישעיהו ואמר לנו ציון במשפט תפדה ושביה בצדקה...יה גאולה....

אהה ואם תגיד שבזמנם לא היו גויים בארץ
ישעיהו הסתובב ערום ויחף 3 שנים כמסר לתושבי אשדוד |(גויים)והיו עוד גווים
ואם תגיד שהמשיח יגיע רק כשלא  יהיו גויים בארץ הרי באותה תקופה חי חזקיהו שהיו גווים בזמנו וביקש ישעיהו לעשותו למשיח והמלאככים התנגגדו רק כי לא אמר שירה אחרי הצלתו מול סנחריב
מסקנה:יש המון סיבות למה הגאולה לא פה...אז די כל הזמן לנסות לדחוף פה לראש של אנשים שעל פי התנ"ך כל עוד יהיו פה גווים לא 

ממש לא יודע הרבה תנךאחווש770
כתבתה כאן הרגע את כל התנך (לפחות)
אממ הכול פה מהנביאיםמאיר.

ולגבי הכתובים אני עובד על זה
כרגע אני באמת לא יודע מספיק

אה אז כנראה גמאני לא יודעת תנך!!אחווש770
אנחנו חלק מהמדינה הזו בעל כורחינו,דוסית גאה!

כנראה כך ה' רוצה...

התפקיד שלנו זה לנסות לקדם אותה לעבר ממלכת כהנים וגוי קדוש.

ממש לא. יש את המדינה ויש את העםהמצב חסה
ממש לא.חפרנית גאה=)

אנחנו לא חלק מהמדינה הזאת בעל כרחנו. אנחנו חלק מהמדינה הזאת מבחירה!! נכון, המדינה לא במצב שהיינו רוצים שהיא תהיה. אבל זה עדיין לא הופך אותה לכמדינה בכפייה. זוהי מדינתנו! אני אתרום לה ככל יכולתי, אבחר את נציגי בכנסת ובממשלה בגאווה גדולה שיש לי זכות להיות חלק מהמדינה הנפלאה הזאת!!

וכן, ברור שיש לנו תפקיד לקדם אותה, אבל בשביל זה אנחנו צריכים קודם לקבל אותה כמו שהיא ולהתחבר אליה לגמרי.

איזה דמגוגיה.די"מ

היית אומרת את זה גם בזמן הבריטים?

זה שאנחנו מחלק מהמדינה לא אומר שאנחנו לא צריכים להילחם בה (אולי כן ואולי לא,אבל מה שאמרת זה דמגוגיה).

צודק בכל מילה !עומר-מנחםאחרונה
כל הפיגועים זה כדי לעורר אותנו,
לגרום לנו לחזור בתשובה וגם לכבוש תארץ
כאילו ה` אומר תחזרו בתשובה,אם לא בישבילי אז לפחות בישביל האחים שלכם שנרצחים..
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך