אז אני יושב פה, על כיסא נוח וחושב קצת על מהות החורבן..
על מה חרב המקדש?
על מה נרצחו יושבי בית תור (בית"ר)?
על מה הפלישתים משלו בעם ישראל?
על מה היו כל כך הרבה פיגועים?
והתשובות אצלי ברורות. אצל כולם הם ממש לא,
כל אחד שאני שואל מנסה לעוות פה ולעוות שם. זה אומר שבגלל שנאת חינם,
וזה אומר על חטא העגל, וזה אומר על עבודה זרה, וזה אומר על שפיכות דמים,
וזה חומק מפה בתירוצים ידועים, וההוא חומק משם בתירוצים ידועים,
וככה כל אחד מנסה לגרום לי להאמין.
אז ישבתי וחקרתי, ישבתי ובדקתי, הלכתי ופתחתי ספרים. קצת תנ"ך פה, קצת גמרות שם,
קצת זקנים שעלו לארץ מארצות המזרח ומארצות ערב שיודעיפ להגיד על פי המסורת של עם ישראל
מה הסיבה האמיתית, את מה כל הזמן מנסים להשתיק, מי מנסה, למה.
אז בא לי לעשות סדר קטן, מהקרוב לרחוק. בוא נתחיל מהפיגועים.
כתוב בתורה, ספר במדבר, פרק ל"ג:
"נ וידבר יהוה אל-משה, בערבות מואב, על-ירדן ירחו, לאמור. נא דבר אל-בני ישראל, ואמרת אליהם: כי אתם עוברים את-הירדן, אל-ארץ כנען. נב והורשתם את-כל-יושבי הארץ, מפניכם, ואיבדתם, את כל-משכייותם; ואת כל-צלמי מסכותם תאבדו, ואת כל-במותם תשמידו. נג והורשתם את-הארץ, וישבתם-בה: כי לכם נתתי את-הארץ, לרשת אותה נד והתנחלתם את-הארץ בגורל למשפחותיכם, לרב תרבו את-נחלתו ולמעט תמעיט את-נחלתו--אל אשר-ייצא לו שמה הגורל, לו יהיה: למטות אבותיכם, תתנחלו. נה ואם-לא תורישו את-יושבי הארץ, מפניכם--והיה אשר תותירו מהם, לשיכים בעיניכם ולצנינים בצידיכם; וצררו אתכם--על-הארץ, אשר אתם יושבים בה. נו והיה, כאשר דימיתי לעשות להם--אעשה לכם."
על מה צוררים אותנו כל הערבים בארץ, כי אנחנו רוצים להרוג אותם? כי אנחנו הורגים בהם?
כי אנחנו דתיים מדי? כי אנחנו חילוניים מדי? כי לא שומרים שבת? תורה? מצוות?
בספר שופטים כתוב ככה:
"ויעל מלאך-יהוה מן-הגלגל, אל-הבוכים. ויאמר אעלה אתכם ממצריים, ואביא אתכם אל-הארץ אשר נשבעתי לאבותיכם, ואומר, לא-אפר בריתי איתכם לעולם. ב ואתם, לא-תכרתו ברית ליושבי הארץ הזאת--מזבחותיהם, תיתוצון; ולא-שמעתם בקולי, מה-זאת עשיתם. ג וגם אמרתי, לא-אגרש אותם מפניכם; והיו לכם, לצידים, ואלוהיהם, יהיו לכם למוקש. "
לא על שבת, לא על ברית מילה, לא על עבודה זרה - על עוון אי כיבוש הארץ.
עוון. ממש כך. עוון שכל הדור שיצא מצרים חטא בו והושמד, עוון שבגללו יצאנו לגלות,
עוון שבגללו היו פה מלחמות לרוב (ששת הימים, ההתשה, יום הכיפורים, שלום הגליל, האינתיפאדה הראשונה,
האינתיפאדה השניה, האינתיפאדה השלישית, ועכשיו האינתיפאדה המושתקת.)
איך אנחנו יכולים להמשיך להאמין במלכות, שבמקום לכבוש את ארץ ישראל, בשנים האחרונות רק מגרשת ממנה יהודים,
מכניסה לכלא יהודים שמוחים על חילול ה', מעבירה חוקים שיותר דומים לחוקי סדום, מפסיקה את לימוד התורה ממש
כמו לפני 1900 שנה, בגזירות הרומאים.
איך אנחנו יכולים להיות חלק ממדינה כזאת?
סליחה. כרגע אין לי כל כך את הכח לכתוב על כל השאר.