התגובה שהבטחתי ל"ותן טל"די"מ

(הגעתי למסקנה שעדיף שזה יהיה בשרשור חדש)

הבעייה שלנו היהודים זה שבשונה מן הגויים לא מספיק שטוב לנו בגשמיות אלא צריך שיהיה גם טוב ברוחניות.

אין חולק שליהודים טוב היום בגשמיות.

וזה מה שמקשה על העניין,כשליהודים טוב בגשמיות הם שוכחים מהרוחניות.

וזה ש"עולם התורה" הוא גדול ביותר מאז ומעולם,זה עדיין לא טוב בדוחניות.

"טוב" ברוחניות זה בית מקדש ומדינה על פי תורה.

אני מאמין שרוב היהודים רוצים את זה אבל או שהם שוקעים בגשמיות (מסורתים למיניהם) או שהם לא רוצים לחדש ולעשות צעדים לקראת זה (חרדים למיניהם) או שהם בטוחים שזה יבוא מהמדינה (מזרוחיקים למיניהם)

ולכן המטרה שלי היא להגיע למצב שיצטרכו לבחור או מדינת ישראל (החילונית והכופרת) או מדינה על פי תורה (עם שאיפה למלכות,ומשם למלך המשיח).

ועכשיו איך מגיעים לשלב הזה?

אז בוא נגיד שאני לוקח את הרעיונות של הקרן החדשה לישראל אבל בדיוק הפוך.

המדינה כידוע מוגדרת כ"יהודית ודמוקרטית" אז מה הקרן החדשה לישראל עושה? מדגישה את הנקודות ה"יהודיות" ואומרת זה דמוקרטי?איפה השוויון?למה אין תחבורה ציבורית בשבת?למה אי אפשר למכור חמץ בפסח? וכד'.

אני חושב שצריך לעשות אותו דבר אבל בדיוק הפוך.

יש הרבה נקודות בעייתיות במדינה צריך לגרום להתסיס אותם.

לדוגמא הר הבית,בתי ע"ז שנמצאים פה בארץ,ערבים ישראלים,יחסי דתיים חילונים.

לדוגמא:

הר הבית-יהודים פורצים להר הבית במטרה להתחיל בבניית המקדש (כמובן שרוב הסיכויים שהם לא יצליחו אך רק הפורבקציה שבעניין)

בתי ע"ז-הפגנות מול כנסיות בקריאה למדינה להרוס אותן(באמת פה הייתה פעילות כשאפיפיור הגיע התבצרנו בקבר דוד כשרוקנו אותו מיהודים,אמנם לא עשה בסוף יותר מדי רעש בתקשורת,אך השב"כ פחד ועוד לפני הוציא כמה צווים מנהליים,ומעצרים,וגם הוותיקן התעצבן,חולקו פלאיירים בימים לפני שהוא הגיע באנגלית שהנצרות היא שקר).

ערבים ישראלים-אמנם אני לא עושה תגי מחיר,אבל אם מי שעושה היה מתייעץ איתי הייתי ממליץ לו לעשות דווקא בתוך הקו הירוק להדגיש שהבעייה היא בכל ה ערבים/גויים שנמצאים בארץ וזה לא סתם עניין בטחוני של הרתעה.

יחסי דתיים חילוניים-זה אמנם הקטע הכי מסובך,כי בסך הכל מדובר באחים טועים שלנו,וזה באמת לא הכי מבורר לי מה צריך להיות,אבל לדוגמא חסימות כבישים בשבת,תלישת מודעות פריצות וכד'.

ברור לי שבהתחלה זה יהיה מתי מעט והרוב ישנאו אותנו,והציונים יכנסו בנו.

אך גם עזרא עלה עם מתי מעט ולא מהחלקים ה"נחשבים" של הציבור.

הלח"י בזמנו בוודאי נרדפו,אך אפילו עם "ההגנה" רוב הציבור לא הסכים כי בסך הכל היה להם טוב עם הבריטים.

ככל שיתרבו האירועים תוגבר השנאה אלינו,ויוחרף המאבק נגדנו (יש לי חבר ששנים לא למד נהיגה ועכשיו התחיל,כהכנה לזמן שאנשים לא יעצרו לנו טרמפים...)

אך יהיו את מי שיצטרפו אלינו,לא מעט ממנו יכנסו לכלא,ואני מניח שיהיו כאלה שהציונים יחסלו.

אך בסוף נגיע למצב שיצטרכו לבחור בין להמשיך עם המדינה הקיימת או להמשיך הלאה על הגאולה.

אני מניח שהרוב אחרי שכבר המאבק יהיה מאחורינו,ואירועים כמו מה שאמרתי יהיו מעשים שבכל יום ויבואו מכל מיני ציבורים (כמו תג מחיר היום,ולדעתי זה הצלחה הגדולה של תג מחיר,נכון ש"תג מחיר" לא הרג ערבים כמו שהמחתרת היהודית או בת עין הרגו אך הוא סחף אחריו ציבור(חילוניים/מסרותיים וגם חרדים) זה כבר לא משהו שרק נערי גבעות עושים (גם אם זה בדרך כלל הם) ולכן דווקא זה שזה רק פינצ'ור או גרפיטי זה מה שמחזיק את העניין,העניין הוא הכמות ולא האיכות.

למדינה לא תיהיה אפשרות,או שהיא תיכנע או שפשוט יכניעו אותה.

בצפייה לבניין אריאל.

(ותן טל,בעז"ה אני יגיב לך אבל אני התאמצתי הרבה בשביל לכתוב כל כך ארוך,אז תנסה לקצר,כי אני לא יקרא דברים ארוכים מידי בעיון...קורץ)

במילים עדינות - נראה שאתה ממש חי בסרט.ותן טל

קודם כל - אתה ממש ממעיט בערך האנטיגוניזם. אתה משוכנע שאם רק תמרר את החיים לכל האנשים במדינה, תעורר אנרכיה - בקבוצה קטנה זאת או אחרת של אנשים, אז פתאום חמישים אחוזים מתושבי המדינה יצטרפו אליך?

אז לא, זה לא באמת הולך לקרות, אני מבטיח לך.

אתה רק תעורר נגדך עוד ועוד שנאה, ויותר מזה - יותר ויותר ימנים שכיום נחשבים קיצוניים - יעזבו אותך ואת חבריך ויתנגדו אליכם בחריפות - דוגמת הרב זלמן מלמד, דוגמת אפילו הרב דוב ליאור, לדעתי, ברגע שזה יגיע בהכרח גם להרג יהודים. 

כי, ואני לא אמרתי את זה בצחוק - אתה מנסה להתעלם מזה, אבל אין מהפכה אזרחית שלא כוללת הרג מראשי ומחיילי המדינה. פשוט לא קיים, לא היה מעולם וכנראה גם לא יהיה, אלא אם כן זה יתבצע בדרכים המקובלות - שבהן גם אתה מסכים שזה לא יקרה כי אתה אפילו לא מנסה דרכן. 

אני מזמין אותך להביא לי דוגמה למהפכה אזרחית ששינתה במאה שמונים מעלות מדינה בצורה דיקטטורית, ולא בדרך של בחירות - שנעשתה ללא שנשפך דם. בבקשה, תראה לי...

ולהרוג יהודים - נראה לי שאתה לא תרצה. ואם אתה תרצה להרוג יהודים בדרך למטרה - מובטחני ש99.9999 אחוז מהרבנים לא יהיו איתך. אפילו הרב גינזבורג והרב יצחק שפירא לא יהיו בעד זה, מבטיח לך.

מה שיקרה בסופו של דבר, אחרי שקצת נקצו למדינה יותר מידי - יוציאו אתכם מחוץ לחוק, אתם תיכנסו לכלא לשנים ארוכות, או יותר מזה - ישללו מיכם את האזרחות ויגרשו אתכם לארצות אחרות. זה מה שיקרה בסוף, ואתה משלה את עצמך שלא.

אם המדינה מסוגלת להתמודד עם 500 מליון ערבים שרוצים להשמיד אותה מבחוץ - אין שום סיבה שזה יצליח מבפנים

לגבי הקרן החדשה - אתה לא באמת פועל כמוה רק הפוך, וכאן טמון שורש הבעיה - הקרן החדשה פועלת לכאורה באמצעים הדמוקרטים והתקינים של המדינה, בנוסף למליארדים שמוזרמים אליה ועוזרים לה - כסף שלך, עם כל הכבוד, אין - ואילו אתה רוצה לפעול בדרכים נגד החוק, רק כדי לעורר פרובוקציות.

אגב - כמה אנשים כאלו שעושים פעולות כאלו היום, יש, נראה לך? 100? 200? 

לגבי תג מחיר - אני לא מבין - אם זאת מטרת העל שלך, למה אתה לא מבצע תג מחיר? מחוץ לקו הירוק, בתוך הקו הירוק - למה לא?

לסיכום - השינוי, עם כל הכבוד, לא יבוא בדרך שאתה מתאר, זה פשוט לא יוכל לקרות במדינה חזקה כמו שלנו - המדינה לחלוטין לא תיכנע לקומץ מטורפים, אלא פשוט תכניס אותם לכלא בזה אחרי זה. כשכל חבריך וגם אתה תהיו בכלא ל20 שנה, נגיד - לא תוכל לעשות יותר מידי.

השינוי יבוא רק דרך מלך המשיח בעצמו, או דרך שינוי דמוקרטי במדינה שיתבסס על שינוי רגשות לב הציבור בדרך הדמוקרטית - למשל, הגרעינים התורניים עושים בזה עבודה נפלאה, גם בנט, ועוד. רק ככה, לאט לאט, יתרחש השינוי (אם המשיח לא יגיע עוד לפני כן).

אתה לצערי, חי בסרט ולא מוכן לצאת ממנו, וגם לא מסוגל לספק הסברים ריאליים איך מה שאתה מציע באמת יתבצע, ואיך זה באמת "ישנה את לב העם". הציבור לא ינהה אחריך, כמ שהוא לא נהה אחרי הלח"י. בסופו של דבר, האירגון היציג של העם היה ההגנה, והלח"י בסוף חברו לתוכו עם הקמת המדינה, ורק עם התשתית הענקית המאורגנת שנים רבות של ההגנה, יכל עם ישראל לנצח במלחמת העצמאות. הלח"י לבד, לא היה מחזיק. גם לא יחד עם האצ"ל.

לרוב האנשים אני לא ימרר את החיים.די"מ

וישנאו אותנו זה נכעון,גם את הלח"י שנאו.

ולדעתי אני באמת לא יהיה זה שישלוט בסוף אלא דרך חיים או משהו בסגנון.

ולא אני לא חושב שזה יגיע להרג יהודים.

ואני לא מתכחש לזה שזה לא שיטה מושלמת וחפה מבעיות.

אך לדעתי כל השאר השיטות עוד יותר גרועות.

והמהפכה של הנאצים הייתה מהפכה אזרחית בלי שנשפך דם(בעלייתם לשלטון).דרך אגב אני לא שולל את אפשרות שהשלטון יהפך להיות שלטון על פי תורה בבחירות,אך הדרך להגיע לזה היא כמו שאמרתי.

זה לא יקרה זה כבר קרה,כבר הוציאו את "תג מחיר" נגד החוק,ואמרתי שסביר להניח שיכינסו אותנו לכלא ואפילו יחסלו.

אך האנשים יבואו ויצטרפו עוד ועוד (וזה מוכח שככל שנכנסים בנו יותר מצטרפים אלינו יותר)

ההבדל בנינו לבין הערבים זה שה' איתנו ועם הערבים לא.

צודק אני לא פועל ב-ד-י-ו-ק כמוה אבל העיקרון שאמרתי אותו עיקרון.

כמה אנשים יש שעושים פעולות כאלה כיום?

באופן קבוע אני מניח שלא הרבה,

אבל שעשו פעם פעמיים בחיים שלהם ולא מתחרטים על זה יש מצב שיש אלף,ונכון זה לא הרבה,זה רק ההתחלה.אבל המדד הוא לא כמה אנשים אלא איזה אנשים,ואנשים מכל קצוות נקשת (טוב,לא שמאלנים לא עושים את זה,אני מתכוון מבחינה מגזרית)

לגבי תג מחיר-בוא נגיד שאם הייתי מבצע לא הייתי מספר לך על זה.

ואם כן לא הייתי כאן.אני יכול להגיד לך שנחקרתי על זה בעבר.

כבר הסברתי שאני אוחז משיטת הרמב"ם וכל המטרה שלי היא להביא ל"מלך המשיח" ובשביל זה צריך מלכות.

אני מסכים איתך,הציבור לא ינהה אחריי או ינהה אחרי דרך חיים או משהו בסגנון,אבל בשביל להגיע לשם צריך לעשות את מה שאמרתי.

אמנם ההגנה הקימה את המידנה מחימת מוסדות,אך אני חושב (אתה יכול לחלוק עליי) שהבריטים עזבו בגלל הלח"י והאצ"ל.

*הגיוני שיהודים שילחמו בנו זה יגיע לידי שפיכות דמים.

אך לא כמו שאתה מתאר את זה.

זה יגיע להרג יהודים. בוודאות.ותן טל

מהפכת הנאצים לא הייתה מהפכה אזרחית נגד חוקי המדינה - הנאצים נבחרו בבחריות רשמיות דמוקרטיות בגרמניה. זה ההבדל בין מה שאתה אומר לבין הנאצים, עם כל הכבוד.

ולא - גם אם יצטרפו אליכם עוד כמה (דווקא נראה שככל שאתם ממשיכים יותר ויותר אנשים סולדים ממה שאתם אומרים ועושים ואפילו רבנים שממש מזוהים עם הימין הקיצוני, סולדים מהמעשים שלכם ומוחים נגדם) - המדינה פשוט תוציא אתכם עוד יותר מחוץ לחוק, ותפעל ביד הכי קשה שאפשר.

אתם לא תוכלו לפעול אם כל אחד שיצטרף לתנועה, ייעצר מיידית ואזרחותו תישלל ממנו.

וזה מה שקורה לפעילי טרור - אזרחותם נשללת מהם. והם מגורשים מהארץ. אתם תוכרזו אירגון טרור, ולמדינה אפילו יהיה יותר קל לטפל בכם מאשר בערבים המחבלים - כי מי שסביבכם, לא יגן עליכם במחיר חייו, ולא יהיה אף כוח בינלאומי/איום ערבי חיצוני שיתמוך בכם. כולם יהיו נגדכם - אז אתם תגורשו מהמדינה כמו זבובים, זה מה שיקרה. אתם לא תצליחו לעשות יותר מידי. מדינת ישראל הרבה יותר חזקה ממה שאתה חושב.

להזכירך, כל חברי המחתרת היהודית נכנסו לכלא, חלקם לשנים ארוכות וחלקם למאסר עולם. זה יעבוד גם אם אתם תהיו 3000 אנשים, אני מבטיח לך.

הרבנים סולדים ממנו כי הם ציונים.די"מ

כך לדוגמא את הרב דוב ליאור.

הוא לא רוצה מדינה  על פי תורה? בטח שהוא רוצה אך כיוון שהוא מאוד ציוני ומאוד מאמין במדינה כאתחלתא דגאולה הוא מתנגד למי שנגד הציונות.

אך ברור לי שאם נגיע למצב של בחירה זה או או זה הוא יצטרף מאלךינו.וככה גם רוב הרבנים.

וחלק מהעניין שזה לא "תנועה" ולכן בצורה חוקית קצת קשה להתמודד עם זה (ולכן אמרתי צווים מנהליים וחיסולים)

המחתרת היהודית זה היה שונה,לא בא לי לכתוב פה למה,כי זנ יגקרר לעוד כמה וכמה דיונים שונים....

הטענות שלך דומות לטענות שטענו בזמנו שהבריטים יצליחו להתמודד עם המחתרות.

לא יהיה קשה להתמודד עם זה בצורה חוקית.ותן טל

אתם תוגדרו כטרוריסטים. לא צווים מינהליים. אל תדאג, גם כנראה לא יהרגו - אלא פשוט כל אחד שייתפס עושה דבר הכי קטן, באופן אוטומטי ייחשב כטרוריסט - גם אם זה יהיה רק משהו יחסית "קטן" - כל עוד יהיה ברור שהוא משתייך ל"רעיון העל" (לא מסובך משפטית לעשות את זה, תאמין לי) - וכטרוריסט הוא ייכנס לכלא לשנים ארוכות ואזרחותו תישלל ממנו.

הרב דודב ליאור ורוב מוחלט של הרבנים לא יצטרפו אליכם, או לכל היותר, יצטרפו, אבל יפרשו ברגע שזה יגיע להרג של יהודי אחד. אני מבטיח לך.

טוב, את מה שיש לי להגיד, ואת מה שיש לך להגיד, אמרנו, אני יודע שזה לא יהיה ישים ולא יקרה בחמישים שנים הקרובות. אתה חושב שכן. אז ניפגש בעזרת הה' עוד חמישים שנה, אני כבר מעכשיו בלי נדר מזמין אותך לשבת איתי לארוחה טובה איפה שהוא (תוצרת יהודית בלבד) ונדבר על מה שקרה בחמישים שנה האחרונות, ונראה מי צדק, בסופו של דבר.

כל טוב

ברור שיהיה להם קשה להתמודד בצורה חוקית.די"מ

כי כדי להגיד מישהו שהוא חבר בתנועה מסויימת צריך הוכחות בשביל זה (אם זה בהליך רגיל,ולא כמו  צו מנהלי שהכל סודי וחסוי).

אני לא יודע אולי זה יקח יותר מ50 שנה אולי פחות,זה תלוי בנו.

לא נכון, אל תדאג, משפטית יסדרו את זה.ותן טל

חוץ מזה שאם אתה תרצה להיות רציני, לא תוכל לעשות את זה בעזרת פעולות ספורדיות אישיות בלבד, בלי אירגון כלשהו שהוא אירגון על. אתה תהיה חייב בסופו של דבר שהאנשים יהיו קשורים זה לזה בארגון כלשהו, גם אם לא רשמי - וזה מה שיעזור עוד יותר למדינה לעצור אתכם בקלות.

אבל גם אם לא, אל תדאג, המדינה תדע איך לעצור את זה.

אתה חושב שאתם באמת יותר חכמים מהערבים, שכל מה שאתם חושבים עכשיו הם לא חשבו בעצמם? וזה לא משנה שאתם יהודים... 

ושוב, כמו שאמרתי, ואתה עדיין מתעלם או מבטל את זה בזילזול כי אתה לא מסוגל להתמודד עם הרעיון של זה - בסוף אתם תהיו חייבים להשתמש גם בהרג, ולא רק של ערבים, אלא גם של יהודים. וזה, ירחיק מיכם 99.9999999999 אחוז מהיהודים. אתם תיתפסו יותר גרועים מדעאש - כי אתם יהודים שנלחמים באחים שלהם והם ערבים שנלחמים בנו (אני מדבר כרגע רק ביחס לישראל, ולא ביחס למאבק הפנים ערבי).

לא באמת הבאת לי דוגמא של מהפיכה שלא נערכה באמצעים דמוקרטיים, ולא היה משולב בה הרג אזרחים/כוחות צבא/משטרה/ממשלה.

בדיוק כמו שתג מחיר עובד מצויין בלי ארגון.די"מ

אני לא חושב שאני יותר חכם מהערבים,אני חושב שה' יותר איתנו מאשר עם הערבים.

תג מחיר? מה הוא עושה? לזה אתה קורא מצויין???ותן טל

תג מחיר לא עושה כלום, ממש לא. זה כמו שתגיד שזבוב שמסתובב באצטדיון עם 10 אלף איש, ממש מציק לכל האנשים שם ומפיל את כולם לברכיים, והוא עובד מצויין בזימזום שלו ובהליכתו על העור של 10 אלף אנשים...

מציאותית, זה כלום...

ה' עם מדינת ישראל יותר מאשר איתכם, זה המציאות. את מדינת ישראל הוא כבר הציל מ500 מליון ערבים במשך שלוש מלחמות גדולות לפחות, ועוד אינספור מלחמות ומבצעים קטנים יותר.

למה שה' יהיה איתכם יותר מאשר עם המדינה שהוא הקים בה' באייר תש"ח? כן. זה הקדוש ברוך הוא הקים את המדינה הזאת. למה שהוא יהיה איתך יותר מאשר עם כל היהודים, הדתיים והלא דתיים, שרוצים את השינוי בדרך אחרת?

התכוונתי שלא תופסים אותם ולא מצליחים להתמודד עםדי"מ

התופעה הזאת.

ה' עזר לעם ישראל בה' באייר כי הוא עזר לעם ישראל גם אם הם טועים.

באיזה דרך נאתה חושב לעשות את זה?אשמח להסבר מפורט.

(בלי דברים שנופלים מהשמיים)

ה' עזר וה' יעזור. אין סיבה שהוא ירצה להרוג יהודיםותן טל

רק כי אתה רוצה להפוך את המדינה בדרך שתצריך מוות של יהודים, למדינת תורה.

איך אני חושב? בגדול - קירוב יהודים לתורה בדרך הקלאסית, דוכנים, מחזירים בתשובה, סדנאות, הארת פנים, גרעינים תרוניים, עבודה של כל אחד מאיתנו על עצמו להיות הכי טוב שהוא יכול להיות, כדי להוות דוגמה טובה - וכו' וכו'.

והדבר השני, שהוא גם מאוד משמעותי - דמוגרפיה. אישה ישראלית ממוצעת יולדת 3 ילדים. אישה חרדייה ממוצעת יולדת 6. אישה דתית לאומית, באמצע.

תוך 30/40 שנים, הכי הרבה - יהיה רוב דתי-חרדי במדינה, באחריות. הדמוגרפיה לא משקרת, והחילוניים לא ימהרו פתאום ללדת חמישה-שישה ילדים רק כי הדתיים עוקפים אותם. 

בנוסף - מפלגות דוגמת הבית היהודי, כאשר ישכילו לשתף פעולה הן עם המפלגות החרדיות, והן עם אנשים חילוניים שמתחייבים לערכי המפלגה הדתית, ובכך מצרפים כוח משמעותי למפלגה - מפלגה דוגמת זאת, תעזור לציבור הדתי להגיע עמדת השפעה ולעמדת ההנהגה. אני לא אומר שביום הראשון להיות ראש הממשלה דתי ומפגת השילטון דתייה, כבר ייבנה בית המקדש - אבל זאת הדרך.

וכמובן, אם יגיע משיח בדרך אחרת שאני לא מסוגל לדמות עדיין - גם ככה זה יעבוד. בנתיים אין משיח אז אנחנו פועלים בדרך היחידה האפשרית בנתיים, להביא למצב של מדינה מתוקנת יותר. כמו שאמרתי...

אז אתה לא מצפה שהמשיח יגיע לפני 30/40 שנה?יהודי!!

אני רק מוודה שהבנתי אותך נכון.

לא! ברור שאני מקווה שהוא יגיע לפני!!!ותן טל

אמרתי, הדרך הראשונה להגיע למדינת הלכה, היא אם יגיע המשיח וישנה את המציאות -  וזה יכול לקרות בכל רגע, כמובן. ו-א-ם הוא עדיין לא מגיע, זה לא מוריד מאיתנו את האחריות - ואז, התהליכים שאני פירטתי (בנוגע לזמנים, רק שיערתי, כמובן שזה יכול להשתנות בגלל אלף ואחת סיבות).

אז לא הבנת אותי נכון

שתי הערות על זוטותמופים

א. אם 99.9999999999% מהיהודים מתנגדים לו, נשאר רק 0.0000005 של יהודי שמסכים אתו

זאת אומרת שאפילו די"מ עצמו מתנגד לעצמו, מלב פירור בקצה הציפורן

ב. היה בדרום אמריקה הפיכה צבאית שנעשתה בלי יריה אחת, (ותפסה את השילטון כת צבאית מרושעת שרדתה בתושבים אח"כ). זה דברים שקורים בהיסטוריה

אם הצבא בעצמו תופס את השלטון זה משהו אחר לגמרי.ותן טל

כי הצבא הוא הכוח שנגדו אמורים להילחם המתנגדים לשלטון - וברגע שהצבא עצמו, כולו, הוא זה שמבצע את ההפיכה - אכן, יש אפשרות הרבה יותר שזה יוכל לקרות בלי מוות.

אבל עוד כמה מקרים כאלו, בכלל, היו בהיסטוריה? האם אתה, מופים - חושב שהפיכה כזאת שתתרחש בצורה לא דמוקרטית, תתרחש בלי לשפוך דמו של אף יהודי?

לגבי א. עם הפירור הזה בקצה הציפורן הוא מקליד פה..אדם כל שהוא
נמחקדי"מ
לפני שהספקתי לקרוא..אדם כל שהוא
ועם שאר האצבעות הוא מקליד מפצל"ש, שנקרא- 'ותן טל'אדם כל שהוא
הבן אדם הזה לדוגמא לא נראה לי "נער גבעות"....די"מ
בלי להכנס לכל הדיון, רק הערב על משפט ש״תפס״ לי אתפנסאי
העיניים.

״אם המדינה מסוגלת להתמודד עם 500 מליון ערבים שרוצים להשמיד אותה מבחוץ - אין שום סיבה שזה יצליח מבפנים״

המדינה לא מסוגלת להתמודד על 500 מליון ערבים!!!! זה אך ורק ניסים גלויים של הקב״ה ששומר על עמו ישראל!!!

(שלא יתפתח פה תחושת כוחי ועוצם ידי)

ובניגוד גמור, לא עלינו, ליהודי יש הרבה יותר כוח מאשר לגוי ללא בחירה חופשית, וזה עלול להוביל לתוצאות הרות אסון שמי יודע לשער...

|סוף הערה|
אני לא ממש מצליח להבין...אדם כל שהוא

למה מי שלא יצביע כרגע בבחירות למפלגה שתציב לעצמה את היעד של מדינה ע"פ התורה, אחרי כל הפעילות הזאת כן יתמוך?

הרי הפעילות הזאת גורמת בעיקר פחד מהרעיון הזה, ושנאה לדוגלים בו.

יש ציבור רחב שרוצה אופי יהודי למדינה, [ולא בדיוק יודע מה המשמעות של זה], אבל ברור לו שזו צריכה להיות יהדות יפה נעימה וקשובה, ולא משהו בסגנון אירן. פעילות מהסוג הזה, גורמת לו לחשוב שמדינה ע"פ התורה זה בדיוק ההיפך ממה שהוא רוצה.

[נכון שאתה מרוויח גם פרסום, אבל את זה היית יכול לעשות בדרכים אחרות, בלי לעורר שנאה].

איזה מפלגה כיום היעד שלה היא מדינה על פי תורה?די"מ

והמטרה היא לגרום למצב שיצטרכו לבחור בין מדינת תורה למדינה חילונית.

אתה יכול להקים, אם אתה רוצה..אדם כל שהוא

אבל נראה לי שאנחנו מסכימים שמפלגה כזאת לא יכולה כרגע לגרוף את רוב הקולות.

והשאלה למה כשאתה מציב את האפשרות הזאת בדרך קלה ופשוטה של הנחת פתק בקלפי, בלי להשניא את עצמך, זה לא ילך, ואם תעשה את זה בדרך קשה, ואחרי שהכבדת על הציבור, וגרמת להרבה אנשים לתקוף אותך זה כן ילך.

אני לא יכול,כי יפסלו אותי כמו שפסלו את כ"ך.די"מ

כ"ך נפסלה כי רצתה לאסור נישואים בין יהודים לערבים,שזה כידוע הלכה שאין עליה חולק.

אני חושב שרוב האנשים זה לא מה שעובר להם כשהם באים להצביע.

(וזה הבעייה של עוצמה לישראל,הבוחרים הפוטנציאלים שלהם,מאוד בעד,אבל בסוף בקלפי שמים או פתק של מחל כי כך הם רגילים או ש"ס כי מרן מסתכל עליהם מלמעלה (בעמדך בקלפי מרן מסתכל עליך מלעמה.אל תחטט באף...צוחק))

אבל כשאפשרות תעלה על פני השטח ויצטרכו לבחור צד הם יבחרו בצד הנכון.

*דרך אגב אחרי שפסלו את הרב כהנא הוא כתב ספר "מהפכה או משאל עם" בא נגיד שלא מעט מהרעיונות פעם הם משם,מומלץ לקרוא.

אתה יכול. להגדיר שהשאיפה הסופית היא מדינת תורהותן טל

זה לא דבר שלא יעבור בג"ץ. זה לא דבר שיגדיר את המפלגה כמפלגה גזענית שאסור לה להתקיים - בהנחה שאתה מנסח את זה נכון, ולא באופן פרובוקטיבי דווקא, כמו, נגיד:  " מטרת המפלגה היא להקים את המקדש ולרצוח או להעיף את כל הערבים מהארץ!!!". זה לא יתקבל. אבל : " מטרת המפלגה היא להגיע למצב שמדינת ישראל תגיע לגאולה השלמה ובעזרת הדרך הדמוקרטית תגיע להיות מדינת הלכה" - בלי ייתר פירוט פרובוקטיבי - זה יתקבל, בהחלט.

אפשר אבל אז יכנס להגדרה הזאת-די"מ

בעקבות ההוצאה אל מחוץ לחוק של תנועת כ"ך, בחרו חלק מפעילי התנועה לנטוש את המסרים הרדיקליים שהביאו לפסילת התנועה ולשוב אל המגרש הפוליטי הלגיטימי במדינת ישראל. הבולט שבפעילים אלו היה ברוך מרזל אשר לקראת בחירות לכנסת ה-16 חבר למיכאל קליינרבמפלגת חרות. בקשות לפסול את התנועה מלרוץ לכנסת נדחו על ידי בג"ץ אשר קיבל את טענתו של מרזל כי נטש את אותם חלקים במצע של כ"ך האסורים על ידי החוק. מרזל התמודד שוב בבחירות לכנסת השבע עשרה במסגרת מפלגת חזית יהודית לאומית שלא עברה את אחוז החסימה. בבחירות לכנסת ה-18 נבחר מיכאל בן ארי במסגרת רשימת האיחוד הלאומי. עוזרו הפרלמנטרי הוא איתמר בן גביר.

ואני חושב שזה לא נכון ונגד הערכים שלי ככה לשקר ולעוות את המציאות.

זה לא לשקר. אתה לא אומר משהו לא נכון.ותן טל

אתה רק לא מפרט את כל האמת, בנתיים. קוראים לזה לעבוד בשלבים. זה לא אסור הלכתית.

לא אמרתי שזה אסור הלכתית.די"מ

(דרך אגב אין איסור הלכתי לשקר,זה סתם מידה רעה,לפעמים יש בזה איסור,אבל אם אני אומר לך שהכלבה שלי עפה באוויר אתמול אין בזה שום איסור)

וצודק זה לא לשקר,זה לעוות.

אני מאוד סלדתי מהקמפיין של עוצמה לישראל "בלי חובות אין זכויות".

כי גם במצב מתוקן ואפילו בזמן שיש גר תושב אין לגר תושב זכויות כמו לאזרח יהודי.

תלוי לפי מי. יש שסוברים ש"מדבר שקר תרחק", נוגעותן טל

לכל עניין שקר ולא רק לשקר בעניין ממוני/משפטי - גם שקר דוגמת: " אחותי היא עורכת דין" - שאין לו שום משמעות משפטית ו/או ממונית - יהיה לדעת אותם פוסקים ומפרשים, איסור תורה.

שו"ע יו"ד סי' ת"ב סי"במופים
אתה מציב כאן שתי בעיות..אדם כל שהוא

הבעיה הראשונה - שיפסלו אותך זו בעיה, ייתכן שיש דרכים לעקוף אותה, ויתכן שלא.

אבל ברור שזה לא הבעיה היחידה. גם לפני שפסלו את כך היא לא קיבלה 50% ולא 10% מהקולות.

בעיה שנייה, שהאפשרות לא עולה על פני השטח. 

אם אני מבין נכון הכוונה היא שאנשים לא מספיק חושבים על זה כשהם הולכים להצביע, גם עם יש פתק כזה שאפשר לשים.

ואני שואל, בשביל לעורר מודעות צריך לנקוט באלימות? צריך לעורר אנדרלמוסיה?

גם בקתות נוף שומרון רצו שנהיה מודעים אליהם [נדע על קיומם+נחשוב עליהם], אבל הם לא הלכו להתבצר איפה שהוא, או לשרוף משהו, אלא עשו פרסומת בערוץ 7..

המון אנשים וארגונים אידיאולוגיים ומסחריים רוצים לעורר מודעות, והם משתמשים בהמון שיטות - פרסומות, כתבות יחצ"נות, כתיבת ספרים ומאמרים, כנסים, אתרי אינטרנט, סרטונים, גימיקים וכו'.

מה גורם לך לבחור דווקא בדרך עם תוצאות לוואי כ"כ שליליות?

מסיבה פשוטה.די"מ

אני מאמין שרוב העם רוצה שיהיה שוויון בהר הבית.

ולכן אם אני סתם יעשה מלא כתבות מתבכיינות על היא של העלו אותה כי הייתה לה חצאית קצרה,וההוא נעצר כי הוא התעטש וחשבו שהוא התפלל,זה לא יץפרסם יותר מידי זה יתפרסם בערוץ 7 הקול היהודי וסרוגים....

אם אני יחסום את שערי הר הבית לערבים זה יופיע בערוץ 2....

אני בעד פורבקציות רק כשהם אמיתיות.

ולמנוע מגוי להיכנס להר הבית (והערבים נכנסים מעבר לחיל) באמת יש בזה עניין.

לשים מואזין ב4 בבוקר בצפון תל אביב אני נגד,ואני גם נגד לשלם לסודנים שילכו לברכה בצפון תל אביב.

ההישג כאן, הוא כתבות עויינות בתקשורת...אדם כל שהוא

ייתכן שגם זה משרת מטרות מסויימות, אבל בשביל לגרום לאנשים שרחוקים מדרכיך להאמין שיש לך דרך שראויה להנהיג את המדינה, צריך דברים אחרים.

בשביל אתה צריך להגיע לציבור הרחב לא דרך התקשורת, או דרך תקשורת מסוג שונה, עם יכולת הסברה, ותשובות לשאלות שחשובות להם.

נכון,די"מ

חלק חשוב זה באמת ההסברה.

ומלחקת ההסברה אכן עובדת

כרגע היא מתמקדת במעגלים הקרובים.

מחלקת ההסברה של איזה ארגון? הרי אמרת שאין ארגון.ותן טל

ולבודדים, כמה שהם יסבירו ויבהירו לחברים שלהם - לא קוראים "מערכת הסברה".

הרעיון שלך מרגע לרגע מתמסמס...

ועדיין לא השבת תשובה טובה לגבי הרג יהודים שיהיה מוכרח להיות בדרך בה אתם מתכננים את ההפיכה.. רק מזכיר...

אנשים שדואגים להסביר.אין ארגון רשמי.די"מ
סביר להניח שיהרגו גם קצת יהודים.אבל אתה מגזים בחשיבות של זה.זה לא יהיה כל כך הרבה וזה יהיה די שולי.
לא...אתה זה שמגזים בהמעטה של זה.ותן טל

קודם כל, אפילו "קצת יהודים" הרוגים - יורידו ממך את הרב ליאור, הרב גינזבורג ועוד. כשזה יגיע למצב שתצטרכו להרוג יהודים ותעשו את זה - תאבדו את הלגיטימיות שלכם בעיני הרבנים, מבטיח לך. יישאר פחות מאחוזון קטנטן של רבנים שיתמוך בכם, אולי.

דבר שני - "זה יהיה די שולי" - מעניין איך אתה כל כך ממעיט בערך של חיי יהודי...מתפלא עליך...חיי יהודי זהה לא שולי, ונטילת חיי יהודי היא דבר מאוד מאוד מאוד קשה. זה יהיה דבר מ-א-ו-ד לא שולי.

דבר אחרון - אני חולק עליך גם בהנחה שלך שזה יהיה רק  "קצת יהודים". כדי לבצע הפיכה כמו שאתה מתאר אתה תצטרך בסוף להרוג הרבה יהודים, וגם שמהארגון שלך יהרגו הרבה יהודים...

לגבי הכותרת שלך על הארגון - זה לא עובד ככה, תעשה לי טובה. נראה שאתה לא באמת מבין בהקמת תנועות אידיאולוגיות והפצת מסרים ומעשים למדינה שלמה וכו'...זה פשוט לא ילך בצורה ספורדית ועצמאית שכל אחד יחליט לעצמו מה לעשות - במצב כזה, אתם תהרסו את עצמכםעוד הרבה לפני שהמדינה תעשה את זה. כדי שתהיה כאילו אפשרות כלשהיא קטנטנה שתוכלו לשנות משהו - אתם תהיו חייבים להתאגד תחת מ-ש-ה-ו. ואותו משהו - ייכנס להגדרת אירגון טרור, ואנשיו יסולקו מהארץ.

יש יהודים שמותר להרוג.די"מ

ממש לא נכון,אין שום צורך להתאגד רשמית.

העולם השתנה מאז הקמת המדינה.

(יש קצת משהו במה שאתה אומר,אני באמת צריך לדון על זה עם האנשים הרלוונטים מבחינתי,ולחשוב על זה,אך עדיין זה סתירה די קטנה ואני לא רואה דרך יותר טובה,כבר אמרתי שאני לא חושב שזה הדרך הכי טובה אלא הכי פחות גרועה)

לא שמעתי על זה עדיין מבחינה הלכתית נכון להיום.ותן טל

הרי אם יש יהודים שמותר - או צריך - להרוג - מסתבר שרבנים כבר היו אומרים את זה, אומרים שיש עליהם דין רודף או משהו כזה. ולא, אני לא מקבל את הטיעון הנצחי שלכם שכל הרבנים פחדנים ויכן לא יגידו את זה. מי שפחדן בעיקר זה אלו שמדברים גבוהה גבוהה אבל בתכל'ס לא עושים את מה שהם אומרים, בתירוצים שונים ומשונים העיקר שחלילה לא יחשיבו אותם כ"פחדנים"...)

וברור שיש צורך להתאגד רשמית - זה לא קשור בכלל להקמת המדינה - זה קשור ליכולת הבסיסית לבצע תהליך מאורגן שכולל בתוכו מאות ואלפי ועשרות אלפי אנשים בסופו של דבר. כל מנהל מתחיל יצחק לך בפנים כשתגיד לו שכדי לבצע הפיכה כלשהיא אמיתית ורצינית, לא צריך להתארגן פני זה אלא כל אחד יעשה מה שבא לו, מתי שבא לו, איך שבא לו, בלי שהוא יודע כלום ממה שאחר עושה (כי הם לא מתארגנים יחד...). זה פשוט חוסר הבנה בלנהל מהפכה.

אבל זה טוב, כי זה אומר שאתם לא באמת רציניים ושלא בדיוק תצליחו להרים פה כלום, אם כולם חושבים כמוך שלא צריך משהו מאורגן.

אתה לא מבין.די"מ

אני לא מתיימר ליצור את האלטנרטיבה,את זה דרך חיים עושים.

אני מתיימר להביא לכך שהאלטנרטיבה תהיה רולווטנית.

וג-ם להתיימרות הזאת - צריך משהו מסודר.ותן טל

אתה כבודד לא יכול להביא לזה. גם 100 בודדים לא יכולים לעשות את זה - כי אין שום סדר ומחשבה במה שהם עושים. כל אחד עושה מה שהוא חושב.

אגב - עוד כמה אנשים בודדים שלא קשורים אליך, לדעתך, חושבים כמו שאתה חושב ומכוונים בדיוק למה שאתה מכוון?

ואם אתה מכיר אותם וגם ממליץ להם - זה כבר סוג של התאגדות. כל התאגדות בלתי חוקית כזאת - יכולה להפוך בשלב כלשהו להתאגדות טרור.

זה שיש כמה מחבלים שביניהם מיתדברים לבצע פיגוע אבל לא מכניסים את עצמם מתחת ל"ארגון רשמי" - לא אומר שהם לא יכולים להיות מכונים כארגון טרור בפני עצמם ולהיות בכלא ומשוללי אזרחות וכו'...

אגב - גם אם תהיו בודדים שכל אחד פועל לעצמו - אין ספק שהמדינה יכולה להגדיר כ  אחד בפני עצמו כטרוריסט ולגרש אותו מהארץ/לכלוא אותו לשנים ארוכות.

קיבלתי את הרושם שהדרך של תג מחיר סכסכה...אדם כל שהוא

בין האנשים שמזוהים עם הכיוון הזה, לבין חלק גדול מהמעגלים המאוד קרובים- הגרעין הקשה של ציבור המתנחלים.

(צריך לזכור, שרוב גדול של הציבור הדתי, רחוק הרבה יותר מהדרך הזו -  יש ממלכתים, וליברלים, ולייטים ואפילו שמאלנים).

רק הערה - "ואפילו שמאלנים" - זה לא משהו" מעבר"ותן טל

זה לא נכנס לסקאלה של ה"ממלכתיים" וכו' - זה יכול להתלבש בנוסף לכל ההגדרות האחרות האלו...כלומר - יכול להיות ממלכתי שמאלני, ליברלי שמאלני, לייט שמאלני - ואותו דבר, גם ימניים...

אתה מתבלבל.די"מ
זה לא הרחיק "אפילו את הגרעין הקשה של המתנחלים" אלא בעיקר אותם.ומסיבה מוצדקת.
תג מחיר החל בערך בזמן בית השלום כמאזן אימה בכדי למנוע פינויים ומהר מאוד התברר כלא יעיל בשביל זה.ולכן מי ש"התיישבות" כה חשובה לו התתנגד לזה בתוקף (למרות שכמו שמרדכי כתב באר"מ ברוב המקרים הוא עשה את זה בעצמו בעבר) אך לעמך זה לא כזה הפריע.
ייתכן שאותם במיוחד, אבל לא רק...אדם כל שהוא

יש עוד קבוצות, שזה מאוד הפריע להם.

אתה יכול לראות את חגיגת הגינויים.

וההגדרה "לעמך זה לא כזה הפריע" אולי נכונה- אבל, אתה מתכוון שהעם ימשך אחריך, או שזה לא כזה יפריע לו?

כמה אנשים קרבת בדרך הזו? כמה מתוכם אנשים בעלי השפעה, (למשל, סופרים משפיעים, קצינים בכירים, אנשים בעלי עמדות מפתח, ואפילו רבנים)?

מי אמר שצריך אנשים בעלי השפעה?די"מ

אני יהיה בעל ההשפעה אני רק צריך שרוב העם יצטרף אליי.

אני מתכוון שהעם ימשך אחרי.

אחרי רצח פוגל היה סקר על תג מחיר והיה רוב שתמך (אמנם לא רוב מוחלט אך עדיין רוב) אני מניח שאם היו עושים את זה אחרי חטמ"ר אפרים התוצאות היו שונות...

בסך הכל אני חושב שרוב העם איתי אך מושפע מהתקשורת ובעיקר מפחד לשנות את המצב הקיים למשהו לא ידוע.

א. אני לא חושב שאתה כזה בעל השפעה...אדם כל שהוא

ב. יש נקודה אחרת, בשביל להציב אלטרנטיבה, לא מספיק כמה רועי צאן חקלאים ועובדי בניין.

[לא שיש לי התנגדות לרועי צאן, אבות אבותי היו רועי צאן..] צריך אנשים שיוכלו לנהל את המערכות, צריך אנשים שיוכלו לכוון כלכלה ע"פ התורה וכו'.

ג. זה שלפעמים העם מעוצבן על הערבים, לא אומר שהוא ילך איתך לכל מה שאתה מתכנן לו.

ד. לדעתי, אם רוב העם איתך, זה כבר היה בא לידי ביטוי בדרכים אחרות, וגם היו לך דרכים אחרות לגרום לו להצטרף אליך.

ה. הזכרת כאן שתי בעיות 1. מושפע מהתקשורת, 2. מפחד לשנות למשהו בלתי ידוע.

נראה לי שתג מחיר לא פותר אף אחת מהן.

[גם לדעתי הבעיות האלה קיימות, אבל לדעתי יש עוד בעיות משמעותיות, שגם אותן תג מחיר לא פותר]

א.נכון,לאו דווקא אני.די"מ

ב.אני חושב שזה מה שדרך חיים עושים,יש להם עוד מה להשתפר אבל הם הולכים בכיוון הנכון.

ג.נכון,אבל זה מראה שבסך הכל הראש בריא.

ד.אולי.

ה.תג מחיר זה רק חלק,מהדברים,והוא לא בא (לא באופן ישיר לפחות) לשנות דבר משני הדברים האלה.

ישמעו אוזניך...אם למנוע פינו יישובים זה לא עזר, זהותן טל

לא באמת יעזור לשום דבר אחר. זה רק יזיק.

אבל למען האמת, אנחנו באמת סתם דנים תיאורטית. כמו שאמרתי - בוא ניפגש עוד 50 שנה בלי נדר, ונראה כמה התקדמתם מהיום ועד אז. בחמישים שנה חייבת להיות לפחות התקדמות כלשהיא - אני יודע פחות או יותר מה המצב היום, אני אראה את המצב אז ונראה אם היה שינוי רציני "לטובתכם". אני מאמין שלא, אבל נראה.

אז קבענו פגישה בי"א באב ה'תתכ"ד?

כבר כתבתי לך באר"מ ש"ההתישבות" לא מעניינת אותי.די"מ

הגעת פה למסקנה  מוזרה שאם זה מזיק ל"התיישבות" זה יזיק לכל דבר,לא הבנתי למה.

בכיף,אם אני לא יהיה עסוק אז......

לא קשור דווקא ל"התיישבות".ותן טל

אלא בכללי, אתה רואה שלדבר מעשי בשטח, זה לא עזר, וייתכן שיותר הזיק - אז אין שום סיבה הגיונית שלדבר אחר בשטח זה יועיל ויעזור. ככה אני רואה את זה.

יאללה, קבענו

זה מסקנה מאוד מוזרה.די"מ

מצטער לא הבנתי את הגיון פה.

אם הייתה לזה היתכנות לעזור לדברים מעשיים -ותן טל

למה זה לא עזר במקרה X? ואם זה לא עזר שם, למה שפתאום זה יעזור בY? ובמיוחד כשמדובר באותה מדינה שאחראית גם על הX וגם על הY, ו"תשמור" על האינטרסים שלה אותו דבר גם כאן וגם כאן, ואם בX זה לא עבד, הסבירות הגבוהה מאוד,שגם בY זה לא יעבוד.

זה ההיגיון שלי.

כי צורת התמודדות עם התיישבות היא שונה ממאבק בממסדדי"מ

(הלח"י היו בעיקר בערים,אם הם היו מנסים כמו ההגנה להקים האחזויות לא היה להם הרב סיכוי)

תג מחיר התחיל בערך בזמן בית השלום? חרטא...___

בלאגנים, זריקות אבנים וכדו' היו תמיד...

מה שהשתנה ועדיין משתנה זה הסיבה- נקמה לשמה, הרתעה, מאזן אימה, פריקת עצבים, ערעור מדינת ישראל וכדו'- זה רק חלק מהסיבות שהיו במשך השנים.

נכון שבערך אז התחיל הרעיון של למנוע פינויים ע"י זה (וגם השם "תג מחיר" הומצא אז), אבל באופן כללי זה היה תמיד...

לזה התכוונתי.די"מ
רק שאלה-יוני
מה עניין הכפיה של מדינה ההולכת ע״פ תורה על ציבור שלא מעוניין בה?

לענ״ד זאת לא דרכה של תורת ישראל.
אתה לא יכול לכפות על יהודי קיום מצוות, אתה לא יכול בימינו להעניש עובר עבירה (אני לא בטוח אבל נראה לי שיש מקרים בודדים שכן) ובכלל בקשר לכל דבר אתה בגדר של יחיד- גם אם אתה מדינה שלמה.

אתה מעוניין לחיות בדרך התורה? כל הכבוד! אבל מאיפה באה לך המחשבה לכפות על יהודי אחר חיים כאלה?

[אני שואל באמת בשביל להבין]
מה זאת אומרת?די"מ

בשביל מה יש בי"ד?

אני יכול לקבל את זה שלא שייך לכפות מיד את הכל בכל התחומים,אבל השאיפה צריכה להיות לשם.

זה דרכה של תורה אולי עיוותו אותה היום,תראה לי מקורות קדומים שזה לא דרכה של תורה.

(יש מאמר שלך הרב בנימין על כך,אם הבאתי את הספר מהישיבה בלנ"ד אני אסרוק ואעלה לכאן)

אז אתה רוצה להקים בי״ד? פה אתה מסתבך הלכתית..יוני
אני מסכים שזאת דרכה של תורה במצב שיש בי״ד אבל במצב של ימינו וגם בעוד 20 שנה אם עדיין נהיה בגלות אני לא מצליח לראות איך זה יהיה אפשרי להקים בי״ד.

המאמר הוא על הקמת בי״ד? על פעולת בי״ד? או על מצבנו היום כשאין בי״ד?
המאמר הוא על כפייה דתית.די"מ

והספר בישיבהעצוב(ובתקווה שהוא לא נאבד...)

אני חושב שזה אפשרי,קשה אך אפשרי,בכל מקרה לשם צריך לשאוף.

ובמרחב הציבורי בוודאי שיהיה כפייה דתית מהתחלה.

...יוני
נ.ב.
״"עולם התורה" הוא גדול ביותר מאז ומעולם״- זה לא נכון עובדתית.
יכול להיות,לא עקרוני.די"מ
כמותית - זמן ואנשים - זה נכון.ותן טל

לא היה עוד זמן שכל כך הרבה אנשים, כל כך הרבה זמן, יכלו לשבת וללמוד תורה במשך שנים. בנוסף לעובדה שהיום כ-ל אחד יכול ללמוד תורה בבית, במשרד, בכל מקום. ג-ם זה עולם התורה!

המציאות היא שבעבר, גם לא היו ספרים - שזה קושי מטורף ללמוד, גם היה הרבה יותר קשה לפרנס את המשפחה ורוב מוחלט של היום הוקדש לעבודה, וגם - ילדים מגיל צעיר מאוד כבר עבדו. ללכת לישיבה זה מותרות שהיה רק לבני העשירים - עד לפני כמה מאות שנים. רק לפני כמה מאות שנים התחילו אט אט ללכת יותר ויותר לישיבות, וגם אז - ממש מעטים.

גם בזמן התנאים והאמוראים - רוב העם המוחלט לא היה למדן, לא היו להם ספרים, לא היה להם ידע גדול מידי, ואפילו התנאים והאמוראים בעצמם - רובם היו אנשי עמל, ורק כאשר ההיה להם זמן פנוי, בערב, וכו' - היו לומדים - ובזמן הזה יצרו את כל היצירות הענקיות של העם היהודי. מעטים התנאים והאמוראים שיכלו להקדיש את כל או רוב יומם לתורה. גם הסכם יששכר וזבולון בתחילת ימי בני ישראל - לא היה הרמטי ולא גרם לשבט שלם לא לעבוד בכלל - גם להיות "מלמד" זה עבודה ולא לימוד נטו.

מה שכן - בעבר הייתה גדלות יותר, הזמן מוצה יותר טוב והתורה הייתה גדולה יותר, ולכן כל ענקי התורה.

לסיכום - במונחים של כמות של אנשים, זמן, מקום וזמינות - אנחנו היום מובילים על כל זמן אחר. במונח של איכות - אכן, בעבר הייתה הרבה יותר איכות.

אתה חושב שזה ככה או שיש לך בסיס לזה?יוני
אל תזרוק סתם נתונים בלי הוכחות,
כמה ישיבות יש היום בארץ? כמה ישיבות יש בחול? כמה ישיבות לומדים רק תורה? כמה תלמידי ישיבות יש? כמה כוללים יש? כמה אברכים יושבים ולומדים בכוללים? כמה ספרי קודש יש? כמה ספרי יעודיים ללימודי קודש יש? כמה מתוכם באמת משומשים ברמה יומיומית אצל לומדי התורה?
וכמה ישיבות היום בעולם לפני 100 שנה? כמה תלמידי ישיבות היו? כמה ספרים היו? כמה ספרים שנכתבו עד לפני 100 שנה נכחדו בשואה ובפרעות? כמה ספרי קודש שקיימים היום נכתבו לפני 100 שנה? מה הזמינות של הספרים הייתה? כמה ספריות היו קיימות? כמה עותקים היו מכל ספר קודש? כמה בתי דפוס עם אותיות עבריות היו קיימים?
כמה אחוזים מעם ישראל היו חיים חיי תורה ומצוות? כמה אחוזים מעם ישראל כיום חי חיי תורה ומצוות? כמה אחוזים מילדי ישראל קיבלו בסיס תורני? כמה היום? כמה אחוזים מבחורים בני 18 למדו בישיבות? כמה היום?
ולך יש נתונים? אז למה זה 'לא נכון עובדתית'?טנגענס
תרשה לי לענות לך אחרי שותן טל יביא עובדותיוני
למה אני צריך להביא עובדות לפניך, למעשה?ותן טל

אתה זה הראשון שקבעת עובדה מבין שנינו - משמע שאתה צריך היית להיות הראשון שמראה למה נכון מה שהוא אמר. לא ככה?

^^^גם מה שאני שאלתי בסוף.ותן טל
אתה רציני???ותן טל

קודם כל - אתה למעלה גם "זרקת עובדה" - אמרת ש"זה לא נכון עובדתית" - כלומר, קבעת עובדה שזה לא נכון. למה אתה יכול "לזרוק נתונים בלי הוכחות" ואני לא?

לשאלתך - ההיגיון פשוט, ידידי, היגיון פשוט.  ואני לא מדבר על "ישיבות שרק לומדים בהם תורה". אלא על מציאות שבה אפשרי להרבה יותר אנשים ללמוד והם יושבים ולומדים. גם אם זה לא ר-ק תורה כל היום, וגם אם כן.

לגבי ספרים - אני מניח שרק בישראל יש מיליוני ספרי קודש, אם לא עשרות מליוני.

(כמה ספרים, לדעתך, יש ר-ק בישיבת מרכז, ספרי קודש תורניים? אם נגזים במינימום, לא פחות מ10 אלף ספרי קודש - נכון? ובמיר? בפונוביץ? בכל ישיבה וישיבה. נמשיך הלאה - אני מניח שתסכים איתי עם ההנחה שבכל בית דתי בישראל יש כמה וכמה ספרי קודש - חמישה חומשי תורה, תנ"ך, ספר מפרשים אחד לפחות על נ"ך כזה או אחר, תהילים, גמרא או שתיים לפחות. אז אני שוב ממעיט, נגיד שבכל בית דתי יש לפחות לפחות 10 ספרי קודש בממוצע. יש לפחות כחמישים אלף בתים דתיים וחרדיים בארץ - אז כבר הגענו לעוד חצי מליון ספרים רק בבתים - וזה בהגזמה כלפי מטה, כי יש בתים, כמו הביית שלי, שיש בהם כמה עשרות/כמה מאות ספרי קודש...)

לגבי השימוש היומיומי, זה לא משנה - מה שמשנה זה הזמינות.

נמשיך לגבי ישיבות - מצאתי בויקיפדיה, שנכון ל2008 יש כמעט 120 אלף לומדים בישיבות למיניהן - כשלפי מה שהבנתי זה לא כולל את הישיבות התיכוניות שלא מוגדרות רק ישיבה ללימוד תורה - אך למעשה חלק נכבד מיומן מוקדש ללימוד תורה, וג-ם ללימוד כזה התכוונתי (כי נראה לך שלפני 2000 שנה נער בגיל 15 יכל לשבת חצי יום וללמוד תורה?).

וזה היה לפני 6 שנים ויש גידול טבעי...

אם נחזור לשנייה לספרים - בהנחה שלכל לומד כזה יש לפחות לפחות חמישה ספרי קודש אישיים שהוא משתמש בהם במקומו בבית המדרש - הגענו לעוד מעל לחצי מליון ספרים פרטיים שלהם, לא כולל הספרים שיש לכל מוסד לימוד תורה כזה בספרייה שלו.

כמה אחוזים מבני ה18 למדו בישיבות? מתי? בימי ישיבת וולוז'ין? אין ספק שהרבה פחות מהיום.  בימי בית המקדש? לא פשיטא לך שפחות?

אתה יודע מה זה היה פעם להדפיס ספר, כאשר הכל היה צריך לעבור דרך מכונת דפוס ובתחילה כל דף סידרו בפני עצמו עם אותיות - עבודה של שעות, של "סדרים" מיוחדים - ועל כן, למרות שזה הוזיל את עלויות ההעתקה מלפני תקופת הדוס - עדיין זה היה הרבה יותר יקר מהיום. לכן גם היו הרבה פחות ספריות, הרבה פחות ספרים, וכו' וכו'.

אני מתפלא עליך שזה לא פשוט לך.

לגביי "חיי תורה ומצוות" - זה לא קשור, במחילה. דיברנו על לימוד תורה, ואני אפתיע אותך - אפילו חילוניים יכולים ללמוד תורה. אבל גם אם לא - זה לא משנה כמה היו ששמרו תורה ומצוות פעם - רובם בכלל היו אנאלפבייתים, לא ידעו קרוא וכתוב, על מה אתה מדבר...

ההשכלה הרחבה והפריווילגיה שכל אחד יודע לקרוא ולכתוב היא המצאה מאוד מאוחרת יחסית...פעם רק לבני עשיריםזה היה בא כזה בקלות...

עכשיו אפנה את כל השאלות שכתבת אתה אליי, בהפוכה, אליך - אתה יודע את התשובות לכל אלה? ואם לא - למה כתבת שמה שאמר די"מ למעלה לא נכון עובדתית? אתה יכול להגיד - לא בטוח שזה נכון - אבל אתה קבעת עובדה כאילו אתה יודע שפעם היו יותר. אז בבקשה - ספק נתונים והסברים ומספרים איך פעם היו יותר. אני מחכה

אבל ספרים זה לא קשור למדינה.די"מ

(לא מאמין שאני שותף  לניצלו"ש של עצמי...)

לא דיברנו עכשיו על המדינה, אלא על האם עולם תורהותן טל

גדול יותר עכשיו או לא. בלי קשר למדינה...

סבבהדי"מ
היגיון פשוט ידידי, לא עולה על המציאות.יוני
אני לא אוהב אנשים שמשכתבים את המציאות על פי היגיון פשוט.

לקח לי יותר משבוע עבודה לאסוף ולסדר את הנתונים שיש לי. את התחקיר עשיתי ביחד עם חבר שמומחה בתחקירים כאלה ובעוד הרבה אנשים..

כל השאלות ששאלתי אותך עכשיו זה שאלות ששאלתי את עצמי לפני כמה חודשים וקיבלתי עליהן תשובה.
אני לא יעלה לפה את התחקיר מסיבה מסויימת אבל בעז״ה מחר או במוצ״ש אני יעבור שוב על ההודעה הזאת שלך ואני אשתדל להרוס את התאוריה ההגיונית שלך ע״י מספרים.

לילה טוב.
אתה רוצה להגיד לי שיש לך מספרים לגבי לפני 2000 שנהותן טל

???

ומידע לגבי כמויות הספרים שהיו פעם???

כתוב במפורש שפעם היו משתמשים עשר בספר אחד...

אין לי הרבה מידע, אבל בכל אופן אביא ציטוט אחד-אדם כל שהוא

מהקדמת משנה תורה לרמב"ם-

ואחר בית דינו של רב אשי, שחיבר התלמוד בימי בנו וגמרו, נתפזרו ישראל בכל הארצות פיזור יתר, והגיעו לקצוות ולאיים הרחוקים; ורבתה קטטה בעולם, ונשתבשו הדרכים בגייסות.  ונתמעט תלמוד תורה, ולא נתכנסו ישראל ללמוד בישיבותיהם אלפים ורבבות כמו שהיו מקודם.

אפילו לשיטה זאתותן טל

[שהיא לא באמת מקור אמיתי, אבל ניחא] - מדובר על "אלפים ורבבות" שלמדו "קודם" בישיבות. אני מדייק, ברשותך - רבבות, זה עשרות אלפים. כלומר, לכל היותר, עד 100 אלף.

כיום יש יותר ממאה אלף לומדי תורה.

מ.ש.ל

וזה רק בנוגע למספר של הלומדים נטו - ועוד לא דיברנו על הזמינות שיש לכל אחד בבית ש"ס גמרא מה שפעם היה רק לעשירי העשירים, ובזמנים קדומים עוד יותר, ספר היה דבר שכמעט ולא היה בנמצא - בשל הקושי הענק בלהעתיק ספרים בכתב יד שוב ושוב ושוב...

א. זכור לי שמציינים מקור בחז"ל לדברי הרמב"ם..אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך י"ב באב תשע"ד 01:41

מצאתי עכשיו את הגמרא, שאני חושב שציינו אותה כמקור לדברי הרמב"ם (כתובות קו א, מויקיטקסט) -

כי הוו מיפטרי רבנן מבי רב הוו פיישי אלפא ומאתן רבנן מבי רב הונא הוו פיישי תמני מאה רבנן רב הונא הוה דריש בתליסר אמוראי כי הוו קיימי רבנן ממתיבתא דרב הונא ונפצי גלימייהו הוה סליק אבקא וכסי ליה ליומא ואמרי במערבא קמו ליה ממתיבתא דרב הונא בבלאה כי מיפטרי רבנן מבי רבה ורב יוסף הוו פיישי ארבע מאה רבנן וקרו לנפשייהו יתמי כי הוו מיפטרי רבנן מבי אביי ואמרי לה מבי רב פפא ואמרי לה מבי רב אשי הוו פיישי מאתן רבנן וקרו נפשייהו יתמי דיתמי .

ב. נראה לי שהדיוק שלך הגיוני ואפשרי, אבל לא הכרחי.

משתי סיבות 1. יתכן שגם לרבים מ100000 יקראו רבבות. כמדומני זה פשטות הפסוק "רבבות אלפי ישראל". וכן "והם אלפי מנשה".

2. יתכן שכוונת הרמב"ם היא שהיו אלפים ורבבות שהיו מתכנסים ביחד. (אני חושב שאפשר ללמוד על מציאות של התכנסות המונית ללימוד מהמקור שהוזכר)

חוץ מזה, גם מציאותית - אני לא יודע עד כמה זה היהותן טל

נכון. אולי בתקופה מאוד מאוד נקודתית...אבל על פני ההיסטוריה? שרבבות אנשים יוכלו לעסוק בתורה בזמינות כה גדולה ועם אמצעים כל כך נוחים כמו גמרא/חומש מודפס לכל אחד? תמהני. וכמה זמן היה להם ללמוד? מי מימן את הלימודים, את הציוד, ומי שילם משכורת יומית לכל לומד, במקום הפרנסה שהוא לא מביא הבייתה?

אולי הרמב"ם הרחיב, או התייחס לזמן/משהו באמת ספציפי - אבל בפועל, נראה לא כל כך ריאלי מצב שבו בעבר יכלו להיות יותר לומדים ביותר זמינות ויותר זמן מהיום.זה הכל.

א. ספרים ואמצעים נוחים זה דיון נפרד.אדם כל שהוא

זה לא מחייב שתמיד ככל שהאמצעים נוחים יותר, יש יותר לומדים.

ודאי שלא היה לכל אחד חומש מודפס, אבל סביר שהיה [כמעט] לכל אחד ספר תורה שהוא למד ממנו (יש מצוות כתיבת ספר תורה).

ב. מה עשו עם פרנסה- איני יודע. נראה לי ברור שהיו אנשים שעיסוקם העיקרי היה בתורה, ופרנסו את את עצמם.

מה היה ההיקף של זה, באיזה אופן בדיוק, והאם היו גם מסגרות שבהם אנשים עסקו רק בתורה ומישהו אחר פרנס אותם -איני יודע.

נראה לך באמת שלכל אחד היה ספר תורה משלו????ותן טל

היום, שהכתיבה, ועיבוד הגווילים והכל הרבה יותר קל - אין לאנשים יכולת לכלכ אחד לקנות או לכתוב ספר תורה - אז פעם, כשגם עיבוד הגווילים היה הרבה יותר מסובך, הפקת הדיו והכל - וגם, בוודאות, היו כמויות עצומות של אנאלפבייתים שהיו מתפללים ומברכים והכל, בעל פה. לא לכל אחד היה הפריווילגיה ללמוד לקרוא ולכתוב.

אז שלכל אחד יהיה ספר תורה משלעצמו? נראה לך שזה היה?

וידוע שכדי לצאת ידי חובה בסיסית של כתיבת ספר תורה, אפשר להשתתף בכתיבה כללית  - "לקנות" חלק קטן מספר תורה...

טוב, לא יודע - לגבי העבר אין לנו מספרים דוייקים באמת, אלא רק שכל וידיעה כללית כמה אנשים יכלו לקרוא, כמה היה קשה לעבוד ולהשיג אוכל, וכו' - ולגבי היום יש לנו נתונים.

דבר נוסף - עולם התורה נמדד בין היתר גם בכמות של הספרים, של הזמינות - זה מה שאמרתי כשדיברתי על הכמות. לא על האיכות - איכות זה דבר אחר. אדם פעם, נגיד, אם למד שעה, והיה גדול בתורה כתנא /אמורא - אולי זה היה נחשב באיכות הרבה יותר משעה לימוד של היום. זה שבעבר כתבו את הגמרא ווכל המפרשים, ואם אנחנו כבני אדם וכו' - זה נכון, אבל זה מדבר על איכות, לא על כמות. רוב האנשים בתקופת התנאים - לא היו תנאים. אפילו לא "חברים"...(בזמן המקדש)

נראה לי שהיום ספר תורה הרבה יותר יקר מאז...אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך י"ב באב תשע"ד 15:56

ושבאופן כללי, דברים שנעשו בעבודת יד יקרים היום הרבה יותר מאז.

ולעומת זאת, חומש מודפס היום יותר זול מחומש אז, שהיה בכתב יד.

וראה גמרא יומא ע א -  "ואח"כ כל אחד ואחד מביא ספר תורה מביתו וקורא בו כדי להראות חזותו לרבים:"

אמנם התכוונתי שכמעט לכל אחד מהלומדים היה, לא לכל אנאלפבית.

אבל על סמך מה אתה חושב שהיו כמויות עצומות של אנאלפביתים? (חז"ל מדברים על מלמדי תינוקות בכל עיר ועיר, מתקנת יהושע בן גמלא).

נראה לי שבזמן חז"ל כולם היו מתפללים ומברכים בעל-פה, ולא כתבו בכלל סידורים.

ומניין לך שיוצאים ידי חובת כתיבת ספר בהשתתפות בכתיבה כללית?.

אולי לא מיד בבר מצווה היה לכל אחד ספר תורהדי"מ

אבל אם בבר מצווה הוא היה מתחיל לעבוד על זה תוך 10 שנים היה לו.
גם היה זה הא כזה הזוי,אם עושים את זה בבת אחת זה חתיכת מבצע אבל לאט תוך כמה שנים בכיף אתה כותב ספר תורה (אני מתלבט אם לכתוב בעצמי למה אני די גרוע בלכתוב,מצד שני יש רק ספר תורה אחד בעולם שהוא כשר אז צריך לדאוג לעוד אחד...)

העניין הזה של לצאת ידי חובה על ידי כתיבת אות,נראה לי עניין די חדש.....

נראה לך שבימי בית המקדש כל האנשים ידעו קרוא וכתוב?ותן טל

תהיה מציאותי...

אי אפשר לעבוד על משהו  כזה אם אתה לא יודע לכתוב ולקרוא...

הרוב כן.די"מ

כמו ש"אדם כל שהוא" כתב לך

אבל על סמך מה אתה חושב שהיו כמויות עצומות של אנאלפביתים? (חז"ל מדברים על מלמדי תינוקות בכל עיר ועיר, מתקנת יהושע בן גמלא).

לא לומדים היסטוריה מתקנותהרועה
עדויות היסטוריות מוצאים בסיפורים.
ויש לך עדויות היסטוריות מאז?די"מ
יש בטוח זאת תקופה מאוחרתהרועה
אני לא מכיר מקורות היסטורים מסודרים אבל אפשר לראות באגדתות עדויות לזה.
למה?אדם כל שהואאחרונה

אתה יכול להוציא הרבה מידע היסטורי ממקורות הלכתיים.

כמדומני שפרופסור פליקס השתמש הרבה במקורות הלכתיים בחז"ל לחקר המציאות החקלאית בתקופתם.

ואם אתה מתכוון שתקנה שהותקנה לא בהכרח נהגה בפועל, נראה מחז"ל שהוא הצליח להנהיג את זה בפועל והם משבחים אותו שאלמלא הוא נשתכחה תורה מישראל.

המציאות הנורמלית של בית כנסת היתה...אדם כל שהוא

ששבעה אנשים קוראים בתורה. (כל עולה קרא בתורה בעצמו).

אם חז"ל תקנו את קריאת התורה באופן הזה, כנראה שבד"כ זה היה אפשרי.

חחחח רפואה שלמהטנגענס
וכן למרדי"מ
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.אחרונה

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פאחרונה

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולד
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
לאבחור עצוב
אבל משום מה האתר מדי פעם מקפיץ לי הודעה "האם יש לך פיצול אישיות?" 
זה קורה כשאתה מנסה לכתוב לעצמך בשיחה אישיתיעל מהדרום
כל פעם שנכנסתי לשיחה אישית זה כתב ליבחור עצוב
כדי להיכנס לשיחה אישיתoo

צריך ללחוץ על שיחות אישיות בתפריט הצד ולא בתוך הכרטיס האישי

אכן זה מבלבל

תודהבחור עצוב
בינתיים נעלמו לי כל השיחות האישיות. 
כנראה המשוחח השניoo

העביר להסטוריה

אם לוחצים על 'הסטוריה' רואים את כל השיחות הסגורות

לא נוראבחור עצובאחרונה
זה לא באמת חשוב 
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוטאחרונה

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"ת

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק

ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?

לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.

לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
אם רואים שאי אפשר לדבר- עדיף תמיד לקחת צעד אחורה.
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
מה שניסיתי להבין פה מכם זה אם יש ברירה כדי לא להשאר בפער עצוב כזה 🫥
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט

אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג

יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם

מה שחשבתי גםארץ השוקולדאחרונה
רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,