מה ההבדל בין ריבועי שוקולד עם שמן במקום מרגרינה?
חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה
22X22
מצרכים:
2 כוסות קמח
חחצי כוס אגוזי מלך גרוסים / חצי כוס קמח רגיל
חצי כוס שמן
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כפית א. אפייה
ריבה
שוקולד
אופן ההכנה:
1. לעבד את המצרכים לבצק (שומני) לשמור רבע מהבצק במקפיא ואת השאר לרדד למלבן בגודל 22X24 ס"מ, לאפות כ 10 דקות או עד מזהיב, לצנן.
2. למרוח ריבת תות / שוקולד (אני עשיתי חצי חצי) לגרד את שארית הבצק מעל ולאפות עוד כמה דקות.
הערות חשובות:
מבחינת איכות בצק אין מה להשוות בין בצק על בסיס שמן לבצק על בסיס חמאה, אם לא חייבים להכין פרווה אני יותר ממליצה על בצק חמאה. כקינוח פרווה הוא נהדר, התחסל אצלי תוך כמה דקות, לילדים לא הזיז אם זה בצק שמן או חמאה הכל חוסל. עוד משהו אחד החיתוכיות נמוכות.
בעת האפייה הבצק מוציא קצת שמן לא להתרגש לראות שהדפנות מזהיבות ולהוציא.
)
)

