עברנו לחו"ל ויש אפשרות להכניס את הילדה בת שנתיים וחצי לגן,כלומר אנחנו בתהליכים לשריין לה מקום לקראת פתיחת השנה.
היא ילדה עם התפתחות איטית,הרבה התקפי כעס ולא הייתי רוצה ליצור לה סטיגמה שלילית כבר מההתחלה,בהנחה שיסכימו לקבל אותה בכלל כי זה גן רגיל
עברנו לחו"ל ויש אפשרות להכניס את הילדה בת שנתיים וחצי לגן,כלומר אנחנו בתהליכים לשריין לה מקום לקראת פתיחת השנה.
היא ילדה עם התפתחות איטית,הרבה התקפי כעס ולא הייתי רוצה ליצור לה סטיגמה שלילית כבר מההתחלה,בהנחה שיסכימו לקבל אותה בכלל כי זה גן רגיל
להתחיל את "הצגת" הילדה עם התכונות הטובות שלה ורק אח"כ לציין את מה שעלול להראות בעייתי.
לגבי התקפי כעס- יש לכם נסיון עם מסגרות אחרות שהיא הייתה בהן? כי יכול להיות שבגן היא תהיה ילדה טובה ירושלים ורק בבית תתפרץ.
הצלחה רבה.
תחזרו לשלום במהרה.
בגלל זה בין היתר עדין לא הכנסנו אותה למסגרות אחרות,היו רק טיפולי פיזיותרפיה פעם בשבוע בעמותת שיח סוד ושם ניסו לשכנע אותנו להכניס אותה למעון אבל רצו לשים אותה עם ילדים משותקים והתנגדנו
דוקא במקומות אחרים היא מתנהגת מאוד יפה,רק בבית היא מתפרצת![]()
אז אין צורך לדווח.
ותבדקו למה בבית כך - כדי לעזור לה..
זה ממש משמעותי אצלה....מה אנחנו צריכים בעיות כי לא סיפרנו?
גם כי זה הבית וגם כי כרגע אין לנו כלים להתמודד עם זה כמו שצריך
בטח שלא לבוא לגננת ולומר שזו ילדה עם התקפי זעם.
כן אפשר לסנן את המידע- למשל להסביר לה על ההתפתחות האיטית של הילדה, ועל ההשלכות כתוצאה מכך (סף תסכול נמוך וכו). אבל יחד עם זאת להדגיש כמה גן יכול לקדם אותה וכמה את בטוחה שהיא תפרח בגן.
תסמכי על הגננות שיסתדרו איתה, תסמכי על הילדה שהיא תסתדר.
במקביל לא להזניח את הטיפול בה (פיזיוטרפיה, קלינאות תקשורת או כל דבר אחר שצריך).
בהצלחה, לא פשוט. אבל תני אמון בילדונת
לא חסרות לנו התמודדויות אז עכשו אני גם צריכה לפחד מה יהיה בגן?????????
אולי יהיה לה נחמד שם לא יודעת...אבל קיויתי שמראש היא תלך לגן טיפולי
למה באמת לא גן טיפולי?
מהנסיון שלנו - מה שאומרים שבחינוך ילדים צריך הרבה תפילות - אצלנו חלק ניכר מהתפילה אנחנו מקדישים לשיבוץ למוסדות לימוד....
אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו (גם לנו ילדים שסובלים מכל מיני ואנחנו משקיעים בזה הרבה מחשבה ואנרגיה) ואח"כ מה שמסתדר - מבחינתנו זה משמים.
הרבה בהצלחה.
תאמת בכלל לא חשבתי לשים אותה עכשו בגן אלא קודם לעשות אבחון ואז להחליט
בכלל רציתי את הקטן אבל לא מקבלים לפני גיל שנה וחצי
אם היא תהיה בגן רגיל איך היא תטופל???
אולי אין להם יכולת להתמודד עם זה
קיויתי שבמיסגרת כזו היא תקבל טיפולים,אם היא תהיה כל יום בגן אז מתי היא תטופל??
היא שונה מהנורמה. כמה היא רחוקה מן הממוצע.
אני זוכרת שסיפרת שעבדת בעבר במעונות לילדים, אז את בטח יכולה לומר פחות או יותר.
לפעמים ניגשים לאיבחון בגלל צורך בירוקרטי/פורמלי. אבל לפעמים יש צורך אמיתי לברר היכן עומד הילד ובאיזו מסגרת יהיה יעיל לקדם אותו.
אם את חושבת שהיא לא מתאימה לגן רגיל, מוטב להמתין לאיבחון.
מאידך - יש ילדים שנתרמים תרומה גדולה משילוב בגן רגיל ומספיק להשלים להם טיפולים שונים פעמיים שלוש אחרי הצהריים.
השאלה החשובה במקרה כזה היא האם היא נהנית ומסתדרת בחברת ילדים? האם היא תוכל להתגבר על הפער ההתפתחותי בעזרת כישורים חברתיים?
מהנסיון שלי (אני האנונימית ממקודם) לפעמים מוטב שילד ישאר בבית מאשר שיאלץ להתמודד התמודדות מורכבת מדי לכוחותיו ובתחומים רבים מדי.
אני מבינה שעיקר הקושי הוא ששני הילדים נמצאים יחד בבוקר בבית. אולי אפשר לרכז את המאמצים כרגע במציאת מסגרת אחרת לקטן?
לענית דעתי, בכל מקרה כדאי לך לשוחח שיחה גלויה עם צוות הגן ולבדוק אם האפשרות לשלב אותה בגן רגיל היא אפשרות ריאלית מבחינת הילדה ומבחינת הצוות. אם, על פי נסיונך, הפער בינה לילדים אחרים גדול מדי, אי אפשר לשריין לה מקום בלי לבדוק האם הצוות מסוגל לתת לה מענה ראוי.
כי ככה זה פה......אין כאן כזה דבר כמו משפחתון למשל או מטפלת אצלה בבית
למרות שהיא מאוד חברותית ונהנית בחברת ילדים אבל אני לא בטוחה שגן רגיל יתאים לה כי היא רחוקה מהממוצע,אומנם לא הרבה אבל כל שלב אצלה זה המון זמן וצריך איתה מלא סבלנות.
בעלי חושב כמוכם ויש בינינו חוסר הסכמה
קבעי שיחה עם הגננת וספרי לה על המעבר שעשיתם . ספרי את הדברים הטובים שיש בה ושתפי אותה לגבי הקשיים שלה במקום שלקבל כלים ממנה ולא ביקורת שלילית , לפי ניסיונה
בנוסף בררי היכן יש מקומות שבהם מאבחנים את ההתפתחות ואולי עם התערבות של ריפוי בעיסוק או טיפול רגשי תהיה התקדמות. בקיצור תתמקדי בטיפול בביתך ולא בתגובת הסובבים
בהצלחה
מלבד עצם העובדה שעשיתם מעבר רציני, וייתכן שזה ישפיע.
ולציין שתשמחי להיות מעורבות בהתפתחויות בנוגע לביתך.
מעבר לזה, במקביל, לבדוק לעומקם של דברים את התפתחותה וכו', ע"י אנשי מקצוע מתאימים.
כל טוב ובהצלחה, מחכים לכם שתשובו חזרה לארץ הקודש ![]()
בעלי הלך היום למפגש הורים ולמעשה מחר היא כבר תתחיל ללכת לגן,כל הענין נחת עלי בהפתעההההההההההה!!!!!!![]()
![]()
אני ממש צריכה זמן לעכל את זה מפני ש.....יתכן שלמעשה עוד זמן רב יתכן מאוד שכלל לא אראה היכן היא תהיה רוב היום ומי מטפל בה מפני שפה זה לא כמו בארץ שעולים על אוטובוס או הולכים ברגל ומגיעים,אנחנו במערב התיכון של ארה"ב והתנאים כמעט לא מאפשרים ניידות מבחינת מזג אויר ותחבורה.
היא ככה תמיד
מאחלת לך המון הצלחה ותפילות שהכל יסתדר עם הילדה
מה יהיה אם היא תתפרץ?
אם היא תקרע ספרים?
אם היא תוריד מכנסים וטיטול ותלכלך?
אם היא לא תסכים לשתות מים?
אני דואגת גם מדברים טריויאלים לגמרי.....איך היא תתמודד עם כל מה שיש בגן
בבקשה תעזרו לי להרגע![]()
גדולכוכב לכת

מתעלה אליואראה אותה אחה"צ
נקווה בעזרת השם שיהיה בסדר
אומנם לא הגבתי על השרשור..אבל הבנתי את החששות ודאגתי איתך....
אפילו לא מפריעה לילדים האחרים לנוח....רק זורקת משחקים על הריצפה
כשבאתי מצאתי אותה עם בגדים קצת רטובים ואני לא בטוחה כמה שתתה במשך היום כי מצאתי את הכוס שלה בשקית והיא ישר ביקשה מים,לא אמרתי כלום כי לא רציתי להתחיל הערות ישר על היום הראשון
יש 10 ילדים בכיתה מאוד רחבה
פגשתי את הגננת והסייעת של אחרי הצהרים(יש גננת של בוקר)
הצחיק אותי שיש שם קולר של מים והילדים כל הזמן מנסים לשחק איתו,אפעס מי שם קולר פתוח ליד ילדים קטנים![]()
אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.
נשמח מאד להמלצות ☺️
לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי
שלום בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים
לנו משותפים
הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא
סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות
אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים
ואני לא יכלתי לעבוד
כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל
מבעל חזק שלא היה חולה אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום
עובד פיזית קשה כל חייו
לא יכולה לפרט הכל
שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך
ילדיו רצו מידע על כל דבר
על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו
לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה
מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע
אין לי תו ירודה לא נותנים מידע גם לאישה
אבל הם בשלהם
עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע
ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד
עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי
אני לא בתחרות
הם יושבים מולי ומחלקים את הבית
החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם
הם אמרו לא נוציא אותך מהבית
לא בטוב לב,בהתנשאות
פה שתקתי
שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי
כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה
ועבדתי פחות
לא היה לו עזרה משום צד
המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה
ולא באו לבקר פעם אחת
לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם
רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים
אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי
התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים
קראו לי בשמה של,גרושתו
ולא אמרתי כלום
בעלי גוסס והם אבים איתי מולו
שתקתי
אבל הילדים שלו איתם יד ביד
אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים
אימא שלהם השחקנית הראשית פה
הראתה לי שהיא איתי
ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה
על התערבות בכל נישא
לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור
ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת
אלי
אני איתו בכל הטיפול והם לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה
בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל רצתה לדעץ להתערב
היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו
הוא מת את כלום
רוצים את חלקם לא מוותרים על כלום
אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות
הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם
ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם
לא הבנתי איך אני הרעה פה
מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב
חיבת עורך דין שיתן לי בטחון
אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי
תפני לעורך דין.
לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.
אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.
שלום וברכה,
חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.
לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.
הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.
ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.
"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,
כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .
בתפילה לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.
שלום רב,
שמי חוה.
אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.
אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.
אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.
אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.
האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?
אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?
אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.
השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.
קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית
תודה רבה לכם בכל מקרה.
יום טוב ונעים לכולם.
אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!
תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.
תודה רבה. יום טוב.
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.