רישום לבית ספר מוכר שאינו רשמי- אשמח לייעוץ דחוףאנונימי (פותח)

ככה

יש לי ילד שאמור לעלות לא' שעד עכשיו התחנך בתלמוד תורה דתי לאומי, מוכר שאינו רשמי, יחד עם שני אחיו. יש לילד בעיות קשב וריכוז והמנהלת אומרת לי בפירוש שהיא מסרבת בתוקף לקבל אותו לא' ללא רטלין, ואמנם הילד לא אובחן שהוא צריך רטלין אלא טיפול אחר, למנהלת זה לא מספיק והיא טוענת שאין שום טיפול שאיתו היא מוכנה להכניס ילד עם הפרעות קשב לא' מלבד רטלין.

מבחינתם היתה אופציה להשאיר אותו עוד שנה בגן אבל פסיכולוג לא ראה בכך צורך אלא המליץ להעלות אותו ולטפל והיא ממודיעה לי שהיא מסרבת בתוקף לקבלו ושאמצא לו מקום אחר. שני אחים שלו לומדים שם ואני לא רוצה להתעמת יותר מדי בגלל זה, אמנם אני יודעת שזכויות הילד שלי נפגעות כאן ונעשית כאן עוולה, מצד שני ידוע לי שזו ההנהגה בכל המוסדות שהם מוכר שאינו רשמי, למרות שיש חוקים שחלים עליהם והם ממומנים ע"י המדינה הם פשוט עושים מה שהם רוצים. אני ממש לא רואה פתרון באופק והילד נפל בין הכיסאות ממש, אני לא מוכנה לתת ריטלין עקב החלטה של מנהלת ולא רופא ויודעת שזה הפרת זכויות.

יש מישהו שיכול לייעץ בעניין? ממש יעזור לי, תודה.

מהי טובת הילד?צורית7

למה ככ חשוב לך בית הספר הזה?

אם טובת הילד היא לא לתת לו ריטלין אלא לעזור לו בדרכים אחרות- חפשי מקום שיקבלו אותו כמו שהוא.

עם גישה זו לילדים, בכלל לא בטוח שגם את הגדולים הייתי משאירה שם.

הבעיה הגדולה היאאנונימי (פותח)

שאין בית ספר אחר שמתאים, יש ממ"ד פחות חזק מזה ולא מתאים לנו רוחנית ויש אחרים שהם מוכר שאינו רשמי, חרדי לגמרי עם תנאים וקריטריונים שונים משלהם(רק מי שהאבא לומד בכולל יום שלם וכל הדברים האלה). המצוקה היא שכיום כל המוסדות האלה עושים מה שהם רוצים...

ואם תביאי אישור מרופא/פסיכולוגצורית7

שההמלצה היא לא לתת ריטלין?

שאלתי אותה ומבחינתה זה לא מספיקאנונימי (פותח)

היא טוענת שלא משנה מה הרופא אומר, היא יודעת מניסיון שאי אפשר להתנהל בכיתה מול ילד שיש לו הפרעות קשב ולא לוקח רטלין, יש להם שם קטע שהם לא מעוניינים להתמודד עם דברים חריגים, ואני מופתעת מהגישה הנחרצת הזאת מאוד כי עם הילדים האחרים אני מאוד מרוצה שם והגישה לילדים "רגילים" שם יוצאת מן הכלל, אבל הם לא מוכנים להתמודד עם קשיים כל שהם.

תראי,ד.

ראשית, אם באמת זה בעיות קשב וריכוז אז בקמקום שלומדים "אינטנסיבית" יותר, זו אכן יכולה להיות בעיה. יש להניח שכוונתה היא שנסיונה מלמד שפיתרון אחר אינו יעיל.  יש בזה משהו.

השאלה, מה הפיתרון שהציע הרופא. איזה "טיפול אחר"? האם באמת הוא יעזור לו, או שמא הוא ירגיש לא נוח בלימוד בכיתה.

עקרונית, ניתן לפנות לאחראית על הייעוץ במוכר שאינו רשמי במשרד החינוך, לומר לה את הנתונים - ולהתייעץ עימה מה לעשות. ולראות אם היא חושבת שמהותית וחוקית נכון ואפשר לפעול אחרת.

איך מגיעים לאחראית הייעוץ ידוע לכם?אנונימי (פותח)

ובכלל האם קרה למישהו שהיתה לו בעיה מול מוכר שאינו רשמי שבאמת פתרו לו? ואם כן מי פתר ואיך? כי ממה שאני יודעת מסיפורים הרבה מוסדות מוכר שאינו רשמי לא תמיד מקיימים את המחויבות החוקית שלהם וכשהם לא עומדים בנהלים (שבגינם הם מקבלים תקציב) אז בפועל מאוד מאוד קשה לעשות נגד זה משהו. נכון שתאורטית כתוב שעל הפרת זכויות של תלמידים משרד החינוך אמור לטפל אבל ברוב המקרים למישהו פרטי מאוד קשה לעמוד מול המערכת וזה אבוד מראש כביכול, אשמח מאוד לשמוע מניסיון אישי של אנשים שאני טועה ושלבן אדם פרטי יש מה לעשות לפעמים..

זה לא בדיוק כך..ד.

מוסדות המוכר שאינו רשמי נתונים לפיקוח. יש להם מפקח באגף שלהם במשרד החינוך.

נכון שיש להם יותר "עצמאות", בלל זה הם גם מקבלים פחות מימון, ובד"כ זה רצון ההורים, ללמוד במוסד שמותווה לפי הדרך שמתאימה להם. כך שיש שני צדדים למטבע. לא פעם זה משמש לטובה.

אתם יכולים להסתכל בספר הטלפון, או בבזק בגוגל. לחפש משרד החינוך. מוכר שאינו רשמי. אחראית על הייוץ. אפשר גם לשאול במרכזיה.  אפשר גם לדבר עם המפקח על המוכר שאינו רשמי, זה לא סיפור כ"כ גדול. לכל היותר מסבירים למזכירה במה מדובר - ללא שם המוסד - ומבקשים שיחה איתו בטלפון.

הדברים הללו יכולים לעזור. כמובן נכון שבהיות שכולם בני אדם, אז תלונה כנגד מוסד, יש לה השלכות מסויימות לגבי היחס בין ההורים למוסד. לכן, צריך לבדוק אם זה שווה את הענין. אם תצייני מה הפיתרון החליפי שהציעו לכם לבעיית הקשב, אפשר יהיה אולי להתייחס.

זה קצת מוזר. אני לא שמעתי עד כה על מישהו שמאובחן ע"י נוירולוג באופן מובהק כבעל בעיית קשב וריכוז, והנוירולוג עצמו מציע פיתרון אחר.

זה נשמע שזה ביה"ס שמתאים לרגילים ולא ל"חריגים"44444

לכן להם הוא טוב.

אני כותבת את זה ממה שהבנתי ממך לא מכירה את ביה"ס.

בכל מקרה בעניין הנ"ל קודם כל הייתי נשמעת לרופא/ איש מקצוע.

אם המנהלת לא מוכנה לזה הייתי שולחת לביה"ס אחר.

הכי הרבה אפשר להעביר אותו שנה הבאה.....

אולי לממ"ד בכל זאת?אנונימי (4)אחרונה

אם הם כל כך נוקשים וחסרי רצון להתמודדות עם ילדים לקויי למידה, 

אולי תבדקו לגבי הממ"ד ה"פחות חזק" כהגדרתכם?

הממד"ים הרגילים הם הרבה פחות סנוביים מהתלמודי תורה בסיגנון שאת מתארת,

שלא רוצים להתמודד עם ילד שקצת חורג מהנורמה.

יש גם יתרונות לממ"ד שמקבל ילדים מכל סוגי המשפחות,

הרב במקום שאני גרה שולח את הילדים לממ"ד האזורי המאוד לא דוסי

מתוך אידאולוגיה.

תמיד אפשר, וחובה אפילו, להשלים בבית את מה שחסר בבית הספר.

בעלי למד בממ"ד הזה והוא יצא בסדר גמור... 

בהצלחה!

עברנו את התסריט הזה בשינויים קליםאנונימי (3)

גם לנו המנהלת והיועצת המליצו (כמעט כפו) לנו שהילד ישאר שנה נוספת בגן - למרות שנוירופסיכולוג שאיבחן אותו ראה קושי אחר שאינו מהווה קושי להעלות אותו לכיתה א'.

אצלנו אמנם לא עלתה שאלה של ריטלין מול טיפול אחר אבל ניסו בכל דרך להניא אותנו מלרשום אותו לביה"ס. לנו לא היתה שום חלופה אחרת משום שבית הספר היחיד הנוסף במקום היה חילוני. נסיעה למקום אחר לא באה בחשבון משום שהמרחק היה רב והילד הזה מקיא ברגע שמתניעים את הרכב.

בסופו של דבר די כפינו את המערכת לקבל אותו ולצערי לא ראינו ברכה, בלשון המעטה, במהלך הזה.

לבית הספר לא היו כלים לסייע לילד והדברים הגיעו לידי כך שאני כאמא ישבתי עם הילד בכיתה (בהסכמתה האדיבה של המחנכת) שישה ימים בשבוע. ומצבו החברתי הידרדר. בלית ברירה, כמעט שרשמנו אותו לבית הספר החילוני - שם היתה תוכנית שילוב מצויינת - בית ספר משופע בתקציבים. בסופו של דבר החלטנו לעזוב את מקום הישוב הזה וגם ילדינו הגדולים יותר שנהנו מאוד בבית הספר נאלצו להיפרד ממנו.

אני מבינה שהנהלת ביה"ס לא מתנגדת אליכם כמשפחה כיוון שילדייך הגדולים יותר לומדים שם. כנראה שכשהמנהלת מתעקשת על ריטלין על אף שמבחינה פורמלית אין לה עילה, זו הדרך שלה לומר -לא נצליח להתמודד. למעשה היא אומרת את זה די במפורש.

מהנסיון שלנו,כפי שתיארתי כאן, להצניח אותו על המערכת למרות ההסתייגות היה טעות.

מאחלת לכם המון בהצלחה.

אני חושבת שהיא עוברת על החוק.פרפר לבן
אסור למי שאינו רופא לחייב לקחת תרופה.

ואסור למנהל/מורה להתנות קבלה במתן תרופה. (בזה אני בטוחה במאה אחוז! היא יכולה להמליץ לקחת לאיבחון אבל בשום אופן לא להגיד שחייב ריטלין.- חזרו על זה שוב ושוב כשלמדנו עח איבחונים ושליחה לאיבחון)

מי אחראי עליהם? הם שייכים לרשת כלשהי? הם תחת עמותה/ משרד החינוך? אם כן פני אליהם.

אם לא ואין עם מי לדבר- לא רק שלא הייתי שולחת את אותו ילד לשם אלא מוציאה את ילדי לבי"ס שבאמת מבין בחינוך.

ומה עם לעבור דירה?לשם שבו ואחלמה
אני יודע שזה מטורף
אבל אולי אין ברירה?
פנו אלי באישי.חסין קדוש
עבר עריכה על ידי חסין קדוש בתאריך כ"ה באב תשע"ד 21:37

אולי אוכל לסייע ע"י קשרים.. 

בהצלחה רבה. 

מה קשורהורות משמעותית
ריטאלין לשנה נוספת בגן? חוץ מזה למה הומלץ שלא יטופל בריטאלין כי הקושי שלו ברמה נמוכ או שיש פרמטרים שהריטאלין ישפיע עליהם לרעה? האם נוירולוג בדק אותו. מה המלצתו?
נראה כאילו יש כאן שני דברים: בירורסביב אי התאמה לכיתה א וקושי נוירולוגי וכדאי שפסיכולוג יטפל בהתאמה ונוירולוג בקושי הנוירולוגי וכך יקל להגיע לסיכומים עם המנהלת. ברור שאם הריטאלין ישפיע לרעה עלהילדנמנהלת לא תדרוש ללטפל בריטאלין אבל לשם קביעה כזו צריך נוירולוג.
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך