אהההההההההההההההההההההההההההshir shir

התחלתי לאהוב קוראנים...וכשאני אומרת לאהוב אני ממש ממש מתכוונת לזהחיוךכאילו מוציא לשון

קוריאנים = אנשים שבאו מקוריאהמופים

או קוראנים = ספר קוראן של המוסלמים (בלשון רבים)?

קוריאניםםshir shir
הלווווו הם גויים!!!מופים

שנקרא ללהב"ה?

ומאיפה בכלל פגשת קוריאנים?

לא יכלת לאהוב עם יותר נורמלי?

בטח מסרטבת 500
היורשים...סדרה קוריאניתshir shir

חצי חיוך

כן הסדרות שלהם משגעות!!!הנסיך חצוי-הדם
ובצורה די מפתיעה (או שלא כל כך...) אנחנו מוזהרים מלפרגן לגוים וזה כלול באיסור "לא תחונם" שאסור לתת להם חן (עבודה זרה כ ולכן על פניו אסור לך להתפעם במישרים מכישרונם של גוים.
האם את יכולה להבין את האיסור?.....
האם ייתכן שההערכה הגובלת בהערצה לאנשים אלו לא תשחק את ההיסתיגות שלנו ממה שהם מציגים מצורת החיים שמוצגת שם או חמור מכך יישחק הריחוק שלנו מהאנשים עצמם?
למה כתוב:נשגבת מבינתך

חכמה בגויים תאמין?!?!?!

שגם ערבי יכול ללמוד פיזיקההמצב חסה
אהה?shir shir

איך אפשר?? כל המודלים להערצה שלי הם גוייםמטורלל טוב, כמעט כולםחצי חיוך

זה די בלתי אפשרי מבחינתי ה"לא תחונם"שטן

אוי ואבוי.סתם אחת

תחשבי שניה על מה שאמרת. כל המודלים להערצה שלך הם גויים?!

זה לא רק לא תחונם. זה גם מנהגי הגויים. ולחקות גויים. ולהתנהג כמו גויים.

גועל נפש. [לא את, ההתנהגות הזאת, כן?]

"די בלתי אפשרי"? גם לחוזר בתשובה שמתחיל לעשות צעדים ראשונים לשמור שבת זה לא אפשרי.

"כי המצווה הזאת אשר אנוכי מצווך היום לא נפלאת היא ממך ולא רחוקה היא.."

הכול אפשרי אם רק רוצים.

הכי כיף להיות יהודי, להתנהג כמו יהודי, להיראות כמו יהודי, לאהוב יהודים, תאמיני לי, זה שווה את זה.

בהצלחה גבעוני

שגם גוי יכול לזכות בפרס נובל95200
הן לא כולם פרות מטומטמות.
חלקם כן...|מרושע|
אבל לא כולם.

אם התגובה לא הולמת- תמחקו
איזה חכמה? הם נראים לך חכמים?בת 500
יש הרבה גויים חכמים, אלוקים לא נתן שכל רק ליהודים.חופשיה לנפשי
תאמין, לא תשבח.אבגדה

ואולי חכמה זה משהו אחר.

חכמה מעצם הויתה יש בה משהו טהור. "שכל נבדל".

סתם מסקרנות-מאיפה בא שם הניק אם לא מהארי פוטר?95200
? זה לא מחמיא לJ. K. Rolling שזה השם שבחרת לניק שלך?!

לא במטרה לתקוף אבל האם לא כתוב "חוכמה בגויים- תאמין. תורה בגויים-אל תאמין"?

מסכימה איתך בהחלט שלא טוב להעריץ אותם.
(אני לא מעריצה יהודים -אז גויים?! [יש יהודים שאני ממש מעריכה-אמא, אבא רבנים מסויימים אבל לא מעריצה. אולי את המעשים שלהם אבל ... ])

אבל. במקרה של קוריאנים אין סכנת התקרבות, הם תקועים בחור שלהם ואנחנו פה... אני טועה?

אין איסור לפרגן לגויים כשהם עושים מעשים ראויים לא?
גוי שמציל יהודי.
גוי בתהליכי גיור.
גוי שמקיים 7 מצוות בני נח (אולי פ. באמת אין סיבה להעריכו כי סה"כ הוא עושה מה שהוא צריך לעשות ...)
דווקא בתרבות המזרח אסייתית יש דמיון ליהדות בהרבהחופשיה לנפשי

דברים:כבוד למבוגרים, כבוד להורים, כבוד המת(לא כמו אצלינו אבל גם אצלם מאוד מכבדים את המתים).

לגבי הערצה ו"אהבה", הערצה תמיד נראית לי טיפשית, ואהבה-אני לא מכירה אותם מספיק כדי לאהוב, אז אני יכולה לומר שהם יפים, אני אוהבת את השירים שלהם ואת הסדרות שלהם ואולי גם התנהגיות מסוימות.

בקיצור אני לא אוהבת אותם, אני אובססיבית עליהם וזה שהם בצד השני של היבשת די ממתן את זה, ואולי כשאני אמצא משהו אחר שמרגיע אותי כ"כ מהר אני לא אחון אותם (בכ"ז אלוקים נתן להם את הכישרון ואת הטירוף לעבוד עליו כ"כ הרבה, חוצמיזה שיש הרבה ללמוד מהם כמו:כוח רצון-ילד בן 13 שנמצא לבד בקוריאה כי הוא רוצה להיות זמר, בזמן שהמשפחה שלו בתאילנד מעיד על כוח רצון מטורף, לא?)

סליחה על החפירה, אבל רציתי להבהיר את הנושא מהכיוון שאני רואה אותו, מלבד זאת שזה מתמתן בד"כ כשגדלים.

יש כאן בלבול מושגים ואני אסביר.......הנסיך חצוי-הדם

יש את האיסור של לא תחונם שאסור לתת להם חן, ויש את העניין של לקבל מהגויים דברים וערכים חיוביים.

באיסור לא תחונם לא ידוע לי על היתרים מסוימים אלא א"כ אתה משבח את הבורא שככה לו בעולמו. (עבודה זרה כ. )

אין משמעות לכך שהם בסוף העולם האיסור שייך בכל מקום ולא כפוף לשיקולי המציאות!

הנושא השני הרבה יותר רחב מסובך ואינדבדואלי ואנסה להסביר כמה מושגי יסוד:

מה שאכתוב מבוסס על הספר של הרב אלי הורוביץ הי"ד "מלחמת התרבות" בו הרב מברר לעומק את הסוגיה האדירה הזו והכל כך עקרונית לנו. ספר חובה לכל מי שנפש יהודית מפעמת בקרבו. (ניתן להשיג ב"דברי שיר"... אני מקבל אחוזיםקורץ)

חז"ל אסרו עלינו דברים מסוימים משום "דרכי האמורי" בגדים מסוימים דרכי אבלות ועוד. הרב קוק מבאר שכמו שלכל אדם יש אופי שונה מחבירו ולכן הם שונים בתחביבים צורת דיבור ואופן חשיבה, כך לכל עם יש אופי יחודי לו ותרבות שמתאימה ומפרה עם אחד לא בהכרח תתאים לעם אחר .לכן חז"ל אסרו עלינו התנהגויות של עמים מסוימים שכן אינן מתאימות לאופי הייחודי של עם ישראל!

על אותה דרך כל דבר שאנחנו צורכים מהגוים (ערכים תרבות אופני חשיבה) מחייב בירור עמוק האם הו מתאים לאופי הישראלי.

אם אדם מרגיש שהוא מקבל ערכים אמיתיים או אפי' בידור ראוי מתרבות הגויים זה מצוין אבל הוא חייב לברר שזה אמיתי ולא מופרז לצד מסוים (כמו המוסר הנוצרי המזויף) וכן הוא צריך להזהר מהערצה ואהבה לאנשים עצמם שזה איסור לא תחונם.

בקשר לביקורת האישית על הניק שלי- מוצדקת לחלוטין אני מעריץ עננננק של הארי פוטר מה שרק מראה שכולנו צריכים להשתפר...

זה מתחיל בלהיות מודע לבעיה ללמוד עליה להפנים אותה ובסוף גם ליישם...

סליחה על האורך זה נושא שבוער לי ונדלקתי עליו לאחרונה.....

.

חזק!!! יישר כח עושה סדר בראש...דידוש!
.........95200

ממכללת אורות95200

הופה גנגם סטייל..סבבות!
תכל'ס שרשור חשוב....הנסיך חצוי-הדם
כןן מוזר מה יצא מאימרה אחת |חושב|95200
ולכן לא אומרים סתם דברים בנוג"החפרנית גאה=)
זה הסיבה שחשוב לנצל"ש שירשורים....יהודי!!
קולולולולולולולולומחכה לשקט

"עוד ישמע בהרי יהודה

ובחוצות ירושלים...גבעוני

יאללה חתונה!!!!

בלחבלחבלחבלחבלח

בעגלה ובזמן קריב!

בקוראה לומדים גמרא@!!סבבות!
עם שרוצה למקם את עצמו בשורה הראשונההנסיך חצוי-הדם
של המדינות המשפיעות בעולם בתרבות בפטנטים בהון אנושי, ומצליח לא רע....
הייתה כתבה עליהם בישראל היום לפני כמה חודשים.
יש שם שבטים של יהודיםהמצב חסה
יצאתי קצת מבולבלת מהשרשור הזהמגדלור באפלה

אם גוי עשה משהו ממש טוב וחשוב- נגיד מצא תרופא למחלה קשה. אסור לי לומר "וואו כל הכבוד, איזה בן אדם חכם"?! זה נחשב "לא תחונם" או לא? הרי אני מחמיאה לו... מישהו יכול להסביר בבקשה?

בכיףהנסיך חצוי-הדם
מצד הכרת הטוב אני חושב (לא ראיתי את זה איפשהוא אבל כך נראה לי) שמצווה להודות ולהכיר טובה.
כשהוא לא שומע והכרת הטוב לא תגיע אליו צריך עיון... כי יש גם הכרת טובה אוניברסלית...

כל זה במשהו טוב ומועיל שעשה כגון תרופה או הציל חיים תרם לכלכלת העולם וכו'
אבל סתם גוי כישרוני אפי' אם נהנית מהכשרון שלו (מוזיקה קולנוע יופי חיצוני) אסור לשבח אותו ואפי'לא בפניו.
תורה רבה על ההשקעה, אבל אשמח למקור הלכתימגדלור באפלה

יותר מדויק- רב, פסוק ופירוש מתוך התנך או משנה, גמרא וכו...

אני מקווה שזה יעזורהנסיך חצוי-הדם
לגבי איסור לא תחונם אין לי מקור ישיר את יכולה לפתח את הסוגיה שמופיעה במסכת עבודה זרה דף כ'.
לגבי מה אפשר לקבל מהגוים יש לי ספר מצוין "מלחמת התרבות" של הרב אלי הורוביץ הי"ד מלא במקורות ובדעת יהודית ומבאר הכל בצורה נפלאה.
ואם השירים שלו החזיקו בתקופות קשות?חופשיה לנפשיאחרונה
מבחינתי הסדרות והשירים יותר חשובים מתרופות, כי זה מה שמחזיק אותי בתקופות קשות.
ב"ה עד היום לא נזקקתי ליותר מידי תרופות, אבל מוזיקה מבחינת זה תרופה לנפש וזה גם חשוב.
חחח מה עשיתם מזהshir shir

כולה ראיתי איזה סדרה קוריאנית ונדלקתי קשות על השחקן...

קיצר התחלתי לחקור קצת את התרבות שלהם- דווקא אהבתי! השפה מעניינת, האוכל מושקע, מכבדים שם אחד את השני..חצי חיוך

לכו תדעו, אולי יום אחד..בלחקורץ

חחחח חכיתי לתגובה הזו שלך.... מה עשינו לך מהשרשורהנסיך חצוי-הדם
אבל תודה על הבימה....
היה כיף לדון בזה...
חחחחshir shir
מי מהשחקנים? (מופנה לשיר שיר)חופשיה לנפשי
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך