שאלהיהודי!!

בעקבות שרשור בנוג"ה, "כל באישה ערווה" זה איסור על הבנים או על הבנות?

במקור - זה איסור על האישמופים

אבל לאחר שהאיש אסור בזה,זה כמו כל בעית צניעות שנאסר על אשה להיות פרוצה לפני גברים

למאי נפקא מינא? <שואל רציני>ותן טל

הרי ברור לך, נראה לי, שבינה לבין עצמה, ובינה לבין חברותיה - מותר לה לשיר, ככה שברור שהאיסור הוא לא על עצם השירה של האישה, אלא רק כשאישה שרה בפני בנים. ואם השאלה היא במקרה כזה מי הבעייתי - התשובה היא קודם כל כמו שאמר מופים שהגבר הוא זה שצריך להקפיד לא לשמוע, אבל זה לא אומר שהאישה יכולה לעשות מה שבא לה...יש גם מצוות לפני עיוור לא תיתן מכשול, או "ואהבת לרעך כמוך", ובכלל - כאשר יש במקום גם גברים, אישה שתשיר ותטען להגנתה " זה בעיה של הבנים, לא שלי" - אני בספק עד כמה קיום חוקי ההלכה באמת חשוב לה...

בכל מקרה כך או כך, אישה לא צריכה לשיר בפני גברים, וגברים לא צריכים להקשיב לאישה שרה. סוף פסוק. וסתם להתבחבש בשאלה "למי זה אסור", הרבה פעמים זה מגיע משואלים (אני לא אומר עליך, שרק הבאת את זה ממקום אחר) שנטו רוצים "לתקוף" את ההלכה ולקנטר...

ודאי שיש נפקא מינה.הקולה טובה

לדוג'- האם מותר לאשה להוציא דיסק של עצמה שרה ולכתוב "שירת נשים"?

כי אם האיסור הוא על הגבר- ודאי שמותר. מי שמאזין- עברה שלו.

אבל אם האיסור הוא על האשה- אז אסור. כי גם מי שמאזין מרצונו- עדיין עבירה שלה.

כנ"ל לגבי עניני צניעות אחרים- האם מותר לאשה לרקוד במקום שמוגדר לנשים, למרות שהוא לא אטום לחלוטין מכל הכיוונים? או אם גבר נכנס מעבר למחיצה- האם מותר לה להמשיך לרקוד? או האם מותר לאשה להסתובב בביתה בלי כיסוי ראש- כשהחלון סגור רק חצי (כלומר- לא ראים מהרחוב, אלא רק מי שמנסה להציץ..)

אם אתה אומר שהאיסור הוא על הגבר- אז בכל מקום שמוגדר לנשים או שלא אמורים להיות בו גברים- מותר לה לעשות מה שהיא רוצה. אבל במרחב הציבורי- היא צריכה להיות צנועה משום כל מה שהזכרת. (וככל הידוע לי זה מה שנפסק להלכה)

אם האיסור הוא על האשה להראות באופן לא צנוע- אז היא מחוייבת לוודא כל הזמן שאין שום גבר שאולי יכול לראות או לשמוע אותה. 

כן, אבל כמו שאת אומרת נכוןמופים

אין סיבה להפריד את קול באשה מכל עניני צניעות

זה חקירה כללית בכל הלכות צניעות - האם אשה אחראית שגברים לא יראו אותה פרוצה, או שהיא אסורה רק להיראות פרוצה באופן ברור, ואם היא מסתתרת היא לא חייבת להסתתר הרמטית

אני מכיר אישית זמרות חרדיות שקיבלו היתר להוציא דיסק ולכתוב עליו כמו שכתבת, ולא למכור אותו בחנויות אלא רק בסמינרים

אבל יש עניין לחלק בין עניינים בתוך הלכות צניעות.daniel93
לדוג' לאישה אסור ללכת פרוצה גם בין נשים, (מזכרון, תקן אותי אם אני תועה.). אבל לשיר מותר לה, מכאן ש"קול באישה" לא לגמרי ערווה, אלא רק בפני גברים. מכאן נכנסת השאלה, שברור שבכל איסורי צניעות יש עליה להזהר, אפילו אם ה"עברה" על הגבר, אבל האם גם ב"קול באישה" זה ככה?
אשה לא מוזהרת ללכת פרוצה בין נשיםמופים

על כיסוי ראש כותב התרה"ד "משום פריצותא דגברי"

יש בעיה אחרת - שסתם כך אדם צריך להיות צנוע, גם כשאף אחד לא רואה, וזה שייך גם בגברים

ויש חומרא של קמחית להיזהר תמיד וכנראה הטעם שלה שמא יגיע לכאן גבר, 

אבל כל זה לא "אסור"

נראה לי, שגם אם האיסור..אדם כל שהוא

על הגבר, חלק מהמצבים שהוזכרו הם עדיין בעייתים.

ככלל, לפני עיוור זה גם על עבירות שהחוטא יעשה ברצונו. 

עדיין, חלק מהדברים שהוזכרו נראה לי שיהיו מותרים, אם באמת אין לאישה איסור מצד עצמה.

[לא רוצה להכנס ליתר פירוט, כי אני לא מספיק יודע וזוכר את ההלכות של לפני עיוור ומסייע לדבר עבירה]. 

למה?הקולה טובה

לפני עיוור- זה אומר לפני אדם תמים.

מי שרוצה להמנע מעבירה- אסור לי לעשות משהו שיגרום לו לעבירה.

מי רוצה לעבור עבירה- אני לא מחוייבת לשנות ממנהגי בגללו.

(דוגמא אמיתית- הייתי בחתונה, נפרדת לחלוטין. היה שם דוד של הכלה- חילוני, שכל הזמן נכנס לעזרת נשים. היו שטענו שאסור לנו לרקוד ככה, אני טענתי שהלכתית- מותר לנו. זה אשמתו בלבד. אנחנו לא צריכה לא לרקוד כי הוא שם מבחירה שלו ולמרות שהוא יודע שזה מקום שבו נשים רוקדות. כנ"ל שמותר לרקוד אם יש מקום להציץ- כי מי שמצית זה על אחריותו. אבל לרקוד באמצע הרחוב, איפה שיכולים לעבור בנים, או להסתכל לתומם מהחלון- אסור כי זה לפני עיוור.)

המשפט הראשון לא נכוןמופים

אסור להכשיל גם אדם שרוצה במזיד לעשות עבירה

הדוגמא בגמרא של לפני עוור היא על נזיר שרוצה כוס יין והוא מבקש ממך להעביר לו אותה מהעבר השני של הנהר כי הוא לא יכול להגיע אליה

ואעפ"כ נראה לי גם כן כמוך (לא לסמוך עלי!)

כי לפני עוור היא איסור בין אדם לחבירו, 

והסיבה שנאסר גם כשהוא מזיד, זה כי אנחנו מתייחסים אליו כאילו הוא סוג של שיכור, שהיצר עיור את עין שכלו

אבל אין לו זכות לחנוק אותי

ועל זה נאמר הלעיטהו לרשע וימות 

כך שעם כל הכבוד לזה שהוא שיכור, גם בשיכורים אני לא אמור להתחשב ולהגביל את החיים שלי

אז אם הוא מבקש יין שאסור לו  - אני לא אתן לו

אבל אם אני צריך לקחת יין לעצמי, והוא מתכוין לחטוף לי - בעיה שלו!

(אני חוזר שוב, לא לסמוך עלי!)

יש לציין לדברי הש"ך והדגמ"ר ביו"ד סי' קנאשום וחניכה

שלא שייך איסור מסייע במומר. אך אפילו לשיטתם שייך איסור לפני עיוור.

ושם הדיון סביב הסוגייא בב"ק (סט.) דהלעיטהו לרשע וימות.

קודם כל, ברור שהאיסור המרכזי הוא לאיש לא להקשיבותן טל

בכל מקרה - יש הבדל קטן בין קול, למראה - בעניין של גדרי צניעות. המראה עצמו - אישה, עקרונית, אמורה להיות לבושה צנוע גם בינה לבין עצמה ורק במקומות שמראש מוגדרים כמקומות/סיטואציות שבהן אישה לעצמה או בחברת נשים, ולבושה פחות צנוע - אז זה יהיה בסדר. לדוגמה, ים לנשים, או חוג ריקוד שלובשות מכנסיים וכו'. אבל סתם ככה אישה גם כלפי עצמה צריכה להיות צנועה, ונגיד, לא ללבוש סתם חולצה לא צנועה אם אין מטרה מעשית לכך, גם אם גברים לא רואים.

וזה הבדל מקול - כי בקול, האיסור היחיד הוא שגבר ישמע. אין בעיה שאישה תשיר, אין בכך משהו לא צנוע בפני עצמו בניגוד לבגדים - אלא רק בהקשר שלו מול גברים.

לגבי השאלות הספציפיות ששאלת - זה כל אחת תלך לרב שלה והוא פוסק לה על פי ראייתו - זה לא שלכל רב יש הבנתה אחרת על מי מוטל האיסור, כי זה דבר די מוחלט - אלא לכל רב יש את השיקולים שלו ודברים "חזקים" יותר ופחות... ובגדול, רואים שנשים דתיות מוציאות דיסקים ומוכרות נגיד במכירה לנשים בלבד וכו'... אולי יהיו גם רבנים שיגידו שמותר למכור במכירה בחנויות שכל אחד יכול לקנות כל עוד רשום "שירת נשים" - בסופו של דבר ברור שגם אם המכירה היא רק של נשים בלבד, עדיין גבר יוכל להקשיב אליה בסופו של יום - ככה שאין לדבר סוף ובעצם את מעקרת את היכולת של אישה להוציא דיסק כלשהו, וזה לא ההלכה אמרה. לאישה מותר לשיר ולבטא את עצמה - היא צריכה בגבולות הנורמאלי לדאוג שגבר לא "יפול" בזה, גם מרצונו - אבל בלי להשתגע. כלומר - היא כן צריכה לשיר במקום שבו לא ריאלי שגבר יגיע ויסתנן - אבל אם יתגלה פתאום שגבר אחד התחפש לאישה וחדר להופעה שלה - זה לא שכעת היא עשתה עבירה...

למה אני אשמה אם יש גבר שרוצה לחטוא?הקולה טובה

אני אחראית על המרחב הציבורי. 

לא על כל אדם בודד שמחפש לחטוא.

מי שמחליט על דעת עצמו להציץ לתוך בתים\לקנות דיסקים שכתוב עליהם בפירוש "שירת נשים" (שד"א יש גם פוסקים שמתירים שירת נשים אם היא מוקלטת..)\להכנס לרחבת ריקודים או להציץ אליה או כל דבר אחר- לא אמור לגרום לאשה לשנות ממנהגה. 

כל מקום שיש בו אזהרה או שהוא ידוע שהוא מיועד לנשים בלבד או שהוא פרטי- מותר לאשה להתנהג בו כראות עיניה.

כמו שמוכרת יכולה למכור חולצה קצרה- גם אם לא כל הקונות ישימו בסיס מלמטה

או כמו שמותר למכור קפה גם אם יקנה אותו אדם שהשניה אכל בשר

סתם לידיעה דרך אגבמופים

אין מי שמתיר שירת נשים מוקלטת אם מתכוין ליהנות מהאשה, גם אם מעולם לא ראה אותה

ואין שום דרך לפקח על זה

מה זה "להינות מהאישה"? להינות מהמראה או מהקול?ותן טל

ומאיפה אתה כל כך בטוח שאין?

אם זה לגבי להינות מהקול עצמו - ברור וגמור שאתה טועה הרי אפילו הרב עובדיה עצמו שמע אום כולתום עד שהראו לו תמונה שלה (והאגדה העממית אומרת שהרב קילל את מי שהראה לו תמונה שלה). אם אתה מדבר על שמתכוון להינות מהמראה שלה - הרי אם לא ראה אותה, מה יש טעם הלכתי להחשיב מחשבה בעלמא שאין לה בסיס במציאות, כבסיס לאסור עליו את זה?

לא הבנתי אותך...

האיסור ליהנות מהקול גם בפנויה למשלמופים

כתוב במשנה ברורה

ואומר על זה האג"מ שלא מדובר על ליהנות ממה שהיא שרה יפה, אלא על ליהנות מזה שיש כאן שיר יפה של אשה

ולכן התיר לשמוע שיר של ילדות - ששם הגיוני שלא יתכוין להינות ממה שהן נשים

אז תסביר איך הרב עובדיה שמע אום כולתום?ותן טל
הוא פשוט לא נהנה מזה שהיא אשהמופים

רק מזה שהקול יפה

זה מעשי בעיקר עם זמרות שלא עושות פוזות עם הקול שלהן

קראת מה כתבתי? לא סתרת אותי במילה...ותן טל

זה מה שכתבתי במילים אחרות. את אחראית שגבר במצב נורמאלי לא יראה אותך לא צנועה/לא ישמע אותך שרה. דבר כזה, למשל, את עושה אם את מופיעה בהופעה שמוגדרת לנשים בלבד ויש סדרניות שדואגות שרק נשים תיכנסנה - ואת לא צריכה לחשוש למקרה רחוק שגבר יעשה סנפלינג מראש הבניין ויקשיב לשירה שלך דרך הפתח בחלון...יש גדר של סבירות.

לפרטי הפרטים גם במקרה של דיסקים וכו', אני לא פוסק - תשאלי את הרב שלך, כל רב עם הרמות שלו...

לגבי חולצה קצרה - אני ממש לא בטוח. כמו שנראה לי זה בעיה למכור לאדם בגד ארבע כנפות שלא מוגדר לציצית ולא בטוח שהקונה יחשוב לשים על זה ציצית (נגיד הקונה חילוני) - ובעצם זה שאני מוכר לו את הבגד ארבע כנפות ומין הסתם שהוא ילבש אותו, אני בעקיפין שותף לחטא שלו גם אם הוא לא חטא מודע...וגם אם מדובר בחילוני.

כנ"ל לדעתי לגבי חולצה קצרה סתם, ונגיד שלא בחנות שמוגדרת לדתיות שההנחה הבסיסית היא שכן הבנות שם ילכו ברמת צניעות כזאת או אחרת - האם זה בסדר מבחינתך למכור חולצת בטן בחנות בגדים חילונית, ותתרצי לעצמך שהבחורה שקונה את זה אולי תלבוש את זה מעל לחולצת בסיס? לא נראה לי...

לגבי מכירת אוכל בשרי וחלבי - אני אכן מסתפק נגיד במקרה של מקדונלס כשר שיש בו גם בשרי וגם חלבי נפרדים, שמשפחה שקונה ארוחה בשרית ואז מבקשת להזמין גם גלידה חלבית - האם זה בסדר מבחינתי כיהודי שומר תו"מ למכור לה את זה בידיעה גמורה שהם הולכים לאכול את זה ביחד...צריך שאלת רב. וזה לא דומה למכולת, להבדיל, שקונים מוצרי בשר וחלב...

תסתכל בשירשוריהודי!!

פה.

המצב חסה כתב שהאיסור הוא של האישה, והיה נראה לי הפוך אבל לא ידעתי מה המקור, אז שאלתי.

זה לא סתם להתבחבש, וממש לא ל"תקוף" את ההלכה.

לא ברורים לי דבריומופים

כשהגמרא מדברת על איסורי עריות היא תמיד מדברת על האיש - מה אסור לו לראות כשהוא קורא ק"ש, ועל מה אסור לו להסתכל במי שאינה אשתו

לגבי מה שהוא אומר שמותר לשמוע ואסור להינות - כן דעת המאמ"ר, אבל המשנה ברורה פסק שליהנות אסור אפילו מילדה לא נשואה שאינה נדה, ולשמוע מותר,

ומשמע שאשה רגילה (אשת איש או גדולה) יהיה אסור אפילו לשמוע. וכן פסק הרב גרוס באום אני חומה

כמדומה שיש חקירה שלשום וחניכה

הראגאצ'ובי כעי"ז לגבי שאר אביזרייהו דעריות.

יעויין למשל במ"ש בצפנת פענח פכ"ב מביאה.

בפשטות מחלוקת: לפי הבבלי האיסור על גבר השומע,חסדי הים
ובמילא אסור לאשה להכשילו.

לפי הירושלמי והזוהר, האיסור הוא על האשה והגבר השומע.

אכן השל"ה ב'שער האותיות', כותב שיש חומרה שאשה לא תשיר כלל אפילו בחדרי חדרים. זה לפי הירושלמי והזוהר, או לפי הבבלי, זה חומרה שקולה לא ישמע לגבר.
איפה הירושלמי והזוהר?שום וחניכה
זוהר [נשא קמב., ת"ז ס"ט קה.]. ירושלמי [חלה ב, ד]:חסדי הים
הירושלמי מביא פסוק אחר מאשר הבבלי.
הבבלי מביא פסוק שהדוד מדבר על החלקים ברעיה שהוא מתאווה להם, וכדברי רש"י בברכות.
הירושלמי מביא פסוק עליה "והיה מקול זנותה", שזה על האשה.
איני רואה סרך ראייה לא מדברי הזוהר ולא מדברי הירו'שום וחניכה

שכלפי האיש קאמר.

ועי' במגילה (טו.) רחב בשמה זינתה יעל בקולה וכו'. והרי לשיטתך לתלמודא דידן

האיסור על האשה, אע"כ שאין מהלשון הזאת כל ראייה.

ובטח שלא מלשון הזוהר.

לא הבנתי מה הסתירה לדבריי ממגילה, הרי הבאתיחסדי הים
ראיה מהנושא שדברה עליו הפסוק, בלי קשר ללשון הגמרא. לפי שיטתך צריך הסבר למה יש שינוי בפסוק, בין הירושלמי לבבלי.

מהזוהר משמע שקולה מוגדרת כערוה כדבר מהותי, בלי קשר לאיש.

לפי הירושלמי והזוהר קולה במהות היא ערוה, וכאשר היא משמעת את זה לאיש, זה נקרא יותר גילוי, וזה אסור. אבל יסוד האיסור נובע ממנה.
לפי דבריך הדיוק מכך שהפסוק תלה את הזנות בקולה, בה.שום וחניכה

וע"ז אמרתי שאין מכך כל ראייה, שהרי גם בש"ס שלנו, במגילה, לפי הלשון,

תלו את הזנות בה, וע"כ שכלפי האיש קאמר.

ושינויים כאלו מצויים לעשרות ולמאות בין התלמודים והמדרשים השונים, וברובם משמעות

דורשין איכא בינייהו ותו לא.

וההוכחה מהזוהר קלושה מאוד, ויד הדוחה נטוייה.

הבאתי הוכחה מ'נושא', ואתה דוחה ב'לשון'. הבאתיחסדי הים
ראיה מפסוק, ואתה דוחה מגמרא.
הרבה פעמים הגמרא לא מדקדקת בלשון שלה, מכל מיני סיבות.

לפי המלבי"ם ועוד, גם במשמעות דורשין תמיד יש הבדלים. הגמרות והמדרשים לא סתם מביאים פסוקים כאלה או אחרים.

אני לא רואה איך אפשר להבין את הזוהר אחרת.
בחיים לא חשבתי שיש חילוק בענייןנועם ה
וואלה תודה על ההארה... (לא שזה משנה משהו... אבל סתם מעניין)
בפשטות - איסור על האיש לשמוע, וממילא איסור על האשהד.

להכשיל, כשזה תלוי בה.

כל באישה ערווה? קצת פוגע..יעלי_א

אין לי ייעוד ותכלית בחיים? כולי משוקצת, מכף רגל ועד ראש?

קוף זה קוף ... ^מאמע צאדיקה
אממ לא שייך פה "משוקצת" על כל פנים..נועם ה
לא יודעת מהי פרשנותך למילה הזו,יעלי_א

אבל אני משתמשת בה הרבה בהומור.

לא מייחסת לה משמעות מיוחדת מעבר למשהו שאין לו מקום בעולם הדתי.

עניין של לקסיקון.

משוקץ זה מתועב לדעתינועם ה
וכשאומרים "ערווה" - לא מתכוונים לתיעוב.
(אפשר לראות גם שאומרים על קולה של האישה שהוא ערב...
"השמיעיני את קולך..." וכדו'..
אז ברור שלא שייך פה "שיקוץ" )

הסברתי בכל זאת..

(נערך, כי גם את הבנת מה שכתבתי מן הסתם.)אלעזר300

אממנועם ה
הגבתי רק כי אני רואה שזה חוזר על עצמו לא מעט אצל מי שחונך לצניעות.
(לא כי נראה לי שכאן ספציפית יש בעיה)

אבל לפעמים באמת מרוב החינוך לצניעות, אנשים מתבלבלים להתייחס ל"חומר" (שהוא יכול להיות מבורך בפני עצמו) לכאל "תועבה", כשבעצם רק כשהוא לא מנוצל באופן הראוי זה הופך אותו לכזה.

האמת שמעניין אם יש דרך לחנך לצניעות באופן שיהיו צנועים ובריאים..

(מקוה שכתבתי עדין)
צודקת, טעות שלייהודי!!אחרונה

מעניין איך אף אחד לא שם לב עד עכשיו

בפשוט על הגברהרועה

בהרגשה שלי רוב הדברים האלה הם על האישה

יוני
כל באישה ערווה

למטבח!
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך