זה נשמע נורא. מוזר. ושמאלני כזה. אבל אני באמת מרחמת עליהם. מאיפה אנחנו יודעים שאנחנו הדת הצודקת? אולי האיסלאם זה הדת הנכונה? אולי אנחנו סתם שונאים אותם? (ולא מדברת על החמאס. מדברת על הערבים שלאו דווקא אוהבי ישראל, אבל לא טרוריסטים. טרוריסטים לתלייה.) מאיפה אנחנו יודעים שאלוקים חושב שהיהדות זו הדת הנכונה? אולי מה שכתוב בקוריאן זה נכון? זה פחד כזה שלי, שכשאני אמות אז פתאום אני אגלה שטעיתי כל החיים. שהייתי צריכה להיות מוסלמית. באמת איך אפשר לדעת? אולי אנחנו חיים באשליות? אני ממש מרגישה כופרת שאני אומרת את זה. אז באמת סליחה מכל מי שצריך. יצא לי נורא מבולגן, אני מצטערת. מישהו יכול אולי להסביר לי? לעזור לי?
אני מרחמת על הערבים.עמית..
זה חלק מהגיל,צריך למנף את זהשואף לאור
בע"ה צריך לקחת את זה למקום חיובי ובונה וללמוד אמונה.
אפשר להשיב על כל אחת מהשאלות האלו לפרטים ולהוכיח אותן בדקדוק,אומנם אני לא יודע אם אפשר לעשות את זה דרך פורומים,חשוב שתלמדי אמונה,ספר הכוזרי משיב על השאלות היותר חשובות שהעלת וזהו ספר יסודי ומרכזי שצריך ללמוד.
בע"ה תתקדמי ותצליחי 
תשובהחמשושית
לא. את צודקת האיסלם בטוח שהוא הדת הנכונה בידיוק כמונו
אבל ההבדל הוא שהאיסלם קמה בצורה לא הגיונית כמו
יש יותר מ200 גרסאות למצוות שלהם
אז זה מראה שמישהוא המציא את זה
לכל הדתות יש מסורת,אני77
אבל רק לישראל יש מסורת שהם צודקים, ורק הם הראו אהבה בכל לבבם נפשם ומאודם (ע"י קיום מתמיד של מצוות, הקרבה מפעם לפעם, ואף מסירות נפש לפעמים), מה שמעיד על נאמנותם למסורת.
לערבים למשל, יש מסורת על מישהו שאמר שהוא נביא והביא להם את הקוריאן. האם יש להם מסורת שהוא נביא, או שהמלאך גבריאל הביא לו את הקוריאן? לא. את הנבואה הוא קיבל כשאף אחד לא ראה. הקב"ה דיבר עם משה, לנגד 600,000 איש, והוציא אותם ממצרים לעיני בני עמים רבים ונלחם את מלחמותיהם מאות שנים, תוך הכרזה מוקדמת ע"י הנביאים. (וא"א לזייף דבר כזה, כי ברגע שתזייף את זה-בכל העולם ישמעו את זה ויצחקו עליך שאתה ממציא אגדות, אא"כ זה באמת קרה. לשקר אין רגליים.)
לנוצרים יש מסורת שהיה אחד שקראו לו ישו וספרו עליו כל מיני אגדות, אבל האם יש להם עדים שאלהים הוליד אותו (דבר מגוחך עד להתפקע), או שהוא היה משיח? אפס.
יש סיפור של איזה רב'ה שסיפר לחסידים שלו כך:
מעשה בחבורת שודדים שהטילה את חיתתה על כל עוברי הדרכים ביער כלשהו.
ביום מן הימים החליטו השוטרים לעשות סוף לסיפור הזה, ושלחו יחידת שוטרים לבער את השודדים מהיער.
הגיעו השוטרים למערתם של השודדים ומצאוה ריקה, כי השודדים היו במקום אחר.
אבל ארוחת הצהרים של השודדים היתה מונחת שם על הרצפה בצד, לכן השוטרים הכניסו לתוכה רעל והלכו, שמחים וטובי לב.
בפתח המערה, מצאו אותם השודדים והרגו אותם, ונכנסו לאכול את ארוחת הצהרים שלהם, שמחים וטובי לב.
השודדים הורעלו ומתו.
ואז שאל הרב'ה את החסידים מה המסר של הסיפור?
המסר היה שלא להאמין לכל סיפור, שהרי אם גם השודדים וגם השוטרים מתו, מי סיפר את הסיפור??
אחלה שאלות!!! אשרייך שיש לך אומץ לעמוד מול עצמךהנסיך חצוי-הדם
פתחת שתי נושאים 1. שאלה תיאולוגית איזו דת צודקת? 2.שאלה הומניטרית או אפי' לא שאלה סתם הרגשת בטן- רחמים על הסבל שהערבים עוברים.
השאלה הראשונה היא בירור שכלי נטו ולא חסר כלים לעשות אותו (שיעורים מפי רבנים מחנכים , הרצאות באינטרנט ועוד)
הנקודה השניה מענינת יותר בייחוד בגלל שהיא כל כך אמיתית וטבעית. הרגשת רחמים על הסובל היא הכי נכונה ואנושית שיש, רק במצב לא אידיאלי של מלחמה של הבא להורגך יש להתעלם מהכאב והוא מחליש.
צריך לבודד את שתי השאלות מרגע שברור לך שאנחנו צודקים וברור שאוכלוסיה עוינת דינה מוות או מינימום סבל רב כבר לא תרחמי על הנבלות האלו.
לא מבינה. ככה את חושבת?פייגליניזית
אם את חושבת ככה למה את מבקשת שנסביר ונעזור? את פסיכית או טיפשה? למה אנחנו יודעים יותר ממך?
תקשיבי, עלו לך שאלות ותהיות. תבדקי. תחקרי. לא נולדת היום, את יודעת לקרוא. תקראי חומר. תלמדי הסטוריה. לא קשה למצוא תשובות. אנשים נגועים יש בכל מקום, אצל הימנים ואצל השמאלנים, אצל היהודים ואצל הערבים. את רוצה תשובות נטרליות? אמיתיות? תחפשי בעצמך, תעבדי קשה עד שתמצאי תשובה שתניח את דעתך. בהצלחה
לשאול בפורום זה לבדוק ולחקור...יהודי!!
סתם נפלת עליה
היא שאלה שאלה בתור חקירה.חג'דומט
לא. לשאול אנשים על דעותיהם זה לא לחקור.פייגליניזית
זה אולי לחקור דעות.. תחקרי היסטוריה, תרבות, יהדות, גאוגרפיה. כאן זה פשוט לקבל כל מיני סיסמאות.. מצד אחד את אומרת את מה שאת אומרת, מצד שני את מודה שאת נמצאת במצב שצריך "עזרה", משמע את לא בסדר.. יש כאן תרתי דסתרי
מזדהה עם הנ"ל בירור רציני הוא רציני! (אה איזו סיסמהנסיך חצוי-הדם
הכוזרי נותן תשובה די חדה בנושא הזה.חג'דומט
הצנרות והאיסלאם בנויות על מישהו שטוען ששמע מאלוהים. ישו טען שקיבל מאלוהים נבואה ומוחמד טען שמצא את הקוראן במערה. הוא טען שהתנבא בכל פעם שהיה לו כנראה התקף אפילפסיה.
התורה מבוססת על זה שעם שלם קיבל נבואה בדרגת משה,שזה מעל נבואה,בהר סיני ומתוקף כך היו מחוייבים.
אין אפשרות טכנית לומר שעבדו על עם שלם שקרה להם משהו ושזה יעבור מדור לדור באדיוקות כזאת ,מטומטמים ופרימיטיביים ככל שיהיו.
עד כאן דברי רבינו הכוזרי.

חוצמזה,החידוש של התורה הוא שאנחנו לא מתייאשים מהעולם,כי יש קשר בין העולם החמרי לבין הקדושה,מה שהנצרות שזורקת את הקודש והאסלאם שוזרק את החיים לא מסכימים איתו.
אנחנו מאמינים שהחומר הוא טוב. שה' מתבטא גם בחומר. אני לא מצליח לדמיין שלא ארצה להתאבד בו בלי האקסיומה הזאת.
^^ זו ההוכחה הכי מוחלטת ניראה ליבחורצ'יק
חוץ מכל התשובות הבוודאי נפלאות שיענו כאןבחורצ'יק
נתקלתי בספר ממש טוב שיש בו שאלות בנושא הזה ועוד הרבה נושאים שמעסיקים נוער חושב -משיב הרוח של הרב אבינר.מומלץ!
לגבי השאלה: אין קשר בין לרחם על ערבים לבין דתם. אף אחד לא אמר שצריך להתאכזר על הערבים.המלחמה היא רק כנגד האוייב,האוייב לפעמים ערבי,לפעמים לא. ומתי שכן האוייב הוא ערבי לא הערבי (סתם ערבי) הוא האוייב.
עכשיו לגבי 'מי אמר שהיהדות צודקת' זו שאלה מוכרת שהרבה שואלים,אין מה לחשוש כשעולים שאלות\ספיקות כאלה,וכשעולים-לשאול,אז אני ממליץ על הספר הנ"ל אני בטוח שבו יש תשובות לשאלה זו וכזו.
כל כך מבינה אותךדרדס!!!!!!
זה טוב לשאול - תמשיכי לברר! יהדות הדת האמיתית...שביט
א. את נמצאת בדת הנכונה רק כדי שתביני למה ....(פשוט כדי שתהיי רגועה
)
אז...
*כדי שתיכנסי לאיזה סמינר של ערכים באינטרנט שם יש תשובות מאוד ברורות לענין אמיתות היהודת
*ספר הכוזרי מעלה ג"כ שאלות של היהדות מול דתות ואמונות אחרות בעולם ויש שם תשובות אחת אחת...
*אצלם הנוצרים המוסלמים וכו'.. ראו את האלוקים בא אליהם אחד על אחד בחלום הליל או בהזיה ללא כל עדות של אנשים אחרים לכך.... אצלנו היהודים זה שונה , משה קיבל את התורה קבל עם ועדה וכל בני ישראל ראו את האורות ושמעו את הדיברות , ראו את כיסא הכבוד וכו'... זו אמונה שיש לה על מה לסמוך ולא אמונה טפילה של אדם חולני או (חכם מספיק כדי לעבוד על כולם) שיתעורר עם הזיות...
*כדי להבין שהקב"ה טבע בעולם גם כוחות רוע ויש כשפים וכו'.. וזה רק למקרה שאם תשמעי שאיזה אמונה מוכיחה את "אמיתותה" כביכול ע"י מעשים מעל לטבע שנעשו על ידי המנהיג הנביא או המלומד שלהם כי ע"י כוחות טומא ניתן לעשות הרבה דברים שלא ראליים....
הארת אגב- ממש קשה לקרוא כשכותבים בצהוב..לולית10
לי פעם אמרו תשובה מעניינתענני-יה
בס"ד
אם התנ"ך אינו נכון, ובית המקדש לא היה קיים, איך יכול להיות שעם שהיה מפוזר מכל העולם ולא תקשר עם עדות אחרות בו מאות שנים, (ע"ע אתיופים ובני מנשה) שומר על אותם מצוות.
זאת אומרת היו כל מיני קבוצות בלתי קשורות בעולם בלי תקשורת וכולם טוענים שקוראים להם יהודים והם בעלי מצוות זהות.
מה עוד, שיהודים, בניגוד לנצרות, לדוגמה, לא קיבלו על עצמם מצוות הגיוניות, שכיף לעשות אותם או שהם מגבשות את המשפחה, אלא מצוות 'חסרות היגיון' לכאורה.
תשובות לשאלות שלך.. מקווה שעזרתי
yedidiaz9
יש ארבה ערבים שהם קורבנות של החמס והם מיסכנים אבלסבבות!
מה לעשות צה"ל חייב להפציץ את החמס שמישתמש בפלסטינים כמגן אנושי כי זה או הם או אנחנו!!!!!!!!
חייבים למגר את החמס כי עים הם ימשיכו לשגר ישראלים יפגעו וכול יהודי וחייל יותר שווים מכול ערבים חפים מפשע שבעולם! כי אחרי הכול הם אובנו ויש משם ארבה שמעודדים את החמס
האיסלאם מאמיניםמישהי=)
שאם מישו ימות כדי להרוג ישראלים (שאהיד) יהיו לו שמה למעלה שבעים בתולות
זה נראה לך דת מוסרית וכל זה?
הדת שלהם מבוססת על המון דברים לא נכונים
כמו למשל שאין להם כבוד לאישה
תערכי השוואות ותראי, זה מאוד פשוט
תודה רבה לכל המגיבם והמגיבות..עמית..
הרגעתם.. קצת
יום טוב![]()
ומה האיסלמיות מאמינות?שיהיה להם שיבעים אנסים?סבבות!
אני ממליצה לך לדבר עם רב אל תתבישי!בת 500
את יכולה לפנות לאתר הידברות הם ישמחו לעזור לך אבל בשום אופן אל תדחיקי את זה לצד את צריכה שהאמונה שלך תהיה בלב שלם ולא בחצי לב אז מהר אל תחכי למחר מקסימום תחכי למוצ'ש
חוץ מזה יש לנו הוכחותבת 500אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.