אני רוצה קצת לבאר יותר את ההלכות בענין הגוים בארץ.המצב חסה

(משנה תורה לרמב"ם הלכות עבודה זרה וחוקות הגוים פרק י')

א  אין כורתין ברית לעובדי עבודה זרה, כדי שנעשה עימהם שלום ונניח אותם לעובדה--שנאמר "לא תכרות להם ברית" (דברים ז,ב):  אלא יחזרו מעבודתה, או ייהרגו.  ואסור לרחם עליהם, שנאמר "ולא תחונם" (שם).  לפיכך אם ראה גוי עובד עבודה זרה אובד או טובע בנהר, לא יעלנו; ראהו לקוח למות, לא יצילנו.  אבל לאבדו בידו, או לדוחפו לבור, וכיוצא בזה--אסור, מפני שאינו עושה עימנו מלחמה.

במה דברים אמורים, בגוי.  אבל מוסרי ישראל, והמינים, והאפיקורוסין--מצוה לאבדן ביד, ולהורידן עד באר שחת:  מפני שהן מצירין לישראל, ומסירין את העם מאחרי ה', כישוע הנוצרי ותלמידיו, וצדוק ובייתוס ותלמידיהם--"שם רשעים, ירקב" (משלי י,ז).

ב מכאן אתה למד שאסור לרפאות עובדי עבודה זרה, אפילו בשכר; ואם היה מתיירא מהן, או שהיה חושש משום איבה--מרפא בשכר, אבל בחינם אסור.  וגר תושב--הואיל ואתה מצווה להחיותו, מרפאין אותו בחינם.

ג אין מוכרין להם בתים ושדות, בארץ ישראל; ובסוריה, מוכרין להם בתים, אבל לא שדות.  ומשכירין להם בתים בארץ ישראל, ובלבד שלא יעשם שכונה--ואין שכונה, פחותה משלושה.  ואין משכירין להם שדות; ובסוריה, משכירין להם שדות.  ומפני מה החמירו בשדה:  מפני שיש בה שתיים--מפקיעה מן המעשרות, ונותן להם חניה בקרקע. ומותר למכור להם בתים ושדות בחוצה לארץ, מפני שאינה ארצנו.  

ד אף במקום שהתירו להשכיר, לא לבית דירה התירו, מפני שהוא מכניס לתוכה עבודה זרה, ונאמר "ולא תביא תועבה אל ביתך" (דברים ז,כו); אבל משכיר להן בתים, לעשותן אוצר.  ואין מוכרין להן פירות ותבואה וכיוצא בהן, במחובר לקרקע; אבל מוכר הוא משיקוץ, או מוכר לו על מנת לקוץ וקוצץ.  ומפני מה אין מוכרין להן--משום שנאמר "ולא תחונם" (דברים ז,ב), לא תיתן להן חניה בקרקע:  שאם לא יהיה להן קרקע, ישיבתן ישיבת עראי היא. וכן אסור לספר בשבחן, ואפילו לומר כמה נאה גוי זה בצורתו; קל וחומר שיספר בשבח מעשיו, או שיחבב דבר מדבריהם:  שנאמר "ולא תחונם" (דברים ז,ב)--לא יהיה להם חן בעיניך, מפני שגורם להידבק עימו וללמוד ממעשיו הרעים. ואסור ליתן להן מתנות חינם, אבל נותן הוא לגר תושב--שנאמר "לגר אשר בשעריך תיתננה ואכלה, או מכור לנוכרי" (דברים יד,כא):  במכירה, לא בנתינה.

מהו גר תושב, ומה הם תנאי הקבלה שלו-

(משנה תורה לרמב"ם הלכות שבת פרק כ)

טו  עבד ואמה שאנו מצווין על שביתתן--הם עבדים שמלו וטבלו לשם עבדות, וקיבלו מצוות שהעבדים חייבין בהן.  אבל עבדים שלא מלו ולא טבלו, אלא קיבלו שבע מצוות שנצטוו בני נוח בלבד--הרי הן כגר תושב; ומותרין לעשות מלאכה בשבת לעצמן בפרהסיה, כישראל בחול.  ואין מקבלין גר תושב, אלא בזמן שהיובל נוהג.

(משנה תורה לרמב"ם הלכות מילה פרק א)

ו לקח עבד גדול מן הגויים, ולא רצה העבד לימול--מגלגלין עימו, כל שנים עשר חודש; יתר על כן, אסור לקיימו כשהוא ערל, אלא חוזר ומוכרו לגויים.  ואם התנה עליו מתחילה, והוא אצל רבו הגוי, שלא ימול אותו--מותר לקיימו והוא ערל:  ובלבד שיקבל עליו שבע מצוות שנצטוו בני נוח, ויהיה כגר תושב; אבל אם לא קיבל עליו שבע מצוות, ייהרג מיד.  ואין מקבלין גר תושב, אלא בזמן שהיובל נוהג.

הלכות שמיטה ויובל.

ח משגלה שבט ראובן ושבט גד וחצי שבט מנשה, בטלו היובלות--שנאמר "וקראתם דרור בארץ, לכל יושביה" (ויקרא כה,י), בזמן שכל יושביה עליה:  והוא שלא יהיו מעורבין שבט בשבט, אלא כולן יושבים כתקנן.

בזמן שהיובל נוהג בארץ, נוהג בחוצה לארץ:  שנאמר "יובל היא" (ויקרא כה,יויקרא כה,יאויקרא כה,יב)--בכל מקום, בין בפני הבית בין שלא בפני הבית.  

ט ובזמן שהיובל נוהג, נוהג דין עבד עברי, ודין בתי ערי חומה, ודין שדה חרמים, ודין שדה אחוזה, ומקבלין גר תושב; ונוהגת שביעית בארץ, והשמטת כספים בכל מקום--מן התורה.

ובזמן שאין היובל נוהג, אין נוהג עבד עברי, ולא בתי ערי חומה, ולא שדה אחוזה, ולא שדה חרמים, ואין מקבלין גר תושב; ונוהגת שביעית בארץ מדבריהם, וכן השמטת כספים בכל מקום מדבריהם כמו שביארנו.

תמצות יהיה אפקטיבי.....הנסיך חצוי-הדם
בבקשה-המצב חסה

אסור לעשות שלום לעולם עם עובד עבודה זרה, ובחוץ לארץ אסור להרוג אותם רק בארץ ישראל.

מין ואפיקורס (מי שכופר בתורה ועושה עבירות להנאתו ולא רואה בזה בעיה) מצוה להרוג.

אסור להשכיר לעכו"ם (עובד כוכבים וכו) בית ובוודאי שלא למכור בארץ ישראל.

אסור לספר בשבחם מדין 'לא תחנם'.

אסור לתת להם מתנות.

גר תושב יכול להיות בארץ ישראל רק שכל הארץ בידי עם ישראל כולל עבר הירדן המזרחי.

חכה חכה אני שולח קישור למחלקה היהודית...הנסיך חצוי-הדם
שלח גם אלף. אבל עם 3 עותקיםהמצב חסה
יפה! |מתפעל| אז זה אומר שאיסור לא תחנם זה רק ל7 הע95200
ולא לקוריאנים.
נכון?!
ברור שלא!!!!!הנסיך חצוי-הדם
הסוגיא בגמרא מדברת 1500 שנה אחרי שהושמדו שבעת העממים!
בסדר...בסדר ....זה היה רק כדי לבדוק תגובות 95200

לא הצלחתם לשכנע אותי שאסור להחמיא לגויים אבל לא אתווכח על זה./מיואש/

הנה מקור:המצב חסה

ה מפרנסין עניי גויים עם עניי ישראל, מפני דרכי שלום; ואין ממחין ביד עניי גויים בלקט שכחה ופיאה, מפני דרכי שלום.  ושואלין בשלומן, ואפילו ביום אידם, מפני דרכי שלום; ואין כופלין להן שלום, לעולם.  ולא ייכנס לביתו של נוכרי ביום אידו, ליתן לו שלום; מצאו בשוק, נותן לו שלום בשפה רפה וכובד ראש.

ו אין כל הדברים האלו אמורים, אלא בזמן שגלו ישראל לבין האומות, או בזמן שיד הגויים תקיפה.  אבל בזמן שיד ישראל תקיפה על אומות העולם, אסור לנו להניח גוי עובד עבודה זרה בינינו; אפילו יושב ישיבת עראי, או עובר ממקום למקום לסחורה, לא יעבור בארצנו, עד שיקבל עליו שבע מצוות שנצטוו בני נוח--שנאמר "לא יישבו בארצך" (שמות ל"ג), אפילו לפי שעה.  ואם קיבל עליו שבע מצוות, הרי זה גר תושב.  ואין מקבלין גר תושב, אלא בזמן שהיובל נוהג; אבל שלא בזמן היובל, אין מקבלין אלא גר צדק בלבד. 

גוי בחו"ל אסור להרוג, אבל אפיקורס כן? לא פייר.Resiste
התגעגעתי אליך די"מ

(אני מניח שבשונה מאחרים...)

והחיים לא פיירים.

אתה שווה הרבה יותר מגוי מה שלא תעשה ולכן תענש יותר בחומרה.

אני גם התגעגעתימאיר.
גויים נהנים יותר...Resiste

נחותים נחותים, אבל חיים לפחות.

אגב, תביאי לי מקור לכך שצריך להרוג אפיקורס בבקשה (או פותח השרשור, פשוט אני רואה שאתה מסכים איתו, את כל מה שהוא כתב אני לא באמת מתכוון לקרוא)

אבל יש גם את עניין התינוקות שנשבו ומנגד ערב רב משהו כזה

הגיע הזמן שהרבנים יסתנכרנו, מגיע לנו הכופרים קצת שקיפות...

אבל העיקר שכולנו אחים

וגם אתה חסרת לי

(בשונה מאחרים, אין לי בעיה שתחיה חושף שיניים)

זה לא מדוייק.די"מ

כי יהודי צריך שני עדים והתראה אצל גויים אם ראית אותם עוברים על אחת מ7 מצוות בני נוח אפשר מיד להרוג אותם.

אתה לא תינוק שנשבה גדלת כדתי (נכון,לא?)

אני לא זוכר כרגע את הדין המדוייק ולכן לא כתבתי מה ההלכה בעניין,אך דיברתי על העיקרון למה זה לא "פייר".

בקיצור מי שלא דתי קצת נדפקResiste

אני ספציפית לא תינוק שנשבה, דיברתי באופן כללי על הציבור הכופר.

תינוק שנשבה זה דיון בפני עצמו.די"מ

אני לא בטוח שזה נכון שכל החילונים הם תינוקות שנשבו.

מי שלא מקשיב לה' אכן נדפק.

אחרי הכל הוא ברא את העולם.

*מי שלא מקשיב לבני האדם.... ראה דוגמא דאע"שResiste
דאעש נלחמים בעבודה זרה.המצב חסה
דאע"ש נלחמים בכל מי שלטענתם "כופר".Resiste

נכון נלחמים גם במוסלמים שיעים ובאתיאסטיםהנסיך חצוי-הדם
וביזידים ובכורדים ועוד ועודResiste

מי שלא מוסלמי סוני מאמין ועומד בדרכם, מת...

הוא לא מתאים לח'ליפות האסלאמית.

מזכיר מישהו? קורץ

לא. אגב, את היהודים המאמינים הם כן משאירים בחיים.המצב חסה

כשהם יגיעו לכאן, נראה מה דעתם על היהודיםResiste

לפי ההצהרות האחרונות שלהם (ובכלל, הם שלוחה של אל קעידה, לא קשה לנחש) הם לא מתים עלינו.

ישראל נתפסת כנציגת המערב במזה"ת, ואת המערב יש לחסל.

ישראל היא אויבת האסלאם, כמו ארה"ב. פשוט ישראל קרובה יותר.

לגבי היהודים בעולם וכו', אין לדעת.

בעיקרון הם כופים התאסלמות על התושבים, או רוצחים אותם.

אנשים כמוך הם יהרגו אנשים כמוני לא.המצב חסה

יהיו עוד הרבה הרוגים בטח בגלל מלחמה גדולה שתהיה.

איזה מלחמה תיהיה?אחווש770
אתה בן אדם טמבל. הנה:המצב חסה

אפילו את ההלכה הראשונה לא ראית.

(משנה תורה לרמב"ם הלכות עבודה זרה וחוקות הגוים פרק י')

א  אין כורתין ברית לעובדי עבודה זרה, כדי שנעשה עימהם שלום ונניח אותם לעובדה--שנאמר "לא תכרות להם ברית" (דברים ז,ב):  אלא יחזרו מעבודתה, או ייהרגו.  ואסור לרחם עליהם, שנאמר "ולא תחונם" (שם).  לפיכך אם ראה גוי עובד עבודה זרה אובד או טובע בנהר, לא יעלנו; ראהו לקוח למות, לא יצילנו.  אבל לאבדו בידו, או לדוחפו לבור, וכיוצא בזה--אסור, מפני שאינו עושה עימנו מלחמה.

במה דברים אמורים, בגוי.  אבל מוסרי ישראל, והמינים, והאפיקורוסין--מצוה לאבדן ביד, ולהורידן עד באר שחת:  מפני שהן מצירין לישראל, ומסירין את העם מאחרי ה', כישוע הנוצרי ותלמידיו, וצדוק ובייתוס ותלמידיהם--"שם רשעים, ירקב" (משלי י,ז).

אני מקווה שלא תפסוק מכאן למעשה....הנסיך חצוי-הדם
יש גדרים לאפיקורס ולא כל הכופרים עונים לכוונת הרמב"ם....
למה לא? התורה לא רלוונטית בעינך?המצב חסה
למה אתה רוצה להישאר בחיים אחרי שבגדת ביוצרך?המצב חסה
תכלס כיף לחיות, אז אני רוצה להישאר בחייםResiste
לא הבנתי משו.....אחווש770
מה, כשמישו ניהיה לא דתי
זה אומר שהוא כופר בה׳?
אשמח לתשובה
כי זה קטן מציק לי...
כן! כאילו דה?הנסיך חצוי-הדם
או לפחות במה שהוא מצווה.
למרות שייתכן שהוא מאמין שקיים מאמין שציווה אבל אין לו כח לקיים. אז תכל'ס הוא לא כופר.
למה הנפקא מינה? כופר זו הגדרה חברתית ללא משמעות הלכתית, להלכה יש הגדרות משלה.
תשובההמצב חסה

מי שעובר על עבירות בכוונה בידיעה שהוא עובר עליהם אז הוא אכן כופר, 

כי הוא אומר שכאילו אין ה' שנתן לנו מצוות.

וכשרוב עם ישראל נמצא בארץ מחולק לנחלות.די"מ

וגם אז יש הגבלות.

צודק לגמרי מה שכתוב פה, זה חכם!בת 500

זה ברור שאי אפשר לעשות להם שואה ולהרוג את כולם כמו שרצו לעשות לנו

ותודה על התמצות

למה לא?המצב חסה
כי זה סותר את התורה!!!!!! ואת רצון האל!!הנסיך חצוי-הדם
איפה בדיוק?המצב חסה
עבר עריכה על ידי המצב חסה בתאריך ה' באלול תשע"ד 17:01

דוד המלך אמר בעצמו "אדרוף אויבי ואשיגם, ולא אשוב עד כלותם"

לא "עד כלא אותם" ולא "עד יחוסלו חיילי האויב" אלא כל האויבים, ללא יוצא מן הכלל.

אז צריך להרוג את כל הגויים?רוצה להיות אני

אז בשביל מה הקב"ה ברא אותם? ודוד המלך אמר את זה על האובים שלו, ולא כתוב בשום מקום שכל הגויים אויבים. ובכלל הקב"ה אמר לשאול שצריך להשמיד לגמרי את העמלקים, לא להשאיר כלום. יוצא מזה שדווקא עמלקים להשמיד לגמרי, אבל עמים אחרים לא. ואין אף רב היום שיכול להגיד לך בוודאות מי זה עמלק האמיתי של ימינו, לא רק כמו עמלק של פעם, שזה ביטוי.

ברור שאסור להרוג סתם גוייםמופים

הנידון הוא רק על האויבים שלנו, ועל גויים רשעים שלא מוכנים לקיים את 7 מצוות בני נח

^^^המצב חסהאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך