קרינה של מטען668
יודעים אם הטענת פלאפון ממטען נייד זהה להטענה עי חיבור לחשמל מבחינת קרינה?
מבחינת הנזק שהם גורמים לאדם - כן.אנונימי (2)

שניהם לא גורמים לנזק שכזה.

אתה יכול להיות רגוע. 

ממטען נייד יוצאת פחות קרינהנפשי תערוג

במטען שבקיר יש שנאי ופולט קרינה

מטען נייד זה סה"כ בטריה עם חוט

עוצמת הקרינה תלויה בשנאי שממיר את המתחשמח לעזור

במטען נייד בד"כ המתח הוא תואם מראש למכשיר, אז לכן עוצמת הקרינה שלו אמורה להיות נמוכה מאד.

אם למשל אתה מטעין באמצעות חיבור USB של המחשב או למשל בחיבורי ה-USB שיש כיום באוטובוסים החדשים, גם שם הקרינה היא מזערית.

אבל אם אתה מטעין באמצעות שנאי שממיר ל- USB או מטען רגיל, אז השנאי יוצר קרינה חזקה.

ודרך אגב, ברגע שמחברים שנאי לחשמל, אז גם כשלא מחברים אליו מכשיר הוא פולט קרינה אפילו יותר חזקה (כי הזרם אינו מנוצל).

תודה על ההסברים!668
נצילות של שנאי היא לרוב באזור ה-98%אנונימי (2)

כלומר, רק 2% מההספק הולכים לאיבוד. 
כמעט כל האיבודים של השנאי הולכים למה שנקרא - הפסדי ברזל והפסדי נחושת - ונפלטים בצורה של חום ולא של קרינה א"מ. (כמה זניח? אפילו לא טורחים לחשב את זה בסכום ההפסדים כיוון שמדובר במשהו מאוד מאוד קטן).
העוצמה שנפלטת משנאי שקיים במטען היא אפסית - ולא רק זה, גם התדר שלה מאוד מאוד נמוך, כך שהפוטונים שלה מאוד לא אנרגטיים. 

בהפסדי הנחושת יש קשר לעומס (אם יש מכשיר שמחובר או לא) - אבל שוב, מדובר בהפסדי חום. 

מבחינת קרינה, למיטב ידיעתי - כשלא מחובר מכשיר, הוא פולט דווקא פחות קרינה - אם כי, כפי שכבר כתבתי, מדובר בכמות זניחה ביותר. 

כן? אתה בטוח?שמח לעזור

עשיתי בדיקה וראיתי את התוצאות בעיניים.

הקרינה שיוצאת מהמטען היא בערך פי 4 מהקרינה שנפלטת מהפלאפון בזמן שיחה, ובערך פי 20 מהפלאפון כשהוא בזמן המתנה.

וזה נמדד על מכשיר של נוקיה, שיש להם יחסית פליטת קרינה גבוהה.

וגם בדקנו את עוצמת הקרינה כשהמכשיר מחובר/מנותק.

נכון שמבחינת הסכום יש יותר קרינה כשהמכשיר מחובר, אבל הפיזור שלה הוא יותר רחב, ולכן ביחס לכל מטר יש פחות קרינה.

וכשמודדים סיכון של קרינה, לא מודדים זאת בסכום הכולל של הקרינה, אלא בסכום ביחס לשטח.

די בטוח... אני עוסק בזה...אנונימי (2)

אני לא מבין ביחס למה כתבת את מה שכתבת. 

המתחים והזרמים שבמכשיר הסלולרי קטנים בהרבה מאלה שבשקעים שיש לנו בבית - אז יכול להיות שמטען פולט יותר קרינה - אבל היא עדיין מאוד מאוד זניחה. (גם אם רק חלק מזערי ממנה נפלט - צריך לעשות את החישוב, הוא לא מאוד מסובך). 
גם הקרינה שפולט הסלולרי היא נמוכה ביותר. 

תדירות הקרינה של המטען היא מאוד נמוכה לעומת תדירות הקרינה של מכשיר הסלולר - ובכל מקרה, מדובר בתדירויות נמוכות יחסית. 

בכל מקרה, אין לא בזה ולא בזה שום סכנה. 

למטען יש המון קרינה, כמו לכל שנאיחי בסרט
כל הפעולה שלו היא להמיר מתח של 200MHz ל 10Hz, והוא עושה את זה באמצעות שדה מגנטי, ככה שיש המון קרינה
לגבי סלולרי, כל הקרינה שלו היא רק בשעת שיחה ולא כשהוא במצב המתנה

אבל כמו שאמרו מעליי זה לא מזיק בכלל
(אפילו שעדיין לא היה מחקר אחד שהצליח להוכיח נזק מקרינה)
אין המון קרינה. יש חוק שימור אנרגיה.אנונימי (2)

כיוון שהנצילות של השנאים היא מאוד מאוד גבוהה - רק מעט מאוד מהאנרגיה מתבזבזת ורובה המוחלט בצורה של קרינת חום ולא קרינה א"מ. 

דבר נוסף - שנאי לא משנה תדירויות וגם לא מודדים מתח בהרצים. מתח מודדים בוולטים.

השנאי משנה מתחים - כלומר, וולטים. הוא ממיר מתח של 220 וולט (כנהוג בארצנו הקדושה) למתחים נמוכים יותר לפי הצורך. 

אכן, שדה מגנטי מעורב בענין - אבל שדה מגנטי הוא לא קרינה. הוא שדה. יש הבדל בין שני הדברים ולא לחינם יש להם שמות שונים. 

מכשיר סלולרי פולט וקולט קרינה כל הזמן בגלל האיכון של המכשיר. הוא משדר כל הזמן לאנטנות היכן הוא נמצא.

אין גם סיכון חיים מיידי לעשות צילום C.T., אבל..שמח לעזור

כשמדברים על סיכון של קרינה, מדברים על סיכון לטווח הארוך.

א. אם תשים את הראש שלך קרוב למטען למשך כמה שעות, הראש שלך יתחיל לכאוב.

זה סימן שכמות פליטת הקרינה מהמטען היא לא זניחה, אם היא הייתה זניחה אז לא היה נוצר לך בכלל כאב ראש.

ב. קרינה יוצרת מוטציות ב-ד.נ.א., אם המוטציות האלה גורמות לסרטן? - מחלוקת המחקרים.

נהוג לומר שכן, אבל מפאת ריבוי הנתונים שהקב"ה ברא לנו בעולמו המופלא, כמעט בלתי-אפשרי להוכיח זאת.

אני ישן כל לילה עם מטען ופלאפון ליד הראשחי בסרט

והוא אף פעם לא כאב 

והפלאפון לא מאכן את עצמו כל רגע, אלא פעם בכמה דקות לאורך כמה שניות

איזה כיף לך!שמח לעזור
זה ההבדל בין קרינה מייננת לקרינה לא מייננת.אנונימי (2)

זה שאתה משכנע את עצמך שכואב לך הראש בגלל סיבות מסוימות - זה רק בראש שלך. 

צילום CT הוא צילום העושה שימוש בקרינה מייננת. אנחנו יודעים שהיא מסוכנת ולמה. אנחנו מכירים את הצורה והדרך שבה היא פוגעת בגוף. 

קרינה לא מייננת לעומת זאת, לא פוגעת בגוף עפ"י כל חוקי הפיסיקה והרפואה המוכרים לאדם. 

קרינה מייננת יוצרת מוטציות בDNA. קרינה לא מיינת לא מסוגלת לגרום ליינון ולכן לא מסוגלת לגרום לכך. 
אין שום מחלוקת בנושא בין החוקרים וכל המחקרים המקיפים ביותר שנעשו היו חד משמעיים בצורה חדה וברורה. 

לא נמצא קשר סטטיסטי, לא קיים מנגנון המוכר לנו שיכול לגרום לפגיעה בגוף באמצעות קרינה לא מייננת (למעט כניסה למיקרוגל - שפשוט תגרום לכל מולקולות המים בגוף לרתוח - אבל זה משהו אחר לחלוטין). 

אני מבין שלמילה "קרינה" יש השפעה כמעט מיסטית על אנשים שלא עוסקים בתחום ולכן הם לא עושים את ההפרדה בין קרינה מייננת לקרינה לא מייננת. 
אולי כדאי לקרוא לקרינה לא מייננת בשם אחר - זה עבד פעם אחת כשהחליפו את השם של מכשיר ה-NMR ל-MRI והורידו את המילה nuclear משם המכשיר. (פיסיקאים עדיין קוראים לו NMR - הם לא היו צריכים לשנות את השם שלו כדי לא לפחד ממנו). 

ממכשיר שאנשים פחדו להשתמש בו - הוא הפך בין לילה למכשיר ההדמיה הבטוח ביותר שקיים.... 

א. כנראה שאני לא היחיד שכואב לו הראש מקירבה לקרינהשמח לעזור

ב. קרינה בלתי מייננת גורמת לחימום רקמות לכל הדעות!

וזה אמור לגרום לסחרחורות וכאבי ראש.

ג. כנראה גם שאף אחד כולל משרד הבריאות לא מסכים איתך!

מקורות:

1 (פורום רפואי רשמי)

2 (mako)

3 (המועצה הציבורית למניעת רעש וזיהום אוויר בישראל - גורם ממשלתי)

4 (Ynet)

5 (NRG)

6 (האגודה למלחמה בסרטן)

7

8 (עוד כתבה בYnet)

אתה עושה כאן סלטאנונימי (2)

קרינת מיקרו יכולה לגרום לחימום כיוון שהיא בתדר העצמי של המים - ובגוף יש הרבה מים. קרינה משנאי היא קרינה בתדירות הרבה יותר נמוכה מקרינת מיקרו. (נמוכה בערך פי 100 מיליון) - כך שהיא לא גורמת לחימום רקמות. 

מה שכן, יש גם קרינת חום - אבל מקרינת החום של נורה ביתית רגילה. יש גם אנשים שנהנים להתחמם מקרינת החום שפולטת מנורת ההלוגן או תנור ספירלה. זה אותו הדבר בדיוק. 

אם אתה לא מפחד להתחמם מתנורים כאלה - אין סיבה שתפחד מהחום הזניח של השנאי שבמטען. 

לכל הדעות של החוקרים הרלבנטיים - רופאים ופיסיקאים - שהם אלה שעוסקים בנושא, זה לא מזיק ולא גורם לשום דבר כולל כאבי ראש. 

אם אתה סובל מכאב ראש ליד מטענים - זה פסיכוסומטי. אתה ועוד כמה בודדים שהכניסו את זה לעצמם לראש. 

1. בפורום ענה אדם שפשוט עשה הסבה ועושה המו כסף מלהפחיד אנשים. בכל תחום יש אנשים כאלה. 

העובדה היא, שהוא בודה את הדברים מליבו ולא מסתמך על שום מחקר או מאמר. 

2. זוהי ללא ספק הכתבה המטומטמת ביותר שקראתי מעודי -  שמת לב שהם אפילו מזהירים מנורות... בוא נגיד, שכתבה במאקו זה ממש לא אומר שום דבר. 

3. מלר"ז זה לא גוף ממשלתי - זוהי עמותה שככה היא מגייסת תרומות - מהפחדות וסיפורי סבתא. המנכ"ל שלה מרוויח טוב וזה כל מה שחשוב. 

4,5 ו-8 - שוב כתבה שהידע היחיד שניתן להפיק ממנה זה הוא הבורות של כותבי המאמרים. (אני אפילו לא רואה טעם בלהסביר למה מדובר בקשקושים טפשיים להחריד. 

6. "עיקרון הזהירות המונעת" - זה בעצם אומר: אין לנו סיבה לפחד מזה, אבל לך תדע... אפשר ליישם את העיקרון הזה גם על שתיית מיץ תפוזים או אכילת גויאבות. 

7. דף של הומאופתים? באמת? ואני אסתפק בזה... 

חחחחשמח לעזור

בחורצ'יק כנראה שאתה לא מבין במחקרים!

יצא לך לעשות בדיקות מעבדה (ביולוגיה/פיזיקה/כימיה וכד')?

הדרישות המדעיות כדי ליצור הוכחה הן מאד מגבילות את האפשרות להוכיח דברים.

עשו כמה מחקרים שבדקו האם יש קשר בין הרמת המתג שבד"כ נמצא ליד הדלת בחדר לבין הידלקות האור בחדר,

והגיעו למסקנה שאין הוכחה בדוקה שיש קשר בין הרמת המתג להידלקות האור (כי באחוז ניכר מהפעמים האור לא נדלק).

אותו הדבר גם כאן, יודעים שהקרינה הזאת מסרטנת, אבל פשוט בגלל ריבוי הנתונים אין אפשרות להוכיח זאת בצורה וודאית.

ולכן משרד הבריאות מבקש להימנע מלהימצא ליד קרינה.

וגם לא משנה מה תגיד, זה כבר עובדה שזה גורם לפחות לכאבי ראש.

וכל הדברים שכתבת זה בעיקר תירוצים במיץ אוכמניות.

מה שאני עושה בחיים זה מחקראנונימי (2)

אני מבין בזה - משום שזו העבודה שלי. 

אני הייתי במעבדה הרבה יותר ממה שאתה אי פעם תהיה. אני מבטיח לך. 

ידוע בודאות כמעט מוחלטת שהקרינה הלא מייננת לא גורמת לסרטן. זה ברור וידוע לכל מי שעוסק בתחום - כמוני, למשל. 

זה דבר ששמעתי מראשי מחלקות ומרצים שונים במחלקות לפיסיקה באוניברסיטאות שונות בארץ. 

זה דבר ששמעתי מרופאים באופן אישי. ממקור ראשון. 

משרד הבריאות מדבר על עיקרון ה"זהירות המונעת". כמו שכתבתי קודם - אנחנו לא בטוחים ואין שום סיבה לפחד, אבל תיזהרו. קחו מקדם בטיחות. 

אפשר להגיד את זה על כל דבר. 

מה שכתבתי נסמך על הידע המדעי הידוע לנו כיום. לפי כל מה שידוע לנו - אין כל קשר סטטיסטי בין מצבים רפואיים לקרינה לא מייננת ואין שום מנגנון הידוע לעולם המדע שיכול לגרום לשינוי במצב הרפואי של האדם. 

זה שהכנסת לעצמך לראש שזה עושה לך כאבי ראש - תהנה. זה בראש שלך בלבד. 

חחחשמח לעזור

ציטוט:

"אני הייתי במעבדה הרבה יותר ממה שאתה אי פעם תהיה. אני מבטיח לך."

זה יכול להיות נכון באחד משתי המקרים, או שאתה כבר בן 120 ובילית את כל שנותיך במעבדה,

או שאני אמות בתקופה הקרובה, ואז לא יהיה לי מספיק זמן מעכשיו עד המוות כדי להיות כל מה שאתה היית.

אני גם עוסק במחקר, רק שפשוט אתה מחליט להיות עיוור למציאות!

ואני גם השתתפתי לפני כמה שנים במחקר שבדיוק עוסק בדבר הזה.

דרך אגב, רופאים לא מבינים בפיזיקה בכלל ובקרינה בפרט, ופיזיקאים לא מבינים את ההשפעות של הקרינה על הגוף.

בשביל זה צריך לדבר עם כאלה שעוסקים במחקר הרפואי.

זה כמו שתשאל סנדלר על מצב החסה בשטחים, ואז תגיד ששמעת ממקור ראשון שבחסה שבשטחים אין תולעים.

אמנם זה נשמע טוב להגיד ששמעת מרופא, אבל הוא פשוט לא מבין בזה.

זה נכון כי אני לא מאמין שאי פעם תעסוק במחקראנונימי (2)

מחקר דורש אנשים רציונליים. אף מוסד שחוקר את הנושאים הללו לא יעסיק אדם לא רציונלי. 

זה ששאלו אותך אם כואב לך הראש כשאתה מדבר בטלפון - לא אומר ש"עסקת במחקר". 

יש רופאים שמתעסקים בדיוק עם התחום הזה כמו שיש רופאים שמתעסקים עם קרינה והקרנות (רדיולגים) ויש פיסיקאים שעוסקים במה שנקרא "רדיותפריה" ובביו-פיסיקה. אני יכול לספק לך רשימה של חוקרים שעוסקים בתחום. 

ככל שאתה כותב יותר אתה רק מראה כמה מעט אתה יודע. 

אני מציע לך לקבוע פגישה עם פיסקאים ורופאים שעוסקים בתחום באוניברסיטאות השונות ולדבר איתם כדי שיהיה לך קצת מושג.  

נראה לי שהחלקת באמבטיהשמח לעזור

א. אני לומד מדעי הרפואה בעברית, וכבר יש לי מעבדת מחקר שאני יודע שכנראה שאני אכנס אליה!

רציונלי או לא רציונלי, מן-הסתם קיבלתי הרבה יותר ממך בפסיכומטרי.

ב. לעשות M.R.I כשמצמידים לראש כל מיני דברים + הזרקת חומר ניגודי, זה לא בדיוק רק לשאול אם כואב לי הראש.

ג. נראה לי שאתה אחד שאפילו אם דוחפים לו את הנתונים מתחת לאף, אתה לא תאמין להם מרוב שאתה רציונלי.

ד. דודה שלי עוסקת בנושאים שקשורים לדברים האלה (וגם כנראה שאני עומד להיכנס בע"ה למעבדה שלה בעין-כרם),

והיא אמרה שאמנם עדיין לא הוכח מדעית בוודאות הקשר (עקב ריבוי הנתונים), אבל כנראה שיש קשר.

יש הרבה דברים שזה ככה, למשל עד לפני שנתיים-שלוש חשבו שכשיסיימו לרצף את הגנום האנושי,

אז יהיה אפשר לפתור ולמנוע המון המון מחלות.

אבל אז התברר, שיש המון מחלות שעוברות בתורשה אבל הם לא עוברות דרך הרצף הגנטי.

ועכשיו מנסים למצוא בכ"ז, איך עוברת תורשה שלא דרך הרצף הגנטי (אפי-גנטיקה).

הכישלון של המחקר סביב הגנטיקה נבע בדיוק בגלל אותם הכללים הנוקשים של ההגדרה של מחקר מדעי.

דווקא לא...אנונימי (2)

א. מדעי הרפואה לא ממש יודעים פיסיקה ולא שזה משנה, אבל אל תניח הנחות כמו שהנחת - כי סביר להניח שאתה טועה. 

ב. יש אנשים שמשכנעים את עצמם שכואב להם והם על מורפיום במשך שנים. אין להם כלום, אבל הם עדיין מתלוננים שכואב להם. 

זה נקרא כאב פסיכוסומטי למיטב ידיעתי. 

אגב, במכשיר MRI יש הרבה יותר קרינה מאשר משנאי... מכשיר ה-MRI לא גרם לך לכאבי ראש? 

ג. הרבה מדינות ערכו מחקרים -בינתיים הנתונים הם חד משמעית תומכים במה שכתבתי. 

ד. אני לא יודע מי זו דודה שלך - אבל כרגע, אין שום סיבה לחשוב שקיים אפילו קשר קלוש. 

איש יקר, את פענוח הגנום האנושי הסתיים לפני 9 שנים. לגבי גנטיקה - זה לא התחום שלי אבל אני מניח שמה שכתבת גם במקרה הזה הוא שגוי מכח האינדוקציה. 

כן, סיימו לרצף לפני 9 שנים אבל..שמח לעזור

לפני שנתיים-שלוש גילו שיש המון מחלות תורשתיות שלא עוברות דרך הרצף הגנטי.

ברור שב-M.R.I כואב הראש (בגלל כל הצפצופים), ובכלל לא שאלו אותי שום דבר על כאב ראש.

כאב הראש זו עובדה, וכמו שראית בכל הכתבות זה קיים, א"א להתווכח עם עובדות.

אא"כ מדובר על אנשים "רציונלים" כמוך.

יש אנשים שמנסים להראות כמה הם טובים ע"י זה שהם משפילים אחרים,

ואתה נראה לי מהזן הזה!

(ואני בטעות ירדתי לרמה שלך)

אבל העולם לא מתקדם בגלל אנשים שמזלזלים באנשים אחרים,

הוא מתקדם בזכות אנשים טובים שמסתכלים על המציאות ברצינות ומנסים להתקדם בעצמם בלי לדרוך על אחרים.

דרך אגב,שמח לעזור

בימינו ההתנהלות של המחקרים היא ע"י פוליטיקה מסריחה וצבועה (הרבה יותר ממה שהולך בכנסת),

ולא משנה כמה תכתוב פה שזה לא נכון, אתה בעצמך יודע שזה אמיתי ונכון מאד!

אני כמעט שיניתי מקצוע ברגע שהבנתי זאת, וזאת הסיבה שכנראה בגללה אני אכנס למעבדה של דודה שלי (למרות שלא רציתי בהתחלה כי לא מערבים עסקים ומשפחה) - כשאני אהיה שמה, אני יודע שאני כנראה אצטרך להתמודד פחות עם כל הפוליטיקה המסריחה והצבועה הזאת.

רואים שאתה לא בילית יותר מדי באוניברסיטהאנונימי (2)

בטח שלא חקרת משהו ולא היה לך מנחה. 

אחרת היית מבין אילו שטויות כתבת עכשיו. 

הפוליטיקה לא נכנסת בדלת של הפקולטות למדעים. 

אני לא יורד לרמה שלךשמח לעזור

ציטוט ממה שכתבתי לפני: (תקרא טוב טוב ותפנים)

"יש אנשים שמנסים להראות כמה הם טובים ע"י זה שהם משפילים אחרים,

ואתה נראה לי מהזן הזה!

(ואני בטעות ירדתי לרמה שלך)

אבל העולם לא מתקדם בגלל אנשים שמזלזלים באנשים אחרים,

הוא מתקדם בזכות אנשים טובים שמסתכלים על המציאות ברצינות ומנסים להתקדם בעצמם בלי לדרוך על אחרים."

ואם לא עשית בחיים שלך M.R.I - אז תשתוק!

ומכיוון שאני יודע בוודאות שפוליטיקה מסריחה נכנסת לפקולטה במדעים,

גניבות של עבודות דוקטורט וכד', אז גם אין מה לדון בזה.

אי שיתוף פעולה בין קבוצות מחקר. ואפילו יותר מזה, עמיתים בתוך אותה קבוצת מחקר מסתירים מידע זה מזה.

(האימרה הזאת שהבאת לעיל היא סתם אימרה צבועה של מדענים-פוליטיקאים)

משום מה, הרבה יותר קל לי להאמין לדודה שלי, מאשר להאמין לאדם שאוהב לדרוך באופן אובססיבי על אנשים אחרים!

(חוץ מזה שהיא גם מן הסתם נמצאת בתפקיד הרבה יותר בכיר ממך, כך שהיא מבינה גם בנושא הרבה יותר ממך.)

ובזה סיימתי את הדיון!!

שבת-שלום!

יש אנשים שמנסים להפחיד אנשיםאנונימי (2)

הם מאמינים בכל מיני הבלים ומנסים לגרום לאנשים אחרים להאמין באותם הבלים. 

הם רוצים להרגיש "אנטי-ממסדיים" או "נון-קונפורמיסטיים" ורוצים שאחרים יחשבו שהם יודעים משהו שלא ידוע לכולם. 

רוצים להרגיש "יודעי ח"ן" - וכתוצאה מכך זורים היסטריה בציבור. 

העולם מתקדם בגלל אנשי מדע שרואים את התוצאות ולומדים על העולם מתוכן. הם מפתחים את העולם באמצעות הידע שהם מקבלים מהתוצאות. 

בלי דעות קדומות. 

לא עשיתי MRI - הפעלתי אותו. 

אם יש מקרים של גניבות של מחקרים במדעים - מדובר במקרים נקודתיים מאוד. ממש לא פוליטיקה. כולם עובדים ביחד וקיים שיתוף פעולה מדהים של אנשים שרק רוצים ללמוד ולפתח. 

אני רואה את זה בכל יום. 

זה שיותר קל לך להאמין לדודה שלך? שיהיה לך לבריאות. 

אני לא דורך על אף אחד - אני פשוט נגד הנסיון הזה להלך אימים על אנשים סתם כי משעמם לך. 

ולא ענית - כשאתה לא בחושך מוחלט - לא כואב לך הראש?אנונימי (2)

כי אתה יודע, האור הנראה הוא גם קרינה אלקטרו-מגנטית. 

פשוט מדובר בטווח תדירויות שהעין שלנו מסוגלת לקלוט. זה הכל. 

אז אם קרינה בתדירות 50 הרץ גורמת לך כאב ראש וקרינה בתדירות של 100,000,000,000 הרץ גורמת לך לכאבי ראש - מה מיוחד בתדירות של האור הנראה שהוא לא גורם לך לכאב ראש? 

אני חושב שזו שאלה לגיטימית. 

מה הקשר??אנונימי (4)

תקרא טוב ותראה שהוא אמר שכואב לו בMRI מהצפצופים,

הוא לא אמר שכאב לו הראש שם מהקרינה עצמה.

חוץ מזה, הוא דיבר על קרינה למשך זמן,

כי הקרינה של השנאי יוצרת חום והחום גורם לכאב ראש.

זה לא משנה כמה אתה אקדמאי או חוקר - בפועל הוא צודק!

והוא גם לא הפחיד אנשים, הוא רק אמר את מה שבאמת יודעים כיום.

ודרך אגב, אתה טכנאי או חוקר?

בדיקה של MRI אורכת כ-45 דקותאנונימי (2)

בהתחשב בכך שכמות הקרינה (הלא-מייננת) שהמכשיר מייצר הרבה יותר גדולה מכמות הקרינה של שנאי ביתי - הייתי מצפה שיכאב לו הראש גם מהקרינה במכשיר ה-MRI. 

חום נוצר גם מתנור ספירלה או מנורת הלוגן. אנשים נוטים להשתמש בשתי האפשרויות הללו ללא תופעות על טבעיות של כאבי ראש בלתי מוסברים. הכיצד? 
חום הוא חום וזה לא משנה איך הוא נוצר מבחינה פיסיקלית. 

לאורך זמן אתה אומר? מה עם חשיפה יומיומית של לפחות 15 שעות ביום לקרינה אלקטרומגנטית? כמו שכתבתי, אור הוא סוג של קרינה א"מ לא מייננת - אז למה זה לא גורם לאנשים לכאבי ראש? לסרטן?
בהנחה שהוא לא יושב בחושך מוחלט במהלך כל חייו - הוא נחשף להמון קרינה א"מ בכל צעד שהוא עושה.  

בפועל - הוא טועה. קרינה לא מייננת לא גורמת לכאבי ראש - אלא אם מדליקים אור חזק בהנג-אובר... 

כולם יודעים - יש קונצנזוס מדעי וחד משמעי שמה שהוא כותב זה שטויות. אין לאף אחד ספק בזה. 

חוקר - אבל במסגרת הלימודים וההכשרה הפעלתי גם מכשירי MRI. 

עדיין אין שום קשר - אדון חוקר פיזיקה!אנונימי (4)

אם אוסף חלקיקים שטס במהירות האור ופוגע בך לא מכאיב לך כלל,

אז גם כנראה שגם אוסף חלקיקים אחר (שהוא במקרה בצורה של פטיש 5 ק"ג)

שעף עליך רק במהירות 10 קמ"ש לא יזיז לך!

אתה סתם מגבב נתונים בלי שום הקשר לוגי ביניהם!

פוטון תמיד נע במהירות האור. תמיד!אנונימי (2)

קרינה א"מ היא פוטונים. אך ורק פוטונים ומהירות של פוטון היא מהירות האור - זה הקבוע היחיד שקיים למעשה לפי תורת היחסות. כל שאר הגדלים (כולל הזמן) הם משתנים. 

לכן, מדובר באותו אוסף חלקיקים בדיוק. 

אתה אפילו לא יודע את הבסיס של הבסיס בכל מה שקשור לקרינה אלקטרו-מגטנית וחבל. 

והוא גם חסר מסה לחלוטין. תמיד.אנונימי (2)

קרינת x, קרינת אור, קרינת מיקרו או קרינה של שנאי. 

מה שמשותף לכל הסוגים הללו הוא שהם אך ורק פוטונים - פוטונים חסרי מסה לחלוטין שנעים במהירות האור. 

זה הקשר הלוגי. יש? 

לא!אנונימי (4)

כי התכונות שלהם שונות לחלוטין.

וזה גם מה שמנסים לכתוב לך כאן כל הזמן..אנונימי (4)

גם כשיש מכנה משותף, אז כדי להבין את השינוי מסתכלים על ההבדלים.

משום מה, אתה מסתכל רק על המכנים המשותפים שנוחים לתיאוריה שלך, ורק על ההבדלים שנוחים לתיאוריה שלך...

למקרה שלנו, אני אביא לך דוגמה פשוטה:

אם מסך מחשב "מתרענן" כל 30 שנ' זה לא יפריע לעין... כל 5 שנ' זה גם לא כ"כ יפריע לעין..

אם הוא "מתרענן" כל 0.5 שנ' זה יציק לך בעין ולאחר כ-5 דק' זה יעשה לך כאב בעיניים..

ואם הוא "מתרענן" כל 0.2 שנ' זה יעשה לך תוך זמן יותר קצר כאבי ראש וסחרחורות..

ואם המסך "מתרענן" כל 0.04 שנ' זה כבר לא יכאב לך (זה יכאב אולי לאחר הרבה זמן וזה גם די סובייקטיבי)..

ואם הוא "מתרענן" כל 0.01 שנ' כבר אף אחד לא יבחין שהתמונה מתרעננת בכלל.

אותו הדבר לאורכי גל, הגלים משפיעים על הגוף רק בגלים באורכי הביניים ולא בגלים הצפופים מאד והמרווחים מאד.

כלומר, בתדרים נמוכים מאד וגבוהים מאד, הגוף כגוף שלם (כל עוד אנחנו לא מדברים על רמת המולקולה) לא ירגיש את השפעתם.

ההשפעה הישירה על הגוף תהיה רק בתדרי הביניים!

כמו שכתבתי - כל ההבדל הוא התדר של הפוטוןספק

התדר של קרינה שמחובר לשקע ביתי הוא 50 או 60 הרץ. 

התדר של קרינת מיקרו הוא בערך 10,000,000,000 הרץ.

התדר של אור נראה עם כמו תדר של מיקרו רק שצריך להוסיף לו עוד 6 אפסים פחות או יותר. 

אז אם תדר של שנאי גורם לכאב ראש, תדר מיקרו גורם לכאב ראש. למה אור נראה לא גורם לכאבי ראש? 
הרי כל פוטון של או נראה אנרגטי פי מיליון מפוטון של פוטון עם תדר מיקרו. (האנרגיה של הפוטון הולכת בצורה ליניארית כמו התדירות. E=hw כאשר h זה קבוע פלנק ו-w זו התדירות). (הזנחתי כאן שני פאי כי אין כאן איך לכתוב שני פאי... אבל זה חסר חשיבות כרגע). 

התדר של שנאי ביתי הוא מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד נמוך - תסתכל על מה שכתבתי למעלה. 

וזה מבלי להיכנס לכל הענין של: "מה בכלל גורם לך לחשוב שדווקא "תדרי ביניים" בעייתיים?"
לפי כל היגיון מדעי שהוא, ככל שהתדר עולה, אנרגיית הפוטון גדלה ולכן הוא צריך להשפיע יותר - וזה אכן מה שקורה וזו הסיבה שקרינה מייננת אכן מזיקה. 

אגב, הפולס שנותנים ב-MRI הוא בתחום של RFאנונימי (2)

כלומר, תדרי רדיו - זה אומר משהו מסדר גודל של: 10,000,000 הרץ. 
וגלים בתדירות הזאת נמצאים בכל מקום שבו יש קליטה של שידורי הרדיו של תחנה כלשהי. 

אז בכל מקום שבו יש קליטת שידורי רדיו, הבחור צריך לסבול מכאבי ראש. 

ויש היום גם ראוטרים וכו'. 

בקיצור, הבנאדם צריך לסבול מכאבי ראש כל החיים שלו בערך אם הוא רגיש לקרינה א"מ בתדרים האלה אבל הוא הכניס לעצמו לראש שכואב לו רק ממכשירים מסוימים. 

אתה בטוח שאתה חוקר???אנונימי (4)

כבר אמרו לך כמה פעמים!!!

בMRI כואב הראש בגלל הצפצופים החזקים, ולאו דווקא בגלל התדר.

ולא ידוע לי שבמקום שיש קליטה של רדיו או ראוטר יש כאלה צפצופים..

(הגדלתי לך כאן את הכתב, אולי זה נמצא בתדר שזה יעזור לך לקלוט!!)

ושוב פעם, מערכת הכאב של המוח של האדם מצליחה לקלוט באופן ישיר כאב רק בטווח תדרים מסויים.

אפילו אם תהיה באזור שיש בו קרינה רדיואקטיבית חזקה, אתה לא תרגיש במיידי כלום.

(אא"כ, מתלווה לקרינה דברים נוספים שלא קשורים לקרינה עצמה.)

למה? כי הגלים של הקרינה הרדיואקטיבית כ"כ צפופים שמערכת הכאב של הגוף לא מצליחה לחוש את השפעתם בצורה ישירה.

רק לאחר שהשינויים הקטנים שהקרינה יוצרת בגוף יהפכו להיות גדולים, הגוף יחוש בכאב,

אבל זאת השפעה עקיפה של הקרינה, ולא השפעה ישירה של הקרינה.

עם כל הודעה שלך, אני מסכים יותר ויותר עם 'שמח לעזור'.

פשוט כנראה שאתה חוקר כמו שיאיר לפיד הוא דוקטור!

(כלומר התואר שמוצמד לך הוא פיקטיבי ולא אמיתי)

לחלוטין. לפי קצב השטויות שאתה כותב פה ברצףאנונימי (2)

אני גם בטוח שאתה לא. 

קודם כל, הוא כותב שקרינה של שנאי גורמת לו לכאבים וגם קרינת מיקרו. קרינת RF נמצאת ביניהם. אז יש "קפיצות"? הוא סובל מתדרים בצורה סלקטיבית? 

דבר שני, אם יש קרינה מייננת עם תדירות מספיק גבוהה ובעוצמה מספיק חזקה - אתה תרגיש ועוד במיידי. לזמן מאוד קצר כי אחרי זה פשוט לא תהיה, אבל אתה ועוד איך תרגיש. 

אפשר לפרק ככה תאים לגורמים בצורה מהירה כדי שההרגשה תהיה מיידית. 

שוב, זה תלוי בתדירות ובעוצמה כמה מהר - אבל זה בהחלט יכול לקרות. 

צר לי שאתה לא בקי בתחום ואתה משליך את חוסר הידע שלך עלי - אבל זה לא משנה את העובדות. 

והעובדה היא - שאתה סתם מקשקש בלי טיפה אחת של ידע. 

אתה מבין? אני תוהה איך לא כואב לו כל היום...אנונימי (2)

הרי כל היום הוא נמצא בסביבה של תדרי RF בעוצמות שונות וזוהי תדירות שנמצא בין קרינה של שנאי - שהיא מאוד נמוכה, לבין קרינה מיקרו - שהיא התדירות של מכשירים סלולריים. 

אז בדיוק בתחום הזה שנמצא ביניהם יש פס תדרים שלא משפיע עליו? כלומר, יש פס תדרים שכן (תדר נמוך - שנאי) ופס תדרים שלא (קרינת RFׂׂ) ושוב פס תדרים שכן (קרינת מיקרו)  ושוב פס תדרים שלא (קרינת אור נראה)? 

אתה יכול להסביר לי איך זה בדיוק מסתדר עם התיאוריה שהמצאת לגבי תדרי ביניים? 

אתה בטוח שאין לך OCD?אנונימי (4)

כמה פעמים אפשר לכתוב לך???

אני אכתוב את זה עכשיו בהכי גדול שאפשר -

ציפצופים

כשהוא עושה MRI כואב לו מהציפצופים

אני אפילו אנקד לך את זה (אולי זה יעזור)-

צִיפְצוּפִים

אני לא מבין איך בנאדם שמתיימר שיצמידו לו את התואר חוקר, לא מבין דברים כ"כ פשוטים!!!

בלי קשר ל-MRI - הוא עדיין מוקף בקרינת RF כל היום!אנונימי (2)

איך אתה חושב שאתה שומע רדיו? גלים אלקטרומגטיים שקיימים במרחב. גלים בתדרי RF. 

אז איך לא כואב לו הראש כל יום כל היום? הוא יושב בתוך כלוב פארדיי? 

ואני גם די בטוח שאתה לא יודע מה זה OCD... 

אבל עכשיו כבר הטענה שלך לא מתחילה בכלל!אנונימי (4)

כי הטווח של גלי הרדיו לא נמצא בין טווחים התדרים שהגוף חש בהם,

הגוף מרגיש רק גלים שהתדר שלהם יותר נמוך.

ומזל שאתה יודע מה אני יודע ומה אני לא...

דרך אגב, היה לי חבר שהיה לו "שבץ מדומה" (כנראה בעקבות פלישה של וירוס, נוצרו לו דלקות/בצקות במוח), ובתקופה שהתפתחו לו הדלקות הוא טען שכשיש מטען מחובר לחשמל בחדר זה עושה לו כאבים חזקים בראש.

עשינו עליו ניסוי - לקחנו אותו לחדרים בפנימיה, ובחלק מהחדרים חיברנו מטענים לחשמל והסתרנו את חלקם מתחת לבגדים וכד' ובחלק אחר מהחדרים לא חיברנו כלום.

כיסינו לו את העיניים בבד, והסתובבנו איתו בחדרים של הפנימיה (כ20 חדרים)..

לא רק שהוא הצליח לומר לנו ב100% (לא היה חדר אחד שהיתה לו טעות) באיזה חדרים יש מטענים שמחוברים לקיר,

הוא גם הצליח למצוא בעיניים מכוסות את המטענים שמחוברים לחשמל תוך שניות ספורות (גם את אלה שהיו מכוסים בבגדים), הוא גם מצא דברים שלא אנחנו חיברנו כמו שנאי של אורגן.

לאחר שהוא התרפא הוא הפסיק לחוש בזה.

כנראה שאדם "רציונלי" כמוך לא היה מאמין לזה גם אם הוא היה שותף לניסוי,

אבל מה לעשות, זה היה מדוייק מדי בשביל שנוכל להגיד שזה לא נכון!

אם זה מסרטן או לא, אין עדיין שום הוכחות לא לחיוב ולא לשלילה.

אם חלק מהאנשים יכולים לחוש כאב כשהם קרובים לזה, זאת עובדה שאין אפשרות להתווכח איתה!

ולא יעזור לך כמה זה לא יראה לך (כחוקר פיקטיבי) כדבר לא הגיוני.

ננסה להסביר לך שוב:אנונימי (2)

תדרי רדיו נמצאים בתחום שבין תדר מאוד נמוך - כמו שנאי ולבין תדרי מיקרו - קרינה סלולרית. 

עכשיו לאט לפי הסדר: תדר של שנאי (חשמל ביתי), תדרי רדיו, תדרי מיקרו (סלולר). 

אז אם תדר של שנאי גורם לו לכאבים ותדר מיקרו גורם לו לכאבי ראש - אז למה תדרי רדיו לא עושים את זה? 

שוב:

תדר של שנאי - 50 הרץ

תדר רדיו - ג'יגה הרצים בודדים.

תדר מיקרו - עשרות ג'יגה הרצים.

יש?

כן, אני גם עשיתי ניסוי - יש לי חבר שמסוגל לזהות לפרקונים וחדי קרן. קשרנו לו את העיניים ובדקנו אם הוא יגלה את כל הלפרקונים וחדי הקרן שנמצאים בחדר.

הוא לא מצא אפילו אחד!!! מדהים!!!

סיפורים כאלה אתה מוזמן בהחלט לספר לסבתא.

יש כמה אפשרויות לניסוי שלכם:אנונימי (2)

1. עבדו עליך וקנית את זה. 

2. פנימיה - כל החדרים נראים בדיוק אותו הדבר וכל השקעים נמצאים באותן מקומות. לא מאוד מסובך. 

3. המצאת אותו ממש עכשיו. 

אני בטוח שיש עוד אפשרויות אבל אלו הן הסבירות ביותר. 

אדון חוקר?אנונימי (4)

1. אני יזמתי את הניסוי ויצרתי אותו בעצמי.

2. זו פנימיה של דירות, והוא ידע כבר בכניסה לכל חדר אם יש שם מטען מחובר (הוא לא היה צריך להיכנס).

3. שלילי! זה היה לפני 6 וחצי שנים, כשעוד הייתי בישיבה...

4. אתה רואה שיש לך OCD? פשוט יש לך חשיבה כפייתית, אתה לוקח את המציאות ומשעבד אותה לפי מה שאתה חושב!

גם אם אין לך בדיוק OCD, אז יש לך מחלה כפייתית דומה כנראה. (אולי תעשה עליה מחקר?)

5. אתה רואה אדון חוקר, הניסויים שלך לא מצליחים, אז כנראה שאתה צריך לעשות הסבת מקצוע!

סיפור יפה. ומה אתה חושב על ניסוי הלפרקונים שלי?אנונימי (2)

חדי הקרן? 

באמת, תהיה קצת יותר רציני מסיפורי אגדות אם אתה רוצה אי פעם להילקח ברצינות באיזשהו תחום בחיים שלך. 

זה מה שבדיוק אמרתי!אנונימי (4)

שגם אתה מסכים שהניסוי שלך נכשל!

אז כנראה שכל התיאוריות שלך מלכתחילה לא היו נכונות!

הסיפור שלי הוא עובדה, עכשיו תתמודד איתו..

לא עשית ניסוי כזה, אז גם אתה לא יכול לשלול את התוצאות שלי.

אמרת שבמחקר אין פוליטיקות - תוכיח זאת!

כל מה שאתה עושה עכשיו, זה בדיוק פוליטיקה ודיפלומטיה שמתעלמת מהמציאות!

אני התכוונתי שזה סיפור מאוד יפה לילדים לפני השינהאנונימי (2)

אם הוא אמיתי? סביר להניח שלא. 

ואם נניח שהוא אמיתי - האם הוא היה תחת איזושהי בקרה? בטוח שלא. 

נשמע לי שחברים שלך הסתבלטו עליך קצת. 

הסיפור שלך הוא לא עובדה. הוא סיפור שאתה מספר וגם אם הבסיס שלו קרה - ואני מטיל בזה ספק - הוא ודאי לא קרה כפי שאתה מנסה לתאר אותו. 

אני לא יכול להוכיח לך שסיפור שכלל לא התרחש לפני 6 שנים מעולם לא התרחש . 
תוכיח לי שישו לא הלך על מים... אתה רואה? אתה לא יכול - זו פוליטיקה שמתעלמת מהמציאות... 

תתחיל ללמוד משהו תעסוק קצת במחקר, תתחיל לחשוב בהיגיון (הכי חשוב) ותחזור. 

תגיד , אתה חוקר?אנונימי (4)

כדי לשלול את הטענה אתה צריך ליצור ניסוי זהה,

ולהראות שהתוצאה הראשונית לא הייתה נכונה,

או לפחות שיש אפשרות למסקנות שונות.

זה כלל מחקרי בסיסי!!

אני יזמתי ויצרתי את הניסוי,

והחבר לא ידע על זה מראש, עד שלקחתי אותו לפנימיה.

אתה ממשיך עם הפוליטיקה הצבועה שלך!

(כנראה למדת את זה בפקולטה שלך)

קודם כל צריכים ניסוי - לא היה ניסוי ראשוניאנונימי (2)אחרונה

אתה מספר על סיפור שקרה לך לפני 6 שנים... עם כל הכבוד - זה לא ניסוי ולא נותן שום דבר רלבנטי. 

ניסויים בנושא עשו מספיק וכולם הראו את אותן התוצאות - זה לא משפיע. 

שוב, סיפורים מספרים לסבתא. 

אם אתה רוצה שמישהו אי פעם ייקח אותך ברצינות, כדאי שתפנים את זה. 

אם סיפורים כאלה היו הוכחה למשהואנונימי (2)

אז גם אורן זריף ואורי גלר הם בעלי כוחות על טבעיים... 

אתה מבין את הבעיה? 

ראיתי את חלקם בפרסומות, אבל אני לא יודע מי הם..אנונימי (4)

אבל אתה יודע שה-MRI הומצא על בסיס רפואה שהייתה נחשבת עד לפני כ15-20 שנה כאלטרנטיבית?

פשוט היו פיזיקאים שלא היה "רציונלים" כמוך והחליטו לבדוק ספציפית את הרפואה האלטרנטיבית הזאת...

והם גילו שאפשר להעביר את אותה "רפואה אלטרנטיבית" לכלים מדעיים.

אתה יודע גם שרופאים מהדסה עין-כרם הולכים להשתלמויות של רפואה אלטרנטיבית?

(אני יודע על אחת מנאות-גולן שרופאים מהדסה עין-כרם עובדים איתה ושולחים אליה לקוחות)

ברור שחלק הארי של הרפואה האלטרנטיבית זה סתם אנשים שרלטנים שמנצלים את המצוקות של אנשים חולים (בעיקר סופניים), ומה שהם עושים/אומרים זה שטויות במיץ עגבניות!

אבל יש מעטים שאי-אפשר לזלזל בהם!

אחרי הכל גם הרפואה כיום יודעת שהיא יודעת רק פסיק מהאתגרים שהקב"ה ברא להם.

ואני לא יודע אם אורן זריף, אורי גלר, אוגול וכד' הם מהשרלטנים השקרנים או מהמעטים,

אבל אני משער שזאת שהרופאים מהדסה משתפים איתה פעולה, זה רק לאחר שהם וידאו שהיא לא משקרת.

על מה אתה מקשקש?אנונימי (2)

ה-MRI והרעיון שלו היו קיימים כבר בשנות ה-50. שום "רפואה אלטרנטיבית" ושום נעלי בלט. 

אם אין לך מושג על מה אתה מדבר - אז פשוט אל תדבר. 

יש לזה הסבר קלאסי, יש לזה הסבר קוונטי - מדובר על עשרות רבות של שנים ומחקר. שום קשר בעולם לרפואה אלטרנטיבית. כלום. אפילו לא בצחוק. 

דעתי על "רפואה" אלטנרטיבית לא קשור לכאן. (אבל אתה יכול לנחש אותה). 

לגבי רוב המטפלים אני מסכים איתך. לגבי המיעוט - אני לא. 

מבחינת רופאים - זה פשוט כסף קל ומעבר לזה - יש דרישה והם מספקים אותה. הם מעדיפים לעשות את זה בעצמם למרות שהם לא מאמינים בזה במקום שהמטופל יילך להשד יודע לאן ויקבל טיפול שמי יודע מה יעשה לו. 

אני הכרתי רופא כזה באופן אישי ומאוד מאוד טוב שהיה עושה דיקור סיני למטופלים שלו - הוא אמר להם שאין שום סיבה לחשוב שזה עובד אבל אם הם רוצים, אז הוא למד את זה והוא מוכן לעשות להם. 

אבל זה לא משנה - יש סיפורי סבתא גם על אורן זריף וגם על אורי גלר (שאני לא חושב שטען שה"כוחות" שלו עוזרים לריפוי משהו) - ככה שסיפורי סבתא מספרים לסבתא. 

הסיפור שלך, הוא סיפור סבתא. 

טוב,אנונימי (4)

אם המציאות היא מבחינתך סיפורי סבתא..

כלומר שמבחינתך, המונחים: מציאות = סיפורי סבתא

התעלמות כפייתית מהמציאות = מחקר מדעי.

אז אני מעדיף לשמוע סיפורי סבתא, מאשר ללמוד מאדם שיש לו חשיבה כפייתית!

רק פעם הבאה תביא מראש מילון כדי שנוכל להבין אותך,

וכך לא נבזבז זמן רק על אי הבנת המושגים.

עזוב אותו, לא צריך לרדת לרמה שלו.שמח לעזור
צודק, אני טעיתי!אנונימי (4)

הייתי צריך להפסיק עם הדיון הזה מזמן..

זו לא המציאות - זה סיפור שסיפרתאנונימי (2)

אני יכול להביא לך אינסוף סיפורים על מתקשרים עם חייזרים שאנשים נשבעים שהם קרו באמת. 

יש עובדות. 

אתה טועה. עובדה. 

חוץ מהתדר - מה שונה בין הפוטונים?אנונימי (2)

כל הפוטונים נעים במהירות האור, חסרי מסה, בעלי ספין 0 וסטטיסטיקה של בוזונים. (זה נובע מכך שיש לו ספין שלם). 

רגע, אז ב-MRI כאב לך הראש.אנונימי (2)

מה קורה כשאתה לא נמצא בחושך מוחלט? גם אז כואב לך הראש? 

העולם מתקדם בגלל אנשים שחוקרים דברים ללא דעות קדומות ומנסים להגיע לאמת על סמך תצפיות. לא על סמך אמונות. 

אם אצלך בבית החשמל לא תמיד נדלקחי בסרט
אז כדאי שתטפלו בזה
ולעומת זאת, הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטןאנונימי (2)

מביא את המחקר הבא - הגדול והמקיף ביותר שבוצע בתחום והתפרש על מספר שנים: 

http://www.iarc.fr/en/media-centre/pr/2010/pdfs/pr200_E.pdf

http://www.iarc.fr/en/research-groups/RAD/INTERPHONEStudyProtocol.pdf

כמו כן, מחקרים של משרדי הבריאות הבריטי, הדני, השבדי, הגרמני ומחקר משולב של מדינות צפון אירופה לא מצאו שום קשר בין דיבור בטלפון סלולרי לבעיות בריאות כלשהן כולל סרטן.

קישורים אתה יכול למצוא בקלות בגוגל.  

קצת מצחיק שמישהו שמתיימר לעסוק במחקראנונימי (3)

מביא מקורות שכאלה בדיון כזה

מה הקשר 200MHz?משה

50Hz אפשר להבין (תדר של זרם חילופין בארץ)

220V (או ליתר דיוק 230v) - גם כן אפשר להבין

מה הקשר 0.2GHz ?

אנונימי ושמח לעזורהמתיקות שבשכחה

שבוע הבא תיפתח תחרות דיבייט בנושא מודל האטום של בוהר מול מודל האטום של רתפורד!

בואו מוכנים!! 

אני קצת בהלם מזה שעקבתי אחרי הדיון, על מי אני עובדת?- אחרי הויכוח בין שניכם,

היה מחכים וחסר מסקנה כוללת! אשריכם יהודים אמיתיים..

אני אחסוך לך - 2 המודלים שגויים.אנונימי (2)

תשבע..אתה וקולומבוס יכולים להתחרות על תואר-המתיקות שבשכחה

בעלי הגילויים המפתיעים.

וכן, אני זוכרת שקולומבוס לא באמת גילה את אמריקה.

(כמעט באותו האופן שאני מודעת לאי נכונות התיאוריות..)

בכל אופן, בהתחשב בעובדה ששתי התיאוריות למודל האטום נבנו האחת על גבי השניה, ברור לי שאין כאן *באמת* מקום לוויכוח.

צא מה אנונימיות, אין כאן ממה לפחד

יהיה נחמד להכיר אותך..

הרבה חדות, ציניות, קצת ידע פה ושם

אכן... את אמריקה גילה אמריגו וספוצ'י אנונימי (2)

האמת היא שאני לא בטוח על שם מי נקרא מודל האטום הנוכחי (שאנחנו חושבים שהוא נכון).

המודל האחרון שנקרא על שם של מישהו היה באמת בוהר, אבל גם הוא עבר תיקונים די משמעותיים...  

אנונימיות זה כיף. זה שקט... 

נההה...המתיקות שבשכחה

קשה לי להאמין למישהו שאפילו שם מפוברק לא יכול להביא..

חותמת האנונימיות מיותרת כל כך לדעתי..

ואני מאוכזב שיצאת בלי מסקנה כוללת.אנונימי (2)

אני חושב שהמסקנה די ברורה. 

איך מתחבריםנחלת

לאליאקספרס שמגיבה בהודעה בערבית (לאחר מילוי הפרטים)?

מה עושים?

תודה!

את עם סינון שייתכן שמשבשפ.א.אחרונה

מציע שתבקשי עזרה ממישהו שיש לו אינטרנט רגיל בלי סינונים וחסימות, תתני לו את פרטי החשבון שלו באלי אקספרס, הוא/היא ייתחברו ויגדירו באזור האישי את השפה.

עברית (או אנגלית).  

ואז תבדקי האם מסתדר לך במחשב שלך.   

הודעת פישינגשאלה14

הי,

שלשום בלילה קיבלתי הודעת סמס ממספר לא מוכר שחשבון האשראי שלי נחסם בשל פעילות חריגה בכרטיס האשראי וקישור כדי לשחרר את החסימה של האשראי.

לחצתי על הקישור ובאותה שניה אמרתי לעצמי שברור שזה לא באמת חברת האשראי אבל כבר נכנסתי לקישור ויצאתי מיד. הספקתי רק לראות שמבקשים כל מיני פרטים למלא, לא ראיתי מה כי יצאתי מהר.

יש מצב שרק על בסיס לחיצה על קישור יש להם גישה למכשיר עכשיו?

תודה. 

מירב הסיכויים שהכל בסדר ולא קרה כלוםפ.א.

השאלה הזו מאוד נפוצה, והתחושה של "רגע אחד של חוסר תשומת לב" מוכרת לרבים. בוא נעשה סדר כדי להרגיע את הלחץ ולהבין מה רמת הסיכון.

האם עצם הלחיצה מסוכנת?

ברוב המוחלט של המקרים, לחיצה בלבד ויציאה מהירה לא מאפשרת להאקרים "להשתלט" על המכשיר.

התקיפות האלו (שנקראות "פישינג") מבוססות בדרך כלל על הונאה חברתית – הם צריכים שאתה תזין את הפרטים (תעודת זהות, מספר כרטיס, קוד סודי) כדי לגנוב אותם. אם סגרת את הדף לפני שהקלדת משהו, הם לא קיבלו את המידע הזה.

מתי בכל זאת יש סיכון מסוים?

קיימים מקרים נדירים יותר שבהם עצם הכניסה לאתר עלולה להזיק:

- הורדת קובץ אוטומטית: אם ברגע הלחיצה ירד קובץ למכשיר (בדרך כלל באנדרואיד זה נפוץ יותר) והתקנת אותו, זה עלול להיות וירוס/תוכנת ריגול.

- ניצול פרצות בדפדפן: תקיפות מורכבות מאוד שיכולות להחדיר קוד רק מעצם הטעינה של הדף. אלו מקרים נדירים שמשמשים בדרך כלל נגד מטרות ספציפיות ולא בהפצה המונית של הודעות SMS.

- איסוף מידע ראשוני: בעצם הלחיצה, התוקף יכול לדעת שהמספר שלך "חי", באיזה דפדפן אתה משתמש ומה הכתובת ה-IP שלך. זה לא נותן להם גישה למכשיר, אבל זה מסמן אותך כיעד פוטנציאלי להודעות נוספות בעתיד.

צעדים מומלצים לביטחון (מה כדאי לעשות עכשיו?)

למרות שיצאת מהר, כדאי לבצע כמה פעולות פשוטות ליתר ביטחון:

- בדיקת "הורדות": היכנס לתיקיית ההורדות (Downloads) בטלפון וודא שלא ירד שם קובץ חשוד בזמן הלחיצה. אם מצאת קובץ שלא זיהית – מחק אותו מיד.

- ניקוי היסטוריה וקוקיז: כנס להגדרות הדפדפן (כרום או ספארי) ונקה את היסטוריית הגלישה וה-Cache מהשעה האחרונה שבה זה קרה.

- עדכון תוכנה: וודא שמערכת ההפעלה של הטלפון והדפדפן מעודכנים לגרסה האחרונה. העדכונים האלו חוסמים בדיוק את הפרצות שמאפשרות "הדבקה" מעצם הלחיצה.

-  ערנות מוגברת: מכיוון שהם יודעים עכשיו שהקישור נפתח, ייתכן שתקבל הודעות מתוחכמות יותר בעתיד. לעולם אל תלחץ על קישור שנשלח ב-SMS לגבי חובות או חסימות – תמיד היכנס עצמאית לאפליקציה הרשמית של הבנק או חברת האשראי.

לסיכום: אם לא הקלדת פרטים ולא הורדת קובץ, רוב הסיכויים שהכל בסדר ואתה יכול להמשיך בשגרה.

תודה. זו בדיוק התשובה שקיבלתי מהצט גיפיטי.שאלה14

רציתי לדעת מניסיון מקצועי של אנשים, מעבר לצאט גיפיטי שבדקתי איתו כבר.

חברה שלי שלחו לה לפני כמה זמן הודעה אחרת. נכנסה חקישור הזינה פרטים והשתלטו לה על הפלאפון כולל מחיקת תמונות, הוציאו שיחות לאנשי קשר ועוד.

איך לדעת אם גם רק כניסה לקישור יכולה לעשות זאת? 

כניסה לקישור יכולה תיאורטית להביא לשתילת תוכנהפ.א.אחרונה

לשאיבת פרטים מהנייד.  

ככה למשל הותקנה הרוגלה המפורסמת של NSO.

בלי שהמחזיק בנייד צריך להקיש פרטים ומידע.  

הסיכוי לכך אפסי.  רוגלות מתקינים על מכשירים של אנשים ספציפיים שרוצים לעקוב אחריהם למטרת האזנות ומשיכת התכתבויות שלהם.  

הפישינג מטרתו להשיג פרטי אשראי.  את זה משיגים באמצעות פיתוי להקיש את הפרטים באתר מתחזה.

ואתה עצרת בזמן ולא הקשת את המידע שהם מחפשים.     

המהפכה של ה-Search Console: כבר לא דוחות, אלא שיחהfayzak

חברים, העדכון החדש ב-GSC (כלי מנהל האתרים) משנה את כל מה שהכרנו. האפשרות החדשה לשאול את ה-AI שאלות ישירות על הדאטה של האתר היא Game Changer אמיתי.

במקום לחפור שעות באקסלים, אפשר פשוט לשאול: איזה מיקום אני על קידום אתרים למשל  או כמה חשיפות היה לי לביטוי יועץ קידום אתרים. הכלי פשוט מנתח ומביא לכם את התשובה תוך שניות.

נשמע מענייןמשה

ננסה את זה מחר על GSC של אתר גדול שיש לי.

בהצלחה משהfayzakאחרונה

אם תצטרך עזרה אתה יכול לפנות אלי

ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

ווטסאפ בעצם על אמולטור אנדרואיד?משה
מה שאני מכיר זה את תוכנת Bluestacksשמוליק123
תודה אבל לא מצליח להוריד ווצאפיאיר גדסי

אני מוריד את האימולטר הזה

ואז אני מוריד את  ווצאפ הרגיל והוא רוצה לאמת את המספר שלי באס אמ אס ואין לי

אמורה להיות אפשרות אימות בהודעה קוליתמחפש אמת
בכל אופן בעבר היה 
לי היה ככה פעםניגון של הלבאחרונה

הבעיה היא לא בסוג אימולטר אלא בדרך אימות של ווצאפ, לא משנה איך ומאיפה תנסה להיכנס הם יבקשו לאמת איכשהוא את המספר, תנסה לחפש אימות בהודעה קולית, לפעמים יש

בקרוב יהיה אפשר לראות את ביצועי רשתות בגוגלfayzak

ג’ון מולר הכריז עכשיו בלינקדאין על פיצ’ר חדש שמאפשר לראות את ביצועי התוכן מהאתר ומהסושיאל ישירות בכלי מנהל האתרים. עדכון קטן — אבל סופר שימושי.

כושר פלייאני הנני כאינני

יש למישהו? לפני תקופה פתאום הפסיק לעבוד לי בפלאפון ולא נמצא יותר בחנות אפליקציות..

נעלם!!!!!נחלת

בס"ד

אתמול שלחתי לזיויק רשימת ספרים ארוכה (כתבתי אותה וחשבתי עליה שעה ארוכה, כשהיא מקוטרגת 

סימנתי ב* והיא......נעלמה!

חיפשתי אחריה בדרכים שונות. יש דרך למצוא אותה באיזה מקום? (גם בספאם ואשפה, וסימניות, לא מצאתי)

אולי מכיוון שבמלבן  שבו כתוב לפני יציאה שזה לא נשמר (או משהו כזה), זה קרה?

מדוע בלחיצה על הכוכב הריק למעלה, היא לא נשמרה?

תודה!

🤔זיויקאחרונה
אפליקציית לוח שנה עברי לאחר העדכון מציגה חגים לועזמתואמת

לועזיים.

מישהו יודע איך מבטלים את זה? מציק לי ממש...

(מקווה שזה הפורום המתאים)

לי עבד משהו כזהפצל"פ

תנסי להיכנס לאפליקציה יומן המובנית של גוגל

בצד ימין למעלה יש לך 3 קווים שוכבים תלחצי עליהם

ואז למטה יהיה לך הגדרות תיכנסי

ואצלי בהכי למטה של ההגדרות יש "חגים"

ואז יופיע לך כתובת המייל שלך ומתחת יש אופציה של חגים מקומיים וחגים דתיים אז תנסי לבטל אותם שם וזה אמור לבטל את זה גם בלוח עברי נראלי

תודה! ניסיתי לחפש, ואין שם אופציה כזו...מתואמת
עכשיו מצאתי והצלחתי, תודה!מתואמת
הכוונה לבאיזה עמוד היא נפתחת?חופר
אם כן- אז בעבר היא היתה נפתחת בעמוד האחרון שבו פתחו אותה, ולפני כמה זמן הם שינו את זה לעמוד קבוע שאפשר לשנות מה הוא יהיה בהגדרות
לא זה מה ששאלתי... תודה!מתואמת
הבנתי, סליחה על אי ההבנה.חופר

לא קלטתי שאת מדברת על "חגים" ולא על תאריכים.
באיזו אפליקציה מדובר?

אפליקציה שהשם שלה הוא פשוט לוח שנה עברימתואמת
הסמל שלה זו או א' אדומה על רקע לבן ומסגרת אדומה
יש לי אותה, אני לא רואה 'חגים' לועזייםחופר

ככל הנראה הם מגיעים ממלוח אחר שלך שמוצג באפליקציה.
שלושה פסים למעלה-> חשבונות. ושם ברשימה תיראי מה הוא מציג לך

זה הציג אותם רק אחרי העדכון של האפליקציהמתואמתאחרונה
אבל ב"ה הצלחתי לבטל את הצגתם.

אולי יעניין אותך