בס"ד
חינכו אותנו מאז ומתמיד שאלכהול וסמים זה לא טוב
שזה קטע של נוער שולים וכאלה
אבל בדוגרי למה?
מה הבעיה בזה?
(אני מבינה שיש כאן הרבה ילדים שמנת או ילדים בכללי שפשוט לא מבינים מאיזה מקום השאלה הזאת מגיעה אני מצטערת מראש
)
בס"ד
חינכו אותנו מאז ומתמיד שאלכהול וסמים זה לא טוב
שזה קטע של נוער שולים וכאלה
אבל בדוגרי למה?
מה הבעיה בזה?
(אני מבינה שיש כאן הרבה ילדים שמנת או ילדים בכללי שפשוט לא מבינים מאיזה מקום השאלה הזאת מגיעה אני מצטערת מראש
)
שאנשים חושבים שזה בא ממקום של בריחה..
כשיש לאדם צרה, הוא ילך לשתות, כדי לשכוח מזה. אבל זה לא הפיתרון..
לא יודעת אם תמיד זה בעיה,אבל ברוב המקרים נוצרת מזה בעיה..לרוב האדם בחוסר הכרה, עושה דברים שטותיים שעלולים לפגוע בסביבה שלו..
אין שום בעייה באלכוהול אם לא משתכרים,זה מאוד טעים.
סמים-אני מתלבט.
זה כבר יותר מסוכן ואפשר להבין למה מתנגדים מצד שני,סמים טבעיים כמו מריחואנה לא מזיקים לגוף (ובוודאי שפחות מסיגריות)
בכל מקרה אין לי שום רצון לגעת בזה כי זה הרבה יותר מסוכן,אבל אלכוהול זה טעים.
כמו שאמרו פה
זה סימפטומים של בריחה
בריחה מקושי
או בריחה מהתמודדות שנוצרה בעקבות הקושי
[תירוצים כמו "זה טעים"- "זה משחרר"- לא באמת אמיתייים פה]
ואז מכסים את זה ברצון "לטעם ממנעמי החיים שהעולם ה 'אפל' מציע לנו"-
כביכול זה 'מבגר' ו 'משחרר' ונותן 'חוויה טובה'
אנשים חושבים ככה, הם לא מבינים
בעומק העניין
מתוך ייאוש
מתוך רצון לברר מה יש פה.....
אם תרצי
זה פחות או יותר ........ אני חושבת. אפשר לצאת מזה. והקב"ה מאמין בכל אחד. אנחנו צריכים להאמין בעצמנו וביכולת שלהם לצאת מזה.
לאמין בטובה שלהם שמוסתר ע"י כל כך הרבה קליפות.
<ר>כישוף כושלבס"ד
מה הבעיה להתמכר לבריחה?
למה לי להתמודד עם יש משו שמאלחש את הכאב?
אם מדובר בבעיה גדולה-
צריך לפתור אותה ולא לברוח.
כי הבעיה לא תיעלם, אלא פשוט תחכה עד לזמן בו היא תצוץ..
בס"ד
עוד משו שדיקלמו לנו תמיד?
אלכוהול וסמים יכולים לגרום להתמכרויות קשות, ופשוט תראי מי הנוער שיושב בלילה ומעשן כל מיני דברים ושותה אלכוהול... בדרך כלל החבר'ה הכי גרועים.
פסוק בתורה שאומר "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"
אלא שהם יכולים להיות מאוד הרסניים אם לא משתמשים בהם נכון.
אלכוהול הוא לא מסוכן. אפשר לשתות יין, והרבה פעמים שותים גם משקאות יותר חריפים. "יין ישמח לבב אנוש".
הבעיה היא שאם משתכרים זה יכול היגמר רע. מאוד. האם הראשון שהשתכר בתנ"ך היה נח, לאחר שיצא מהתיבה, וזה לא נגמר שם בטוב. ואם מתמכרים זה בכלל רע.
סמים- כנ"ל. יש מדינות בעולם שבהם סמים קלים זה חוקי. בהולנד את יכולה לקנות את זה ביחד עם כוס קפה בסטארבקס. כל אמסטרדם מסריחה מזה. חולים קשים יכולים לקבל בארץ אישור מיוחד לעשן סמים כדי להקל על הכאבים מהמחלה. לעומת זאת, כולנו שמענו ממקור ראשון או שני או חמישי על הבעיות שיש בסמים. ההתמכרות, הנזק הנפשי והפיזי, הגמילה הקשה.
בארץ זה לא חוקי, כי הרבה יותר קל להתמכר לזה מאלכוהול, וזה יותר מסוכן, לטווח הארוך.
אני לא מבינה בנושא ממש טוב (ב"ה לדעתי
), אבל זה בכללי. את יכולה לבדוק, יש הרבה ספרים והרצאות בנושאים האלו.
תוכל להסביר בבקשה איך זה מגביר את הפשיעה (?) מחזק את הטרור (???) ומבזבז כסף למדינה?
ולא כתבתי בשום חלק שזה לא. לא צריך ישר לתקוף ש"את אכן לא מבינה ממש בנושא ויודעת מה שתמיד אמרו לך". תנסה להיות קצת נחמד.
שאלכוהול לא נועד לבני נוער.לפחות לא למי שמגדיר את עצמו כבנים ובנות של מלך.אלכוהול ברוב הפעמים פשוט גורם להוללות ולשחוק וקלות ראש,וה' שונא את הדברים האלה.
וסמים פשוט הורסים את הבריאות הנפשית של הבן אדם.את כל צלילות המחשבה הקיימת.
זה יכול להרוס לבן אדם את החיים,רוב הסמים גורמים להזיות,יש גדולות ויש קטנות יותר..
וזה אפילו יותר מבריחה,זה יצירת עולם חדש משלך.עולם דמיוני שלא קיים,עולם שכביכול מרגיש טוב יותר,
אבל הוא רק אמצעי לבריחה מהחיים האמיתיים.
ורק שתדעי עישון סיגריה הרבה יותר מסוכן מסמים..כי יש בסיגריה את החומר ניקוטין שגורם להרס הגוף,
ולהתמכרות הכי גבוהה ולכן הכי קשה להפסיק את זה.
וסם המריחואנה,גם אם לוקחים אותו בשביל הגוף ובשביל הבריאות שלו,
גם הוא גורם להזיות ולתחושות סחרור גדולות,ובמיוחד לצחוק וקלות ראש,
וזה פשוט לא בריא לנפש.זה לא מתאים לבנים של מלך להתנהג ככה.
אבל
באמת מהיכרות זה לא שווה את זה זאת אומנם בריחה מבעיה אבל זה יוצר עוד בעיה
אין אנחנו(חלקנו לפחות)נמצאים בתוך הרבה ייאוש אבל הדברים האלה רק מגבירים את הייאוש
זה מעגל שלילי שקשה מאד לצאת ממנו
(ואני אומרת את זה מהיכרות אם כל מיני מתמכרים זה אפעם לא עוזר ורק מגביר את הייאוש)
זה חינוך נכון מאד!!
באופן כללי את יכולה להסתכל בויקיפדיה שלדעתי הוא מספיק אובייקטיבי...
הוא מביא שם טיעונים בעד ונגד ואת תחליטי...
אבל בתכלס תשאלי אנשים שמכורים לזה אם זה טוב להם, אם זה כיף להם, אני מוכן לשים כסף ש99% יגידו שלא...
כי זה לא באמת גורם לך להרגיש טוב...
זה דימיון, אשליה... ואז בסוף זה מתרסק בפרצוף ואז צריך עוד...
נגיד גראס זה חומר שגורם לאי העברת תחושות למוח ואז יש אשליה שהכל טוב אבל זה לא... לא סתם קוראים לו סם מדכא...
חוץ מזה שזה מלא מלא מלא כסף... אבל זה עניין אחר... אני יכול להרחיב עוד באישי אם את רוצה...
אני בזמן האחרון ממש התלבטתי אם לפתוח שרשור כזה..
תודה שפתחת!

ב"ה
אני מאמינה שהגענו לעולם הזה כדי לעבוד, כדי להתמודד, כדי להתקדם, כדי ליפול ולהתקדם.
כשאדם מכור לסמים / אלכוהול / אפילו מחשב, זה מהווה לו בריחה מההתמודדות שלו עם החיים.
אז נכון, אפשר לחיות כל החיים בתוך הפלאפון, בתוך הסמים.
אבל הנפש לא תמצא את שלה, את המנוחה. אולי לגוף תהיה הנאה גשמית,
אבל הנשמה תמשיך לחפש ולדרוש את מה שמגיעה לה.
ו.. יש גם עולם הבא, יש חיים אחרי העולם הזה, יש שכר ועונש.
ואדם שכל חייו היה עסוק בלברוח מחייו- נראה לי ירצה לברוח גם מהעולם הבא.
אני לא אומרת את זה כאיום, אלא כמשהו הגיוני בשכל. כשנכנסים למעגל של בריחות, האמת הולכת ומתרחקת. ומתישהו, אם לא בעולם הזה אז בעולם הבא- צריך ךעמוד מול המציאות, שתהיה יותר ויותר כואבת עם הזמן.
בהצלחה ענקית, את מסוגלת!!!!
תראי מה ההשפעות של הסמים והאלכוהול על התפקוד היומיומי, ותביני
שנית, זה לא מועיל. ניסחו את זה בתור "צריך לזכור שהיגון יודע לשחות".
שלישית, זה ממכר. וזה מסובך יותר מדי.
ורביעית, זה (ובאופן טבעי) תפס ומשך אליו נישה חברתית לא טובה, שכדאי להתרחק ממנה. ומשום מה עוד צריך ללמד את ה"עולם החופשי", שכן, יש לזה (נורמה חברתית) חשיבות, גדולה מאוד.
שמרו על עצמכם.
שנית-לגבי סמים אני מסכים.אלכוהול זה טעים גם קולה זה לא "מועיל" זה סתם טעים.
רביעית-זה כבר לא סיבה עניינית בכלל.
עובר אורח

עובר אורחמודה לא קראתי כלום למעלה
סמים זה מזיק ובשביל להשיג צריך קשרים עם עוברים על החוק=נוער שוליים
אלכוהול את צריכה מעל 18 ושוב עברת על החוק אז שולייםן
טוחוצמזה זה לא בריא בטח לא לך
מוכרים לנו ירקות מורעלים, אוכל מתועש שחול יותר בריא ממנו, אבל היי הקנאביס הוא הבעיה.
מבחינת סמים "קשים" כמו הרואין, מן הסתם יש בעיה. עניין ההתמכרות הוא קשה, וגם התופעות הנלוות הן לא חיוביות במיוחד (האפשרות להישאר בטריפ לכל החיים או אוברדוז)
אבל קנאביס לא רק שהוא לא מזיק, הוא גם מועיל. אבל כמובן שהכנסת שלנו מייצגת את חברות התרופות ולא את חולי הסרטן או בכלל את האזרחים שיש להם את הזכות לעשן בשקט. לעומת סיגריות, שמזיקות לאדם.
אגב, קנאביס גם לא ממכר. בקיצור, תנו לגדל בשקט.
בנוגע לאלכוהול - לשבת בשישי על פינלנדיה או ואן גוך פוגע במישהו? זה מזיק מבחינה בריאותית, אבל גם האוויר שאנו נושמים לא בדיוק נקי. בבית הספר אין סדנאות על מרגרינה וריסוס בבית נגד ג'וקים.
בכמות הנכונה, זה לא אמור להוות סכנה.
כל אלה שמדברים על בריחה - יש דבר הנקרא "אכילה רגשית", גם בריחה מבעיות דרך אוכל. מישהו כאן יחנך את ילדיו לא לאכול?
הכל עניין של אינטרסים, לאף אחד לא באמת אכפת מהבריאות או מהאסקפיזם שלנו.
והאבסרוד שהמלחמה בסמים פוגעת במדינה עצמה.
אם יתירו סמים קלים זה יחסוך למדינה 1,700,000,000 ש"ח בשנה (וזה בלי לחשה את הכסף שהיא תעשה מהמיסים.
רוב האנשים בבית המעצר (מנסיוני הרב...) עצורים על סמים.
כשבן אדם (ובמיוחד קטין) נמצא בבית מעצר זה מדרדר אותו לפשע ובכך מגביר את הפשיעה.
רוב הסמים מוחדרים לארץ על ידי החיזבאלה וזה חלק לא קטן מהמיימון שלהם ולכן זה גם מגביר את הטרור.
אני אישית חושב שעדיף לא לעשן כי אם אתה נכנס לזה יותר מדי זה ממש מסוכן,ואני גם לא רואה צורך לעשן (ואן גוך יותר קורץ לי מג'וינט) אבל מגזימים בהתייחסות לזה.
"המלחמה בסמים" פוגעת במדינה ומועילה לה...
כנראה שלגליזציה תגרום לכך שארגוני הפשיעה יקחו בעלות על זה, כמו על הבקבוקים.
בעיקרון נמאס לי לחפש את היתרונות מבחינת המדינה, זה לא מעניין אותי. גם אם זה לא יועיל לה יותר מדי, אני רוצה לגליזציה.
אבל צודק, זה יחסוך כסף.
זה לא ממש מסוכן, זה עדיף על אלכוהול. אני אישית פחות מתחבר לאלכוהול, גנים על הפנים בכל הקשור להתמודדות איתו.
אבל שכל אחד יבחר מה שבא לו, זה באמת עניין של טעם. ואן גוך בכלל יקר לנו לרוב, אז מתפשרים.
הנקודה היא שהחינוך הוא צבוע, שאם בריאות הייתה חשובה לא היו לנו טלפונים בכיסים וכו'.
אבל בשביל למנוע אי הבנות - תרבות האלכוהול של הנוער אותי אישית דוחה, אבל כל התרבות שלהם דוחה. אלכוהול הוא משהו נורא נורא מגניב, שבלעדיו אי אפשר לשבת בשישי, מין הוא מטרה והישג, סיגריות בכיסים של כל נער שני וכו' וכו'.
אני מדבר על אלכוהול וסמים קלים פה ושם, שזה לא אמור להזיק וזה בסך הכל בשביל הכיף. לא להחזיק בקבוק בירה בשביל להרגיש גבר.
אבל אתה די מסכים איתי, אז אפסיק לשכנע את המשוכנע.
סמים אם את לוקחת משו שגדול עלייך
את יכולה למות
להתעסק עם סמים זה להתעסק עם המשטרה
לצרוך אלכוהול זה לא טוב, ולדעתי זה מסריח
מכל הפעמים שטעמתי.
חוץ מבירה, וגם זה תלוי איזה סוג, ולא משתכרים מזה.
מה גם, שאחרי שאת בעננים מסמים\ מאלכוהול
את יורדת שוב וזה גם ממכר
וכואב כשאין מנה
ואז מוסד גמילה וכו'..
עזבי, בואי לשתות איתי בירה שחורה בטעם של קולה
ולהריח בשמים

הרדיפה אחר תחושות פיזיות רגעיות גורמת להתמכרות שתאלץ את האדם להזניח כל פרט אחר בחייו,ובסופו של יום למאוס במציאות החיים עצמם.
כל תחושה פיזית שתושג תתלווה בייסורים פיזיים כאלו ואחרים מלבד זריקת החיים לאשפה.
זה לא קשור לילדי שמנת או לא,זה דבר חסר טעם ומסוכן מאד שהדבר האחרון שהוא מביא זה לפתרונות.
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.