שאלה.. אשמח אם תענו לי.עמית..

שאלה שמקיפה קצת הרבה, אבל אני הרבה זמן נמשכת לחסידות חב"ד והייתי רוצה לדעת קצת יותר.

מישהו יכול אולי לכתוב לי על מה הזרם הזה מתבסס, (עקרונות וזה..)  ואם זה קשה מדי, איפה לחפש עוד מידע על חב"ד?

תודה רבה!

שבת שלום..

כמו יהודי טוב אענה בשאלהhaim770

ב"ה

איך בדיוק את נמשכת לחסידות חב"ד בלי לדעת את מהותה?

מה זה ? טראנד?

היום אני ליטאי מחר חב"ד, מחרתיים ברסלב וכו' כל יום חולצה חדשה !

בגדול בכמה נקודות:

• הבעש"ט יסד את הזרם החסידי בכללות. הוא הגיעה בציר הזמן לאחר שנות משבר לעם היהודי גזרות ת"ח ו ת"ט. וע"י שבירת ההבדלי מעמדות בעם (בזמנו היו, עד כדי כך, בתי כנסת לתלמידי חכמים לחוד ולפשוטי העם לחוד) והצליח להפיק בעם תקוות חדשות ורוח של אהבת ישראל שאין דומה לה. אחת מאימרותיו בסגנון היא שאהבת ישראל יותר גדולה מהאהבת הקב"ה, כי מי שואהב ישראל אוהב את מי שהקב"ה אוהב.
  • לבעש"ט היה תלמיד מובהק המגיד ממזריטש.
  • למגיד היה ריבוי תלמידים, והם הם שיסדו את הזרמים החסידיים השונים, ביניהם ר' מ"מ מויטבסק שעלה לארץ והתגורר בעיר טבריה, ר' מ"מ מקוצק, אב שושלת גור, ר' לוי"ק מברדיטשוב וצעיר החבורה ר' שנ"ז מליאדי המוקר בשם בעל התניא והשו"ע מייסד שושלת חב"ד.
  • חב"ד הם ראשי תיבות חכמה בינה דעת, והיא חסידות הדורשת בנוסף לרגש החסידי התעמקות בחקר אלוה, עד שפעם שאלו את בעל התניא, חסידות היא תבלין, ותבלין בריבוי עלול לקלקל את המאכל. והוא ענה אבל לוקח הרבה זמן לערבב !
  • במשך הדורות ממשיכי דרכו של בעל התניא היו: בנו האדמו"ר האמצעי, נכדו הצמח צדק.
  • לצמח צדק היו ששה בנים וכל אחד הקים חסידות אחרת שנעלמו כליל.
  • למעט חסידות חב"ד שמנהיגה היה הבן הצעיר ר' שמואל הידוע בשם המהר"ש
  • ממשיך דרכו הרש"ב שיסד את הישיבה הראשונה המשלבת באופן מסודר לימוד גפ"ת ולימוד החסידות ושמה "תומכי תמימים".
  • בניהולו של בנו הריי"צ, הישיבה עברה כעשר גלויות, בעקבות המלחמות, עד שהגיע לחצי כדור התחתון ב-770 איסטערן פרקוואי ניו יורק.
  • לרבי הריי"צ היו שלושה בנות ולא היה בן, הצעירה ביותר נרצחה אם בעלה הי"ד במלחמה. החתן הרש"ג היה חסיד מושבע של הרבי ר' מנחם מענדל שניאורסהון המוכר בשם הרבי מליובאוויטש.
  • היחודיות של הרבי לגבי קודמיו הם עשרת המבצעים שהם הצינור של הדור להתקרב לאלוקות.
  • ובל נשכח את המבצע העיקרי "מבצע משיח", להביא לידיעת עם ישראל ש"הנה הנה משיח בא"

לסיכום:

• בעל התניא יסד חסידות שכלית ולא רק רגשית.
  • בנו פיתח את לימוד החסידות עד שאמרו עליו שתי דברים "אם חותכים את בשרו יוצא חסידות ולא דם", "שהוא הרמב"ם של החסידות"
  • חסיד אמר כשראה את תמונתו של הצמח צדק "איך אפשר להגיד שזה הוא, כשרק במשפט "שמע ישראל" פניו מתחלפות לשש צורות שונות" !
  • כל רבי בשושלת הוסיף נפח על קודמיו עד הרבי שבעז"ה ישים קץ לחושך במב"א.

מקווה שלמרות הטון התוקפני של תחילת התשובה עזרתי במקצת.

לגבי מידע: איפה לא?haim770

ב"ה

קודם כל תודה רבה,עמית..

אבל לא התכוונתי שאני לא יודעת כלום. אני בערך מכירה. אבל לא מספיק בעיניי..

המון תודה! שבת שלום לכולםחצי חיוך

לא לגמרי מסכימה שאדמוה"ז הקים חסידות שאינה רגשיתחיה רוז

הרעיון הוא שהרגש מגיע בעקבות השכל ואז הוא אמיתי יותר. דבר שמגיע ע"י עבודה הוא שלי. וזה מחזיק יותר מעמד.

אבל בהחלט הנקודה היא שחב"ד הן אימות ומקור למידות.

שכל ואחריו רגש ואחריו מעשה. הסדר הנכון. המטרה היא לא השכל. זה האמצעי.

כל הכבוד לך על ההשקעה בהודעה...

חסידות חב"ד לקחה את עיקרה של תורת הבעש"טמושיקו

ופיתחה אותה כדרך עיקרית בעבודת ה'.

מאדמו"ר הזקן והלאה כל רבי פיתח יותר ויותר בשביל המטרה העיקרית -הבאת הגאולה.

נקודת חסידות חב"ד היא עבודה עצמית פנימת בלי להתפנק (להבדיל מחסידוית אחרות שעבודת ה' מבוססת על הרגש כשהאדמו"ר לוקח את האחריות על חסידיו)

בחסידויות אחרות התורה עיקר,בחב"ד החסידות בשורת-עללהתראות

חסידויות אחרות , הן בעצם לא שונות מהותית מכלל ישראל . הן רואות את התורה מסיני כדבר העליון ואת החסידות רק כמשהו שניתןו לעולמנו רק כמין מכשיר לדור שרמתו התורנית ירודה.

תראה למשל , בסוף, מה שכותב הרבי ממונקאץ' שהוא לא מחב"ד .

חב"ד היא יחידה ומחיוחדת בזה שהיא רואה בחסידות "תורה פנימית" יהלום שבכתר , שמשה רבנו לא זכה לקבל ורק  הרבה אחר כך זכו בזה הבעשט  והראבי מלאדי .

הנה דברי הרבי ממונקאץ':

שמעתי מאבותי הקדושים זי"ע בשם רבינו הקדוש רבשכבה"ג הבעש"ט זי"ע [רבן של כל בני הגולה הבעל שם טוב זכרו ינוח עדן]  כי הוא בא לעולם הזה לתקן תיקון עולם ואשר היה עומד העולם ברפיון בקלקולם בשלשה עמודים שהעולם עומד עליהם (תורה עבודה גיחות חסדים) כי עמוד התור"ה קלקלו הבעלי דרשני"ם שנסעו מעיר לעיר ואמרו דרשות של דופי לעַוֵּר עיני העולם ובדו להם מדרשים פליאים ותירצו אותם והם היו בעצמותם קלים ונוכלים. ועמוד העבוד"ה קלקלו החזני"ם הידועים בקלותם ופחזותם , כי בימינו אין לנו רק התפלה שבמקום תמידים תקנום וזהו העבוד"ה בגלותנו ( בעו"ר)  [וכאשר כבר  צווחו עליהם בדורנו  הני קמאי בבכור שור ודעימיה ז"ל ] .... "

יפה הגדרת. בחבד החסידות מעל לתורה.kirsh
או במילים שלך - בשורת על.
כאן הם טעו ומכאן הבעיות שם.
איזה בעיות יש בדיוק בחב"ד?haim770

ב"ה

ראשית לחב"ד אין בעיות !

אולי לחסידים יש בעיה להגיע בדיוק לרצון הרבי, אבל אין כאן שום חסרון.

זוהי ותמיד זה היה השאיפה של החסידים להגיע לתכלית השלמות בקיום רצון רבם.

זכור לי אמרתו של ר' ישראל נח בליניצקי ע"ה (חסיד ישיש מאוד שהכיר שלושה דורות של רביים [הרש"ב, הריי"צ והרבי] והיה מהתלמידים הראשונים של תומכי תמימים) שאמר (התוכן לא המילים):

"לכם צעירי הצאון בדור הזה (הכוונה לרבי) יש לכם יתרון - בזמן הרש"ב - היינו צריכים להתעמק במשך כמה שבועות להבין מה היא כוונתו של הרבי, ולכם הרבי מגיש את כוונתו על מגש של כסף, בסוף כל שיחה או מאמר הרבי מסכם מה כוונתו למעשי בפועל".

לימוד החסידות איננו פרט שולי בחיי החסיד, הוא עיקרי, והתוצאות רואים בשטח.

חסיד חב"ד, גם אם מתעסק בעיניני עולם הזה, הוא דוגמה ופנס לאחרים.

ולכך הביא עדות דווקא מרב שאינו חב"די במעטה, הרב גרשון ע"ה, שהיה המנהל הגשמי של ישיבת "חכמי צרפת" הממוקמת באקס לה בחן (עיר תיירות במזרח צרפת) ושהוקמה ע"י הרב חייקין, תלמיד מובהק של החפץ חיים שאמר (שוב התוכן לא המילים): "הנני מקנה בחסידי חב"ד, אני כל היום בדרכים ופוגש אותם, הם לפחות אומרים חת"ת כל יום (אז עוד לא הייתה את תקנת הרמב"ם) ואני מרוב עסוקי וטרדות להשיג תרומות לישיבה בקושי מצליח ללמוד את הדף היומי".

אינני רוצה לפרוס כאן את כל ההבדלים יש דברים שהשתיקה יפה להם.

אבל פטור בלי כלום אי אפשר, ראה ערך הסמינרים הגזעניים, ההורים שדואגים שלבת שלהם החסודה לא תהיה חברת כיתה פראנקית, ב"ה, בזכות הרבי כל ילדי ישראל מתקבלים למוסדות, ואם משווים את כמות המשפחות שהתקרבו ליהדות מול הבודדים שהשפיעו על חבירותיהם לרעה, התועלת היא באין שיעור.

כמו כן כמות האנשים שהתקרבו לרבונו של עולם בזכות השלוחים הפזורים בעולם מול השליחים שסרחו (ויש בודדים, איני מתכחש למציאות) התועלת היא באין ערוך.

אז למי יש בעיות?

מי אינו מסוגל להשפיע בלי להיות מושפע?

מי מוכן עבור תקציבים למכור לא רק את התורה אלה גם את האימה שלו עצמו (כשכל היהדות החסידית עמדה במבחן האדמו"ר מבעלז חבר לגדול (מסכסכי) הדור, ומי עומד איתן על עקרונותיו (פירוק ארגון הגג של חב"ד בין לילה ע"י הרבי בעצמו בעקבות "התרגיל המסריח") שאז הציעו תיקון חוק השבות ע"י תוספת המילה כהלכה מול ויתור הרבי על שלימות הארץ ! הרבי לא קונים בכסף וגם לא בחוקים !

אמת התורה לא משתנה לעולם ואינו נתון לקואליציות שונות ומשונות ! וד"ל.

ראה להיכן קרסתם וכמה אתם בודדים וחריגים בנוף ותביןבן מלךאחרונה

יכולות של ארוח המונים וחלוקת שקיות מתנה עם במיילי מחייך אולי מסנוורות את העם שבשדות אך לא את מי שיודע בדיוק מה נדרש מיהודי תורני מחד ומה המצב היום שם מאידך.

שום מלל לא יכסה על כך.

תהיה בריא.

אין מעל התורה. בנוגע למשה, ההפך הוא הנכון. בחבדחיה רוז

החסידות היא לא משהו נפרד מהתורה.

יש כאלו שרואים בחסידות כמו מוסר. משהו מהצד כדי לתת תרופה לדור.

בחסידות חבד ניתן לראות שהחסידות היא פשוט חלק בלתי נפרד שנמצא בכל עניין בתורה.

אה, ובנוגע למשה רבינו?

זה אותו דיון כמו בנוגע לתורת הנגלה.

יש הסוברים שכל מה שתלמיד וותיק עתיד לחדש ניתן למשה במפורש רק שהוא לא גילה הכל, או שחלק נשכח וכדומה.

ויש שאומרים שרק ה"קודים" כמו יג מידות ניתנו לנו, ושאר חכמי הדורות מחדשים אתם.

יש גם שאומרים שהוא קיבל הכל רק לנו הוא נתן את הקודים.

עד כמה שידוע לי, להפך, 

מדברים הרבה בחבד על כך שבמתן תורה היה גילוי אלוקות. בגילוי אלוקות בעצם ראו עניינים שעליהם אפשר בחסידות רק ללמוד ולא לראות במוחש.

כך שבעצם במתן תורה משה ראה את כל הנ"ל ולא רק הוא, כל ישראל.

זה לא חידוש. 

חב"ד מכנה את החסידות "אור"- הרעיון של אור הוא שזה מגלה את מה שכבר היה קיים אבל לא ראיתי.

החסידות פשוט מראה לנו דברים בתורה שלא שמנו לב אליהם מספיק קודם.

נראה שהגיע הזמן לקבוע חברותא ללימוד עם מישהי...פנסאי
אם את רוצה לשאול שאלות ספציפיות את מוזמנת לאישי, ואם את לא מכירה מישהי חבדניקית כדי להתחיל ללמוד איתה רציני, אשמח לעזור לך למצוא.

בהצלה רבה במסע...
אני ינסה לתמצת.גיטרות

קחי בחשבון שמאד קשה להגדיר חסידות. ומה ההבדלים בינה לבין חסידויות אחרות.

"מישהו יכול אולי לכתוב לי על מה הזרם הזה מתבסס, (עקרונות וזה..)  ואם זה קשה מדי, איפה לחפש עוד מידע על חב"ד?"

א. על מה הזרם הזה מתבסס?

על אמונה באחדות ה' כפי שהיא מוסברת בתורת חב"ד. כלומר ביטול העולמות במציאות. כלומר שהכל זה אלוקות ואין דבר שהוא נפרד מה'. מצד אחד העולם קיים מצד שני הוא בטל במציאות לה' (עיין תניא שער היחוד והאמונה, מאמרים של הרבי הרש"ב תרמ"ג ד"ה 'האומנם' אות ח'. ועוד) 

על האמונה בביאת המשיח כתכלית לבריאת העולם הזה. בשונה מהדעה שהעולם הבא הוא תכלית התורה והמצוות ("נתאווה הקב"ה להיות לו דירה בתחתונים" עיין תניא פרק ל"ו- ל"ז) 

על אהבת כל יהודי. גם אם הוא חוטא לשנוא את הרע שבו ולאהוב את הטוב שבו = את הנשמה היהודית הנצחית שבו. 

אפשר לסכם את הכל במשפט: אהבת ה', אהבת התורה ואהבת ישראל. כל אחד משלים את השני.

על אפס פשרות בענייני דת: לקרב את הרחוקים אל התורה ולא את התורה אל הרחוקים (בדוגמת קרליבך...)

ובדורנו: הרבי הוסיף את עניין השליחות: לא לעצום עיניים ולהסתגר מול ההתבוללות והחול - להשפיע על כל מי שאפשר!

כמובן שכל חסידות מתבססת על רבי, תורה וחסידים.

איפה לחפש עוד מידע על חב"ד?

אפשר באינטרנט בהרבה מקומות (לדוגמה: יהדות tv) אבל תמיד עדיף לדבר עם מישהו חי. פני לבית חב"ד או חברה!

בהצלחה!

אתה דוקא יוצר בעיות למי שרצה להבין מה הולך , כנסלהתראות
עבר עריכה על ידי להתראות בתאריך ז' באלול תשע"ד 08:58

אתה כותב

א. הכל זה אלוקות ואין דבר שהוא נפרד מה' .

אז מה יבין מי שקורא ? הוא יבין שגם העורלה של האפיפיור  זה .... 

ומה הוא יחשוב על אמונה כזו ?

ב. אתה כותב לאהוב כל יהודי גם אם הוא חוטא .

אז מה יבין מי שקורא ? הוא יבין  שכאילו צריך לאהוב יהודים כמו ה"רב" אשרמן שהלך יחד עם ערבים להכות ואחר כך לרצוח את היהודי דב דריבן , רק בגלל שהוא מתיישב בארץ   על יד סוסיא.  ושצריך לאוב את עמירה הס, ודב אופנהיימר , וגדעון לוי  ואת מי שהלשין על בעל התניא.

וגם עוד בעיה , את כותב שכאילו חב"ד מיוחדים בזה שכאילו אומרים שהם אוהבים כל יהודי גם אם הוא חוטא. יוצא מהדברים שלך שחב"ד הם נגד הרמב"ם . הרמבם כותב הכי ברור בהלכות רוצח ושמירת הנפש פרק יג  הלכה יד :

"רמב"ם הלכות רוצח ושמירת הנפש פרק יג

"השונא שנאמר בתורה הוא מישראל, לא מאומות העולם, והיאך יהיה לישראל שונא מישראל והכתוב אומר לא תשנא את אחיך בלבבך, אמרו חכמים כגון שראהו לבדו שעבר עבירה והתרה בו ולא חזר הרי זה מצוה לשנאו עד שיעשה תשובה ויחזור מרשעו " .

אז אפשר לתרץ תירוצים , שזה רק אם הסבירו לו שזה לא בסדר לעבור עברה כמו לעזור לערבים לקחת לנו את הארץ . אבל זה רק תרוץ לא מספיק בגלל שכל אחד מבין בלי הסברים שלתת לאויב את הארץ שלך זה פשע נוראי.

השאלות שאתה שואל שאלות מצויינות!גיטרות

אנסה לענות:

א. אכן בחב"ד טוענים שהכל זה אלוקות! לא יכול להיות דבר מחוץ לה'. שהוא המציאות האמיתית ביותר וכל השאר בטלים למציאות הזאת. ואכן גם הדברים הנחותים ביותר הם אלוקות. (אולי אפשר להגדיר את העניין במחלוקת הידועה אם 'הצמצום כפשוטו (דעת הגר"א) או שהצמצום אינו כפשוטו (דעת בעל התניא) עיין בספר 'שיעורים בתורת חב"ד' לרב יואל כהן ערך 'אחדות מכל כיוון')

ב. את השאלה השניה והשלישית שלך בעל התניא עצמו שואל תניא פרק ל"ב. ומתרץ שם! (תשובה חלק ב.)

ציטוט:

" (שאלה: ) ומ"ש בגמ' שמי שרואה בחבירו שחטא מצוה לשנאותו וגם לומר לרבו שישנאהו.

(תשובה חלק א: ) היינו בחבירו בתורה ומצות וכבר קיים בו מצות הוכח תוכיח את עמיתך עם שאתך בתורה ובמצות ואעפ"כ לא שב מחטאו כמ"ש בס' חרדים אבל מי שאינו חבירו ואינו מקורב אצלו הנה ע"ז אמר הלל הזקן הוי מתלמידיו של אהרן אוהב שלום וכו' אוהב את הבריות ומקרבן לתורה. לומר שאף הרחוקים מתורת ה' ועבודתו ולכן נקראי' בשם בריות בעלמא צריך למשכן בחבלי עבותו' אהבה וכולי האי ואולי יוכל לקרבן לתורה ועבודת ה' והן לא לא הפסיד שכר מצות אהבת ריעים

(תשובה חלק ב.: ) וגם המקורבים אליו והוכיחם ולא שבו מעונותיהם, שמצוה לשנאותם. מצוה לאהבם ג"כ. ושתיהן הן אמת. שנאה מצד הרע שבהם ואהבה מצד בחי' הטוב הגנוז שבהם. שהוא ניצוץ אלקות שבתוכם המחיה נפשם האלקית."

סוף ציטוט:

אז כן! גם מי שהוא ממש פושע! צריך לזכור שגם בו יש נשמה אלוקית ואת הטוב הזה אנו אוהבים בכל יהודי!

הוא דווקא כתב עקרונות בסיס באמת! כמובן שצריךחיה רוז

ללמוד לעומק כדי להבין. כי באמת השאלות טובות. אבל התשובות טובות לא פחות...כאילו מוציא לשון

ועדין השאלה:משתחוה לפסל של יש"ו,זה ח"ו משתחוה לה'?להתראות

יש כאן נושאים , שיגרמו לכל מי שקורא לחשוב בכיוונים כאלה.  לכל אחד זה לגמרי ברור  שאם בתורה כתוב שאסור להתפלל לפסל זה אומר שהפסל זה לא הקב"ה . וככה גם אומר הנביא ירמיהו  בפרק טז פסוק כ  : היעשה לו אדם אלוהים והמה לא א-לוהים ?  זאת אומרת שיש דברים שהם לא א-לוהים.

קורא לא יוותר על מה שהוא חושב בגלל שאומרים לו "זה רעיונות עמוקים" בשבילו להגיד "רעיונות עמוקים" זה כאילו אומורים לו " אל תחשוב ,  ותקבל כל  מה שאנחנו אומרים , בגלל שאסור לא לקבל מה שאנחנו אומרים". 

אז נדמה לי שהרבה יותר כדאי בכלל לא להזכיר  דברים ורעיונות , זה רק מרחיק אנשים. 

יותר טוב רק  להיתרכז  בזה שיש בחבד הרבה פעילות יפה של ופרצת  ושבשביל זה עושים שמח, ותהלוכות בלג בעומר, ומיבצעים לקרב אנשים זה מה שמקרב אנשים , ומי שמסתכל יותר מדי לעומק על המחשבות וענייני אמונות ודעות זה לא בטוח שזה הדרך שיקחו אותה דוקא לכיוון שרוצים.

בשביל להבין את התורה כיום באופן נכון צריך ללמודמושיקו

חסידות ופנימות התורה.

מי שהולך רק על פי נגלה תורה לא יוכל להבים את הדקויות של האמונה בה'.

מכיון שכך הוא לא יוכל לדון על דברים שהוא לא למד אותם

השאלה אם נכון לפרוס אותם כאן על רגל אחתאלעד
כןמושיקו

אני יסתיר דברים בגלל מי שלא למד לא מכיר ולא יודע ?

לא, אתה תזמין אותו ללימוד מעמיק יותראלעד

חלק מכבודה של שיטה היא אי יכולת לכמת אותה בשני משפטים

אולי. אך ודאי שלא אכתוב משהו שטחי כאילו זה הענייןחיה רוז

ואגב, אם התשובות על השאלות הנ"ל גם מעניינות מישהו מעבר לדיון האם היה צריך לכתוב זאת...

אז יש לי קובץ וורד שמישהו הסביר למישהו אחר את הנושא. לדעתי בצורה ברורה. (כמה שאפשר בלי לימוד מעמיק)

אני יכולה להעביר. אבל הוא ביקש להעביר רק בפרטי ולא לשים על גבי הפורום.

אותי זה מעניין משיח נאו בפומ!
אעביר לך בפרטי בע"ה חיה רוז
ח"ו.... כמובן שלא זה הפירוש.חיה רוז

בהחלט יש רעיונות שאי אפשר להעביר על רגל אחת.. את צודקת.

אבל כששואלים על מהותה של חסידות חב"ד ועקרונותיה, זה לא נכון לדעתי לספר רק על ה'מבצעים' שלה. כי זו לא מהותה של חב"ד אלא משהו שנובע מתוך המהות.

לא חושבת שאמרו כאן משהו כ"כ גרוע. לא הזכירו פה דברים שבאמת נשמעים ככפירה. דיברו כאן על מושג יהודי כאחדות ה'. מושג שנידון בין גדולי ישראל. שהיו בו דעות שונות. אבל כל הדעות מעוגנות ומוזכרות במקורות.

יש כאלו שיש להם שאלות, בשמחה, שילכו ללמוד.

ואם יש מישהו שלא מעוניין להעמיק בשביל לקבל תשובה. זו זכותו גם כן. (ולדעתי גם הפסדו). 

אשמח לדעת אם לדעתך עדיף היה לענות תשובה שטחית ורחוקה מלהיות מדויקת מאשר לעורר אצל מישהו שאלה.

צריך להבדיל:גיטרות

יש הבדל בין  אלוקים לאלוקות. יש הבדל גדול! 

זה שיש דבר ה' ברור שיש. לכן גם זה אלוקות. אבל זה לא אלוקים! מקווה שזה היה ברור.

דבר נוסף: יש פה מישהו שרוצה להבין עקרונות. כלומר הוא רוצה להעמיק ולהבין. אי אפשר למרוח אותו ב "חב"ד זה ופרצת" כי א. זה לא נכון. ב. את זה הוא יודע, התשובה שהוא מחפש היא תשובה יותר עמוקה!

עוד משהו: ציינתי מקורות בכוונה. בשביל שמי שמעוניין לדעת באמת יעיין. לא אמרתי מקורות עמוקים. אתה רוצה להבין עיקרון הנה הוא לפניך. אתה רוצה להבין למה? בבקשה פתח ת'ספר, תתחיל ללמוד!

אולי שכחתי להזכיר:גיטרות

שאחד העקרונות החשובים בחב"ד הוא: שהדרך להגיע לאהבת ויראת ה', היא התבוננות!!

לגיטרותhaim770

ב"ה

חלק מהעקרונות שציינת הם שייכים לכל החסידויות:

אחדות ה', איננה נחלה של חסידות חב"ד בלבד.

אומנם החסידויות האחרות אולי לא שמים דגש על כך.

ההסבר על הפסוק "לעולם ה' דברך ניצב בשמים"

שהקב"ה מהווא את העולם כל שניה ושניה מחדש מקורו מהבש"ט.

הענין של אין עוד מלבדו, מאוד מורכב:

והכן העורלה של אאפיפיור והפסל של יש"ו אין להם מקור אחר מאלוקות, אין עוד מלבדו כפשוטו, כי ביהדות אין שתי רשויות יש רק אחת, ביהדות אחד פלוס אחד שווה אחד ולא שתיים כמו במתמטיקה, אבל הם עברו הסתר על גבי הסתר ובכוונה תחילה עד שירדו לעולם הזה בצורה של עורלת אפיפיור ושל פסל, והגיעו לדרגה כה נמוכה שהשתחוות עליהם היא בבחינת עבודה זרה. שלוש קליפות הטמאות שאין לנו התעסקות אתם לא טוב ולא לרע הם מחוץ לתחום.

וזה גם בסופו של דבר כל העינן של משיח:

בשר ודם שאתחד ביחוד גמור ומוחלט ע"י ביטול לאלוקות.

הגיוני שאתה צודק.גיטרות

הכוונה המרכזית שלי הייתה שבחב"ד לומדים על זה. ו'חיים עם זה'. בשונה מחסידויות אחרות שלא מכירים את הנושא בכלל.. 

גם אם כולם היו חיים זאת באותה מידה, מעולה חיה רוז

אז יש לנו עיקרון זהה..

זה עדיין עיקרון בסיסי בחב"ד שעובר ומהווה את הבסיס של כל ספרי חסידות חב"ד (ויש לא מעט כאלו).

כיוון שהנקודות שהוזכרו מהוות את הבסיס לכל הספרים האלו, לדעתי, התעלמות מזה, זו בעצם התעלמות מכל תורת חב"ד.

מסכימה. ואנסה להתייחס ספציפית להשתחוויה לפסלחיה רוז

כיוון שנכנסו לתשובות לשאלה עצמה.

כתבו כאן- המשתחווה לפס של ישו...

אז ברור, זו עבודה זרה.

גם המשתחווה לשולחן פשוט זו עבודה זרה. אז ק"ו.

כי כאשר אני משתחווה למשהו אז אני בעצם נותן לו מציאות. אני אומר שזה דבר בעל קיום או כוח מחוץ לה' ולכן אני משתחווה אליו. ההכרה שבעצם לשום דבר אין מציאות עצמית בפני עצמו מכריחה דווקא שמשתחווים רק למקור של הכל, למציאות האמיתית.

והקיום של כל הדברים השליליים (ולא רק) הם מחיצוניות רצונו יתברך ולא מפנימיות הרצון. (במושגים שלנו כבני אדם: פנימיות הרצון זו המטרה שאליה אני שואף, חיצוניות הרצון זה דברים שהם לאו דווקא המטרה אבל רוצה אותם כחלק מהתהליך בדרך למטרה).

ומטרת הוויתם היא שנדחה אותם. אבל הקיום שלהם מגיע רק ממנו. כי אין כלום מבלעדיו.

אם אבא נותן לילד עונש כדי לחנך אותו, העונש רצוי אצל האבא? האבא נהנה שלבן כואב? ממש לא! אבל זה עדיין מגיע ממנו כדי להשיג מטרה אחרת.

יותר מזה ומוכר יותר. הקב"ה נותן ניסיון. זו לשון ידועה לא רק בחב"ד. האם הניסיון לא מה'? ודאי שהוא מה'! אבל הניסיון כולל פסל, אוכל לא כשר, חוסר צניעות, מקרה שנראה רע ועוד. אבל כל זה מה' כדי לנסות אותי.

זהמגיע ממנו. מחיצוניות רצונו. הוא המקור והוא מהווה את הדבר שגורם לי לניסיון בכל רגע. פנימיות רצונו היא שאתגבר על הניסיון.

(ההסכמה הייתה להסבר )חיה רוז
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך