חבר שרוצה לעשן....ישראל שלי

יש לי חבר שהחליט שהוא רוצה לעשן כי זה כיף ,מרגיע ואני לא יודע מה עוד...

הוא מבקש שאני יעזור לא להשיג סיגריות...

ברור שאני לא ישתף איתו פעולה אבל אני צריך להגיד להורים שלו???

הוא חבר נורא טוב שלי והוא ישנא אותי ולא ידבר איתי אם ההורים שלו ידעו מזה...

מה לעשות???

אני לא יודעת אם אתה צריך להגיד להורים שלו אבל~אני~

הייתה לי חברה כזאת שבמשך כמה זמן עישנה. אחרי כמה זמן ההורים שלה גילו את זה ולא ע"י מישהו שאמר להם.

תקווה שההורים שלו יגלו את זה....

השאלה אם מהסיגריות זה יגיע לדברים אחרים.נערת חווה

אם התשובה היא כן אז להגיד.

אם לא זה בעיקר תלוי באיך שההורים יקבלו את זה, ואם הם יבחרו לעשות מזה סיפור רוב הסיכויים שזה רק ידרדר יותר ועדיף לא לספר. אם הם יקבלו את זה בהבנה ומתוך זה רצון להיטיב, שייך בהחלט. (ועדיף לגרום לחבר להבין שההורים לו יבינו את זה ולרצות ליידע אותם, במידה וזה המצב..)

לא חושב שצריך להגזים.לך דומיה תהילה

הרוב המכריע של המעשנים לא מגיע לסמים, קלים או קשים, בשום אופן.

אין קשר סיבתי בין השניים. לא צריך להעמיד על הפרק סוגיות לא רלוונטיות.

יש קשר בין הגורמים.. וזה פתח. זה לא חייבנערת חווה
להגיע דווקא לסמים בכל רמה שהיא אבל זה בהחלט פתח ואסור להתעלם מזה.
מה להשיג?פייגליניזית

שיקנה בקיוסק... זה לא התפקיד שלך, להגיד להורים שלו

אולי הוא מתחת 18אחווש770
לא חושב שלהגיד להורים זה כ"כ יעזור...Look Smile

בדרך כלל מי שמתחיל עם עישון הוא אדם שקשה לו או צריך עזרה.

בתור חבר,אתה יכול כ"כ הרבה לעזור!

תנסה לדבר איתו על זה להסביר את דעתך,לא בטוח שהוא יקשיב.

אם הוא מבקש שתעזור לו,אל תשתף פעולה,תסביר יפה שאתה לא חושב שזה שייך.

בהצלחה!

תלוי מי ההורים ואיזה הוריםבת 500
אחלה תגובות!!!הנסיך חצוי-הדם
באופן כללי לא תומך בלספר זו תקופה בחיים שצריך לעבור ובסופו של דבר זה לא כל כך גרוע סיגריות...
אבל השקולים שאמרו כאן חזקים וחשוב להתחשב בהם..
חברמחכה לשקט

*שרוצה לעשן*

אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק...

מה ההורים שלו יעשו ? ידברו איתו? תעשה את זה אתה...Tal.

הוא בן 15 וחצי....ישראל שלי

מקפיצה...ש!למ*ת
סוד!!!ישראל שלי

ואם אני יגיד לכם שהחבר הזה זה בעצם חברה...

אז זה ישנה משהו????

לא! מי אמר בכלל?Tal.

כן כי שבנות יעשנו בגיל 15 וחצי זה עוד יותר גרועבת 500
רק אני לא הבנתי למה?עובר אורח
לא גרוע כל כך?!?!?! זה ממש הורס ת'ריאות ומפתח סרטןבאורות גבוהים

וחוץ מזה אתה נהיה ממש מסריח אם תרצה או לא!

הוא רוצה לעשן רק כי זה כיף ומרגיע?עובר אורח
יש עוד דרכים להירגע... תנסי להבין מה הסיבה העמוקה יותר
יש מצב קשה לו עכשיו... אבל הוא סגור ולא משתף..ישראל שלי
לא אנמרתה שהוא חבר שלך?Tal.

גם חברים לא משתפים תמיד אחד את השני...צחורת כנף
לפי דעתי זה סתם חרטא כל קטע של ה'מרגיע וכיף'מוריה!

ישלי חברה מעשנת נרגילה..

אמרתי לה שאננלא מבינה מה כייפ בזה והיא סתם תתחרט עלזה וזה..

היא אמרה לי כזה 'מהה זה שיא הכיף עם העשן כזה'

נוו באמת בגלל זה לעשן?! העשן זה מה שעושה לך אתזה?!

יש כאלה שממש נהנים מהתחושה...חיים תותים!

אבל יש גם תחליף לסיגריות...אחווש770
קחו מסטיקים זה עוזר
לא שעישנתי פעם
אבל זה ממש עוזר
לי תמיד יש מסטיקים בתיק....
לא!!!! אין דבר יותר מרגיע מזה!!!הנסיך חצוי-הדם
אתה מעשן ומבסוט על כל העולם... מחייך ונהנה.... תפתחי ראש ותביני!
הוא כבר פתוחאחווש770
יותר מדי הייתי אומרת.....
תחליף לסיגריות=מסטיקים!!!!!
בעיקר בשבת...
מה מצב? מצאתי מטען נייד....הנסיך חצוי-הדם
זכותו/ה.בת-אל-חי

סיגריה פעם ב... זה לא כזה נורא.

אני בת שלושים ועדיין יוצא לי לעשן מידי פעם (כשאני לא בהיריון).

לא סוף העולם, באמת.

את כבר בת 30 את יודעת מה את רוצה מהחיים שלךאחווש770

אבל היא\הוא עדיין לא יודע\ת מה היא\הוא רוצה מהחיים

גיל העשרה זה גיל מאוד מסובך לא מאוזנים ולא מאופסים

מנסים הרבה דברים בחיים לכאן או לכאן

אבל בכל אופן זה יכול להתחיל בסיגריות ולהגמר בדברים אחרים

לכן אם אפשר לעזור למה לא?!

למנוע כמה שיותר כי בסה"כ זה יעשה טוב רק לו\לה

מה שכן לשתף הורים זה צעד אמיץ מצד החבר רק להיזהר שזה לא יגיע לאוזני החבר ולפעול בדרכים נכונות ,

לגעור בילד או לכעוס עליו זה רק יחמיר את המצב לכן כדי לבעול בשכל

כדי להגיע לקירוב עם הילד ושירגיש בנח ליד ההורים גם כשהוא חורג כביכול מהחינוך שלהם

בהצלחה לכוווווווולם

והמשך יומוווווווושלם ונפלאמנפנףקורץ

התחלתי לעשן בגיל 15.בת-אל-חי

וזה ממש לא עניינך מה חברה שלך עושה.

מה זה להגיע ל"דברים גרועים יותר"? גם משיטוט במחשב אפשר להגיע לדברים גרועים יותר, אז מה?

אני מבטיחה לך שלספר להורים לא יעזור...

אז אולי את חנונהפייגליניזית

יש כאלה שלא. ובפורום של בני עשרה לא אמורים לדרבן עישון

אני לא מדרבנת עישון וגם לא שתיית שתיה מתוקה,בת-אל-חי

זה לא אומר שאני לא יכולה לקרוא לפרופורציות.

הלו, תירגעו! זה עדיין לא התאבדות.

לא זכור לי שאמרתי שזו התאבדותפייגליניזית
לא אמרתי שזה מה שאמרת.בת-אל-חי

יש פה כמה כאלו שאמרו.

נוג"ה.....הגבר!!
בקיצור כל מי שמעשן... שיהי לא בכףTal.

בהנחה שזה "פעם ב..."לך דומיה תהילה

אנשים שמפתחים התמכרות (ניקוטין הוא ממכר, אין מה לעשות) לא יכולים להשתמש בצידוק הזה.

לפתח התמכרות זה לא טוב אף פעם,בת-אל-חי

לשום דבר. לא לסוכר, לא למחשב, לא לסיגריות ולא לאלכוהול.

הרבה יותר יעיל יהיה לדבר עם החבר על כך שיישאר באיזון, מניסיון.

בתור מעשנת,לך דומיה תהילה

כמה אנשים כמוך, ששולטים בחשק לעשן, את מכירה?
כי אני כמעט ולא.

לכל אדם יש גוף שונה שמגיב בעוצמה רבה או פחותה יותר לחומרים

ממכרים. במילים אחרות, אצלך זה אולי מאוזן, אבל אנשים אחרים

יכולים להתמכר יותר בקלות.

סיכוי? תמיד קיים.

בפועל, לא נכון לבנות על זה שיטה.

זה לא עניינך. תנסה לחשוב אתה היית רוצה שיספרויבצ
להורים שלך על דברים שבעיניהם נחשבים כשליליים והרי לך תשובה.הוא פונה אליך כחבר שניתן לסמוך עליו, אל תפגע באמון שלו.
אני מש נגד עישון אבל אף אחד לא רוצה להקשיבTal.

הוא רואה שחבר מזיק לעצמו.לך דומיה תהילה

מה זאת אומרת "לא עניינך"?!

אפשר להתווכח האם לערב את ההורים יועיל או לא,

אבל להדחיק את זה שחבר פוגע בעצמו זה ממש לא טיעון.

גם חבר ששותה קולה מזיק לעצמו.בת-אל-חי

אגב, גם חבר שיושב מול המחשב.

למה דווקא על עישון יש כאלה שירשורים?

העישון מפריע לכם אך ורק בגלל סטיגמה, לא בגלל שום דבר אחר.

בצורה הזאת אפשר להצדיק כל חולי...לך דומיה תהילה
כי מסתברפייגליניזית

שעשו מחקרים על שניהם ומה שהזיק יותר לגוף זה העישון.. אני לא צריכה לספר לך על זה. חוץ מסרטונים על קולה של לפני ואחרי אין שום מידע על הנזק בבריאות

דווקא מסתבר שסוכר הרבה יותר לא בריא לגוף,בת-אל-חי

עשו על זה הרבה מחקרים.

עשו מחקרים שהוכיחו ששעת צפייה במחשבדי"מ

שווה ערך לשתי סגריות מצד הנזק לגוף.

יש הבדל בין איזה מחקר אחד של קבוצת חוקריםהמרקד

לקונצנזוס נרחב בכל עולם הרפואה והמדע עליו מסכימים המדענים והרופאים הגדולים ביותר בעולם.
חוקרים מוזרים תמיד יש, אבל הם בקושי 0.1% מכמות המדענים והחוקרים.

זה לא קשור למחקר מוזר.די"מ

זה קשור לזה שזה עניין יחסית חדש.

מחקרים מוזרים יש המוןהמרקד

אם תפשפש במחקרים שלא התקבלו במדע והרפואה תמצא מחקרים הזויים ביותר.
תוכל למצוא מחקרים שירקות זה לא בריא, או ששמנים יותר בריאים מרזים, אין גבול ליצירתיות של המחקרים.
השאלה היא האם מדובר במחקר אחד או בדעה מגובשת של מספר לא קטן של אנשי שם בעולם הרפואה והמדע.
המחקרים שאתם מביאים לא זכו לשום תמיכה בקרב רופאים או ארגוני בריאות ומדע כלשהם, אז אין להתייחס אליהם ברצינות.
ואגב, כבר לפחות 20 שנה שהעולם משתמש במחשבים ולא שמעתי על תמותה גדולה מאוד של אנשים כתוצאה מחשיפה למחשב...
אם יחלו להתאגד רופאים ומדענים בעלי שם סביב הדעה הזאת, אפשר יהיה להתייחס לזה ברצינות ולנסות למצוא פתרונות (בנוסח "מה עושים נגד הסכנה שבמחשב" ולא בנוסח "אם מחשב מזיק לבריאות אז בוא נעשן, גם ככה אנחנו חיים לא בריא"). כרגע אין מה להתייחס ברצינות כשם שלא מתייחסים ברצינות להמון מחקרים הזויים מאוד שיוצאים כל יום.

אגבהמרקד

הציטוט של המחקר בהקשר הזה מזכירה לי תשדיר תעמולה שפעם ראיתי של "עלה ירוק".
בתשדיר הם הראו נערים יושבים בפאב שותים לשוכרה ומתחילים להתפרע ואז מגיעה המשטרה ובמקום לעצור אותם עוצרת בחור שישב בצד ולקח מריחואנה. ואז הם אמרו שלא ייתכן ששתיית אלכוהול מותרת ועישון גראס אסור ולכן צריך לאשר צריכת סמים. כשראיתי את התשדיר הסכמתי איתם שהמצב כיום הוא בעייתי, אך המסקנה שלי הייתה בדיוק הפוכה, שאדרבה צריך גם לאסור את האלכוהול.
הם מציגים מצב בעייתי בו סמים אסורים אבל אלכוהול מותר ומנצלים את זה כתירוץ לסמים, במקום לטפל בבעייה. כאילו, אם כבר המדינה מתירה משהו לא טוב אז שתתיר עוד משהו לא טוב. זה ניצול של הבעייה ובוודאי לא פתרון שלה.

אותו דבר כאן: אם יוכח שהמחשב מזיק כמו סיגריות (כרגע אין כל הוכחה מעבר למחקר עלום) אז צריך יהיה לנסות לפתור את הבעייה עם המחשב. אולי לייצר מסכים עם פחות קרינה. צריך יהיה לחשוב על זה. אבל ללכת בגישה של "אם מחשב מזיק כמו סיגריות, אז אין בעייה בסיגריות", זה ניצול של בעייה (אני מדבר תיאורטית,כמובן, אני לא מאמין כלל למחקר הזה עד שלא יתמכו בו רופאים ומדענים בעלי שם) לקידום בעייה אחרת, זה ממש לא פתרון.

אני לא באתי להצדיק לא את זה ולא את זה.די"מ
דיברתי על הפן ההלכתי שבעניין.

אני בחיים שלי לא עישנתי ולא מרגיש צורך לעשן.אך אני לא חושב שהחברים שלי שמעשנים עושים משהו לא בסדר (חוץ ממי שמעשן באופן קבוע,אבל רוב החברים שלי מעשנים פה ושם)
די"מ[-]

אשמח לקבל את המקור למחקר. 

האם מדובר באותו מחקר שצוטט על ידי בת אל?

אם כן, ראה תגובתי להלן. אם לא, אשמח לקבל את המקור.

ראיתי את זה פעם בטור של ד"ר חנה קטן בבשבע.די"מ
ואם הוא יפנה אליו כי הוא רוצה להתאבד?אז...~אני~

אז גם לא לפגוע באמון שלו?

לא לצאת לקיצוניות...הנסיך חצוי-הדם
ברור לכל בר דעת שיש הבדל בין הנזק הנורא והבלתי הפיך של התאבדות לבין התמודדות נורמלית בגיל ההתבגרות של עישון.
זה גיל של מרידה לקיחת סיכונים וזרימה עם החברה, והאמון בין החברים לעיתים חשוב וקריטי הרבה יותר מהנפילות.
במיוחד שה"התדרדרות" היא רק עישון שסו"ס לא הרסני לחיים ורק יש עליו סטיגמה רעה (בעקרון היא נכונה אבל יש לזכור שהיא רק סטיגמה. לא שונה בהרבה ממשקאות קלים וממתקי גומי...)
אם היה מדובר בהתמכרות הרסנית כמו שתייה אובססיבית או סמים הייתי מבין עירוב הורים או גורם אחראי, אבל במקרה כזה תן לו לזרום זה הגיל.... רק תציב לו מודל חיובי אל תעודד אותו לכך, ואם אתם חברים טובים תוכל לבקש ממנו לא לעשן לידך.
יחי הפרופורציות.בת-אל-חי
למה לא לעשן?[-]

לא מסתובבת פה הרבה, אבל זה הופיע בתמונות למעלה. כמי שבאה מהעולם המחקרי בתחום, צריך להבין שיש לזה השלכות מאוד מאוד גדולות, וצריך לקבל החלטה שקולה. אין לי זמן להרחיב הרבה, אבל זה מה יש:

א. כי זה משהו שפוגע באחרים ולא רק בך.

ב. מלבד הסרטן ריאות שזה עלול לגרום, במקרה שאדם חולה מסרטן אחר, תרופות מסוימות לא יעבדו עליו - זה גורם נזק בלתי הפיך לגוף במקומות בהם התרופה עובדת.

ג. עישון טבק פוגע בכל הגוף, בפן הפנימי והחיצוני (כמו מחלות לב, סוכרת, עלייה במתח נפשי, עלייה בסבירות לחלות בשפעת, פגיעה במיתרי הקול ובצבע השיניים) . אפשר לקרוא בפירוט בוויקיפדיה.

ד. לאנשים שהעלו פה טענות לגבי סוכר שמזיק: נכון, גם עודף של סוכר הוא לא טוב, אבל הגוף חייב לקבל לפחות 120 מ"ג סוכר ביום, אחרת המוח יפסיק לעבוד. הגוף שלנו בנוי לעבוד עם סוכר. אבל הוא לא בנוי לעבוד עם עשן, והתעלות בגוף דרכם נכנס העשן נפגעות [מחלה שנקראית COPD]. וכן, לעישון יש השלכות הרבה יותר משמעותיות לטווח הרחוק [עישון פוגע בפוריות הגבר והאישה, גם שלא בזמן הריון]. כדאי לו לעשות חושבים ולנסות להבין עד כמה זה מסוכן.

ה. אם בכל זאת הוא מחליט לעשן, שיקפיד לזרוק את הסיגריה לפח. הרבה שריפות נגרמות עקב סיגריות שנזרקות, מעבר לפן האסתטי והסכנה לעולם הטבע.

סיגריות הם פשע מוסרי!המרקד

הסיגריות הם עבירה על חוקי יסוד בסיסיים בכל העולם של "חירות הפרט"!
הסיגריות היו אמורות להיות מזמן מחוץ לחוק והסיבה שזה לא קורה היא שהכנסת, הממשלה, המשטרה ובתי המשפט מלאים במעשנים.
אפילו אם תעזבו את עניין הבריאות, זה נוגד את חוק "כבוד האדם וחירותו" משתי סיבות:
1. זה גורם לאדם, בשל החלטה שקיבל פעם אחת, לצרוך לכל חייו את הסיגריות, גם אם הוא כבר רוצה להפסיק. (מרבית המעשנים המבוגרים טוענים שהם רוצים להפסיק לעשן אבל לא מצליחים).
2. זה גורם למי שבסביבת המעשן לעשן עישון פסיבי ללא רצונו.  מדי שנה מתים בישראל כ-1,500 איש כתוצאה מחשיפה לעישון פסיבי. מדובר באנשים שמעולם לא הכניסו סיגריה לפיהם, אך בשל העובדה שהם שהו ליד מעשנים הם הפכו בלי רצונם למעשנים פסיביים.

אפילו אם לא נתייחס כרגע לעניין הבריאותי, יש פה עבירה בוטה על חירות הפרט.
אדם מעשן עשוי לגרום למותם של אנשים לא מעשנים. הוא כופה על סביבתו להיות מעשנים פסיביים! כך שעל הסעיף השני כל מעשן עובר.
בנוגע לסעיף הראשון, וודאי תגידו "מי שמעשן יודע את סכנת ההתמכרות ובכל זאת מעוניין לעשן, אז אין עם זה בעייה". על זה אפשר להגיד שני דברים: ראשית, מרבית המעשנים מתחרטים לאחר כמה שנים על שהחלו לעשן וטוענים שזה היה משום שהם לא מספיק עמדו על דעתם (גיל ההתבגרות, עושים הרבה טעויות), אך כיום הם ממשיכים לעשן כי הם מכורים. ושנית, אם האדם מתחיל לעשן כנראה הוא לא מספיק מבין את חומרת העניין וצריך לנסות למנוע בעדו גם אם הוא חושב שאין עם זה בעייה. כשם שסחר בנשים או סחר בעבדים אסור ע"פ החוק גם אם העבד מעוניין להיות עבד.

ואגב, תפסיקו להשוות למשקאות ממותקים ולסוכר. יש הבדל בין משהו לא כל כך בריא לרעל שמזיק לגוף בצורה בלתי הפיכה והרסנית פי כמה וכמה.
תבדקו את הנתונים: כמה מתים בשנה מעישון וכמה מתים ממשקאות ממותקים?
יש הרבה דברים לא בריאים בעולם, אך יש דרגות. סיגריות מזיקות לבריאות פי כמה וכמה יותר מכל מאכל לא בריא אחר. אתם יודעים את זה, אז תפסיקו להכחיש.

יש מחקר על כך שסיגריה מורידה 11 דקות מהחיים,בת-אל-חי

בעוד שעה של ישיבה מול מסך מורידה 22 דקות.

פעם בחודש אני מורידה לעצמי 11 דקות מהחיים ובערך כל יום אני מורידה לעצמי לפחות 22 דקות מהחיים.

ה11 דקות זה האסון?

לגבי סוכר, זה דבר שהרבה יותר קשה למדוד, אך שמעתי כבר חוקרים שטוענים ששתייה מתוקה פחות בריאה מעישון.

גם מי שנוסע באוטו פוגע באחרים עם כל הרעלים שהאוטו פולט.

מה שאת אומרת ממש לא נכוןהמרקד

מה ההשוואה ההזויה הזאת בין ישיבה מול מסך לעישון?
מאיפה שמעת שישיבה מול מסך מסוכנת יותר מסיגריות? ומאיפה שמעת ששתייה מתוקה יותר מסוכנת מסיגריות? ושהרעלים שנפלטים מהאוטו יותר מסוכנים מסיגריות? זה פשוט לא נכון. תבדקי ותראי שזה ממש לא נכון.

מדי שנה מתים בישראל כ-10,000 בני אדם מעישון (מתוכם 1,500 מעישון פסיבי), יותר ממספר האנשים המתים בתאונות דרכים, מלחמות ופעולות טרור גם יחד.
אז את רוצה להגיד שמדי שנה מתים בארץ מעל ל-10,000 איש ממשקאות ממותקים? או אולי מישיבה מול מסך? או אולי מהרעלים של האוטו?

די, נו באמת, די עם התירוצים. יש הרבה דברים לא בריאים בעולם, אבל יש דרגות שונות. עישון מזיק לבריאות פי כמה וכמה וכמה מכל דבר אחר שהזכרת. עישון זה לא סתם "לא בריא", עישון זו סכנת מוות וודאית, זה כמו לשתות רעל, רק שהרעל הזה לא משפיע מייד אלא לאחר אי אלו שנים.

ויש הבדל בין איזה כמה חוקרים שטוענים משהו לבין קונצנזוס נרחב בכל עולם הרפואה עליו הסכימו כלל איגודי הבריאות הבינלאומיים.

ואגב, קשה לי להאמין שאת מעשנת רק פעם בחודש. לא שמעתי בחיים שיש מישהו שהצליח להתגבר על הניקוטין ומעשן רק פעם בחודש. סורי, אבל אני לא כל כך מאמין...

בקיצור, כל ההשוואות האלה ממש לא שייכות. אין להשוות נמלה לפיל. אין להשוות בין דברים קצת "לא בריאים" לעישון שמוגדר כיום כגורם התמותה הגדול ביותר שניתן למניעה.
כל ההשוואות האלה הם הכחשת המציאות.

קצת נתונים:המרקד

מתוך האתר של האגודה למלחמה בסרטן:

האם זיהום האוויר גרוע יותר מעישון?

התשובה היא לא. מחקרים מראים כי שיעורי התחלואה מסרטן הנגרם עקב עישון מהווים 30% מכלל מקרי המוות מסרטן, בעוד ששיעור התמותה מסרטן, שנגרם עקב חשיפה למסרטנים סביבתיים, הוא כ-2% ממקרי הסרטן. מחקרים מצאו גם כי ריכוז החלקיקים הרעילים הנמצא בעשן הסיגריות גבוה ומסוכן יותר מאשר החלקיקים הנפלטים מאגזוז של אוטובוס חולף.

בקליפורניה הוכרז עשן הסיגריות כזיהום אוויר, בדומה לזיהום הנפלט ממנועי אוטובוסים או ארובות, והוא מסווג בדרגה הגבוהה של חומרים הגורמים סרטן בבני אדם. זיהום אוויר במקומות סגורים, הנגרם בין השאר מעישון סיגריות (עישון פסיבי), הוא אחד מחמשת הסיכונים הסביבתיים הגדולים ביותר לבריאות הציבור. חשיפה לעישון פסיבי הוכחה במספר רב של מחקרים כגורם סיכון להתפתחות סרטן ריאות ומחלות אחרות הקשורות בעישון. חשוב לציין, כי עשן הסיגריות הנפלט מקצה הסיגריה מכיל כמויות גבוהות של חלקיקים וחומרים רעילים, לעתים יותר מהכמות שהמעשן עצמו שואף, מפני שהמעשן שואף עשן דרך פילטר ואילו המעשן הפסיבי שואף את העשן ישירות לריאות.

נתונים נוספים כאן: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=6428

אשמח לראות את המחקר המדובר.[-]

כי זה נשמע שטויות במיץ. באף מאמר שקראתי לא תזמנו את החיים. אף מחקר מדעי לא יגדיר דקות חיים שזה לוקח, כי אי אפשר להוכיח זאת בצורה מדעית.

לעומת זאת, אני יכולה לספר לך שבשעת ישיבה על כיסא, האדם הממוצע שורף 14 קלוריות.

ועדיין קשה לי להבין את ההיגיון שלך. נניח סיגריות גרועות ברמה 100, ולטענתך שתייה מתוקה גרועה ברמה 120, למה לא להימנע מרמה 100? זה שיש דברים מסוכנים אחרים אומר שאנחנו לא צריכים להימנע מסיכון, כי בכל מקרה נמות? 

למה לא להימנע?בת-אל-חי

כי זה כיף. הבריאות הנפשית גם חשובה.

http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=26085

על איזה בריאות נפשית את סחה??רול קינמון

הו לא גברתי. סיגריות לא עוזרות לבריאות הנפשית. סיגריות מסיעות להתעלם מהבעיות הנפשיות. העשן מתפזר סביבך ואת לא רואה אף בעיה ממטר, זה לא אומר שהבעיה לא שם. כשהסיגריה תיגמר, הבעיות יחזרו. אז מה הרווחת חוץ מעוד רעל שיהרוס לך את הגוף?

אם יש למשהו בעיות ב"נפש", אז שילך לטפל בעצמו.

הכנסת כמויות אדירות של חומרים מסרטנים לגופך לא יעזור לך מבחינה נפשית.

לא דיברתי ספציפית על סיגריות.בת-אל-חי

אלא על הגישה שאומרת שצריך להתנזר מכל דבר בגלל שהוא לא בריא.

אבל סגריות זה לא סתם לא בריא.רול קינמון

אפילו אם נתעלם מ100% הרעלים שיש בסגריה, אפילו אם נתעלם מכמות המתים מדי שנה מעישון, אפילו אם נתעלם מכמות המעשנים הפסיבים שמתים כל שנה, ואפילו אם נתעלם בכמות המחלות שמעשנים מורישים לילדיהם.

אפילו אם אנחנו מתעלמים מכל זה, בסיגריה יש ניקוטין, ניקוטין זהו חומר ממכר, כך שיצא שמי שמתחיל לעשן מהר מאוד מתמכר לעישון ולא יכול להפסיק.

אז מה יצא מכל זה, רעל שמחייב אותך לקחת אותו עוד ועוד. רעל מסוג ממכר זה הרבה יותר מסתם "להתנזר מכל דבר בגלל שהוא לא בריא."

זה כבר לא סתם לא בריא, אלה דרגה אחת מעל.

יש הבדל בין התנזרות מכל דבר לא בריא, לבין לקיחת משהו שימכר אותך באופן מודע לחלוטין, ויכריח אותך להרוס את גופך בלי שיהיה לך שליטה.

תכלס זאת הבעיה הראשית שלי עם הסיגריות. אם לא היה בזה ניקוטין, המוני אנשים היו יכולים להפסיק לעשנן בקלות. אבל מכיוון שיש בזה ניקוטין, זה צריך לדעתי להיות אסור למכירה.       ובטח שלא לעזור לחבר להתמכר לזה...

אני מכיר מלא אנשים שמעשנים והם לא מכורים.די"מ

מה שגורם לאנשים להתמכר זה מצב נפשי.

יש לי חבר שכמה שנים עישן פה ושם וכשהוא התחיל לעשן קבוע והתמכר זה בגלל המצב הנפשי שלו.

יש דבר כזה התמכרות בגלל מצב נפשימופים

אבל התמכרות פסיכולוגית לא חייבת לנבוע ממצב נפשי, היא יכולה לנבוע מהרגל לקוי שהשתרש

ויש גם התמכרות גופנית שיש בעישון שהיא ודאי לא תלויה בנפש

חבר שלי אמר שהוא שאל את דודה של אשתודי"מ

שעובדת ברטורנו,

והיא אמרה שאין דבר כזה התמכרות בלי קשר למצב הנפשי.

יש התמכרות פיזיולוגית...אדם כל שהוא

שהגוף הורגל לחומר מסויים, והמערכות התאימו את עצמם לחומר הוא יתקשה לתפקד [לפחות למשך תקופת הגמילה].זה יכול לקרות גם בנטילת סוגים מסויימים של תרופות, ללא כל מימד של התמכרות נפשית.

יתכן שהאדם היה מצליח להתגבר על הקשיים בתקופת הגמילה שנגרמים מההתמכרות הפיזיולוגית לניקוטין, בלעדי המצב הנפשי.

יכול להיות.די"מ
בכל מקרה, אני מכיר לא מעט אנשים שמעשנים ולא מכורים.
אני לא עונה לך, אלא לשאר אלה שגולשים פההמרקד

אם הם ממשיכים לעשן זה אומר שהם מכורים.
יש הרבה מעשנים שאומרים את הסיסמא הקבועה של "אני לא מכור, אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה".
אבל אז שואלים אותם: "אם כך, למה אתה לא מפסיק?" והם עונים שהם לא רוצים להפסיק ורוצים להמשיך לעשן.
הם לא מבינים שזה שהם רוצים לעשן, זה בגלל ההתמכרות. הם בטוחים שהם באמת שולטים ברצונותיהם והם באמת רוצים לעשן. עד שמגיע השלב בו הם מנסים להפסיק לעשן ואז הם פתאום מגלים שהם לא מסוגלים.

כל זמן שהאדם ממשיך לעשן, הוא לא יכול לטעון שהוא לא מכור. נראה לו שהוא מעשן סתם כי הוא רוצה, כשלמעשה הרצון הזה בא מההתמכרות.

ניקוטין הוא חומר ממכר. זה כבר הוכח.

מרבית אלה שמנסים להפסיק לעשן חווים קשיים גדולים וחלקם בסוף כלל לא מצליחים ומתייאשים.
נכון, ישנם יחידי סגולה שהצליחו להיגמל תוך יום, אך הרוב לא כאלה.

לנתונים נוספים כנסו:
 http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=6428#ההתמכרות לעישון

האם העישון הוא הרגל, או התמכרות ?

אחד המרכיבים המצויים בכל סיגריה הוא הניקוטין, שהוגדר בארה"ב בשנת 1996 כסם ממכר פסיכואקטיבי בדומה לסמים אחרים, כגון הרואין וקוקאין. ההתמכרות לסיגריה אינה רק גופנית (בעקבות השפעת הניקוטין), אלא גם התנהגותית (הרגל) ופסיכולוגית.

כיצד משפיע העישון על הגוף ותפקודו?

הניקוטין שבטבק אחראי לתופעת ההתמכרות הפיזיולוגית. הניקוטין משפיע על מערכת העצבים המרכזית, כלומר על המוח. בעקבות הגירוי של הניקוטין, המביא לעוררות מסוימת של המוח, בא רפיון, שכדי להתגבר עליו יש צורך במנת ניקוטין נוספת. כלומר, כל מה שמשיג העישון הוא חזרה למצב התחלתי, שהיה קיים בלא "עזרת" הניקוטין.

מעשנים חדשים אינם מרגישים את תחושת הרפיון המתוארת, שכן גופם עדיין לא רגיל להשפעת הניקוטין על המוח, ואינו חש בחסרונו.

ידוע גם שניקוטין גורם לכיווץ כלי הדם ולעלייה בלחץ הדם, ויוצר מצב של עצבנות מוגברת האופיינית במיוחד למעשנים חדשים.

מהם הגורמים המביאים את המעשנים להתמכר לסיגריות?

ההסבר נעוץ בתחום הפיזיולוגי (השפעת הניקוטין), אולם גם בהסבר פסיכולוגי. התחלת עישון בגיל הנעורים מתרחשת לרוב מסיבות חברתיות ועקב השפעת פרסומות, קבוצת חברים אליה רוצים להשתייך, עישון הורים או בני משפחה ותפישות מוטעות. העישון אינו גורם להנאה למעשנים החדשים, להיפך. כרוכות בו תופעות לוואי שליליות כגון: בחילה, שיעול, כאב ראש, סחרחורות, ולעתים אף הקאות ושלשולים.

בשלב מאוחר יותר, אם מתרגלים לעישון, תופעות אלה נעלמות והעישון הופך להרגל שקשה להיגמל ממנו, אם כי לא בלתי אפשרי. עצם פעולת העישון וכל הכרוך בה הופכים להרגל שקשור בפעולות שגרתיות כמו למשל, אכילה, צפייה בטלוויזיה, נהיגה, פעילויות חברתיות וכד'. הרגל זה הופך חלק בלתי נפרד מחייו של המעשן.

אני מכיר לא מעט מעשנים שפשוט החליטו להפסיק והפסיקודי"מ
ונכון הם לא היו מעשנים כבדים.לנפשנים כבדים זה בעייה.
כל מעשן לאחר פרק זמן הופך למכורהמרקד

לא אתווכח אתך על העובדות, ובכלל לא הייתי אמור לענות לך.
אני פשוט חוזר על עצמי כי אתה ובל אל מסרבים לקבל את העובדות.
אתך ועם בת אל סיימתי לדבר.

רק אם הוא מעשן באופן קבוע.די"מ
כל מי שמעשן הופך בסוף לקבועהמרקד

אלא אם כן הוא מפסיק לאחר סיגריה או שתיים ולא חוזר יותר לעשן כלל.
גם מי שמעשן אחת ל- בסוף מתמכר.
(אתה מוזמן לכתוב שוב על החברים שלך שמעשנים רק פעם בשבוע... גם אם אתה דובר אמת, אתה לא יכול לדעת כמה הם מעשנים. אתה לא נמצא איתם 24 שעות ויכול להיות שיש דברים שהם לא מספרים לך)

???יהודי!!

אם יש לו חברים שמשנים פעם בשבוע 

למה שיסתירו שהם באמת מעשנים יותר?

מאיפה אני יודע? רק אמרתי שאוליהמרקד

בעולם האינטרנטי אי אפשר להסתמך על עדויות בפורום ובוודאי לא כשמישהו מעיד על אחרים.
תגידו לי שאני ספקן, שאני "חושד בקשרים", אני חושב שאני בסך הכל זהיר.
בפורומים אי אפשר לדעת כלום בוודאות. אז מה אני אמור להגיב למישהו שאני לא מכיר שאומר שהחברים שלו מעשנים פעם בשבוע? אני חייב להאמין? הרי בת-אל-חי טוענת שהיא מכירה הרבה אנשים (כולל היא בעצמה) שמעשנים רק אחת לחודש. סורי, אבל בשביל להאמין לדברים כאלה אני צריך קצת יותר הוכחות.

בשולי הדברים, אומר שגם אם יתברר בוודאות שהם צודקים ויש אנשים כאלה, מדובר בוודאות באחוז מזערי של המעשנים. מרבית המעשנים מעשנים מדי יום, מי יותר ומי פחות. הם משקיעים מאמצים אדירים כדי איכשהו לא לעשן בשבת, אבל זה ממש לא בא להם בקלות. ההוכחה: ביום טוב הם כן מעשנים למרות שזה היתר די דחוק שניתן בעיקר בשל העובדה שהם לא מסוגלים בלי. סיגריות הם לא אוכל ובוודאי שלא "אוכל נפש". הסיבה שהתירו להם לעשן ביו"ט היא משום שאם הם לא יעשנו הם ישתגעו וייסבלו, לכן זה מוגדר "אוכל נפש". יוצא מזה שאם המעשנים היו בקלות לא מעשנים בשבת הם לא היו יכולים לקבל את ההיתר. לכן אלה שמעשנים ביו"ט מוכיחים, בזה שהם מעשנים, שקשה להם מאוד לא לעשן בשבת.
אז גם אם אקבל הוכחות וודאיות שיש כאלה שמעשנים אחת ל- (אגב, אחת לשבוע זה בהחלט מזיק מאוד לבריאות, זו תדירות די גבוהה, מה גם שגדולי הרופאים אמרו שכל סיגריה וסיגריה מכניסה רעלים ומסכנת את הגוף), הם עדיין מיעוט מזערי מקרב המעשנים.
אי אפשר לשפוט מכמה בודדים.

מה הקשר שזה לא אוכל נפש?יהודי!!

העברת אש ביו"ט הותרה לא רק לאוכל נפש.

מתוך שהותרה לצורך אוכל נפש הותרה גם שלא לצורך אוכל נפש.

עד כמה שידוע לי זה מה שנפסק.

ממה שאני שמעתי ההיתר הוא רק לאלה שרגיליםהמרקד

ולא יכולים בלי לעשן. יש מחלוקת הלכתית אם בכלל מותר לעשן ביו"ט כיום וגם אלה שמתירים - מתירים אם הוא לא יכול בלי. אם הם היו יכולים בקלות רבה לא לעשן יום אחד, מדוע להם להיכנס למחלוקת ולעשן? למה לא להחמיר ולא לעשן? למה הם בכלל מחפשים היתר לעשן ביום טוב, אם הם יכולים בקלות רבה לשרוד יום בלי עישון?
אגב, רבים מהמעשנים ממהרים להדליק סיגריה מייד עם צאת שבת (כמו בסצינה הידועה מהאושפיזין), מה הלחץ? הרי אפשר גם שבוע שלם או חודש שלם לא לעשן... ולמה הרבה חוזרים בתשובה שמעשנים מעידים שהיה קשה להם מאוד להפסיק לעשן בשבת? אלה הרוב. אלה שמעשנים אחת לחודש או אחת לשבוע, אם הם קיימים, הם מיעוט מזערי.

ההיתר הוא היתר ההבערה ביום טוב.בת-אל-חי

זה שזה "אוכל נפש" זו סתם המצאה.

היתר הבערה ביו"ט הוא לאוכל נפשהמרקד

ותקראי את כל ההודעה שלי לפני שאת מגיבה

נכון אבל "מתוך שהותרה לצורך הותרה גם שלא לצורך"בת-אל-חי
אתה פשוט מבלבל בשכל.די"מ
לחברים שלי אין שום סיבה להסתיר ממני אם הם מעשנים.
תגידי, את קוראת את מה שעונים לך בכלל?המרקד

תקראי את כל מה שכתבתי וכתבו אחרים ואחר כך תגיבי.
קשה לי להאמין שקראת את כל מה שכתבנו לך אם את כותבת משפט כמו: "אלא על הגישה שאומרת שצריך להתנזר מכל דבר בגלל שהוא לא בריא."
אני לא מבין, לא הבאנו לך מספיק הוכחות שסיגריות זה לא סתם "לא בריא" אלא הרבה מעבר?!
מתחיל ליפול לי האסימון: את פשוט בהכחשה עצמית.
זו תופעה ידועה אצל הרבה מהמעשנים. כדי שלא יציק להם המצפון על זה שהם מעשנים, הם מכניסים את עצמם למצב של הכחשה עצמית וממציאים כל מיני תירוצים קלאסיים ולא מציאותיים: "סבא שלי מעשן והוא בן 90", "אני יכול להפסיק לעשן מתי שאני רוצה", "יש המון דברים לא בריאים", "לפני מאה שנה גם רבנים גדולים עישנו".
אלה אותם תירוצים מגוחכים אצל כל המעשנים.
בתכל'ס גם הם יודעים (ולא מודים) שהם לא יכולים להפסיק מתי שבא להם, זו סתם אשליה. גם הם יודעים שיש הבדל בין דבר קצת לא בריא לבין רעל שמרבית הסיכויים הוא שיביא למותם בטרם עת ח"ו. גם הם יודעים שאם הרבנים האלה היו חיים היום הם היו מדברים נגד העישון. גם הם יודעים שכמות המעשנים שמגיעים לגיל 80+ היא מזערית.
אבל לא יעזור כלום, מי שחי בהכחשה ימשיך להכחיש, גם אם מלאך יראה לו את האמת.
בדרך כלל המכחישים האלה מתעוררים אחרי שהם חוטפים ל"ע התקף לב או לוקים בסרטן.
לטובתך הייתי מציע לך להתעורר לפני שיקרה משהו. עכשיו זה הזמן.

אתה מחרטט.די"מ

היאר לא דיברה עחל עישון קבוע אלא פה ושם.

וזה אכן "סתם לא בריא" לא מעבר

מה זה פה ושם?המרקד

היא טוענת שהיא מעשנת אחת לחודש ומכירה המון שמעשנים אחת לחודש.
סורי, לא מאמין.
אני רוצה לראות אותם בפרצופם ובשמם מודים שהם מעשנים אחת לחודש, עד אז מבחינתי הם לא קיימים.
באינטרנט כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה.

ואגב, לגבי זה שאמרת שהסיגריות לא ממכרות, באתי לכתוב לך הודעה, עכשיו אני מסתפק אם לכתוב אותה.
יכול להיות שאכתוב אותה רק בשביל אחרים שגולשים פה, אתה ובת-אל-חי פשוט מתעלמים מהנתונים שאנחנו מביאים לכם וממשיכים לחיות בהכחשה.
אז תמשיך לכתוב שאני מחרטט. אני מחרטט וכל הרופאים מחרטטים וגדולי המדענים בעולם מחרטטים, והקהילה המדעית מחרטטת, ומשרדי הבריאות במרבית מדינות העולם מחרטטים והמציאות מחרטטת.

אז מכם התייאשתי. מי שמכחיש ימשיך להכחיש תמיד (תחסוך לעצמך את ההודעה בה אתה כותב שכל מה שכתבתי זה שטויות וחרטוטים וכאלה..) עד שהוא יחטוף ל"ע התקף לב או סרטן.

אני מקווה שיש אחרים חוץ משניכם שקוראים את הדברים ומשתכנעים.

כל טוב ושתהנו מהעשן שאתם שואפים בזמן שאתם מקצרים את חייכם יותר ויותר.
(אה, שכחתי, אתה לא מעשן בכלל....... ובת-אל-חי מעשנת רק אחת לחודש........)

תזלזל כמה שבא לך.די"מ
לא חסר עד אנשים שמכירים אותי ויודעים שאני מעשן. כשאני מדבר על פעם ב זה לאו דוקא פעם בחודש אפילו פעם בשבוע זה לא כזה נורא. לעשן באופן קבוע זה מאד מזיק ואני יכול לראות את זה על חברים שלי שמעשנים קבוע. מצד שני יש לי לא מעט חברים שמעשנים פעם ב והם סבבה,אני ברוך ה' מסתדר מצויין בלי.
ובכן,[-]

מצאתי את המאמר עליו הסתמך הבנאדם בבא במייל. הנה הוא.

א. לא כתוב שם שום דבר על 22 דקות או 11 דקות. צר לי, אבל הבחור לא הבין את האנגלית. המשפט שנכתב שם לגבי עישון אומר כזה דבר: הרבה אנשים מתים מהסתבכויות שקשורות לישיבה, בגלל שאנשים פחות מודעים לסכנות של ישיבה ממשוכת מאשר עישון.

הווי אומר, בעולם נצברה מספיק מודעות לסיכונים בעישון, ולכן אחוז המעשנים ירד בצורה דרסטית, אך צריך להיזהר מישיבה ארוכה ללא פעילות גופנית.

ב. המשפט הנ"ל הסתמך על המחקר הזה, שבכלל לא אומר שום דבר על העישון.

לסיכום: צריך להיות מודעים לסכנה שיש בישיבה ממושכת ללא פעילות גופנית, כמו שמודעים לסכנות מעישון.

זה רק מחזק את העניין של הסיכון בעישון...

שימי לב מה כתב על זה שי גבסוהמרקד

שי גבסו לא מדבר מבחוץ, הוא עצמו מתמודד עם בעיות העישון. הוא הפסיק לעשן ובסוף חזר לעשן (אני לא יודע מה המצב איתו היום). כך שהוא מדבר מבפנים.

מתוך השיר "מקום מפלט":

"הדיכאון הזה שמלווה אותנו בגיל הנעורים
אלף שיכנועים עצמאיים לא מעלים חיוך אחד על הפנים
משוכנע שהסיבות מוצדקות
שאין לך תירוצים
ושוב סיגריה שגם הפעם לא תעזור
היא רק תבנה בועה קטנה שתתנפץ מידי פעם
כל פעם בצורה שונה
כי היא איננה המציאות היא רק מקום מפלט מגיל הנעורים"

זה מעולם לא הרגיע אותימחכה לשקט

אבל אולי משו מוזר אצלי

גם קפה מעולם לא עורר אותי...

נ.ל נראלי שמה שמעורר זה המגעילות

מה אתם עושים סיפור?די"מ

זה בסך הכל לא בריא,לא חסר דברים לא בריאים.

עם לסגריות לא הייתה את הסטיגמה שאתם מייצרים הרבה פחות אנשים היו מעשנים,אז כל מי שמתנגד פה לסגיריות בצורה כה חריפה רק מחמיר את הבעייה.

יש לי לא מעט חברים שמעשנים,רובם התחילו בשביל לעצבן את ההורים,ברוך ה' אני מצאתי דרכים אחרות שלא מזיקות לבריאות לעצבן אותם כשהייתי בשלב הזה.

אם זה היה כמו לשתות קולה או לראות סרט הרבה פחות היו מעשנים.

זה כמו שמשפחות טבעניות שלוקחות את הקטע ברצינות כשהילדים גדלים הם פשוט שמים פס ושותים קולה ואכלים ממתקים.

אני מכיר משפחה שהיא ממש מקפידה על בריאות והם צמחונים אך לא מקדשים את זה יותר מדי ובאמת הילדים שלהם המשיכו בדרכם.

לפי השיטה שלך לא צריך להקפיד עם ילדים על מצוותהמרקד

כי אם נקפיד שילדינו ישמרו מצוות בסוף הם יצאו בשאלה.
גם המשטרה צריכה פחות לאכוף את החוק, כי דווקא בגלל זה אנשים נהיים פושעים.

אבל מה שאתה אומר הוא עובדתית לא נכון, המציאות הפוכה לחלוטין.
בשנים האחרונות אחוז המעשנים בישראל נמצא בירידה מתמדת כל הזמן.
בשנת 2013 אחוז המעשנים בארץ עמד על 18.7%. מדובר באחוז המעשנים מקרב האוכלוסייה הנמוך ביותר בכל שנותיה של מדינת ישראל.
הנה כתבה לדוגמא שמדברת על זה: http://megafon-news.co.il/asys/archives/216478
אתה יכול למצוא על זה כתבות בעוד הרבה אתרי חדשות.
אתה מכיר את החברים שלך, אבל אתה לא מכיר את כלל אזרחי המדינה. אחוז המעשנים נמצא כל הזמן בירידה.

וצר לי, אבל אתה כנראה כלל לא מעורה בעובדות על העישון. לא מדובר בסתם משהו "לא בריא", מדובר בהרבה מעבר.
ארגון הבריאות העולמי הכריז כי עישון הינו גורם המוות מספר 1 בעולם הניתן למניעה.
מדי שנה מתים בישראל כ-10,000 בני אדם מעישון (מתוכם 1,500 מעישון פסיבי), יותר ממספר האנשים המתים בתאונות דרכים, מלחמות ופעולות טרור גם יחד.
תפסיקו להשוות זבוב לפיל. יש הרבה דברים לא בריאים, אבל יש דרגות ב"חוסר בריאות".
אולי גם תשתו רעל עכברים כי גם כך יש הרבה דברים לא בריאים?
סיגריות זה הרבה מעבר ל"לא בריא"!
והתירוץ שלך שזה סטיגמה פשוט מעורר גיחוך.
מדובר בקונצנזוס נרחב בקרב כל ארגוני הבריאות העולמיים וכל אגודות הרופאים העולמיים וכל עולם הרפואה והמדע.
לא מדובר בדעה של כמה חוקרים עלומים וגם לא בנושא שנוי במחלוקת בעולם הרפואה והמדע. מדובר בקונצנזוס נרחב. חוץ מאיזה שניים שלושה חוקרים מוזרים שרוצים לקבל כותרת בעיתון, כל עולם הרפואה והמדע העולמי מחזיק בגישה הזאת כלפי העישון. איך אתה יכול לקרוא לזה סטיגמה? איך אתה חושד בכלל שכל רופאי העולם מונעים מסטיגמות? איך אתה חושד שכל עולם המדע העולמי והרפואה העולמית משקיעים משאבים עצומים במאבק בעישון כשהכל מונע מסטיגמות?

די, די לתירוצים.

אוווו חיכתי לתגובה כזאת.די"מ

ההבדל הוא מאד ברור.

מצוות זה חלק עקרוני ושמירה על בריאות זה משהו צדדי.

לא הייתי שמח שהבן שלי יעשן באופן קבוע,ואם הוא היה עושה את זה הייתי מדבר איתו ומסביר לו שזה לא בריא.

אבל אם הוא היה מעשן פעם ב זה ממש לא היהע מזיז לי (הייתי רק מבקש שלא יעשן עליי כי זה מסריח)

ובאמת בחברה החילונית זה שונה.

מה שאמרתי תקף על החברה הדתית.

שמירה על הבריאות זה משהו צדדי?המרקד

תגיד, איפה אתה חי?
שמירה על הבריאות חשובה הרבה יותר מהמון מצוות בתורה!

פיקוח נפש דוחה שבת! פיקוח נפש דוחה יום כיפור!

ושוב, אני חוזר ואומר: עישון זה הרבה מעבר ל"לא בריא".

אתה מתייחס לעישון כמו לשוקולד או סוכריות, אבל סיגריות זה משהו אחר לגמרי.

מי שמעשן מקצר במודע את חייו, זו עבירה חמורה מאוד!

גדולי ההלכה בדורנו פסקו שעישון זו עבירה גמורה!

מי שמעשן מקצר את חיוו כמו מתאבד. רק שההבדל הוא שהמתאבד מביא למוות מיידי ואילו המעשן מביא למוות בעוד עשרים או שלושים שנה, אך שניהם מקצרים את חייהם. היהדות רואה בחומרה רבה מאוד אדם שמחליט לקצר את חיוו ולכן הוא נקבר מחוץ לגדר אפילו אם הוא תלמיד חכם ששמר הרבה מצוות.

אז אם אתה רואה את זה כמשהו צדדי ולא מבין שעישון הרבה יותר חמור מעבירות רבות בתורה, אז או שאתה לא מבין לעומק את התורה או שאתה לא מבין לעומק כמה העישון קטלני.

לדבר בסיסמאות זה תמיד קל.די"מ

שמירה על הבריאות זה לא "פיקוח נפש" זה חלק מ"ונשמרתם".

אני חושב שמשהו שגורם למוות בצורה עקיפה ולא מיידית אין בו איסור,למרות שצריך להימנע ממנו (יש להבדיל בין בגדר היבש של ההלכה לבין הדרכת התורה,לדוגמא מי שלא שם מעולם בחייו בגד שמחוייב בציצית לא ביטל מצוות עשה אך זה מאוד לא ראוי)

אתה לא מבין כלל מה המשמעות של "פיקוח נפש"המרקד

למה פיקוח נפש דוחה שבת? למה פיקוח נפש דוחה יום כיפור?
כי שמירה על החיים יותר חשובה מרוב המצוות, שכן ברגע שאדם מת הוא לא יוכל יותר לשמור מצוות.
מי שלא שומר על חייו וגורם ביודעין לקיצור חייו, מפחית במודע בצורה דרסטית את כמות המצוות שהוא יכול לעשות בחייו. לכן הקב"ה מתיר לנו לעבור עבירות כדי לשמור על חיינו, כי אם חיינו יתקצרו, כמות המצוות שנוכל לקיים תהיה הרבה פחות גדולה.
זה לא שני דברים שונים, זה אותו עיקרון של "וחי בהם", הקב"ה רוצה שנעשה הכל כדי לחיות כמה שיותר זמן ובוודאי שלא נקצר במודע את חיינו, כל זאת כדי שנוכל לשמור מצוות. זה יסוד התורה.

אתה צודק.די"מ

אך כיוון שלא ראינו שהרבנים מורים לשמור על בריאות ברמה כזאת מוגמזת אני לא רואה ההבדל.

נכון שסיגריות גורמות ליותר נזק מאשר שתייה מתוקה אך עדיין אני לא מצליח להבין את ההבדל ההלכתי.

אם תקרא את העובדות על הסיגריות תבין את ההבדלהמרקד

סיגריות הם רעל, חד וחלק.
אלא שמדובר ברעל שמשפיע לאחר אי אלו שנים ולא מיידית, אבל זה רעל.

גם אוסיף שבסיגריות אתה לא רק מקצר את חייך אלא גם מקצר חיים של אחרים.
מדי שנה מתים בישראל 1500 איש כתוצאה מעישון פסיבי.
מדובר באנשים שמעולם לא הכניסו לפיהם סיגריה ולמרות זאת מתו כתוצאה מעישון משום שאנשים לידם עישנו.
1500 איש מתים מדי שנה שלא באשמתם בשל המעשנים. הרבה פעמים המעשנים גורמים למותם של קרוביהם כמו האישה והילדים. זה נורא!
ואל תשווה בין זה לבין זיהומי אוויר אחרים, כי כבר ציטטתי פה קטע בנושא מהאתר של האגודה למלחמה בסרטן.
למקרה שלא קראת:
"האם זיהום האוויר גרוע יותר מעישון?

התשובה היא לא. מחקרים מראים כי שיעורי התחלואה מסרטן הנגרם עקב עישון מהווים 30% מכלל מקרי המוות מסרטן, בעוד ששיעור התמותה מסרטן, שנגרם עקב חשיפה למסרטנים סביבתיים, הוא כ-2% ממקרי הסרטן. מחקרים מצאו גם כי ריכוז החלקיקים הרעילים הנמצא בעשן הסיגריות גבוה ומסוכן יותר מאשר החלקיקים הנפלטים מאגזוז של אוטובוס חולף.

בקליפורניה הוכרז עשן הסיגריות כזיהום אוויר, בדומה לזיהום הנפלט ממנועי אוטובוסים או ארובות, והוא מסווג בדרגה הגבוהה של חומרים הגורמים סרטן בבני אדם. זיהום אוויר במקומות סגורים, הנגרם בין השאר מעישון סיגריות (עישון פסיבי), הוא אחד מחמשת הסיכונים הסביבתיים הגדולים ביותר לבריאות הציבור. חשיפה לעישון פסיבי הוכחה במספר רב של מחקרים כגורם סיכון להתפתחות סרטן ריאות ומחלות אחרות הקשורות בעישון. חשוב לציין, כי עשן הסיגריות הנפלט מקצה הסיגריה מכיל כמויות גבוהות של חלקיקים וחומרים רעילים, לעתים יותר מהכמות שהמעשן עצמו שואף, מפני שהמעשן שואף עשן דרך פילטר ואילו המעשן הפסיבי שואף את העשן ישירות לריאות."

זה לא קשור.די"מ
הסיגריות עצמן לא גורמות באופן ישיר למוות.
הם פוגעות בריאות וזה אחרי הרבה זמן גורם למוות.

(כל אשה שיולדת ילד בעצם הורגת אותו כי ברגע שהוא נולד הוא בהכרח ימות מתי שהוא...)
הדוגמא שהבאת על הלידה היא די לא לענייןהמרקד

במחילה, קשה לי להתייחס לטענה כזאת. מה הקשר בכלל?
נו, ברור שבסוף מתים, אף אחד לא חי לנצח.
אבל אני מדבר על משהו שבאופן וודאי מקצר את החיים.
מי שמעשן גורם באופן ישיר למותו בטרם עת. אני לא מבין למה אתה לא מבין את זה.

זה שההשפעה של הסיגריות לוקחת אי אלו שנים לא משנה את העובדה שהסיגריות הם אלו שגרמו למוות.
אם אני עכשיו מטמין מתחת לאדמה פצצה שמכוונת להתפוצץ בעוד עשרים שנה וכעבור עשרים שנה היא התפוצצה והרגה אנשים, האם יזכו אותי במשפט כי עבר הרבה זמן מאז שהטמנתי את הפצצה כך שלא גרמתי לפיצוץ באופן ישיר? ואם אני סוחר בסמים או בנשק ומעביר לסוחר אחר את הסחורה והוא מעביר לסוחר אחר שמעביר ללקוח, האם לא יאשימו אותי בסחר רק בגלל שלא העברתי ישירות את הסחורה ללקוח?

זה לא משנה כמה זמן עובר עד שהסיגריות משפיעות, בסופו של דבר הם מקצרות חיים ומובילות למוות בטרם עת.
לפי היהדות צריך מאוד לשמור על החיים כדי שאפשר יהיה לחיות כמה שיותר שנים ולעבוד את ה' כמה שיותר.
מי שעושה מעשה שבמודע יקצר את חייו (אפילו אם זה ישפיע רק בעוד 20 שנה) בעצם כאילו אומר חלילה לקב"ה: "נתת לי חיים כדי שאקיים מצוות, אך לא ממש אכפת לי לוותר על 30 שנה מהחיים שלי ולוותר גם על כל המצוות שאני יכול לעשות בזמן הזה, כי מה שמעניין אותי זה הנאה עכשווית. בשביל להנות קצת מהחיים אני מוותר על שנים רבות בהם אני יכול לקיים הרבה מצוות, כי מה שחשוב לי יותר זה ליהנות מהחיים".
כמובן שמרבית המעשנים הדתיים לא חושבים כך כשהם מתחילים לעשן, אבל הם לא מבינים שזה המסר שהם שולחים לקב"ה כשהם מתחילים לעשן.

הדוגמא הייתה צינית.די"מ

וגם הדוגמא שאתה נתת לא היית קשורה כי כמו שאמרתי הסיגריות לא גורמות באופן ישיר למוות אלא גורמות לבעיות בריאות שגורמות למוות.

על פי ההלכה מי שקושר אדם ומניח אותו בפני הארי נידון בדיני שמיים פה בארץ אי אפשר לדון אותו כרוצח כי זה בעקיפין.

מי שמעשן לא גורם באופן ישיר למותו או גורן באופן עקיף ולא מיידי.

מי דיבר על העונש? דיברתי על האיסורהמרקד

מותר ע"פ ההלכה לקשור אדם ולהניח אותו בפני הארי?
מישהו דיבר על העונש?
דיברתי על האם זה מותר או אסור, ואתה רק מוכיח לי שזה אסור.

מה שבאתי להוכיח זה שיש הבדל עצום בהלכה בין משהודי"מ
שהוא ישיר למשהו שהוא לא.
לעניין העונש יש הבדל, אבל שניהם אסוריםהמרקד

מה שאמרת מראה על חוסר הבנה בסיסי.די"מ
הדיון לא מתחיל ונגמר באסור אז זהו.יש הבדל ברמת האיסור. וזה מראה רצח בגרמא זה לא כמו רצח ישיר אז להזיק לעצמך בגרמא לא דומה ללהזיק לעצמך באופן ישיר.
אז לא כמו באופן ישיר, אבל עדיין אסור.המרקד

ולכן אתה לא יכול להבדיל בין זה לבין "מצוות", כמו שעשית בהתחלה.
אם סיגריות אסורות ע"פ ההלכה אתה לא אמור לראות את זה כדבר לא כל כך בעייתי.
רצח בגרמא חמור פחות מרצח ישיר אבל חמור יותר מהרבה מאוד מצוות בתורה.
אתה מסכים שזו עבירה, אז למה אם הבן שלך יעשן זה לא יזיז לך???

כי אני לא חושב שגרמא ברצח זה כמו גרמא ב"ונשמרתם"די"מ
אני לא חושב שיש איסור של "ונשמרתם" בגרמא. אם יש לך מקורות אשמח לראות.
למה ללכת סחור סחור?המרקד

אני יכול להביא לך פסקי הלכה שאוסרים על עישון.
מרן הרב עובדיה יוסף זצוק"ל כתב: "וכן הרבה מגדולי דורינו אסרו בכל תוקף את עישון הסיגריות, על פי ממצאים רפואיים, שקבעו גדולי הרופאים בזמנינו, וחובה קדושה לציית להם"

מה יש יותר ברור מזה?

הרב אליעזר מלמד, מתוך פניני הלכההמרקד

http://www.yeshiva.org.il/midrash/7116

שם מובאת גם דעה הלכתית הקושרת בין עישון לרצח וכן מובאות עובדות מדעיות בסופם פוסק הרב מלמד כי: "ולענייננו על פי כל הנתונים הנ"ל, נפסק להלכה, שישנו איסור חמור מן התורה לעשן".

בעז"ה אולי אעלה דיעות של רבנים נוספים בני זמננו שאוסרים על עישון.

(כמובן שאין להביא דברים שכתבו רבנים גדולים מלפני עשרות שנים ויותר, כשלא היתה מודעות לבעיית העישון והיו אף רופאים שחשבו שזה טוב. רבנים הם לא נביאים או מלאכים, אם איש לא יודע שיש נזק בעישון גם הם לא ידעו. לכן רבנים גדולים בעבר עישנו ודברו בשבח העישון. אך לו הם היו חיים כיום וודאי שלא היו מעשנים ולא היו מדברים בשבח העישון. לכן יש לשמוע רק לפסקי הלכה שנכתבו ע"י גדולי הדור בשנים האחרונות בהם עלתה המודעות לנזקי העישון)

הרב אברג'יל אף אמר שמעשן פסול לעדות בחופההמרקד

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/256149

ואל תיכנס עכשיו ספציפית לנושא של העדות, רוח הדברים על חומרת העישון היא החשובה.

יש לך את זה אם מקורות ובאריכות?די"מ

ולא סתם-"זה אסור וזהו"?

אני ישמח שתביא תשובה הלכתית של פוסק שמתייחס לטענה שהעלתי שזה רק גרמא.

כי אני חושב שגרמא ב"ונשמרתם" לא אסור.די"מ
אשמח למקורות הפוכים.
מה העניין?המרקד

כבר הבאתי לך שלושה מקורות הלכתיים (מרן הרב עובדיה יוסף זצוק"ל ויבדלו לחיים טובים הרב אליעזר מלמד והרב אברג'יל) שמראים שעישון סיגריה אסור ע"פ ההלכה בכל תוקף.
צריך משהו יותר ברור מזה?
מהמקורות שהבאתי גם מוכח שההבחנה שלך שעישון זה רק גרמא של "ונשמרתם" לא נכונה כלל.

ברור שזה לא מספיק לי.די"מ
שמתי לב כזה רק עכשיו.אבל לא זה לא מספיק צריך לפתוח בענין ולראות את המקורות שלהם.
אם אתה רוצה להתפלפל ולעיין בזה, אז כןהמרקד

אבל לצורך פסיקת הלכה, אנחנו סומכים על גדולי הדור.
אם אתה פותח את המקורות כי אתה לא ממש סומך על מרן הרב עובדיה זצוק"ל שהבין נכון את ההלכה, אז זה מראה על חוסר אמונת חכמים.
אלא אם כן תביא לי גדול דור בדורינו בסדר גודל של מרן הרב עובדיה זצוק"ל שפוסק שעישון זה רק גרמא של ונשמרתם.

אך אם אתה רוצה לפתוח כדי ללמוד בעיון, בכיף, אתה מוזמן.

טוב,די"מ
לשטויות שכתבת פה אני באמת לא מרגיש צורך להגיב.
וכן, אני לא סומך על הרב עובדיה.
לדברים החצופים שכתבת אני לא מעוניין להגיבהמרקד

לדעתי אתה צריך להתבייש!
עכשיו אני גם מבין למה אין לך בעייה עם עישון..........
תפסתי אותך כאדם רציני ותורני, מסתבר שאתה ממש לא.
מי שבז לתלמידי חכמים, מה הפלא שהוא בעד עישון.....
ואני כבר חששתי שאנשים  תורניים רציניים בעד העישון.......

ואגב, בטח שאין לך מה להגיבהמרקד

כי גם אתה יודע שאין אף גדול דור בימינו שאמר שעישון זה רק גרמא של "ונישמרתם"......

קודם כל אני בכלל לא בטוח שאתה צודק.די"מ
וגם אם כן זה לא אומר שזה לא נכון.
כמובן, כי אתה הרי גדול הדור....המרקד

גם אם כל גדולי ופוסקי הדור בימינו יאמרו שאיסור חמור לעשן, תישאר בעמדתך. כי הרי מי הם גדולי הדור לעומתך?..... אתה בדרגה כל כך גבוהה שאתה יכול לחלוק על כל גדולי הדור.......

אין גבול לחוצפה!

עישון זה אולי גרמא של ונשמרתם.בת-אל-חי

אוסלו זה בטוח גרמא של רצח.

זה נראה לי דבר שאינו נשמע.די"מ
"דבר שאינו נשמע" זה במצוות תוכחה.בת-אל-חי

ובסך הכל מה שבאתי לומר זה שגם הרב עובדיה היה בן אדם ויכל לטעות.

אולי מצד ההלכה אין בעייה בזה.די"מ
אבל אפשר להבין ממצוה הזאת שאין עניין להגיד דברים כשזה לא יעזור ואולי יזיק.
איזה יופי, נמצא תירוץ לא להקשיב לפסקי הלכההמרקד

כי הרי רב גדול גם יכול לטעות...
אז מעכשיו כל הלכה שלא נראית לא צריך לקיים, כי בטח חז"ל טעו.

כל עוד לא קם אף רב גדול ואמר שזאת טעות, זו הלכה מחייבת.
תראו לי רב אחד גדול בימנו שפסק שאין בעייה לעשן, אתם יודעים שאין כזה...

הרב כדורי.בת-אל-חי

אבל זה בכלל לא העניין, בשביל לאסור משהו צריך להביא הוכחות שהוא אסור ולא להפך.

וכמו כן, אי אפשר לעשות איפה ואיפה. אם אסור לעשן, אסור גם לשתות קולה ולשבת מול מסך מחשב.

הרב כדורי לא עישן, זה טעות נפוצההמרקד

הרב כדורי היה נושף במקטרת ולא שואף כלל.
אין אדם חוץ ממנו שמסוגל רק לנשוף ולא לשאוף כלל.

ולגבי המשפט השני, אין לי כבר כוח לחזור על עצמי!!!!
חלאס, את ודי"מ כבר עולים על העצבים!!!!!
הייתי סבלן, אבל כמה אפשר???
הבאנו לך אינסוף מקורות שמסבירים מה ההבדל הענק בין עישון למשקאות מתוקים או ישיבה מול המחשב, אך את מתעלמת וממשיכה בשלך!!!!!
זה כבר ממש מרגיז!!!
את לא מתייחסת כלל לעובדות שהבאנו לאורך הדיון!!!
אי אפשר ככה לדון!!!
נמאס!!!!!

למה נראה לך שהוא מסוגל משהו שאף אחד אחר בעולםדי"מ

לא מסוגל?

תגובה מעוררת גיחוךהמרקד

הרב עובדיה זצוק"ל לא פסק שום דבר לגבי הסכם אוסלו!
הרב עובדיה זצוק"ל פסק שבמקרה שפינוי שטחים יוביל לשלום צריך לפנות שטחים. אך הוא כתב שרק אם מדובר במהלך שיביא בוודאות לשלום. ההלכה שלו כלל לא נגעה לאוסלו, כי באוסלו היה ברור שזה לא יביא שלום. אריה דרעי השתמש בהיתר של הרב עובדיה זצוק"ל למרות שהוא ידע שההיתר לא מדבר על זה. זאת הייתה רמאות ונוכלות של דרעי. הרב עובדיה זצוק"ל עצמו אמר שדרעי הטעה אותו בעניין אוסלו.

פה זה לא אותו סיפור. פה אף אחד לא הטעה את הרב עובדיה זצוק"ל.
העובדות על העישון ברורות וידועות לכל (חוץ מלמכחישים כמוך) ועליהם הרב עובדיה זצוק"ל הסתמך.
ושוב, אני מזכיר, זה לא רק הרב עובדיה, זה כל הרבנים הגדולים כיום. זאת ההלכה. תפסיקו להתעלם.

הרב עובדיה תמך באוסלודי"מ
וגם אם זה נכון שדרעי הטעה אותו הוא היה שותף בעקיפין לרצח של מאות יהודים ולא עשה על זה תשובה
דרעי הטעה אותו?בת-אל-חי

אז למה הוא המשיך לתמוך בדרעי?

הרב תמך בשקרנים?

רבנים מושפעים גם מפופוליזם ובגלל שזה פופוליסטי לצאת כנגד העישון, הם פסקו נגדו מבלי באמת להביא הוכחות ומקורות.

הרב עובדיה לא חזר לתמוך בדרעיהמרקד

הוא נאלץ להחזיר את דרעי לש"ס כדי שש"ס לא תתפרק, כי דרעי איים על הרב עובדיה שהוא יפרק את ש"ס.

ואת, שלא הבאת כל הוכחה לטענותיך המטופשות, אומרת שהרבנים לא הביאו הוכחות???
הם הביאו הוכחות רבות מאוד. אם את כותבת כך סימן ברור שלא קראת את מה שהבאתי.
במאמר של הרב מלמד מובאים הוכחות רבות. יש אינסוף הוכחות, אבל את מכחישה את המציאות ולא מוכנה לקבל שום הוכחה.

בתכל'ס, אין לכם גדולי דור שתומכים במה שאתם אומרים, אין רופאים או מדענים בעלי שם שאומרים את מה שאתם אומרים, אף אחד לא אומר את מה שאתם אומרים חוץ מקומץ קטנטן של הזויים שרובם מעשנים שמנסים להשתיק את מצפונם!!!

הנה הוכחה שישיבה מול מסך יותר לא בריאה.בת-אל-חי
מדובר בדיעה חדשה של קבוצת רופאים קטנההמרקד

עוד לא מדובר בדיעה רווחת ובמשהו שמתקרב לקונצנזוס על העישון.
אם זה יהפוך לקונצנזוס רפואי חד משמעי כמו הסיגריות, הרבנים וודאי יכתבו פסק הלכה גם על זה.
ובכלל לא מדובר שם על ישיבה מול מסך. מדובר בישיבה שעות רבות על כיסא (אין שום קשר למסך), כדאי שתקראי בעצמך דברים לפני שאת מקשרת.

ואגב, כל זה לא מוריד כלל בנזק העישון. גם לו יהיה קונצנזוס רפואי בקרב כלל ארגוני הרפואה והמדע הבינלאומיים על נזקרי ישיבה ממושכת, זה לא יוריד מנזקי העישון. פשוט זה יגרום שיפעלו גם נגד זה וגם נגד העישון.
אבל כרגע מדובר במחקר חדש מאוד שנתמך ע"י קבוצת רופאים קטנה. זה לא מתקרב לקונצנזוס בעולם המדע והרפואה על עישון, לכן כרגע אין מה להשוות.

זה מחקר עם נתונים שד"א, עוד לא קמו עליו חולקים.בת-אל-חי

פעם היה קונצזוס שעישון זה בריא, זה הפך את זה לבריא?

ולא קמו עליו תומכיםהמרקד

המדע משתכלל עם השנים, לא נסוג אחורה.

והגיוני ביותר להמתין שזה יצבור תמיכה רחבה בעולם הרפואה והמדע לפני שמסיקים מסקנות.
יש אינספור מחקרים רפואיים, כל יום יוצאים חדשים. לא כל מחקר רפואי הופך להסכמה רחבה בעולם המדע והרפואה.

אתה באמת חושב שרבנים יפסקו נגד ישיבה על כסא?בת-אל-חי

הם פסקו נגד עישון כי זה פופוליסטי וכי יש לעישון סטיגמה רעה, אף רב לא יפסוק נגד "ישיבה על כסא".

שוב עת מעוותת את הנתוניםהמרקד

דובר על ישיבה ממושכת של שעות רבות על הכיסא.
ואם יהיה על זה קונצנזוס רפואי מדעי נרחב, ימצאו גם פתרונות (כמו אולי שעת כושר יומית או משהו כזה).
ובוודאי שהרבנים יפסקו כפי שיגידו המדע והרפואה!
על איזה סטיגמה את מדברת? את פשוט חיה בבועה.
לא מדובר בסטיגמה, מדובר בקונצנזוס רפואי מדעי שהגיע לאחר מאות מחקרים שהראו בוודאות מוחלטת שעישון מזיק ו.....
די, אני מרגיש שאני חוזר על עצמי כי אתם מסרבים לקלוט את המציאות.
נמאס לי כבר... אתם ללא תקנה (את ודי"מ)....

בת-אל, לא הבנת בכלל את המחקר!!![-]

בתגובות הקודמות שלי הפניתי למאמר האקדמי שעסק בטענה של הרופא הזה, ולא במאמר הפופלארי. האמירה הזאת נועדה למשוך כותרות; זה נועד לציין שכמו שהעולם התפכח מעישון, כך צריך גם להתפכח מישיבה ממושכת.

אני לא פוסקת הלכה. ככל הידוע לי, יש ציווי על כל אחד למצוא לעצמו רב ולשאול אותו. אז שכל אחד יפנה אל רבותיו וישאל. אבל מה שכן, אני מבינה בביולוגיה. אני יודעת שעישון גורם לנזק בלתי הפיך לכלל המערכות בגוף. אני יודעת שמי שמעשן לידי פוגע בי. אני יודעת שבידי חברות הטבק יש כוח עצום שהם לא מהססים להשתמש בו, דבר שמשפיע על הכלכלה והפוליטיקה העולמית. אני יודעת שתרבות העישון מעמיקה פערים חברתיים ופוגעת בסביבה.

זה שונה מאוד מדברים לא בריאים אחרים בדראסטיות של התגובה, בהשפעה על אחרים ובחוסר חיוניות שלו ובתלותיות שהוא יוצר.

נכון, דברים אחרים גם מסוכנים; אבל הגוף לא יכול לשרוד בלי סוכר. לעומת זאת, העישון רק מזיק.

אין מחקר רפואי שאומר שכדאי לעשן, או יותר מזה - שאין נזק בלעשן.

כולכם פה אנשים בעלי בחירה חופשית. אתם מספיק גדולים כדי לקבל החלטה בעצמיכם. אני רק רוצה לבקש שלא יפגעו בנו. אני לא רוצה למות מעישון פאסיבי. אני לא רוצה בדלי סיגריות בכל מקום. אם אתם רוצים לעשן, בעייה שלכם. אל תהפכו את זה להיות בעייה שלי. כי כרגע, זה מה שזה.

ואיך זה הופך את זה בסדר?די"מ
וגם בגלל שדרעי איים עליו זה מתיר לו?
אתה רוצה לשפוט את הרב עובדיה?המרקד

אני לא משתף עם זה פעולה.
תלמד מה זה כבוד תלמידי חכמים ואז יהיה על מה לדבר.

כן.די"מ
בשביל זה הקב"ה ברא לי שכל.
חוץ מזה במקום שיש חילול השם אין חולקים כבוד לרב. רצח של יהודים זה חילול השם.
מה הקשר "בז לתלמידי חכמים"?די"מ
אולי זה נכון אבל לא קשור לפה.
אם כל אחד היה פשוט סומך על הקודמים מצבנו היה ראה.
תלמד משנה ברורה ותראה למה הגר"א שינה בהלכה כי הוא למד וחקר בעצמו והמון פעמים חלק על גדולים ועל מה שהיה מקובל והרמב"ם ועוד גדולים אחרים. זה שהרב עובדיה אמר משהו לא אומר שבהכרח אני חייב לחשוב שזה נכון לפני שאני רואה את המקורות.
לתלמיד חכם גדול מותר לחלוק על רב גדולהמרקד

אבל אתה תופס את עצמך תלמיד חכם בסדר גודל של הרב עובדיה זצוק"ל???
תגיע לרמה שלו ואז יהיה לך זכות לחלוק עליו.
פשוט חוצפה!
אוי לנו אם הגענו לזמן שבו כל בחור מרגיש את עצמו כמו רב גדול שיכול לחלוק על רב אחר!
איפה נשמע כדבר הזה שאנשים פשוטים מרשים לעצמם לחלוק על תלמידי חכמים גדולים?!
רק לרב גדול יש זכות לחלוק על הרב עובדיה זצוק"ל ואתה יכול ללכת על פיו.
אבל שאתה עצמך תחלוק על הרב עובדיה זצוק"ל??? אתה מתקרב לרמה שלו? אתה מגיע לקרסוליים שלו בכלל???

מה השטות הזאת?די"מ
אין דבר כזה רמות מי שהיא להוראה ויכול לפסוק מותר לו לחלוק גם על רב עובדיה.
אני לא פוסק ולא פסקתי כאן.בסך הכל אמרתי שזה לא מספיק לי שהוא אמר ואני רוצה לקרוא את מה שההוא אמר.
אמרת שאתה לא סומך על הרב עובדיההמרקד

ואתה רוצה בעצמך לראות את המקורות. כלומר, על רב גדול אתה לא סומך, אבל על עצמך כן.
ובוודאי שיש רמות בין רבנים ולא כל רב הוא גדול הדור.
אבל אתה בעצמך הודית שתחזיק בעמדתך גם אם אין אף רב שפסק כך, אתה מחזיק מעצמך גדול הדור....

אני מאוד מקווה שאתה עצמך לא פוסק.די"מ
נגיד שהב"י יביא איזה ראשון אז לא תבדוק בפנים כי אתה מאמין לב"י וזה חוצפה לא להאמין לי.
לבדוק לעיון וללימוד זה משהו אחרהמרקד

אבל לבדוק כי אתה לא סומך עליו שהוא הבין נכון וחושב שאתה תבין נכון יותר ממנו - זה שיא החוצפה!

מתי זה יסתיים כבר?המרקד

זה לא מוביל לשום מקום, אז בוא נסיים את זה כבר

לא חסרים מקרים שכשבודקים בפנים רואים שזה לא קשור.די"מ
או לפחות לא בהכרח קשור.
יש לך מסקנות ממש הגיוניותיהודי!!

<צ>

מי שבז לתלמידי חכמים, מה הפלא שהוא בעד עישון.....

מה הקשר?

קודם כל אל תילחץ. בשום אופןמישהי=)

וגם אל תאמר לו 'מה לעשות'

אלא תייעץ, תגיד מה דעתך 

אבל תשאיר לו את הבחירה לעצמו בסוף.

אה, וכדאי להוסיף שאתה תישאר איתו לא משנה מה יקרה

דבר נוסף שכדאי לדעת, שנערים שרוצים לעשן בגיל הזה

רוצים שילחצו, יגידו להם לא ואז להתמרד ולעשות דווקא

בהצלחה

יש לי רק כמה דברים להגיד...ישראל שלי

אוקי אז ככה..

ששאלתי עם לספר להורים זה בגלל שהחבר הזה חבר ממש טוב שלי והוא באמת ילד טוב!!!

הוא ממש לא אחד שעושה שטיות ודברים כאלה...

השאלה העיקרית שלי היתה...

אם אני יודע שיש מצב ההורים שלו יכולו להשביע עליו או

שזה שהוא מעשן לא יגמר בלעשן ויכול חס וחלילה להגיע למקומות רעים יותר

אז צריך לדבר עם הוריו...

(ושאלתי את זה גם על בנות...כי נראלי עם בנות זה סיפור יותר מורכב...)

תגיד להורים שלו, ו??alezish

מה ההורים יכולים לעשות בדורנו?

הדור המרדן

זה רק יגרום לו לעצבן אותם ולהמשיך עוד...

הדור המרדן?יהודי!!

למה אתה חושב שהדור שלנו יותר מרדן מהדור הקודם?

קוראים לזה בעיברית גיל ההתבגרות- הגיל המרדן.

אל תגיד להורים שלו, ותגיד לו שאתה לא מוכן לעזור לואני77

בזה כי אתה מתנגד למעשה.

ואם זה לא חלק מהדרדרות כללית תמשיך להיות חבר שלו כמו עד עכשיו.

אם כן, אז בזהירות- שלא להפגע, ובחכמה -להיות ערני לנקודות שבהם תוכל לעזור לו לצאת מזה, ולדרכים שבהם תוכל לעשות זאת. לא בנסיונות קיצוניים ולא מתוך הסתרה של מה שאתה חושב על זה. בכל מקרה, אם זאת המציאות, תדאג שעיקר החברה שלך תהיה ברמה גבוהה יותר (בכלל תמיד מומלץ שתהיה גם חברה ברמה גבוהה שאתה מסתובב בה אם פחות ואם יותר, זה בריא לנפש ומוסיף לאדם הרבה.) ואם אתה מרגיש שזה גדול עליך להתמודד איתו, אז אל תעזוב אותו במופגן, אבל פשוט תמצא חברים אחרים להסתובב איתם. (לפעמים קצת קשה למצוא חברים חדשים, אבל אל תדאג, עם כל דבר אפשר להתמודד, וכ"ש שהבא לטהר מסייעין בידו.)

לדעתי צריך בדרך כלשהי שההורים או המחנכים ידעוהמרקד

אסור שזה יישאר רק בידיים שלך, זה דבר שחייב להיוודע לגורם חינוכי של הנער (הורים או מחנכים).
השאלה היא באיזה דרך ליידע בלי לגרום לנער דווקא לעשן יותר בגלל זה.
באמת שאין לי מושג. הייתי מציע לך להיכנס לפורום של ייעוץ חינוכי לגיל ההתבגרות ולשאול את המומחים איך אפשר לספר בלי לגרום נזק.
אבל די ברור לי שבדרך זו או אחרת זה צריך להוודע להוריו או מחנכיו.

למה אתה חושב שזה מה שיעזור?יהודי!!

במה זה ישפר את המצב שלו? 

כי אנשי חינוך הם אלו שאמורים ויודעים לטפל בבעייההמרקד

וקודם כל, הורים ומחנכים צריכים לדעת מה מצב הבן, אי אפשר להשאיר דברים בסוד.
מי שאמונים על חינוך הנער הם אלו שצריכים לטפל בבעיות שלו, הם גם אלו שיודעים לטפל (בטח יותר מנער בגילו).
השאלה היא, שוב, איך מספרים.
אני מבין את החשש, הוא בהחלט מוצדק.
ההורים עשויים לכעוס עליו ולגעור בו או לאסור עליו לעשן ולגרום למרידות נוספות שיכולות להסתיים חלילה בפריקת עול.
לכן אני לא מציע לו ללכת לספר להורים. אני מציע לו לברר בפורומים של חינוך לגיל ההתבגרות איך אנשי החינוך היו מציעים לו לספר.
בכל מקרה כדאי להיוועץ באנשי מקצוע.
בתור התחלה כדאי לעשות את זה אנונימית, ובשביל זה יש מלא אתרים בהם אנשי חינוך ופסיכולוגים עונים לשאלות.
כמו שהוא כתב כאן בפורום, רק במקום שיש בו גם אנשי חינוך שמשיבים לשאלות.

אולי הם אלה שאמורים לטפל בזהיהודי!!

אבל מה שבטוח זה שרובם לא יודעים לעשות את זה.

גם אמון בחברים צריך להיות חלק מחינוך האדם.אני77

ולשון הרע, גם כשהוא לתועלת, מרבה להזיק, ועדיף לא להשתמ בו אם אין הכרח.

את האמת ההורים ידעו מתישהו, במיוחד אם יהיו לשינוי שעובר עליו עוד ביטויים.

ואם לא יהיו-אולי עדיף באמת שלא ידעו.

"אשרי נשוי פשע כסוי חטאה אשר לא יחשוב ה' לא עוון"-זה לא סתם רעיון נחמד, המצב הפסיכולוגי והנפשי של האדם כשהוא יודע שלא יודעים שהוא עובר על הכללים-אחרת לגמרי, ובהרבה מאוד מקרים הרצון להסתיר גם נובע מרצון לאחוז את החבל בשני קצותיו- להנות מהפיתוי, ולהשאיר דרך נקיה חזרה, לתשובה שלמה שכאילו מעולם לא חטאת. ובתחום הזה, לשון הרע יכול להרוס בני אדם בצורה נוראית, מעצם זה שהתפרסם החטא שלהם.

אגב, זו גם הסיבה לזה שהרבה פעמים נסיונות חינוך גורמות לנער לעשות ההיפך. הוא מרגיש פחות מוטיבציה מחד, כי הוא יודע שיישאר עליו כתם, וגם, וזו סיבה יותר משמעותית, הוא גם מפחד שלא יבינו שהוא באמת חוזר בתשובה, אלא סתם יחשבו שהוא נכנע ללחצים, והוא עדיין בעל מידות רעות, ודוקא כשמורידים ממנו את הלחץ, הוא יכול להרשות לעצמו לגלות שהוא רוצה לשוב בתשובה.

מקפיצה...ש!למ*ת

אולי פשוט תסביר לו את הבעיתיות....צעיר רענןאחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך