בתורה תרי"ג מצוות , לכל מצווה יש משקל ואת התנאים שלה , מי יותר קשה ומי פחות . ובכל דור ודור דורשים מאיתנו לקיימן בכל דיקדוקיהן .
התורה לא השתנתה עם הזמן , היא תמיד נשארה אותו הדבר , אותה התורה שקיימו בנ"י בכניסתם לארץ ישראל , היא אותה התורה בתקופת התנאים הקדושים , היא אותה תורה של ימינו. ואנחנו נדרשים לקיימה ! , וכמובן שנבוא ונשאל את השאלה הברורה ביותר , איך מצפים מאיתנו לעשות את זה ? איך ? הרי אפילו לתנאים הקדושים היה קשה אנשים שהיו רמי מעלה , גם הם אמרו שכמה שהם לא עשו זה עדין חסר , גם במדבר בנ"י היו בניסיונות רבים , איך מאיתנו הדור הכי שפל , דור שהוא הכי קשה , דור ביאת משיח צידקנו בע"ה מצפים לקיים את התורה כמו כל שאר הדורות ? ועוד שבשמים ידונו אותנו על זה וידרשו מאיתנו למה אתם לא עושים ?
לכן מביאים לנו סיפור שהוא יעזור לנו להבין בעצם את כל העניין ,
מסופר על בחור שסיים לימודי רפואה ב"ה , והתחיל לעבוד במחלקה לחולים מסוכנים , ונפלה בידו משמרת ערב , אמרו לו אתה בנתים פה לבד , אם יהיה איזה משהו יש שם כפתור תלחץ עליו ואז תבוא תגבורת . הבחור אמר תודה והתחיל במשמרת שלו , ואכן המשמרת התחילה בצורה טובה , הכל היה שקט שום בעיות .
פתאום לקראת סוף המשמרת , מנורת המצוקה מהחדר האחרון שמזדרון החלה להבהב והבחור מיד רץ אל החדר לעזור למטופל , בזמן שהוא רץ לשם עוד מנורת מצוקה מחדר אחר החלה לדלוק , ואחרי עוד חדרים , וכך הבחור היה רץ מחדר לחדר לתת את הטיפול הכי טוב והכי מהיר שהוא יכול לכל חולה שהיה צריך . אבל לרוע המזל לא הספיק להגיע לחולה אחד , והוא נפטר .
כמובן , שאת הבחור הביאו לבית משפט בגין רשלנות רפואית , עמד הבחור מול השופט ואמר , אדוני , איך אפשר לדון אותי לרשלנות רפואית ? אני עשיתי מעל ומעבר ! איך אפשר לומר על זה רשלנות ? אני רצתי מחולה לחולה , כל כוחותי הוצאתי על החולים , זה רשלנות ?
אמר לו השופט , וודאי שזו רשלנות !!! הרי אמרו לך במפורש ! שאם יהיה דבר מה במלחקה מיד תזעיק עזרה , מי אמר לך להתמודד עם זה לבד ?!
אם כן ,
נכון , יש לנו תורה שלימה לקיים , שהיא לא פשוטה , וכל ההתמודדות הזו וחיי היום יום , ניסיונות רבים, ויצר הרע שלא נותן מנוח
אבל מי אמר לנו להתמודד לבד ?
בורא עולם מחכה שנלחץ על הכפתור מצוקה הזה , להתפלל אליו לעזרה והוא יבוא ויעזור !
ובשמים כשנבכה אבל איך רצית שאני יעשה את זה ??? וכי אני יכול לעשות לבד ? הרי אני בשר ודם !!! והניסיונות רבים וקשים
יאמר לנו בורא עולם וכי מי ביקש ממך להתמודד עם זה לבד ?
אני חיכתי שתבקש את עזרתי
ולא בקשת
ולכן אתה תיתן על זה את הדין !
אז חברים יקרים
יש לנו ימי קרבה גדולים לבורא עולם
עכשיו זה הזמן שלנו בימים האחרונים של השנה , להתפלל עוד ועוד לה' שיעזור לנו וירחם עלינו
ובע"ה הוא יעזור !
שנזכה להכתב ולהחתם בספר חיים טובים ושלום !
(הובא מהספר של הרב שמשון דוד פינקוס – אלול וימים נוראים)