הגן בו הוא נמצא הוא דו גילאי- טרום טרום חובה, וטרום חובה. בשנה שעברה הוא היה בו, ומבחינה חברתית הוא ממש פרח. לא ממש התחבר לגננת אבל היו לו שם המון חברים טובים והוא ממש פרח. כל החברים שלו היו משכבת הבוגרים, או לפחות על הגבול. החבר הכי טוב שלו היה משכבת הבוגרים וידענו שיעלה, אז כבר בשנה שעברה עשינו לו הכנה וחפרנו לו שהשנה הם לא יהיו יחד. זה באמת עזר. רציתי מאוד להעלות אותו לגן חובה השנה (שיהיה בו שנתיים), כי גם ברמת הלמידה הוא די מפותח וחששתי שישעמם לו בגן, אבל הגננת בגן חובה לא הסכימה. היו לה טענות שונות (יש לה כבר הרבה בנים, הילדים השנה בגן הם גדולים ואין לה טרום חובה, אין לה מקום וכו'), ואז הגענו השנה לגן וגילינו שכל החברים הטובים שלו, גם אלו הגבוליים שהיו אמורים להשאר השנה איתו בגן, פשוט עלו לגן חובה, והבן שלי נשאר לבד עם שני בנים יחידים בגילו. משעמם לו בגן מאוד, היום הוא כבר לא הסכים בכלל להכנס לגן למרות שבהתחלה הלך בשמחה. הוא מספר לי כמה משעמם לו ואיך ילדים אחרים שקטנים ממנו רבים איתו בגן.
ובנוסף לכל זה, נוסף עוד מצב מסובך ולא נעים. לפני כחודש גילו אצל הבן של הגננת שלו לוקמיה, והיא לא התחילה איתם את השנה כי היא עם הבן שלה בבית חולים, ופשוט מורגשת אי היציבות בגן, שנוצרה מהמצב הזה. יש גננת מחליפה, ועוד גננת משלימה חדשה, וכל העול נופל על הסייעת.
הוא מתוסכל, ואני מתוסכלת מזה שלא הסכימו להכניס אותו עם כל החברים שלו לגן חובה למרות שהוא ממש גדול בשנתון שלו. הוא נולד באמצע ינואר, וילדים שנולדו יומיים לפניו הוכנסו בשמחה פשוט כי היו מקושרים. וחשבתי להעביר אותו לגן אחר לגמרי, אבל זה פשוט הימור, כי מי אמר ששם יהיה לו טוב? ואולי זה יערער לו לגמרי את היציבות, וגם ככה אני צריכה ללדת בקרוב, שגם בשלב הזה צפוי לו קושי רגשי עצום כי עד עכשיו הוא היה הקטן בבית. ולילד המתוק שלי פשוט קשה ואני לא יודעת איך לעזור לו!