במהלך מבצע שובו אחים,וצוק איתן?
במהלך מבצע שובו אחים,וצוק איתן?
דמיונות של אופטמיים
-חיבוק והשתתפות בצער הכבד של משפחות הנערים,ממש כמו הבנים שלנו!
עם ישראל כולו כאב ודאג,חרדים חילונים,דתיים ....
-צוק איתן,כאב ענק על בננו שנפלו במלחמה,דאגנו לכול מחסור של החיילים בשובו אחים וגם בצוק איתן.!
-אלפי מתנדבים, בחיפושים אחר הנערים,בתרמות כסף,אוכל,ציוד,ובאלפי פרוקיטים אחרים!
תאמין לי הרשימה עוד ארוכה ארוכה...
האם עם ישראל לא התאחד?
זה נראה תלוש מהמציאות,מצטער.
אבל כן,חבל שברגעים כל כך קשים זה קורה.
אפשר לפרגן.
את המתוקים שהרגו את אבו חדיר האחדות המגעילה גינתה.
יש פסוק בישעיהו שהרבה פעמים מביאים בהקשר חיובי של אחדות, אך הוא בכלל פסוק על עבודה זרה:
"איש את רעהו יעזור ולאחיו יאמר חזק" הפסוק הבא הוא הוא "ויחזק חרש את צורף מחזיק פטיש את הולם פעם אומר לדבק טוב ויחזקהו במסמרים לא ימוט" (ישעיהו מ"א)
אחדות למעשים רעים היא אינה חיובית, אחדות צריכה להיות כדי לעשות את רצון ה' לא בגלל צרה כזאת או אחרת.
וחוץ מזה אחדות אמיתית היא לא הסכמה על נקודות משותפות,זה ברור.
"אחדות" אולי עדיין אין, אבל המון דברים התגלו מחדש בתקופה הזו.
(ובהתחשב בזה שאחד ה'מתוקים' הוא פסיכופט שניסה לרצוח את הבת שלו.......)

קונצנזוס מוחלט בנוגע לגינוי רצח הנער בן ה16.
מה זה מתוקים, דובוני אכפת לי שרוכבים על חדי קרן על קשת בענן...
חוץ מכל הבנצים למיניהם, שהם לא באמת חלק מהחברה הבריאה שלנו, ככה שהם לא נחשבים ולא מפריעים להסכמה הנרחבת ![]()
בנושא הזה היינו מאוחדים.
בשאר פחות, אבל זה אני מסכים שאחדות היא לא בהכרח דבר טוב, עם כאלה אנשים לא הייתי רוצה להתאחד
דתיים וחילונים, שמאלנים וימנים, מזרחים וההם...
ללא הבדל.
מרחל פרנקל והרב שברח לי שמו, ועד גדעון לוי... שלא שמעתי גינוי מפיו, אבל אני די בטוח שהוא לא אהב את זה.
א. לא הוכחת כלום, זה שהפסוק הבא הוא שלילי לא אומר שהקודם לו כזה.
ב. גם אם מדובר על עבודה זרה, האחדות הזו היא חזקה, אולי היא שלילית כי מדובר בעבודה לזר, אבל אם היא בעבודה לקב"ה? מה עם הפסוק בישעיהו (נדמה לי) משהו כמו "לב אחד ודרך אחת" שהוא כן מובא בהקשר חיובי.. בקיצור הציטוט שהבאת הוא לא היחיד בתורה על אחדות.
מה גם שעוצמה בהקשר שלילי היא לאו דווקא שלילית תמיד.. עוצמה זו עוצמה
עד עכשיו החזקתי מהפורום הזה כ'קיצוני-ברמה-די-סבירה', אבל לקרוא לרוצחי אבו-חדיר מתוקים?
את בכלל מבינה מה שאת אומרת?
היית מאחלת למישהו מוות כזה?
שלא לדבר על זה ששלושתם לא בשיא השפיות...
המאה העשרים ואחת... העולם משתגע.
ותן לאחרים לחיות בשקט
אבל אני לא אתווכח עם בנאדם שבכרטיס אישי שלו כתוב "אני רוצה נשק!!!"
זה פשוט חסר תועלת.
די"מכתבתי את זה כשהייתי בן 16 והשארתי את זה רק בגלל הנוסטגליה שבעניין...
אבל אם לא בא לך להגיד לי מה יש לך לומר,לא צריך.
אחדות של עם שנלחם על הקיום של בנים שלו לא טובה בעיניך,
ורצח חסר כל תכלית, סליחה, בעל תכלית מטומטמת, כן בריא הגיוני ונצרך??
צחורת כנף
ב"ה שזכיתי להיות חלק מהעם הזה!להבה=)הלוואי שהאחדות תמשיך גם בזמנים שמחים
פעם ראשונה בחיים שלי שאני רואה אחדות כזו והשתתפות עם כאב של אחרים!! לא האמנתי שדבר כזה יכול לקרות אצלנו...והלוואי שישאר ככה!!
סתם אחתעזרה לחיילים, לנשות צו 8 וכו...
![]()
![]()
![]()
Resiste
צחורת כנףעמ"י עבר תהליך מדהים ועמוק! ראינו את הפנים האמיתיות של העם שלנו- עם שכולם נשמות טהורות שקשורות אחת לשניה! שרק מחפשות איפה לעזור...
עם ישראל הפתיע את עצמו בהישג של האחדות המדהימה והאהבה שהתגלתה בו בתק' הזאת...
כמו שכל השנה אנחנו עם 'מסכות' ובפורים באמת מורידים אותם, כך גם עמ"י גילה מי הוא באמת בתק' המדהימה שהקב"ה הביא עלינו...
באמת-
הגיע זמן הגאולה!
ואל תאמינו למי שאומר שזה צביעות או כל מיני קשקושים אחרים! זה לא נכון!
עמ"י גילה טפח המתכונות המיוחדות שלו בתק' הקצרה והמדהימה הזאת!
התפקיד שהגדול שמוטל עלינו עכשיו זה להמשיך ולהעמיק את האחדות והחיבור בעם...!!!
שנזכה!
Look Smileזה טוב בשעת מלחמה, אבל ברוב הזמן אנחנו בסף מלחמה.
נדרש הרבה מאוד כדי שתהיה אחדות. ערב ראש השנה תשע"ה הבעל"ט אנו איננו במקום הנכון מהבחינה הזו.
נכון שיש מחלוקות ושלא כולם בכו על כל הרוג כאילו הוא אח שלהם...
אבל יחסית לעמים אחרים ויחסית למצב לפני- היתה אחדות!! איך אפשר להגיד שלא?
בוודאי שלא היה אחדות מושלמת כי אחדות היא צריכה ליות למטרה חיובית אבל בטח שעמ"י היה הרבה יותר מאוחד בכל תקופת הקיצ!! צריך לספור כמה דברים טובים אנשים עשו??? אנשים נהרגו ונפצעו בגלל שרצו לבקרו לשמח פצועים,חילים ,תושבי הדום ועוד.. אז אתם יכולים עווד להגיד שהקומץ אחדות שהיה הוא חארטה??
מעשים ספוראדיים הם עניין וולונטארי שצריך להיבחן בכלים אחרים לגבי מידת האחדות שהם מעוררים, כי כשלעצמם אין הם מייצגים אחדות. המושג "קומץ אחדות" נשמע כמובן כדבר והיפוכו, כאוקסימורון, כאבסורד. אחדות צריכה להיות כוללת ומקיפה לעילא ולעילא מכל מעשה ספוראדי. מזה אנחנו עדיין כמובן רחוקים למרבה הכאב. במקרה של מבצע צוק איתן ניתן לראות שסדר היום הציבורי השתנה ועבר למחלוקות מורכבות מייד עם סיומו, לאו דווקא בשאלות של בטחון או מדיניות אלא בעיקר בשאלות של כלכלה וקיום החברה.
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.