במהלך מבצע שובו אחים,וצוק איתן?
במהלך מבצע שובו אחים,וצוק איתן?
דמיונות של אופטמיים
-חיבוק והשתתפות בצער הכבד של משפחות הנערים,ממש כמו הבנים שלנו!
עם ישראל כולו כאב ודאג,חרדים חילונים,דתיים ....
-צוק איתן,כאב ענק על בננו שנפלו במלחמה,דאגנו לכול מחסור של החיילים בשובו אחים וגם בצוק איתן.!
-אלפי מתנדבים, בחיפושים אחר הנערים,בתרמות כסף,אוכל,ציוד,ובאלפי פרוקיטים אחרים!
תאמין לי הרשימה עוד ארוכה ארוכה...
האם עם ישראל לא התאחד?
זה נראה תלוש מהמציאות,מצטער.
אבל כן,חבל שברגעים כל כך קשים זה קורה.
אפשר לפרגן.
את המתוקים שהרגו את אבו חדיר האחדות המגעילה גינתה.
יש פסוק בישעיהו שהרבה פעמים מביאים בהקשר חיובי של אחדות, אך הוא בכלל פסוק על עבודה זרה:
"איש את רעהו יעזור ולאחיו יאמר חזק" הפסוק הבא הוא הוא "ויחזק חרש את צורף מחזיק פטיש את הולם פעם אומר לדבק טוב ויחזקהו במסמרים לא ימוט" (ישעיהו מ"א)
אחדות למעשים רעים היא אינה חיובית, אחדות צריכה להיות כדי לעשות את רצון ה' לא בגלל צרה כזאת או אחרת.
וחוץ מזה אחדות אמיתית היא לא הסכמה על נקודות משותפות,זה ברור.
"אחדות" אולי עדיין אין, אבל המון דברים התגלו מחדש בתקופה הזו.
(ובהתחשב בזה שאחד ה'מתוקים' הוא פסיכופט שניסה לרצוח את הבת שלו.......)

קונצנזוס מוחלט בנוגע לגינוי רצח הנער בן ה16.
מה זה מתוקים, דובוני אכפת לי שרוכבים על חדי קרן על קשת בענן...
חוץ מכל הבנצים למיניהם, שהם לא באמת חלק מהחברה הבריאה שלנו, ככה שהם לא נחשבים ולא מפריעים להסכמה הנרחבת ![]()
בנושא הזה היינו מאוחדים.
בשאר פחות, אבל זה אני מסכים שאחדות היא לא בהכרח דבר טוב, עם כאלה אנשים לא הייתי רוצה להתאחד
דתיים וחילונים, שמאלנים וימנים, מזרחים וההם...
ללא הבדל.
מרחל פרנקל והרב שברח לי שמו, ועד גדעון לוי... שלא שמעתי גינוי מפיו, אבל אני די בטוח שהוא לא אהב את זה.
א. לא הוכחת כלום, זה שהפסוק הבא הוא שלילי לא אומר שהקודם לו כזה.
ב. גם אם מדובר על עבודה זרה, האחדות הזו היא חזקה, אולי היא שלילית כי מדובר בעבודה לזר, אבל אם היא בעבודה לקב"ה? מה עם הפסוק בישעיהו (נדמה לי) משהו כמו "לב אחד ודרך אחת" שהוא כן מובא בהקשר חיובי.. בקיצור הציטוט שהבאת הוא לא היחיד בתורה על אחדות.
מה גם שעוצמה בהקשר שלילי היא לאו דווקא שלילית תמיד.. עוצמה זו עוצמה
עד עכשיו החזקתי מהפורום הזה כ'קיצוני-ברמה-די-סבירה', אבל לקרוא לרוצחי אבו-חדיר מתוקים?
את בכלל מבינה מה שאת אומרת?
היית מאחלת למישהו מוות כזה?
שלא לדבר על זה ששלושתם לא בשיא השפיות...
המאה העשרים ואחת... העולם משתגע.
ותן לאחרים לחיות בשקט
אבל אני לא אתווכח עם בנאדם שבכרטיס אישי שלו כתוב "אני רוצה נשק!!!"
זה פשוט חסר תועלת.
די"מכתבתי את זה כשהייתי בן 16 והשארתי את זה רק בגלל הנוסטגליה שבעניין...
אבל אם לא בא לך להגיד לי מה יש לך לומר,לא צריך.
אחדות של עם שנלחם על הקיום של בנים שלו לא טובה בעיניך,
ורצח חסר כל תכלית, סליחה, בעל תכלית מטומטמת, כן בריא הגיוני ונצרך??
צחורת כנף
ב"ה שזכיתי להיות חלק מהעם הזה!להבה=)הלוואי שהאחדות תמשיך גם בזמנים שמחים
פעם ראשונה בחיים שלי שאני רואה אחדות כזו והשתתפות עם כאב של אחרים!! לא האמנתי שדבר כזה יכול לקרות אצלנו...והלוואי שישאר ככה!!
סתם אחתעזרה לחיילים, לנשות צו 8 וכו...
![]()
![]()
![]()
Resiste
צחורת כנףעמ"י עבר תהליך מדהים ועמוק! ראינו את הפנים האמיתיות של העם שלנו- עם שכולם נשמות טהורות שקשורות אחת לשניה! שרק מחפשות איפה לעזור...
עם ישראל הפתיע את עצמו בהישג של האחדות המדהימה והאהבה שהתגלתה בו בתק' הזאת...
כמו שכל השנה אנחנו עם 'מסכות' ובפורים באמת מורידים אותם, כך גם עמ"י גילה מי הוא באמת בתק' המדהימה שהקב"ה הביא עלינו...
באמת-
הגיע זמן הגאולה!
ואל תאמינו למי שאומר שזה צביעות או כל מיני קשקושים אחרים! זה לא נכון!
עמ"י גילה טפח המתכונות המיוחדות שלו בתק' הקצרה והמדהימה הזאת!
התפקיד שהגדול שמוטל עלינו עכשיו זה להמשיך ולהעמיק את האחדות והחיבור בעם...!!!
שנזכה!
Look Smileזה טוב בשעת מלחמה, אבל ברוב הזמן אנחנו בסף מלחמה.
נדרש הרבה מאוד כדי שתהיה אחדות. ערב ראש השנה תשע"ה הבעל"ט אנו איננו במקום הנכון מהבחינה הזו.
נכון שיש מחלוקות ושלא כולם בכו על כל הרוג כאילו הוא אח שלהם...
אבל יחסית לעמים אחרים ויחסית למצב לפני- היתה אחדות!! איך אפשר להגיד שלא?
בוודאי שלא היה אחדות מושלמת כי אחדות היא צריכה ליות למטרה חיובית אבל בטח שעמ"י היה הרבה יותר מאוחד בכל תקופת הקיצ!! צריך לספור כמה דברים טובים אנשים עשו??? אנשים נהרגו ונפצעו בגלל שרצו לבקרו לשמח פצועים,חילים ,תושבי הדום ועוד.. אז אתם יכולים עווד להגיד שהקומץ אחדות שהיה הוא חארטה??
מעשים ספוראדיים הם עניין וולונטארי שצריך להיבחן בכלים אחרים לגבי מידת האחדות שהם מעוררים, כי כשלעצמם אין הם מייצגים אחדות. המושג "קומץ אחדות" נשמע כמובן כדבר והיפוכו, כאוקסימורון, כאבסורד. אחדות צריכה להיות כוללת ומקיפה לעילא ולעילא מכל מעשה ספוראדי. מזה אנחנו עדיין כמובן רחוקים למרבה הכאב. במקרה של מבצע צוק איתן ניתן לראות שסדר היום הציבורי השתנה ועבר למחלוקות מורכבות מייד עם סיומו, לאו דווקא בשאלות של בטחון או מדיניות אלא בעיקר בשאלות של כלכלה וקיום החברה.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים