שנאת חינםהמאחד
למה כמעט כולם במדינה הזאת רבים אחד עם השני, הרי יש הרבה יותר משותף בין כל המגזרים מאשר שונה. למה הדתיים לא אוהבים חילוניים וחילוניים שונאים את הדתיים (ובמיוחד החרדים). אני לא מבין מה רע בלחיות ביחד ושכל אחד ינהל את החיים איך שהוא רוצה בלי כל מיני מריבות או הקנטות וכדו'. ואיך אפשר לשפר את המצב. אשמח לתגובות
"הצדיקים הטהורים..."צחורת כנף
להגדיל אור, להוסיף אהבה,
פשוט לצאת לאהוב.
לא להסתגר בקהילות מנותקות.
לא להפוך למסיונרים.
אם אפשר לשאול,לך דומיה תהילה

מה הכוונה ב"לא להפוך למיסיונרים"?

די ברורנולאית
בס"ד
שהדתיים כל הזמן 'כופים' את הדת על החילונים כשהם מבקשים לעבור |שלהם| בצניעות ולנסות לא לנסוע שם בשבת
אבל כשהחילונים מוכרחים לשים תמונה לא צנועה כדי למכור כיסא/שמפו/גומיות/מכונית/פיצה בכול מקום מרוח בגדול
זה כמובן לא כפייה חילונית
שלא נדבר על הדרת נשים!
הדתיים לא רוצים לשמוע אישה שרה או רוצים להתפלל עם מחיצה!

אבל כשהחילונים שמים תמונה של אישה למכור משהו זה בסדר! או כשהם שמים בנורמה ש'אישה צריכה ללבוש כמה שיותר חשוף'!

זכותו של דתי יהודי להכיר ולתת אפשרות ליהודי אחר לדעת על העם שלו ולהכיר את המסורת והדת שלו ולתת לו בחירה |אמיתית| להיות דתי או חילוני!!

ומי שמציק לו בדרך כלל זה היהודים עם היודופוביה שמסתכלים מהצד
ולא אלה שמקבלים את הנרות שבת/עלוני פרסום/
האמת שלא ממש התכוונתי לזהצחורת כנף
התכוונתי, שאנחנו צריכים לזכור שאנחנו מכירים אותם כדי להתחבר. לא כדי להחזיר בתשובה, זה הכל
הכוונה היאצחורת כנף
לבוא בגישה של "להכיר" ו"אנחנו שווים",
ולא בגישה של "להחזיר בתשובה" ו"הם חוטאים ונוער שוליים"

אנחנו לא שווים.אני77אחרונה

אנחנו מתאימים לאידיאה, לפחות בנקודות המרכזיות שלה, וגם בהרבה נקודות פרטיות, והם מתאימים בעיקר בנקודות פרטיות, וגם זה בצורה מוגבלת (לבין אדם לחבירו), וגם זה באופן חלקי.

ככל שאדם קרוב יותר לאידאה הוא מתוקן יותר.

הנביא אומר שהקב"ה יבדיל בין "עובד אלקים" ל"אשר לא עבדו", ואשר לא עבדו, זה מי ששנה פרקו רק 100 פעמים ולא מאה ואחת. כל שכן שאלקים יבדיל בין מי שמקבל עול מלכות שמים ועול תורה ומצוות ומאמין בתורה לבין מי שלא.

האם זו סיבה להתגאות, לשנוא או להרחיק?

לא. אדם שבאמת מאמין באידאה שבה הוא חי לא מתגאה בזה שהוא מקיים אותה, כי אין דבר פשוט מזה בעיניו, ואם היא אידאה כללית שמתאימה לכל העולם, כמו מלכות ה', הוא רואה בכל העולם את הפוטנציאל האדיר החבוי בו לממש את הטוב הגדול שהוא מכיר, ולכן אוהב את כל העולם, ומנסה לקרב את כל מי שהוא יכול אל הטוב הזה.

אמנם נכון שכאשר הטעות של האדם מולך לא נובעת ממרד נטול ערכים כלפי מה שלמעלה ממנו, אלא מהעדר הכרת מה שלמעלה ממנו (מה שלצערנו לפעמים קיים גם אצל מי שחונך על ברכי הדת, ולא הראו לו כיאות את החלק העליון והטהור של הדת), צריך להתיחס אליו בכבוד מתוך הבנה שהוא אנוס למציאות בה הוא נמצא, וסביר להניח שהוא גם מחפש משהו למעלה ממנו, אלא שאין מספיק מי שיתן את זה, וודאי כל אדם שמחפש צדק ראוי לכבוד על עצם החיפוש, אע"פ שעדין לא הגיע אליו.

שלום.לך דומיה תהילה

אני לא מסכים עם ההנחה שכולם שונאים את כולם. נכון,

יש שנאה וזה נורא, אבל צריך לדעת איך להתבונן במציאות.

איפה אנחנו פוגשים את האחים שלנו?
מעט מדי בחיים האישיים שלנו, יותר מדי דרך התקשורת.
נוצר מצג שווא של חברה שכמעט קורסת. זה לא נכון. כמו

שאמרת, יש יותר משותף ממפריד.

דרך התקשורת אנחנו רואים מציאות מעוותת:
1. התקשורת לא מספרת לנו על היום-יום, רק על אירועים יוצאי דופן וקיצוניים.
2. כל מידע שעובר בתקשורת הוא מידע מעובד ולא משקף בשלמות את המציאות. לפעמים גם מוטה.

3. בגלל שאנחנו לא נפגשים עם המציאות, אנחנו מרשים לעצמנו להיות יותר ביקורתיים כלפי אחרים.

וזה משותף לכל ערוצי התקשורת והחדשות (ערוץ 7 וערוץ 2, כיפה וערוץ 10).
השאר זה פרטים.

לכן אם נסתכל על עם-ישראל בעיניים בריאות עם כמה שפחות השפעה של בעלי אינטרסים,

נראה תמונה הרבה יותר יפה בה השנאה (שקיימת) בטלה ברוב של אהבה.

^^^^^^^^^^^!!!!!!! מעולה!!!!הנסיך חצוי-הדם
מעצבן שמסתכלים על הרע שבעם המדהים הזה.{ר}צינית

שנאת חינם מתחילה בקטן אצל כל אחד מאיתנו. נתקן את השנאה שלנו כלפי הקרובים שלנו ואחר כך נתלונן על שנאת חינם לאומית.

תסתכלו כמה אירועים יפים יש ביום יום.רוצה להיות אני

עזבו מה אומרים בתקשורת. ולכן לא צריך לחפש את הצד השני שעושה דווקא, אלא מה אנחנו יכולים לשפר באהבת חינם.

וגם אם עושים דווקא (למרות שרוב החילוניים דווקא לא ככה) צריך לדבר בנועם.

ועוד דבר: שמתם לב שכולם מדברים על קשר עם החילונים וזה, אבל אף אחד לא מדבר על החרדים. בפועל אנחנו הרבה יותר מנסים להתרחק מהם, שאת האמת אנחנו הרבה יותר קרובים. מה שאומר שהפער בינינו לבינם עוד יותר גדול מהפער עם החילוניים ולכן צריך להתחזק גם באחדות עם כל עם ישראל כולל החרדים.

ושוב: לא להאמין לשום דבר של התקשורת, הכל הדגשה של קיצוניים שדופקת מגזרים שלמים

בברכת עם ישראל באחדות שלמה וביאת המשיח אמן.

מתפלפלמגניבגבעונידוסאישה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך