שנאת חינםהמאחד
למה כמעט כולם במדינה הזאת רבים אחד עם השני, הרי יש הרבה יותר משותף בין כל המגזרים מאשר שונה. למה הדתיים לא אוהבים חילוניים וחילוניים שונאים את הדתיים (ובמיוחד החרדים). אני לא מבין מה רע בלחיות ביחד ושכל אחד ינהל את החיים איך שהוא רוצה בלי כל מיני מריבות או הקנטות וכדו'. ואיך אפשר לשפר את המצב. אשמח לתגובות
"הצדיקים הטהורים..."צחורת כנף
להגדיל אור, להוסיף אהבה,
פשוט לצאת לאהוב.
לא להסתגר בקהילות מנותקות.
לא להפוך למסיונרים.
אם אפשר לשאול,לך דומיה תהילה

מה הכוונה ב"לא להפוך למיסיונרים"?

די ברורנולאית
בס"ד
שהדתיים כל הזמן 'כופים' את הדת על החילונים כשהם מבקשים לעבור |שלהם| בצניעות ולנסות לא לנסוע שם בשבת
אבל כשהחילונים מוכרחים לשים תמונה לא צנועה כדי למכור כיסא/שמפו/גומיות/מכונית/פיצה בכול מקום מרוח בגדול
זה כמובן לא כפייה חילונית
שלא נדבר על הדרת נשים!
הדתיים לא רוצים לשמוע אישה שרה או רוצים להתפלל עם מחיצה!

אבל כשהחילונים שמים תמונה של אישה למכור משהו זה בסדר! או כשהם שמים בנורמה ש'אישה צריכה ללבוש כמה שיותר חשוף'!

זכותו של דתי יהודי להכיר ולתת אפשרות ליהודי אחר לדעת על העם שלו ולהכיר את המסורת והדת שלו ולתת לו בחירה |אמיתית| להיות דתי או חילוני!!

ומי שמציק לו בדרך כלל זה היהודים עם היודופוביה שמסתכלים מהצד
ולא אלה שמקבלים את הנרות שבת/עלוני פרסום/
האמת שלא ממש התכוונתי לזהצחורת כנף
התכוונתי, שאנחנו צריכים לזכור שאנחנו מכירים אותם כדי להתחבר. לא כדי להחזיר בתשובה, זה הכל
הכוונה היאצחורת כנף
לבוא בגישה של "להכיר" ו"אנחנו שווים",
ולא בגישה של "להחזיר בתשובה" ו"הם חוטאים ונוער שוליים"

אנחנו לא שווים.אני77אחרונה

אנחנו מתאימים לאידיאה, לפחות בנקודות המרכזיות שלה, וגם בהרבה נקודות פרטיות, והם מתאימים בעיקר בנקודות פרטיות, וגם זה בצורה מוגבלת (לבין אדם לחבירו), וגם זה באופן חלקי.

ככל שאדם קרוב יותר לאידאה הוא מתוקן יותר.

הנביא אומר שהקב"ה יבדיל בין "עובד אלקים" ל"אשר לא עבדו", ואשר לא עבדו, זה מי ששנה פרקו רק 100 פעמים ולא מאה ואחת. כל שכן שאלקים יבדיל בין מי שמקבל עול מלכות שמים ועול תורה ומצוות ומאמין בתורה לבין מי שלא.

האם זו סיבה להתגאות, לשנוא או להרחיק?

לא. אדם שבאמת מאמין באידאה שבה הוא חי לא מתגאה בזה שהוא מקיים אותה, כי אין דבר פשוט מזה בעיניו, ואם היא אידאה כללית שמתאימה לכל העולם, כמו מלכות ה', הוא רואה בכל העולם את הפוטנציאל האדיר החבוי בו לממש את הטוב הגדול שהוא מכיר, ולכן אוהב את כל העולם, ומנסה לקרב את כל מי שהוא יכול אל הטוב הזה.

אמנם נכון שכאשר הטעות של האדם מולך לא נובעת ממרד נטול ערכים כלפי מה שלמעלה ממנו, אלא מהעדר הכרת מה שלמעלה ממנו (מה שלצערנו לפעמים קיים גם אצל מי שחונך על ברכי הדת, ולא הראו לו כיאות את החלק העליון והטהור של הדת), צריך להתיחס אליו בכבוד מתוך הבנה שהוא אנוס למציאות בה הוא נמצא, וסביר להניח שהוא גם מחפש משהו למעלה ממנו, אלא שאין מספיק מי שיתן את זה, וודאי כל אדם שמחפש צדק ראוי לכבוד על עצם החיפוש, אע"פ שעדין לא הגיע אליו.

שלום.לך דומיה תהילה

אני לא מסכים עם ההנחה שכולם שונאים את כולם. נכון,

יש שנאה וזה נורא, אבל צריך לדעת איך להתבונן במציאות.

איפה אנחנו פוגשים את האחים שלנו?
מעט מדי בחיים האישיים שלנו, יותר מדי דרך התקשורת.
נוצר מצג שווא של חברה שכמעט קורסת. זה לא נכון. כמו

שאמרת, יש יותר משותף ממפריד.

דרך התקשורת אנחנו רואים מציאות מעוותת:
1. התקשורת לא מספרת לנו על היום-יום, רק על אירועים יוצאי דופן וקיצוניים.
2. כל מידע שעובר בתקשורת הוא מידע מעובד ולא משקף בשלמות את המציאות. לפעמים גם מוטה.

3. בגלל שאנחנו לא נפגשים עם המציאות, אנחנו מרשים לעצמנו להיות יותר ביקורתיים כלפי אחרים.

וזה משותף לכל ערוצי התקשורת והחדשות (ערוץ 7 וערוץ 2, כיפה וערוץ 10).
השאר זה פרטים.

לכן אם נסתכל על עם-ישראל בעיניים בריאות עם כמה שפחות השפעה של בעלי אינטרסים,

נראה תמונה הרבה יותר יפה בה השנאה (שקיימת) בטלה ברוב של אהבה.

^^^^^^^^^^^!!!!!!! מעולה!!!!הנסיך חצוי-הדם
מעצבן שמסתכלים על הרע שבעם המדהים הזה.{ר}צינית

שנאת חינם מתחילה בקטן אצל כל אחד מאיתנו. נתקן את השנאה שלנו כלפי הקרובים שלנו ואחר כך נתלונן על שנאת חינם לאומית.

תסתכלו כמה אירועים יפים יש ביום יום.רוצה להיות אני

עזבו מה אומרים בתקשורת. ולכן לא צריך לחפש את הצד השני שעושה דווקא, אלא מה אנחנו יכולים לשפר באהבת חינם.

וגם אם עושים דווקא (למרות שרוב החילוניים דווקא לא ככה) צריך לדבר בנועם.

ועוד דבר: שמתם לב שכולם מדברים על קשר עם החילונים וזה, אבל אף אחד לא מדבר על החרדים. בפועל אנחנו הרבה יותר מנסים להתרחק מהם, שאת האמת אנחנו הרבה יותר קרובים. מה שאומר שהפער בינינו לבינם עוד יותר גדול מהפער עם החילוניים ולכן צריך להתחזק גם באחדות עם כל עם ישראל כולל החרדים.

ושוב: לא להאמין לשום דבר של התקשורת, הכל הדגשה של קיצוניים שדופקת מגזרים שלמים

בברכת עם ישראל באחדות שלמה וביאת המשיח אמן.

מתפלפלמגניבגבעונידוסאישה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך