הלב נקרעפרח-בר
עוד תינוק נשכח ברכב , כבר לא יחייך כבר לא יצחק .
חייו נשכחו ברכב לוהט ....כמה צער וכאב בוודאי חווים ההורים והמשפחה איזה מחיר הם משלמים על הטעות הנוראית.
העיניים שלו מסתכלות עלי מעל דפי העיתון והדמעות לא מפסיקות לרדת ...עד מתי ילדים יוסיפו להשכח באוטו? הורים בבקשה בבקשה בבקשה לא עוד! אני גם אומרת לעצמי כל יום בפיזור הילדים בגנים ולא משנה לי כמה אני מאחרת אני שבה ובודקת ומשחזרת בראש שוב ושוב ושוב איפה הילדים שלי כי לא יתכן שעוד ילד אחד יאבד את חייו בטרגדיה נוראית ואכזרית כל כך . יהיה זכרו ברוך.
בדיוק באתי לשאול על זה שאלה.אלזה
אני פשוט לא מעיזה לסמוך על עצמי יותר. אפשר לכתוב פה את כל האמצעים שיזכירו להורים ילדים באוטו? אני כל כך חוששת מזה...
.....פרח-בר
פלאפון / תיק על הסלקל , לא לדבר בפלאפון בשעת נסיעה כי זה מסיח את הדעת, טלפון קבוע לבן/בת הזוג לאחר הורדת הילדים בגנים , לפני שמגיעים לעבודה מסתכלים לאחור ומוודאים שאין אף אחד ואפילו שואלים בקול ״הורדתי את כולם?״
אני ראיתי בחנות מוצצים מין ביפר שמחובר למפתחות שלlalaאחרונה

הרכב ומשמש כתזכורת להוצאת הילדים מהרכב. כל אחד כזה מיועד לעד שלושה ילדים ועולה 200 שקלים. אני חושבת שזה פשוט חוובבההה!!!  לכל מי שיש לו רכב וילדים. אי אפשר לומר לי זה לא יקרה כי אף אחד לא חשב שזה יקרה לו. עדי להשקיע 200 על שלושה ילדים ולא ח"ו ... לי אין רכב אבל איך שראיתי את זה אמרתי שזה פשוט חובהה! יאן לי מושג איך  זה עובד, לא עצרתי לקרוא תהוראות אבל בטח יש את זה גם בשילב או  בחנות תינוקות גדולה אחרת..

מצאתי את עצמי מציצה בכל רכב חונה בדרך שלי טאבולה ראסה

מפחיד ממש.

הרבה הורים משאירים ילדים "רק לרגע" לחנותואז "עוד שניה" מתעכבים עם מישהו ואז שוכחים רק רגע בעוד חנות וה' ישמור.

פעם נעמדתי ליד רכב עם תינוק (החלונות הקדמיים היו פתוחים והילד היה מאחורה) תהיתי לעצמי מה אני אמורה לעשות,

נכון שלילד לא יקרה כלום אבל זה עדיין מסוכן...

ואז האמא הגיעה חושף שיניים ואמרתי לה שחששתי על הילד

מקוה שפם הבאה היא לא תשאיר גם ככה ילד.

מתרגלים להשאיר עם חלון פתוח עד שפעם ח"ו שוכחים לפתוח את החלון...

שלא נדע מצרותאנונימי (2)

ולא אף אחד מעם ישראל

כל הכבוד לך שלא המשכת ללכתמשיח עכשיו!

אני כל הזמן תוהה לעצמי איך זה שהילד לא בוכהאנונימי (3)

ובדקתי.

נוכחתי לדעת שילד שנשכח באוטו לא יבכה.

משום מה, הוא יביט בהורה המתרחק בעיניים תמימות...

מפחיד,

איך אני יודעת, סגרתי את האוטו על התינוק שלי (בן שנתיים),

היינו ביחד כל המשפחה, כולם ירדו ורק הוא נשאר,

כל הדלתות היו סגורות.

והוא רק הסתכל עלי,

ולא הבנתי איך זה שהוא לא מתחיל לבכות, כולם יצאו מהאוטו חוץ ממנו.

והגעתי למסקנה, תינוק שנשכח ח"ו ברכב, לא יראה סימני מצוקה ולא יתחיל לבכות,

זה מפחייייד ה' ישמור...

ולא צריך לרגום בעגבניות... הוא היה באוטו בדיוק שנייה וחיכיתי שהוא יקרא לי או משהו, אבל הוא לא קרא לי....

לא לגמרי נכון...אור היום
מישהו העלה כאן סרטון, מזמן, על תינוק שנשכח באוטו.
זה אמנם היה מבוים, אבל התינוק באמת הושאר באוטו לכמה דקות. רואים אותו מסתכל על אמא שלו שמתרחקת, ומתחיל לבכות. זה נראה מאוד אמיתי.
ועדיין קטונתי מלהבין את זה. אתה לא זוכר שאתה נוסעבימבה

עם הילד באוטו????? אני כל הזמן עם הילדים ועם תינוק, ולא רגילה להיות לבד בקניות או בכל דבר אחר- איך אשכח חלילה תינוק? לא אשים לב שאני פתאום לבד בחוץ??

אני אפילו לא מנסה.אלזה

זה קרה לגדולים וטובים ממני, אז אני יוצאת מנקודת הנחה שזה יכול לקרות גם לי ואעשה הכל, אבל הכל בשביל להמנע מזה. המשטרה אומרת שברבים מהמקרים שילד נשכח באוטו, זה היה כי ההורה בדיוק קיבל שיחה בטלפון וזה הסיח את דעתו. אז תארי לך שאדם מקבל שיחה בדיוק כשהוא סיים לאסוף את כל הילדיםן מהגן בשעת צהריים מאוחרת, וכל הגדולים יצאו בכוחות עצמם, ובגלל שדעתו הוסחה הוא מבחינתו עשה "וי" על הוצאת ילדים מהאוטו, אבל התינוק בן השנה וחצי פשוט נשכח... וזה לא שיש עגלה ריקה שתזכיר אותו או משהו. זה פשוט נורא!

שמעתי גם על מקרה אחד שהילד היה רדם, וכל אחד מההורים חשב שהשני הוציא אותו מהאוטו ושם אותו במיטה ובגלל זה לא הטריד אותו השקט בבית, ואז...

זה פשוט יכול לקרות, וצריך אלף פעמוני אזהרה בכל פעם שעושים את הפעולה הכל כך שגרתית הזאת של לצאת מהאוטו. אולי זו הבעיה ,השגרתיות שבזה. 

זה בהחלט יכול לקרות בהסחת דעתאמאשוני

במיוחד אם יש עוד ילדים גדולים שלא מאפשרים קו מחשבה ברור והגיוני.

קרה לי שהתינוקת ישנה בבית ושכחתי לחלוטין מקיומה. הבן שיגע והעסיק כ"כ שבכלל לא חשבתי עליה והצעתי לו לצאת החוצה והוא סירב וצרח..

אחרי בערך 3 שעות היא התחילה לבכות והייתי בהלם שבכלל שכחתי שהיא בבית!!

יכלתי לצאת מהבית בלעדיה ח"ו. מנסה להתנחם שאם הייתי נכנסת למעלית בלי עגלה זה היה מוזר כי בד"כ צפוף בה.

אבל לעולם אין לדעת במיוחד אם אין הרגל קבוע שאמור להראות מוזר.

כי את לא רגילה להיות לבד+mp8
ומי שרגיל לעשות סידורים לבד-
לפעמים עלול לשכוח שמישהו איתו.

אל תדון את חברך-
ואל תגיע למקומו.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך