ניסיתי לכתוב, מקווה שזכרתי את כל הפרטים...
יצא מעט ארוך..
ההריון
עבר חלק ב"ה. קצת בחילות בהתחלה וזהו...
בערך בחודש שמיני גילו לי סכרת הריון.
בהתחלה הייתי אצל רופאת משפחה שהיא נתנה לי הפניה לדיאטנית. אבל אחרי שהיא ראתה באולטרסאונד שהעובר גדול היא נתנה לי הפניה למרפאת סוכרת ומרפאה להריון בסיכון.
התקשרתי לקבוע תור והיה רק לעוד כמה שבועות, שזה אומר תחילת תשיעי.. אבל במוקד אמרו שאין שום תור פנוי אז חיכיתי לי בסבלנות. בכלל, לא ממש חשבתי על הלידה, גם לא ידעתי מה זה אומר (לידה ראשונה...) השתדלתי ממש לאכול כפי שאמרו לי וזה דווקא נחמד לאכול בריא יותר...
הגעתי לרופאה בנחת והיא שואלת שאלות רגילות ששואלים ואז- איזה שבוע את? 37. והיא פותחת זוג עיניים גדולות, אז למה באת עכשיו? זה מאוחר מידי בסוכרת הריון.. והתחילה להסביר שהם נוהגים לזרז בשבוע 38 במצב כמו שלי.. ושזה קצת חסר אחריות וכו'..
היא אמרה לי לעשות אולטראסאונד בשבוע 38 ולראות מה המשקל ואז לפי ה היא תדע אם לזרז.
עשיתי את זה והמשקל המוערך היה 3.500.
היא החליטה שלא צריך עדיין זירוז במשקל כזה. שמחתי וחששתי, מצד אחד רציתי ללדת כמה שיותר מאוחר ומאד קיוויתי שיתחיל טבעי אבל מצד שני הרופאה אמרה שהיא מוכנה לבדוק שוב פעם משקל רק עוד שבועיים שזה יוצא יום אחרי התל"מ, והבעיה שאם המשקל יגיע ל4 קילו אז הם שולחים לניתוח.
כל השבועיים האלו ממש קיוותי והתפללתי שלא נצטרך ניתוח...
הלידה
אחרי שבועיים באתי בבוקר לכל הבדיקות הרגילות כולל אולטראסאונד, ואני מבקשת מהטכנאית שתנסה אולי כמה פעמים
למדוד כי ממש חשוב לי שזה ידייק (כמה שאפשר..=)) והיא הסכימה, ובלב כל הזמן ביקשתי מה' שהיא תהיה שליחה טובה ושהערכת משקל תהיה טובה.
וב"ה המשקל המוערך היה 3.970..
והרופאה מפנה ישר לזירוז כי עוד יום יומיים זה רק ניתוח. ובלב חשבתי כמה ב"ה שלא עכשיו ניתוח...
שאלתי אותה אם אני יכולה להגיע לבית חולים קצת יותר מאוחר, והיא- כן, אבל היום! =) אז באתי בלילה... בנתיים הלכתי בדרך לרפלקסולוגית ומשם הביתה התארגנו בנחת בעלי הלך לערבית ואז נסענו לבית חולים.
היה לי מוזר לבוא לבית חולים בלי שום התחלה של לידה. אנחנו נכנסים למיון יולדות ושואלים הכל שם שקט וריק? (ממש לא דמיינתי את זה כך..) שאלו אותנו למה באנו, הובכתי לרגע, כמובן שללדת (זה הסיבה היחידה שבאים לשם, לא?) ובגלל שהיה נראה כאילו אנחנו בדרך לטיול שנתי (תרמילים על הגב..) היינו צריכים להסביר להם שהופניתי לזירוז, האחות והרופאה שהיו שם נראו די אדישות ושאלו למה באתי רק עכשיו, האחות- למה בלילה והרופאה- למה לא באנו בשבוע 38... וכבר היה לי הרגשה שלידה כנראה לא תהיה כאן היום.. והן- טוב נראה מה לעשות.
בודקים לראות אם יש נתוני פתיחה. ואין פתיחה ואין מחיקה. מחברים למוניטור שהוא בגדול היה טוב רק מידי פעם ירידות בדופק לכן החליטו לחבר אותי כל הזמן למוניטור. הגיע עוד רופא שקורא את המוניטור והוא אומר שאני יידע לידע כללי שאם המוניטור ממשיך להראות ירידה בדופק של העובר אז מנתחים אותי.
מכיוון שלא היה לי שום נתונים אז לא יכלו להביא לי פיטוצין, לכן נתנו לי טבלית שאמורה לעשות תוך 6 שעות נתוני פתיחה ללידה ואז אפשר יהיה לתת פיטוצין.
מכיוון שרציתי שאמא שלי תהיה בלידה שאלתי את הרופאה מתי נראה לה כדי שתצא מהבית, כי זה שעה נסיעה לפחות, אז היא אמרה שזה ייקח זמן וכדאי לה לבוא בבוקר, כי זה אמור להיות לידה מאד ארוכה כי- הטבלית רק גורמת לנותני פתיחה וגם היא לא תמיד משפיעה ואז צריך לנסות משהו אחר וכשיש נתוני אז מביאים פיטוצין, קיצר, לוקח זמן, אז שתישן טוב ותבוא בבוקר... היא אמרה לי את ב12 בלילה.
בינתיים בגלל הירידות בדופק של העובר הם אמרו לבעלי מחוץ לחדר ברצינות רבה יותר (ממה שאמרו לי ) שיש סיכוי גדול מאד שזה ייגמר בניתוח. ובעלי ממש רגיש ונבהל מזה, הוא לא ידע מה לעשות עם זה ודיבר עם אמא שלו. שהיא גם קצת חששה ודיברה עם אמא שלי, תוך שעה (!) אני רואה שלושה ראשים מציצים אלי- אמא שלי, אבא שלי ואמא שלו.. החליטו שמלחיץ מידי להיות בבית אז עדיף שיבואו להיות בבית חולים.
היה לי קצת חששות שאם פתאום יהיה לידה באמת, מביך שכולם ישמעו אותי =) ממש לא תכננתי שיהיה לי הרכב כזה בלידה.
אבל אחרי הכל שמחתי לראות אנשים שאני אוהבת כי בלב זה ממש מלחיץ שכנראה זה הולך להיות אמיתי הלידה הזאת.. וזה קצת הרגיע.. ורק לחשתי לאמא שלי בהזדמנות שבלידה אולי כדי שהרוב ישארו בחוץ להתפלל..
בנתיים גם לא היה כלום. כולם שואלים אותי מידי פעם אם אני מרגישה משהו, ואני- כלום... ב6 בבוקר אמורים לבדוק שוב פעם נתונים לראות אם התקדם משהו כי אם לא, ינסו משהו אחר.. אבל ממש פחדתי מדברים אחרים. אבל ב"ה.. ב5:30 בערך מתחיל לי פתאום צירים שהולכים ומתחזקים מפעם לפעם והם מתחילים ישר להיות כל 2 דקות. ב6 היא באה לבדוק ושמחתי שאני מרגישה התקדמות, אבל הפתיחה הייתה רק 1, וצריך לפחות 2 בשביל פיטוצין, אבל בגלל שכבר התחילו צירים אז הביאו לי שוב הטבלית, שגורמת תוך רבע שעה לצירים חזקים חזקים בלי הפסקה...
לא ממש ידעתי איך להתמודד עם הצירים, כמו שהזכרתי קודם הייתי מחוברת למוניטור כל הזמן ועם התגברות הצירים היה גם ירידות נוספות בדופק אז חיברו אותי לחמצן ונוזלים וללחץ דם... הדבר היחיד שיכלתי לעשות הוא ללחוץ לאמא שלי את היד..
בנוסף, הרופאה אמרה שרק היא תבדוק פתיחה וזה רק לאחר 6 שעות מנתינת הטבלית. ואמרה שוב שאם הפעם זה לא יקדם עוד אז שוב- הולכים לניתוח..
אחרי שעה ומשו כבר ביקשתי אפידוראל..ואחרי עוד זמן מה יכלתי ב"ה להרגע ולנוח מעט, אם כי האפידוראל השפיע רק חצי גוף אבל זה היה כבר סביל ביותר...
בסביבות 10 נכנסה רופאה של המשמרת הבאה לבדוק פתיחה ואמרנו לה שהרופאה הקודמת אמרה רק אחרי 6 שעות (כל פעם פחדתי מהבדיקה כאילו זה הלידה בעצמה..=)) ואז היא אמרה שנכון, פשוט היא חשבה שכבר עבר 6 שעות אז היא תבוא שוב כדי לבדוק ברבע ל1 כשיעבור הזמן והיא מקווה שכבר יוכלו להביא לי פיטוצין שיתחיל את הלידה.
בסביבות רבע ל12 נכנסה מיילדת ושאלה אם זה בסדר לעשות קטטר ואישרתי לה. והיא על דעת עצמה בדקה פתיחה והכריזה שאני כבר בפתיחה 6 ומחיקה 70...
הופתענו מאד... גם המיילדת והיא יצאה שוב. בנתיים אני כבר מרגישה ממש לחץ למטה וכבר כאילו אין לי אוויר מרוב שלוחץ, אז אמא שלי קראה למיילדת שוב פעם, ועבר מאז רק רבע שעה, הפתיחה הייתה 9 ואחרי 5 דקות היא שואלת אותי אם אני רוצה ללחוץ. אני מנסה והיא אומרת שזה לא מספיק ואולי ננסה עוד 10 דקות. מנסה שוב עוד 10 דקות וזה עדיין לא מספיק והיא אומרת שעוד חצי שעה היא תחזור לנסות.
במשך החצי שעה אני מרגישה כל כך לחץ כאילו עוד שנייה אני פשוט יולדת לבד, בלעדיה.. 2 דקות לפני שנגמר החצי שעה אני מודיעה לאמא שתקרא לה מהר כי ממש פחדתי ללדת פתאום לבד.. היא מגיעה ואומרת לי ללחוץ ושוב, אני לא לוחצת טוב עושים לחיצה נוספת ואני משקיעה בה את כל כוחי ויוצא תינוק מתוק מתוק.
את האמת שלא כל כך האמנתי, איך הוא בדיוק הוא יצא לי מהבטן ואיך הוא היה שם?? הסתכלתי עליו בשוק ולחשתי כמה פעמים- אני לא מאמינה. ב"ה..
השעה עשרים לאחת והרופאה נכנסת... ואומרת לי שאני פשוט גדולה ואני-ב"ה.. וחושבת לעצמי- כאילו שמשהו פה היה בשליטתי =)
לידה זה פשוט פלא. נס.