שאלה לגננות/מטפלות ושאלה לאמהות...אור היום

(אפשר גם לענות על שתי השאלות ).

לגננות- אני שולחת את הבת לגן בבגדים נקיים (לפעמים יש מעט כתמים קטנים בצד, לא משהו ניכר).

בגן קצת מתלכלכים בזמן יצירה. שאלתי את הגננת אם שמו לילדים סינרים, והיא ענתה שכן, אבל הסינר זז לפעמים, ושהיא אמרה בתחילת שנה לא לשלוח בבגדים שיותר מדי אכפת לנו מהם. אוקיי.

אז- האם הגננת גם מצפה שאשלח את הילדה לגן באותה חולצה, שלא ירדו ממנה הכתמים בכביסה?

(כתבו כאן בעבר שילדים עם בגדים נקיים מקבלים יחס יותר טוב, אז אני תוהה מה אמורים לעשות במצב כזה).

ולאמהות- בסוף היום בגן, אתן שואלות איך היה, או רק אוספות את הילד והולכות הביתה?

אני רוצה לשאול, אבל אני אוספת ב-14 והגננת לפעמים לא פנויה לדבר איתי, וגם כשהיא פנויה, היא רק אומרת שהיה בסדר.

חסר לי קצת יותר שיתוף לגבי מה היה, אבל אני מרגישה שזה לא מגיע, ולא יודעת אם אני מצפה ליותר מדי, או מה.

תודה רבה.

אני לא גננת+mp8

אבל אם לבת שלי יש כתם קטן של גואש שלא ירד בכביסה- בפירוש אשלח אותה עם זה לגן.

חולצה נקיה- חולצה שרואים שכובסה והיא נקיה ומריחה טוב, פרט לאותו כתם לא יורד.

ילדים נקיים- הכוונה שלא באו עם חולצה מרוחה בשוקולד של ארוחת הבוקר, נתזי השוקו של הדרך והנזלת בשרוולים.

אצלי, לצערי,

כמעט כל בגד שהולך לגן/ למעון- חוזר עם כתם שלא יורד,

מכיוון שעדיין לא פתחתי מפעל לבגדים-

אני מלבישה את אותה חולצה עד סוף העונה (לא חבל על עוד חולצה חדשה שתראה כך תוך שבוע/ שבועיים??)

כמובן שמדובר בכתם מינורי ולא בולט, כי במקרים כאלה אין לי ברירה אלא לזרוק את ההחולצה.

בגן- אני מבינה שאין לגננת זמן להתייסח ל30 אימהות בו זמנית, והיא בטח ממוטטת אחרי יום עבודה-

אז לא אעכב אותה.

אם אני רוצה לדעת מה קורה- ארים טלפון בשעות בהן נח לה ואשוחח בנחת.

לגבי מעון- אני מגיעה בשעה רגועה שאינה שעת הסגירה עם הלחץ של כולם, ואז למטפלת יש זמן לעדכן אותי בכל מה שצריך.

^^^מסכימה עם כל מילה רבה אמונתך!

ילדים נקיים= ילדים שנעים להסתכל עליהם, והם לא מרושלים ומוזנחים. 

גם לי, בתור אמא, נעים יותר להסתכל על הילדים שלי ולטפל בהם כשהם מסודרים ונקיים (כתמי גואש קטנים לא מפריעים לעניין..)

אצלנו בגן הגננת אמרה בפירוש שהיא לא מסוגלת להתייחס לאמהות בסוף הגן. ואפשר בשמחה להתקשר בשעות הערב...

בהצלחה!

להתקשר בערב לגננת לדבר ולשאול איך היה ....אבני חן

עדיף להקצותאמא ל2 קטנטנים
לגן בגדים.
ובגדים יפים יותר כשנוסעים לסבא וסבתא וכד'
אבל אני כן שולחת עם בגדים חדשים.
היופ אפשר למצוא (לפחות באזורנו) בגדים ממש בזול.
3 חולצות ב45 למשל, אני ממש לא מרחמת על החולצה.... אבל אולי אני לא דוגמא
נכון אפשר למצוא חולצות זלות ....אבני חן

וכן אז יש תחלופה גדולה יותר של חולצות ....

וגם אם יש משהו קטן ולא בולטת מדי אז שולחת לגן .

^^^פנסאי
וגם, כגננת, זה די הפחית לי את הלחץ שמה יתלכלכו כשהילדותיות האו עם בגדים ״לא פנסיים״

כשאמא ביקשה ממני לשמור על הבגדים החדשים שהיא השקיעה וקנתה במיטב כספה ביקשתי ממנה לא לשלוח את הילד לבוש בבגדים הללו.

כשהיתה לי קבוצה קטנה שלחתי הודעות להורים ביום שידעתי שאנחנו הולכים להתלכלך שיערכו בהתאם.

אבל ממש קשה גם להנות עם הילדים וגם לשמור להם על בגדים נקיים.
מצטרפת למילותייה של mp8רות22
רק שאני קונה בגדים ממש בזול כך שאם החולצה או המכנס מתלכלכים בגואש משתדלת לא להחזיר חזרה לגן כי כן חשוב לי סדר וניקיון בילדיי.
במיוחד שאנחנו דתיים בסביבה חילונית חשוב לי שייראו אותנו כאנשים מסודרים ונקיים.
במיוחד בבוקר שפוגשים ת'שכנים.
ולגבי סוף היום בגן אני מעדיפה לקבל אינפורמציה ברורה בנחת בטלפון בשעות ערב.
את מתקשרת לגננת כל יום כדי לקבל אינפורמציה??נקניקיות
אני גננת. ואני מתיחסת לכל הילדים יפה-נסיכים שלי

כולם בעני מתוקים גם אם הם באים מלוכלכים( הם לא אשמים שההורים שולחים אותם כך).

ולגבי החולצה שהתלכלכה בגן. זה לא נורא. אם זה לא חולצה שכולה מוכתמת.. והיא עברה כביסה אז מה.

לגבי סוף היום, תחשבי שכל אמא הייתה מדברת דקה הגננת הייתה נשארת חצי שעה...

יש טל ומתקשרים מדי פעם בערב. אם את רוצה לשמוע יותר

בהצלחה.

תודה לכולן, ומוסיפה שאלה...אור היום

תודה רבה לכולן. גם אני חשבתי שאין טעם לקנות חולצה חדשה שתתלכלך מהר גם היא, אבל עניין אותי לשמוע את דעתכן. תודה פרח

ולגבי שיתוף מה היה בגן- הגן של הבת שלי מונה מעט ילדים (חנ"מ), והיא כמעט היחידה שהולכת בשעה הזו, אז כן נראה לי שהגננת יכולה לומר כמה מילים (מה גם ששאר הילדים בד"כ הולכים לאכול בדיוק אז). היו פעמים שיצאנו ביחד עם הגננת ושאלתי אותה איך היה, והגננת שיתפה מעט מאוד.

אני לא מצפה לפירוט, אלא יותר למידע זורם, ספונטאני- היא שיחקה הרבה בקוביות ומאוד נהנתה בחצר. שיחקה עם יוסי וברכה. השתתפה יפה בסיפור. זהו. אפילו שני משפטים מזה יספיקו . לכן, נראה לי מצחיק להתקשר בערב רק כדי לשמוע את המעט הזה... מבינות?

בכל אופן, אולי אשלח מייל לגננת ואשאל.

שוב תודה.

לדעתי כדאי להתקשרכוכב לכת
תחילה זה יהיה רק משפט או שניים אבל לאחר שהגננת תבין שזו שיחה קבועה היא 'תחפש' דברים לספר עליהם שיהיה לה מה לספר לך וכך לאט לאט תקבלי יותר פירוט והשיחה תהפוך לשוטפת.

וגם בשיחות הראשונות כדאי 'לכוון' את הגננת לתשובות; "איך היא אכלה" "יש לה חברים? מי?" "ישבה יפה בריכוז?" כך הגננת תבין שאת מתעניינת והיא תקדיש יותר תשומת לב במשך היןם שתוכל לענות על השאלות במפורט.

בהצלחה!
כאלו שיחות עושים בטלפון בדרך כלל ....אבני חן

אצל ילדים  בגן רגיל , כשיש כ-30 (מינוס ,פלוס) ילדים .

אז בשביל המעט פרטים האלה מתקשרים  לגננת .

או שהילד  מספר מעצמו (תלוי בו , ובגיל שלו ....)

בהצלחה !

בתור גננת לשעבר בגן חנ"מ..אנונימי (4)

(עדיין לא אמא..)

אני ממש השתדלתי לומר כמה משפטים לכל הורה וכמובן שאם היה משהו מיוחד, (שבגן חינוך מיוחד זה עלול להיות גם משו יחסית קטן אבל משמעותי..) טרחתי לעדכן... בגן שלנו היה עדכון כללי במייל לכל ההורים על היום שהיה ואם לא מספיקים לדבר עם אחד ההורים ויש צורך מיוחד, שולחים לו מייל וכמובן, אם יש הורה שרצה לשמוע יותר בפירוט אפשר אחר הצהריים/ ערב במייל/טלפון..

כן אציין, שלמרות שמדובר בגן קטן (8-10) ילדים, עדיין שעת הפיזור איכשהו תמיד יוצאת לחוצה, לא משנה מה יהיה. בנוסף, לעיתים מגיעים כמה הורים יחד ואז אין ממש אפשרות לעדכן בפירוט. בהחלט ראיתי שהורים ששולחים מיילים/טלפון עם רצון לדעת יותר על היום של ילדם, הדבר גורם לי לשים יותר לב לאותו הילד כדי שאוכל לפרט עבורם יותר...אני שמחתי עם מערכות יחסים כאלו, כי מבחינתי זה האידאל לקידום של הילד כאשר יש חיבור כזה בין עולמו בגן ובבית, אז אל תתביישי.(וכמובן מצד שני, תמיד יש הורים שמעט מגזימים, לתשומת הלב, אבל את לא נשמעת לי אחת כזו...)

ובקשר לכתמים, אפשרות נוספת, לשלוח לילד חולצת מסמורטטת שתהיה קבוע בתיק/ בגן ולבקש יפה להקדיש שנייה להלביש לו לפני הפעילות המלכלכת ואחרי הפעילות להוריד וטררם החולצה נקייה.. זה לא מטריח מידי את הצוות (לפחות לא בגן חנ"מ, לא ממש יודעת לגבי גן רגיל..) ולפעמים אפילו מונע עוגמת נפש של הצוות על הבגד היפה כי גם לגננת חבל מאד כשבגדים מתלכלכים... ובתור גננת, הימים שהילדים חוזרים עם כתמים על הבגדים הם לרוב הימים החווייתיים ביותר בגן.. אז לא נורא אם פה ושם הלכה חולצה, לפחות הלכה למטרה שווה! (ברור שעדיף שלא, אבל בדיעבד..)

אם את רוצה לשמוע שני משפטיםנקניקיות

בהחלט כדאי שתשאלי מה שחשוב לך, במה היא שחקה הרבה? היא נהנית בחצר?

יש גננות שקשה להן יותר לשלוף, בדיוק כמו שיש ילדים שקשה להם לשלוף מילים וסיפורים

גם כשהם אוכלים יש הרבה עבודה.למזוג,להאכיל וכו'zmil
בנוגע לכתמים..נקודה למחשבה
אפשר לבקש אולי מהגננת להוסיף קצת סבון כלים לגואש..

אמא שלי שהייתה גננת המון שנים הייתה עושה את זה והכתמים היו יורדים.
בעיה...אנונימי (2)

הילדה יודעת לשמור על נקיון ואכילה נכונה. הבאתי סינור לגן  -כזה מפלסטיק עם שרוולים. ביקשתי לשים ואמרו שישימו.

אבל לפי הכתמים - אני רואה שלא משתמשים.

גם הבאנו ישבנון ולא משתמשים בו. מחליפים טיטול לפי הזמן בשעון ולא לפי הצורך. ואז אני מקבלת אותה עם טיטול מלא. 

היום היא הקיאה כי בלעה אוכל ולא לעסה.

באמת אי אפשר לשמור קצת יותר על הרגלים טובים מהבית?

יש לי בעיה שאני מתביישת לבקש שוב מהגננת.

ההכתמה מוסיפה עבודה וגוזלת זמן. אין לי פנאי לזה. בבית - עם אוכל ועם יצירה - זה כמעט לא קורה. גם קניתי מלאי של בגדים מעולים יד שניה, אבל ככה אין לי זמן ונגישות וכסף ללכת לקנות עוד בגדים.

בתור גננתיטבתה
לגבי הבגדים אני ממש מבינה אותך..
אבל היום יש צבעי גואש שיורדים בכביסה.. כדאי לבקש מהגננת לקנות צבעי גואש על בסיס מים שיורדים מהבגדים וכן להוסיף תרסיס להורדת כתמים.
לגבי שיחה בסוף היום, הגננת לא יכולה לערוך איתך שיחה כזאת (תחשבי שיש לה עוד 20 הורים לפחות ושכל אחד ירצה פירוט) וגם כי זה זמן פיזור הילדים ושניה של היסח דעת וילד יכול לצאת חלילה מהגן.
לכן אצלנו למשל הורים שממש רטצים מחכים בחוץ עד שהילדים הולכים ואז הננת מדברת איתם תוך כדי הליכה מהגן אבל הכי טוב זה להתקשר ולשאול
או לשלוח הודעה ותמיד אפשר לקבוע פגישה ולשוחח איתה.
בדרך כלל כשיש מקרים בעייתיים/ חריגים היא תעדכן..
תודה רבה על העצות והשיתופים...אור היום

יטבתה- כמו שכתבתי, לגננת של הבת שלי ספציפית אין עוד 20 הורים. מדובר בגן מאוד קטן, ב"ה.

פעם פסיכולוג של הגן אמר לדודה שלי הגננתיטבתה
ששיחה ככה ללא כל קביעה מראש זה נחשב כלא מקצועי ולא מכובד.
בעיקר אם רוצים לדבר באמת על הילד ואיך הוא מתקדם בתחומים מסויימים וכדומה.
לכן אם זאת שיחה קצרה אז אפשר בזמן שאת מוציאה ואם זה ממש לבדוק התקדמות ועניינים אז בטלפון או שקובעים פגישה.
בהצלחה
עונה בתור דודה לאחיינים רק על השאלה השנייהayeletb9
תמיד תמיד כשהוצאתי אותם מהגן שאלתי את הגננת איך היה, לפעמים היא ענתה ממש טיפה ("היה בסדר") ולפעמים יותר ("היא שיחקה ממש יפה", "הוא החליט שהוא בלי חיתול היום", "ישנה, אכלה, שיחקה כמו שצריך").
אולי זאת רק אני, ואולי זה בגלל שאמא שלי גננת, אבל מבחינתי חשוב לדעת איך היה להם בגן במיוחד שאני רק הדודה ואח"כ אני צריכה להעביר דיווח לאחותי.

ובתור בת של גננת, אני יכולה להעיד שאמא שלי (או הסייעות) תמיד מדווחות איך היה היום כי לאמא שלי חשוב שההורים ידעו איך היה לילד בגן. גם כשמדובר בקבוצה של 6 ילדים וגם כשמדובר בקבוצה של 16 ילדים.
אני גננת! וגם אמא..אנונימי (3)

בגדים- אני עושה מאמץ שלא יתלכלכו ושונאת להחזיר ילדים עם כתם...

אבל אכן קורה שמתלכלכים, למרות הסינר...

כאמא אני שולחת את הילדים שלי מתוקתקים, נקיים ולבושים טוב לגן,

אבל לוקחת בחשבון שיש סיכוי שיתלכלכו...

לפעמים בגד "שווה" הולך וזה ממש מבאס ויש גם בגדים פחות קריטיים...

בקיצור- כמובן שהילד צריך להגיע נקי ומסודר וכיף לקבל ככה ילד,

אבל לא כדאי לשלוח את המותגים הכי יפים ויוקרתיים....

בקשר ל"איך היה"

בשעת פיזור הילדים הגננת לא יכולה להרחיב בשיחה מעבר ל "היה טוב/בסדר " וכו'.

אלא אם כן היה משהו חריג ואז היא תדבר איתך.

אני משתדלת לספר אנקדוטות או משהו מיוחד אם היה...

גם להורים בגן שלי אני תמיד אומרת שאשמח לתת אינפורמציה ולהרחיב בשיחת טלפון בערב.

בהצלחה.

אולי לשלוח עם בגדים בצבעים כהיםzmil
אני גננת לחינוך מיוחדלומדת

ובחינוך המיוחד, זו קבוצה קטנה ומקובל לשאול ולענות בקצרה איך היה.

וזה ממש לא במקום שיחה רצינית.

דווקא בחינוך המיוחד יש כל הזמן שינויים ותמיד יש מה לספר.

בתור גננת, אין לי בעיה ששואלים ולפעמים אני אומרת גם כשלא שואלים.

וכן, ב"ה, אני גם אמא

עונה כאמא:נקניקיות

כל הכבוד לגננת שמלבישה סינרים לפני כל יצירה! תעריכי! לוקח המון זמן להלביש, לשמור שלא יזוז (וזה זז), להוריד, לקפל ולשמור למחר...

בד"כ משתמשים בצבעים שיורדים בכביסה, כמו: גוניס, לורדים כביסים וכו'. אם בכל זאת הילדה חוזרת הביתה עם חולצה מלוכלכת, וסנו אוקסיג'ן לא מוריד את הכתם - זרקי את החולצה. אל תשלחי אותה עם חולצה לא נקיה.

אגב - כדאי לרסס סנו אוקסיג'ן לפני הכביסה ולא לכבס, להתעצבן על הכתם, ואז לנסות להוריד אותו..

לכן - אל תקני חולצות מידי יקרות לגן, כדי שלא יבאס אותך לזרוק אותם אח"כ.

וגם אם זרקת חולצה תזכרי שהבת שלך הרוויחה שעה נפלאה של יצירה והתנסות בחומרים.

ולגבי סוף היום - הגננת לא זוכרת בדיוק מי עשה מה מתי. ואם את מגיעה בשעת הסגירה - היא כבר רוצה ללכת הביתה ואין לה גרוש כח לדבר עם אף אחד.

אני גם לא חושבת שאפשר לקיים יום יום אסיפת אמהות פרטית. לא כל יום יש משהו מיוחד עם הילדה. אז היא מתוקה וחכמה ונפלאה ועובדת נפלא., משעמם להגיד את זה יום אחרי יום באותה התלהבות של התחלה.

לפעמים נמצאים הורים נוספים בגן והגננת צריכה להתייחס לכולם בו זמנית, וגם להמשיך להיות גננת של הילדות שעדיין נשארו

אז אם הגננת אומרת שהיה בסדר - תהיי בטוחה שהיה בסדר ולא היה משהו מיוחד. את יכולה לשאול בצורה שתחייב אותה לענות, ולא לשאול רק איך היה, כמו: היא אוהבת לעשות יצירות? מה היא הכי אוהבת, צבעים או מדבקות? במה היא הכי אוהבת לשחק? מי החברות שלה? איך היא בפינת מטבח? היא גומרת מהר את האוכל? בקיצור, תשאלי שאלות ממוקדות.

וואו. חפרתי

משהו שחשוב לי לכתוב...אור היום

בתגובה למה שכתבת לגבי סוף היום.

מכיוון שמדובר במסגרת קטנה (כאמור למעלה, באחת מההודעות הקודמות שלי), אני מצפה שהגננת אכן תזכור לפחות משהו אחד שהבת שלי עשתה באותו יום. אחרת, בשביל היא באה לגן (ועוד כגננת של חינוך מיוחד)? כדי לשמור על הילדים ולהעביר את הזמן בנעימים? אני לא מצפה למידע מדויק ומפורט, אלא לתשומת לב לפרט אחד שהיה באותו יום (בפועל, אני כנראה אהיה איתה בקשר פעם בשבוע או יותר, אבל זו עדיין הציפיה שלי).

ובסוף היום אין לגננת שום כח לדבר עם אף אחד והיא רק רוצה ללכת הביתה? ראבק, אז שלא תבוא לעבודה. אני לא באה בעצבנות או בתובענות "ספרי לי מיד מה הבת שלי עשתה היום בגן!", אלא מבקשת לשמוע משהו אחד, או באופן כללי. לא מדובר כאן באסיפת אמהות, ואני לא מצפה לשמוע משהו מיוחד, שברור לי שלא קורה כל יום. אבל עם גננת מוצאת את עצמה בסוף יום בלי כח לשום הורה, בלי חשק לשתף בשום דבר, בלי שמץ התלהבות ממה שהיא ראתה בגן- בעיניי, היא צריכה לשקול החלפת מקצוע. היא מטפלת בילדים, שצריכים חום ואהבה ורגישות ושמחה והתלהבות, לא מישהי שנשחקה מהעבודה ואין לה כבר כח לדרישות העבודה וההורים (כך זה היה נשמע לי ממה שכתבת).

זהו, סיימתי לחפור בחזרה

לא הבנת אותי נכוןנקניקיותאחרונה

זה לא שהגננת לא זוכרת ויאלה הכל נמחק מהראש. רק שקשה לה למצוא מה להגיד לאמא מתוך כל האלף דברים שהיו היום.

אישית, בתור אמא כשאני רוצה לספר לבעלי איך עבר היום עם הילדים בהחלט לא תמיד אני זוכרת לחזור על משפטים שאמרו, או חכמות שהפגיזו, אולי המח שלי קצר, מה שכן - באופן כללי אני יכולה לזכור שזה וזה גרם לי הנאה מיוחדת במשחק וההוא שאל שאלות מתוקות כשספרתי להם סיפור.

אני מכירה מטפלת שרושמת כל פרט שכל ילד עושה במהלך היום בטבלה מסודרת, ואח"כ מביאה את הטבלה להורים בסוף היום, כי בלי לרשום היא לא זוכרת בדיוק מתי התינוק הלך לישון, מתי קם, האם פלט או לא ומה הוא עשה בטיטול.

וזה לא שהיא רק שומרת על הילדים ומקבלת על זה כסף, היא עושה את זה בהמון חום ואהבה, רק שבקטע של לזכור פרטים כאלה ואחרים - היא חלשה.

הלאה.  ממש לא התכוונתי לתאור שכתבת על הגננת שאין לה כח לדרישות העבודה. כשגננת לא מספרת על הילדה זה לא בגלל שאין לה שמץ התלהבות ממה שראתה בגן - פשוט, נגמר היום, הילדים שלה מחכים לה בבית, אף אחד לא משלם לה על שעות נוספות, היא מאחרת את האוטובוס, ועוד ועוד.

אם אני חושבת על הגננת של הבת שלך - נשמע שהיא לא מודעת לזה שאת רוצה לשמוע סיפורים קטנים על מהלך היום, ואם תגידי לה שאת רוצה לשמוע משפט אחד שנים היא תנדב בשמחה. רק אל תעשי את זה בזמן האוכל (כי בשניות הילדים יכולים להפוך את המרק לדוג' או למרוח על עצמם שוקולד, או להתחיל עם צלחות מעופפות)... וגם לא בסוף היום כשהגננת כבר לחוצה ללכת הביתה.

ותזכרי שזה בסדר גמור ואחראי מאד לשאול ולקבל פרטים על מהלך היום. אל תתביישי. אני אוהבת הורים כאלה! ובסוגריים - זה יגרום לגננת לשים לב יותר לפרטים במיוחד אצל ביתך, כי היא יודעת שאח"כ היא תצטרך להעביר לך מידע.

בהצלחה

עוד דבר בנוגע לכתמיםנקניקיות

אם את מרגישה שהגננת משתמשת מידי הרבה בצבעים שלא יורדים בכביסה, תעירי לה על זה.

יש היום בשוק המון צבעיםמעולים שכן יורדים, ועדיף שתקנה אותם בקניה הבאה שלה לגן.

יש לי בצהרון 22 ילדיםzmil

כך שאם אספר לכל אמא איך היה ומה היה אז לא אספיק להשגיח במקביל על אלו שעדיין לא לקחו אותם

בחינוך המיוחד חשוב קשר רצוף עם הצוותרבקה שיין

אימא יקרה!

כתבת שהילדה שלך לומדת בחינוך המיוחד, ואת לא מצליחה לקבל עליה אינפורמציה.

זה מצב ממש לא טוב!

לגבי החינוך הרגיל כל התשובות הנ''ל בהחלט נכונות. אבל בחינוך המיוחד חובה שתהיה עבודה עיקבית משותפת ביו הבית והגן. רק שיתוף פעולה עיקבי יקדם את הילדה. הבת שלי נוסעת לחינוך המיוחד בהסעה, ואני לא מגיעה לקחת אותה. אבל יש לנו מחברת קשר. הגננות, הסייעות ואני מקפידות לכתוב במחברת. הצוות (כולל הפרא רפואי) מצלמות את הילדה (באישורי כמובן!) ושולחות לי תמונות כדי שאהיה מעורבת. יש לנו גם אפשרות להגיע להדרכת הורים (בערך פעם בחודש) עם הצוות הפרא-רפואי.

ועכשיו לתכלס: לדעתי תנסי לשתף את הגננת בציפיות שלך מהילדה, ותסבירי לה שאת רוצה לעבוד איתה במשותף על המטרות. תנסי להבהיר לה כמה חשוב לך הדיווח היומיומי. היא לא יכולה להגיד לך "בסדר". אם הילדה בסדר אז שתלך לגן רגיל. אצל ילדי החינוך המיוחד שהעבודה בגן היא כל כך אישית, בכל יום יש משהו מיוחד! כמובן צריך להראות לגננת שאת לא באה לבדוק אותה, אלא רוצה עבודה משותפת של בית-גן.

אם תרגישי שהדברים לא זזים, תשקלי מעבר לגן אחר. (אולי בשנה הבאה) בחינוך המיוחד אסור להתפשר!! שווה לשלוח את הילדה בהסעה ולדעת שהיא נמצאת בידיים טובות! קשה לשלוח את הילדה רחוק. אני יודעת. אבל אם זה מקום מעולה - שווה! לפעמים הילדים לומדים ממש ליד הבית, ואין לך אפשרות לדעת מה קורה אצלם, ודווקא כשהם נוסעים רחוק את מכירה את הגן לאורכו ולרוחבו!

ושלא תחשבי לרגע שאם יש לי צפיות גבוהות מהצוות, זה אומר שאני מחליפה לבת שלי מוסד כל שנה. להפך: הילדה שלי הייתה ארבע שנים  באותו גן.  לפני שהכנסנו אותה לגן עשינו עבודת מחקר לגבי הגנים המתאימים לבעיה שלה, וראינו שיש גן אחד שהוא הכי טוב ולשם שלחנו אותה. זה כמובן לא היה פשוט, בתהליכים שעברנו מול הרשויות כדי לקבל את האישור לשלוח אותה למקום ספציפי זה. אבל המאבק היה שווה!!

אם את זקוקה לעוד יעוץ, אני מוכנה שערוץ 7 יתנו לך את המייל שלי!

ובקשר לבגדים... זהו הפרט הכי שולי בחינוך המיוחד! קחי את העצות שכבר נכתבו בנושא, אבל תדעי שבדבר הזה צריך לפרגן לצוות על עבודה עם חומרים מגוונים. העבודה הזו, בטוח רק תורמת להתפתחות של הבת שלך! התפתחות הילד המיוחד - זה עניין של חיים! 

בהצלחה בגן! והרבה הצלחה בבית! ילד מיוחד זו עבודה ענקית! הרבה נחת!

אצלי הבגדים מאוד התלכלכוnanel75
בתי היתה במעון שנה שעברה ותמיד התלכלכו הבגדים מאוד. ניסיתי לא לשים בגדים יפים אולם הרבה בגדים יפים לא היו בשימוש אז התחלתי לשים אותם, והם התלכלכו!!! תמיד לרסס ספריי להסרת כתמים לפני הכביסה. אם הבגד במצב זוועה אז להשאיר אותו רק לפיג`מה בבית, קצת מוכתם זה בסדר. בגיל גן הרבה פחות מתלכלך ואפילו אפשר להסביר לילד שינסה לא להתלכלך. דרך אגב אצלנו (בצפת) יש המון גמ"חים לבגדים כך שאפשר לקנות ממש בזול ואז פחות כואב.
לגבי מידע מהגננת, אפשר גם לשאול את הסייעת בבוקר (למקרה שהגננת עדיין לא שם) מנסיוני במספר גנים הסייעות מאוד שמות לב ואפילו מדווחות לי בלי ששאלתי, וכמובן שמדי פעם אפשר להתקשר לגננת
בהצלחה
תודה רבה לכולן...אור היום

תודה רבה לכולן על כל העצות והשיתוף וכו'.

לגבי בגדים לגן- הסתדרנו. תודה רבה.

לגבי שיתוף בסוף היום- אמרתי לגננת שפעם בשבוע-שבועיים אתקשר אליה כדי להתעדכן מה קורה בגן. עשינו את זה פעם אחת בינתיים (בכל זאת, לא עבר הרבה זמן מאז תחילת השנה), וזה הולך בסדר גמור.

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך