אימא יקרה!
כתבת שהילדה שלך לומדת בחינוך המיוחד, ואת לא מצליחה לקבל עליה אינפורמציה.
זה מצב ממש לא טוב!
לגבי החינוך הרגיל כל התשובות הנ''ל בהחלט נכונות. אבל בחינוך המיוחד חובה שתהיה עבודה עיקבית משותפת ביו הבית והגן. רק שיתוף פעולה עיקבי יקדם את הילדה. הבת שלי נוסעת לחינוך המיוחד בהסעה, ואני לא מגיעה לקחת אותה. אבל יש לנו מחברת קשר. הגננות, הסייעות ואני מקפידות לכתוב במחברת. הצוות (כולל הפרא רפואי) מצלמות את הילדה (באישורי כמובן!) ושולחות לי תמונות כדי שאהיה מעורבת. יש לנו גם אפשרות להגיע להדרכת הורים (בערך פעם בחודש) עם הצוות הפרא-רפואי.
ועכשיו לתכלס: לדעתי תנסי לשתף את הגננת בציפיות שלך מהילדה, ותסבירי לה שאת רוצה לעבוד איתה במשותף על המטרות. תנסי להבהיר לה כמה חשוב לך הדיווח היומיומי. היא לא יכולה להגיד לך "בסדר". אם הילדה בסדר אז שתלך לגן רגיל. אצל ילדי החינוך המיוחד שהעבודה בגן היא כל כך אישית, בכל יום יש משהו מיוחד! כמובן צריך להראות לגננת שאת לא באה לבדוק אותה, אלא רוצה עבודה משותפת של בית-גן.
אם תרגישי שהדברים לא זזים, תשקלי מעבר לגן אחר. (אולי בשנה הבאה) בחינוך המיוחד אסור להתפשר!! שווה לשלוח את הילדה בהסעה ולדעת שהיא נמצאת בידיים טובות! קשה לשלוח את הילדה רחוק. אני יודעת. אבל אם זה מקום מעולה - שווה! לפעמים הילדים לומדים ממש ליד הבית, ואין לך אפשרות לדעת מה קורה אצלם, ודווקא כשהם נוסעים רחוק את מכירה את הגן לאורכו ולרוחבו!
ושלא תחשבי לרגע שאם יש לי צפיות גבוהות מהצוות, זה אומר שאני מחליפה לבת שלי מוסד כל שנה. להפך: הילדה שלי הייתה ארבע שנים באותו גן. לפני שהכנסנו אותה לגן עשינו עבודת מחקר לגבי הגנים המתאימים לבעיה שלה, וראינו שיש גן אחד שהוא הכי טוב ולשם שלחנו אותה. זה כמובן לא היה פשוט, בתהליכים שעברנו מול הרשויות כדי לקבל את האישור לשלוח אותה למקום ספציפי זה. אבל המאבק היה שווה!!
אם את זקוקה לעוד יעוץ, אני מוכנה שערוץ 7 יתנו לך את המייל שלי!
ובקשר לבגדים... זהו הפרט הכי שולי בחינוך המיוחד! קחי את העצות שכבר נכתבו בנושא, אבל תדעי שבדבר הזה צריך לפרגן לצוות על עבודה עם חומרים מגוונים. העבודה הזו, בטוח רק תורמת להתפתחות של הבת שלך! התפתחות הילד המיוחד - זה עניין של חיים!
בהצלחה בגן! והרבה הצלחה בבית! ילד מיוחד זו עבודה ענקית! הרבה נחת!