אם אתם רואים בת במכנסיים, אז זה עושה לכם אסוציאציה של חילוניה?
בעקבות שרשור שראיתיליאן =)
מינהסתם...באורות גבוהים
למה ?ליאן =)
למה עושה אסוציציה של חילונית?rachelimr950
יש גם הרבה דתיות שהולכות עם מכנסים והם קצת פלות בדת עצמה...
זה בעקבות שרשור שראיתיליאן =)
אבל תכלס זה נכון, אני גם הולכת במכנס וםפעמים אנשים מהמשפחה שאולים אם חזרתי בשאלה.
זה מצחיק אבל שיעריכו שזה מה שאת!!rachelimr950
פסדר, הם לא מתחילים לחפור לי על זהליאן =)
אני רק לא מבינה למה אנשים רואים מכנס לבנות בתור בגד חילוני.
לא כולם רואים את זה ככה!!rachelimr950
אני יודעת,ליאן =)
אבל למה בכלל התחילה הסטיגמה הזו?
כי ככה זה בעולם ואת יודעת!!rachelimr950
וואט?ליאן =)
שאלתי איך התחילה הסטיגמה הזו.... ולמה?
כי מכנס זה דבר לא צנוע...חנהודיה
כי בדר"כ הדתיות הולכות צנוע..
ומה לא צנוע במכנס?ליאן =)
זה מכסה עד הקרסול .
שתי תשובות בדבר....הנסיך חצוי-הדם
ב. זה מראה את צורת הרגליים מה שחצאית או שמלה מונעות וזה לא צנוע. אפ' אם הרגליים עצמן מכוסות.
ומכיוון שמכנסיים נוגדות את ההלכה מי שהולכת איתן נתפסת אסוצאטיבית כחילוניה.....
אני לא.. כבר לא יודעת מה לחשוב על זה..אוריושש
א. זה לא דווקא לבוש של בנים,ליאן =)
בתקופת התנך גברים לבשו שמלות, ברגע שזה השתנה גם נשים התחילו ללכת עם מכנס.
ב. תלוי איזה מכנס אני שמה, סקיני וטיץ זה מראה את צורת הרגליים, טרניג או ג'ינס רחב זה לא.
וגם אם זה מראה את צורת הרגלים? תעשה טובה, שמים טוניקה שמכסה את הישבן וזה צנטוע יותר מחצאית.
ומה שממש עצבן אותי זה שמכבדים פחות מישי עם מכנס מאשר מישי עם חצאית קצרצרה
כל דבר שנוגד את גדרי ההלכה הוא לא צנוע!חנהודיה
כי בהגדרה שלי דתיה זו מישהי שהולכת לפי גדרי ההלכה!
ואם את מדברת על מכבדים זה תלוי מה את משדרת...
אני לא יודעת למי את מתכוונת שאת אומרת "מכבדים" אבל אני מכירה מלא אנשים שכן מכבדים כל אחד בלי קשר למה שהוא לובש..
בגלל שדרך ארץ קדמה לתורה!
ועוד שאלה,חנהודיה
נכון מאד!די"מ
ואת?Slow motion
את תמיד מכבדת הורים?
את אף פעם לא דיברת לשון הרע?
ובנינו- לא היה אף יום שבו, איכשהו, יצא שלא התפללת אף תפילה?
אל תקבעי עם אחרים דתיים או לא. העולם לא הולך לפי ההגדרות ולפי הדעות שלך, ואין לך אף זכות לשפוט אחרים ולהחליט אם עם דתיים או לא, גם אם לפי אמות המידה שלך הם לא 'דוסים מספיק.'
ואני בטוחה שגם את לא מקיימת את ההלכה במאה אחוז (לא בקטע של להעליב או להתנצח, כולם חוטאים לפעמים.)
^^ כל מילהליאן =)
ואני בכלל נגד ההגדרה הזאתצחורת כנף

מה זה דתי?
אני יהודיה ואת יהודיה וגם הן.
ואין לי, ובחיים לא תהיה לי הזכות לתת שמות וציונים למצב הרוחני של יהודי כלשהו

אני לא מסכימה אם מה שאת (חנהודיה) אומרתאחת כזאת
את לא יכולה להגיד דבר כזה כשיש אנשים שלא מקיימים את ההלכה בכל דבר והם כן דתיות
לדוגמא: ההלכה אומרת שצריך ללכת עם גרביים, ויש הרבה בנות דתיות (ואת יודעת את זה בדיוק כמוני) שלא הולכות עם גרביים, אטז את מגדירה גם אותן לא דתיות?!
ויש עוד הרבה דוגמאות אז את לא יכולה להגיד שדתיה זו מישהי שהולכת לפי גדרי ההלכה כי לרוב זה לא קורה וגם בנות דתיות לא תמיד הולכות לפי ההלכה!
א.אני דווקא ממש מסכימה עם חנה הודיה.מריו
יש לנו את ההלכה. ואנחנו צריכות כמה שיותר לקיים אותה. בלי תירוצים. ונכון שלפעמים נופלים, וגמני לא תמיד עושה בדיוק מה שצריך, אבל העיקר שאני יודעת שאני לא בסדר ואני יודעת שאני צריכה לשנות אתזה!!
ב. לא חייבים גרביים לפי ההלכה. זה כתוב בפירוש שלא חייבים.
ג. זה באמת בעיה שבנות דתיות לא הולכות לפי ההלכה...
עם כל הכבוד-גרביים זה לא כמו מכנסיים!חיים תותים!
קודם כל לא באתי לשפוט אף אחת!חנהודיה
לא חייבתי אף אחד לקבל את הדעות שלי ולכן לא נראלי שיש פה מקום לצאת נגדי..
ודבר שלישי,
נכון שכולנו חוטאים לפעמים אבל לרוב אנשים לא אוהבים לחטוא ומשתדלים לחזור בתשובה על חטאים אלו ולכן אינה דומה מישהי שמדברת לשון הרע או לא תמיד מתפללת או לא מכבדת את הוריה למישהי שבכוונה תחילה הולכת עם מכנסיים!
כי הראשונה עושה זאת לא מתוך כוונה והשניה כן..
ושוב, זוהי דעתי בלבד!!
א.ברור שזה לא נכון.די"מ
ב.אני ישתכנע בצורה מוחלטת רק אם תראה לי מקור מפורש בגמרא ש"צורת הליכה באשה ערווה" כל עוד אין גמרא מפורשת בזה אני בכלל לא בטוח שאתה צודק.
אני מת על הנחרצות שלך!הנסיך חצוי-הדם
ותחשוב טוב לפני שאתה עונה...
פשוט נראה לי תגובה לא קשורה בנעל למה שאמרתי!!!!
ושנה טובה די"מ אצל רבינו?
יש מכנסיים שהם בהגדרה לנשים לכן אין בזה "לא ילבש"די"מ
פשוט-כי אסור לבנות ללכת עם מכנסיים!!חיים תותים!
אני אומרת מה שזה עושה לי.. לא אומרת שזה מה שבאמת..באורות גבוהיםאחרונה
כי חינכו אותי שדתיות עם חצאית...
חלק מהכיתה שלי הולכות ביומיום עם מכנסיים אבל אני יודעת שהן צמות, שומרות שבת וזהה...
את דעתי כבר אמרתי בשרשור שכנראה ראית..מיצ'ל
בעייני ללבוש מכנסיים או חצאית קצרה שזה נוגד את גדר ההלכה זה כמו לחלל שבת! את לא יכולה להחליט מה בא לך ומה לא! ולכן זה עושה לי אוסוציה של חילוניה!
כן, מי שמסכימה לעצמה ללכת נגד הלכה/מצווה מסויימת זה על אותו עיקרון כמו לחלל שבת..
ואם מישהי תגיד שהיא מחללת שבת אבל דתיה כולם יסכימו פה אחד שהיא חילוניה אז אותו דבר עם מכנסיים!
אני לפחות לא יודעת על רב אחד, שמתיר לבנות ללכת עם מכנסיים.
ככה שבעיניי זה נראה כמישהי חילוניה.
אני לא אומרת שלפעמיים נופלים ועושים עבירות אבל זה שאת קובעת לעצמך גדרי הלכות משלך זה בעיה!!
מיכנסי אלדין וכו עדיין מזוהה שהיא דתיה או צנועהסבבות!
תלוי איזה מיכנסיים למשל אלדין או בסיגנון צנוע אפשרסבבות!
דרמטית את
ליאן =)
אבל מכנס זה צ-נ-ו-ע , לא כתוב בהלכה 'אישה לא תלבש מכנס'
מכנס מכסה את כל הרגל, אם שמים טוניקה זה לא מבליט את הישבן ככה שזה לא באמת מושך עיניים.
וואי ממש לא!מכנס זה לא דבר צנוע!חיים תותים!
זה עוד יותר מבליט!!
אני בד"כ לא שמה לב...צחורת כנף
זה לא עניין של אמונה...חנהודיה
מה הרב שאת הולכת לפיו מתיר ומה הוא אוסר...
אולי (!) זה לא מעיד על אמונה ישירות אבל בסופו של תהליך זה כן מעיד..
כי אם היא לא הולכת בצניעות אז כנראה שהיא לא חושבת שההלכה הזאת נכונה ולטעמה זה לא מה שחשוב..
ואם מבחינתה זה לא חשוב אז כנראה שהאמונה שלה בקב"ה שמה שהוא אומר זה נכון, נפגעה.
אז אולי זה לא משפיע ישירות אבל בעקיפין זה משפיע...
גם איסור לשון הרע זה הלכה..!צחורת כנף

אני רק אזכיר שעוון לשה"ר שקול כנגד עריות, עבודה זרה ושפיכות דמים...

לשון הרע נעשה בדרך כלל בלי משיםמופים
הוא לא מעשה מודע וברור כמו ללבוש בגד, הוא מרידה במלכות שמים
תחשבי איזה חוצפה זאת - שבן אדם יוצא לרחוב עם בגד אסור, ולא לרגע אחד או שנים, אלא כל היום הוא כך מסתובב. מבחינתו לא צריך להתייחס לאלוקים, והוא עושה מה שבא לו
זה לא כמו שמישהו מדבר עם חבירו ובלי לשים לב יוצא לו משפט שנגד רצון ה', זה חמור מאד, אבל המרידה שבזה יותר קטנה
יש אנשים (מעטים) שכל השיח איתם הוא לשון הרע, וזה מה שהם עסוקים בכל היום
והם באמת לא דתיים לטעמי, כי הם מבטלים איסור דאורייתא במרד ובמעל
אני לא חושבת כמוך..ליאן =)
אם תראי מישי בחצאית קצרה (מעל הברך או משו) את תגידי ישר ''אה ! היא לא דתייה!'' ?
לא נראה לי,
ולגבי המרידה במלכות שמים - אני לא חושבת שבנאדם שהולך עם מכנס חושב יותר מדי ''הא! מרדתי באלוהים!'' הוא יותר חושב ''מממ זה נראה עלי טוב''
תבינו, לא כל מי שהולכת עם מכנס או משו כזה, חושבת על זה שהיא נהית מאגניבה , זה פשוט כיף להרגיש יפה (:
אבל זה קצת לא נעים שאנשים מתלחששים עלייך מאחורי הגב 'היא דתייה?' ''ואי ליאן חזרה בשאלה?''
פשוט נורא הציק לי השיפוט הלא נכון.
עם כל הכבוד "שלהרגיש יפה"חיים תותים!
אי אפשר לעשות מה שרוצים...!אני ילך עם גופיה כי יפה ונוח לי?!באמת!
ואין מה לעשות כשאני יראה מישי עם מכנסיים ואני ידע שהיא הייתה פעם
עם חצאית אז זה כן יעלה לי סימני שאלה..
נכון, זה לא נעשה להכעיסמופים
אבל זה מרידה במזיד
היא יודעת שהיא עושה משהו אסור, והיא מצפצפת
אז נכון היא לא עושה את זה דוקא נגד אלוקים, היא לא כועסת עליו ולא רוצה למרוד בו, היא סתם חושבת שזה יפה, אבל בשביל להיות יפה היא מוכנה לא להתייחס לציוויים של אלוקים
זה מרידה של חוסר יחס, לא של כעס, אבל גם זה מרידה גדולה
לגבי בת בחצאית קצרה - זה יותר גרוע ממכנסיים, ומי שלבושה כך מורדת עוד יותר במלכות שמים
אבל אני לא אחשוב שהיא חילוניה לגמרי מהסיבה הפשוטה שחילוניות גמורות לא נוהגות לשים חצאית קצרה, ואם היא שמה חצאית קצרה כנראה היא בשאר הדברים דתיה ורק בזה היא חצופה
אבל גם היא חצופה גדולה, וכל מה שאמרתי שייך גם עליה
(אני מדבר על חצאית שברור שלא מכסה את הברך. כשהיא על הגבול יש מקום לדון אותה לכף זכות שהיא חשבה שזה בסדר)
זאת גישה מאוד מכלילהצחורת כנף

כשהייתי לובשת מכנסיים וגופיות עשיתי את זה כי היה לי קשה להתלבש אחרת.
לא כי הייתי חצופה, לא כי כעסתי ובטח שלא כי לא היה לי אכפת.
פשוט היה לי קשה.
אז דיברתי עם השי"ת והסכמנו ש(באותו זמן) כל העניין של צניעות גדול עלי ושעדיף שאתרכז בלתקן דברים כמו שבת וכשרות.
מאוחר יותר כשהייתי קצת יותר בנויה הצלחתי ב"ה גם להשתפר בזה...
לענ"ד רוב היהודיות המאמינות שבוחרות להתלבש ככה עושות את זה מאותה סיבה- קשה להם.
הם לא חצופות ולא מזלזלות ח"ו בקב"ה..
בפעם הבאה שתראו מישהי כזו תנסו לדון אותה לכף זכות. חבל סתם לקטרג על ישראל, ועוד לפני יום כיפור

[חוץ מזה שבאמת "והתבוננת על מקומו ואיננו", במיוחד במקרים כאלה]
זו גישה ממש מסוכנת.די"מ
דיבר עם אלוהים והם סיכמו שהוא ישדל יהודיות לקיים יחסים עם ערבים בשביל לקרב את הגאולה.
גם רבי נחמן דיבר עם ה'צחורת כנף
ממש קצת

ור' נחמן גם אמר תקמטו את הספר שלי איך שאתם רוציםדי"מ
גם אני מדבר עם ה' אך לא פוסק הלכה מהשיחות האלה.
לא פסקתי הלכהצחורת כנף
סה"כ הבנתי שאני צריכה לקחת דברים לאט, שבנאדם לא מסוגל לתקן הכל בבת אחת ושעדיף שיעשה את זה בהדרגתיות.
אני מאמינה שאם הייתי מתייעצת עם רבנים רובם היו אומרים דברים מאוד דומים
אני מצטערמופים
אבל גם מה שאת מתארת נקרא מרידה
אני יכול להבין את הנסיון, יכול להבין את הקושי, ומקווה שהייתי מצליח לעמוד בניסיון אם הייתי במצב שלך
אבל זה לא מוריד את חומרת המעשה
המעשה חמור! הוא מעשה של מרידה במזי
את אומרת שמרדת כי היה לך קשה? אני בטוח! זה לא מבטל את המרידה
את אומרת שדיברת עם ה' והחלטת שאת ממשיכה למרוד בו כי זה קשה לך? אז באמת אמרת את זה, אבל אל תכתבי "הסכמנו" הקב"ה לא הסכים איתך (אלא אם כן את נביאה ולא שמעתי על זה)
וזה ממש לא לקטרג
לקטרג זה לומר להקב"ה על בניו - "תראה איזה רשעים" וא זה אני לא אעשה. אבל עם בניו אני אומר את האמת כמו שהיא, כמו שבכל הדורות כל גדולי ישראל דיברו, ולא פחדו שזה קיטרוג
כי הדרך היחידה להתרחק מחטא זה לדבר ברור, ולעטוף את הדברים ב"נסיבות מקילות" רק גורם לאדן לתרץ את עצמו שבעצם אני בסדר, וזה לא כל כך נורא, וה' כבר יסלח לי וכו'
אז לא! זה חמור מאד! וה' לא מוותר לך!
בדור שלנו צריך תמיד להוסיף שזה לא מוחק את המצוות שלה, ולא אומר שאיבדה את עולמה ואין לה תקנה, יתכן מאד שיש לה מצוות רבות ועצומות, והיא בסך הכל בחורה חיובית והקב"ה מרוצה ממנה, אבל יש כמה מעשים שהיא עושה שהם מרידה ברורה במלכות שמים. וזה חמור מאד!
(איך אפשר לחזור בתשובה בלי דברים ברורים כאלה? איך מתחרטים?)
'חצופה גדולה....'ליאן =)
למה הפכת אותי....
מי שלא מקשיב לה' זה אכן חוצפה וכפיות טובה.די"מ
יאוו דרמטים אתם.. בסכ''ה שאלתי שאלה.ליאן =)
לא התכוונו לפגוע!העלית את השאלה ודנו עליהחיים תותים!
בסך הכל עניתי תשובהמופים
איך היית מגדירה מי שבידיעה ברורה אומר למלך מלכי המלכים שליט בכל העולמות שהוא לא מקשיב לציווי שלו?
את רוצה שלא נהיה דרמטיים, שנאמר "זה בסדר, בקטנה"?
זה לא!
כמו שאם חברה היתה מספרת לך שאתמול היא פרצת לדירה ושדדת אותה את לא הייתי מעבירה הלאה, כי זה חמור, אז יש דברים חמורים, מה לעשות?
ואני משוכנע שיש בך הרבה דברים טובים, ואת בעצם אוהבת את ה' ורוצה את קירבתו, אבל זה קשה לך, ואני יכול להבין את הקושי, גם לי יש חסרונות וקשיים בתחומים אחרים, אבל הבנה זה לא הצדקה
הלוואי שזה ישפיע עלייך אפילו רק שפעם אחת פחות תלכי לא בצניעות
זה באמת חמור, זה לא בדיחה בכלל! מה אני אעשה?
לא..
מתנחלת איפשהוא
ברור שכןצבי-ליזציה
ובקיצור זה סתם חראטה.די"מ
זה ממש לא אותו דבראחווש770
למה קיצוני?די"מ
כי באמת יש סממנים דתייםצבי-ליזציה
מדובר בהצהרת אמונהשואף לאור
אדם ירא שמים שנאמן להלכה ולתורת ה' הולך בסממני לבוש שמודרכים לפי הוראות של תורה.
מעבר לכך שמצוות צניעות היא מצווה מרכזית וחשובה מאד היא סממן בולט לדרכה האמונית של יהודיה.אם עד עכשיו לא שמת לב לסוגיה הזו ולכך שזה למעשה סממן יהודי דתי אני הייתי ממליץ לך כן להזדהות בצורה הזו
ב.גדרי ההלכה קובעים שגדרי הצניעות מתמלאים ע"י גדר צניעות של חצאית,את יכולה לקרוא כאן:
http://www.yeshiva.org.il:5773/midrash/shiur.asp?id=1830&cat=506
כן, כי מישהי שמגדירה את עצמה דתיה אמורה להתלבשמגדלור באפלה
כמו אחת כזו- על פי ההלכה. ומכנסיים אסורים ע"פ ההלכה.
זה כמו שאדם יבוא ויגיד לי באמצע הרחוב שהוא שוטר. אם אני לא אראה מדים של שוטר- רוב הסיכויים שאני לא אאמין לו, גם אם הוא מצטיין ויש לו מליון תעודות שוטר בכיס. כי אין מה לעשות, מה שרואים מבחוץ משדר משהו.
אז מישהי שמגדירה את עצמה דתיה אבל היא לא הולכת עם ה"מדים" -בגדים צנועים- סליחה, רוב הסיכויים שלא אאמין לה.
(והערת סוגריים ענקית- זה שהיא לא הולכת לפי ההלכה לא הופך אותה אוטומטית לאדם רע/טוב. זה פשוט הופך אותה למשהי שלא הולכת לפי ההלכה.)
^^צודק.חיים תותים!
מי שלא הולכת על על ההלכה הוא בן אדם רע וכפוי טובה.די"מ
ממש לא מסכימה!!rachelimr950
מי שהולכת עם מכנסים היא בנאדם כפוי טובה?!
למה??
תסבירי את עצמך!!
זה לא מה שאמרתי.די"מ
ואמרתי שאני לא מבין למה כזה ברור לאנשים שאסור ללכת עם מכנסיים.
אני לא מבינה מה אתה לא מבין בזה??חיים תותים!
אני לא מבין למה כזה ברור לכם שלפי ההלכה אסור ללכתדי"מ
כי זה איסור לא תלבשאחווש770
מכנסיים זה נועד לבנים וחצאית לבנות
מה לא מובן כאן
איש איש ומלבושייו
איסור "לא ילבש" ודאי שאין כאן.די"מ
זה אחרי שזה כבר ניהיה באופנה וזהאחווש770
מכנסיים מיועדים לגבר!!!!
וזה חא משנה אם זה גזרה של בת וכו
זה שזה ניהיה באופנה ללכת אם מכנסיים זה לא אומר שזה מותר!!
עד כמה שידוע לי יש בעיהחנהודיה
ולכן זה אסור לפי ההלכה...
לכן גם חצאית צמודה שמבליטה את הצורה של הרגליים היא לא צנועה..
זה ממש לא נכון מה שאת אומרת.די"מ
יש דעות שאכן יש בזה איסור לא ילבששואף לאור
דבר שני,אני לא מבין מה לא ברור הסוגיה המרכזית ביותר בעניין זה היא צניעות ללא קשר ללא ילבש,אך גם לא ילבש היא סוגיה
הדעות האלה מאד מוזרות.די"מ
וגם מצד הצניעות לא כזה ברור לי.אני אשמח לדעת מה המקור לאיסור שיראה צורת הגוף וגם אם תביא כזה.על כמעט כולמ מוסכם שצניעות (חוץ מדברים בסיסים) זה תלוי זמן ומקום.אני לא מבין בזה ויתכן מאד שאני טועה ועדיין לא מבין למה זה כזה ברור לכם.
עיקר הבעיה פה היא הצניעותצעיר רענן
בראש ובראשונה יש כאן בעיה של צניעות,
רוב המכנסיים לנשים ובכללי רוב בגדי הנשים לצערנו לא צנועים (בלי להיכנס לשאלה כמה כוח אתה נותן למייצרי הבגדים שבהגדרה עושים בגדים לא צנועים על ידי קנית בגדים כאלה. ואכמ"ל).
יש היום מלחמה של צניעות, הפריצות ברחובות חוגגת לשחקים. ממש נכנס לתוך כרם ישראל טומאה וזוהמה, אם היינו דנים באופן היפוטטי משהו על לבישת מכנסי נשים לנשים בתקופת התנאים ייתכן שהשאלה הייתה קצת יותר 'יבשה', והיה צריך לדון לגופו של עניין האם סוג המכנסיים האלה הם צנועים והאם הם בגדרי לא יילבש.
אבל במציאות דידן כשכרם ישראל מחולל, כל תוספת שכזאת היא לתת עוד כוח לטומאה, ובדרך כלל הדבר לא מתבטא רק בלבישת מכנסיים. לבישת המכנסיים ("המלבושים") הוא האקט המוחצן של מה שהולך לאדם בנפש.
כמו הדיון התיאורתי האם לאישה מותר להניח תפילין.
אני לא מבין מה לא צנוע במכנסיים לא צמודות.די"מ
דיי עם התגובות הלא קשורות שלך די"מ!!!!הנסיך חצוי-הדם
לא הבנתי למה זה לא קשור.די"מ
מעצבן אותך שמישהו מאתגר אותך מחשבתית?תתמודד!
קרא את השלוש שורות האחרונות שוב...צעיר רענן
האם יש בעיה שאישה מניחה תפילין? לא.
אם אישה מניחה תפילין לרוב מה זה בא להגיד? - 'הפכתי לפמינסטית'. האם זה לא הוספת כוח לטומאה?
כנ"ל פה. יש אינטרנסים מגופים מאוד מוכרים וידועים לדחוף כמה שיותר דברים מהסגנון הזה (צבא, תפילין, בלי כיסוי ראש, ישיבות וכן על זה הדרך). לתוך כרם ישראל, ולכן יש לבצר את החומות.
כל המוסיף גורע.די"מ
אם אשתך תרצה להניח תפילין כי היא תהפוך לנשות קולך?צעיר רענן
נראה לי זה פשוט חוסר בחיבור למציאות...
רוב הבנות שהולכות עם מכנסיים רוצות ללכת עם מכנסיים כי זה 'יותר מגניב/יפה/מרשים/מושך/תוסיף בעצמך...'
ולא בגלל ש'אין איסור הלכתי לנשים בלבישת מכנסים, ולכן אני רוצה ללבוש את זה'...
מעבר לנקודת הצניעות. אפשר להגיד שהשאלה פה היא הרבה יותר חינוכית. ('חינוך ליראת שמיים') מאשר לדיון האם מכנסי נשים הוא לא יילבש.
זה לא קשור לעניין.די"מ
לא מעניין אותי מה דבר כזה או אחר "אומר" אלא מה באמת.
מה שזה 'אומר' זה משקף את מה שזה באמת...צעיר רענן
פסיקת הלכה חייבת להתחשב בנסיבות הדור, בין יתר השיקולים צריך להתחשב בשיקולים החינוכיים לציבור. אם תתיר לבנות להסתובב עם מכנסים זה פשוט יהיה עוד נדבך למאבק הפמינסטי של נשות קולך וחברותיהם המרשיעות. (ושוב, בדגש כשאנחנו דנים במקרה מאוד ספציפי שהוא לא "לא ילבש", ולא "בעיית צניעות").
או בדיוק הפוך.די"מ
רבנים פחדו שבנות ילכו לצבא אז הם המציאו איסור שבת חייבת להיות ברשות אביה או בעלה, במקום להסתפק בבעיות צניעות שיש שם בכדי לאסור.
זה עזר להם קצת והיום פשוט יותר ויותר בנות לא סופרות אותם ובצדק.
או הפוךצעיר רענן
יש כל כך הרבה 'רבנים' היום שכל האינטרס שלהם הוא לחפש התרים מפוקפקים בכתבי הקודש, והרבנים הכשרים לא עומדים על הרגלים האחוריות כדי לסכור את חומות היהדות מזרם הקונסרבטיביות בציבור הד"ל. אני לא מכיר רב שמחפש "סתם" להקשות על החיים...
זו קיצוניות וזו קיצוניות.די"מ
צריך ללכת בדרך האמצע.
ולא הבנת מה אמרתי.
יש דברים שאני מסכים שהם באמת אסורים,אך מנסים לחזק את באיסור למרות שזה מאד קלוש וזה בבחינת "כל המוסיף גורע".
אני מציע שתעיין בסוגיות הללו בהרחבהשואף לאור
ותראה מה נאמר ומה לא נאמר,להוציא לעז על תלמידי חכמים איננה דרך האמצע,ואין כאן דבר צודק
די"מ, מכנסיים- כן, גם רחבות- זה דבר לא צנוע.מגדלור באפלה
זה מראה את הצורה של הרגל ושל החלקים הלא צנועים, ולכן זה אסור.
איפה זה כתוב?די"מ
תסלח לי, אבל כשתהיה בת, נדבר.מגדלור באפלה
אני לא מבינה מה גורם לך לחשוב שאתה יודע/ לא יודע מה צנוע לבת. אתה לא באמת מבין את ההתמודדות שיש לבנות בנוגע לצניעות. כמו שאני לא מבינה הרבה התמודדויות שיש לבנים. ולכן אני לא אומרת "מה הבעיה לקום ל3 תפילות ביום?", כי אין לי את ההתמודדות הזו באמת.
מה הקשר?די"מ
האם זה צנוע או לא זה שאלה הלכתית.
למה צריך להיות בת בשביל זה?
אני לא חשוב שראוי לומר דבר כזה על דברי פוסקיםשואף לאור
גדולים.
דבר שני אפשר לחפש ולהביא מקורות אך הדבר אינו הנהגה חברתית אלא דין בסיסי של צניעות וראוי לנסח את הדברים בצורה ברורה,שאתה מחפש מקורות ללימוד אישי של האדם את הסוגיה,ולא פקפוק.
הרב אליעזר מלמד הביא את הדברים בצורה מסוכמת בפניני הלכה,בקישור יש סוגיות נוספות בעניין צניעות:
אורך השמלה ואם חובה לגרוב גרביים
בתלמוד (ברכות כד, א) מובאת מימרא של רב חסדא : "שוק באשה ערווה". כלומר, ההלכה קבעה, ששוק של אשה הוא מן המקומות האינטימיים, שחשיפתו לעיני אנשים זרים נחשבת לפריצות, ואין לומר מול שוק מגולה דברים שבקדושה. לכאורה, ממבט ראשון, נראה לאדם זר שאינו מכיר היטב את ההלכה ואת טעמיה, שהצניעות באה למעט ולהגביל את עוצמת החיים. אולם למעשה, מטרתה של הצניעות היא לקדש את החיים, להפקיע אותם מהמוגבלות ומן הכיעור שבחומר, ועל ידי כך לרומם את החיים ולהגביר את כוחם. הצניעות לא באה לפגוע באהבה, אלא להגביר אותה.
השמירה על הצניעות, לא רק שמונעת את האדם מן החטא של גילוי עריות ופגיעה בשלימות המשפחה, אלא שהצניעות למעשה מהווה ביטוי לקדושת החיים של האדם, ומסייעת לו להתרומם אל הערכים המקודשים של החיים. הפריצות חושפת ומדגישה את הצד החומרי והחיצוני שבאדם, ואילו הצניעות מייחדת את תשומת הלב לפנימיות, לנשמה.
ונחזור להלכה. למדנו ששוק הוא מקום שאישה צריכה לכסותו. ומאחר שלדעת רוב הפוסקים, שוק הוא החלק שבין הברך לקרסול, ממילא מובן שעל האשה לכסות את כל רגלה עד לקרסול. אבל אין צורך לכסות את כל הרגל דווקא על ידי שמלה, אלא די שהשמלה תגיע עד לאחר הברך, ולמטה מזה תלבש גרביים או גרביון. חשוב להדגיש, שגרביון מועיל רק לחלק התחתון של הרגל, כלומר למה שבין הברך לקרסול, אבל כמובן שגרביון לא יועיל לכיסוי הירכיים, היינו למה שבין הברך לגוף. משום שהירכיים הן מהאברים האינטימיים ביותר, שהצניעות מחייבת שיכוסו בשמלה או בחצאית, כדי לטשטש את צורתן. אבל את מה שמתחת לברך ניתן לכסות, כאמור, על ידי גרביים או גרביון, וכך הרגל כולה עד לקרסול תהיה מכוסה. זוהי אכן דעת רוב הפוסקים. אולם לדעת אחד מגדולי הפוסקים האחרונים, בעל הפרוש החשוב על שולחן ערוך חלק אורח חיים - המשנה ברורה (מ"ב עה, סק"ב), השוק הוא החלק העליון של הרגל, מתחילת הרגל ועד לברך, מה שנקרא בפינו ירך. וממילא אם השוק נגמר בברך, אין חיוב לכסות את מה שמתחת לברך, לא על ידי שמלה ולא על ידי גרביון.
ולמרות שבעל המשנה ברורה בעמדת מיעוט, הואיל ופסקיו התקבלו בישראל, רבות נוהגות כמותו, ואי אפשר להתעלם מדעתו ולומר, שאלו שאינן לובשות גרביון עוברות על ההלכה, שהרי יש להם פוסק גדול שעליו הן יכולות לסמוך. אולם ודאי שלכל הפחות, גם לדעתו המקילה של המשנה ברורה,
צריך ללבוש שמלה שתגיע אל מעבר לברך, כך שבכל מצב הברך תשאר מכוסה (עיין גן נעול 37 ; הליכות בת ישראל ע"א).
מכנסיים לנשים
שאלה גדולה שהתעוררה בתקופה האחרונה היא, האם מותר לנשים ללבוש מכנסיים. והבעיה מורכבת משני חלקים, א' מצד איסור "לא ילבש", ב' מצד הצניעות. נסקור בקצרה את שתי הבעיות.
ראשית , לדעת כמה פוסקים וביניהם בעל תשובות מנחת' יצחק (ח"ב ק"ח), מכנסיים מוגדרים כמלבושי גבר, ולכן גם אם נשים רבות יתרגלו ללבוש מכנסיים, ואפילו אם יהיו הבדלים בולטים בין מכנסי הגברים למכנסי הנשים, עדיין יישארו המכנסיים בגד מובהק של גברים, וממילא אסור יהיה לנשים ללובשן. מה עוד שלדעה זו, מאחר ומלכתחילה אסור היה לנשים ללבוש מכנסיים, ממילא אין מתחשבים בזה שהיום נשים רבות נוהגות ללובשם, מפני שמנהגן יסודו בטעות ועבירה.
אולם לדעת הרבה פוסקים, אם יהיו נשים רבות שיתרגלו ללבוש מכנסיים, או שיהיה הבדל משמעותי בין מכנסי הגברים למכנסי הנשים, האיסור "לא ילבש" לא יהיה קיים לגבי אותם המכנסיים. מפני שאיסור "לא ילבש" קיים רק לגבי בגדים שהם מוגדרים כבגדי המין השני, ומכנסי נשים אינם מוגדרים
כבגדי גברים. ולכן אישה שתרצה בימים קרים ללבוש מתחת לחצאית מכנסיים כדי לחמם את רגליה, לא יהיה בזה איסור "לא ילבש" .אלא שכל זה הוא רק מצד איסור "לא ילבש", ואף שאיסור זה לא קיים לגבי מכנסי נשים, מכל מקום מצד חיוב הצניעות אסור לנשים ללבוש מכנסיים. משום שמגמת הצניעות היא להסתיר ולטשטש את פישוק הרגליים, ולכן הנשים מתוך תחושת הצניעות הטבעית שלהן נהגו מימים ימימה ללבוש שמלות וחצאיות ולא מכנסיים, שהמכנסיים מבליטים את פישוק הרגליים, ואילו השמלה מטשטשת.
אם כן לסיכום, לדעת כל הפוסקים אין לנשים ללבוש מכנסיים במקום שמלה או חצאית משום גדרי צניעות, ויש מחמירים ואומרים שיש בזה גם איסור "לא ילבש". ולהלכה רוב הפוסקים אוסרים מכנסיים רק מחמת הצניעות, ולכן במקום שאין פגיעה בצניעות, אין איסור בלבישת מכנסיים. כגון אשה שרוצה ללבוש בלילה מכנסי פיג'מה, מאחר והדבר נעשה בתוך ביתה, אין בעיית צניעות, והדבר מותר. וכן נשים שירצו להתעמל במקום סגור, מותר יהיה להם ללבוש מכנסי טרנינג. וכן מותר לנשים שרוצות - ללבוש בחורף מכנסיים תחת לשמלה, כדי לחמם את רגליהן.
יחד עם זאת חשוב לדעת, שאם ישנה אשה שאינה מעוניינת להקפיד על כל גדרי ההלכה, ומצד שני חשוב לה לדעת את הדרכת התורה לגבי שמירת הצניעות, ולכן היא באה לשאול מה עדיף ללבוש, חצאית קצרה שאינה מגיעה עד לברך או מכנסי נשים רחבים וצנועים יחסית? התשובה היא, אף שמכנסיים אסורים לנשים על פי ההלכה, מכל מקום אם הבחירה היא בין חצאית קצרה לבין מכנסי נשים סולדיים, יש להעדיף את המכנסיים שאיסורם קל יחסית מאשר את האיסור החמור שבלבישת חצאית קצרה שאינה מגיעה לברך (גן נעול 45 בשם הרצי"ה קוק זצ"ל).
http://www.yeshiva.org.il:5773/midrash/shiur.asp?id=1830&cat=506
תפסיקו לכתוב מגילות על כל דבר שיו...אחווש770
אלו לא מגילות אלא העתקת מקור מהקישורשואף לאור
תעשו תמצית זה ממש ארוך....אחווש770
את ממש לא חייבת לקרואצבי-ליזציה
מגילות זה מעולה.בן-ציון
כשזה מובא על מנת להבהיר את הנושא, וזו המטרה כאן.
דיון טוב צריך מקורות לביסוס טענות.
בכל התגובה הארוכה שכתבת לא ראיתי אף מקור מהגמרא אודי"מ
ומה שהמנחת יצחק אומר קשה מאד כי לפי זה נשים צריכות ללכת עם שני כיסוי ראש.ועוד כל מיני דברים שבנות ישראל נהגו פעם ועם השנים זה השתנה. צניעות זה דבר שתלוי מקום חוק מדברים שמפורשים בגמרא שאסור.
על זה כתבתי לך כברמופים
ולא הבנת את כוונתי
שלא כל דבר צריך מקור, ויש דברים שרבנים ברמה של המנחת יצחק יכולים לומר מסברא
זה נקרא "דעת" בלשון רבינו יונה
וכיון שלכל הפוסקים בדור שעבר הדבר פשוט בסברא שמכנסיים זה פריצות, לא צריך לחפש מתחת לאדמה מקורות. למה לי קרא, סברא הוא!
אם זה רק סברא אז זה דבר משתנה.די"מ
(אני מאד יכול לקבל טענה שזה לא דבר שהתקבל כי רוב ככל בנות ישראל הכשרות ששומרות תורה ומצוות לא הולכות עם מכנסים,אך עדיין אני לא בטוח)
לא אמרתי שזה לא מקובלמופים
אמרתי שהיה ברור להם כביעתא בכותחא שזה אסור מדינא
אתה לא רואה? כשתהיה ברמה שלהם נתחשב גם בסברות שלך
בינתיים אין לך דעת.
אז אני אשמח לדעת אם הוא מתייחס ללמה זה כזה ברוש לודי"מ
וכמו שאמרתי אם אין לזה אף מקור בראשונים אני ממש לא מבין למה אני מחויב לפסיקה כזאת של אחרון שהיא מסברא.
ועוד שאלה,די"מ
אני אמנם לא ברמה של המנחת יצחק אבל מעניין אותי לדעת מה המדד.
מה אתה לא יודע?!יהודי!!
חברי הפורום הם אלה שקבעים למי מותר לחלוק על מי! ומי ם גדולי ההדור!
<צ>
אז לפתוח מלא פצלשים שיקדמו אותי?די"מ
זה לא "סתם איסורים"מופים
איסור צניעות קיים כבר, השאלה אם זה בכלל זה
גם לגבי בגדים צמודים ברור בסברא לכולם שזה חוסר צניעות, אפילו שקשה למצוא לזה מקור (מצאו, אבל זה ממש מתחת לאדמה)
ומענין למה אתה מרגיש מחויב לרמב"ם, אתה חושב שאין דברים שהוא כתב מסברא?
ולסברות של רב נחמן אתה מחויב? איפה עובר הגבול שלך?
איך יודעים רמה? שאלה טובה באמת
בגמרא זה הרבה יותר בעיה, היו ממש מסדרים את הרבנים לפי גדולתם וכל אחד ואחד יש לו כסא עם מספר לפי הגדלות בתורה שלו
איך יודעים היום? כנראה שזה רושם של תלמידי חכמים שמכירים ורואים
אבל המנחת יצחק הוא כבר מגדולי הדור שעבר, ואפדר לדעת לפי אך הרבנים של היום מתייחסים אליו. אבל למעשה בנושא הזה אין ויכוח, כולם חושבים כך
כי יש דברים שהתקבלו בעם ישראל.די"מ
אני לא רואה הבדל בין אחרון כזה לאחר.
אין לי בעייה לקבל סברא של המנחת יצחק כשאין סיבה למה לא,אבל אני חושב שאם המנחת יצחק היה צומח במקום אחר הסברא שלו הייתה אחרת.
זו לא מטרת פניני הלכהשואף לאור
משום שאדם לא פוסק הלכה לפי דעתו מספרי הלכה פסוקים,הבאתי את הנ"ל כדי להוכיח שיש מקור הלכתי לדברים,השתלשלות הפסיקה היא שאלה למדנית ולא שאלה מעשית משום שיש כאן סיכום של דעת הפוסקים וברור שאדם שאינו גדול תורה כמו כל אדם מהשורה לא יכול להכנס ראשו ביניהם ולחלוק על ההוראות שהורו לכלל ישראל.מימלא זו שאלה למדנית
מצטער אבל אני לא מרגיש מחויב לדברים שאחרוניםדי"מ
זהו סיכום דברי הפוסקיםשואף לאור
סבבה.אבל זה עדין לא עונה על השאלה שלי מה המקור.די"מ
...חיים תותים!
זה שזה מיועד לנשים זה לא אומר שאפשר ללכת עם זה!
כן! לגמרי!!!בת 500
אם היא לובשת מכנסיים אז היא פשוט חילונית כי מי שלובשת מכנסיים כבר מזמן לא דתיה!!!
ממש לא!! למה מי שלובשת מכנסיים חייבת שיגדירו אותהrachelimr950
כחילוניה??
לדעתי ממש לא נכון להגיד שמי שלובשת מכנסים היא כבר מזמן לא דתייה...
די"מ- למה מי שלא הולך לפי ההלכה הוא כפוי טובה?
נכון אולי צריך יותר לכבד את ההלכה אבל למה מי שלא מכבד נקרא כפוי טובה??
ויש בנות שאולי לא באמת ברור להם שאסור ללכת עם מכנסיים...
כל מי שמתווכח כאן, שיחשוב רגע - את מי הוא מנסה להצאוריושש
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.