שינה בגן בצהריים הורסת את שנת הלילה..שנתיים וארבע

הי,

בתי בת שנתיים וארבעה חודשים.

התחילה גן חדש וב"ה טוב לה - חוזרת מאושרת, אוהבת את הפעילויות, הילדים והגננות..

פרט אחד קטן מפריע לנו מאד ועליו אני רוצה לשמוע מכם:

כל יום לאחר ארוחת הצהריים הילדים הולכים לישון למשך שעתיים בערך.

בתי לא ישנה צהריים מזה כמה חודשים מכיוון שכשישנה אפילו חצי שעה, לא נרדמת בלילה עד שעה מאוחרת.

נתתי לזה הזדמנות והיא הייתה ישנה עם הילדים אבל לא נרדמת עם כולם אלא בחצי שעה לפני שהם מתעוררים.. ואז לא הייתה נרדמת בלילה.

ביקשתי מהגננת שבזמן שהילדים ישנים תאפשר לה להישאר ערה בעזרת משחק / ספר כשהיא יושבת על המזרן שלה כדי שלא תפריע לגננות שבזמן זה צריכות לשטוף כלים, לארגן את הגן, לשטוף רצפה וכד'.

וכשהיא רוצה לישון בחצי שעה האחרונה, שיחליפו לה תנוחה / ספר / משחק כדי שלא תרדם...

גם ככה היא ערה רוב הזמן.. להחזיק אותה חצי שעה, כמה מסובך זה?

הגננת הסכימה לעצתי ושמה לה משחק אבל בסוף, מרוב ישיבה ארוכה ושיעמום, היא נרדמת.. 

הן לא טורחות לשבת איתה אפילו רגע על חשבון הקפה שלהן, הפטפוטים או מה שזה לא יהיה.. כי בחייאת, כמה זמן לוקח ל3 גננות לארגן גן אחד??

בערב, אני משכיבה אותה לישון בערך בשבע וחצי, שמונה.. והיא לא נרדמת!!! אתמול היא הייתה ערה עד 22:00!!!

זה מטורף לבת שנתיים, לא?!

ואז.. בבוקר יש מלחמות חוזרות ונשנות.. היא עייפה, בוכה, נודניקית.. ואני עובדת.. אז מחוסר ברירה שמה אותה בגן בסביבות שמונה..

וכך זה חוזר מדי יום.. מעגל מטורף שכזה.

אגב, הגננת אומרת שהורה שלא רוצה שהילד שלו ישן יכול לבוא ולקחת אותו בשעה 13:00.. אבל - אני עובדת עד 15:30 וזה לא שיש אפשרות לשלם עד אחת.. 

האם מישהו נתקל גם בכזו סיטואציה? מה עשיתם?

מישהו מכיר איזה חוק לגבי זה? הרי אני משלמת גם על השעתיים שבחלקן הן מנקות את הגן ובחלקן.. נחות..

אשמח לתגובותיכם

לא נתקלתי אבל~א.ל

קודם כל קחי בחשבון שהגננת מכתיבה סדר יום ושיגרה שאמורה להיות מתאימה לכל ילדי הגן. היא לא יכולה לערוך לכל ילד סדר יום משל עצמו. עצם זה שהיא הסכימה לתת לילדה משחק זה דבר שיאמר לזכותה..

מעבר לזה, הייתי ממליצה לחכות קצת. היא רק עכשיו נכנסה לגן, עוד לא רגילה לשיגרה.. ברגע שתתרגל היא תרדם יחד עם הילדים, ולא כחצי שעה לאחר שהם מתעוררים ואז ממילא ישאר לה עוד יום ארוך לעבור, ובלילה היא תמצא עצמה נרדמת.

אני הייתי מנסה לדבר עם הגננת אבל בכיוון אחר- שלא תאפשר לה לישון לאחר שהילדים מתעוררים, אבל שכן שתנסה להשכיב אותה לישון יחד עם כולם.

לדבר כזה, אני חושבת שגננת אמורה ויכולה להסכים. כי זו בקשה שעולה בקנה אחד עם סדר היום שהיא מעוניינת להכתיב

בהצלחה!

אממ..שנתיים וארבע

היא עולה על המזרן כמו כולם אבל הם נרדמים והיא לא.. רק בחצי שעה לפני הקימה

היא לאט לאט תתרגל ~א.ל
מה גם שזה תפקיד הגננת. לכוונן את הגן שבשעה הזו ישנים. תני לה להתמודד עם הדברים, כי זו השיגרה שהיא רוצה להכתיב לכולם. מה שכן, תאמרי לה שלא טוב לה לישון אחרי כולם, ושאת לא מעוניינת בכך. היא כבר תמצא פתרון.. בהצלחה ומבינה לליבך ברבדים דומים
דעתי האישית, שעתיים שנ"צ זה המוןגםזולטובה

אם גננת עברה הכשרה מקצועית היא יודעת שמנוחה מעבר ל45 דקות היא מוגזמת לגיל הזה, אם הבן שלי ישן שעתיים בצהרים(מרשה רק בשישי) יש שישו ושימחו עד 22:30 . שעתיים זה המון מנוחה בגיל הזה צריכה להיות בת 45 דקות וזהו... תשאלי את שאר אמהות הגן מה הולך עם הילדים שלהן, האם הילדים שלהם הולכים לישון ב19:00 אפילו אם הם כבר ישנו רק לפני 4 שעות , או שגם אצלם שישו ושימחו ותעשו מזה שיחה יחד מול הגננות

יש ילדים שבגיל הזה כבר לא זקוקים לשנ״צפרח-בר
ובטח לא לשעתיים!
לגילה זה המון ! הילד שלי מגיל שנה ותשעה לא ישן שנ״צ ( מבחירה שלו) , לדעתי תנסי לדבר שוב עם הגננת ולהוריד כמה שיותר את זמן השינה - במקום שתישן שעתיים שתלך לישון שעה או שעה וחצי אחרי כולם.
כל ילד אחרת יש כאלה .שמפריע להם שינה ויש שלא ....אבני חן

אצלנו הבן שלי בן שנתיים וקצת (בחודש אב מלאו לו שנתיים ).

הוא ישן במעון בצהריים (לא יודעת כמה זמן הם ישנים ....)

וכן בערב הולך לישון עם הגדולה  19:30 -20:00.

לפעמים נרדם גם קצת אחרי שמונה ....

לרוב בסביבות שמונה שקט כבר בחדר הילדים.

אני אגיב בתור אמא וסייעתמתעלה אליו

בתור אמא גם אני נגד המנוחת צהריים-עד כדי כך שהייתי לוקחת את הילדה בצהרים ובאמת היא היתה נרדמת כבר בחמש

בתור סייעת בעבר-יש לצוות יםםםםםם עבודה ויש מקומות שהמנהלות מעקמות תאף איך הצוות מעז לשבת שתי דקות כי צריך לנקות,לסדר,לשטוף בקבוקים,לארגן נעלים,להכין אוכל פלוס לפעמים אסיפות צוות,להכין חומרים וכו

בדיוק מה שהיא כתבה..יד_האלמונית

סיוט מוכר...אור היום

קרה לנו עם הגדולה, כשהגיעה לקבוצת הבוגרים במעון. ועכשיו עם הקטנה (נרדמה היום ב-23:30! מטורף).

זה אכן מפריע מאוד ומשבש את סדר היום בבית. אצלנו זה קשה יותר כי הגדולה לא ישנה בגן וגם לא כשחוזרת הביתה, ובערב היא כבר רוצה (וצריכה) לישון. אז אני עוד מגששת אחרי דרך שבה אצליח גם להשכיב את הגדולה וגם לתת עוד שעה וחצי לקטנה בלי להשתגע בדרך (בתקווה שאחרי שעה-שעה וחצי הקטנה אכן תלך לישון).

מה אני מציעה?

אם יכולים לתת לבת שלך להישאר ערה שעה וחצי מתוך השעתיים ולישון רק חצי שעה- זה נשמע לי פתרון טוב. חצי שעה זה סביר בעיניי.

ואפשר לבקש שישכיבו את הילדים רבע שעה-חצי שעה יותר מוקדם (אפשר לראות אם יש עוד הורים שמזדהים עם הבעיה ולארגן קבוצה שתיגש ביחד לבקש את זה).

הרבה הצלחה!

הבעיה המוכרת בגיל הזה+mp8
אבל בכל המעונות זה ככה.
זה שאת עובדת עד מאוחר- למה המטפלות אשמות??
הן עובדות בפרך מ7-16, אין להן הפסקות!! אם יש שעתיים שקטות הן בדכ קצת מנקות, טועמות משהו, מכינות יצירות וכד'-
לדעתי הן לא אמורות להעסיק לך שעתיים את הילדה!! ובפירוש מותר להן לנשום קצת אוויר, זה לא שוק עבדים!!
בתור אמא- אני יודעת כמה קשה להחזיוק ילדה בגיל הזה ערה שעתיים כשמשעמם לה וכולם סביבה ישנים.
גם אם הן יושבות איתה קצת- גם להן יש סדר ייום והן לא אמורות לנהל אותו לפי צרכייך.
מבינה מאוד את מצוקתך, כי תמיד בגיל הזה זה אותם סרטים- אבל לא הגננות אשמות.
תודה על התגובות!שנתיים וארבע

אנסה לחכות עם זה קצת.. אולי היא תתרגל ויהיה לכולם טוב.

אם לא, אנסה לדבר עם הורים אחרים

אולי תעירי אותה מוקדם בבקר (אם זה רלוונטי)44444

בהתחלה יהיה קשה אבל אולי אח"כ זה ישתפר כי שעות הצהריים יהיו במקום "הבקר" ולא ה"לילה".

עצבנתנקניקיותאחרונה

ממה שידוע לי - זמן המנוחה בגן מיועד למנוחת הילדים. ובזמן הזה הגננות צריכות לארגן את הגן, וכן - לנוח! אולי לשתות קפה, אולי לאכול ארוחת בוקר שעדיין לא אכלו מהרגע שהגיעו לגן.

והן גם מקבלות כסף על זה שהן שותות קפה ונחות. (כלומר על הזמן הזה). גם את מקבלת כסף על זמן ההפסקה שלך בעבודה נכון??

ואת לא חושבת שכשילד אחד ער בגן הוא יכול להעיר את כולם? אם זה לא מתאים לך, למה שלחת אותה לגן כזה? יכולת לשלוח לגן שמסיימים שם באחת ואח"כ - צהרון ללא שינה, או בייביסיטר וכו'

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך