למה לא צבא לבנות דתיות?
הכוונה כמובן לא קרבי אלא תפקידים כמו מודיעין וכו'
כל מה שאתם חושבים...
תודה רבה !
למה לא צבא לבנות דתיות?
הכוונה כמובן לא קרבי אלא תפקידים כמו מודיעין וכו'
כל מה שאתם חושבים...
תודה רבה !
[וחשוב לא להסתבך על תשובות מפה בלי לבדוק אותן כמו שצריך..]
אבל, למה לא צבא לבנות? [מה זה משנה אם דתיות או לא?!]-
על פי אמת התורה, אישה נמצאת ברשות אביה עד שהיא נישאת כדת משה וישראל ועוברת לרשות בעלה.
מוסד כמו צה"ל טיפה משבש את התהליך הטבעי הזה.. הבחורה היא במידה מסויימת רכוש צה"ל [כמו כל חייל..] וזה לא ממש בסדר.. אם היא במקום שיש מעליה מפקד [זכר] הבעיה עוד יותר גדולה..
בנוסף, עוד ועוד אנשים שמכירים את המערכת הזאת הרבה יותר טוב ממני חוזרים ואומרים שזה לא מתאים. אז למה להתעקש? הם שם, הם מנהסתם יודעים על מה הם מדברים..
ומה עם שירות???
למה נגיד חרדים לא עושים אתזה?
לא באה להגיד למה "החרדים" לא עושים את זה, מה גם שזאת הכללה.. יש הרבה בנות שלא עושות שרות לאומי. בלי קשר לחברה שממנה הן באות.
זה לא חובה במדינה.
אז מה, עושים רק מה שחובה?
לא. אבל..
בתור התחלה, יש שטוענים שגם עם זה יש את אותה בעיה הלכתית.
גם בשרות לאומי אין שליטה [לפחות לא מלאה] על החברה, וחברה משפיעה!
יש המון בעיות כשרות בדירות שרות.
יש יותר מידי מקרים של ניצול בנו"ש.
מי אמר שנכון לשלוח בחורה "להכיר את העולם"? למה? מה רע באשת חיל עקרתבית? או לימודים ומפרנסת..
ועוד ועוד טענות עם בסיס.
אישית, אני כן רואה ערך גדול בשרות לאומי. אבל יש בסיס להגיד שזה לא במקום.. המוסד הזה לא תמים כמו שהיינו רוצים להכיר אותו, לא כל מוסד מתאים לשרות של ב"ש, אם זה מצד העבודה ואם זה מצד הצוות, לא כל חברה בדירה מתאימה, לא תמיד ה"שחרור" הזה בעולם הגדול [מצומצם במסגרת כלשהי, אבל כל החיים נהיה מצומצמים למסגרות..] זאת חוויה חיובית..
לדעתי שירות לאומי זה בזבוז זמן. את השנה הזו אפשר להשקיע בלימודים... חבל פשוט!!!
אבל אאל"ט, קראתי פעם שאיזה רב כתב שאין הלכה כזו, שאישה צריכה להיות ברשות אביה או בעלה. רב מוכר, שכולם מחשיבים.
(ואם כן, אז סליחה, כנראה שאני לא אקיים את ההלכה הזו. לא מתאים לי להיות רכוש של מישהו.)
ומה עם עבודה? ולימודים? כשיהיה בוס או מרצה? גם אז אסור, כי חלילה, שלא יהיה אחראי עליה מישהו עם כרומוזום Y?
הגעתי למסקנות לגבי החיים שלי בדרכים אחרות..
אז התגובה אולי קצת פחות נוגעת ללתוכן-
א. יש לך על מי לסמוך - תפאדל.
אבל [תמיד יש אבל. תמיד
] לענ"ד הצהרות כמו "אני לא אקיים את ההלכה הזו" מסוכנות. [לא שאני מקפידה על כל ההלכות, כן? דוגרי-אני לא. ואני מודעת לזה.. אבל זה לא במוצהר.. זאת מציאות.]
70 פנים לתורה זה המון, אבל זה רק 70.. יש מרחב הלכתי שבו אפשר לנוע, אבל אי אפשר לבחור מה מתאים לנו בלי שיש לנו על מי לסמוך.
ב. אולי כדאי להבין את המשמעות של "רשות" לפני שמחליטים שזה שלילי כל כך..
ג. לא כל מסגרת מתאימה לאישה, בהחלט. יש לא מעט שכן, ובכ"ז-יש הבדל בין מבנה של צבא למבנה האקדמיה לצורך העניין.
בס"ד
את לא ברשותם ואת בכל רגע יכולה לקום וללכת.
האמת אני עדיין מתלבטת... אבל נראה כבר...באורות גבוהיםאני לא רואה בעיה בתפקידים מסוג זה ורואה בזה שליחות. יחד עם זאת עשיתי שאלת רב בנושא בהקשר של עתודה כי לא דעתי היא זו שקובעת.
לא לשרת ערכים וסיסמאות עמוקות ונכונות כמה שיהיו
ותודה על הניק
במודיעין יושבים בנים ובנות ביחד בחדר.
לדוג: אח של נמצא בחדר עם בת, לבד!
זה לא צנוע.
ובכללי: צבא לבנות זה נישמע של חפפניקים.
וגם תמיד, תמיד יש בעיות בצבא. בכל תפקיד. אם זה טבח, וגם אם זה במודיעין.
הכל בעיה אחת גדולה.
בת שבאמת רוצה לתרום לעם, שתלך לגרעינים תורניים וכאלה.
אני רוצה להתעלות מעל 'נשמע נכון' 'נשמע של חפיפניקים' ולעשות את זה שבאמת נכון.
אז נשמע זה לא טיעון 
כן,גם לבנים.
ראוי שבנות דתיות היו שמות נזמים ועגיל שני-שלישי והיום זה דבר שמאוד פופלארי באוכלוסייה הדתית..
פשוט לגמרי לא במסגרת הנוכחית..![]()
כרגע הנזק של בנות בצבא מתבטא בכל התחומים. א. אין כמעט שום מסגרת שזה אפשרי מבחינת צניעות (חוץ מתצפתניות אולי, ועבודה יותר יעילה אפשר כבר לעשות בחמ"ל ישובים. וזה ממש!! בלי לזלזל בתצפיתניות.)
ב. נזק לצבא עצמו- הורדת הרף, חוסר איפוס של החיילים (עובדתית, תתמודדו.) וכו' וכו'.
ג.נזק למתגייסת- בין אם נזק נפשי לבין אם נזק גופני. (די באסה אחרי עשרים שנה לסבול מבעיות רצינויות בעמוד השדרה\ נזק מידי באזורים רגישים..)
וכו' וכו' וכו'..
גם בתפקידים כמו מודיעין החספוס עצום, וממש לא ברור שהתועלת שתביאי לצבא שווה את הנזק הזה. (לעצמך, לסביבתך, לבית שתקימי בע"ה ולכלל ישראל.)
כתבו לא מזמן באחד הפורומים שבצבא מתוקן בנות תוכלנה להתגייס אז..![]()
למה לא לשאת מטריה בשבת?
התשובה כי יש לנו חכמים ומצוה לשמוע להם והם אסרו
מצוות עשה מן התורה
כשהמורה מלמד אומרים לו 'אל תחפור'
פה נהיינו 'חפרנים'
למה הרבנים אסרו לבנות ללכת לצבא
(ואפילו שירות לאומי אסרו הרבה מהם)
יש להם את השיקולים שלהם
תורה היא ועלינו ללומדה.
במקרה הזה יש טעמים כה ברורים וכה פשוטים וכה מציאותיים מהחיים שפלא בכלל על השואל.
סתם, קראתי בשעתו שזאת שלחמה בבג"ץ המפורסם והביאה לשילוב חיילות בקרבי משהו כזה, כמובן לא 'דתית', מתגוררת כיום בהודו והיא היא לוחמת כיום בכל תוקף נגד שילוב בנות בצבא.
כמובן
לא זה הענין
יש פה הרבה שיקולים אחרים ואכ"מ.
להתרחק מהדברים האלה כמו מאש..
אולי זה בא ללמד אותנו כמה הצבא בכח מנסה לחנוק את הקדושה והטהרה, להעמיד בחורי ישראל בניסיונות כאלה קשים.
אחרי זה ב"מלחמה" כמו צוק איתן, אין פלא שמדינת ישראל מתנהגים כמו ילדות...
אלא ברכב ואלא בסוסים ואנחנו בשם ה' נלך, עם צבא "כזה חזק" לא מצליחים למגר כמה ערבים זאטוטים זה מלמד משהו על הצבא...
בן-ציוןחשבתי על 2 סיבות שאסור מבחינה הלכתית:
1. כל בת שמגיעה לצבא |(לא משנה באיזה יחידה!) עוברת אימון כלשהו שבו היא צריכה להחזיק נשק, יש איסור הלכתי לבת להחזיק כלי נשק (חוץ ממקרים של פיקוח נפש או אם היא גרה במקום מסוכן.) מי שהולכת לצבא עוברת על איסור מפורש מדאוריתא: "לא יהיה כלי גבר על אישה"- חכמים מגדירים את זה ככלי גבר ולכן זה אסור!!
2. עד שאישה מתחתנת (והיא עוברת לרשות בעלה) היא צריכה להיות ברשות אביה. צבא לא נקרא רשות אביה, מכיון שגם אם אבא שלה רוצה נגיד שהיא תחזור הביתה, זה הצבא מחליט אם אפשר ולא אוד לשירות לאומי שאם ההורים יבקשו שהיא תחזור הביתה דחוף יתנו לה ללכת.
יש עוד נקודות, חשבתי על שתיהם כעיקריות...
בהצלחה מותק!
בעזרתו את תעשי את הבחירה הנכונה!
תתייעצי עם ההורים שלך, רב שלכם וכו
לא משנה מה הסיבה, יש תירוץ שיספק אותך או לא זה לא השאלה.
אם 'המפקדת שלך', אם הבוסית שלך בעבודה, או כל מישהו אחר בעל סמכות מעליך נותנת לך פקודה - האם תבצעי אותה? גם אם את לא מבינה?
אם לא, אני חושב שיש פה בעצם בעיה של חוסר קבלת סמכותיות, וככה כל עבודת ה' של בן אדם היא שקרית.
אם אני מבין שיש מישהו מעלי, מישהו שברא את העולם - הוא קובע מה אני אעשה בחיים.
הרבנים הם המתווים את ההלכה,
האם יש לך רב (מישהו בעל סמכות הלכתית בקנה מידה של תורה ולא עיתונאית*) שמתיר לך לעשות את זה?
* את השמות תוכלו להשלים לבד.
חוץ מכמה בודדות.
בהנחה שכול מי שקורה את זה מכוון רק לרצון ה'. היום ישבתי באוטובוס ושמעתי איך משהו התלבט איפה לשרת וכול ההתלבטות הייתה איפה יש בנות יותר יפות. והוא היה בקי. שלשום בא אלי חבר ואמר לי שהבנות הדתיות הכי יפות. אז אם את רוצה להכשיל את בני ישראל ובגללך נפסיד במלחמה אז לכי על זה...
אבל החלטתי דווקא אחרי יוכ"פ ולפני שקראתי בכלל את התגובות פה...
אני חושבת שזה לא מתאים לי, לא מתאים בכלל לבנות (לא דווקא דתיות!)
למרות שיש בנות שאולי כן מתאימות לצבא.
זהו.
אני פשוט חושבת שיכול להיות שאני באמת אתקבל למשהו רציני כמו מודיעין- חבצלות וכו',
אבל בתכל'ס- מה אני רוצה בחיים? קריירה בלבד? יהיה לי קשה שם... אני די דוסית ואני כנראה אעמוד בנסיונות רבים.
שווה? לא. (בשבילי).
למרות שזה נורא מבאס... אני באמת מסוגלת מבחינה שכלית ב"ה בקטע הזה.
בע"ה שתהיה שנה מקסימה ושכל אחת תבחר את הדרך הכי נכונה שלה לעבוד את ה'!
נ.ב: יש כאן אנשים שקצת הקצינו והגזימו. לידיעתכם: הגזמה גורמת לאנשים לא להאמין לדברים שלכם. ![]()
אני בצבא ובאמת המצב שם לא טוב. (בדיוק אמרתי למשהו שלקחתי בכוונה שני סיפורים לא מוקצנים ותביני לבד למה אני מתכוון, ולצערי אין צורך להקצין) ממש כואב לי על המצב ומשם זה נובע.
יש הבדל בין להמציא מה שאני חושבת לבין דברים שכתובים במקורות!!
הסיבה הראשונה כתובה בגמרא! ומי שאומר על זה שטויות.......!!!
סיבה שניה היא גם לא מומצאת! זה רב אמר את זה!! אבל אני לא יודעת מה המקור...
יש לכולנו צורך טבעי להביע דעה וידע על כל נושא אפשרי, אבל המון פעמים כולנו מדברים המון על נושאים שבתכלס אנחנו לא מבינים בהם ואף פעם לא ביררנו עליהם. הבחורה כתבה מה הבעיה בצבא לבנות, ורוב האנשים שהגיבו לה כתבו דברים בסגנון של "שמעתי ממישהו ש.." או "בעלי מעורב בצבא אז הוא יודע.." וכו'. וכל אחד בא עם סיפורי האימה שלו על מה שעושים לבנות בצבא, בלי שאף אחד בירר לעומק את הסוגיה.גם אני לא יודעת מספיק בשביל לענות לבת ששאלה, אבל לענות לה עם כל מיני סיפורים וסטיגמות ששמעתם מאנשים אחרים זה לא הפתרון.
בנות דתיות בצבא זה מצב מסובך, על זה אין ויכוח. על כל השאר יש.
ולשואלת- תכנסי לאתר מתת בשביל לקרוא חוות דעת של בנות ששירתו בצבא ותראי מה הן כותבות שם, מנסיון אישי שלהם.
בפן ההלכתי אין לי מספיק ידע לענות לך על זה, אבל תמשיכי לברר. בהצלחה!
ולכן זו דווקא תהיה טעות לקבל חוות דעת בעניין של האם ניתן להסתדר בצבא כשזה בכלל אסור מלכתחילה,מעבר לכך צריך גם לדעת שיש ארגונים שהמגמות שלהם לאו דווקא עולות בקנה אחד עם התורה
וזו הערה כללית כד"א,נפוץ בעולם הפרסום והקידום של היום לסלף ולהציג את המציאות בצורה ש"מתחשקת" לבעל המגמה וזה למעשה תחום שלם,צריך להזהר מזה מאד.אין ספק שהרבה אנשים נופלים לתוך מקומות שלא ציפו להם כלל מתוך פרסום חיובי שהציג להם בתחילה מציאות כל כך ורודה,והדבר נכון לכל תחום פרסומי אחר כגון מקום עבודה,מקום לימודים,חופשות וכו'.זו המלצה אישית להזהר מאד ובמיוחד לנוער שאינו בעל נסיון בעניין,משווק ופרסום של ארגונים באשר הם ללא קצה אחיזה אובייקטיבי בעניין,לצערנו יש העלם של כנות
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.