מישהו שמע על המושב שדי אברהם ? האמת שגם אני לא שמעתי עליו עד ליום שני האחרון.
זה מושב חילוני שהוקם לפני 30 שנה ,בחבל אשכול שבעוטף עזה. כבר 10 שני יש שם ויכוחים אם להקים בית כנסת , לפני זמן לא רב עשו הצבעה בין חברי במושבו היה רב [חילונים] להקים בית כנסת.
יום שני חבר מתקשר אלי אומר לי יאלה בא ! לאן ? לאיפה? בא! נוסעים לחנוכת בית כנסת ! איפה ? .
ויצאנו בטרפים מירושלים דרומה .
הגענו לשדי אברהם, היה שם המושב הפיצפון הזה לפחות 350 איש שבאו להכנסת ספר תורה , בהצצה חטופה על הספר הבנתי למה חבר שלי אמר לי לבא הספר והבית כנסת היו לעילוי נשמתם של בניה שראל , הדר גולדין ,ודניאל טרגמן[הילד שנהרג] ואורון שאול (נראה לי..) .
הגיעו לשם מכינת עוצם , הישיבה התיכונית נווה ,חיילים , ועוד אנשים. דתיים וחילונים.
בשיחה קצרה עם אחד מהמכינה שגם היא ממוקמת האיזור הבנתי שזה לא היישוב\מושב\קיבוץ היחיד באיזור שמתחזק -בונה בית כנסת חדש.
הוא אמר שישיבת נווה [זה גם בחבל אשכול] עושה מנינים ביום כיפור היישובים חילונים ליד.
בכל יישוב באיזור מעבירים שיעורי תורה לפחות פעם בשבוע..ועוד
האמת , שאותי זה חיזק ! כן - ניסיתי לחזור בתשובה כבר מתחילת חודש אלול , אבל ביומים האלה , אחרי ההכנסת ספר תורה הרגשתי שעשיתי יותר מכל מה שעשיתי בחודש האחרון ! הבנתי משהו שלא הבנתי קודם!
והבנתי גם שכל מה שאומרים שהאחדות הגדולה זה רק בשעות כאב כמו חטיפת הנערים, המלחמה זה לא נכון !!!!! גם בעת שמחה -הכנסת ספר תורה העם מאוחד! רוקדים היחד דתיים חילונים רבנים עמארצים וכו..
מקווה שתרגישו ותבינו את מה שאני הבנתי .. כתיבה וחתימה טובה!

אחלה ישיבה..