בס"ד
אני יודע שעכשיו תקומה נפגעו מהבית היהודי, פגיעה שגרמה לכך שאין יותר תקומה - היא נחרבה.
לגבי מה שצריך לעשות, אם מצביעי תקומה צריכים להתפקד בהמוניהם, אז שיעשו מה שהם רוצים וימשיכו לנסות להשפיע בתוך הבית היהודי. שיהיה להם בהצלחה, אם כי אני ממש סקפתי לגבי הצלחות, במיוחד לאחר העברת החוקה החדשה (שלא סתם בתקומה לא אוהבים אותה במיוחד בלשון יפה).
לתקומה יש שני בררות -
או לתת לבנט להמשיך לרכב על הגב שלהם עד החיסול הסופי,
או ללמוד מהטעות שהם כבר עשו ועכשיו הם בוכים עליה.
ואיחוד זה לא הכל בחיים. יש דברים יותר חשובים, במיוחד שהאחדות המדוברת פה היא לא יותר מסלוגן בחירות מצליח ולא דבר אחד יותר מזה. אחרת כבר היה משהו מתחיל לזוז עם האיחוד בין המפלגות, אבל כנראה שהאחדות הייתה חשובה למתן כוח בבחירות וברגע שהם נגמרו - נגמר גם האיחוד.
אבל זה קורה כמעט כל מערכת בחירות.
מנסים לרוץ ביחד וזה מתפרק אחרי יומיים.
הרי "טב" היה לנו גם בבחירות בתשס"ו (אם אני מחשב נכון) - ימין חדש עולה.
ואחר כך גם בבחירות בתשס"ט היה ניסיון להרכיב רשימה מאוחדת מה שהוביל לשינוי ממפד"ל לבית היהודי אבל כשל לפני הבחירות.
אבל זה לא עובד, וכנראה שזה גם לא יעבוד לעולם, כי הכל זה רק סלוגן בחירות ולא יותר מזה.
ואם האחדות כ"כ טובה, אז למה שהבית היהודי לא תתאחד עם הליכוד כמו שעשה אפי איתם בבחירות בתשס"ט עם מפלגת 'אח"י'?
הרי בסופו של דבר בנט ושקד הם אנשי הליכוד. גם אורבך בעצמו אמר ביום שבו העבירו את החוקה שהבית היהודי היא הליכוד ב'.
ומה מבדיל בין המפלגות? שהבית היהודי היה המפלגה של הציונות הדתית? הרי זה ברור ששקד עומדת לקבל תגבור של חילונים לצידה במפלגה (אהה... וגם של דרוזי שהצהיר לאחרונה שבכוונתו לרוץ בבחירות הבאות ביחד עם הבית היהודי).
אז אם אנחנו כ"כ רוצים אחדות, למה לא להתאחד עם הליכוד?
ורגע, וזה לא בנט ושקד שרצו בהתחלה עם מפלגה בשם 'הישראלים' עד שהם מצאו לעצמם דרך חלופית להשתלט על מפלגה קיימת דרך הפריימריז?
לגבי הרבנים של תקומה -
מספיק לפתוח את החדשות מהשבועות האחרונים בכדי לראות שפעם זה הרב ליאור שתוקף את ההתנהלות של הבית היהודי בחוק הזה, ופעם אחרת את הרב מלמד שתוקף על התנהלות בדבר האחר. ישיבות של רבנים בגלל הצרות של הבית היהודי מתרחשות לפחות פעם בחודש ואני אומר את זה בידיעה ברורה, וגם אנשי תקומה (לפחות חלקם) נהיו קלפי משחק במערכה (וגם לזה יש לי כמה וכמה מקרים).
נראה עכשיו עד כמה תצליח היוזמה החדשה של אביחי בוראון.
כרגע אין עליה בכלל פרטים ותוכנית עבודה, אז קשה לנחש עד כמה זה יצליח.
אבל דבר אחד בטוח, פשוט זה ממש לא יהיה לו והוא יאלץ לעבוד קשה. מאוד קשה.
אגב -
הישיבות ממש פורחות והכסף ממש צומח על העצים.
אהה... סליחה בטעות הפעלתי סרט. במציאות הכסף לא מגיע לישיבות. הוא נתקע איפה שהוא באמצע בין האמירות של "העברנו את הכסף" לבין חשבונות הבנק של הישיבות.