הדבר הכי חכם שיכולים תומכי תקומה לעשות כעתותן טל

הוא להתפקד בהמוניהם לבית היהודי כמה שיותר מהר, ולנסות לפקוד כמה שיותר מתומכיהם כמה שיותר מהר לבית היהודי. זה לא עולה הרבה כסף, וזה מתחיל את הוותק. אם בשנה וקצת הקרובות לא תהיינה בחירות שיחייבו בחירת רשימה חדשה לבית היהודי - הרי שזה כבר יאפשר לח"כים של האיחוד הלאומי בסוף גם להתמודד לתפקיד ח"כ מן המניין בתוך הבית היהודי - כשהם עושים את זה שהם יודעים שיש גב מאחוריהם של מתפקדים שהתפקדו בשבילם ממש, ויצביעו להם בראש הרשימה...

ואם לא, ותהיה קונסטלציה פוליטית כלשהיא אחרת - אפילו במקרה הרחוק של פירוק מוחלט של האחדות והליכה לא זה עם זה - תמיד יוכלו המתפקדים להסיר את ההתפקדות במקרה הצורך, או להישאר בפנים ולהשפיע לבחירת אנשים תורניים יותר למפלגת הבית היהודי - בבחינת - זה נהנה וזה לא חסר - הרי למפלגת תקומה א-י-ן בחירות בפני עצמם עם מתפקדים, ככה שזה לא להתפקד או לכאן או לכאן - אין עניין להתפקד לתקומה, אבל אתה כ-ן יכול להשפיע בבית היהודי שהצביון שלה יהיה יותר תורני, יותר חזק.

וזה ממש אבל ממש לא יקר. שווה את זה שבכנסת שלנו יהיו אנשים ערכיים יותר.

אז קדימה, חברים - כל תומכי תקומה כאן, עוד היום - תחשבו על זה ותתפקדו במהרה לבית, ותצרפו עוד חברים, תשכנעו, תמריצו... כמה שיותר מוקדם יותר טוב. אתם לא אמורים להפסיד מזה כלום מלבד כמה שקלים שזה באמת לא האישיו כאן...

לתקומה יש את מועצת גדולי הציונות הדתיתיקוט

היא לבדה קובעת את הרכב הרשימה לכנסת, ועל פיהם ישק דבר בבחינת כזה ראה וקדש. נכון שזו אינה דמוקרטיה במיטבה אבל כדברי הרב גורן: עברתי על כל התנ"ך, והמשנה, ותלמוד בבלי וירושלמי, וראשונים ואחרונים, ולא מצאתי את המילה "דמוקרטיה".

הרב רונצקי מציע ששליש מחברי המפלגה יהיו חילוניים מתוך הערכה שיסגרו ב"פשרה" על חמישים אחוז חילוניים. נוסיף לרשימה את ארבעת השיריונים לאנשי תקומה, והתוצאה תהיה דחיקת יוגב ושטבון למקומות לא ריאליים, ובכל מקרה תקומה תהפוך לעלה התאנה הדתי של המפלגה.

לאופוריה על רקע הסקרים המחמיאים שהיא מנת חלקם של רבים וטובים אין שותפים בצמרת של ההנהגה שיודעת שגם אם יהיו 60 מנדטים יחסר המנדט המכריע להרכבת ממשלה. מסיבות שלא כאן המקום.

בנסיבות האמורות הדבר הכי חכם... הוא לצאת לדרך עצמאית. 

ועוד משהויקוט

בעיני נתניהו נתפסת הנהגת הבית היהודי כזו שרוצה לקחת ממנו של השלטון, ואכן הוא חתום על כך שלבית היהודי אפס הישגים ! מתחילת הקדנציה הנוכחית. ראשי הבית היהודי תותחים בהצהרות לוחמניות, בעיקר כדי לנגח ולהביך את נתניהו. הא ותו לא. עובדה.

מנגד תקומה אינה מתיימרת להחליף את נתניהו, ולכן צפוי שתקבל בהליכה עצמאית (כמעט) כל מה שתבקש. 

במסגרת הבית היהודי משוריינים לה ארבעה מקומות, ועד למועד הבחירות אולי פחות, כאשר בהליכה עצמאית היא תקבל לפחות שנים יותר. אם תקומה לא תעשה מעשה כאן ועכשו הרי שעד למועד הבחירות היא תדרס ותמחק לחלוטין מתודעת תומכיה.

בבקשה, צאי לדרך עצמאית.דתי לאומי

צריכה טיפים ממיכאל בן ארי?

בסופו של דבר לתקומה יש הרבה מה ללמוד ממכאל בן ארימרדכי

בס"ד

הרי כיום כולנו רואים את המצב.

מיכאל הוא זה שלא הלך עם הבית היהודי, תקומה הם אלה שכן.

כיום כולנו רואים את המצב של תקומה ואת הייחס של הבית היהודי כלפיה.

אז נכון שאורי אריאל שר השיכון, והרב בן דהן סגן שר הדתות, אבל מה יקרה בקדנציה הבאה?

הם היו בטוחים שהנה מייד אחרי הבחירות יהיה איחוד בין המפלגות - 'משהו חדש מתחיל'.

כיום, שנתיים פחות שבועיים מאז שנתניהו הודיע על פתיחת מערכת הבחירות, עדיין לא התקיימה אפילו הישיבה הראשונה שתוביל לאיחוד כשכל הזמן הזה חברי תקומה רק חוטפים.

לבנט היה כנראה הרבה יותר דחוף להעביר את החוקה מאשר את האיחוד,

וכיום תקומה משלמים על זה את המחיר כשברקע בנט ממשיך להבטיח הבטחות על איחוד.

אז לפני שהעבירו את החוקה בנט הבטיח שמיד אח"כ הוא יפעל לאיחוד בין המפלגות,

החוקה כבר עברה, והאיחוד לא הגיעה, אפילו לא התחיל ובתקומה מתחילים סוף סוף להבין.

להבין את מה שמיכאל בן ארי כבר הבין לפני כן.

(אגב, יקוט זה בן. וברוך שובך לפורום)

לדעתי ב"צאי.." - דתי לאומי התכוון לתקומה, לא ליקוטותן טל

בסופו של דבר רואים שהיום בן ארי ל-א נמצא בכנסת. יותר מזה - סיכוי גבוה שגם אם בן ארי היה רץ יחד עם תקומה בנפרד מהבית היהודי בבחירות שיהיו עכשיו - שגם ביחד לא יעברו את אחוז החסימה החדש (לבד, די פשיטא שלא...).

ככה שנשאר להם או להחליט שהם רוצים לרוץ לבד ולעת שבכך הם בסיכויים די גבוהים מאבדים עוד מנדטים לציבור הדתי, מה גם שהם שוב מפוררים אותו (בוא נפריד שנייה בין המפלגות לבין הבוחרים - בסופו של דבר, גם אם ה"אחדות" היום בין המפלגות היא רק למראית עין - זה התחיל לשקם מעט את הציבור הדתי לאומי המשוסע, זה יצר חיבור מסויים שבעבר היה חסר כשכל פעם נקרענו שוב ושוב...אני חושב על עוד פעם כזאת ומפחד שכעת כבר הקריעה תהיה עוד יותר מוחלטת... - הציבור לא אוהב שנרדים וכו-ל-ם משלמים על זה, זה ידוע - ולכן, גם אם זה רק "למראית עין" - תקומה צריכה לעת עתה להתעלות, אפילו אם "בנט הוא ילד קטן שלא מקיים הבטחות" - להמשיך הלאה ברמה שיש עכשיו, להשתדל להגיע לאיחוד יותר מלא שגם אני מקווה לו - אבל פיצול נוסף, זה רק יקרע, יהרוס, ויחריב שוב את הציונות הדתית. נכון, לא נעים הרבה פעמים להרגיש ה"פראייר" - אבל גם על רמת הפראייריות של תקומה אפשר לדון, וגם על כך שבסופו של דבר - עדיף להיות פראייר מלא להיות בכלל, או יותר מזה - מלהרוס שוב ושוב את הציבור שלנו...).

או (וזה לאחר הסוגריים המאוד ארוכים) - להחליט שהם פונים לדרך שלא עוברת בכנסת ומקימים תנועה חוץ פרלמנטרית ומנסים להיאבק משם. הם כנראה יודעים שזה לא ריאלי ולא יועיל למטרות שלהם אז מעדיפים להישאר בפנים. אגב - אתה לא בטוח יודע עד כמה אפילו אנשי תקומה ורבניהם, בסיוע האגף התורני יותר של הבית היהודי, הצליחו לאזן את בנט והרוח החדשה שהביא - שבכללי היא טובה רק צריך להיות מאוזן ועם בלמים - וזה בדיוק דבר שתקומה עוזרת לו כיום, וזה טוב, וזה שומר על ציבור שבפעם הראשונה זה הרבה שנים מרגיש שיש משהו מסויים שמאחד את המפלגות שלו.

לא יודע, אני אישית רואה בכך דבר גדול.

אגב - בן ארי לא הצליח להעביר שקל לישיבות בכנסת הנוכחית- תחשוב גם על זה... (פשוט כי הוא לא שם)

אני לא נביא שיודע מה יקרה בבחירות הבאותמרדכי

בס"ד

אני יודע שעכשיו תקומה נפגעו מהבית היהודי, פגיעה שגרמה לכך שאין יותר תקומה - היא נחרבה.

לגבי מה שצריך לעשות, אם מצביעי תקומה צריכים להתפקד בהמוניהם, אז שיעשו מה שהם רוצים וימשיכו לנסות להשפיע בתוך הבית היהודי. שיהיה להם בהצלחה, אם כי אני ממש סקפתי לגבי הצלחות, במיוחד לאחר העברת החוקה החדשה (שלא סתם בתקומה לא אוהבים אותה במיוחד בלשון יפה).

לתקומה יש שני בררות -

או לתת לבנט להמשיך לרכב על הגב שלהם עד החיסול הסופי,

או ללמוד מהטעות שהם כבר עשו ועכשיו הם בוכים עליה.

ואיחוד זה לא הכל בחיים. יש דברים יותר חשובים, במיוחד שהאחדות המדוברת פה היא לא יותר מסלוגן בחירות מצליח ולא דבר אחד יותר מזה. אחרת כבר היה משהו מתחיל לזוז עם האיחוד בין המפלגות, אבל כנראה שהאחדות הייתה חשובה למתן כוח בבחירות וברגע שהם נגמרו - נגמר גם האיחוד.

אבל זה קורה כמעט כל מערכת בחירות.

מנסים לרוץ ביחד וזה מתפרק אחרי יומיים.

הרי "טב" היה לנו גם בבחירות בתשס"ו (אם אני מחשב נכון) - ימין חדש עולה.

ואחר כך גם בבחירות בתשס"ט היה ניסיון להרכיב רשימה מאוחדת מה שהוביל לשינוי ממפד"ל לבית היהודי אבל כשל לפני הבחירות.

אבל זה לא עובד, וכנראה שזה גם לא יעבוד לעולם, כי הכל זה רק סלוגן בחירות ולא יותר מזה.

ואם האחדות כ"כ טובה, אז למה שהבית היהודי לא תתאחד עם הליכוד כמו שעשה אפי איתם בבחירות בתשס"ט עם מפלגת 'אח"י'?

הרי בסופו של דבר בנט ושקד הם אנשי הליכוד. גם אורבך בעצמו אמר ביום שבו העבירו את החוקה שהבית היהודי היא הליכוד ב'.

ומה מבדיל בין המפלגות? שהבית היהודי היה המפלגה של הציונות הדתית? הרי זה ברור ששקד עומדת לקבל תגבור של חילונים לצידה במפלגה (אהה... וגם של דרוזי שהצהיר לאחרונה שבכוונתו לרוץ בבחירות הבאות ביחד עם הבית היהודי).

אז אם אנחנו כ"כ רוצים אחדות, למה לא להתאחד עם הליכוד?

ורגע, וזה לא בנט ושקד שרצו בהתחלה עם מפלגה בשם 'הישראלים' עד שהם מצאו לעצמם דרך חלופית להשתלט על מפלגה קיימת דרך הפריימריז? 

לגבי הרבנים של תקומה -

מספיק לפתוח את החדשות מהשבועות האחרונים בכדי לראות שפעם זה הרב ליאור שתוקף את ההתנהלות של הבית היהודי בחוק הזה, ופעם אחרת את הרב מלמד שתוקף על התנהלות בדבר האחר. ישיבות של רבנים בגלל הצרות של הבית היהודי מתרחשות לפחות פעם בחודש ואני אומר את זה בידיעה ברורה, וגם אנשי תקומה (לפחות חלקם) נהיו קלפי משחק במערכה (וגם לזה יש לי כמה וכמה מקרים).

נראה עכשיו עד כמה תצליח היוזמה החדשה של אביחי בוראון.

כרגע אין עליה בכלל פרטים ותוכנית עבודה, אז קשה לנחש עד כמה זה יצליח.

אבל דבר אחד בטוח, פשוט זה ממש לא יהיה לו והוא יאלץ לעבוד קשה. מאוד קשה.

אגב -

הישיבות ממש פורחות והכסף ממש צומח על העצים.

אהה... סליחה בטעות הפעלתי סרט. במציאות הכסף לא מגיע לישיבות. הוא נתקע איפה שהוא באמצע בין האמירות של "העברנו את הכסף" לבין חשבונות הבנק של הישיבות.

שוב פעם הולכים על הדרך הלא נכונהמשה

הדרך של המפד"ל ההסטורי גמרה באופן בסיסי (הם כמעט לא עברו את אחוז החסימה). האיחו"ל גם כן לא רצו יותר מדי קדימה.

בבחירות הנוכחיות בנט הוביל קו מוצלח מבחינה פוליטית, וכנראה שזה הכיוון.

אבל דבר אחד לא ברור לי פה:

אם להתפקד ולהצביע - כבר עדיף לעשות את זה בליכוד, לא במפד"ל בשמה המודרני.

יש שם חברי כנסת ראויים לא פחות מנפתלי בנט או מוטי יוגב (וכמובן, גם כאלה שלא - ולא מצביעים להם)

הרבנים של תקומה - אין לי מושג, לא יודע.

לגבי חשבונות הישיבות - טעות אסטרטגית גדולה וחמורה. במקום להילחם חזיתית בלפיד וחבריו, היה עדיף לדרוש תקצובם של מוסדות מקבילים (אוניברסיטאות/תאטראות/מה שלא יהיה) ואת הכסף להשאיר בכיסי האזרחים.

אפשר היה לתת מכת מוות להרבה נקודות אחיזה של השמאלנות במדינה הזו, ובתור בונוס להטיח ביאיר לפיד "הנה הכסף".

תודה, בין הזמנים וזה. מקווה לא לעצבן יותר מדי דתי לאומי

בפועל תקומה, שכוחה האלקוטרלי ממש לא שווה שר בכיר פלוס סגן שר חשוב ובכללי 4 נציגים בכנסת, קיבלו את זה. בחלומות הכי ורודים הם לא מתקרבים להיות בנקודות מפתח כאלה.

מה יקרה בקדנציה הבאה? עוד נראה.

לדעתי הוויכוח מה תקומה צריכה לעשות זה תסמונת של וויכוח שורשי יותר, האם פוליטיקה זה בית מדרש שבו כל אחד מחזיק באידאולגיה שלו בלי פשרות, או מקום לא קדוש שבו עליך להשיג את הכי הרבה והכי טוב במסגרת היכולת.  

מי שמחזיק בדעה הראשונה מוכן להתמודד לבד כמו בן ארי ולהסתכל על הכנסת מבחוץ ולא לקבוע ולעשות אלא לצעוק, שגם זה חשוב (אני דרך אגב גם לא מסכים עם תוכן הצעקות שלו)

מי שמחזיק בדעה השנייה יחיה במפלגה לא מושלמת אבל ייעשה הרבה יותר בפועל. ופולטיקה זה מקום לעשות. לא לדבר.

אתה צודק שהיא לא שווה כלום בלעדי הבית היהודימרדכי

בס"ד

אבל גם אם הבית היהודי היא לא שווה כלום.

אז נכון שכיום יש לה שר, סגן שר שהוא שר בפועל ועוד 2 ח"כים, אבל הם משמשים כשחקנים בלבד וברגע שהם יסיימו את התפקיד הם יזרקו. 

אומנם תקומה לא שווה הרבה מנדטים, אבל האיחוד בין המפלגות כן הביא כמה וכמה מנדטים (מש"ס, מהליכוד וכו') ותקומה הביאו איתם את הרבנים שהוסיפו את שלהם אבל זהו, עכשיו לתקומה כבר אין מה לתת, אפילו הרבנים כבר מאוכזבים, אז הדרך שלהם להיזרק קרובה.

לפוליטקה יש כללים, ולצערי כללים מעוותים שמי שהולך בדרך האמת אוכל אותה, אבל יש דברים שגם בשביל המשחקים אסור לשחק בהם. בתור מי שמייצג את הציבור התורני יותר בציבור הדתי לאומי הם צריכים להיות אלה שמעמידים קו אדום ושמים איפה שהוא סוף למשחקים. מה שקרה פה בקדנציה הנוכחית עד עכשיו זה שהסממן התורני יותר בכנסת נהיה מאנשי תקומה שנבחרו ואומרים ללכת ע"פ הרבנים ליוני שטבון ומוטי יוגב. הצליחו להשתיק את אנשי תקומה, ועשו את זה בהצלחה יתרה, ועכשיו אנשי תקומה נזכרים שגם להם יש אישיות וכל יום שעובר רק מקדם את הבחירות.

אין בעיה לחיות במפלגה לא מושלמת. אבל זה לא המצב כאן. ואת זה רק עכשיו הבינו חברי תקומה.

זה כבר לא מריבות של אידיאולגיה אלא זה הרבה יותר מזה. זה נהפך לכך שאין איחוד, נהפך לכך שיש את החוקה ועוד הרבה דברים כאלה. זה כבר לא בגדר של "מפלגה לא מושלמת" אלא הרבה יותר מכך.

אני מסכים עם מה שאתה אומר.די"מ
ולכן מתנגד לפולטיקה.
מיכאל בן ארי זה אופרה אחרתיקוט
הדגל היחיד שהניף הוא המאבק בערבים. נושא חשוב בפני עצמו אבל לא במקום הראשון. ואכן לא היו מספיק קונים שיכניסו את הרשימה לכנסת. כנגדו תקומה מייצגת את הגרעין התורני של הציונות הדתית וככזו עתידה לפניה. הבית היהודי רוצה למצב את עצמו על המשבצת של נתניהו וליברמן והתשלום שהוא מציע לשלם לציבור הכללי הינו טשטוש והסתרת הגרעין התורני- בשלב ראשון ושאיפה לחיסולו כיעד איסטרטגי. בעיני הגענו לקו פרשת המים.
"הדגל היחיד שהניף הוא המאבק בערבים" מרדכי

בס"ד

מעניין.

דווקא בבחירות האחרונות רצו ב'עוצמה לישראל' על הנושא של המסתננים ודרום תל אביב.

אגב, אתה מוזמן לפתוח את כל אתרי החדשות, הוא מככב שם היום בדיוק על הנושא הזה של המסתננים.

לפני שבועיים הוא זה שהעלה את הנושא של נתאל ערמי הי"ד שאומנם נרצח ע"י ערבים, אבל לא לזאת אני מאמין שהייתה הכוונה שלך.

ולפניו הוא טיפל ברצח של שלי דדון הי"ד, וגם ספיר סבח ופרשיית המורה המסית.

זה לא ערבים.

בנוגע לציבור התורני.

לא סתם בכנסת הקודמת הוא נחשב כח"כ הנוסף של יהדות התורה.

הוא זה שפעל למען עולם התורה והוא זה שגם הצהיר שיקשיב לרבנים....

הוא טיפל מאחורי הקלעים בהרבה נושאיםיקוט
ועל כולם הוא ראוי להערצה. עם זאת הדגל שהניף בעיניו של המתבונן הממוצע הוא המלחמה בערבים. התקרבותו היתירה ליהדות התורה התפרשה כניסיון לנגח את הציונות הדתית מה שגרם למצביעים נאמנים לברוח.
מעניין מה שאתה אומרמרדכי

בס"ד

כי אחרי הבחירות שפעילי כעוצמה לישראל עשו הסקת מסקנות מהבחירות, עלו תוצאות ומסקנות אחרות על סדר העדיפויות.

לא כתבת מה היו המסקנות שעלו, וספציפית לבן ארי.יקוט

אינטואיטיבית הוא הביא את הבוחרים לקלפי, כשעוצמה לישראל היתה על סף כניסה לכנסת, וכבודו של אלדד במקומו מונח.

אם כשיטתך בכנסת הקודמת הוא היה החבר הנוסף של יהדות התורה, סביר שיוכל להגיע להסכמות עם תקומה אליה הוא קרוב יותר אידיאולוגית, ולהכנס ביחד לכנסת הבאה. בהנחה מצמצמת שהוא שווה מנדט וחצי, ותקומה שווה שלושה וחצי מנדטים, הגענו לחמישה מנדטים.

אם זה יהיה הכוון- הבית היהודי ימצמץ ראשון ויכנס לדיון רציני ומעמיק ביעדים של הציונות הדתית.

אם להתפקד אז לליכוד...משה

כי 2 קדנציות עם ח"כים ימניים השפיעו על רה"מ. נכון.אלעד

<צ>

סינדלו אותו למדיאריק מהדרום
הוא סירס אותם לחלוטיןאלעד
חוץ מאחד, פייגלין שמו, שהוא באמת עוף מוזר וחריג בנוף הליכודניקי
למרות שנראה לי שנתניהו בדרך להשתיק גם אותומרדכי

בס"ד

ומנגד הסכסוך בין דנון ומרכז הליכוד לנתניהו מסתבך ומתגבר ונהפך להיות הבעיה העיקרית של נתניהו עכשיו במפלגה.

בפוליטיקה אתה אומר מה שאחרים רוצים לשמוע...יקוט
... ועושה מה שאתה רוצה.

על פניו נתניהו של היום דוגל באף שעל, אבל לא יגיד את זה.
זה נדיר, אבל אני מסכים עם התיאוריה הזאת של יקוט^^^ותן טל
זה עניין פסיכולוגי.יזהר

אתה מתפקד = אתה בפנים = אתה רוקד לפי החליל שלהם.

נגד נגד נגד.

זה ממש לא נכון.די"מ
^^^ לא חסר דוגמאות של מפקדים שלא זורמים לפי החלילמרדכי

בס"ד

בליכוד יש לו מעט חברי מרכז כאלה, ואני לא חושב שאני צריך להזכיר שמות.

זה לא מוכרח ברמת הפרט, אבל זה ודאי יוצר הלך רוח.יזהר

בליכוד זה קצת שונה, כי ההוא אמינא שאנחנו באמת חלק מזה, וזה עצמנו ובשרנו וכו' - הרבה יותר קטנה.

זה תלוי באדם הפרטי.די"מ
אני מכיר לפחות שלושה חברי מרכז ליכוד ולא הייתי אומר עליהם שהם הושפעו.
הליכוד עובר שינוי גדול "ימינה", שאין בכלל לזלזל בומשה

אבל כל עוד ביבי בשלטון יהיה לזה קושי להתבטאמרדכי

בס"ד

גם אם המרכז ימני וגם עם בפריימריז המתמודדים של הימין מגיעים למקומות גבוהים יותר, בכל זאת ביבי שם בתפקידים הגבוהים והמכריעים את חבריו ולא את מי שהציבור רוצה.

ניתן לראות את זה בברור ע"פ התפקידים שקיבלו בכנסת הנוכחית אנשי הימין של הליכוד לעומת המקומות הגבוהים אליהם הם הגיעו.

זה נכון, אבל השינוי מתקדם יפהמשה

אפילו נתניהו הפסיק להילחם בפייגלין.

אין ספק.מרדכי

בס"ד

למרות התקל הרציני בתחילת הקדנציה (סביב הנושא של הר הבית), זה נראה שהקשר בניהם התהדק מאוד לאחרונה. עדיין מעניין מאוד למה.

אגב גם בהר הבית חל שיפור עצוםמשה

לא כל יום, לא כל הזמן, אבל יש זמנים שהמשטרה עושה שם את העבודה שלה בצורה סבירה.

בר"ה היה יום אחד כזה ונדמה לי שגם יום חמישי האחרון.

השינוי הוא בעיקר בזכות מירי רגבמרדכיאחרונה

בס"ד

היא עושה שם עבודה טובה.

כמובן שיש עוד ח"כים שעוזרים מסביב, אבל רוב הזכות הולכת אליה.

יש בעיה קטנהalezish

המפקד הרציני שארגנו הרבה מחברי תקומה הוא כבר לליכוד

אין להם את מי לפקוד לבית היהודי

הבהרה -אנשים לא במובהק תקומה אבל בפועל הציבור שלהםalezish
הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל

הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.

ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.

כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.

כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.

השוואה מדוייקת בעיניימרדכי

בס"ד

בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!

בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל

ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.

כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.

לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.

בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.

זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.

הטבלה מאוד ברורהמרדכי

בס"ד

היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.

אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.

לפי ההסבר שלךמשה

עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.

נכוןמרדכי

בס"ד

בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.

השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום

נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.

והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.

אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי

פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.

מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.

בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה

גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.

היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל

בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.

לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.

אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.

הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.

אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסףאחרונה

לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.

לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר

כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.

כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.

לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.

-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת

ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר

היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.

החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי

כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.

מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.

נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום

שרשר לאהבה ולאחדות העם

אוחאריק מהדרום

גם הוא תומך בנתניהו.

משהאחרונה

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בתור חרדיקבלה

יגמור מחוץ לכנסת.

תרשמו.

ברורמשהאחרונה

אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.

על דאטפת אטפוך...הסטורי

עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".

הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."

דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7

(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)

אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה

אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.

כמו שזה נשמע כרגענקדימון

גפני כנראה היה איש ימין חסוד ביחס למה שיחליף אותו.

וסוף מטיפיו?נקדימון

והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג

הם רוצים פטור מלא מגיוס

ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה

בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.

לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני

גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גיל

כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.

החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.

גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.

המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.

ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.

הנאמן של הרב שך היה הרב רביץ, שגפני העיף בביזיוןהסטורי

גדול הרבה יותר, מהבזיון שעשו לו השבוע.

כשהרב שך זצ"ל כבר לא היה, גפני הפעיל את מלא המניפולציות, כדי לנטרל את הרב רביץ (שאגב, בשונה מגפני באמת היה תלמיד חכם), דאג שב'יתד' לא יזכירו אותו במילה, למרות שזה הבטאון של התנועה שהוא עמד בראשה.

אפילו כשהרב רביץ נפטר, ביתד הוא לא הוזכר, לא הוספד, לא נערכו עליו כתבות. האבסורד היה שתנועת דגל התורה וכל הגורמים המסונפים אליה - שמו מודעות אבל עליו - ביתד, אבל בכתבות ובטורים לא היה לו זכר (או זייכער).

על דאטפת אטפוך על מלא.

למען ההגינותאיתן גיל

הח"כים הראשונים שנבחרו לכנסת מטעם דגל התורה היו רביץ וגפני. מאוחר יותר נכנס מקלב מקורבו של הרב אלישיב, שהתחמם על הקוים. רביץ פינה מקום, גפני התקדם, ומקלב סומן מספר 2.

38 שנים היה גפני בכנסת, תקופה מרשימה ללא ציניות. שורשיו חסידיים והוא חובש ספודיק בשבתות ובחגים, ובמובן מסויים הוא סדין אדום בעיני ליטאים רבים.

רביץ לא 'פינה מקום' מרצונו, גפני דאג לפנות אותו...הסטורי

יכול להיות שאתה צודק, אבל לא מצאתי לכך שום מקוראיתן גילאחרונה

ידוע שנפטר זמן קצר מאוד לאחר פרישתו או שהופרש מהכנסת.

גם אייכלר עוזבקבלה

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעוhamedinai

הביון של איחוד האמירויות ומצרים פי כמה יותר חלש מאשר הביון של ישראל. ואם הם ידעו, לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעו, והם אכן ידעו.

וכאן נשאלת השאלה למה כל העולם הזהיר את ישראל, את נתניהו, ואילו השב"כ שלנו, הרמטכ"ל שלנו לכאורה, גם כאשר ידעו על בטוח חזרו לישון.

בימין ממתינים למוצא פיו של וינטראיתן גיל

בסבירות של 98 אחוז הוא לא יחבור לאף אחד, ואולי כן ואולי לא יעבור את אחוז החסימה.

אם לא יעבור וישרוף כמעט 4 מנדטים, המרויחים יהיו כל המפלגות שנכנסו לכנסת, באופן יחסי למספר המנדטים שקיבלו.

במקרה הגרוע ביותר יפסיד גוש הימין שני מנדטים נטו.

שיטת חלוקת המנדטים לפי חוק באדר עופר מטיבה עם מפלגות ככל שהן גדולות יותר.

ואולי הגיע הזמן שבמדינת ישראל יתמודדו לא יותר מחמש מפלגות, וכולן תהיינה מיוצגות בכנסת.

יש הרבה שינויים שאפשר לעשות בשיטת הממשלאריק מהדרום

צריך לראות מודלים שעבדו בעולם ואנחנו רוצים לייבא אותם לכאן, לא להמציא סתם מצוץ מהאצבע בוא נראה מה ילך.

שיטות ממשל זה לוחות טקטונים שמזיזים קצת כל פעם או פעם אחת בצורה דרסטית כשיש עושק מאוד בולט לעין וזה צריך להעשות פעם בכמה מאות שנים אם בכלל.

אי אפשר לראות "בואו נראה אולי ננסה להגביל כמות מפלגות נראה מה יהיה מקסימום נחזיר את זה עוד חצי שנה" לא משנים את חוקי המשחק כל פעם שמפסידים.

אני לא יודע למה סמוטריץ' ובן גביר ראשי מפלגותאיתן גיל

וגם פייגלין.

כולם צריכים להתמזג עם הליכוד ולהשפיע מבפנים.

הליכוד, עוצמה, והציונות הדתית מדברים אל אותו קהל יעד, ומייצגים אותם ערכים כביכול, ועדיף ממפלגה שיש לה כ- 50 ח"כים

המפד"ל ההיסטורית ייצגה ערכים יהודיים ודתיים, אבל יורשתה מתעסקת בכל דבר, חוץ מענייני דת. ענייני דת כל כך לא מעיינים אותה, שאפילו נציג מטעמה במשרד הדתות היא לא דרשה.

תשאל את פייגלין למה הןא לא מתמודד בתוך הליכודאריק מהדרום

נראה שיש לו קצת ניסיון בזה.

פייגלין רוצה שהפוליטיקה תתאים את עצמה לגחמות שלואיתן גיל

וזה לא עובד ככה.

מסתבר שזה כן עובד ככהאריק מהדרוםאחרונה

עוזר פרלמנטרי יבוא לראיון אצל הרב לנדונקדימון

כלומר הרב לא סומך באמת על השלוחי דרבנן שלו לכנסת, ככה למעשה. יש לו חשש שהם יפעלו נגדו או הפוך ממנו בדרכים עקלקלות, ולכן צריך שהאנשים הצמודים אליהם יצטרכו אישור עבודה מהרב, ובכך להכפיף את היועצים לא לחבר כנסת אלא ישירות לרב. אמנם ספציפית לח"כ יהיו יכולות אופרטיביות אחרות, אבל היועצים יהיו תולעים מלשניות עמוק בבשר הפרלמנטרי. מלכתחילה להטיל חשדנות בין איש לבין רעהו.

הרב לנדו לא יהיה האב הרוחני של המפלגה, מורה דרכה ונר לרגליה - הוא יהיה בעל השליטה בפועל, שר צללי התורה של המפלגות החרדיות.

אני מתחיל להבין את החרדה של הציבור הכללי מהדיסטופיה החרדית.

אולי יעניין אותך