רציתי לספר לך קצת מה עבר עלי בחצי שנה האחרונה. מאז שהתחילה המריבה שלך עם הבנות באולפנה הקודמת, אני כבר לא אותו דבר.
כל הסיפור שהיה לך פגע גם בי. ברור שלא באותה רמה כמו שהוא פגע בך, אבל הוא פגע.
את זוכרת את לג בעומר? שאביה ואני באנו אלייך לשכנע אותך לבוא למדורה!? אני לא ישכח. כשיצאנו מהבית שלך, אחרי שעה של ניסיון שכנוע שנכשל, זה לא היה נראה שזה עשה משו לאביה. אבל אני, יצאתי משם בנאדם אחר. את הכנסת לי לראש ייאוש ועצב. את הכנסת לי לראש שלא נצליח להוציא אותך מזה,שתשארי שם לעד. והפלת אותי לשם, ביחד איתך. איי, כמה שהנפילה הזאת כאבה. מאוד כאבה. לא ישנתי בלילות. כל הזמן הייתי עצובה, עייפה ודואגת. דאגתי לך. ככה זה היה כמה חודשים, ובזכות מישהי אחת לא הגעתי לרמה שלך. זאת היתה רעות. המדריכה שלנו, שככ אהבתי. גם את אהבת אותה. היא היתה בנאדם מיוחד בשביל שתינו. היא זאת שהחזיקה אותי בתקופה הזאת, מה שאני לא הצלחתי לעשות לך.או שכן.אני לא יודעת. לקראת סוף הלימודים את התחלת להרגיש יותר טוב, היו פעמים שהרגשתי שאת משכת אותי לבור שלך ואז יצאת לבד והשארת אותי שם. אני הייתי ככ מדוכאת, התחלתי להתרחק מהשבט, כעסתי על עצמי, כמעט פגעתי בעצמי. וזה היה בגללך. את בכלל לא שמת לב לזה. המשכת בחיים שלך כרגיל. לפני כמה שבועות התחלתי להרגיש יותר טוב, אבל רק התחלתי. אני מקווה שאני יצליח לצאת מזה לגמרי. לפני שבועיים התחילו הלימודים.את עברת לאולפנה שלי.התחלת ברגל ימין. הייתי מאושרת בשבילך. למרות שהרגשתי קצת לא בנוח איתך בכיתה, והיה לי קשה. עדין לא עזבתי אותך. עד שרעות אמרה לי שאני צריכה לעזוב אותך. היא אמרה שמצאת את החברות שלך ושאת לא יכולה ליהיות תלויה בי כל הזמן. אני לא רציתי לעזוב אותך, היה לי קשה.
אבל באיזשהו שלב הבנתי לבד שאני חייבת לעזוב אותך. כי לא היה לי טוב איתך. התחלתי להתרחק ממך. היה לי ממש קשה. זה לא היה נראה שזה הפריע לך יותר מידי. סהכ היה לך חברות בכיתה שהיו איתך. את הרגשת מצוין, אבל אני, לא ככ. יום אחד היה דיון בכיתה, את התווכחת עם מיכל. היו לכם דעות שונות, וזה הגיוני, אנחנו בני אדם. פתאום באמצע הוויכוח תקפת אותה, ואמרת לה שלא תיקח אתזה בקטע אישי, ושזה שאת חושבת ככה זה לא הופך אותך לשמאלנית. מיכל בכלל לא חשבה ככה, מיכל כיבדה את הדעה שלך. מאותו מקרה השתנת לחלוטין. באותו יום לא היית בכלל בכיתה. בימים אחכ או שלא הגעת, או שאחרת וחזרת הביתה מוקדם. ראיתי בנות שדיברו עליך עם המורה. שמתי לב שרבת עם בנות. אבל לא הבנתי מה קרה. בשלב הזה כבר לא רציתי לדעת. באותם ימים הכחשתי קשר אליך. לא רציתי לשמוע את השם שלך או משו שקשור אלייך. כעסתי עליך. שלוש ימים לא היית באולפנה. רק ביום השלישי שמתי לב. חשבתי שסתם לא הגעת כי רבת עם בנות או שלא היה באלך. אבל היום גיליתי למה. וזה גרם לי למצפון, דאגה, רחמים וכעס. ארבעת הרגשות האלה התערבבו לי בבטן, והם עדין שם. עד מתי הם יישארו, אני לא יודעת.
כועסת ודואגת, אני.
יקרה.
זהו, הגעתי להחלטה.
אחרי התקופה הארוכה הזאת, שלא הצלחתי לחשוב מרוב בילבול.
החלטתי.
אנחנו נפרדות.
לא היה לי טוב איתך.
הבעיות שלך היו מסובכות מידי בישבילי.
אני לא יודעת אם זה בגלל שאני לא הצלחתי לאכול אותם,
או שזה בגלל שאת לא הצלחת להתמודד איתם.
אבל אני יודעת, שאני לא צריכה להתמודד איתם,
ושאני צריכה לעשות את מה שטוב ונכון בשבילי,
ולא את מה שלא נכון בשביל שתינו.
עכשיו-
הדרכים שלנו מתפצלות.
אני הולכת בדרך שלי, דרך בטוחה שתשמור עלי.
את תלכי באיזה דרך שאת רוצה, אני לא יחליט בשבילך, כי כבר הספיקו לי הפעמים האלה.
לפני שאנחנו מתפצלות, רציתי להגיד תודה.
בתקופה הזאת למדתי ככ הרבה דברים חשובים על החיים, שלבד לא הייתי לומדת.
בהצלחה בהמשך,
אני.