יש אפשרות להיות חבדניקית עם מטפחת ולא עם פאה?רות22
יש אפשרות לקיים המון מנהגי חב"דחיה רוז

למלא המון הוראות של הרבי

ללמוד חסידות ולחיות את זה

ולהתקשות בקיום הוראה אחת של הרבי.

הגדרות של חבדניקית או לא זה כבר הגדרות אישיות...

כפי שאמרת חלק מהאפשרויות למלא המון את הןראותיורות22
של הרבי...
חלק מהוראותיו זה לחבוש פאה...

פעם הייתי במדרשה חב"ד היה לי נורא כייף!!
אבל הרבניות היו עם פאה.
כ"כ רציתי להשתייך למגזר אבל בגלל שאני נגד פאה (מחילה מהרבי) אז לא המשכתי שם.

נכון שזו הגדרה אישית אבל לא נתפס לי להתנהל הכל לפי הרבי ועל דבר אחד להתנגד.

זה או שעושים הכל בחסידות או שאתה מתנגד לכאן ולכאן ואז לא מתחברים לחסידות.

אגב מה זה ראשי תיבות של חב"ד?
אפשר להתחיל ולראות אחרי זה איך זה ממשיךמושיקו

אגב צרם לי המשפט "אני נגד פאה"

אם חב"ד הכל טוב ויפה ויש על מי לסמוך, אפשר גם לסמוך לגבי הפאה והברכה שהיא מביאה.

בכ"א תמיד אפשר להתחיל עם מטפחת אם זה הדבר היחיד שמפריע

(מכיר סיפור של חוזרת בתשובה שהכיסוי ראש הפריע לה, היא קיבלה פסק הלכה מרב עם "כתפים רחבות" שאם זה הדבר היחיד שמפריע שלא תלך איתו, ועד היום יש לה בית חסידי למופת בזכות אותו רב למרות שהיא לא הולכת כלל עם כיסוי ראש)

אני אשמח מקורות היכן כתוב שהפאה מביאה ברכהרות22
בעלי רוצה להתחבר לחבד אני לא ממש בטוחה בדרך זו ..
יש דברים בחסידות שאני לא מתחברת..

קצת קשה שבעל מושך בכיוון אחד ואישה מושכת בכיוון שני...

כאשר הדברים יהיו לנו ברורים נדע מה נכון לנו לעשות
יש כאן\ סקירה,ובנות ונשות חב"ד שמסתובבות כאןמושיקו

יכולות לעזור לך במקורות מדויקים

אברר תודה!רות22
אז גם שאלת וגם ענית לעצמך חיה רוז

חב"ד ראשי תיבות חכמה בינה ודעת.

שזה בעצם יסוד שיטתו של אדמור הזקן בתניא בעבודת ה'.

תודה חיה רוזרות22
בלי להגדיר מיהו חבדניק ומהו חבדניק,יבצ
אני רק יכול לומר שיש מס' לא מועט של משפחות בחב"ד שהאישה אינה חושבת פאה אלא מטפחת או כיסוי ראש אחר, בעיקר אלו שהגיעו לחבד ממקורות שונים ולא שינו את לבושם.

ואגב, מדובר במשפחות מאוד מיוחסות וחשובות בחב"ד (לרבות נשים של רבנים וכו') שהפכו להיות ממש מיוחסים... והם עדיין חבדניקים לכל דבר וענין.

איזה יופי.. אשריהם של משפחות אלה.רות22
ואם כבר אז כבר מדברים על מנהגם של חבד.
יש לי שכנים חבדניקים ככה מהכניסה ליד.. הגברים חוזרים מבית הכנסת בשבת בבוקר בסביבות 12
אפשר לשאול למה? יש להם תפילה מיוחד מה שלנו אין?
12? אני לא רואה את בעלי לפני 1 בצהרייםמשיח עכשיו!

הרבה ניגונים, יש לימוד חסידות/תהילים לפני התפילה, ובכלל תפילה באריכות זה אחד היסודות בחסידות

שמתי לב שחסידות חבד דיי שונים מן המנייןרות22
או שאני טועה.

נניח להבדיל מהחרדים.
לדוגמא חבד לא נוגעים בזקן חרדים כן
חבד מסיימים תפילה מאוחרת בשבת בבוקר וחרדים לא
מה שאהבתי בחבד יש להם את המושג קירוב לבבות וקירוב הגאולה... שזה דבר שלא מצוי באף מקום בזרמי הדת.

מפתיע שבחבד העבודת ה' שלהם ממש קשה או שכבר התרגלתם לזה.
אבל לא נראה לי שכולם מסוגלים להיות חבדניקים... כמו הברסלבים וחרדים שיש בהמונהם..

אני אישית לא מסוגלת שבעלי יהיה יותר מידיי שעות בתפילה אני חייבת שיעזור לי עם הקטנים...

אני באמת לא יודעת איך הנשים מסתדרות.
אפשר לשלוח איתו את הקטנים לתפילהמושיקו
ואז לא הוא מתפלל ולא האנשים סביבו...+mp8
תלוי אם יש גינה מחוץ לבית כנסתמושיקו

יש בתי כנסת שדואגים לגן צמוד עם אפשרות צפיה (לא שמיעה!)מהבית כנסת, טוב לכל הצדדים

יש מניינים מהירים יותר (תלוי בסגנון הקהילה וגודלה)אתי ב

ובנוגע לעבודת ה' - חב"ד תובעת פנימיות. עבודה בלתי פוסקת, מתוך הכרה במעמדך האמתי ומתוך שאיפה לעלות עוד ועוד. יש כלים מדהימים, וספר התניא הוא הכלי העיקרי.

היופי הוא שכל אחד מתקדם בקצב שלו.  

אני גיליתי בחב"ד עומק מיוחד. למשל, מתיקותו המיוחדת של מאמר חסידות, ניגוני דבקות בתפילה, התוועדות אל תוך הלילה. צריך לחוות כדי להבין. שחייה אין לומדים בהתכתבות, וגם כדי להבין מהי חב"ד - צריך להתנסות. זו דעתי.

אפשר להתארח אצל משפחה חב"דית, להשתתף בשיעורי תניא. 

לנסות, להכיר, ולהחליט עד כמה זה מתאים.

אוכל לענות על שאלות באישי.   

קמים מוקדם, לומדים חסידות מתפללים בנחת ומתוועדיםמושיקו

כך שהתפילה מתחילה ב9-10 עד 11-12-1

תלוי באורך התוועדות.

תפילה מתחילה בעשרדתי לאומי

לפני זה מקווה ולימוד חסידות..

לימוד חסידות זה?רות22
תורה אור/תניא/מאמרים של הרבי וכומושיקו

דברים המעוררים אהבת ה ויראתו כהכנה לתפילה

זה בהוראה מפורשת הרבי+mp8
בגלל מנהגי אבות ספציפיים.

וההוראה היא לחבוש פאה-
בגלל שהיא כיסוי הרמטי שלא מגלה טפח וטפחיים, כפי העניין בקבלה של כיסוי ראש מלא בכל מצב.
הרבי סירב לקדש זוגות שהאישה לא הסכימה לחבוש פאה לאחר הנישואין ובאיגרות רבות מופיע עניין הפאה ככלי לברכה.
אותן נשים עליהן אתה מדבר- מקפידות על העניין הזה גם בלי פאה.
זו כמובן לא הוראה לרבים, כפי שרואים באופן ברור שבמטפחת אין כמעט סיכוי לכיסוי מלא.
יש לשים לב לשאלה שנשאלה,יבצ
השאלה היא לא מה נכון ורצוי מבחינה אידיאולוגית, היא גם יודעת שפאה זה דבר חשוב ועדיף, השאלה שהיא שאלה האם היא תוכל להיות חבדניקית גם ללא חבישת פאה, והתשובה היא שכן, והראיה שישנן משפחות שאף אחד לא מערער את מעמדן ויחוסן למרות שהנשים לובשות פאה.

ועיננו הרואות שיש חוסר גדול בצניעות עם כל סגנונות הפיאות שיש במיוחד אצל נשים צעירות ואני לא חושב שזו היתה כוונתו של הרבי.

בענין זה אני נזכר ברעש שהיה לפני שנים בנוגע ללבישת הפאה הנוכרית והשמועות שרצו בקשר לזה, עד שהיה נראה שאסרו את הפאה והתירו את הנוכרית.

ובכלל אם כבר מדברים אני יכול לומר ברמז לפחות שגם אצל ה'רבניות' ראינו דברים לא ברורים בענין זה כמו חבישת כובע מעל הפאה ועוד כהנה דברים (שאני מעדיף לא לכתוב כאן).

הרבי נתן לכמה נשיםאחווש770
להיות בלי פאה
כי המקור שהם באו
למשל הרב והרבנית בלוי (נווה יעקב...)
הם חבדניקים ויש להם לבוש ירושלמי והאישה ללא פאה.....
אגב
אני מכירה הרבה נשים שהם הולכות בדרך של חבד אבל אין להם פאה
זה יבוא לך בהמשך....
בהצלחה
אחווש אני מעדיפה ללא פאה כדי לא ליפול בגלל זה.רות22
הן נורא יפות!
לא יודעת איך כאלה יפות מביאות ברכה לבית.
כי הם מכסות את השער הכי טובמושיקו

מושיקו, אתה מסכים איתי שהרבי לא התכוון לכאלה יפותרות22
זה לא התכוון הרבי.
פאות צנועות אני מאמינה שמביאות את הברכה לבית
הרבי בעד שתהיה פאה צנועהמושיקו

מטפחת ע"פ רוב פחות צנועה באותה מידה כמו פאה ארוכה

למרות שזה שני סוגים אחרים של אי צניעות, במטפחת רואים שערות ובפאה לא רואים שערות אבל הבעיה שהיא לא צנועה

באמת היום יש הגזמה מאודאחווש770
גדולה בצורת הפאות...
כשאני שמה פאה אנו משתדלת שתראה טוב ויפה וביחד עם זה שתיהיה צנועה ומכובדת
אבל זה לא צריך להיות פאת קש או לויודעת מה....
גם חצאית וחולצה אמורות להיות צנועות.+mp8
משום מה מתעלמים מהעובדה הפשוטה הזו.
ויחד עם זאת שכמות הבגדים הלא צנועים היא גדולה מאוד- לא ראיתי שמישהו אמר להתחיל ללכת עם שאלים במקום בגדים רגילים.
כנל עם פאה-
פאה צריכה להיות בתסרוקת צנועה.
זה לא אומר שצריכים לחבוש אלומת חציר על הראש.
וגם אם יש כאלה שהיצר הרע מתגבר עליהן בעניין- זה עדיין לא פוסל את עניין הפאה-
שמהותו קודם כל כיסוי הרמטי של שער הראש כפי שנכתב בקבלה,
ודבר נוסף- הרבי הדגיש כמה פעמים שפאה פחות ניתנת בקלות להסרה בכל הזדמנות כמו מטפחת.
היא הנותנת, אלו שלובשות בגדים לא צנועיםיבצ
עפ"י רוב יודעות שזה לא בסדר ורק מתרצות תירוצים וקלישאות כמו אורך החצאית וכדו' רק שבמקרה זה הרבי לא קבע כללים ברורים לגבי אורך וצורה, אבל פאה הן יטענו שזו הוראה של הרבי לשים(מזל שאמר לשים פאה - זה יותר יפה). אני מתכוין לומר שגם אם לא היתה הוראה כלשהיא ללבוש פאה הן היו לובשות והאמת ניתן להיאמר זה יותר יפה ממטפחת!! אין מה לעשות. אין פה ענין של יצר הרע זו הלכה ואפשר לראות אצל נשים מחסידיות אחרות את אורך הפאה והצבע.. אבל אצל חב"ד זה שונה
יש הבדל בין חבד לחסידוית אחרותמושיקו

זאת שבחסידות אחרת תשים פאה שמכסה את רוב השער המקבילה שלה בחב"ד תלך עם פאה ארוכה.

אבל האחרונה לפחות לא תגלה את שערה.

יש לך טעות ידידי,יבצ
מצב הצניעות בחבד הוא מתחת לכל ביקורת זה אחד הנושאים של רבנים אין שליטה עליו, והאמת יש לנו הרבה בעצם המון מה ללמוד משאר החסידויות בענין הצניעות ובפרט בענין הפאות ותתפלא גם אצלן שיער הראש לא מגולה בכלל!! אבל גם לשיטתך הרי ניתן לכסות את הראש הרמטית גם עם פאה קצרה וגם עם ארוכה ובכל זאת מעדיפים אצלנו את הארוכה למרות חוסר הצניעות.. וטול קורה מבין עיניך ותראה מה קורה במרכזי חבד הגדולים כמו כפר חבד ,קראון הייטס ותבין על מה מדובר, נכון שישנה תחושה שחבד הכי טובים בהכל ואנחנו האמת לאמיתה, אז בענין הזה אנחנו מפגרים בהרבה, ואתה יודע שאני צודק.

אגב תראה אילו פאות לבשו נשותיהן של רבותינו נשיאנו לא רק פאה אלא גם כיסוי נוסף (הרבנית חנה) ואל תאמר זה משהו אחר אלו רבניות...
אל תכלילואחווש770
פעם איזה מישי אמרה לי
כל בחבדניקיות הולכות עם חצאית מעל הברך...
אז מה זה אומר שאני חריגה
שיש לי בעיה כי אני הולכת עם חצאית מתחת לברך....
ואני יכולה לומר שרוב הבנות האלה הם בנות שגרות בקהילות חבד....
אני גרה במקום של מזרוחניקים עם הסגנון שלהם לכן אני מרגישה מחוייבת להיות צנועה
הרי אני דוגמא....
זה משו אחר אלו רבניות....אחווש770
שאנחנו נהיה רבניות נעשה כך
בנתיים אנחנו משתדלות להיות צנועות
ולעדות את רצון הרבי...
דיברתי על אלו שלא מוגדרות כ"חסידיות"מושיקו

אתה לא מזהה אותם כי אתה חושב שהן דתיות לייט..

אני דווקא דיברתי על חסידיות כי זה המכנה משותףיבצ
שיש לא מעניין אותי מגזרים אחרים. ואיך שלא תגיד זה עדיין לא נותן תירוץ לכך שבחבד מצב הצניעות קטסטרופה וזה רק הולך ומחמיר. זה מצחיק אותי לראות מישהי לא צנועה מסבירה למישהי אחרת כמה שזה חשוב לשים פאה וזו הוראה של הרבי, הלוואי והיו מקיימות את שאר ההוראות של הרבי בחצי הידור מהענין של פאה. כאילו ככל שזה יותר ארוך זה יותר מהודר.

ואגב, לתאר לך את המצב היום ככל שהחצאית של האישה יותר קצרה ההידורים של הבעל בפסח יותר גדולים.
אתה גולש לנושא אחרמושיקו

צודק ככל שיהיה הוא לא קשור לנושא הספציפי הנדון

זה הנושא הנדון ענין הפאה,יבצ
מה לעשות שהדברים כרוכים אחד בשני? זה המצב היום שגורם לך להפריד בין הדברים על מנת לתת לעצמך תחושה שהכל בסדר והמצב בשליטה, אבל זה ממש לא. ומבחינתי אחת שלובשת פאה לא צנועה יותר גרועה מאחת שלובשת מטפחת או לא מתלבשת לא צנוע אין הבדל, לגמרי לא.
כמעט כל מטפחת לא מסתירה את השער ב100%מושיקו

אבל כל פאה מכסה את השער ב100%

זה העובדות.

אם איזה פאה ללכת? 

זה אותה שאלה על אורך חצאית.

שזה כבר נושא הצניעות

אתה עצמך אמרת קודם ראה לעיליבצ
שזאת שבחסידות אחרת תשים פאהשמכסה את רוב השיער(היינו יש פאות שנועדו לכסות רק רוב) ודבר שני יש מטפחות שמכסות את כל הראש ממש. (כמו אותן נשים חבדיות ששמים מטפחת שמכסה את כל הראש, אני לא משבר על המטפחות של המזרוחניקים או המסורתיים שמלכתיחה שמים אותם בצוואר ולא בראש) ושוב אומר שמדברים על פיאןת זה שייך לתחום של צניעות זה הולך יחד.
אדון יבצ. אני מוחה בתוקף ממש!!!!!!!!טאבולה ראסה
בחבד יש מגמה מאד גדולה של התחזקות בצניעות
"מעגלים"
אם לא שמעת על זה סימן פשוט שאתה גבר.
ההדים של התכנית הזו מסתובבים כבר בכל הארץ.. יש להן קבוצות תמיכה ומבנה קבוע של מפגשים ובנות החל מגיל תיכון והלאה משתתפות בזה מרצונן החופשי מתחזקות ואף זורקות בגדים או מתקנות מה שאפשר.
ועדין- מי שנמצא בריכוזי חב"ד הגדוליםמשיח עכשיו!

רואה חוסר צניעות משווע.

אתמול היינו בשמחת תורה ונדהמתי לראות נשים עם פאות שמתחילות מאמצע הראש.

[וסליחה מראש על ההכללה- רוב מוחלט של הבנות היו עם פאות צנועות לחלוטין]

את אומרת בלי להכליל והם לא הרוב?טאבולה ראסה
אז את זה אפשר למצוא בכל המגזרים.
תמיד יש יוצאי דופן עם חוסר צניעות וכו
גם בגור וגן בברסלב וגם אצל הליטאים והשסניקים והדתלים וכו

ואת בעצמך אומרת שהרוב היו צנועות. אז תפסיקו לעשות מזה כזה רעש!!!!! די!!!
הם ממש לא הרוב ולא רק שיש צנועות. יש מגמה מאד מאד חזקה של התחזקות בצניעות בקהילות חבד ברחבי הארץ. היום זה בעיקר אצל בנות התיכונים אבל לאט לאט זה הולך ומתרחב!!
זה פשוט מכעיס!!
וזה מה שכתבתי למעלהמושיקו

אשה ממגזר אחר שמורידה בצניעות כבר קשה לזהות אותה עם המגזר המקורי על פי רוב.

אם זו אשה מחסידות זו או אחרת שתתחיל ללכת כמו דת"ל (תוריד פאה/תחליף חצאית) או דת"ל שתתחיל ללכת כמו לא דתיה וכו' וכו'

רק חבדניקים מסוגלים להשאר חבדניקים שהולכים לא צנוע.(גברים ונשים)

את ממש צודקתמשיח עכשיו!

פשוט זה מאד זיעזע אותי. אני ובעלי עמדו שם די המומים....

לגבי נושא הצניעות לא יכול להתאפקיבצ
זה יפה שאת מלמדת זכות על הנשים כך צריך להיות, אבל יחד עם זאת צריך לדעת ולהכיר ולפעמים גם לומר את האמת.

מצב הצניעות בחב"ד מן הגרועים שיש ואני צדבר ביחס לשאר החסידויות, ליטאים ודת"ל לא רלוונטי ולא מעניינים אותי. וזה גופא שאת אומרת שיש התחזקות בענין זה, מוכיח מה שאני אומר, הרי מי צריך להתחזק? מי שיש לו חולשה בדבר מסויים ויש חסרון מאוד גדול אז לאחרונה ב"ה התחילו לעורר על זה. אם לא היתה בעיה בענין לא צריכים חיזוק (כמו שלא מתחזקים בשמירת שבת, כשרות, תפילין וכו')

ובכלל ענין של צניעות זה לא רק בלבושים אלא בכלל בהנהגה, ובחבד המצב גרוע. טלי קורה מבין עינייך ותראי מה שהולך בקהילות מרכזיות איך הבנות מתלבשות (לא צריך לפרט) נשים שיוצאות ללא גרבים ועם מטפחת לקניות, לקחת את הילדים שלהן לגן ועוד, וזה ממש אבל ממש לא מעט. לכי לקהילות חרדיות וצראי את הנשים מתלבשות לא מחפשות את הקצר ואת המודה כמו בחב"ד, אני יכול להוסיף עוד המון אבל אני חושב שהנקודה הובנה דיה.

אז לפני שטופחים על השכם ואומרים אנחנו הכי טובים כדאי לראות מה הסטנדרט ומה ההלכה אומרת. ואגב יצא ספר עב כרך עם כל ההוראות ומכתבים של הרבי בענין הצניעות אני מציע לך לרפרף עליו ותראי שנמצאים רחוק מאוד ממה שצריך.
זה אבסורד שמצב של אישה נאה וחסודה הפך ל אישה נעה וחשופה.. לצערינו.
לצערי- כל מילה ^^^^+mp8
את הורסת את האידיליה כאן אלעדאחרונה

בושי והיכלמי!

<צ>

זה לא נכון. גם שם מקפידים על כיסוי מלא לגמרי+mp8
איפה זה שם? אצל שאר החסידויות? אם כן את צודקתיבצ
זה מה שאמרתי. או שלא הבנתי נכון.
הבנת נכון. הגבתי למושיקו+mp8
תסתכל מכיוון אחר-ארמונות בחול
הרבה פעמים יותר נוח לשים מטפחת-שנייה לקפוץ לסופר, להקפיץ את הילד לרכבת או שפשוט חם בחוץ ולא באמת חשוב עכשיו מה יותר יפה.
ולמרות זאת הן ישימו פאה ולא מטפחת.

יש תקנון צניעות לפאה, לא כל פאה מותרת. וכן, עדין הנושא טעון שיפור.. אבל אפשר להסתכל על הדברים קצת אחרת.
לדעתי, בינתיים עזבי את נושא הפאהאתי ב

יש דברים מהותיים יותר. 

בדקי אם את מתחברת לדרך.  

(אפשר להסביר באריכות למה כדאי לחבוש פאה, ומדוע פאה צנועה מביאה ברכה לבית, אך נראה לי שהדיון על כן פאה /לא פאה מוקדם מדי. קודם בדקי אם חב"ד מתאימה לך. בד"כ ההתקרבות אינה מתחילה מחבישת פאה אלא מלימוד החסידות. וכן, אפשר להיות חב"דניקית גם בלי פאה ויקבלו זאת יפה מאוד. הקהילות החב"דיות רב גוניות מאוד מאוד). 

חייבים לקרא תניא לפני תפילה?רות22
או שאפשר כך סתם אפילו שאני בגינה עם הילדים?
ואם כן זה הזמן היחיד שיש לי לקריאה.
אפשר גם בגינהאתי ב

אנחנו אמהות, ב"ה. וזו - המשימה החשובה ביותר, לכל הדעות (נתאווה הקב"ה להיות לו יתברך דירה פה למטה - זה היסוד של חב"ד. והפיכת בית יהודי למקום שבו תשרה השכינה - זה התפקיד של האישה!) 

אפשר לקרוא תניא גם לפני השינה...

כל אחת בזמן שמסתדר לה (אנחנו תמיד מתמרנות בין רצוי למצוי - וזה בסדר גמור!) 

אם תרצי, אוכל לענות על שאלות באישי. 

חב"ד = חכמה, בינה ו-דעת.חכמת ישישים

האישה צריכה להיות מושכת לבעלה. "אישה נאה, דירה נאה וכלים נאים מרחיבים דעתו של אדם." כך אומרת המשנה. כלומר -- אם אישתו, ביתו והכלים שבו נראים טוב, זה משרה אווירה נעימה על האיש. לכן, צודקים אנשי חב"ד בענין זה. אז למה לא ללכת בגילוי ראש לגמרי? תשובה: כי זה נחשב ללא צנוע. מצד שני, אם האישה רוצה לחבוש מטפחת, ביחוד אם היא נראית טוב במטפחת, אז למה לא? אנשי חב"ד בוודאי לא יתנגדו לזה. זה לא נכון שמבחינתם זה או מטפחת או שאת לא בחב"ד.

דרך אגב, כבר ראינו מקרים שהאישה נראית הכי טוב כשהיא בפאה. יותר טוב מאשר אפילו בשער הטבעי שלה. אז שיהיה לכל לך ולכל עם ישראל חג שמח. התורה היא נגד סיגופים. היא בעד שהאיש ישמח בחגו וגם באישתו וכן גם שהיא תרגיש טוב שהיא נראית טוב ומוצאת חן בעיני בעלה.

לא כדאי למהר (ולא נכון לומר "הכול או כלום")אתי ב

כל אחד והקצב שלו. קשה להשתנות לגמרי בבת אחת.

גם אלו שכבר מגדירים עצמם כחב"דניקים (אני, למשל) יודעים שיש להם עוד הרבה מאוד עבודה...

אימי, למשל, חבשה פאה לראשה רק כשלמדתי בתיכון (והתחילה את ההתקרבות שלה לחב"ד כשלמדתי בכיתות הראשונות של היסודי). 

תשובה מעולה! תודהמושיקו
גם אמא שלי בדיוק ככה! אולי את אחותי?משיח עכשיו!

חחח תעדכנו אם זה נכון חיה רוז
אמנם כל ישראל אחים, אך אחות ביולוגית - בוודאות לאאתי ב

איני רוצה להיחשף, ולכן לא אוכל להסביר מדוע... צוחק 

ובנוגע לפאה - כנראה הרבה נשים עוברות מסלול דומה... 

נראה לי שהרבי התכוון לפאה שאינה משיער טבעי לא?אורין
ודאי שהרבי התכוון לפאה צנועהחיה רוז

אבל אין מקור לכך שמדובר דווקא בשיער לא טבעי.

מבחינה הלכתית, הבעיה היא בשיער מחובר ולא בשיער טבעי שכבר תלוש.

"מחובר" "תלוש"...... סכך או פיאה?.......^נפש חיה.
לא כי מותר שיער טיבעיאחווש770
בקשר לפיאות יש כמה נקודות שחייבים להביןhaim770

ב"ה

1. התורה אסרה לאישה ללכת עם שער פרוע ללא כיסוי.
  2. מצד ההלכה היבשה, אישה יכולה לשים סיר על הראש ולצאת לרשות הרבים.
  3. אבל התורה בשום מקום לא ציוות על האישה לכער את עצמה.
  4. הרבי ציווה על הפאה כי גם במקרים קיצוניים האישה לא תתבייש בה ולא תסירנה לו לרגע גם מפני כבוד המלכות.
  5. מתפחת זה הדוגמה שנתן הרבי שיכול להיות במצב קיצוני אישה תגלה מעט את שיערה וזה אסור.
  6. לגבי אורך צבע וצניעות הפאה, זה עינין אחר לגמרי, כמו שאין מנהג ישראל ללכת אם שמלה אדומה גם כאן האישה מטעמי צניעות צריכה לבחור פאה מתאימה, ושוב אין שום ציווי לכער את עצמה. היא צריכה לבחור פאה נאה שתתאים לצרכי הצניעות ועל כל אחת לברר באופן אישי אצל רב, משפיעה וכו'.
  7. לגבי הדוגמאות שניתנו לגבי נשים שבהוראת הרבי הלכו אם מטפחת, יש רק אחת, הרבנית בלוי, לעומת עשרות אם לא מאות שהרבי דרש מהם פאה. כך שלנפנף בכך זה קצת לעגל פינות ולעוות את רצונו הקדוש.
  8. כפי שיש המון חסידי חב"ד שלא אוכלים שחיטת ליובאוויטש יכול להיות חב"דניקית אם מטפחת זה שיקול שלה, אבל זה איננו רצון הרבי.
^^^^^^ מסכימה עם הכל חוץ מהדוגמא בסעיף 8חיה רוז

תן דוגמא של חתת, של מהגי חבד בסיסיים אחרים...

זה בפרוש לא מוסכם על כולם.

רב חבדי פסק לי במפורש אפילו להעדיף משהו אחר.

^^^+mp8
??? מה זאת אומרת?משיח עכשיו!

את יכולה לפרט (מה, אני סתם משלמת מחיר מופקע על עוף בהכשר אנ"ש?)???

לא. את לא משלמת סתם.חיה רוז

אבל בעבר היה בזה עניין הלכתי. כי היה הבדל בסכיני השחיטה. היום ברוב שחיטות המהדרין מקפידים על ההידור שאז לא היה נחלת הכלל. בטח שמקפידים כך אצל הרב לנדא וה'עדה'.

היום זה כבר עניין אחר. לא אומרת שלא חשוב. ראינו תמיד שחסידים הקפידו על מהותו של השוחט מעבר לסכין.

אבל זו לא הוראה שהרבי דיבר עליה כמו על פאה.

ובהקשר מסוים רב הורה לי אחרת.

מומלץ שכל אחד ילך לפי הרב שלו..כאילו מוציא לשון

או.קיי תודה על הפירוטמשיח עכשיו!

מה הקשר לסכיני שחיטה? זה לא הענין בשחיטת ליובאוויטיבצ
לא שאני לא מסכים לעצם בדבר אבל קודם צריכים לדעת מה זה ואחכ להבין אם מסכימים על זה או לא.

בכל מקרה אני שמח שמתחיל דיון חדש על נושא שלא קשור כלל לנושא הנידון כאן... מה הנושא הבא?

וזה אירוני לומר מה את חושבת בצורה נחרצת ובסוף לומר שכל אחד יילך לפי הרב שלו.
אוה כמה תלונות בהודעה אחת ...מקור בפניםחיה רוז
עבר עריכה על ידי חיה רוז בתאריך י"ח בתשרי תשע"ה 18:50

שו"ת רבינו הזקן, סימן ז'

וניתן לעיין גם בקונטרס שחיטת ליובאוויטש של הרב ביסריצקי בעמודים המוקדשים לנושא השחיטה. בשימת לב ששאר הנושאים בקונטרס הם נושאים שתלויים ביראת השמיים של השוחט ולא בהבדל בפסיקה ההלכתית בין רבנים.

ניתן למצוא את הקונטרס בגירסת PDF באינטרנט.

ואכן, אמרתי נחרצות שלא כולם סוברים אותו דבר בעניין.

יפה שאת מצטטת מקורות שהם מוכרים ונפוצים מאודיבצ
עבר עריכה על ידי יבצ בתאריך י"ט בתשרי תשע"ה 09:59
רק חבל שלא טורחים להסתכל וללמוד מבפנים לפני שסתם מדקלמים, עדיף כבר לעשות העתק הדבק. בכל אופן, אני בטוח שלא עיינת במקורות אלו בפנים (אחרת לא היית מצטטת אותן) ואני עוד יותר תמה שלא חשבת שאני מכיר את המקורות האלו. (קראתי ועברתי על הקונטרס של הרב ביסטריצקי עוד לפני שיצא לאור ואף הערתי מס' דברים אז אני מכיר את הנאמר) לגופו של ענין, להסביר קצת את הענין על מנת שלפחות לחברה החבדניקים יהיה מושג.
סכינים מלוטשים- שאלת את עצמך מה זה בכלל סכין מלוטש? ולמה הוא עדיף מסכין שאינו מלוטש? למה בכלל אדמוהז היה צריך לתקן כזו תקנה? ומה היה המצב לפני שתיקן? (אני יודע את התשובות אז אין צורך לתת לי מקורות).
בכל אופן, זה לא ענין של שחיטת ליובאוויטש זה ענין של כשרות נטו שבענין זה באופן ספציפי קשור עם בדיקת הסכין, זה ויכוח שהיה בין המתנגדים לחסידים עד כדי חרמות ופיקוח נפש ממש, זה היה בנפשו של אדמוהז ולא בגלל שחיטת ליובאוויטש אלא ענין הלכתי נטו בנוגע לכשרןת הסכין, וחמור להגיד שכל אותם אנשים גדולים וצדיקים לפני כן עשו משהו לא בסדר. מאותו זמן כולם כבר עברו לסכינים מלוטשים (כולל גם שוחטים של הבדצ בית יוסף, מחפוד, רבנות וכו' כי פשוט זה יותר קל ויותר כשר) אין לזה שום קשר לשליטת ליובאוויטש ( בפרט שפעם לא היה קיים המושג הזה) ולכן לסימן ז (שלא טרחת לקרוא מבפנים אלא ציטטת על מנת להפגין ידע, אין שום קשר לשחיטת ליובאוויטש, ואדרבה אם (בדגש על אם) תקראי את הסימן תראי שאדמוהז נזהר מאוד בענין זה על מנת לא לפסול שחיטות אחרות.
לגבי המושג עצמו כיון שאמרנו שבשחיטה עצמה אין הבדל בין חבד לשאר אלא רק ביחס ליר"ש נטו, ועל זה אמר גם הרבי רייץ וגם הרבי עצמו ששוחט חבדי צריך לגדל זקן, לטבול במקווה ו ללמוד חסידות וזה הופך את השחיטה למהודרת יותר, וזה יבוא לידי ביטוי בשאלה אפילו קלה שתהיה חסיד חבד יחמיר על עצמן בגלל היר"ש משאכ שאר השוחטים שיבואו להקל, ולכן ישנם המקפידים על כזאת שחיטה, ללא שום קשר ושייכות לסכינים מלוטשים שקשורה לטכניקה של כשרות ולא ענין של חסידות.
אני לא נכנס למה היום אין בעיה לאכול גם כשרויות אחרות אם ירצו יפתחו דיון חדש.
ורק כדי להמחיש לך יותר אספר לך שהרבי היה בברלין (לא יודע באיזה רחוב בדיוק) הרבי אכל בשר משחיטה של יהודים נטולי זקן!!! ובקושי שומרי מצוות. והרבי הסביר את הענין במכתב. ( אני אפרט אם יתבקש).
לסיכום, כדי שלא תהיה יניקה לחיצונים ואנשים שקוראים פה בפורום לא יבינו ההיפך ממה שבאמת צריך, אני ממליץ לפני שמצטטים מקורות שמצאו בגוגל או שמעו בעבר ליקוטי ענינים, מכל מיני סיבות. לפחות שתהיה ידיעה בתוכן עצמו.
הדיון על שחיטת לובאויטש הוא דיון שלא נגמרמושיקו

נקודת הענין שהשחיטה צריכה להיות על ידי שוחטים יר"ש שלומדים חסידות וטובלים במקווה ובאופן הכי מהודר.

איזה שחיטה עונה לזה בדיוק, זה כבר דיון שלם.

יש טוענים שרק לנדא או לנדא לובאויטש, יש כאלו שרק על עוף כפר חב"ד או על עוף אנ"ש או ירוסלבסקי וכו' וכו'

עדה חרדית זה כמו שחיטת סאטמר וד"ל

ולגבי זקן יש קהילות של 'יקים' שאצלם נוגעים בזקן בגלל סיבה זו או אחרת אבל לא בגלל חוסר ביר" ואדרבה.

בקיצור אין למה להכנס לדיון כי זה נוגע לכל אחד באופן פרטי בהתאם לדעת רבו ומשפיעו

לא הבנתי מה הוספת בהודעה זו,יבצ
אתה מדבר על מושג של שחיטת ליובאוויטש שכפי שאמרתי לא מתכוין להיכנס אליו, ואני סהכ השבתי למקורות שהובאו שהוצאו מהקשרם. כל אחד מדבר על משהו אחר.

ואגב עד שנת תשמד (משפט הספרים) כל קהילת קראון הייטס כולל הרבי אכלו בשר סאטמר למרות שנאתם לחב"ד. לא היה לא רובאשקין ולא אליאוט.
איזה יופי. הסברת את מה שאמרתי בצורה מפורטת יותר.חיה רוז
ונעימה ביותר

אכן כמו שכתבת אתה וגם אני למעלה, בעבר חסידים הקפידו יותר מבחינה הלכתית על הסכין. והיום זה עניין של יראת שמיים בלבד.

תודה על הפירוט.
חג שמח.
זה לא מה שאמרת, עכ"פ לא התכוונת לומריבצ
מי שיש לו הבנת הנקרא בסיסית רואה את ההבדלים, אבל לא אקח לך את הקרדיט אם את מרגישה טוב. העיקר שהעניין ייאמר במדויק ובצורה ברורה.
הרבי פעם אמר שלא משנה שלא יגידו שזה הוא אמר/עשה העיקר שיגידו את הענין. (ואני לא משווה את עצמי לרבי)
זה בסדר את יכולה להיות רגועהיבצ
90% מאלה שאוכלים שחיטת ליובאוויטש לא יודעים מה זה, אבל ככה כולם עושים אז מוכנים לשלם על זה עוד כסף..
מצד אחד האויב הכי גדול של טוב הוא טוב מאודאלעד
דהיינו אם פרט מסויים ימנע ממך להגשים את יעודך והאמונה שלך ונטיית ליבך כי תשכנעי את עצמך שאם ללכת על חב"ד זה רק אם זה על כל הקופה אז ממש חבל.

מצד שני יסוד החסידות הוא ההתבטלות והאמונה שהרבי יודע מה הוא עושה והוראותיו הן הכי נכונות עבור חסידיו, ובמובן מסויים "לזרוק את השכל", אז קצת מרגיש לי לא נכון להאמין לו בדברים אליהם ליבך נוטה ולא לקבל את דבריו בנושאים כלפיהם יש לך התנגדות פנימית.
זה כמו המספר של החבדינקיםחיובי
זה כמו שלא יודעים כמה חסידי חבד יש בעולם, כי יש רמות שונות של מקורבים, והשאלה איך מגדירים אותם.. בקיצור כל פעולה, הנהגה, לימוד חסידות וכדומה מבורכת, ואת ההגדרות אפשר להשאיר לאחרים
בוא/י נגיד שאם הייתי חבדניקאלעד

הייתי מקבל את הוראות הרבי ללא סייג,

בלי חיפופים ובלי תירוצים.

רבי זה רבי.

אל תדון את האדם עד שתגיע למקומויהודי!!

זה קל לדבר, אבל קשה לעשות.

תגיד שהיית משתדל...

צודק. אבל זה הראשאלעד
וזו בדיוק הסיבה שאינני חב"דניק..
יש חב"דניק ויש חסיד של הרבי...מושיקו

שני דברים שונים

???יהודי!!

מה ההבדל?

יש חבדניק שלא חסיד של הרבי?

יש חסיד של הרבי שלא חבדניק?

אשמח שתאיר את עיני

יש מי שבטל לרבי ועושה את רצונומושיקו

לאו דווקא חייב להיות לבוש אלא לעשות מה שהרבי רוצה.

ויש חסיד שחבד שהולך לפי מנהגי חב"ד מקדמת דנא אבל לא בטל ומסור לרבי בכל מאודו

זה ממש מעניין מה שאתה כותבאלעד

אשמח אם תרחיב

לא חושבת שזה לא שונה מכל שאר המגזריםחיה רוז

יש אנשים שקוראים לעצמם דתיים ממגזר מסוים ושומרים את הבסיס כמצוות אנשים מלומדה.

ויש מי שאכפת לו באמת מהעניין / מהשיטה / מהאידאולגיה / מהרב. שזה נוגע בנשמתו והוא מוכן להתמסר עד הפרט האחרון.

מכירים מגזר שזה לא ככה? שכולם אכפתיים פועלים ונוהגים בדיוק באותה רמה?

חשבתי שאצל חסידים של אדמו"ר זה שונהאלעד

התבדיתי, אולי

אולי יש הבדל ברמה שלחיה רוז

האכפתיות או האי אכפתיות.

קשה לי לומר שיש חסיד שבכלל לא אכפת לו.

אבל בסה"כ בני אדם זה בני אדם.

אני אנסה לעשות לך סדר בבלאגן שנעשה כאןיבצ
חבדניק זה מילה כללית מידי, בגדול זה כל אדם שנוהג במנהגי חב"ד הידועים אומר חתת ומרגיש עצמו שייך לעניינים ןלהוראות של הרבי מעתה ואילך יקרא חבדני"ק. כמעט כל אחד שעושה מה שאמרתי למעלה יפול לתוך ההגדרה הזאת.
חסיד- זוהי הגדרה מצומצמת יותר וזה לא כל אחד יכול להיות (גם לא אלו שמגיבים/ות פה) זוהי משמעות עמוקה יותר, אלו שפועלים מתוך מסירות נפש לרבי אלה שאצלם יש התגברות הצורה על החומר, ועוד כהנה. צריך לעבוד קשה מאוד כדי ליפול לתוך הגדרה זו.

מכאן אדם ללא זקן יכול להיות גם חסיד (כמו זלמן שז"ר שפעל רבות בשביל הרבי מתוך מסירות נפש). זה בגדול.
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך