תקשיבו זה ממש חשובTal.

אני יודעת שכבר פתחו שירשור בסוג הזה אבל לא הרגשתי שזה קשור שאני יכתוב את זה שם.... אז ככה

אני נוסעת כל יום בהסעות מהבית לבית ספר והפוך והזמן נסיעה זה שעה וחצי שעתיים... יש לי חברה שהיא נוסעת איתי וכבר הרבה זמן שאנחנו עולים על נהג מסוים היא משתתקת.. ובוהה בו במבט מוזר אחרי הרבה נסיעות ככה החלטתי לשאול אותה מה קרה.. והיא סיפרה לי שהיא פשוט  מאוהבת בנהג הזה.. בהתחלה שהיא סיפרה לי את זה חשבתי שזה בקטנה כזה. . אבל הבנתי שאני טועה בגדול היא פשוט אוהבת אותו... עכשיו שלא תבינו הוא באמת נהג נחמד וזה אבל  לאהוב?? בחיים לא.. אבל זאת היתה ההרגשה שלה אחרי כמה ימים היא באה אליי ואמרה לי שהיא כבר לא יכולה אם זה שהיא חושבת עליו כל הזמן ושאני ייעץ לה מה לעשות אמרתי לה להתעסק בדברים אחרים שזה ישיח את הדעת שלה מיזה אבל היא אמרה שזה לא עוזר ...היא אומרת שזה הגיע למצב שהיא מתפללת שהוא יסיע אותה..!! בבקשה עזרה משמעותית!! |מתחנן|

שתחשוב.לב אדום.
האם זה הגיוני שהיא תחייה איתו?
(מבחינת גיל, סגנון חיים וכו')

אם בשכל היא מבינה שזה לא מתאים, הרגש יתמתן.
היא יודעת הוא גם נשוי...Tal.

אז היא רוצה להתחתן עם נשוי?לב אדום.
לא.
מצויין, שתוריד את זה מהראש עכשיו.

מצטערת לבשר אבל זה לא כזה פשוט..זורמת עם החיים

הייתי ממש מאוהבת במורה שלי שהוא נשוי עם שתי ילדים ואנחנו יודעות כמה הוא אוהב את אשתו ואיזה קשר יש ביניהם, זה שידעתי שלא יהיה לזה שום סיכוי לא עזר לי בחיים כי האהבה עדיין נשארה שם...זאת עבודה עצמית ארוכה מאוד אבל הידיעה שאין סיכוי לא תמיד עוזרת.

את צודקת....Tal.

אבל היא צריכה עזרה Tal.

דברי איתה על הבעיתיות שבדבר והפני אותה.לב אדום.

הפני אותה לגורם מוסמך, גם מורה.

טיפוליסכה סובול

אם היא מחפשת אהבה בגיל כזה אז היא במוקה.. מנסיון!
שתלך לטיפול

לא נראלי ...כי היא נראת ממש בסדר אין לה ולא רואיםTal.

שום בעיות היא אפילו די מקובלת

לא טיפול ולא בטיח..ליאן =)

זה קורה הרבה אצל ילדות שלא מסתובבות עם בנים. היה לי גם קטע כזה.. ועוד עם דמות מצויירת XD  (פסיכי אני יודעת)

ואם היא מסתובבת עם בנים וזה.. אז כנראה שזה סתם הידלקות, וזה עובר, אני אומרת שתנסה ליצור קשרים עם הבנים מהשבט .

לא פותרים בעיה על-ידי בעיה אחרת.לך דומיה תהילה
ומה לעזאזל הבעיה להסתובב עם בנים?ליאן =)
בקיצור נמרץ:לך דומיה תהילה
הבעיה להסתובב עם בנים (או עם בנות) היא שזה הרבה יותר מסתם "להסתובב". יש צחוקים, קלות ראש ולא פעם מתפתחים מזה קשרים מיותרים שאח"כ מתפרקים בכאב גדול. וגם אם (באופן נדיר) הם לא מתפרקים הם מביאים לנסיונות קשים.

במיוחד בגיל צעיר, גם בנים וגם בנות מוכנים להתנהג בצורה מוגזמת ושטותית רק כדי לעשות רושם על בחור/ ה. פשוט דמיונות. והדמיון דוחק את השכל שצועק בקולי קולות שזה מיותר וחבל.

נכון, רובנו חיים בחברה מעורבת. לפעמים לא נזהרים, לפעמים נכשלים וכו'. אבל זה דבר שצריך להתגבר עליו, לא להכשיר אותו! מכאן ועד להמליץ למישהי להסתובב עם בנים לכתחילה הדרך ארוכה.

איזו יתרון יש לה להסתובב עם בנים ולא עם החברות שלה?
היא מחפשת חתן? לא.
זה לצורך מסוים? לא.

ההבדל הוא שזה מלהיב. ההתלהבות הזאת מהמין השני היא א', מדרון חלקלק. ב', שוחקת את הרגש ואת היחס הראוי בין גברים לנשים. ע"פ רוב, בנים ובנות שמסתובבים יחד גדלים להיות גברים ונשים שמסתובבים יחד. ושם זה כבר נהיה יותר קשה.

לכן בשולחן ערוך כתוב שיש להתרחק מנשים "מאוד מאוד". דווקא כי נורא קל להיכשל ולהתבלבל, צריך להתרחק עוד יותר. ובימינו הצניעות דורשת אפילו עוד יותר חיזוק.

אני יודע שבגילכם זה לא ניכר ובסך הכל זה די נחמד. אבל הנזק הוא מצטבר וחבל. חבל לשחק את המשחק הזה.

רק לטובתכם ומאהבתי אתכם.
טוב...ליאן =)

אבל גם ניתוק לגמריי מבנים יכול לעשות בעיות כשגדלים.

גם בכללי יכול לגרום לבנות להרגיש לסביות, אבל זה כבר נושא אחר.

הקטע של להרשים בנות- לא נכון, כשאני מסתובבת עם ידידים שלי, הם אף פעם אל מנסים להרשים אותי, פשוט כי הם רגילים להסתובב איתי או עם בנות אחרות, אין להם קטע להרשים.

ולגבי השאלה של הצורך מסוים- כן, הילדה נדלקה על גבר מבוגר עדיף שתידלק עם נער בגילה.

ומה שאמרת על הקשרים שמתפרקים כואב... לא נכון.

הורים שלי היו חברים בגיל ממש צעיר (13 הניראלי) עכשיו נשואים 30 שנה.

דוד שלי כנ''ל.

ודווקא אחותי שבכלל לא הייתה עם בנים בגיל הזה עכשיו לא מצליחה למצוא חתן.

את מסיקה מסקנות מ3 מקרים שאת מכירה?יהודי!!
עבר עריכה על ידי יהודי!! בתאריך י"ז בתשרי תשע"ה 22:29

סטטיסטיקה נקבעת ע"י מספרים הרבה יותר גדולים.

>>>לך דומיה תהילה
ניתוק מבנים גורם בעיות?
לא נכון. וגם אם כן, הרבה פחות מערבוביה שלא לצורך.
ומה שהבאת על בנות שמאבדות רגש לבנים - זו שטות גמורה. מי אמר לך דבר כזה?

גם אם הם לא מנסים לעשות עלייך רושם (אם את אומרת), עדיין מניתי עוד חסרונות.
כשאת אומרת שהם רגילים להסתובב עם בנות, זה נראה לך דבר טוב? זה בדיוק מה שאמרתי. מאבדים את היחס הנכון והרגש מתחלף באדישות. את האדישות הזאת גוררים לחיי המשפחה.

עדיף שתידלק על נער בגילה? זה בדיוק מה שאמרתי שלא פותרים בעיה על-ידי בעיה אחרת. מהרבה בחינות זה אפילו יותר מסובך.

דווקא מה שאת אומרת לא נכון.
על כל זוג מתחתן יש עוד עשרה שמתפרקים. ההורים שלך הם משהו מיוחד. אני מציע שתשאלי אותם האם הם ממליצים לבת שלהם לצאת עם מישהו בגיל 13 כדי שהיא תתחתן איתו עוד שבע, שמונה, תשע שנים.

וזה שאחותך עדיין לא נשואה, זה לא אומר כלום. יש גם בנות שהסתובבו עם בנים שלא נשואות. זה מורכב ולכן לא נעסוק בזה פה...

בכלל, עכשיו את נפגשת עם בנים בשביל להתחתן? או כי זה יותר נחמד? כי אם המטרה היא לא חתונה, אל תביאי נימוקים בקשר כאלה כי זה לא רלוונטי.

עד עכשיו לא הבאתי מקורות הלכתיים (למעט אחד), אבל שימי לב שבפוסקים אין מי שמתיר קרבה מיותרת כזאת. הפוך. בשורה התחתונה, זה אסור.

לכן גם אם את מסתובבת עם בנים, אל תטעי לחשוב שאין בזה בכלל בעיה.
^^^לב אדום.אחרונה
ממש לא מחייב.לך דומיה תהילה
במחילה, אבחנות פסיכולוגיות לא עושים דרך האינטרנט.
נראה לך?ריעות

בגיל כזה הכי טבעי שבת שרואה בן אחר, והוא יכול להיות אפילו גדול ממנה, תתאהב בו.

לא נראלי גם שהוא אוהב אותה הוא נהג אחרי הכל...Tal.

לא מחייב שהוא יתאהב בה...ריעות
עבר עריכה על ידי ריעות בתאריך י"ד בתשרי תשע"ה 17:43

הוא נשוי, הוא מבוגר.

לבני נוער יש הורמונים ויש רגשות שמתפתחים עכשיו.

הפסיכולוגית שלי הסבירהלי זה שכל אחד מוצאלאן לנתב את הרגש שלו. יש כאלה שיתאהבו או יידלקו על מישהו, יש כאלה שירוצו לקרוא ספרים או לראות סרטים או לשמוע שירים בנושא, ויש כאלה שידברו על זה כל הזמן.

השאלה היא מה אנחנו, כאנשים דתיים, עושים כדי להעביר את זה בצורה טובה.

הדרך שלי היא לכתוב על זה שירים. כל אחד יכול למצוא את הדרך שלו, וככה להתמודד עם זה...

להגיד לה לכתוב על זה שיר?! אבל היא מתביישת בזה..Tal.

לאו דווקא לכתוב על זה שיר.ריעות

שתמצא דרך לנתב את הרגשות שלה בצורה נקיה וטובה. הרי זה לא שהיא אוהבת אותו באמת, היא מאוהבת בו כי הוא גבר וכי היא נערה מתבגרת. אחרי שהיא תפרוק את הרגש, ההתאהבות שלה בו תחלוף.

היא צריכה למצוא את הדרך שלה לפרוק את הרגשות האלו. וזה לא יהיה קל, בכלל לא.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך