על ידי שהיא קונה תפילין ליהודי שמחוייב ואין לו יש לה גם זכות בזה.
(מבוסס על פי שיחת הרבי מעשי"ת תשכ"ח)
על ידי שהיא קונה תפילין ליהודי שמחוייב ואין לו יש לה גם זכות בזה.
(מבוסס על פי שיחת הרבי מעשי"ת תשכ"ח)
בדיוק כשם שאשכנזיות נוטלות לולב בברכה
מנסיון,
השמים לא יפלו.
שהן מניחות על הרגל
)ולא צריך קרחת או כמעט קרחת כדי שלא יהיה חציצה.
תמורת אגו לעשות דבר שלא מחיבים בו..
וזה לא סותר.
לא ראיתי שיצאת נגד בנות שנוטלות לולב.
בין לקנות מוצר ב100 ש"ח +- ולזכות במצווה.
מול לקנות דבר בשווי כמה אלפי שקלים, בשעה שמישהו שמחוייב בו אין לו את זה.
אשה שבאמת צדיקה דואגת להם לפניה
כאשר כל שקל שפנוי לך יופנה לרכישות תפילין ליהודים, נדבר.
אם אשה מעוניינת לרכוש תפילין משלה, או לקנות ספרי קודש או לולב וכד', אף אחד לא יצא כנגדה בטענה שאת הכסף הזה היא יכלה להשקיע באנשים שמצווים ועושים, בדיוק כשם שאף אחד לא יגיד לה לחסוך ולא ליסוע לנופש למשל כי יש עוד אנשים שזקוקים לסכום הזה בכדי לרכוש תפילין
היא יכולה לקנות למישהו וגם להניח בעצמה,למה זה סותר?
חוץ מהתשובה הקבועה ב'מבצעים' שנשים מניחות על הרגל
פעם עבדנו על מישהו בישיבה שיש לנו"תפילין של רגל"די"מאבל מה תעשה אם אשה תבקש להניח על הרגל?
מניסיון זה לא קורה.
בטוח זה קרה לפחות פעם אחחת מכל מליוני המבצעים שעושים,לא?
הרי יש כל מיני "להכעיס"
ותרוצים לא חסר.
ואדרבה, אתה מוזמן לצאת מידי פעם ולראות את זה בליוו

אלעדחסידות אין פירושה עדריות
חיה רוזמהענין למה אשה מגיל 3 צריכה להדליק נרות שבת ועד כל מצוה ומצווה, כולל המצוות שהרבי אמר י ענין לזכות אנשים נשים וטף - גם אלו שלא מחויבם.
שמוכח שרבקה אמנו הדליקה נרות מגיל 3
על זה דיברתי..

אני מדליק נר בברכה
זו ההלכה וחייל בטח ובטח שצריך להדליק בבסיס (אא"כ יודע שיכבו את זה אח"כ)
ב"ה
מי שמביא תשובה והוכחה לדבריו:
שע"י מתירנות (הנחת תפילין לנשים) מגיעים לזלזול בספר תורה שלא לדבר כלל האם מותר או אסור (דיני טהרה).
או מי שאינו מוכן לקבל שום תשובה ושום הוכחה כמו בנושא הסוכה, מתווכח, לא ע"מ להבין אלה לשם הויכוח נטו.
אתה ממונע על ידי שינאה עיוורת, לכן אינך יכול לקבל שום הסבר, יש לך תיאוריה שגדולי ישראל, הם בני אדם כערכנו הדל, לכן כפי שאתה טועה גם משה רבינו, הרבי מליובאוויטש והרב מרדכי אליהו יכולים לטעות, והקב"ה הקדים טרופה למכה שכמותך "ותעשו ככל אשר יראוך" גם יגידו על שמאל שהוא ימין (רש"י, טעות גסא ואולי מכוונת !).
חביבי תפטור את בעיות האגו המנופח שלך לאחר מכן תבוא, תשאל ותקבל תשובות.
אבל אינני בא אליך בטענות, פני הדור כפני הכלב וחוצפה ישגה, מרוב חוצפתך, יאמר לזכותך, אתה מקרב את מלך המשיח (מהרה יגלה, לשון הרמב"ם בהלכות פרה אדומה) !
גם אם הגישה שלו לא נכונה בעינך וגם בעיני, הוא לא מגיע להתנגח - כמו אחרים שהיו כאן בעבר.
הוא לא מונע משנאה והוא מעריך את הרבנים האלו לא פחות ממך...
אם המתנחגים שהיו כאן בעבר היו לומדים אתהנושא כמוהו המצב היה הרבה יותר טוב
ב"ה
אותה שאלה על סוכה
אתה מקבל תשובה ברורה בהסמכת של השיחה של הרבי.
ואופס! זה טעות של הרבי.
ואני אומר זה האגו שלך !!!
אתה מחשיב את גדולי ישראל בדיוק כמו החברותה שלך בישיבה או בלימוד.
זכותך לא לקבל את הטיעונים אבל אין בזכותך להגיד שהם טעות, במקרא הטוב אתה יכול להגיד לא הבנתי את ההסבר ובמקרא הרע להגיד לא מקובל עלי, ושוב אגו, אני יותר חכם מהרבי, או מחסידיו שמפרשים כך את דברי הרבי.
יש אקסיום ( מונח שאינו ניתן לערור שממנו מתחיל ומסתיים כל דיון) בחב"ד: "הרבי מעל הכל".
הרבי התנהג כך, כך נוהגים.
הרבי אמר כך, כך מיסמים.
אל תנסה להבין, זה מחלה, בחב"ד חולים על הרבי.
ולהבדיל הקב"ה מתחשב בשיגעון הזה של בני אדם, בפרשת כי תצא בנושא אישה יפת תואר, למרות שיש איסור להתחתן אם גויה, האהבה מעל הכל, אז קודם תוכיח שזה אהבה אמיתית, תכער אותה עד המקסימום ואח"כ אם באמת רצונך בכך תתחתן איתה.
ולמרות כל הכיעורים, שאתה וחבריך, מנסים לכער את חב"ד ולהראות כמה וכמה "טעויות", "שגיעות" הונהגו על ידי הרבי כנגד כל המוסכמות בעם ישראל, אנחנו באמת אוהבים את הרבי ורוצים להתחתן איתו מאהבה אמיתית ופנימית.
זה אנחנו, זה האמת שלנו, זה השיגעון שלנו, תרצא תקבל, לא תרצא אין תשובות וגם לא יהיה, כי אין שאלה בכלל, על אהבה לא שואלים שאלות, עאכו"כ אהבה בתענוגים (לא מכיר חסיד חב"ד שמצטער שהוא חב"דניק) !
ב"ה
מאז בריאת העולם שהקב"ה כתב בתורתו הקדושה "ורוח אלוקים מרחפת על פני הארץ" (רש"י זהו רוחו של משיח), אנו במלחמה תמידית:
הקרב הראשון היה בין אדם וחוה והנחש הקדמוני, בסה"כ היה צריך לעמוד בפיתוי כשלוש שעות בלבד ! נכשלנו, ולא רק אדם הראשון שהיה נשמה כללית שכלל את כל נשמות ישראל.
לאחר מכן היו עוד הרבה קרבות והקב"ה תמיד איתנו, עמו אנכי בצרה.
לפני כמאתיים שנה הקב"ה שלח לנו את תורת החסידות דרך הבעש"ט.
גם אז הקרב לא היה קל, אפילו תלמיד מובהק של הבעש"ט והמגיד הקפיד על כך שכתבי חסידות מתעופפים ברחוב ולולא המשל המפורסם שנתן בעל התניא על האבן בכתר הלך שיכולה להציל את בן המלך כל ראיון החסידות והבעש"ט היה נגוז.
הבעל התניא ישב בכלא 53 ימים כנגד גן פרקים שבספר התניא.
גם בדורנו זה זכינו לגילוי אין סופי, הרבי !
ואז הגיע ג' תמוז. בוא לא נהיה טיפשים, אנו למודי ניסיון במלחמה הזו נגד היצר:
כל פעם שרואים אור בסוף המנהרה, משהוא מתפקשש, אבל אנו חכמים, יודעים שכל כוונת הבורא הוא לנסותנו. ובעז"ה נעמוד בניסיון ונצא לגאלה תיקף ומיד ממש אם הרבי בראשנו.
כפרט אני מסכים אתך, לא כל חסיד חב"ד הוא ורוד, כמו בכל קהילה ובכל האנושות, יש יותר טובים ופחות, אבל ככלל, אם כל השיגעונות שלהם, אין על חב"ד.
תסתכל על האירועים האחרונים בנפל, בחור צעיר בשנות השלושים שלו, תפקד על החילוץ תוך סיכון עצמי כאילו הוא בוגר יחידה קרבית בדרגת רמטכ"ל לפחות, ללא אמצעים, ללא תקציב, זה השלוחים, זה הרבי. אז הוא לא יושן בסוכה, ביג דיל !
כפי שאומרים בתפילה כל יום: "לעולם יהיה אדם" ואח"כ "ירא שמים".
הקב"ה נותן לנו דרך הרבי להגיע לדרגת אדם, הדומה לעליון אבל התנאי ההכרחי הוא לזכור שאדם גם מלשון אדמה, שהכל דורכים עליה, מידת הענוה והביטול.
מוזמן להצטרף, גש לבית חב"ד הקרוב אילך, תטעם מלימוד החסידות בעיון ותוכח שהדרך היא הדרך הנכונה, דרך ארוכה וקצרה, ארוכה כי היא דורשת המון הקרבה (גם הקרבה שכלית, לא הכל מבינים) וקצרה כי היא תביא לגאולה באופן הכי מהיר, בעז"ה.
נכון שלא תמיד נמצאים שם.
גם אני מלא בעיברות ומלא מצוות אני לא מקיים כמו שצריך,אבל אני לא מצדיק את ז\ה.
ושלא יובן לא נכון.
אני חושב שחבדניקים (כמו כל היהודים שמנסים לשמור תורה ומצוות) הם אחלה אנשים אבל זה לא סותר את שיש לי ביקורת.
יש מספר מצוות שיש אשה היא צריכה לעשות אותם אא"כ אינה יכולה, הפרשת חלה הדלקת נרות ועוד כמה שאני לא זוכר
ואם לא מביאים לו.
אני חוזר ואומר, אתה מדבר הרבה
רק לשח למבצע תפילין ביום שישי ברחבי הארץ ותראה דברים חדשים
בכל בסיס יש את כל מה שצריך כולל נרות..
זה כבר פאטתי.
אנשים חכמים עד שמגיעים לשטח
להנחת תפילין וחלוקת נרות וכל זה,
וחילקתי לגברים בודדים רבים נרות שבת, ב"ה.
לתפילין, אגב, לא היתה דרישה מצד בנות
וגם לייד קניון
ושנה אחת במדרחוב
ולא 'רואה' אותו תיאורטית..
זאת הנקודה - כל מקום וענינו, העיקר לרדת לשטח
נשים ולא עם גברים. צבא זה מקום יותר גברי עדיין. לא חושבת שהייתי הולכת לשם לבד.
אולי כזוג נשוי. שהוא מתעסק עם הבנים והיא עם הבנות.
בכל אופן, אם מישהו ניגש ומבקש או שואל בטח שנותנים ומסבירים שאם אין אישה בבית שמדליקה אז הגבר צריך.

ב"ה
נתחיל אם אלעד:
כסופר הייתה צריך לדעת כמה דברים בסיסיים:
הבעיה העיקרית היא שמה שדרוש מסופר למבחן זה הסעיפים ל"ב ול"ו ועוד שני סעיפים י, וי"א בקסת הסופר על קדושת השמות או מקבילם בספר "קול יעקב" לספרדים.
בסימן ל"ח סעיף א' השו"ע כותב במפורש שנשים ועוד כל מיני קטגוריות פסולים בכתיבתם ובכל הקשור לעשיית תפילין.
דבר ה' זו הלכה ומי שיש לו בעיה אם כך שיפנה לרבי יוסף קארה. וחז"ל הקשו וקשרתם וכתבתם, מי שכשר ל"וקשרתם" כשר לכתיבה ומי שלא, לא.
לגבי ארבעת המינים יש תשובה מהר"י מקורבייל, אחד מבעלי התוספות בספרו "שו"ת מין השמים" ששאל לגבי כמה מצות שהזמן גרמא והתשובה שקיבל היא שהרשות בידן, מעוד מעניין להסתכל שם את כל התשובה שנתנה בי"ט כסלו ומתחילה בלשון "היום יום בשורה" בד"כ הוא אינו כותב את תאריך השאלה ותאריך התשובה אבל בנדון דידן חרג וכן כתב.
ולגבי די"מ אינני מבין כלל למה אתה ככלל מחפש להיות חריג? להמציא כל מיני דברים מוזרים שאין להם מקור:
שאישה תניח תפילין?
לחלוץ את ר"ת תוך כמה שניות כדי לחזור להיות אם רש"י כל היום? (באחד הפוסטים הקודמים)
ממה נפשך אם אתה טוען שצריך להיות אם רש"י כל היום למה להניח ר"ת? ואם ר"ת הם גם תפילין לכל דבר למה למהר לחלוץ אותם?
לחזור לעניני סופרות, יש שאלה האם אישה יכולה לתפור ס"ת? וגם כשירותה לכתוב מגילה כי גם נשים חייבות לפי כמה דעות בקריאת?
אבל שוב למה לחפש את השונה והמוזר?
אפשר לשאול עוד כמה שאלות ותמיהות בתחום:
מצוות כתיבת ס"ת חלה על הגברים ונשים כאחד, למה שלא תכתוב ס"ת?
יש שלושה אותות בתורה, שיהודי חייב שיהיה לו לפחות שתים: תפילין, שבת והאות שחתמת בבשרינו, לנשים לעולם לא יהיה שתי אותות בו זמנית למעט אם יניחו תפילין בשבת !!! וזה רק פעם בשבוע !
לגבי מצוות אכילת מצה בליל הראשון של פסח כתוב "ערל לא יוכל בו", למה נשים חייבות באכילת מצה? (עשו ברית???)
הקב"ה ברא אותנו באופן שונה ולא יעזור כלום יש מצוות שנשים לא חייבות בהם ואין בזה שום שוביניזם כמו שגבר לעולם לא יוכל להיכנס להריון ולהביא קורבן אחרי הלידה.
ואני שואל כשיבוא משיח ויבנה המקדש האם אדון די"מ יגיד אני רוצה ללדת ולהביא קורבן ????
אולי זה הסיבה שמשיח טרם התגלה, המשיח הוא אוהב ישראל ואינו רוצה להשאיר את אדון די"מ ודומיו אם תאוותיהם !
הדיון היה על הנחת תפילין, לא על כתיבתן.
לגבי הנחה- רוב הפוסקים לא אוסרים אם אשה מסויימת מקפידה על הסייגים ושומרת עליהם (כדוגמת גוף נקי, בצנעה וכד'). נקודה.
לגבי כתיבה- הגם שלא עסקתי בזה הרי יש מי שהכשיר ודי בזה למי שמעוניינת לכתוב, ע"פ הכלל הפשוט ביהדות שכל עוד היא עשתה לעצמה רב מורה הוראה והולכת לפי פסקיו והוא פוסק כך, בין אם הוא חי ובין אם כבר לא- אין לאף אדם, וגם לא לבי"ד של מעלה, זכות לערער אחריה ולנזוף בה.
ואם יורשה לי אענה בשם די"מ, שזו כלל לא קושיא כלפיו שהוא מנסה לעבוד את ה' כפי ראותו,
כל עוד יש לו על מי לסמוך, ופשוט, כפי שציינתי לעייל.
וכהערה כללית- "כעס מביא לידי טעות",
ואם משה רבינו ע"ה נפל בזה אנא למד ק"ו על עצמך.
ב"ה
הכוונה לתפילין.
אגב אינני כועס.
אני פשוט מתפלא על יהודים ירא שמיים שהולכים לפי הליכי הרחוב, יום אחד זה שחיטה=צער בעלי חיים. למחרת זה תפילת נשים בשריד בית המקדש אם תפילין, ומחר הגברים, כמו שציינתי ירצו להביא קורבן אחרי לידה !!!!
לא נותנים ליהודים אפילו להתפלל שם (למרות שפעם זכיתי להיות שם עם תפילין של יד)
ב"ה
וקשרתם וכתבתם.
מי שכשר בקשירה כשר בכתיבה.
מכך לאחר שנפסק להלכה שאשה אינה בקשירה (הנחתם) אינה בכתיבה.
אם הייתה מותרת בקשירה הייתה מותרת גם בכתיבה.
טענות לרבי יוסף קארה בבקשה, הכתובת בית העלמין הישן, צפת.
כמחאה לא אגיב לך יותר בשרשור זה עד שתשקיע ותכבד ותקרא את הטענה לפני שאתה משיב עליה 
כך תחסוך ממני טרחה ומעצמך חרפה
למה אני מחפש להיות חריג?עדריות לדעתי זה שורש הרע.
מה רע בזה שאשה תניח תפילין?אין לי עניין כזה אבל אני לא מבין למה זה שונה מלולב ושופר.
בקשר לר"ת,הנחתי ר"ת עוד מתקופת היותי ברסלבר,כיוון שזה דבר שגם נכתב בשו"ע המשכתי עם זה.
והסיבה האמיתית שמהירתי להוריד את הר"ת (עכשיו כבר אין לי ר"ת) זה בגלל שהם היו סיד ולא עפצים.
חוץ מזה סוף כל סוף נפסק כרש"י והרמב"ם.
קרבן לידה-זה לא מצווה בפני עצמה ותמיד אפשר להביא סתם עולה או שלמים.
אין לי באמת עניין שנשים יניחו תפילין יש לי עניין שאנשים יבינו שזה לא שונה מלולב ושופר.
דרך אגב היה לי חלום שאשתי תכתוב ס"ת (כי הכתב שלי ממש מכוער אז מי שאני לא יתחתן איתה סביר להניח שיהיה לה כתב יותר יפה) אבל זה לא יהיה כי זה יהיה סתם חומש.
בעז"ה אחרי פסח אני מתכנן להתחיל לכתוב לעצמי ס"ת.
ועיקר העיקרים, זה נהיה סמל. אלו שרוצים לפגוע בדת מנסים בכל כוחם שנשים יניחו תפילין או יעטפו ציצית.
זה כמו ערקתא דמסאני.
http://chabadlibrary.org/books/default.aspx?furl=/admur/tm/10/29/287
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.
אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...
אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?
חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.
נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.
אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)
יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)
שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.
אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.
באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.
לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.
אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.
התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.
לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).
תודה
היי,
במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.
תודה!
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

תקציר:
האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -
"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.
דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇
לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.
https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267
מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.
נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.
נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.
הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.
אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו
"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".
שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .
עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .
כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !
לילד אין אבא - לכן אין מזונות . נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏
המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.
75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.
כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.
מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.
ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.
אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.
אולי יש פה מסר מן השמים:
וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).
לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.
כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.
סימוכין:
הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."
האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד
שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.
זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).
והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:
"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".
ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.
אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.
מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.
אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב
גם יד שניה
מישהו יודע היכן ניתן להשיג?