בהרן מהכיוון השני.. ממליצה לחמשושיות לא לקרוא..אנונימי (פותח)

זה ארוך אבל חשוב!! ממליצה לחמשושיות לא לקרוא.. כולן פה פותחות שירשורים על למה כדאי לעבור לבהר"ן ואיך להתקבל לאולפנה וכו..

אני דווקא בגישה השניה!!

אני לומדת בבהר"ן ואני ששיסטי"ת.

תמיד בחמישית יש את ההתלהבות הראשונית, את הראבק והרעל בעיניים,

אבל צר לי לבאס לרוב הבנות בשישית זה קצת עובר, הן מתבגרות וקצת תופסות את המקום שלהן באולפנה. (זה מה שאני מרגישה לפחות..)

מצד אחד אני אוהבת את האולפנה, יש לי מדריכה מדהימה באמת (!!), מחנכת סבבה, מלא חברות-אחלה כיתה, חדר זורם וכייפי ובקיצור טוב לי.. אבל בכל זאת מצד שני, לא טוב לי!!

לא יודעת להסביר בדיוק, אבל אני אנסה בכללי:

אחרי החופש קצת ירדה לי ההתלהבות.. היה לי יותר קשה לחזור, ופתאום התחילו לי המחשבות על הימצאותי באולפנה ובכלל.. אני מנסה לחשוב מה יש לי באולפנה שאין באולפנות אחרות..

הרמה הלימודית-ממש גבוהה, ואני ב"ה בהקבצות  הכי גבוהות- 5.5. אבל אני מרגישה שאני מחזיקה את עצמי שם ושבשביל לקבל מאה אני מוציאה ת'נשמה.. מה שלא היה קורה באולפנה אחרת, כי בשאר האולפנות הייתי עושה 5.5. בקלות!!

הרמה התורנית- הגעתי למסקנה שאכן הרמה והאווירה בבהרן דוסית ממש, אבל הבנות משולבות ממש, מה שיש גם בהרבה אולפנות אחרות.

הרמה החברתית- זה באמת דבר שאין בהרבה אולפנות אחרות, קודם כל הפנימייה והעובדה שאת מוקפת בנותת 24/7 ממש כייפית וטוב לי עם זה.. 

הצוות- אחלה בסה"כ, אבל די הסתבכתי איתם בשנה שעברה אז קצת קשה לי עם העובדה.. למרות שלא היו חפפיפות ודי נתנו אופציה להתחלה חדשה... עדיין....

המדריכה- מאמית!!!!! נשמה, באמת!!!!

עם הבית- מממממממממשששששש קשה לי המרחק.. (ואני לא אחת של בית) לא יודעת, זה הרגשה כזאת של ריחוק. כל פעם שאני נוסעת מהבית לאולפנה באלי לבכות.. אני מדברת עם אמא בטלפון ובאלי לבכות.. קשה לי לדבר עם אחים ואחיות שלי ולדעת שאני לא אראה אותם עד יום חמישי-או שלישי אם אני אשתחרר.. (אני משתחררת כמה שאני יכולה וכמה שזה אפשרי)

וזהו בסה"כ..

אז מה, בשביל מדריכה וחברות שווה לי להישאר באולפנה??!!!???!!

בהתחלה חשבתי לעבור לאולפנה עם פנימייה יותר קרובה לבית, אח"כ חשבתי לעבור לאולפנה בעיר שאני גרה בה, אאבל לא יודעת.. אני עוד לא סגורה על עצמי!!

סליחה על החפירות.. מה אתן אומרות??

אני גם שישיסטית בבהר"ן-אנונימי (3)

ולא ממש חושבת כמוך. אבל כל אחד והרגשתו.

אם את שואלת מה דעתי. 

אם יש בך את הכוחות לעבור אולפנא ולהתחיל הכל מחדש-אז לכי על זה.

אבל כעיקרון החיים לא צריכים להיות מלאי ריגושים.

כן. מה לעשות. שגרה זה דבר בנאלי.

תשמחי שאת במקום איכותי ותנסי להוציא את הכי טוב שלך.

כעיקרון נשמע שהמצב שלך פחות או יותר נחמד.

אז תעשי "חושבים" פעם שנייה אם המצב באמת כ"כ נוראי כמו שאת מתארת..

באה לתקן טעותאנונימי (פותח)

קודם כל, ברור שיש בנות שלא מרגישות כמוני..

דבר שני, לא התכוונתי להציג ת'מציאות כ"כ נוראית.......... פשוט מציאות לא הכי כיפית שאני לא הכי שלימה איתה..

אז ככה..ateretfa

אני רוצה להתנצל כי בתגובה הראשונה שרציתי לכתוב ממש כמעט נכנסתי בך..לא הבנתי מה הקטע של השרשור זה, להוציא שם רע לאולפנה?לגרום לבנות שטוב להם שפתאום יסתכלו גם על הצדדים הרעים ויהיה להם לא טוב, להפחיד חמשויות\תרמחיות?!  ועוד כל  מני דוגמאות..

אבל אז המשכתי לקרוא- השאלה ששאלת היא למה לך להישאר באולפנה כי האולפנה שלנו כל כך דומה לשאר האולפנות..ואני אומרת שבכל אולפנה שתיהיה בה אחרי שירד לך ממנה פתאום תשימי לב כמה לא טוב לך שם, כמה היא דומה לשאר האולפנות, וכמה עדיף לך לעבור..

אז כן את יכולה לעבור..לחברות שלך זה בטח יהיה קשה, ולך אולי גם קצת כי בכל זאת להתחיל שנה במקום חדש אחרי שיש כבר כיתה מגובשת זה לא הכי פשוט...

אבל זה ממש תלוי בך! את יכולה להחליט שדי מספיק עם הדברים הרעים! עכשיו נתמקד בדברים הטובים! בחברות המדהימות! בצוות שמשקיע בנו עד מעל הראש, בשיחות הכל כך תורמות, ברמת הלימודים שכן אולי יש באולפנה אחרת אבל כמו שהרב נוימן אומר לא תמיד צריך להשוות לדברים אחרים..תחשבי על הדברים הטובים שלך בלי לחשוב למה לך רע ולה טוב..תחשבי פשוט למה רק לך טוב איפה שאת נימצאת ולא וואו איך אני יכולה להנות במקום אחר..את לא נמצאת במקום אחר אז פשוט תהני איפה שאת..חבל להעביר את השנה הזאת בבאסה..

אז פשוט כמו שאמרתי  תחשבי עם עצמך על הדברים הטובים והכיפים שקוראים לך רק באולפנה שאת לומדת בה!

ובקשר למרחק..כן זה יכול ליהיות קשה אבל תחשבי שזה גם שיעור חשוב לחיים..לא ניראה לי אני מגזימה כי זה לא כל כך רחוק ממך..השרות הלאומי..את מתכננת לעשות אותו איפה שאת גרה?ותאמיני לי שבשרות את תיהיה פחות בבית..(תלוי איפה תעשי) ואם עוד יותר נסתכל קדימה..באיזה שהו שלב את תעזבי את הבית ותקימי בית משלך..את לא חושבת שהשנים עכשיו עוזרות לך להתמודד עם מה שיהיה לך עוד כמה שנים? יכול ליהיות שגם עוד כמה שנים יהיה לך קשה אבל לפחות תדעי איך להתמודד עם זה

ואם זה לא עוזר אז תחשבי על בנות שגרות יותר רחוק ממך..<צ>

בהצלחה! וניראה לי את יודעת איפה ואיך למצוא אותי אם באלך לדבר..

הייאנונימי (4)

אוקיי אז כמה דברים:

*הרמה התורנית בבהרן היא רמה תורנית שאין אותה בהרבה אולפנות!!

זה נדיר למצוא בנות שמתגאות ובאמת גאות שהם דוסות,

אני חושבת שבכל אולפנא יש דוסות ולא .. זה כבר בחירה שלך מה להיות. אם תסתכלי על זה 

פחות או יותר בשכבה הרוב דוסות דוסות!! ב"ה

*הרמה הלימודית- מאיפה את כ"כ בטוחה ש5.5 את היית עושה בקלות באולפנות אחרות??

5.5 זה לא כזה פשוט, וגם תחשבי שבסופו של דבר הבגרות היא אותה בגרות בכל מקום בארץ

לא משנה  איפה תילמדי, ויכול להיות מאוד שהרמה הלימודית שדווקא גבוהה תעזור לך בבגרות!!

*המרחק מהבית- אני ממש ממש מבינה (גם אני גרה רחוק), זה משו שלוקחים אותו בחשבון שבאים לאולפנא

שזה גם אחד מהמינוסים, אם זה ממש משמעותי לך להיות בבית היית צריכה לקחת את זה בחשבון מראש,

ואולי המרחק מהבית משפיע עלזה שפתאום קשה לך לימודית? כי ללמוד בבית ובאולפנא זה לא אותו דבר!!

בקיצור כל מקום יש בו ת'מינוס והפלוס שלו צריך להסתכל על הדברים הטובים והחשובים באמת

אז בהצלחה

נ.ב:

"אולפנת בהרן אולפנת בהרן קייטנה נהדרת לא נחליף אותה בשום קייטנה אחרת.."

סתם מסתכלת מהצד ורוצה להגיב reuta

אני גם מה-שכבה... חיוך

אני בקושי נכנסת לפורום, אז אם מישי לא יודעת מי אנוכי מוזמנת לראות בקבוצה של השכבה קורץ

אתן פשוט חמוודוות על התגובות...!!מסמיק-מוציא-לשון

אני לא כ"כ רוצה להגיב, כי ניראלי שכל אחת והמקום שלה, ולכו תדעו מה הביא את אותה בת לכתוב את מה שהיא כתבה.. אולי זה סתם עזר לה, אולי היא הרגישה שהיא פרקה, או אולי סתם רצתה לשמוע את דעתכן-דעתנו בנושא..

אני לא כ"כ מצליחה להיכנס לראש שלה, אבל חושבת שאם מישי שוקלת לעבור אולפנה מכל כיוון שהוא, זה נושא שצריך לשקול קצת יותר ונושא קצת יותר עמוק ואישי מעוד הודעה בפורום!!

מוזמנת באישי, או סתם ככה באולפנה.. 

שיהיה מלא מלא ב"הצלחה!! נשיקות תינוקאוהב

לפותחת השרשוראנונימי (4)
ניראלי שהיה יותר חכם לרשום את זה בפורום של חבלז בהרן וככה היו יותר מגיבות אבל סבבה..
^^^^^^^אנונימי (5)
וווואו ממש מסכימה עם עטרתאנונימי (5)
גם אני חשבתי על זה, תעתיקי את זה גם לשם...racliarn

תחשבו על פותחת השירשורreuta

רחל, אני חושבת שלא כדאי שתעתיקו את זה..

אם זאת שפתחה את השירשור היתה רוצה, היא היתה כותבת את זה שם...

אין עלייך, רעות...איזדרכת
אוראל!!!reuta
עבר עריכה על ידי reuta בתאריך כ' בתשרי תשע"ה 21:01

אוראל!!!

מה נראלך שאת מחמיאה לי??!!!??!!??!! מסמיק-מוציא-לשוןמוציא לשון

בסה"כ כתבתי שני לא רוצה להגיב.. 

אוהבת אותך, רעות.

(ולכל מי שחשבה.. לא אני כתבתי את השירשור!!!!!! י'מלחיצות.......מת)

קצת ארוך, מקווה שיהיה לך כוח לקרוא הכל.אנונימי (6)

אני גם מהשכבה.

ומה שאת מתארת פה זה ההרגשה הכי הכי טבעית ונורמלית בעולם!!!

כמו שאת אומרת, באמת בחמישית יש את ההתלהבות הראשונית, ההרגשה של השיחרור מהבית (גם לבנות שקשה להם המרחק), של העצמאות. כל היום עם חברות, הלימודים בסבבה, בכל מקרה כולם יודעות שהלימודים בחמישית לא מזיזים לכלום (וגם מי שלא ידעה - האווירה יותר בנחת כי לכולם יש בגרויות ולחמישית לא).

בקיצור, בחמישית האולפנה נראית המקום הכי כיף בעולם! צחוקים, בלגנים, חופש מההורים, מהמשפחה.

ואז נגמרת השנה, וחוזרים הביתה, ומתרגלים לבית, וכבר לא תמיד כ"כ רוצים לחזור.. רוצים שקט, רוצים רוגע, רוצים את המיטה שלי, את הבית, את החדר הפרטי\עם האחיות שאפשר לצרוח עליהם, רוצים את המשפחה, רוצים לבחור מה לאכול כל ארוחה, רוצים להכין לעצמך את האוכל, רוצים לאכול בנחת בלי רעש של 200 בנות מפטפטות או עושות מורלים.

ונגמר החופש, וחוזרים, וכבר חוזרים בלי יותר מידי התלהבות כי רוצים לחזור הביתה ואין לך כוח לחברות ולרעש שהם עושות, וכל הזמן צריך להיות נחמד (לא באמת אבל..) ו-יאללה, אין לי כוח! בא לי את הבית, את השקט וכו. או שמגיעים לשבוע הראשון כן קצת בהתלהבות של לפגוש תחברות וזה אחרי החופש, אבל עובר שבוע וזהו, די, נמאס. 

הרמה הלימודית - היא יחסית גבוהה, אבל - תכלס זה עוזר לרוב הבנות, אח"כ בבגרות תוציאי טוב. אל תיהי בטוחה שבאולפנות אחרות היית עושה 5.5 בקלות, כי פשוט היה לך את הקושי הזה בשביעית ולא בשישית. סה"כ זה אותו חומר.

באנגלית - אם את בקבוצה של הדוברות - אולי כדאי לך לשקול לרדת, גם אצל רותי תצאי בסוף עם חמש יחידות ולא תלמדי את כל ה"העשרה לחיים". לא שווה להרוג את עצמך בשביל להגיד שאת בהקבצה הכי גבוהה. לא טוב לך - אז לא. זה לא משנה ליחידות. לא יהיה כתוב לך בתעודת בגרות "למדה העשרה כללית ובקצב מהיר".

ואם את צריכה להרוג את עצמך בשביל 100 - אולי זה הצורת למידה שלך לא נכונה? תבדקי, תשני. תנסי ללמוד עם חברות, בלי. תבדקי מה יותר נוח לך. אול את סתם נלחצת ומוציא תנשמה למרות שהיית יכולה להוצים 100 גם ברבע זמן לימוד.

ואולי, אולי באמת כדאי לרדת. אל תמותי רק בשביל 5.5. מסוגלת - מעולה. לא מסוגלת - אז 4. ניסית, רצית, עשית את שלך.

הרמה התורנית - אין עוד הרבה אולפנות עם רמה תורנית כזאת. זה נכון שהבנות משולבות, אבל יש הבדל ענק בין אולפנה דוסית שמשולבות בה גם פחות דוסות, לאולפנה לא דוסית שמשולבות בה גם דוסות. אין מה לומר - הרמה התורנית באולפנה היא משהו די יחודי לבהרן. (לא לשלוף סכינים - יש עוד אולפנות דוסות. אבל אין מה לומר - בהר"ן זה משהו מיוחד בקטע הזה.) יש המון שיעורים, המון שיחות, והאווירה היא כן לבוא וכן לשמוע וכן ללמוד. בלי לעוף או משהו, אבל בהרן בנושא הזה זה ליגה.

חברתית - אמרת שטוב לך, אז אני לא אוסיף יותר מידי, אבל רק שתדעי - בלי פנימיה זה עולם אחר. זה קשר הרבה פחות חזק, בטח שאין אותו עם כולם, אולי עם ה-2,3 בנות הקרובות אליך אבל עם שלושת רבעי כיתה בטח לא. הכיתה פחות מגובשת, אין כולם עם כולם - ברור שתלוי איפה, אבל פנימיה ולא פנימיה זה שונה בטירוף. אל תצפי לכזה קשר עם חברות ולכאילו כיתות מגובשות.

הצוות - מה שהיה שנה שעברה היה. אם החליפו לך גם מחנכת וגם מדריכה - אז לכי איתם, זה התחלה חדשה, פתיחה חדשה - אל תישארי תקועה בשנה שעברה. זה היה ונגמר. בין אם אמרו להם ובין אם לא - הם נותנות את האופציה להתחדש, גם מה שהעבירו להם הם לא לגמרי יודעות את כל הסיפור אלא רק קטעים והם רק ינסו לשים לב אם גם השנה זה ככה. שכחי מזה - זה נסגר.

אם נשארת עם המחנכת, אז זה אומנם פחות נעים, אבל אם מבחינתך זה נסגר - זה נסגר. היה ועבר. שכחי מזה, תראי לה שהשנה זה לא ככה, וזה יגמר. קצת לא נעים וזהו. הם כן נותנות פתח להשתנות, למרות שהם יודעות. עברו חודשים, אנשים משתנים - הם יודעות את זה. זה נכון שזה לא נעים בהתחלה, אבל זה ממש לא סיבה לעבור.

הבית - זה די מתקשר לפסקה הראשונה, כי אם היה לך טוב באולפנה - היית פחות מתגעגעת. אז אני אתייחס לשניהם ביחד. המשפחה - זה נכון, את לא איתם כל השבוע, אבל תדאגי לדבר איתם, להתעניין בהם. את חלק מהבית גם אם את לא נמצאת שם במהלך השבוע. אין כ"כ מה לעשות - את בפנימיה, לא בבית. ההרגשה של הריחוק זה עניין שתלוי בך - נכון שאם היית בבית זה לא היה, אבל את יכולה לדאוג שזה לא יהיה גם אם את באולפנה. לדבר איתם כל יום, איך היה, מה עשית היום בגן, מה אתה אוכל. דברים קטנים, לא חשובים.

עם אמא - גם, פשוט לשתף אותה במה שהיה, אפילו להתעניין במה שהיה לה - נכון שהיא אמא, אבל גם לה יש חיים. לשתף אותה, לספר לה מה למדתם ואיזה מבחן יש מחר וכמה קיבלת בהכתבה.. לא חייב דברים גדולים. זה יוצר קרבה, גם השטויות האילו.

ועכשיו אני טיפה חוזרת להתחלה.

כמו שאמרת, בשישית כבר תוספים תמקום באולפנה. כבר נרגעת ההתלהבות וכבר נכנסים לשגרה.

יש שתי סוגים של אנשים. אין לי מושג מי את, אז אני אכתוב על שניהם ותלכי על פי מי שאת. הרבה פעמים גם כדאי לשלב.

יש אנשים שצריכים כל הזמן ריגושים - הם לא יכולים בשגרה. הם צריכים כל הזמן משהו מיוחד. אז כדאי, פעם בשבוע לדאוג לעשות משהו נחמד, שישבור את השיגרה. לצאת לבארקה, לצאת לקאפ שופ, סתם לצאת להליכה, לשחק מחניים, ערב חדר, לעשות משהו לכיתה, סרט, להכין משהו בכלכלה וכו.

אבל צריל לדאוג שזה לא יהפך לשיגרה.

יש את הסוג השני, שע"פ מה שכתבת נראה לי את נכללת בו - שצריכים שיגרה ושקט. הם צריכים משהו, קבוע, מסודר, בלי יותר מידי ריגושים, בלי יותר מידי בלגן. זה די קשה באולפנה, כשפתאום מודיעים לך בצהרים שיש שיחה בחמש אחרי שתיכננת כבר את כל היום וכל התיכנון משתבש, או שלא מודיעים לך ואז פתאום המדריכות עוברות ו-אוי, יש שיחה ואני באמצע משהו.. ואפילו בלי זה - יש חברות, וצחוקים, ומדברים, ודוחים את זה לעוד מעט, והחברה שרצית ללמוד איתה התעכבה עם הש.ב. עם מישהי אחרת והכל מתבלגן.

אז קודם כל - כן כדאי שיהיה סדר יום. בדף, בראש - איך שנוח לך. אבל לדעת שהוא נתון לשינויים.. לדעתי (אבל אני יודעת שיש בנות שזה לא נוח להם אז תבדקי עם עצמך) לעשות סדר יום באולפנה עם שעות וכו יוצר בלגן. פתאום התעכבת פה עם הש.ב, ושם מישהי ביקשה ליווי לשמיני.. אני פשוט רושם לעצמי את הדברים שאני רוצה לעשות היום, בלי שעות. רק מה יש. זה גם מסדר בראש את כל הדברים, וגם לא מקבע אותי לזמן. אני יודעת שיש משימות, אבל אני לא בלחץ כל הזמן כי פתאום היה לי משהו ואני לא עומדת בזמנים..

וכדאי למצוא לעצמך כמה זמן ביום בשקט. לבד. זה פנימיה וחברות זה כיף ונחמד והכל.. אבל קצת שקט, להיות עם עצמך. במיטה לפני שהולכים לישון (אם יש שקט בבנין.. אם לא אני לפחות לא מצליחה), סתם לעשות משהו במהלך היום לבד - ש.ב., ללמוד למבחן, לקרוא ספר, הליכה - כל דבר.

זה ממש עוזרחצי חיוך.

לא כדאי לעבור כ"כ מהר לדעתי. קודם תבדקי מה קורה אחרי החגים, אחרי שנכנסים לשיגרה. כי עד אחרי סוכות אין שגרה. זה אלול, וכל הזמן יש שיחות, וזה תחילת שנה, ואף אחד לא מנסה בכלל להיכנס לשגרה כי זה רק לקצת זמן.. 

ואם את רוצה לדבר באישי.. מוזמנת לומר ונמצא את הדרך.

מועדים לשמחהחיוך

וווואוווו מי שכתבת את הארוך!!!!אנונימי (4)
איזה נסיכה אתת!!! וואוו איזה טוב לב!! וואי כל הכבוד עננקקקקק!!!!
חח טוב שלא כל מי שהגיבה היא מהשכבהאנונימי (7)
את אשכרה כתת את כל זה עכשיוו?? אנונימי (5)
וואי אתם פשוט מתוקות!!!אנונימי (8)

ברור שאני גם משכבה... מלך

רציתי להגיד ממש ממש התחברתי לשאלה של פותחת השירשור

ובאמת התלבטתי להעלות את הדבר הזה גם...חצי חיוך

תודה רבה לכל העונות נתתם לי עוד דברים לחשוב עליהם,מקווה לחזור לאולפנא בהרגשה יותר טובה מגניב

ומי שהגיבה ארוך-את שפיצית על!!.טוב לדעת שיש כאלה בשכבהכן

ותדעו שאין על השכבה שלנו!!תותחיות שגולשות בפורמים כל החיים מחשב

האנונימית שכתבה ארוך- לא הבנתי למה כתבת מאנונימי-מיכל:)

את מדהימה! והסכמתי כמעט עם כל מילה...שזה הרבהכאילו מוציא לשון (חחח סתם אבל איך שבא לךקורץ)

זאת אני-פותחת השירשוראנונימי (פותח)

קודם כל, אתן פשוט מאמיות!!! אין עליכן..

ואין על השכבה שלנו!!!!מלך

את האמת כתבתי את זה כפריקה ברגע של עצבים על האולפנה.....

זאת שכתבה ארוך, כתבת מילה במילה את מה שאני מרגישה!!!!

פשוט נתתן כח להמשיך ולהיות יותר שלמה עם עצמי...

ושוב, זאת שכתבה ארוך, אם יש משו שאני רוצה לומר לך באישי, זה-תודה! פשוט תודה.........

מסכימה עם מיכלקורץ

תודה לכולכןתינוקאוהב

אני שביעיסטיתאנונימי (9)

אני יגיד לכם את האמת שהתחושות שלכן רק מתעצמות בשביעית,עוד חופש עוד ריח של בית וכניראה שמשנה לשנה הנפילה לשנת הלימודים יותר כואבת..

גם יש תחושה כזאת של "מה אני מפסידה במקום אחר" במיוחד לבנות שיש להן חברות בהרבה אולפנות שונות.

יש תחושה כזאת של "אני לא מתגעגעת לאולפנה ולא בא לי לחזור בחיים".

החוכמה זה ללמוד איך לנווט את הרגשות והתחושות שלנו...

אני מבינה למה ילדה לא מתגעגעת לאולפנה כשהיא לא אוהבת את הלימודים הרמה הדתית והפנימיה.גם אני ככה.

אבל למדתי לתלות את הגעגוע שלי בדברים אחרים,בחברות,בחוויות,בפעילויות ובכל נק' טובה.

ואז כבר את מרגישה שיש לך באמת סיבה ללמוד באולפנה.

להגיד לך שלא יהיה לך יותר טוב במקום אחר? אני לא יכולה!

אבל אני יכולה להגיד לך שמה שהיה לך שנה שעברה זה מה שגרם לך להיות את!

בהצלחה!

שמחה שעזרנו"ש

בשמחה

וממש שימחתם עם כל הפירגונים! אתם ממש חמודותקורץ

מאולפנא אחרת וגם חושבת ככה לפעמיםאנונימי (10)

כנראה זה משהו שקורה להרבה בנות..

תודה שהעלת. בהזדמנות אקרא את התגובה הארוכה,יש מצב שהיא תעזור גם לי

שביעיסטית מאמית!!אנונימי (פותח)

זאת אני, פותחת השירשור...

וואי, קודם כל עזרת לי ממש עם העצה של למצוא בכל דבר נקודה טובה..

ודבר שני, אין יותר כיף מלדעת שאני לא היחידה ושמתרגלים לזה בהמשך.

תודה!

סתם בד"א..אנונימי (פותח)

ניראלי שכדאי לפתוח פורום של האולפנה..!!נשיקה

כי למשל שירשורים כאלה, אם היו בפורום של האולפנה יותר בנות היו מגיבות..ננה-בננה

צריך לראות אם יש בנות חוץ מהשישית אנונימי (3)

יש!!אנונימי (פותח)
הנה, תראי.. בשירשור הזה, שביעיסטית אחת הגיבה והיה עוד איזה שירשוש שחמשושיות פתחו על האולפנה ומכל השכבות הגיבו להן.. (גם מהשמינית)
יש מלא חמשושיות... אנונימי (11)

זאת שכתבה תתגובה הארוכה![לא פותחת השרשור]אנונימי (12)

סתם מעניין אותי.. מאיזה י' את?

היא שביעיסטית...מיכל:)
י3..נו"ש

אהה הודיה זה את כתבת?! כי אם כןן-אנונימי (7)

אז תדעי לך שניחשתי שאולי זאת את

כן אני כתבתי את הארוך |מודה באשמה|..נו"ש

ואני גיליתי שהוא הפסיק לכתוב לי מאנונימי - אני היחידה?!מת

ולמה חשבת שזאת אני?קורץ שאני אדע להבא להיזהרמוציא לשון

חח ידעתי שזאת את לא בקטע רע- פשוט כי את מלא פעמיםאנונימי (7)אחרונה

משקיעה בתגובות ומפרטת וזה.. קבלי את זה כמחמאה

אולפנת כפר פינס, אולפנת אמנהשם מיוחד

בוקר טוב, האם משהי יכולה לספר לי על החוויה שלה באחת מהאולפנות האלה? (חברתית, איך הבנות, רמה לימודית ודתית…) בכללי מה ההבדלים ביניהן?

אם יש המלצות לאולפנות בסגנון, אשמח לשמוע

מחפשת אולפנה?תורת חיים בעiז

הכנתי טופס על מלא אולפנות ויש עליהם פירוש (מה שבכתב יד כזה זה מישהי שלומדת או מכירה כתבה ומה שבכתב רגיל זה מה שהאולפנה פירסמה או מאתר האולפנות) ויש גם תמונה של הבנות משם ותמונה של הקמפוס או הפנימיות

מוזמנות להינות אולפנות ארצי

בטוחה שזה לא תוצר של AI?נייקיי
בעיות עברית ותחביר לאורך כל המסמך. 
ואו איכותי!7410

כל הכבוד על ההשקעה, נראה ממש טוב ומסכם. הייתי מוסיפה בירושלים פרטים גם על תהילה, עטרת רחל ותאיר ציון. (שלושתן מאד מאד דוסיות)

כל הכבוד על היוזמההודיה לה':)אחרונה
מישהו יודע אולי על אולפנת שבות?איידן

מישהו יכול להגיד לי בבקשה אם מותר סמארטפון או חצי טאצ' באולפנת שבות?

או על אולפנות דוסיות (או אם שם דוס) שמותר בהן 

תודה מראש

לא נראה לי מותר אבל יכולה לברר לך..תודה ל-ה' יתברךאחרונה
אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטן
יש אולפנה מקסימה בחרשהTal i

כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.

אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.

הבנות שלי לומדות שם.

שווה לבדוק

אולפנת מבשרת חרשה

תודה רבה לך! אני אבדוקעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)