מישהי יודעת מה זה אומראנונימי (פותח)
קנדידה בנרתיק?
זו פטריה...רבה אמונתך!

רפואה שלמה

זה אומר סיוט...אור כחול
אל תלחצי, נפוץ ביותראנונימי (3)
תבקשי מרופאה מרשם למשחת אגיסטן ואגינלי ותשטפי שם כל יום רק במים.
אחרי כמה ימים זה פשוט עובר..
בהצלחה!
איזה קנדידה?ירושלמית טרייה
הנפוץ הוא קנדידה אלבקור או משהו כזה.
זה די קל לטיפול וגם לא מציק ברמות.

אם זה קנדידה גלברטה, זה גירוד שאפשר לטפס על הקירות! אכן סיוט! וכאן יותר קריטי הטיפול.
אצלי זה עבר אחרי שלושה סבבים של: כדור שבולעים, ומזרק מלא אגיסטן וגינלי למשך שלושה לילות.
בין סבב לסבב לחכות שבוע.
שלא יהיה במחזור.

לא כל רופא מצליח לטפל בזה. הלכתי אז לד"ר מיכל רמבאו, מקבלת כללית ומאוחדת בירושלים אני חושבת.
הנפוצה זו קנדידה אלבקינסאנונימי (3)
יש לי חשש שיש לי גם איך ניתן לזהות זאת בפועל??אנונימי (4)
הולכים לרופא ומבקשים תרביתאנונימי (3)אחרונה
נעזרת בחכמת ההמונים, אולי יהיה לכן רעיון❤️חמדמדה

צריכה שמלות שושבינה לילדות (בת שלוש וחצי בת שנה וחצי ובת שנה)

לצערי אי אפשר להזמין😭😭

ופה כל מה שאני רואה זה מחירים משוגעים (מבחינתי עד מאה לילדה זה סביר)

רעיונות למקומות?…

לא חייב צנוע שרוול ארוך וכזה אבל כן עכשיו לא גב חשוף וכאלה

בזאר שטראוס?רקאני
הייתי עושה אולי סיבוב פיזי בחנויות ילדיםשיח סוד

סגנון מדרחוב

שם לפעמים יש מציאות במחיר שפוי

זוכרת בתור ילדים אמא שלי הייתה נוסעת לבני ברק עוברת חנות חנות

להזמין בארץ באתר באמת יצא לך יקר לשלוש בנות

נקסטצוצקהלה
הזמנתי לפני שבוע וכבר הגיע לארץ (עוד 3 ימים יהיה פה בדואר)
מוטי טופחנהלה
לא יודעת מחיר
יקר מאדדדאמא לאוצר❤אחרונה
בתמנון יש שמלות עם טול למטה. שווה בדיקהיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ו בניסן תשפ"ו 16:21

לק"י

אלא אם כן, את רוצה ממש נפוח.

אולי מידה 4 או 6 תתאים לבת השלוש.

קיווי,לידרעם ישראל חי🇮🇱
גולף קידסתהילנה
שנה שעברה אחותי התחתנה וקנינו לכל התינוקות. המחיר היה ממש סביר 
אולי פוקס?חילזון 123

יש להם גם שמלות לבנות

לא רואה שיש באתר אבל בחנויות באזורים דתיים

וקיווי כמו שכתבו

נבדוק את הכיוונים האלו, תודה לכולן!❤️❤️❤️חמדמדה
לילי רוזמקרמה
תנסי פארטי בירושליםכבת שבעים
כבר נסגר, לצערי... (או שאולי עבר למקום אחר?)מתואמת
אויש... לא ידעתיכבת שבעים
זו באמת הייתה חנות מושלמת לשמלות שושבינה...מתואמת
לפי גוגל יש בראשון לציוןיעל מהדרום
לק"י

פעם היה להם גם אתר. עכשיו לא מצאתי.

באסה, לא אגיע לשם...מתואמת
ובאמת בקורונה היה להם אתר לתקופה קצרה, אבל עכשיו כבר לא.
כן...אבל אולי לפותחת זה עוזריעל מהדרום
נכוןמתואמת
הם פתחו בראשלצ ליד קניון הזהבבת מלך =)
מצאתי לפני שבועיים בערךאמא לאוצר❤
שמלות ממש יפות בגולף קידס שבעיני מתאימות לשמלות שושבינה... אבל זה גם תלוי מה את מחפשת אם את מחפשת סגנון חרדי מנצנץ ומתנפח לגמרי אז לא.. אני יכולה בשמחה לשלוח לך תמונה בפרטי
תגידו רק אני תוהה מה מסבירים לפעוטות בזמן צפירה?ממתקית

מדמיינת את הבן שלי לא מבין מדוע לא רצים לממ"ד...
פתאום כולם נעמדים. 
גילאי שנתיים -שלוש, איך מסבירים להם?

וואייייייי אני מתרגשתתתת!!!!! איזה כיף לקרוא אותךאוהבת את השבת

זכינו שחזרת!!!

חסרת כאן ממש😍

רק אותי זה מבאס?מולהבולה

בעלי מבטיח שיגיע עד שעה מסויימת

האוכל מוכן חם וטרי וגם הילדים שצורחים כאן ובסוף אני צריכה כבר לקלח ולארגן לבד

בפועל אנחנו ארבע שעות אחרי, הוא לא זמין בטלפון וגם לא מעדכן

זה קורה מלא

וזה מבאס אותי ממש

ואם אני מצייצת בנושא הוא מתעצבן וטוען שאני חונקת

מי מזדהה?

מאד מתסכל. מאד.כורסא ירוקה

אני אומרת לו אין בעיה תגיע מחר מצידי,אבל תעדכן! שאני אדע איך לחלק את האנרגיות שלי, שאדע אם לחכות עם האוכל, שאדע אם להרדים את הילדים.. אי אפשר פשוט לתת לי לחכות אחרי שאמרת זמן.

בדיוקמולהבולה
האנרגיות ...... נזללו כבר מזמן.......
יכול להוציא מהדעת אבל מציעה כיוון אחרהמקורית

קודם כל אל תחכי לו. בשבילך.

דבר שני, הוא לא רווק וזה ממש לא מתאים. את לא חונקת, הוא זה שמתנהל בצורה לא מציאותית וזה שיש לו תסביך "חנק" לא אומר שאת לא בסדר. לעמוד במילה זה א ב. להגיע הביתה בשעה סבירה / לתת הסבר הגיוני לאיחור/ ולהיות זמין כנל. את לא שוטרת שלו, ולא אמא, אבל ככה זה בזוגיות. שיתוף בשיח ותקשורת, ושיתוף פעולה

מציעה לבחון את דפוס הקשר שלכם. אם את במקום אימהי זו דינמיקה לא מאוד מוצלחת בעיניי וכדאי לשנות אותה. גם באמצעות טיפול

חיבוק♥️

ואי מסכימה עם כל מילהמולהבולה

אני מודה לה' שזה לא קורה הרבה שהוא יוצא לימים שלמים

אבל כששסה ככה אני מרגישה שעולים בי דברים ותחושות לא נעימות

של זלזול......

וואירקאני

אחד הדברים שהכי קשה לי איתם

אתה מגיע מאוחר? אין בעיה רק תן שעהההה

אני שונאת לחכות ולחכות סתם

אבל הוא לא אומר לי שאני חונקת אותו

הוא מסכים איתי שאני צודקת

אבל בפועל לא שם לב לזמנים ולא זוכר לעדכן

נכון 🥺מולהבולה

אצלי זה מעצבן אותו אולי כי בעבר כן הייתי יותר קנאית כלפיו

וחשדנית . ב"ה עברתי את זה,

אבל מרגישה שזה באמת גומר לי את האנרגיות 

איחור של 4 שעות בלי להיות זמין בתוכן בכלל?אנונימית בהו"ל
ממש לא בא בחשבון מבחינתי אלא אם קרה מקרה חירום.

גם בעלי מתעכב מעבר לשעה ויש לו בעיית זמנים קשה אבל אם דחוף לי שיגיע בזמן אני מתקשרת חצי שעה שעה לפני לראות שהשעה עדיין רבלנטית 

מאנונימי בטעות, סליחהאנונימית בהו"ל
יואו עצבים מממשששששניק חדש2

ובעלי עושה את זה גם אבל פחות בוטה חחח

מלא פעמים הוא יכול להתקשר 8 שיחות- משמע משהו דחוף- שניה אחרי חוזרת אליו הוא נעלם לשעה.

אני מכנה את הזמן שלו שעון בעלי חחחחח

יש שעון של כולם ויש את השעון שלו

יגיד שהוא מגיע בחמש בסוף ברבע לשש.

חוץ מעניין אי העמידה בזמנים,קנמון

יש פה דבר נוסף-

האחריות על התיפעול השוטף של הבית היא רק עליך? אם כן (ומבחירה)- סבבה.

אם לא ואת פשוט נאלצת לשאת לבד בעול (כי הוא לא נמצא),

צריך לשקף שזה שהוא לא מגיע, זה לא רק עניין של זמנים. זה עניין של להשאיר אותך להתנהל לבד עם כל העומס..

אולי הוא 'חונק אותך' עם כל התיפעול של הבית?

מציעה לשקף בזמן רגוע. לפעמים תיווך מקצועי יעיל יותר

מילא מאחרבאתי מפעם

שזה מעצבן טילים

אבל למה לא זמין?

לאיפה הוא נעלם?

מה כ"כ דחוף? מה הוא רופא מנתח?

זה זלזול מוחלט

ובשבילך- אל תחכי ואל תכיני אוכל חם, כשהוא יבוא תחממו. זה סתם מביא לתסכולים נוספים 

זה מבעס ומעצבןיעל מהדרום

לק"י

בעיקר מעצבן שהוא לא עונה.

זה גם עלול להלחיץ...

ובשבילך באמת עדיף לא לצפות שהוא יגיע ויעזור.

4 שעות זה ממש מוגזםאמאשוני

אצלנו זה הפוך, בעלי יודע לתת זמנים נכונים ואני יכולה לא לשים לב שהזמן חולף.

אנחנו האמת פתרנו את זה שאני מתקשרת כשאני כבר בתוך האוטו ולפעמים גם שולחת צילום מסך של הוויז גם כדי להעריך נכון יותר את הדרך וגם מפה אין דרך חזרה חחח

ככה בעלי יודע שאם קבענו שעה מסויימת כל עוד לא יצאתי מהמשרד זה כמעט חסר משמעות.

אלא אם יש לנו תוכנית זה משהו אחר.

מה הוא אומר, למה זה קורה לו? צריך לאתר את הקאצ' כדי למצוא פתרון.

להגיד הפתרון שהוא יעמוד במילה שלו, יכול להיות רעיון נחמד אבל לא ישים ולכן כדאי לחפש פתרון ריאלי יותר שלוקח בחשבון את מה שגורם לו לשנות תוכנית.

אולי שיעשה שיתוף מיקום?

אותי נגיד זה ממש משחרר אבל כי אני יודעת שבעלי לא שיפוטי כלפי הזמנים שלי, אלא רק רוצה לדעת.

אם למשל הוא מרגיש שאם יעדכן את תכעסי שלא הגיע בזמן אז הוא ירגיש מניעה לעדכן אפילו

ואז את סובלת פעמיים, גם שהוא לא נמצא וגם שאין לך מושג מה קורה.

האמת שזה כן ישים, להגיד לו לעמוד במילההמקורית

אומרת מנסיון

ברור שיכול לקרות שלא ולכן יש את מה שנקרא תקשורת, אבל בתור אחת שהתנסתה - בטח שיש

גבר שעומד במילה שלו/ יוצר תקשורת עם אשתו במידה ולא, זה גבר שנותן ומשרה תחושה של יציבות וקרקע בטוחה. העניין הוא לא לעמוד במילה "כי ככה" אלא התחושה שעומדת מאחורי הפעולה,שגבר רוצה לתת לאשתו

כשהדינמיקה היא "את חונקת אותי" והיא רודפת אחריו מחכה מתפוצצת, זה לא להעביר נכון את הצורך הרגשי שעומד מאחורי זה, ובכלל - להיעלם גם ל4 שעות ואז להפוך את זה עליה שהיא חונקת זה לא מכבד בעליל. האם היה מתנהל כך מול הבוס בעבודה? מול חבר? מול ההורים? לא בטוחה

לא יודעת מה הנסיון שלךאמאשוניאחרונה

אבל זה נשמע כמו משאלת לב יותר מאשר משהו מציאותי.

כל אחד ונקודת החוזק והחולשה שלו.

לדעתי אין מה להשוות נסיעה הביתה בסוף יום מול נסיעה לעבודה או פגישה עם אנשים.

ואם תגידי אז שיתייחס לחזרה הביתה כמו לפגישה,

אז זה בדיוק החנק שהוא מדבר עליו, שכל יום, ועוד בסוף היום אתה צריך להחזיק עוד מחוייבות ולא יכול לשחרר ולהתעכב או לשנות תוכניות, או סתם להשתהות לפני שנכנס הביתה.

זה כמו שיש שעת איסוף של הילדים מהגנים, זה מעיק.

אני מצטרפתתקומה

לתגובות כאן.

זה באמת מאוד מבאס

א. הייתי מפרידה את הקשר בין ההגעה שלו לארוחה, או בתלות בין ההגעה שלו לסדר היום. במיוחד אם הוא מגיע כל כך מאוחר. אצלנו הלו"ז הוא של הילדים, והוא מתנהל יחד עם ההורה שבבית, בלי קשר לשאלה מתי ההורה השני מגיע. זה הרבה יותר נוח ולא מחייב לחכות, אלא אם יש אירוע מסויים ואז מתאמים מראש. אבל זה חריג.

ב. כשאת מדברת איתו, את משקפת מה את מרגישה? למה זה קשה לך? מה הצורך שלך בעדכון / זמינות / הגעה?

יותר עוזר (אולי את כבר עושה את זה) לדבר בשפה של מה מפריע לך ולא למה הוא אשם.

ג. מחשבה על חלוקת תפקידים. מצטרפת למחשב של קנמון. האם מתאים לך שזה ככה? האם זה הסיכום ביניכם? כי הגיוני שתהיה חלוקה בין בני הזוג שבזמן שהאחד עובד השני עם הילדים ומתפעל את הבית. אבל בהרבה מקרים זה לא תמיד אותו אחד שמתפעל את הבית, וגם אם כן, יש זמני אוורור שכבן הזוג השני מגיע. השאלה אם זה קורה אצלכם, או שאת פשוט עושה הכל, ואז זה מוסיף לתחושת הקושי והמצוקה כשהוא לא נמצא. אם לא נוח לך עם הסידור הזה, שווה לדבר גם על זה. ממקום של שיתוף ותקשורת.

ד. אומרת בעדינות, לא הייתי מוותרת על זה. זאת אומרת, התגובה שלו חזרה לא נעימה, נכון

אבל אם זה חשוב לך, תנסי למצוא דרך להעלות את זה שוב ולדבר על זה. אני מאמינה גדולה בוויתור בזוגיות, אם זה אפשרי ולא חונק. כאן נראה שזה מאוד קשה לך

אז אפילו שקשה לדבר, לא הייתי מוותרת על פתרון 

הבת שלי התינוקת בת חצי שנה ממש סובלתחולמת להצליח

נהיה לה ממש אדום בפות ובטוסיק מאחורה, אבל אדום מאוד דומה לצבע של גמבה, וגם ירד לה שם דם, היא ממש סובלת בוכה.

מה אפשר לעשות? מה יכול לעזור? אני ממש מרחמת עליה..

ממליצה על אנטיולאור.י

משחה שאפשר לקנות בבית מרקחת בלי מרשם.

היא עוזרת מאוד, וגם די במהירות.

(צריך להיזהר לא לשים אותה בתדירות גבוהה מידי כי היא עם סטרואידים, אם אני זוכרת נכון)

תודה אני מידי פעם שמה את זה וזה לא מספיק עוזרחולמת להצליח
לצערי
שמת פעמיים שלוש שכבה נדיבה ולא עזר?קופצת רגע
תוסיפי שכבה של אגיסטן /אגיסטן בייבי מלמטה.

ותבקשי מרשם בפניה לרופא, לטבע קוטן או משהו מקביל, חבל סתם להמשיך לסבול

יש אבקה טבעיתוהרי החדשה

ליקוויד פאודר

תעשי גוגל

הדבר שהכי עזר לי

ללכת לרופאDoughnut

אם ירד לה דם כדאי ללכת לרופא שירשום משחה טיפולית.

סתם כך כשאדום מאד ממליצה בחום על אינוטיול. הוא לא לשימוש קבוע.

מצטרפת להצעה ללכת לרופאקופצת רגע
עד אז, מצטרפת להצעה גם ל אינוטיול אבל לדעתי רופא ירשום גם משחה טיפולית במרשם. 
תודה, אז נחכה לתור ביום רביעיחולמת להצליח
פשוט ניסתי לחשוב איך להקל עליה עד אז
אממממ לא הייתי מחכה. הייתי קונה אינוטיולקופצת רגע
ואם לא עוזר משמעותית אחרי פעמיים - שלוש, מוסיפה גם שכבה של אגיסטן בייבי ומעליו אינוטיול.

וכמובן, להפסיק להשתמש במגבונים, לשטוף במים ולנגב בעדינות, ולהשאיר ללא חיתול/עם חיתול פתוח כמה שאפשר. 

אפשראיזמרגד1
לתת לה להיות בלי טיטול בכלל (על משטח החתלה או משהו למקרה שהיא תעשה) לכמה זמן. זה עוזר 
לבן שלי יש אותו דבר עכשיובת.
היינו היום אצל הרופא ואיבחן פטרייה.. 
מצטרפת להמלצות...ממתקית

1. לקבוע תור לרופא.
2. להוריד לה טיטול ולתת לה להיות על מזרן פעילות או משהו, כשמתחתיה יש מגן כלשהו אם תעשה...וכשיש שמש עדינה של שעות בוקר שתהייה שם ללא טיטול לדקות ספורות- מאוד מקל.
3. עצה הזויה ממש אבל ראיתי על ילדיי שעוזרת (מה שכן לא יודעת אם במצב כמו שתיארת) כשיש בטיטול פיפי בלבד. לא להחליף ישר, הפיפי ממש מוריד רמת אדמומיות, הוא מחטא כזה, לא יודעת מה עושה בדיוק אבל ממש מוריד את מצב האודם. (אבל שוב לא יודעת אם בכל מצב)
4. בכל החתלה לא לנגב במגבונים, אלא תחת ברז במים חמימים, לנקות בעדינות עם מעט סבון, ולגב בטפיחות קלות.

במקום משחה לשים קורנפלוררק טוב!

או קמח תפוחי אדמה

ולא להשתמש במגבונים עד שזה עובר, רק מים.

יוצאות לה שיניים? - אם כן, זה ממש יכול להיות בגלל זה.

אם לא- אולי להחליף חברה של טיטולים. יש תינוקות שרגישים לחברות מסוימות ולא יעזור כמה משחות תשימי כי הטיטול לא מותאם לעור שלהם. 

כן יכול להיותחולמת להצליח
שיוצאות לה שיניים, סתם מעניין מה הקשר?
לא יודעת. אבל יש קשררק טוב!

רופאי ילדים יבטיחו לך שאין שום קשר בין שילשולים וכוויות בישבן לבין צמיחת שיניים.

לעומת זאת הרבה מאוד אמהות יחתמו לך שזה קשר מובהק. (ועכשיו שאלתי את גימייני אמר בדיוק ככה. שיש פער בין עמדת הרופאים לדיווחי ההורים)

לאחד מילדי יצאו שניים בראש השנה. לא יכולתי להחזיק אותו על המותן שלי (כמו שמחזיקים תינוק גדול) מרוב שכל כך כאב לו. ממש ירד לו דם. רק אחרי החג יכולתי ללכת למרפאה שיבואו לו משחה. 

וואי בטח שקשור גם רצלי ככהפה משתמש/תאחרונה

גם בימים אלו..באמונולך עם כל שן ולפניה

או שלשולים או עצירות ואדום ודם בישבן

לעשות אמבטיה ארוכה במים נעימיםמולהבולה

לשטוף אחרי כל יציאה במים ולא עם מגבונים

ולמרוח אינטיול., שאני לא זוכרת מאיזה גיל ניתן לשימוש. אבל זו משחת פלאים

תנסי אגיסטן בייבי112233445566

רופא אצלי טעה והביא סטרואידים שלא עזרו

התיאטר נשמע מתאים לפטרייה ומטפלים באגיסטן בייבי עובר מהר

קמח תפוחי אדמהאנונימית בהו"ל
לנסות להחליף חברהעוד מעט פסח
גם של טיטולים וגם של מגבונים (הכי טוב לשטוף רק במים זורמים מתחת לברך. אבל גם לאח''כ, תזכרי איזה חברה היתה ותקני אחרת).
תודה לכולן!!חולמת להצליח
שמתי בינתיים משחת החתלה קלנדולה ונראה שזה יותר טוב מהאינטיול, אבל אעזר גם בשאר הדברים שכתבתם ואדבר גם עם הרופא.
רגרסיה בגמילה?כורסא ירוקה

בן 5, גמול כבר כמה שנים. לא מפספס בכלל, גם כשנגמל פספס פעמים בודדות ומהר מאד הבין.

לאחרונה לא מוכן ללכת לשירותים. לא דווקא כי עסוק במשהו. תמיד אומר שאין לו. גם לפני יציאה מהבית לא מוכן ללכת, גם כשרוקד סמבה באמצע הסלון מרוב התאפקות עדיין אומר שהוא לא צריך. בטח שבאמצע משחק/ספר.

התוצאה היא שמפספס כמה פעמים ביום. לא פספוס ממש, אלא רץ ברגע שמתחיל לצאת לו, ואז מספיק את הרוב בשירותים אבל התחתונים נרטבים ולפעמים גם המכנס.

לא יודעת אם התחיל במלחמה או לפני כי הוא התחיל לפחד ממפלצות ומכשפות. ברמה שצריך להדליק את כל האורות בבית וכזה. לפעמים אנחנו מלווים אותו, לא תמיד זה אפשרי אם אני בדיוק מאכילה את התינוק או עושה משהו אחר שאי אפשר ללכת איתו לשירותים. אבל גם זה רלוונטי רק כשכבר מוכן ללכת לשירותים.

מחפשת עצות חכמות

יכולה לומר שלבת שלי קרה תופעה דומהממתקית

כולל פספוסי לילה בכל לילה החל מפרוץ 7 אוקטובר.
לא עזר כלום, בהתייעצות עם פסיכולוגית, עשינו לה עיבוד חוויה למה שקרה באותו יום, ממש שיחזרנו את האזעקות, ומה היה ומה הרגישה וכו וכו
לחישות לילה
וב"ה עבר לה.
גם הייתה אז בגיל 5...

תודה! כמה זמן בערך זה לקח?כורסא ירוקה

אחרי שדיברתם איתה על זה הכוונה.

הבעיה שאני חושבת שזה התחיל מהפחד ממפלצות אבל עכשיו זה כבר סתם ככה, גם באמצע היום וכשיש אור

חצי שנה היינו במצב הזה, משדיברתי איתהממתקית

ועשינו תהליך כבקסם הפסיק לה באותו שבוע.
אולי היה עובר לה בכל מקרה? גם בלי עיבוד? כי פשוט גדלה ושכחה בינתיים?
לא יודעת... אבל זו הנקודה שהשפיעה.

הגיוני שמפחד המפלצות התעצם לו יותר וגדל גם לפחד מאזעקות וכו...לא?
לחישות לילה בכל מקרה זה תמיד טוב.(מתייחס לתת מודע)

וואו מדהיםכורסא ירוקה
ניסינו להסביר לו שאין מפלצות/מכשפות. הוא מבין בשכל אבל מפחד עדיין, אז מרגע לרגע אני מבינה שעל זה זה יושב. הוא גם מבקש ליווי לשירותים לפעמים או להדליק אור בחדרים שעובר לידם, לראות שלא יבואו אליו מפלצות. תוהה איך אפשר לעזור חוץ מללוות אותו לשירותים כל פעם
אני חושבת שלא נכון להסביר לו שאין מפלצותמתואמת

כי פחד הוא לא דבר רציונלי (מה גם שפחד מטילים, למשל, הוא כן רציונלי, ונשמע ממך שיכול להיות שגם על זה מתיישבת הרגרסיה...)

אפשר ללמד אותו דברים שמשרים ביטחון (פנס קטן שמגרש מפלצות, פסוקים לשמירה שאפשר לומר וכו')

ואפשר גם להפוך את הדבר המפחיד למשהו חמוד או מצחיק (יש כל מיני ספרים כאלה. יש למשל ספר חדש ומקסים בשם בובי ואני של יעל כורסיה שיכול להתאים).

הציעו פה מבצעים - גם על זה אני חושבת שלא מתאים במקרה שהרגרסיה נובעת מפחד... יותר לדבר איתו על כך שלפעמים הפחד גורם לנו לעשות דברים שלא נעימים לנו, אבל אנחנו יכולים להיות חזקים יותר ממנו, ולהתגבר עליו כדי שלא יקרו לנו דברים לא נעימים כמו פספוס בתחתון...

(האמת שאם זה לא עובר - לדעתי כדאי להתייעץ עם פסיכולוג...)

פנס זה רעיון מעניןכורסא ירוקה

לגבי הפסוקים הזכרת לי שפעם לא יכלנו לבוא איתו לשירותים והוא פחד ללכת ומה שעזר לו זה שאחותו עמדה מחוץ לשירותים ואמרה שוב ושוב "אין דבר כזה מפלצות ומכשפות" עד שהוא סיים 🤣

אחפש גם את הספר שהמלצת.

הוא ילד עם רגישות גבוהה מאד ואנחנו בכמ רוצים לדבר עם פסיכולוג, וקיבלנו הפניה להתפתחחת הילד על נושאים רגשיים אחרים אבל זה גם יקח זמן.. 

באמת נשמע ילד רגיש מאוד... (שזו גם מעלה!)מתואמת

טוב שאתם כבר בכיוון של טיפול.

בהצלחה!

על אותו רעיון, אצל הבת שלי בסביבות הגיל הזהקופצת רגע

שפחדה מחלומות רעים, עזר 'ספריי נגד חלומות רעים',

זה היה בקבוק מרסס קטנצ'יק כזה שקוף שקונים בסקארה וכדו', ובתוכו שמתי מים, כמה טיפות לוונדר, ונצנצים. היינו מרססות על המיטה ועל הכרית לפני השינה ומשאירות לה במיטה אם יהיה צורך בלילה. אותה זה הרגיע 

נכון, גם אנחנו עשינו את זה עם כמה ילדיםמתואמתאחרונה
ניסית לדבר איתו?איזמרגד1
קודם כל לשמוע אם יש משהו שמפריע לו ומשהו שיכול לעזור, ולדבר איתו על זה שלא נעים לפספס ולהירטב ובזמן האחרון זה קורה הרבה, אז הולכים לשירותים ומנסים אפילו אם אין לו כל זמן מוסכם (נניח כשהשעון מעורר מצלצל בשעות שכיוונת מראש, או כל שעה עגולה, או כל דבר שיראה לך) 
יצא לנו כמה פעמים לשאול דברים דומיםכורסא ירוקה

אם יש משהו שמפריע וכו.

או שהוא אומר שהכל סבבה והוא פשוט לא מרגיש שצריך, או שהוא מתחיל להמציא תשובות לא קשורות על אירועים נקודתיים שעיצבנו אותו.

לגבי אי הנעימות בפספוסים נראה לי שירינו לעצמנו ברגל, מרוב שרצינו שלא ירגיש רע עם הפספוסים בלילות אמרנו לו שזה קורה ולא נורא אז מבחינתו פספוסים זה פשוט סבבה. הוא רק צריך להתנקות ולהחליף בגדים וזה לא מטריד אותו בכלללל

אז הוא יכול להגיד בנחת כזה "בסדר אם אני אפספס אני אחליף" 

אז לדבר איתואיזמרגד1

להסביר לדוגמה על כמויות כביסות, על הקטע החברתי (זה קורה לו בגן באמת או רק בבית?) וכאלה, וממש לסכם שמדי פעם הוא הולך בצורה יזומה גם אם לא מרגיש כשצריך.

אפשר גם לעשות מבצע מדבקות או משהו בסגנון שיעודד אותו ללכת.

לא יודעת אם קורה בגןכורסא ירוקה

לרץא שמעתי על זה בכל אופן. אברר.

ניסינו להסביר ולדבר, זה פשוט נגמר במשיכת כתף עם "לא רוצה"..

בעבר כשתמרצנו עם מדבקות הוא פשוט עשה דברים כל הזמן בלי צורך רק כדי לקבל את המדבקות ולא בא לי שילך לשירותים 3 פעמים בדקה.. מתלבטת אם זה עדיף

אז אני חושבתאיזמרגד1
שנניח פעם בשעה שעה וחצי יש שעון מעורר, וכשהוא מצלצל הוא הולך לשירותים. ורק על זה הוא מקבל מדבקה ולא על כל פעם הוא הולך...
רעיון טוב! ננסהכורסא ירוקה
הכי חשוב- לדבר איתו הרבה ובנחת..אוהבת את השבת

לדעתי מעולה שאתם מרגיעים לגבי פספוסים בטח בלילה שזה פיזיולוגי - אין סיבה שיהיה עם אשמה...

וגם ביום- זה שהוא ככה זה קריאה ממנו אליכם לשים לב למה שהוא שקשה לו, אז להלחיץ אותו יכול להחמיר דווקא.. גם אם ייפתר מבפנים ייצבר...

לדבר הרבה, אפשר להסביר שלא ברחא להתאפק, שהרמבם לימד אותנו שמשתחררים ככה חומרים לא טובים בגוף, ותשמחי לעודד אותו ללכת עם מדבקות או משהו אחר ובמקביל לנסות ליצור איתו זמן אישי שהוא יכול לשתף ולעבד דברים ולהיותרגישים אליו כדי שייפתח...

פחות לדעתי לשאול אותומה גורם לו לפספס כי לא בטוח שזה מקושר אצלו לסיבה של זה, אלא פשוט זה הביטוי הרגשי של משהו משכביד עליו....

קל לדבר , קשה לעשות... גם לי כמובן..

סחתיין על הסבלנות!!!

ומלא בהצלחה!!

זה לא רגרסיה בגמילה, הוא גמול. זה נשמע נטו רגשישמש בשמיים

ילד שגמול כבר כמה שנים לא מתחיל לפספס בגלל משהו בשליטה שלו או בזיהוי וכדומה, הוא מפספס כשהוא לחוץ, מפחד או משהו רגשי אחר שחוסם אותו. ולכן גם לדבר איתו על הפספוסים עצמם לא יעזור, מסכימה עם הכיוון שממתקית העלתה.

אני אשתף שהבן שלי היה בן שלוש ועלה לגן הוא היה גמול לגמרי חצי שנה וממש חזר לפספס ולא הלך לשירותים בכלל בכלל, לא עזר שום שיטה שעבדה נפלא חצי שנה קודם כשגמלתי אותו, אחרי חודש בערך כשהוא הסתגל יותר לגן זה נעלם לבד. זה התחיל ביום שלפני היום הראשון שבו היה מפגש היכרות ונעלם בחגי תשרי. ולא היה שום קשר בין החזרה שלו לעשות בשירותים לבין מבצעים ופרסים שניסינו לעשות לו במהלך החודש הזה...

תודה!כורסא ירוקה

לך וגם ל @אוהבת את השבת

מבינה שכרגע פשוט צריך לתת לו את הליווי עם הפחדים בתקווה שישתחרר מהם לאט לאט

היה לנו משהו דומה מאודיום שני

והתברר שהייתה לו פטרייה שם.

קיבלנו משחה

וואלה. איך גיליתם?כורסא ירוקה

כי הוא באמת מגרד שם הרבה לאחרונה.

אבל אומר שלא כואב לו

חורג מהמקובל וכותב כאןפשוט אני..

בשביל לספר על חידוש מעניין וחשוב:

מעתה, כל זוג עם אחת מהמוטציות בגן BRCA (לא משנה מי מבני הזוג נושא את הגן), זכאי ל-PGD על חשבון קופת החולים.

מה זה אומר?

שאם רוצים ללדת ילדים ללא הגן הזה, אפשר לעשות תהליך של הפרייה מלאכותית. בבית החולים יעשו בדיקות גנטיות לכל העוברים עוד לפני ההחזרה, ורק עובר שלא נושא את הגן הזה יוחזר לרחם. התהליך עצמו קיים כבר שנים רבות ואין בו חידוש, אך ללא מימון הוא עולה עשרות רבות של אלפי שקלים ולכן עכשיו יש בשורה של ממש.

שמח להגיד שיש לי קשר להחלטה הנ''ל.

החלטה שתחסוך מאות אלפי שקלים למדינה על כל תינוקת שתיוולד ללא הגן הזה ולכן לא תחלה בסרטן,

החלטה שתמנע הרבה צער, אובדן וכאב דורות קדימה.

תודה, כמה שאלותחושבת בקופסא

נראה לי שזה יהיה רלוונטי רק לזוגות עם מספיק מודעות לעשות ברור גנים מקיף לפני תכנון הריון, שזה לצערינו לא כמו גדולה של אנשים.

זה גן שמוצאים בבדיקות סקר גנטי רגילות של קופת החולים, או כחלק מבדיקות גנטיות פרטיות כמו אקסום גנטי וכו'?

לכמה ילדים המימון הזה תקף? שניים, כמו בטיפולי פוריות רגילים?

תשובותפשוט אני..

א. יש יותר ויותר מודעות לעשות בדיקות גנטיות לגן הזה ספציפית, בעבר הבדיקה לא הייתה בסל הבריאות, אחר כך הוסיפו לכל מי שיש את הגן הזה במשפחתו, אחר כך לכל האשכנזיות, ומזה כמה שנים שהבדיקה כלולה בסל לכל אדם.

ב. הגן הזה כ''כ אלים, שבדרך כלל משפחות עם הגן הזה יודעות על כך, או לכל הפחות יכולות לחשוד. עם כ-90% לפתח סרטן אצל נשים וכ-30% אצל גברים, קשה להסתיר את קיומו של הגן.

זה כמובן לא אומר שאין צורך להיבדק אם אין סרטן במשפחה.

ג. לכאורה המימון תקף לשני ילדים, אבל:

אם אשה לוקחת הורמונים, עוברת שאיבת ביציות, הפריית מבחנה, ואז מגלים למשל שיש 10 עוברים שלא נושאים את הגן - אז המדינה ''בלי כוונה'' כבר מימנה 10 עוברים.

אולי בהחזרה של השלישי (כלומר אחרי שתי לידות מוצלחות) יהיה צורך לשלם, אבל החזרה זה החלק הכי זול בתהליך. החלק היקר מאוד הוא הבדיקה הגנטית והשאיבה, ואת זה עושים לכל כמות של עוברים שמצליחים להפרות, באותו המחיר. כלומר לבדוק 20 עוברים עולה כמו בדיקת עובר אחד.

ואף אחד לא יגיד לאשה ''הצלחנו למצוא 10 עוברים בריאים אבל רק 2 על חשבון המדינה, אז תחזירי לנו 80% מהעלות''. אין דבר כזה.

בנוסף, אשה שכבר יש לה ילדים אבל בלי השיטה הזאת, יכולה להיות זכאית כל עוד לא הוכח שהילדים שלה אינם נושאים את הגן. אבל לגבי הפסקה האחרונה זה יותר טריקי ואולי לא יהיה אישור אוטומטי, אולי צריך להתווכח וכו'.

לגבי א. אתה בטוח? זכור לי שזה לא לכולם בסליעל מהדרום
לק"י

או שיש רמות סבסוד שונות?

טוב הבנתי שזה תלוי קופהפשוט אני..

רק אשכנזיות ואתיופיות זכאיות אוטומטית, השאר צריכות לקוות שהקופה תאשר.

לגבי ב,Sheela

חשוב לציין שמקרה של 10 עוברים בריאים הוא חריג ובגדול בגדר נס

אחרת נשים מתחילות את התהליך ומתאכזבות להגיע לעובר 1 או שניים. זה לא תהליך כזה קליל כמו שזה נשמע על אף שהוא חשוב ומציל חיים. 

רציתי גם לכתוב...קופצת רגע
@פשוט אני.. לא יודעת את מי אתה מכיר שיצאו להם עשרה עוברים בריאים משאיבה אחת אבל זה לא שכיח...

והתהליך בהחלט לא פשוט בכלל, מורכב יותר מ ivf 'רגיל'. אבל כמובן חשוב מאוד אם יש צורך... 

וואי סליחה!פשוט אני..

ממש לא התכוונתי לתת תקווה שיהיו 10 עוברים אחרי סיבוב אחד,

התכוונתי רק לתת דוגמה בקשר לשאלה על עלות התהליך, ולהסביר שהבדיקה הגנטית תהיה בחינם לא משנה כמה עוברים טובים יהיו, כל עוד עדיין לא היו 2 לידות תקינות.

ממש סליחה אם לא הייתי מספיק ברור

אני נבדקתי במקרהאבי גיל

אחרי שנולדו לנו ילדים

ולאף אחד ברוך ה' לא היה סרטן במשפחה קרובה נבדקתי רק בגלל שאני אשכנזייה וחברה המליצה לי

והנה יצאתי נשאית. האמת לקחתי מאוד קשה ...

ממש ממש ממליצה להיבדק לכל אחת גם ללא היסטוריה משפחתית

נשמע נהדר, תודה שסיפרת!מכחול
וואלה מענייןשלומית.

2 מחשבות שעלו לי:

1. האם זוגות רבים יהיו מעוניינים להשתמש באופציה הנ"ל? כי להכנס לטיפולי פוריות עבור זוג ללא בעיית פוריות נראה לי דורש אומץ והתגייסות מיוחדת. כמובן שאם הגן הפגום הוא מחלה שגורמת לנכות קשה כבר בעוברות ובתחילת החיים הרבה אנשים כן בוחרים במסלול הנ"ל אבל בסיטואציה הזו זו סוג של בחירה "אקסטרא"

2. במחשבה שנייה, אם אחוז גבוה מנשאי הגן אכן יבחרו להשתמש בתהליך אז תוך דור או שניים נוכל לראות ירידה חדה בתפוצה של הגן הנ''ל... אבל באמת זה דורש מהזוגות "לטעת חרובים"...

בכל מקרה ידיעה חשובה, תודה 

יכולה להגיד על המשפחה של בעליאורחת רבתא
יש לו כמה קרובות משפחה שנפטרו בגיל 40+..  אז במשפחות כאלה אני חושבת שלא תהיה הרבה התלבטות...
אבל היום יש טיפולים מונעיםמתיכון ועד מעון

לא פיקניק בכלל, אבל קיים

כריתת איבריםפשוט אני..
בהחלט לא פיקניק 
מסכימהמתיכון ועד מעון

מנגד גם PGD זה לא פיקניק. ב"ה שאני לא צריכה להתלבט על זה.

לא חושבת שזו בחירה קלה, זה מה שאני אומרת

זאת בדיקה שקשורה גם לגבר?פרח חדש
בוודאיפשוט אני..
והאם הבדיקה לגבר היא חלק מהסל כמו אצל נשים?פרח חדש
כןכורסא ירוקה
גבר יכול לחלות בעצמו ויכול להעביר את הגן הלאה בדיוק כמו אישה ולכן זו אותה הזכאות
הבדיקה בסל רק לנשים ממוצא אשכנזי או אתיופישבעבום

לשלושת המוטציות השכיחות במוצאים אלה

ישנה בדיקה מורחבת אותה ניתן לבצע דרך הביטוח המשלים (לפחות במכבי) שהיא עולה כ 300₪ ומתאימה לכל המוצאים.

הבדיקה הזו בסל רק למי שחלתה בעצמה בסרטן השד או נמצאה מוטציה במשפחתה

לגבי המוצא את צודקת, לא לגבי המין. זה גם לגבריםכורסא ירוקה
אני עובדת בתחום... מבצעת בעצמי את הבדיקותשבעבום
טוב לנו אמרו אחרת בקופהכורסא ירוקה
שהיום שני בני הזוג זכאים להיבדק בבדיקות הסקר הגנטיות
יש הבדל בין בדיקות גנטיות להריוןמוריה

לבדיקות גנטיות אחרות.

בבדיקות גנטיות להריון בודקים את 2 בני הזוג.

בבדיקות גנטיות אחרות יש נהלים אחרים.

אני כן מכירה שבודקים גם גברים אשכנזים למוטציות הנ"ל. אבל אין לי ניסיון שקשור בזה.

בבדיקות הסקר הגנטיותשבעבום

לא בודקים מוטציות ב BRCA

זה בדיקה אחרת שכל הנשים האשכנזיות והאתיופיות זכאיות להיבדק בה גם אם הן לא נשואות ולא מתעדות להביא עוד ילדים

אז מכאן הבלבול.. עשו לי את זה יחד עם בדיקות הסקרכורסא ירוקה

תודה על ההבהרה!

)בעלי עשה את הבדיקה המורחבת)

גם גברים אשכנזים צריכים להבדק?רק טוב!

או שאם האישה לא נשאית זה מספיק כדי לא להיביר לילדים?

אין שום הבדל בין אשה לגברפשוט אני..

בהקשר של תורשה.

כל אחד מהם יכול להעביר את הגן הזה הלאה לצאצאים שלו (50% בכל הריון), ואם למשל תינוקת ירשה את הגן הזה אז אין שום משמעות לשאלה האם היא ירשה אותו מאבא או מאמא.

אם לא מדברים על תורשה אלא על האדם עצמו, אז יש הבדלים משמעותיים מאוד בין גברים לנשים:

אצל נשים עם הגן הזה, יש מעל 90% לחלות בסרטן אם לא כורתים, והסרטן גם נוטה להיות הרבה יותר אלים ואגרסיבי מאשר אצל חולות סרטן ללא הגן הזה. 

אצל גברים יש גם כן סיכון מוגבר לסרטן (בעיקר ערמונית, אבל גם שד ולבלב) אולם האחוזים הרבה פחות דרמטיים לעומת נשים. מדובר על כ-20%-30% כתלות במוטציה המדויקת ובאורח החיים (וגם אלה כמובן מספרים לא נמוכים, לכן גם גבר נשא חייב להיות במעקב. יש בשיבא מרפאת גברים נשאים שבה עושים במקום אחד בדיקות של כירורג שד, אורולוג אונקולוגי, בדיקות MRI וכל מה שצריך בשביל לאתר כמה שיותר מוקדם אם חלילה מתחיל סרטן)

אז למה לא קופות החולים לא מיידעותרק טוב!

על זה.

לא שמעתי על זה אף פעם. גם בעלי לא.

אני נבדקתי. וגם אז לא אמרו לי שכדאי שבעלי יבדק גם.

יש השתתפות של הקופה גם אצל גברים? 

לדעתי אם מתעקשים אז מקבליםפשוט אני..

בכל מקרה,

לי ולכל משפחתי,

עשיתי בדיקה תמורת 90 דולר לנפש, ועוד 40 דולר משלוח מארה''ב לישראל ובחזרה (חד פעמי לכל המשפחה).

הבדיקה מקיפה פי כמה ממה שיש בקופות החולים, כוללת גנים שלא בודקים בארץ גם בתשלום ובטח שלא בסל הבסיסי.

רק בגן brca למשל, הבדיקה כוללת מעל 100 מוטציות שונות, בעוד הבדיקה החינמית בארץ כוללת רק את 3 הנפוצות ביותר.

דרך הבדיקה הזאת גיליתי שגם אשתי וגם אני נשאים של גן מסוים, כאשר שני העתקים של הגן הזה מעלים את הסיכון לעיוורון בגיל מבוגר.

לצערי יש לנו ילד אחד שירש משנינו את הגן הזה, אבל לפחות עכשיו אנחנו יודעים להקפיד הרבה הרבה יותר על משקפי שמש וכובע עם הילד הזה.

תני לי לנחש: בכלל לא ידעת שיש גן כזה.

את יודעת למה לא?

כי בישראל, סטארט ניישן שהוקמה על ידי אחת האוכלוסיות עם הכי הרבה בעיות גנטיות בעולם, יש פיגור מטורף אחרי העולם המערבי בכל הקשור לבדיקות גנטיות. עשיתי על זה פעם פוסט ארוך בפורום נשואים טריים.

בארץ בכלל לא מציעים לבדוק את הגן הזה, וזאת סתם דוגמה אחת מתוך באמת הרבה מאוד גנים שיש בבדיקה שעשינו...

מקבלים הביתה מעטפה עם מטוש ומבחנה קטנה ומעטפה לדואר חוזר.

מלטפים את הלחי הפנימית עם המטוש, מכניסים למבחנה, שולחים בתוך המעטפה המצורפת דרך סניף הדואר הקרוב. ככה פשוט.

אחרי חודש וחצי בערך יש תוצאות עם דוח מפורט של כל מה שהתגלה.

רק אגיד שהמעבדה הזאת מסרבת לבדוק ילדים, אז לא ממש כתבתי את תאריכי הלידה הנכונים שלהם...🤭

למה להם לסרב לבדוק ילדים?לפניו ברננה!אחרונה

והאם המוטציות של הbrca שלא נבדקות בארץ נבדקות בבדיקות גנטיות מורחבות (לא חינמיות..?)

מרתק, תודהשלומית.
הבדיקה המורחבת יותר מיועדת גם לגבריםשבעבום
אז גברים לא זכאים לבדיקה דרך הסל?פרח חדש
כי להוריש לנו רק בעיות נפשיות לא היה מספיק🙄נעמי28
איך מלבישים תינוק בתקופה של האביבחולמת להצליח

כשנהיה יותר נעים בחוץ?

בינתיים שמה לה 2 שכבות, של דק ועבה.

השאלה איך מלבישים כשנהיה יותר חם?

2 שכבות דקות? שכבה אחת?

אני גם צריכה לקנות לה בגדים אז רוצה לדעת איזה?

ואם יש לכן המלצה על חנות בגדי תינוקות טובה ולא יקרה גם אשמח לשמוע.

תודה רבה 

אני הייתי שמהעדיין טרייה
גופיה עם טיקטקים בלי שרוולים ואוברול כותנה דק מעל. הכל מנקסט אם את רוצה אחפש קישור.
בת כמה היא?מתואמת

מגיל שלושה חודשים בערך כשממש חם אפשר להלביש אפילו קצר. לפני כן - שכבה אחת ארוכה.

אבל עכשיו באמת עדיין לרוב קריר...

חנות בגדי תינוקות - בזאר שטראוס.

אז לגמרי אפשר בקרוב להלביש לה שכבה אחת ובהמשך קצר.מתואמת
אהה התכוונתי לניו בורןעדיין טרייה

הייתי מלבישה כמו את עצמי ארוך דק או קצר בהתאם לתחזית.

ואם היא הולכת למסגרת שיהיה לה איזה קפוצון איתה למקרה שיתקרר

שלי כמעט בגיל הזה, ואני מלבישה לו חורפייעל מהדרום

לק"י

עדיין קריר אצלינו.

אם חם- אז שכבה אחת דקה או בגד גוף ארוך ודק ומעל עוד שכבה דקה.

כשיהיה ממש קיצי- נעבור לקצר.

בגיל הזה הלבשתי כמוניעלמא22אחרונה
כמובן שהתאמתי למזגן / רוח / שמש
בת כמה היא?יעל מהדרום
אני שמה 2 שכבות ארוכות ודקות, אם זה יום יותר קרירואילו פינו

אז אחד מהשכבות יהיה עבה יותר.

ובחוץ מוסיפה שמיכה אם קר או יש רוח..

תלוי במזג אוויררקאני

כשממש חם אז קצר

כשחמים אז ארוך דק

וכשעדיין טיפה קריר אז 2 ארוך דק

אני משלבת קצר וארוךשיח סוד

אם השרוול קצר אז מכנס ארוך

אם המכנס קצר אז שרוול ארוך

אם שניהם קצר שזה נדיר, אז גרביים לפחות חח

לא מסוגלת כבר ילד אחרי ילד להלביש בקיץ ממש ממש קצר אפילו שחם, רואה אמהות שמלבישות קצרצר את התינוקות והם חופשי בדשא/בשטיח

ואני לא מסוגלת חח (אולי זה קשור למוצא שלנו מברית המועצות לוידעת)

2 שכבותבשורות משמחות
גופיה קצרה וארוך דק
שגרה? חה. הצחקתם את הסבתא של הנגיפים...מתואמת

אחרי שאתמול כולם הלכו ב"ה (מלבד הגדולה, חופש לפני מתכונת), היום יש פה:

נער שמחכה לתור לרופא (אחרי שכבר יותר משבוע הוא משתעל),

נער נוסף שלא הצליח לקום (ספק אם מעייפות שנצברה ב"חופשה", ספק כי גם הוא חולה),

עוד ילד שמלכתחילה נשאר בבית (כי אתמול היה חלש ועייף),

ועוד ילדה שלא קמה (לא ברור אם בגלל מחלה או פשוט כי ללכת לבית הספר זה לא משהו שהיא מחבבת),

וגם תינוקת שהושכבה עכשיו שוב לישון, אחרי שכל הבוקר צרחה והסכימה להיות רק על הידיים של אבא (שלא כאן עכשיו)...

ובתווך - אמא אחת שגם היא חטפה איזשהו וירוס, אבל אמורה לעבוד בכל זאת, בתוך הבית המבולגן (כי אתמול ושלשום לא היה בכוחותיה לסדר)...

בכל אופן, לא שייך לשלוח את התינוקת במצב כזה למשפחתון, נכון? (היא לא הרגישה לי חמה, אבל הצרחות האלה שלה היו לא רגילות לשעת בוקר כזו)

(באסה, אתמול היא בכתה כשהבאתי אותה למשפחתון, אבל אחר כך המטפלת התקשרה לומר לי שהיא התאוששה ומשחקת נפלא. חבל ששוב תהיה לה נסיגה בהסתגלות...)

אם תתעורר במצברוח טוב ולא חמה, הייתי מביאהירושלמית במקור
תודה!מתואמת
טוב, עכשיו שמעתי את מעלליה בלילהמתואמת

מפי אלה ששמרו עליה (לא אני🙈) -

וכנראה שהיא פשוט עייפה...

אז טוב, ניתן לה לישון, ונקווה שמחר היא תלך... (בתקווה שהשגרה הנחמדת תימשך עוד קצת)

בהצלחה ובבריאות בע"הירושלמית במקור
וואי, מזדהה מאוד!!!ווטר מלון

ביום חמישי הגדולה לא הלכה ללימודים, כי לא לומדים באיסרו חג.

ביום שישי הקטנה היתה בבית, כי אין משפחתון בשישי.

בראשון דווקא כולם היו במוסדות,

אך היום השני נשאר בבית כי לא מרגיש טוב.

ואני

צריכה

שקט

ולבדדדדדד

שיהיו בריאים אמן.

אמן!מתואמת

לפחות אצלנו עכשיו כל החולים (האמיתיים והמדומים) ישנים, אז יש לי קצת שקט...

מקווה שגם אצלך❤️

אנחנו ניתן לך פינה שבועית בפורום😅יעל מהדרום
לק"י

כתיבה משעשעת.

מודה שאני מיציתי את ההשכמות. הבוקר בקושי קמתי...

בשמחהמתואמת
וכן, במקום מסוים היה קל יותר בתקופה שלא היה צריך להשכים אותם בבוקר...
וואו לגמרי...ממתקית
בינתיים היא קמהמתואמת

ואחרי פרק זמן של עצבנות היא התאוששה ונהייתה עליזה ושמחה כרגיל.

עכשיו צופה בסרט עם אחיה, שגם התעורר משנת חוליו🙈 (אין לי כוח וגם אין טעם לקחת אותה למשפחתון)

מקווה שהלילה היא תישן טוב ומחר תלך...

אמן ואמן!יעל מהדרום
קרה לנו משהו דומה בחזרה לקייטנות פסחניק חדש2

פעמיים חום.ועוד כאבי בטן והקאות.

וכולה יומיים בקייטנה🙄

לפחות אצלנו זה משהו עצמי משלנו🤭מתואמתאחרונה

אולי מהשכנים במקלט🤷‍♀️

כי הבן הגדול התחיל להשתעל עוד בפסח... (והרופא אמר שזו דלקת)

אולי יעניין אותך