מישהו נתקל בזה?
מה עושים בנדון?
לחם זה דבר מאוד בסיסי ומשמש פלטפורמה להרבה מזון
אנו אובדי עצות
מישהו נתקל בזה?
מה עושים בנדון?
לחם זה דבר מאוד בסיסי ומשמש פלטפורמה להרבה מזון
אנו אובדי עצות
הם יודעים מה טוב להם ומה לא, ואין להם ענין להמרח סתם ברעב.
אנחנו כן צריכים לכוון אותם ולעודד אותם לאכול בריא, אך לא בקטע של להכריח.
יש כמה דברים שיכולים לעזור:
ממרחים מיוחדים שהוא לא מכיר (אפילו שוקולד)
צורות הגשה שונות: טוסט, לחם מטוגן, קוביות לחם ועוד כיד הדמיון
בטח ניסיתם כבר הכל ושום דבר לא עזר
אולי תנסו להוריד את הלחם מהתפריט
ולעבור לפריכיות, עוגיות בריאות, בורקס מבצק טוב
או כל פחמימה אחרת שגם משביעה וגם נותנת חומרים טובים לגוף
והוא מגן על עצמו בכך
אפשר לבדוק, וככלל כדאי לתת קרדיט לילד.
היא הייתה אוכלת בקושי רב לחם. שעה שלמה על ביס אחד. בסוף בגיל 12 גילו לה צליאק
ברקס ,פתי בר (עוגיות ) , קרוסואנים ביגלה .....
מאפים ודברים אחרים , לא חייב לחם .
בהצלחה ![]()
את ובנך בני מזל. בנך לא יקבל סכרת, מחלות לב, שבץ מוחי, מחלות כלי דם וכו'. חוץ מזה, הוא לא ישמין. עליך להודות ל-ה' על שחנן את בנך בחוש טעם בריא ! אני מאוד מקווה שהוא גם לא אוכל כל מיני ג'אנק פוד כמו עוגיות, וופלים, עוגות, גלידות, צ'יפס, איטריות, אורז מקולף וכו'. גם מסוכר בתה ובקפה רצוי מאוד להימנע.
בנך יכול לקבל את כל הקלוריות הדרושות לו מבשר, עוף, דגים, ביצים, חלב וגבינה. אם אין לו נטיה להשמנה, את יכולה לתת לו גם אגוזים שונים. גם טעים וגם בריא. אם תקפידי להוסיף לתפריט שלו גם ירקות חיים ומבושלים ומים לשתיה, הוא יהיה בריא ומאושר. אם אין לו נטיה להשמנה, תוכלי גם להוסיף לו מעט פירות. הפירות והירקות מספקים ויטמינים, מינרלים וחומר גס שהם חיוניים לקיומו של גוף בריא. הבשר, העוף, הדגים, הביצים, החלב ומוצריו -- מספקים חלבון, מינרלים וויטמינים שונים שאת חלקם אי אפשר למצוא בצמחים. לכן, חשוב שיאכל גם את אלה. כשאת רוצה שיברך על הלחם, מספיק שיאכל "כזית". רצוי שכל המשפחה תעבור לדיאטה של בנך. שיהיה לכם בהצלחה.
לא סתם נקבעה ברכה מיוחדת ללחם
הוא לא כזה שולי כפי שאתה מציג אותו
החיטה עברה השבחה וגדלה היום בהנדסה גנטית
פיתחו זן שיהיה עמיד בריסוס עם חיי מדף.
חיטה- הנדסה גנטית לשיפור כמות היבולים
ולחם- לחם שמרים שונה מהותית מלחם שאור, קורים בו תהליכים כימיים שונים- שמשפיעים על העיכול והספיגה שלנו את ההזנה מהלחם.
ילד שלא אוהב לאכול לחם- כדאי לנסות איתו סוגים שונים של לחמים
(לא בורקס. זה סתם רעל)
לכם לבן או מלא, לחם חיטה או כוסמין, לחם שיפון, באגט או פיתה, לחם שאור או לחם שמרים או לחם סודה,
והוא לא מתייחס ללחם דווקא.
רגעים
~א.לאבל הלחם של היום אינו הלחם שהיה פעם.
פחמימות בכלל הן רק סוכרים "המחזיקות ידיים" - סוכרים המתקבצים בחבורות ואינם בודדים, כמו סוכר רגיל.
מחקר לפני חמישים שנה הראה שאם נותנים לילדי גן את האפשרות לבחור מה הם יאכלו, ובתנאי שהמזון שהוגש היה בצורתו הטבעית - טרי או מבושל, אבל בלי תבלינים, בלי מלח, בלי צבעי מאכל, רק אוכל נטו, ובתנאי שהגישו לילדים אפשרויות בחירה שונות מכל סוגי המזון, בפרק זמן של שבועיים, כל ילד, ללא יוצא מהכלל, אכל אוכל מגוון, עם כל הויטמינים והמינרלים שהילד היה צריך.
גם ראו שאם לילד היה מחסור בויטמין מסוים, הילד לבד בחר לאכול את המזונות העשירים באותו ויטמין! כל הילדים עשו זאת, בלי שיסבירו להם מה הערך התזונתי של כל מאכל.
חבל לריב על אוכל עם הילד. המלחמה הזו חוזרת אלינו בבומרנג גדול!
כל עוד הוא בריא, ומציעים לו אוכל מזין וטוב, עם מבחר סביר, ראוי לאפשר לילד לבחור מה וכמה הוא אוכל.
אפשר לשקול בדיקת רגישויות למזון (בדרך קונבנציונלית או בדרך הרפואה המשלימה), יתכן שהילד רגיש לדבר אחד או יותר, ואם תסירו את המאכל מהמזון שלו, תיאבונו ישתפר.
אם הוא אוכל מספיק ממזונות אחרים (פירות, ירקות, חלבונים וכו'), מתפתח כראוי ובסך הכל הוא ילד נורמלי ובריא - ממליצה להפסיק לספור לו את הביסים של הלחם. מיותר ועלול להזיק מאוד בעתיד. מלחמות אוכל יכולות להביא לאנורקסיה או להשמנת יתר...
גם לי זכור המחקר שהזכרת. יופי של מחקר. הגיוני שאצל ילדים שעדיין לא קלקלו לא את תאבונם הבריא ולא שטפו את מוחם בכל מיני רעיונות לא נכונים, התגובה לאוכל תהיה לפי צרכי גופם.
הילדה שלי (4) אף פעם לא התלהבה מלחם. בעקבות תלונות שלה על כאבי בטן הלכתי לבדוק לה רגישויות למזון (אלטרנטיבי - קינסיולוגיה אצל מישהי עם הרבה המלצות). ואכן - הילדה רגישה לגלוטן... ב"ה ידעה מה נכון לה. היא מתה על בשר, דגים, ביצים גבינה ויחד עם ירקות ופירות זה כנראה מה שטוב לה. קשה לצאת מהקיבעון שלנו (רק שהסבתא לא תדע שהילדה לא אוכלת לחם...) אבל כמו שאמרו, אפילו לחם מקמח מלא שמכינים בבית - זה לא מה שהיה פעם. אם לחוץ לחם לחם תנסו קמח כוסמין, קמח שיבולת שועל. הילדה שלי אישית מאוד בריאה בגופה וחזקה, אוכלת לארוחת עשר ירקות, פירות, ביצה, פריכיות, לפעמים יוגורט... ואני שומעת על יותר ויותר כאלו. תאמינו לילד. בהצלחה
שים לב ששתי הדוגמאות שציינת הם לחם מלא
לחם שלא כל המבוגרים אוהבים לאכול- קל וחומר שלילד לפעמים קשה איתם...
מצטרפת להמלצה לנסות לחם מקמח כוסמין
הגלוטן שבו עדין יותר ומתאים יותר לגוף האדם
והצורה של הלחם היא "הרתפקאה מגוונת"
ממליצה גם לנסות לחם שאור
(התסיסה של השאור גורמת לפירוק חומרים בחיטה ועוזרת לגוף לעכל את הלחם טוב יותר)
גם סוג של "הרפתקאה"
התחלתי רק בשנים האחרונות.
ברוך השם אני בריא והכל בסדר.
ההורים שלי מעולם לא לחצו עליי.
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות