אבני חן-
תעלי...
אין טעם לשמור אצלך בגלל שלא מגיבים, לדעתי.
אבל בהחלט צריך להשתדל להגיב יותר, נראה לי.
----------------------------
וחיה רוז-
יש פעמים שצריך להתנסח בעדינות ולהגיד "ואו בהצלחה חבר, מקווה שיש מי שעוזר ותומך.."
ויש פעמים שצריך להתנסח בבוטות ולהגיד"לך לטיפול אחי!"
וכל אחד ושיקול דעתו הוא...
ודרך אגב, הרבה פעמים את יכולה לעזור יותר כי את לא מכירה אישית, יותר קל להיות פתוח מולך..
אפשר להציע עזרה דרך האישי, או אפילו לשלוח מס של מישהו שיכול לעזור (החל בהראל חצרוני וכלה...)
אמנם האפשרות היחידה שלך היא לכתוב, אבל השאלה היא איך את כותבת...את יכולה לכתוב בבוטות, או להתיחס רק לאמצעים הספרותיים ולהתעלם מהתוכן ואת יכולה לכתוב אחרת...
בקשר למה שאמרת על הסיפור של שנז'י- לא תמיד ההורים יודעים ושמים לב, מניסיון, אפשר להסתיר, אם רק רוצים...
חוץ מזה שאני חושבת שדרך הפורום זה מאוד יעיל..כן גם למקרים אובדנים...
ואני יסביר-
אחרי שאדם פתח משהו פעם אחת, וראה שזה התקבל באהדה, גם מול אנשים שהוא לא מכיר, יש יותר סיכוי שהוא יפתח שוב.
אם פתחתי משהו בפורום, כי זה הדבר היחיד, שנוח לי/שנעים לי/שאני לא מרגישה איתו חשופה, והגיבו לי בצורה שעודדה אותי, יש הרבה מאוד סיכוי שאני יספר גם לחברה, לאמא, לפסיכולוג..לא יודעת כל אחד מה שיש לו ומה שהוא מרגיש איתו בנוח(אין כוונה לאף אחד ספציפי!!!)
זה נותן לך איזה שהוא סוג של גב - שהרבה מאוד פעמים חסר לכולנו.
מי לא עבר תקופות קשות, ומי לא היו לא תקופות "סודיות",או תקופות של נתק עם ההורים?
אני חושבת שאנחנו תמיד יכולים לעזור להגברת הנחמדות בעולם, כן גם אם זה לוקח ממנו קצת זמן או כח.
לא צריך להגיב תמיד, ולא צריך להשתעבד לזה,
אבל אני כן חושבת שמילה טובה, לפעמים, יכולה לעשות הרבה.
ולא נראה לי יש כאן מישהו שיגיד לי שבחיים מילה טובה לא עשתה לו טוב...
בכללי העלתי את זה בתור נקודה למחשבה, שתשימו לב, לא רק בפורום, אלא כמו שחיה רוז אמרה גם בחיים האמיתים,
כי חיוך שווה הרבה יותר מהזמן והכח שאתה משקיע בשבילו.
קיצר,
אתם לא חייבים לעשות עם זה כלום, סתם שישב לכם איפשהוא במוח, ויום אחד אולי זה גם יצא, ויעזור, ואולי לא...
סליחה על השפיכה
ושום דבר לא אישי,
לא ניסיתי לתקוף, רק להגיד את דעתי.
סליחה עם פגע...זו בטח לא היתה הכוונה.