בעיה אחת-יש לך חבר. בעיה הלכתית.
בעיה שניה-את חוששת שידעו על זה. בעיה מעשית.
כמובן שיש לתת עדיפות לפתרון הבעיה השניה, מכיון שהיא עלולה להביא למשבר, ולכן היא קודמת לבעיה הראשונה. וזו כנראה הסיבה שהבעיה הזו הלחיצה אותך יותר, ופנית הנה.
במקרה ויהיה צורך להסביר לאמך משהו, אני ממליץ לך שדבר ראשון תסבירי לה את זה, בכנות ובפשטות. תאמרי לה שהיא צודקת שזה בעיה שיש לך חבר, אבל המשבר והנזק שעלול להיווצר מאי מהתחשבות בך עלול להיות חזק יותר, ולכן את מבקשת שבנתיים תניח לזה, עד שתמצאו דרך להתמודד עם הבעיה בצורה שתישארי רגועה, וכך יהיה לך יותר בטחון, ותוכלו לפתור את הבעיה ההלכתית ביישוב הדעת (אחד הדברים החיוניים ביותר לפתירת בעיות).
ואולי כדאי שתנסי לדבר עם רב שאת מכירה ותתיעצי איתו, ותנסי להסביר לו את שתי הבעיות שהצגתי בפתיחה ותבקשי ממנו שיעזור לך להציג את הדברים לאמך, מתוך הבנה שכמו שאמרתי, הבעיה השניה כאן קודמת לראשונה, אע"פ שהראשונה היא הלכה, השניה עלולה להביא משבר והדרדרות גדולה יותר.
מלבד זאת, אני ממליץ לך על עוד עצה, שתדברי עם החבר שלך על זה שלא טוב שאתם חברים, אל תדחקי בו שתפרדו, אבל תדברי איתו ותתיעצי איתו, אולי כדאי שתנסו לרופף קצת את החברות במשך הזמן, ואפילו תציבו לעצמכם יעד להפסיק את החברות הבעייתית כשיהיה לכם הכח הנפשי לעשות דבר כזה (מה שאני מבין שקשה לכם מדאי בשלב הזה), מתוך הכרה שזה מה שצריך לעשות. העצה הזו היא כבר הרהור תשובה, והוצאתו לפועל במינון סביל, ולכן זה מאוד מאוד מומלץ, כי גם מי שמרגיש שאין לו כח לתשובה שלמה, עצם הרהורי התשובה, הדיבור עליה, והניסיון להוציא אותה לפועל כמה שאפשר-זה כבר דבר עצום ורצוי מאוד לה', וה' מסייע למי שרוצה ומנסה אבל קשה לו.
ותתפללי לה' שיעזור לך לצאת משתי הבעיות בקרוב ובנחת. יהי ה' עימך.