התינוקת שמתה - אפשר להבין למה?
במה היא חטאה ?
למה בכלל ה' הוריד אותה לעולם? רק ל 3 חודשים?
התינוקת שמתה - אפשר להבין למה?
במה היא חטאה ?
למה בכלל ה' הוריד אותה לעולם? רק ל 3 חודשים?
וכדי להתקדם ולעשות עוד ועוד מצוות כדי להגיע לעולם הבא מוכן.
יש מקרים בהם ה' מחליט לסיים את חייהם של אנשים כאלו ואחרים מוקדם ממה שצריך, מסיבותיו הוא. כאשר הוא עושה את זה בגיל כזה צעיר מקובל להגיד שאכן האדם לא חטא מימיו אז יהיה לו רק טוב למעלה - אבל בין אם אוחזים בתיאוריית גילגול הנשמות ובין אם לא - מדובר בנשמה שלא הספיקה לעשות עוד ועוד מצוות כדי להתקדם ולהגיע לעולם הבא מלאה יותר. אכן, אולי היא רק גילגול של מישהו שהיה צריך לעשות "תיקון" למטה - אז בעצם זה אומר שהיא כן חטאה. לא בגלגול הזה, אלא הקודם, אבל הנשמה שלה הייתה צריכה לעבור תיקון מסוים ועברה אותו כעת. זה לפי עניין הגלגולים.
אבל לעיתים גם, בלי שנבין למה, ה' מחליט לקטוף אנשים כאלו ואחרים על אף שלא סיימו את התפקיד שלהם בעולם - אולי בשביל לכפר על עם ישראל, אולי בשביל אני לא יודע מה.
ולנו כבני אדם זה כואב וקשה. כואב לנו שהאדם הזה היה צריך להסתלק מאיתנו מהר. כואב לנו שכעת יש לנו חור בלב (בעיקר למכירים שלה), שחלק מאיתנו הלך ולא יחזור. נכון - אנחנו יודעים עקרונית באמונה ש"טוב לה בשמיים" וכו' וכו' - אבל זה לא משנה את העובדה של-נ-ו קשה. לה טוב בשמיים, נכון, היא חזרה לכור מחצבתה. אנחנו אלו שבוכים כאן.
(אגב, צריך לחלק - היא לא בעולם הבא, לא. היא בגן עדן. עולם הבא זה כאן במציאות, אחרי שהעולם הזה ייגמר. אולי אחרי תחיית המתים למעשה...אבל אדם שמת לא מגיע לעולם הבא, הוא מגיע לגן עדן. אחרת, אם הוא כבר בעולם הבא למה בעתיד הוא פתאום צריך לחזור בתחיית המתים? מה, זה עונש?)
לגבי הקושיה בסוף-יש את שיטת הרמב"ם, ושיטת המקובלים, לשיטת הרמב"ם הוא יחיה על מנת למות שוב אחרי שיספיק להשלים את כל הדברים שלא יכל לעשות בשלמות בחייו הקודמים מפני שאור שבעיסה ושעבוד מלכויות, וכל הנגזר מהם, ובעצם באמת, התכלית היא רק להגיע לעולם הבא..
לגבי שיטת המקובלים, לעתיד לבוא תהיה אחדות בין העולם הבא לעולם הזה, והעולם הבא ירד כביכול לתוך העולם הזה. אבל עד אותה אחדות האדם נמצא בעולם הבא.
גן עדן זה מקום על כדור הארץ, אפשר לראות את המיקום שלו בבראשית א'.
ברור שזה כפשוטו אבל עדיין גן עדן זה מקום בעולם הזה
העולם הבא לעמות זאת, כשמו כן הוא- העולם הבא
אם אני לא טועה הרב חיים נבון כתב על הנושא ב"חווה לא אכלה תפוח"
(במאמר העיקרים, סוף דרך ה'.)
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים