עבר עריכה על ידי רנה בנה בתאריך ב' בחשון תשע"ה 17:44
עבר עריכה על ידי רנה בנה בתאריך ב' בחשון תשע"ה 17:39
מיצידי, ואני חוששת שהיה לי צד שלישי בעינין
היתי נוחכה אך לא החולקת מדוברת זה היה דיון סתם כדי להזיז את המחשבות שלנו להפסיק לאכול את כל מה שאומרים ומשתילים לנו ולהאמין שזו האמת. לבדוק.
אז דבר ראשון דעתי המסכמת היא: בשורה תחתונה, עונשו של מחבל היא מוות, והביסוס היחיד היא ההלכה.
ולעמדתי בדיון-
מי אנחנו שנחליט ל ה ר ו ג, לקחת את החיים של בנאדם אחר. למה מי אנחנו?
מישהו רצח?? מאסר עולם (נכון המאסר עולם במדינת ישראל הוא לא ממש עונה להגדרה, אבל אנחנו מדברים תיאורטית.ואם זה המסכנה, אז נהרוג בנאדם כי אנחנו לא מצליחים טכנית לאסור מאסר עולם?)
והרגת בנאדם, אז לא רק שהפסקת חיים שיכלו להמשיך להשפיע לשנות ואולי להתחרט, הרסת משפחה שלמה. מה עשה ילד בן 5 העכשיו החלטת להרוג את אבא שלו, מה הוא עשה שמגיע לו כאלה חיים?? ואל תגידו נקמה. כי זה שרצחו את הרוצח לא יחזיר את הנרצח לחיים. נתון.
אז מהה??
ובקטע של ההשוואה, אני חושבת, שיש מקום להשוות בין יהודי שרצח ערבי לערבי שרצח יהודי, כי אם אנחנו בני אדם, אז אנחנו בני אדם!! ואם הוא רצח וזה לא בסדר, אז הוא רוצח וזה לא בסדר!
ובבקשה אל תיתנו תשובות שמקורם ביהדות, כי זה לא הדיון וז לוקח ומנצח וזה גם המסכנה. יותר לכיוון המוסר האנושי. (ונכון, התורה היא המוסר אז בנאדם שהולך על פי התורה והיהדות זה הכי מוסרי שיש. אבל תנסו להתנתק מזה כדי לחשוב, לא כדי להגיע למסכנה..)
תבורכו!
מוסכם ****?