ואני מצטרף להמלצה על ערוץ 20 מרדכי
מוכיח שוב ושוב את זה שיש חוסר צדק גדול במדינה...ותן טל

ובכלל, בעולם, בין המינים.

משה קצב הוא רשע מרושע, אבל עוזרת בית שבודה מליבה סיפור תקיפה מינית? מישהו שומע זעקות הארגונים הפמיניסטיים נגדה?

לא...בטח הם יגידו שגם בזה המין הגברי אשם, שהיא עברה התעללות בטח שהייתה קטנה וזה מה שגרם לה סתם להתלונן על פריינטי ובעצם הוא צריך להיכנס לכלא על זה שבכלל העז להעסיק אותה, כי ברור שהוא אשם גם אם הוא לא אשם ועוד כל מיני חרטות כאלה...

צריך פה שינוי יסודי מהמסד לטפחות, זה פשוט. אבל נראה שיש פחד גדול מאוד מלעשות שינוי כזה.

וואוו, נסחפת...הלליש

גם בתיאור של מה שיגידו עליה,

וגם שזה ככה ממסדית.

ממש לא נכון.

עושים הרבה בשביל שבנות לא יתלוננו סתם, רק מלעשות שיש בנות שהרוע לב שלהן גדול יותר

והן מוכנות לעבור את כל הביוקרטיה (המאוד קשה למי שבאמת עברה הטרדה, אגב, ויש שלא מתלוננות בשל כך.)

כדי להכתים שם של אדם.

אבל ממסד? חוסר צדק במדינה?

מי שמתרשם רק ממך עלול לחשוב שהמדינה מעודדת את זה בחקיקה שלה,

וזה כל כך לא נכון, כל כך!

חוסר צדק יהיה תמיד, לכן יש חוק,

חוקרים, אנשי משפט.

וכל ההתמרמרות על האשמת המין הגברי נשמעת כהיסחפות ללא קשר למציאות.

לא המדינה - השופטת עדנה ארבל.ותן טל

שהורתה בתקנה (אפילו לא חוק - תקנה!) - שנדיר ביותר יהיה מקרה בו יעמידו לדין מתלוננת שהתגלה שהתלוננה תלונת שווא בתחומים האלו.

ואני שואל - למה? למה שלא כל אחת כזאת תעמוד לדין?

תראי לי בפועל כמה הרבה עושים בשביל שבנות לא יתלוננו סתם? בנתיים אני לא רואה שזה נעשה, להיפך...

וכן, חוסר צדק במדינה. אבל אולי שגיתי בהתבטאות שלי - לא במדינה כמדינה, אלא בכללי, בתפיסה האנושית - התפיסה הפכה להיות שחייבים לציית לאמרותיהן של התנועות הפמיניסטיות רדיקליות ומי שיעז להגיד או לחשוב אחרת, כבר יסגרו איתו את החשבון.

כמה פעמים שמעת ברדיו על כך שנסגר תיק של חשד לאונס בטיהור שמו המוחלט של הנאשם? לא הרבה, אני מניח - למרות שכאשר מוגשת התלונה ואפשר לפרסם - ישר יפרסמו. כל יום אני שומע ברדיו על כמה וכמה מקרים כאלו שפותחים תיקים - אממה, כאשר סוגרים אותם (וכאמור מנתונים שהבאתי, בערך 50 אחוז מהתלונות הן תלונות שווא - לזה את קוראת "ש בנות.."? כשמדובר בכמויות כאלו גדולות? טוב...) - לא מדווחים על כך. וככה, שמו של הנאשם ממשיך להיות מוכתם לשנים רבות.

ולא, אל תדאגי - זה לא שכולם אוטומטית שומעים רק את מה שאני אומר ומתרשמים רק ממני - אני ועוד כמוני הם בודדים שמזהירים בים האזהרות הנגדי נגד בנים, אז זה אפילו לא איזון, באמת...

הכי חשוב לא לטמון את הראש בחול. אף אחד לא אמר שאין פגיעות בנשים - רק אמרנו שצריך לדעת טוב מאוד להבחין בין פגיעה אמיתית לבין תלונת שווא, ולמצות את הדין עם מתלוננות שווא. זה הכל (אגב, גם עם מתלונני שווא..).

אגב, לא מפרסמים את שמות המעלילות.אלאדין
לו היו מוקיעים אותן לאור השמש, ייתכן שהרבה מתלונות השווא היו נמנעות.
גם יכול להיות.ותן טל
צריך לומר שוב?..ד.

זה שיש "תלונות שווא" של נשים, זה דבר חמור. 

לא פחות חמור, מה שיכול לגרום השימוש בהצפת זה שיש תופעות כאלו, כדי לחמוק מתופעות של האשמות שאינן "שווא", גם אם אינן מוגדרות פורמלית כ"הטרדה", ע"י גרימה לבנות לחשוש להתלונן על הצקות, שמא יאשימון בכך. ולא כל אחת תתלונן פורמלית גם כשיש עילה, קל וחומר כשזה מספיק מתוחכם כדי שלא תהיה "עילה" פורמלית.

לכן, המודעות לזה חשובה - כשהיא לטובה. להציל מעוול. ואינה טובה, כאשר היא מובאת באופן מופרז וקיצוני, שיכול לגרום בדיוק לצד השני הנ"ל.

הטרדה זה הטרדה. לא מדברים כאן על "משחקים".ותן טל

וניסיון ליצור מצג שווא של "הטרדה שלא מוגדרת הטרדה" - הוא לא שייך. מדברים כאן כרגע על החוק ולא על מה שאתה או כל אחד אחר רוצים לקרוא לו הטרדה (הרי למשל על פי ההלכה היהודית גם קיום יחסים בין שני אנשים נשואים לא זה לזה, הוא אסור, ובכל זאת לפי החוק, שזה מה שמדברים עליו, זה לא יקרא הטרדה).

ובחוק, יש הגדרות מאוד ברורות מה נקרא הטרדה ומה לו.

ולא ראיתי שיותר מידי בעולם או אפילו בארץ "מציפים" את זה שיש תלונות שווא - בדיוק להיפך - זה דבר מינורי בהיקפו התקשורתי, רוב האנשים והנשים בכלל לא מודעים להיקפי התופעה, והמשטרה בעצמה טורחת להעלים מידעים חשובים בנושא כי לא מעוניינים להתעסק בזה.

אז להאשים כאילו את מי שבכל זאת מפרסם מעט מידע בנושא שהוא "משתמש בזה כדי לגרום לאנשים לחמוק מתופעות של האשמות שאינן שווא" - זה לא פחות ממגוחך. 

לא צריך "לדאוג" יותר מידי לבנות - הן דואגות מספיק טוב לעצמן, מסתבר, וכל יום ויום נפתחים תיקים בנוגע להטרדה מינית, וכאמור, על פי נתונים חלקיים, אחוזים מאוד גבוהים בסוף מתבררים כשווא - ככה שקשה להגיד ש"נשים רבות מפחדות להתלונן כי פוחדות שזה יתפס כשווא" - שהרי: א. הנוכחות התקשורתית והידע שיש לאנשים בנוגע לתלונות שווא הוא קטן, ככה שהחשש שמא יחשבו שזה שווא - גם הוא אמור להיות קטן, שהרי לאנשים זה כמעט לא מסזיז כיום. ב. אישה שיודעת שהתלונה שלה לא שווא, לא צריכה לחשוש מכלום. הרי היא יודעת מה שהיא יודעת.

וכמובן, שכאשר הידע בנושא הוא כה מועט (כמו הפרזות קיצוניות ש"אחוז התלונות שווה הוא פחות מאחוז" וכו') - אזי כמובן שכל פירסום בנושא שנועד מעט יותר לאזן את כמות הידיעות בנושא, עוזר להציל מעוול של עוד ועוד אנשים שמואשמים על לא עוול בכפיהם, כמו ניצב פריינטי שעוזרת הבית שלו הודתה כי בדתה מליבה את התלונה עליו.

אלו מניפולציות.ד.

מי שרוצה לדבר על "חוק" - שידבר. זה לא משנה כלום למה שנאמר.

וה"הצפה" היא למשל כעת פה. בכמה שרשורים. 

לא יודע מהיכן לקוח ה"ציטוט" (המוקף במרכאות..) "נשים רבות" וכו'.

מה שברור, שבחורה שאינה חיה ב"ביצה" המתוארת, תחשוש מלהתלונן, כאשר זה מה שהיא תיתקל בו. לא מענין אותה שברחוב יש "הרבה תלונות".. קל וחומר כשמתלוננת על הצקה שנמצאת "על-הגבול".

ודבר פשוט הוא שבנושאים כאלה, בחורה אכן "חוששת". והרבה שותקות ונושאות שנים בכאב גם דברים איומים.

זה שיש כאלו שמנצלות את הרגישות הצודקת למצבן של אלו שנפגעות באמת, זה דבר חמור. לא בגלל זה פוחתת הפגיעה במי שנפגעה. בין מ"הטרדה" ומעלה ממש. בין מרמות שונות של הצקה.  ובמקביל - החומרה אם מנסים "להשתיקן" בגלל מנוולות שלצערנו קיימות גם כן.

ואכן, פרסומים לפעמים יכולים להציל "מואשמים על לא עוול בכפיהם" - ויכולים "להציל" מואשמים על כן עוול בכפיהם, ולנסות לעזור להם לחמוק מהענין.

והלב יודע אם לעקל אם לעקלקלות.

מה אומר על כך מ. אייזיקס?אלאדין
ראיתם פה מגלשה?ט'אחרונה

אז למה שוב אתם מתגלצ'ים לנושא טחון שננעל פה כבר???

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אוראחרונה

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים

אולי יעניין אותך