שירות לאומיצעיר רענן

(http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t674895#7473447)
אני לא רוצה להקפיץ את השרשור ההוא, מה גם שהוא הסתעף לדיון אחר. אז אני מעלה את הדיון מחדש פה. 

אני כותב את דעתי, אע"פ שמצד האמת אני לא תומך אידיאולגי בגיוס לצבא, אך מכיוון שמצד האמת גם כשתמכתי בגיוס לצבא (כשהייתי ממלכתי - דתי לאומי...) לא האמנתי בשירות לאומי אני מעדיף להתמקד דווקא בשירות לאומי ברמה הטכנית ולא האידיאולגית.

למה לא לעשות שירות לאומי -

א. בדרך כלל מה שקורה שבנות מתנדבות לשירות לאומי, הם עושות שנתיים שירות לאומי. ואחר כך שנה מדרשה (מה.. הרי אחרי שהיא התחלשה בשירות לאומי צריך להתחזק בתורה ומצוות... אז מדרשה עוד שנה). שימו לב - במצב זה הבת כבר בת עשרים / עשרים ואחד. 

עכשיו, צריך להתחיל לימודי תואר ראשון? איך אפשר ללמוד תוך כדי נישואים שיש ילד+... אז מתחתנים רק באמצע הלימודים גבוהים.

ככה יוצא שבנות חושבות להתחיל להתחתן רק בגיליי 22+. 
התרומה שבת תתרום כשהיא תלך ללימודים גבוהים ישר אחרי תיכון ותתחתן בגיל עשרים עצום לעין ערוך מהתרומה בשירות לאומי.

ב. בנות באות מאולפנות, ברוב המוחלט של המקרים אחרי בזבוז של שתיים עשרה שנה, שבהם לא היה שום קשר לתורה. שום קשר למצוות. הדברים היו כמצוות אנשים מלומדה. וזה בכלל בעיה בציבור הדתי לאומי. אין עבודת ה', אין תיקון המידות. ועם ה"מטען הזה" היא מגיעה לשירות לאומי. ללכת ל"השפיע". אני אחרי כמה שנים בישיבות לא מרגיש שאני יכול בצורה אינטנבסיביט כל יום להשפיע על אנשים ולא להישחק. אדם צריך כל הזמן לשפר ולתקן את עצמו להמשיך ולהתקדם, לתקן את מידותיו וכו'. ההאם בת שכל התיכון "בזבזה את זמנה" בכל דבר שהוא לא לימוד תורה ועבודת ה' - יכולה ללכת להשפיע ולא להיות מושפעת לרעה. כמובן שזה שייך גם לבנים - ואפילו הרבה יותר... 
ישנם מעתי סגולה שכל התיכון עסקו בעבודת ה' ולימוד ספרי חסידות - עבודת ה'. ויש להם מה להשפיע. 
אבל את סוג האנשים האלה עדיף שיחזרו לסעיף א'. 

ג. יש עוד כמה טענות, אבל אני די ממהר..  אכתוב בע"ה כשיתאפשר...

אני אפילו לא מסוגלת להגיב מרוב ההלם שקיבלתיזורמת עם החיים

עכשיו מהשטויות שנכתבו פה.

כשאני ארגע אגיב!

הממ.סתם אחת

הסעיף הראשון פשוט לא נכון. 

א', אתה לא יכול להגיד "כשבנות מתנדבות לשירות לאומי הן הולכות לשנתיים שירות ואחר כך שנה מדרשה".

מאיפה הבאת את זה? זה כל כך אינדיבידואלי שממש מגוחך לנסות להכניס את זה לתבנית כזאת.

יש המוןןןןןן בנות שעושות שנה אחת ויש המווווווןןןןן בנות שעושות שנתיים בלי מדרשה. מאיפה הבאת את הנתון הזה?

מבת אחת או שתיים שראית שנהגו כך?

ב', מי אמר לך שמתחלשים בשירות? אני יכולה להעיד על עצמי שאני דווקא מאוד התחזקתי. מאוד.

אני לא כזה בעד ש"ל,

זתומרת, זה נחמד. שנה של תרומה לעם.. זה באמת לא רע. וגם הבת מקבלת הרבה מיזה גם בצד הטכני וגם תכלס מענקים והטבות וכאלה..

יצא שאני עושה שנתיים. שנה שעברה אני מודה לה' על כל רגע בה- באמת קיבלתי הרבה ונתתי הרבה והיה מדהים. והשנה- קצת מיותר. אבל יצא שזה הדבר הכי טוב שאני יכולה לעשות. ואני עושה את זה בעיקר מאינטרסים אישיים.

אבל אני לא עושה את זה בשביל לתרום למדינה. ותכלס מה שאני עושה כרגע זה לחסוך כסף למדינה שזה קצת מבאס.

ואני גם לא חושבת שאני יעודד את הבנות שלי לעשות ש"ל, כי כמו שאמרתי, זה נחמד, אבל אפשר לעשות דברים יותר חשובים בזמן הזה, כמו שאמרת, להתחיל ללמוד ולהתחתן. 

המצב האידיאלי הוא שהייתי מקבלת את הדברים שקיבלתי בשירות מהחיים עצמם ונותנת את הדברים שנתתי בשירות במהלך החיים עצמם ולא הייתי צריכה לבזבז על זה שנה, בטח לא שנתיים.

קיצר, אני לא נגד. זה יכולהיות אחלה. פשוט קצת מיותר, זה הכול.

שטויות ברסק.אווזה.

ממש לא מחייב שרוב הבנות עושות שנתיים שירות ואחכ מדרשה. רוב הבנות שאני מכירה זה ממש לא המצב אלא שנה אחת שירות ומיד אחכ לימודים.

דבר שני, לא לכולם מתאים ללכת ללמוד ישר אחרי האולפנה. 12 שנה עכשיו למדנו, סיימנו חוק חינוך חובה, תנו עכשיו שנה להתאוורר.

ולא, אני ממש לא הולכת בעז"ה לשעות שירות רק בשביל שנה 'התאווררות', אני חושבת שזה מאוד מאוד חשוב. אני רק עונה על הטענה הדבילית שלך.

וזה טיפשי לומר שעדיף שבנות ילכו ישר ללמוד ואז שיתחתנו בגיל 20. ממש ממש ממש לא לכולם מתאים להתחתן בגיל 20!! מה זה הטענה הגורפת הזאת? מה הבעיה בבנות שמתחתנות בגיל 22????

זהו.

מקווה שאף אחד לא נפגע אישיתצעיר רענן

בעזרת ה' יתברך!

א. הרצון הטבעי של בנות לתרום לעם ישראל הוא רצון טהור, להיות חלק מתהליך הבאת הגאולה והחשת ביאת גואל צדק. 
חס ושלום לזלזל ברצון הקדוש הזה שבנות רוצות להיות חלק מהמלכת ה' בלבד בעולם ולתרום לעם ישראל. 
ב. אין רב שחולק מכל כיוון במקומות שיש בהם סכנה רוחנית - אסור לשרת. (בתי חולים, קיבוצים נידחים, משטרה וכו'...). כל מקום שהוא כשר מבחינה רוחנית בצורה מוחלטת - אין איסור להתנדב בו. אלא שצריך לעשות את השיקולים של ההיתרונות מול החסרונות. [למשל לא יתכן שאדם יתנדב בתנועות נוער כאשר זה פוגע בשמירת העיניים/מחשבה/דיבור ומעשה... שלו - זה על דרך השלילה. וכן לא יתכן שאדם שצריך לעזור להוריו יברח להם וילך להתנדב לזקנים נזקקים - זה על דרך החיוב.].

* לכן נניח ואנחנו יוצאים מנקודת הנחה שבנות הולכת רק לשירות לאומי כשר שאין שום חשש שתפגע רוחנית, כאן הדיון מתחיל (מה שלצערנו ממש לא המציאות, והמחקרים והסיפורים מעידים לצערנו על כיוונים לא חיובים כל כך):

א. הקמת בתים נאמנים בישראל זה ערך עליון מאין כמוהו, שבת (וקו"ח בן) יגיעו מוכנים ובשלים לחתונה רוחנית וגשמית.
כל המציאות של התרבות המערבית של 12 שנות לימוד ע"מ להוציא 'תעודת בגרות' שהיא רק מפתח כניסה לאוניברסיטה/מכללה - לעוד מינימום 4 שנות לימוד, זה פשוט צורת חיים נוראה, ההשלכות של הדבר הזה גורמות לכך שאנשים מגיעים מוכנים לגיל חתונה לא לפני גיל 22 כאשר הם רק מתחילים ללמוד אחרי התיכון. 
מה רע להתחתן בגיל 22? את מוזמנת לעיין במסכת קידושין דף כט עמוד ב לקראת סוף העמוד. ובעוד עשרות מקומות בש"ס.  (כל ההיתר לדחות את גיל הנישואין הוא בשביל לימוד תורה. ואכמ"ל. מי שרוצה אוכל לשלוח לו את המקורות).
ב. לצערנו הישיבות התיכונית והאולפנות לא עושות את ההכנה הראויה לחתונה. אין מה לעשות - זאת עובדה (עם כל מי שאני דיברתי, מכל סגנוני הישיבות - ככה המציאות. בקושי במקומות שעוד כן מדברים בעבודת ה' זה רק על כך שצריכים ללכת לישיבות כדי שלא ילכו לצבא ישר. במקום לעשות את אותה "הכנה נפשית" שבחורים עוברים בישיבות הסדר/גבוהות כמה שנים לפני כשהם בתיכונית, דוחים את זה עד גיל 18 כשהם בישיבה גבוה ורק אז מתחילים לדבר איתם בעבודת ה', בלימוד תורה, בקשר שלנו לתורה, במחויבות לתורה, באמונה בה' יתברך, על תורת ישראל ועוד... הנושאים האלה פשוט לא מעסיקים תיכוניסיטים, זה המציאות. למעט מעט מאוד ישיבות תורניות).
ובכלל כל המציאות החולנית הזאת שכמות הזמן המזערית שתיכנוסיטים לומדים תורה, ואת הקשר לתורה - לעומת כל התרבות החילונית שעוטפת מכל כיוון, אחרי זה כל הרמי"ם מתפלאים "איך הנוער נראה...". 

ג. על כן, את השנים הכל כך יפות האלה, לענ"ד צריך למקד בבניית אישיות תורנית (אם בת מרגישה שהיא צריכה להיבנות מבחינה רוחנית - שתלך ישר למדרשה, ואם היא מרגישה מספיק איתנה רוחנית - שתלך ישר ללימודים כדי לבנות את ה"גשמיות"). כשאדם יוצא לחיים מתוך מקום שבו הוא מוכן נפשית וגשמית - כוח ההשפעה שלו על המציאות הוא הכי גדול שיש. 

ד. השנים האלה שבת לומדת במכללה כדי להוציא תואר, אחרי זה נותנים לה להשקיע בעם ישראל בהרבה יותר תעצומות (בבית ובעבודה). היא לא רק מתנדבת שנה אחת-שנתיים, היא הולכת לתרום 30-40 שנה (נכון גם מי שמתנדבת את השנה הזאת... אבל הכוונה היא שבפועל - תרומה לעם ישראל לא מסתכמת רק בשירות לאומי), יום יום בהתמדה ובמסירות נפש לעם ישראל. להיות מורה/מנהלת/במאית סרטים יהודיים/זמרת לנשים/מזכירה/מנהלת חברה בנ"ל או לא משנה במה שהיא תעבוד, 
למה אתם מזלזלים בזה? האם רק מי שמתנדבת בחינם ללא כסף והולכת יום יום בשמחה (או בסבל) לשירות לאומי היכן שהיא משרתת האם רק היא אידיאלסטית?
מה עם אותה בת שהלכה ולמדה מקצוע והקימה בית נאמן בגיל צעיר והחלה להיות מורה (נניח) וחינכה דורות של תלמידות.
היא הולכת להשפיע ממקום מלא בקדושה וטהרה, מבית תורני שהיא הקימה. רמת ההשפעה שלה על הסובבים אותה בעבודה ובסביבתה הרבה יותר עוצמתיים מבת שרק עכשיו עזבה תיכון.

התרומה הזאת של השנה-שנתיים של בת בשירות לאומי היא יחסית מאוד מזערי לעומת התועלת של הקמת בית נאמן בישראל.

כל הדברים הנ"ל תקפים כמובן גם לגברים (ואולי אפילו הרבה יותר מטבען של הנשים להיות מחוברות יותר לקדושה). 
וכך הישיבות הגבוהות דוגלות להתמלא הרבה שנים בתורה כדי שתצא לצבא (בלי להיכנס לדיון האם להתגייס או לא) האדם יהיה מספיק איתן שהוא ישפיע ולא יושפע.

אם אתה כ"כ מעריך את העבודות שנעבוד בהן בעודמקום בעולם

מספר שנים [שד"א היו נורא ספציפיות] תנסה להעריך גם את השירות שנעשה.

ולא,לא אמרנו שרק היא אידיאליסטית. אבל אתה בא ומשמיץ את הבנות שעושות שירות בכך שהרמה הדתית שלהן נמוכה ושהן מבזבזות את הזמן.

כולם יוצאים מנקודת הנחהסתם אחת

שברגע שבת רוצה היא תתחתן

תאמין לי אם היתה לי האפשרות הייתי מהבגרות הראשונה הולכת ישר לחופה ועוד לפני זה. 

ובקשר ללימודים. יש כאלה שפשוט לא מסוגלים ללכת ישר אחרי 12 שנות לימוד להמשיך ישר. פשוט. לא. מסוגלים.

חתונה היא חיוב לגברים, הנשים בסך הכל עושות להםחופשיה לנפשי

טובה.

תפיסת העולם שלך פשוט מערביתצעיר רענן

בעזרת ה' יתברך!

ה' ציווה בתורתו שהקשר בין גבר לאישה יהיה ע"י חתונה, הוא ציווה להקים בית. 
בית יהודי שהולכת על פי ההלכה זה מקום השראת שכינה בצורה פשוטה מאין כמוה. 
אפילו בהתעסקות היום יומית הרגילה יש השראת שכינה בבית יהודי. 

גישה המתסכלת על המציאות רק כאוסף של חוקים ומצוות (שהם כמובן הבסיס) אבל מרוקנת מתוכו את כל התוכן, זה הגישה המודרנית - אטאיסטית. גם אם לומדים תורה - הכל בלי קדושה וטהרה, מסרסים את קדושת התורה ולומדים רק את המעטפת החיצונית שנקראת "תנך". 

אישה לא "עושה טובה לגברים", אמת שבסוגיא מסתבר שנשים לא מחויבות בנישואין - אך זה בכלל לא קשור לתוכן הפנימי של הבית, אלא משום מצוות חיצוניות (פרו ורבו, עול הפרנסה וכו'). בית יהודי זה השראת שכינה,
האישה לא עושה טובה לבעל כמו שהבעל לא עושה טובה לאישה. שניהם זה שתי חלקי פאזל שמחברים יחד כדי לקבל את התמונה המלאה, "בית יהודי".

הכוונה היתה שלנשים אין חיוב להתחתן וזה היה בציניותחופשיה לנפשי

לא הבנתי מה הציניות פה?צעיר רענן

על מה הוא נאמר...את זורקת סיסמה לאוויר ובורחת. 

הציניות היתה במשפט שהבנות עושות לבנים טובה שהןחופשיה לנפשי
מתחתנות איתם.
וזה נאמר על זה שההיתר להתחתן אחרי גיל 20 הוא לשם לימוד תורה.
נכון אתה צודק לגמרי!!!!בת 500

אני מתכוונת לגמור את הלימודים בתיכון ללמוד שנתיים מקצוע תוך כדי התחזקות אבל אני גם ככה לא מפסיקה להתחזק בתיכון שלי שהוא חרדי ואז ישר אני רוצה להתחתן ואני מקווה שאני אלד בעז'ה מלא ילדים

סליחה?!?!?! רוב המאמר שלך מבוסס על סטיגמותפרחים ופרפרים

מה יהיה בלי שירות לאומי?

לא יהיה את הבנות בביהס

לא יהיה את הבנות בארגונים של הנכים בכפרי הנוער בבתי חולים אין לי כוח לרשום עוד

אני יקבל שיתוק ביד כי יש לרשום ככ הרבה! כמה הבנות והבנים שלא יכולים להתגייס תורמות לעם ישראל

שיתנו למאובטלות לעבודברך משה

שיעסיקו יותר סייעות מה יש משרד החינוך לא יפול אם יוציא עוד מעט כסף, 

ועוד שהבנות שירות לאומי עולות הרבה כסף לדירה ולפעילויות. 

למה החלטת שתהיה להן ירידה דתית בשנת שירות?!?!מקום בעולם

ולא רואה שום מינוס להתחתן בגיל 22, וגם א רואה מינוס בלהתחתן תוך כדי הלימודים. בכלל לא קשור. יש כאלה שיהיו בשלות גם להתחתן תוך כדי השירות ויש כאלה שלא.

ולא. לא מסכימה שזה שתתחתן תורם יותר מאשר השנת שירות שלה.

וואו. וואו. וואו. ההשמצות. אני כל פעם קוראת עוד שורה . נפעמת וממשיכה להגיב לך. פשוט בהלם.

בזבוז של 12 שנה? אין תיקון המידות? אין עבודת ה'?

זהש אתה לא מרגיש שאתה יכול לתרום לא אומר שככה כל הבנות הדתיות בארץ. עם כל הכבוד השרשור הזה הוא הכי סטיגמטי ולא מבוסס שראיתי בחיי.

כל אח יעוד את ה' ברמה שהוא יכול ואפחד לא צריך להיכנס לו לחיים ולמידת עבודת ה' שלו.

פשוט נפעמת. לעולם לא התעצבנתי כ"כ.

יש הרבה מינוס בלהתחתן בגיל 22,צחקן

בע"ה

בפרט למי שיש לה חשש לבעיות פוריות. בהתחשב בזה שטיפולי פוריות לוקחים בד"כ מינמום שלוש שנים, ובמקרים קשים גם 7 ו-8, אם מתחילים את ההליך בגיל 23 זה פשוט יותר מאשר בגיל 33 למשל (וגם הרופאים יותר קל להם לטפל בבעיות בגילאים קטנים יותר)

כשה' יחליט שהילד הזה צריך להיוולד הוא יוולד.מקום בעולם
לא חושבת שההשתדלות שלנו בנושא הזה הוא גיל החתונה. ההשתדלות היא לטפל ולא: בוא נתחתן בגיל 18 כי אולי יש לי בעיות פוריות.
ושוב, הקצנת ישר לגיל 33. למה אי אפשר להתחיל את הטיםולים לאחר שנה שרואים שבאמת יש בעיה? גיל 21? אחרי שירות.
שד"א, מכירה כמה קהתחתנו בגיל שירות ולא וויתרו על לעשות שירות.
הרב אליעזר מלמד מציג כיוון חשיבה שונה בנושא:ברוך עובד ה'
עבר עריכה על ידי ברוך עובד ה' בתאריך ו' בחשון תשע"ה 18:07
עבר עריכה על ידי ברוך עובד ה' בתאריך ו' בחשון תשע"ה 15:58

שירות לאומי

הרב קורא לחשיבה מחודשת בנושא ההליכה לשירות הלאומי לבנות, שירות שנפוץ מאוד בקרב בנות דתיות כתחליף התנדבותי לשירות צבאי. לדברי הרב מלמד, מול התרומה הציבורית בשירות הלאומי, ישנם גם חסרונות רבים, כגון: דחיית גיל הנישואין ודחיית הולדת ילדים, הקטנת הסיכויים להשלמת לימודים גבוהים ולמיצוי כשרונות והגשמה עצמית של הבנות, ואף פגיעה באוכלוסיות מוחלשות סוציואקונומית והעמקת פערים כלכליים בין שכבות החברה‏. לדעתו כתוצאה ממשך הזמן של השירות הלאומי, בנות רבות מוותרות על קריירה משמעותית. (ויקיפדיה)

מתוך "רביבים"

הזמנה למחשבה חדשה 
בחשש מסוים אני ניגש לעסוק בסוגיית השירות הלאומי. בעיקר אני מתיירא שמא יהיו בנות צדיקות, שבלב טהור מתנדבות לסייע לזולת, ויחושו שמא אינני מעריכן כראוי. על כן מראש אני מודיע כי בשום פנים ואופן אינני רוצה לפגוע בכל אותן בנות נפלאות שהתנדבו או עומדות להתנדב למען הכלל. ברור שכל מי שמסייעת לזקן או חולה מקיימת מצווה גדולה, וברור שכל מי שמלמדת ילדים שזקוקים לעזרה בלימודיהם מקיימת מצווה גדולה. ולכן כל מי שיבוא אחר קריאת המאמר הזה ויאמר שאני מתנגד לשנת שירות - טועה! אינני מתנגד! כל שברצוני לעשות הוא לבחון את הנושא מחדש. שכן ראוי לערוך מעת לעת חשבון נפש ולבחון האם המציאות השתנתה, האם אותם היעדים שהיו נכונים לפני כשלושים שנה נכונים גם היום, ואולי יש מקום ליצור שינוי במערכת ההתנדבות ולתרום בכך יותר למדינת ישראל.

מי שמוכנה לחשוב על הנושאים הללו מחדש מוזמנת להמשיך לקרוא.

ערכו של השירות הלאומי והבעיות

ערכו של השירות הלאומימי ברור. יש בו ביטוי למחויבות של היחיד כלפי החברה. הוא מחזק את הלכידות הלאומית, ומסייע בהשגת יעדים לאומיים כקליטת עליה, חינוך, התיישבות ועזרה לזולת. בנוסף לכך, בנות רבות מדווחות שההתנדבות תרמה להן רבות. הן למדו על המצוקות החברתיות, הן התבגרו, למדו להיות יותר עצמאיות, למדו להכיר את עצמן ולבחון את דרכן בחיים.

ואע"פ כן יש מקום לשאול, האם כדאי לשם כך לדחות את תחילת הלימודים הגבוהים בשנה או שנתיים? האם לא ניתן לתרום בדרכים אחרות? האם החברה לא יכולה למצוא עובדות בשכר במקום הבנות שמתנדבות? ואע"פ שמצד סדר הדיון היה ראוי להתחיל בבחינת השאלה הכללית על רמת הכדאיות החברתית של השירות הלאומימי, אעסוק הפעם בבעיה שהשירות הלאומימי גורם לבנות ממשפחות מעוטות הכנסה, שכן הדאגה להן קודמת לכל.

...

הסכנה שבדחיית גיל הנישואין

הזמן הטוב להינשא הוא בגיל צעיר. כיום, כשהחיים נעשו מורכבים יותר, הזמן הטוב לבנות הציבור הדתי-לאומי הוא בסביבות גיל 20-21. שתי סיבות עיקריות לכך: ראשית, כשהגיל עולה מבחר הבנים מצטמצם. שנית, הגיל האופטימלי מבחינה רגשית לנישואין הוא צעיר, ומנגד, ככל שדוחים את גיל הנישואים כך קשה יותר להחליט. הספקות הולכים ומתגברים. ואם תאמרו, אבל בגיל מבוגר יותר ההחלטה תהיה שקולה יותר - כמדומה שהמציאות אינה כך. לא ראיתי שבחירתם של הרווקים המבוגרים מוצלחת יותר. פעמים שהם מחליטים להתחתן מתוך תשישות, ולפעמים מרוב ספקות ומחשבות הם מאבדים את החוש הטבעי ומקבלים החלטות שגויות. 

בפועל, לפי המצב כיום, אפשר להעריך כי מבין אלו שתרצנה להתחתן בהיותן בנות עשרים - יותר מתשעים וחמש אחוז תמצאנה חתן. מבין אלו שתרצנה להתחתן בגיל עשרים ושלוש - כשמונים וחמש אחוז תמצאנה חתן. ומבין אלו שתרצנה להתחתן בגיל עשרים וחמש - רק כשבעים אחוז תמצאנה חתן. בחברה הדתית, עקב דחיית גיל הנישואין, יש כיום אלפי בנות רווקות שמתקשות מאוד למצוא את זיווגן (בחברה החילונית המצב קשה יותר). החלטה על דחיית גיל הנישואין עלולה להיות גורלית...

אילו אותן בנות היו מתחילות ללמוד לימודים גבוהים בגיל 18, היו יכולות להתחיל להיפגש למטרת נישואין בגיל עשרים, להתחתן ולסיים תואר ראשון כאחד. 

לבנות עצמן יהיה קשה מאוד להכריז: אנחנו לא עושות שירות לאומי כי הורינו עניים. או כי באנו ממשפחות ברוכות ילדים. אבל המנהיגים והמחנכים יכולים לתת להן גיבוי ציבורי, ולהסביר להן שזהי טובתן וגם טובת החברה שמיד אחר כיתה י"ב יתחילו בלימודים גבוהים. יהיו בנות שכמובן יעדיפו לצאת לשירות לאומי, ואף הן ברוכות יהיו. אבל כמדומה שחובת המחנכים והמנהיגים להציע להן, לכל הפחות, את האפשרות להתחיל מיד בלימודים גבוהים, כדי שיוכלו לפתח עד כמה שאפשר את כישרונותיהן ועם זאת להקים משפחות טובות, לטובת העם והארץ.

וואי ממש לא מסכימה איתך..FOX

מי אמר שעושים שירות לאומי שנתים ואחרכך מדרשה?? אפשר לעשות שנה אחת ולשלב בה לימוד במדרשה

פעמיים בשבוע אחה'''צ... ושנה אח''כ להתחיל לימודים גבוהים.. אני לא חושבת שיש בזה בעיה אלא להפך..!!

ולמה אתה חושב שהשנים באולפנא הם בזבוז ואין בהם שום קשר לתורה ולמצוות?? זה השנים שהכי משפיעות

על החיים!! ובטח שיש עבודת ה' גם של כל אחת לבד, וגם בכללי מעבירים שיחות כל הזמןן.. ממש לא מבזבזים את

הזמן בשנות התיכון..

בתור מישהי שעושה שירות במדרשת שילוב אני אומרתחופשיה לנפשי

שלעשות שירות לאומי יכול להיות מאוד קשה ולא כולן מסוגלות ללמוד אחרי התקן שלעיתים הוא מתיש.

ועוד אני יכולה לומר ששירות לאומי יכול להיות הצלה במקומות מסויימים והגננת בגן שלי אומרת לי את זה כל הזמן.

וכן יש לי את מלוא הזכות להחליט שאני לא רוצה להתחתן ישר אחרי התיכון.

--צעיר רענן

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t679460#7518470

חזרה לסעיף ג' בפסקה השניה

אגיב בעז"ה מוצשק ממחשב.ענבל
בס"ד

אבל רק אגיד שכל דבריך מראים שאינך מעורה עם בנות שירות לאומי (וטוב שכך).

אגב, יש בנות שלא מתאים להן להתחתן מוקדם ושזה יהיה אסון יותר מאשר טוב.
החיוב במסכת קידושין הוא על הגברים.
אל תדאג, יש מספיק בנות שיעזרו להם בביצוע משימה זו.

^^^^^חופשיה לנפשי
ביטאת טוב את מה שאני רציתי לומר ויצא לי ציני.
לגבי אליאורוש
למה אני צריכה להיות בלחץ בלהתחתן?! לאן אני ממהרת?!
התורה ציוותה, נכון אבל לא אומר שבגיל 18 אני צריכה לעמוד מתחת לחופה!
תגיד מה שאתה רוצה אבל כשאדם מתחתן הוא נכנס למרתון של לבנות משפחה והוא כבר לא אדם פרטי בפי עצמו!
ועוד יותר לגבי בחורות, אם הן רוצות ללכת לשנתיים שירות ואז מדרשה, אז מה?!?! העולם לא ימות ואני לא מכונה לייצור ילדים של אף אחד!
כשאני יחליט שמתאים לי להתחתן אני אתחתן, מה כל הרדיפה הזאת?!
וזכות כל בת ובת לבנות את עצמה ולחזק את עצמה כמו שבנים עושים את זה !!

אתה קצת הרבה חי בסרט.

ממש לא במקום מה שכתבת!!
צעיר רענן...ישראל שלי
עבר עריכה על ידי ישראל שלי בתאריך ח' בחשון תשע"ה 19:05

בנאדם אתה פשוט חי בסרט ...

וסטיגמתי ברמות מטורפות...

לגבי 1. לבנות אין שום מצווה מהתורה להתחתן ולהביא ילדים אז למה למהר...???    \

לגבי 2. ממש לא נכון לומר שהאולפנה ההיא בזבוז מוחלט של 12 שנה ושאין בה שום קשר לתורה...

אם אתה אומר את זה אז זה רק אומר שראתה לא יודע מזה אולפנה...

ההבדל ביו אולפנה לבין לימודים אקסטרנים זה שבאולפנה יש את המעבר לא לומדים רק בשביל הבגרות...

אלא גם לומדים המון אמונה, מידות, ערכים...

בונים את האישות שלנו...

(ובאקסטרני לומדים רק לבגרות..)

חוץ מזה לדעתי השירות הלאומי הוא נורא משמעותי לבת...

אפשר ללמוד בואו מלא דברים על עצמך...

זה באמת הזמן לתרום למדינה לפני שתהיה עסוק ב1000 ואחת דברים אחרים

כמו: לימודים, בית ,משפחה, ילדים.....

כי מבחינה דמוגרפית, עדיף שאישה תביא 5 ילדים עד גילצחקן

30 

ולא 8 עד גיל 40.

כל השאר- כתוב בפניני הלכה,

או בספר "ציוולזציות גוועות".

כשהיא תגדלברך משה

אז היא יכולה לתת יותר עזרה לעם ישראל,

כשיותר גדולים עושים דברים בראש גדול, אפשר לפתוח גמ"ח וכד'  

ישראל שלי היקרה, את חיה בדרדס צהוב

סרט!

לגבי 1-

לאישה שאינה מנופחת מפימיניזם גאוותני, יש רצון טבעי ופשוט להתחתן כמה שיותר מהר. אפילו לפני גיל 18

ומי שלא מתכחשת לכך רואה שלאורך כל ההסטוריה היהודית, המנהג היה להתחתן סביב הגילאים היותר נמוכים.

זהו רצון טבעי של האישה שמוחלף היום ברצונות סרק של חבריות עם בנים, נגיעות, נפילות, אחוזים עצומים שמגיעים פגועים מאוד לחתונה.

זה הטבע הפשוט של האשה. זו אחת הסיבות שאין על זה צויווי.

בנוסף יש כאן גישה שמגיעה מהגב' מלכה פיטרקוססקי שעליה כבר כתב הרב יואל קטן מאמר בשבעhttp://en.calameo.com/read/001660802b82582496e6c

בנוסף את מוזמנת לשוחח מעט עם בנות 30 שעדיין לא מצאו את זיווגן ולדבר איתן על כך שאין שום מצווה להוליד ילדים...

ולסיום אאחל לך שתמצאי במהרה בעיתו ובזמנו בעל טוב וצדיק

הרבה פעמים היו מחתנים אותם צעירים גם בניגוד לרצונםחופשיה לנפשי
במדינות המוסלמיות היו מחתנים לעיתים קרובות יתומות עם גברים שיכולים להיות האבות שלהם.(מכירה סיפור כזה מקרוב מאוד)
לחתן ילדה עם זקן או זקנה עם ילדדי"מ

זה דבר שחז"ל יצאו נגד זה (כי זה גורם לזנות)

אבל בגדול דרדס צהוב צודק.

כשהייתי קטנה וחייתי בסרט שנישואים יפטרו אותיחופשיה לנפשי
מדברים מעצבנים רציתי להתחתן כמה שיותר מוקדם.
היום מבחינתי לדלג ישירות לשלב הילדים-שזה לדעתי מה שגורם לנשים לרצות זוגיות, בגלל שגם היום עדיין לא כ"כ מקובל להביא ילדים ללא זוגיות.
וטוב שכךדי"מ
ה' ישמור...צעיר רענן

עברת בי עכשיו צמרמורת וגועל שבאמת יש דתיים שחשובים ככה... 
זה ממש בעיטה ברצון ה'.

זה מראה כמה צריך להתפלל שה' יפתח לכל מי שחושב ככה את הלב להיות עובדי ה' אמייתים..

כמה סטייה הכי קטנה יכולה להגיע למחשבות כאלה נוראיות...

למה סטייה?חופשיה לנפשי
אמרתי משהו בנוגע למה שעושים/אמורים לעשות בדרך לילד?
אמרתי שמבחינתי ילדים זה משהו שיותר חשוב לי מזוגיות.
--צעיר רענן

היום מבחינתי לדלג ישירות לשלב הילדים-שזה לדעתי מה שגורם לנשים לרצות זוגיות, בגלל שגם היום עדיין לא כ"כ מקובל להביא ילדים ללא זוגיות.

מה רצית להגיד פה?

שלהרבה נשים הצורך בילדים חזק יותר מהצורך בזוגיותחופשיה לנפשי
לא התכוונתי שזה בריא להביא ילדים ללא זוגיות, כי ככה חסר לילד משהו.
ואז מה...צעיר רענן

אם לילד לא היה חסר כלום זה היה תקין לעניות דעתך?

עזוב אין לי כוח לויכוחים שבהם מגיעים למסקנה שיש ליחופשיה לנפשי
עבר עריכה על ידי חופשיה לנפשי בתאריך כ"ד בחשון תשע"ה 00:08
בעיות באמונה.

מצטערת שנפלתי עליך דווקא אבל לי אישית נמאס מהויכוח הזה.
אז הגענו למסקנה שאין לעשות שירות לאומי צעיר רענן

בעזרת ה' יתברך...

אם את לא רוצה להמשיך את הדיון מקובל עלי...
נשאר רק להתפלל לריבנו של עולם שיפתח את ליבנו להאמין בו באמונה שלמה!
ושלא יובן חו"ח שהיה משהו נגדך אישית אלא רק נגד טענותיך... שיהיה בהצלחה

אתה הגעת למסקנה הזאתחופשיה לנפשי
אני לא
לגבי ילדים-מבחינתי לדלג ישר לשלב הזה,חופשיה לנפשי
יש לי רתיעה מנישואים ואני לא אחלוק אותה איתכם בצורה מפורטת, אני רק אכתוב שמבחינתי בנים הם אנשים שאני מתקשרת איתם די טוב(גם עם בנות שהן קצת בנים באופי) וקשה לי לחשוב על משהו שהוא מעבר לזה.(יש עוד סיבות אבל הן ממש לא לציבור)
טוב, אז את יותר חכמה מחז"לצעיר רענן

ככה משתמע מכל התגובות שלך. אולי בכלל זה סתם בזבוז זמן להגיב לדברים האלה.
אי רצון להתחתן, תנו לעשות מה שבא לי... אני לא רוצה לשפוט כי אני ממש לא יודע מה עבר לך בחיים. אך שיהיה לך בהצלחה בבחירותיך. באמת, שה' יעזור לך להגיע לבחירות אמתיות.
לפחות לי, נקודת המוצא של היא היסודות של עם ישראל, האמונה בה' ובסמכותם של חז"ל.
מה ה' מצווה אותנו בתורה, איך הוא רוצה שיראו חיינו. מה רצונו מאיתנו בעולם הזה. 

בכל מקרה אין לנשים את הציווי של פרו ורבוחופשיה לנפשי
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t679460#7520582-התגובה הזאת בטאה טוב את מה שכתבתי.
ולא הבנתי על סמך מה הגעת למסקנה שאני חושבת שאני יותר חכמה מחז"ל, אני לא יותר או פחות חכמה אני פשוט חושבת אחרת.
בלב כואב ומורתח אני נאלצת להסכים עם חלק מהדברים ..נועוש=]]!!

בתור בת שירות ומהכרות רחבה עם הרבה בנות שרות השנה- ברור לי שחלק גדול מהבעיות שאתה מעלה- קיימות בממדים גדולים.

גמאני בניתי תילי תילים של ציפיות לפני השירות, הגעתי עם ים של אידיאלים וחזון ואני מוצאת את עצמי עסוקה בהתמודדות מסוג אחר לגמרי. הרבה מאוד בנות שרות צריכות להתמודד פתאם עם בנות מסגנונות אחרים לגמרי, אווירה תורנית שונה, כשרות, ייחוד. נכון שיש מסגרות מעטות ביותר שבאמת עוזרות לבחורה לשמור על עצמה אבל אין הרבה כאלה בכלל .. 

עצוב לי כ"כ לומר, אבל מהמקום המאוד דוסי שהגעתי ממנו, כבר פגשתי 2 חברות שלי שכבר לא בקטע ויש כמה שגם לא ממש סגורות על עצמן . אני לא מזלזלת ח"ו בערך של ש"ל ושל התרומה הגדולה, אבל אומרת ממקום של בת ש"ל השנה- ברור שצריך לבדוק טוב טוב ובאמת להיזהר .

ליפול זה כ"כ קל.

אני לא מדברת ח"ו משום זלזול בערך הכ"כ חשוב ומשמעותי של התרומה בשרות, אלא באמת מלב כואב שרואה איך חברות שלו הולכות לאיבוד, שרואה את החולשה הגדולה שמקיפה הרבה בנות בש"ל. נכון שהש"ל בונה ממד נוסף ואדיר באישיות, אבל לפעמים האישיות נבנית והאש קודש שלנו יורדת.

לא אומרת לא לעשות ש"ל, אומרת לבדוק טוב ולשמור על עצמיכם. באמת.

ותודה על ההצפה של הנושא. זה חשוב.

נועוש=]]!!צעיר רענן

על זה אני בכלל לא מדבר, 

כל מה שלא כשר במסגרת ההלכתי - אסור ללכת אליו. 
הדיון שלנו בכלל לא על מקומות בעיתים, אם בת הולכת למקום בעייתי זה בכלל בעיה.
אנחנו דנים על מקומות כשרים (מכון המקדש וכד'), האם נכון לעשות או לא. 

ישר כוח לכולם על התלבנות האמת.

ממש ממש לא מדברת על מקומות שלא מותרים-נועוש=]]!!

מדברת על מקומות מותרים ובסדר לגמרי, גם מקומות מאוד דוסים- מאלצים בנות להתמודד עם הרבה קשיים.

וחוצמזה, שגם עם הטענה של שנה שנייה- אני ממש מזדהת. מכירה הרבה בנות שעשו שנה שנייה ואז בגלל שצריך גם פסיכומטרי או מדרשה- המחשבות על חתונה הגיעו רק בשלב ממש מאוחר ..

חושבת אחרת, פחות או יותר, זה לא משנהצעיר רענן

הכוונה היא שאין לך אמונה בסמכות של חז"ל, את לא מאמינה לדבריהם. 
בסדר, לגיטמי, יש מליוני כופרים בעולם. זה החיים שלך וההתמודדויות שלך. 
אבל אחרי זה שאת כותבת נחרצות נגד חתונה בגיל צעיר ונגד שירות לאומי, בנות אחרות מסתכלות וחושבות שיש טיעונים במה שאת אומרת, אבל בעצם הכל מהשורש לא מכוון לשיח שאנחנו מדברים פה.
שיח של "מה ה' רוצה מאיתנו?", מה חז"ל הדריכו אותנו.
האם הוא רוצה שנעשה שירות לאומי? או שהוא לא רוצה? 

זה נגיד דוגמא טובה, במקום לבזבז שנה שלמה בשירות לאומי היה עדיף שתעסיקי את עצמך בברורים יסודיים במחשבת ישראל, ולא, זה לא אפשרי לעשות את שניהם במקביל. ביסוס האמונה מצריך זמן ארוך בקריאה ולימוד של הרבה שעות. 
(תאכל'ס... מה שנקרא מדרשה...)

מי שמסתכלת ככה על מצוות "פרו ורבו" יש לה בעייה קשהדי"מ

מצוות פרו ורבו שייכת לגברים.חופשיה לנפשי
ולא משנה מה, לנשים אין את הציווי הזה. כי בהכללה גסה וגורפת נשים נחשבות ליצורים שצריכים זוגיות יותר מהגברים ולכן אין להן את המצווה הזאת. כי אם לגבר יש בעיה בפוריות יותר קשה להן להפרד ממנו.
השירות הלאומי הוא נספח של זה הצבאימשה

הצבא טובע בכמויות ענק של חיילים מיותרים ודביליים, וכדי "להשוות" בנות הולכות לשרות לאומי (יאמר לזכותן שהן באמת עושות משהו).

כל מי שמכיר את המספרים הכלכליים יודע שאת גיוס חובה צריך לבטל (ולשלם למי שיתגייס),  ואת הש"ל לבטל בדיוק אחריו (ביןה שאר זינוק מחירי הדיור הפך אותו לבלתי כלכלי עוד יותר - משלמים יותר מדי כדי לשכור להן דירות שרות).

^^^^^די"מ

וזה רק כשמדברים על ה"לתרום למדינה"

ובלי שאר השיקולים שעדיף שתלמד ותפרנס את משפחתה.

אני בכלל לא מבינה את הסתירה כאן בין נישואים מוקדםאפרת לוי

לשירות לאומי... 

אני חושבת שמי שמוכנה ורוצה להתחתן בגיל 18 אז אין שום בעיה שתתחתן! ואפילו תוותר על שירות לאומי.. אבל מה לעשות, שרוב הבנות היום לא מוכנות/רוצות להתחתן בגיל 18 אז כבר עדיף שיעשו משהו משמעותי בשנה הזאת ויתרמו לעמ"י, ויבנו את עצמן! וזה מבזבז רק שנה מהחיים (!) יש להם אח"כ המון זמן להתחתן לללדת ולתרום לעמ"י בצורה יותר משמעותית.

רק תחשבו שניה על כל המקומות שכ"כ ברור לנו היום שיש שם בנות שירות, זה באמת חשוב  ונצרך

השרות הלאומי הוא בזבוז כסףצחקן

כי בת שעושה שרות לא עושה כסף.

לא רק מי שמתכננת להתחתן בגיל 18.די"מ

גם מי שמתכננת להתחתן בגיל 21-22 רוה הדברים זה לימודים של 3-4 שנים עד שמתחילים בפועל לעבוד,ויש דברים שלוקחים יותר זמן.

אני חושב שצריך למקד את הדיון מההתחלהצעיר רענן

למה בכלל לעשות שירות לאומי (בדגש לא הכוונה נגד תרומה לעם ישראל חו"ח. אלא בדגש על הכלי המכונה שירות לאומי) ? 

[תרומה למדינה לא תתקבל, כי הוויכוח יגלוש לתחומים אחרים שאינו מן העניין הנ"ל]

יש בנות(אני לדוגמא) שלא ילכו לתרום לעם אם זה לאחופשיה לנפשי
יהיה בגוף מאורגן ז"א התנדבתי קצת בכיתה ט', אבל אם להשוות את התרומות ברור לי לחלוטין שעכשיו אני תורמת הרבה יותר.

על חתונה אני לא חשבתי ועדיין לא חושבת. ככה ששירות לאומי עדיף על פני בטלה, לא?
למה לא ללמוד ולהתחיל לעבוד? וצעיר רענן-שִׁירָה

הכל נכון,במיוחד סעיף ד' שם למעלה..אהבתי איך שזה נאמר..

אה,וכתבת שתי א' וב' אז הא' השני באמת לא מתאים לכל אחת..

חוצמזה מסכימה עם הכל..

אין סיכוי שהייתי מתחילה ללמוד שניה אחרי שסיימתי עםחופשיה לנפשי
הסיוט הזה-מבחינתי שנת השירות הזאת היא גם דבר חשוב וגם שנה הפסקה בין הלימודים.

נ.ב.אם משתמע מדבריי שלא אכפת לי מנישואים אז משתמע-נכון כרגע ממש לא אכפת לי מנישואים, לגבי המשך החיים שלי אולי.
הטענות שלך נשמעות כמו לזרוק את החיים...צעיר רענן

מחילה, אבל ככה זה נשמע.

"לא איכפת לי מה, לא איכפת לי איך... אני עושה מה שאני רוצה...."

אני אשמח אם תסבירו לי למה שירות לאומי זה הפתרון היחיד שיש אחרי "הסיוט הזה" (אם הבנתי נכון - אולפנא). 
אם לא היה מוסד שירות לאומי, לא היה מה לעשות בחיים?
אם השירות לאומי לא היה קיים, אז פשוט היית מתבטלת? 

אולי זה תירוצים כדי לחמוק מהשאלות האמתיות - 

מה המטרות שלי בחיים? 
יש היעדים שלי בעולם הזה?
איך אני ממש אותם, איך אני מתקדם לכיוונם?

לא יודעת אם קראת את התגובה שלי קצת מתחת אבל-חופשיה לנפשי
כן! אין לי שום מטרות וגם עשיש אני לא עושה כלום כדי לקדם אותן.

הסיוט היה הלימודים(חוץ מהם היתה לי שנה קשה בלי קשר), לאולפנה אני מתגעגעת-אם היתה לי האפשרות הייתי נשארת שם כתלמידה עוד שנה.

ושוב כן-אם מוסד השירות הלאומי לא היה קיים הייתי מתבטלת.
לא חיביים שנייה אחרידי"מ

אפשר להתחיל סמסטר קיץ בלא מעט דברים.

וחוץ מזה שלא מעט משקיעים שנה שלמה בשבילך הפסיכומטרי.

ולמה צריך "שנה הפסקה"?

אדם לעמל יולד.

זה בדיוק הבעיה! למה זה לא מתאים לכל אחת???צעיר רענן

בדיוק בגלל שתרבות המערב שולטת בנו חזק!

מי שבדרך כלל מתנגד לחתונות בגיל צעיר, ומי שנגד כל הדברים האלה של רעיונות קידום הגאולה וכפירה במוסכמות הדמוקרטיות-ליברליות-חברתיות וכו', זה דווקא מי ששרוי בעולם המערב!
תרבות, סרטים, עיתונים, שירים ועוד ועוד... ששם המלחמה היא היפך הקדושה, היפך הבית היהודי הטהור, היפך חתונה בגיל צעיר, היפך לקיחת אחריות, התרבות המערבית של ימינו זה הבת הרוחנית של תרבות יוון (בדיוק גם היום קראתי דברים דומים ב"דבר חברון"),
מי שמרגיש זהות עם חג החנוכה אמור גם להרגיש זהות עם מה שאני כותב.

אין קשר בין הדברים.חופשיה לנפשי
גם פעם לא בטוח שהתאים לכולם להתחתן בגיל העשרה, אבל מי שאל אותם בכלל?

סבתא שלי התחתנה עם מי שהיא רצתה ובגיל 19 ונחשבה לרווקה זקנה, בג'רבה (המקום שממנו היא עלתה לארץ) לא היה מקובל ללכת לחתונות, והיא היתה הולכת והיא ממש לא היתה מ"חסרות הצניעות" אבא שלה התיר לה.

נ.ב. אני יודעת שהחפירה האחרונה לא היתה כ"כ קשורה, אבל זאת דוגמא לכך שלא הכל מתאים לכולם. לי למשל נישואים לא מתאימים בשלב הזה ואולי בכלל לא.
להרגיע.batsheva100

מומלץ לא להתחתן בגיל 18. כפי שאמרת- מה עם קצת לבנות את האישיות?

בנאדם יוצא אחרי 12 שנות לימוד כשהוא עדיין לא בשל למערכת יחסים של נתינה הדדית. נקודה.

וזה שאנשים לא מתחתנים בגיל 18 (רובם) זה מה שצריך להיות.

יחידי הסגולה שמוכנים ובשלים בגיל צעיר- ברוך ה', אך זה ממש ממש לא עדיף לכולם!!

וזה בעייה.די"מ
הגיל של החתונה בעיקרון צריך להיות באזור ה18 ולכל המאוחר לפני 20.
בניית האישיות צריכה להיעשות לפני זה...צעיר רענן

כי ככה ה' רוצה, ורק המציאות הנוראה שהחברה הדתית לאומי נמצאת בו (בציבור החילוני זה פי אלפי אלפיים...) גורמת לאנשים לא להתבגר עד גיל 18!!

עובדה שמי שזורק את המסגרות של הלימודי תיכון בישיבות תיכוניות, ועובר לגבעות/לעבוד/ישיבות גבוהות/קטנות איכותיות מתבגר יותר מהר... (בתת מגזר הזה אחוז החתונה לפני גיל 20 גבוה בעשרות מונים מהציבור הדתי לאומי הרחב).

אני מסכימה איתך..שִׁירָה

אבל לוידעת,כנראה יש כאלה.. כמו חופשיה לנפשי.

אגב,חופשיה,מהניק עצמו אפשר לראות פחות או יותר מה שאת אומרת.ובאמת סליחה,כי אני לא יודעת מה היה לך ומה עבר עליך.

לכינוי יש קשר לשם-הוא הומצא הרבה לפני שהייתי בגילחופשיה לנפשי
של מחשבה על נישואים.

אבל כן יש מצב שעלית פה על משהו שאני לא חשבתי עליו.
אם הנקודת מוצא שלך זה או שרות לאומי או בטלהצעיר רענן

אז הבעיה הרבה יותר גדולה.

אולי תבדקי מה המטרות שלך בחיים. ואת תראי, כשתמלאי מטרות ויעדים ולאן את הולכת להגיע במהלך מסלול חייך,
תראי וודאי שלא יהיה לך 'רגע אחד' של בטלה.

להבנות רוחנית זה מלאכה ענקית,

להבנות גשמית זה מלאכה ענקית,
לבנות אישיות גאולית שכל חייה הם תרומה אחת גדולה לעם ישראל ולקידום הגאולה זה משימה של החיים.
לפעול לקידום את הגאולה, לקדם את תורת ישראל ("גאולת התורה") את עם ישראל ("החזרה בתשובה") את ארץ ישראל ("כיבוש הארץ"), זה משימה שכל אחד יכול לקחת בה חלק כל חייו. אני לא מבין איפה יש זמן לבטלה?

​השאלה, היא מאזן. האם בגלל שיש מצווה לעשות חסד, אני אבלה את חיי בבתי אבות ובעמותת חסד? 

מדינת ישראל לא תקרוס (בלשון המעטה) בלי מוסד השירות לאומי. הבנות יוכלו להשקיע בנ"ל.

שירות לאומי זה בזבוז זמן... (וכסף... מוזמנת לקרוא http://www.themarker.com/misc/1.575836)... 

באמת, ככה אני מאמין, וזה ממש לא בא ממקום של זלזול! כי הערך של מה שהבנות עושות הוא עצום מצד המצווה עצמה (גמילות חסדים).  
להפך! אם בת לא רוצה לתרום לגאולה אני אבדוק יותר בחשדנות מבת שבוער לה לתרום והיא הולכת לתרום בשירות לאומי (אע"פ שלענ"ד זה בזבוז זמן ו'פספוס' כמה דברים אידיאולוגיים).

אני מסכיםברך משה
רוצה אמת בוטה? בכיף-חופשיה לנפשי
אני אדם חסר מטרות וחלומות, אין לי שום מטרה בחיים.

ואידאלים? אותם איבדתי בכיתה ט' או י' מרוב יאוש שכלום לא יעזור.
היתה לי מטרה אחת שנה שעברה וזה לעבור את הבגרויות, שים לב-לעבור-היו לי שני ציונים שהיו הרבה מעל עובר בבע"פ באנגלית ובתושב"ע.
באמת?את דתיה?די"מ

אין לך מטרה לעבוד את השם?

אם אכפת לך מהשם השם נגד בטלה.

בטלה מביאה לידי חטא.

לגבי התהייה אז כן-אני דתיהחופשיה לנפשי
למה?כי צריך.
כמה?כמה שאני מסוגלת.
ולגבי הבטלה לפעמים האדם צריך את הבטלה, לא רק בטלה מביאה לידי חטא, גם לחצים ברמות קשות(כל אדם ואיך שהוא לוקח את החיים) יכולים להביא לידי חטא-מניסיון
למה אלו האפשרויות?די"מ

בטלה-שרות לאומי?

מה עם לימודים ולהתחיל עבודה?

זה הרבה יותר עוזר למשק הישראלי.מי שעובדת במשרה מלאה ומשלמת מיסים מאשר בת שעושה שרות לאומי.

בשנה הזאת אתה לומד מלא על עצמך...ישראל שלי
לצעיר ורענן:ילדוש ממוש

אתה לומד בתורת חיים???

זה צועק מכל מילה שלו...די"מ

אבל הוא בהחלט צודק במה שהוא אומר (כותב) פה

חחח זה היה מצחיק.שִׁירָה

מה הקשר של ה-אבל?

חח..

הקשר היה שזה נראה שהוא כותב בצורה מסיונריתדי"מ
מה אתם חופרים?צעיר רענן

כל מי שכותב משהו זה ביטוי למה שהוא חושב/מאמין/רוצה וכו'...

זה לא סותרדי"מ
לא מסכימה וכבת שירותזהר

ב"ה

אני מצטערת מראש שזה כתוב בבוטות וקצת בהתרסה , זה ממש ממש חלילה לא אישי , פשוט זה דבר שבוער

לגבי הטענה של התחלשה בשירות לאומי? על סמך מה אתה קובע את זה ? אתה יודע כמה דווקא מתוך המקומות ה"מחלישים" וה"לא דוסיים-בועתיים-פורמט של מה שאני רגיל" בנות נבנות , מתחזקות ומעצבות את עצמן? , כמה עוצמות וכוחות אתה מקבל דווקא מזה ?כן כן דווקא מהמקום הזה.הלא דתי , הזה שמכריח אותך להתעמת עם עצמך ועם הדעות והדברים שאתה מאמין בהם, ולברר. 

וגם בנות שעובדות דווקא כן באוכלוסיה דתית , גם הן שיוצאות ונחשפות , ומכירות , והרי בסופו של דבר מיש רוצה תורה 

, תלמד תורה , גם אם זה להכניס את עצמך לסדר קבוע של לימוד של ספר גם שאין זמן, לשמוע או ללכת לשיעורים , או במקביל לנסות וללכת תוך כדי למדרשה? 

וכן יש בנות שעושות את זה ! מי שרוצה תמצא זמן גם לזה !

ברור וידוע לכולם שכדי לתת וכדי להשפיע ולגעת , אתה צריך להתמלא, אבל מי שאמר שאין את זה בשירות??

אתה רוצה לדאוג לעצמך? בבקשה ! אפשר למצוא את הזמן בשירות , ואני אישית עושה שעות שמבחינת השעות עבודה והכמות שלהן הוא נחשב מאוד עמוס ב"ה ומוצאים זמן.

לגבי חתונה וזה שזה גורם להיות רווה זקנה , וואלה לא מקבלת , מי אמר שאי אפשר תוך כדי? אם רוצים אפשר, וחוצמזה שאם אתה ממש רוצה להתחתן בבקשה ! אפשר תוך כדי שירות, וזה בסדר ואני מכירה כמה שעשו את זה וסבבה

ולסיכום אני רק אגיד , ששירות לאומי זה דבר ככ עוצמתי וגדול שלעניות דעתי מעבר לקטע של תרומה וכל זה , שזה ברור, בונה אותך, וממש מכין אותך לחיים .- ובאמת שכל אחת איפה שהיא נמצאת , שתצליח , בין אם בשירות ובין אם לא

בע"ה שנזכה כולנו לחיים של משמעות!

ב"ה יש כאלו שמתחזקיםברך משה

אבל לא לכולם יש את הכח לעמוד מול דעות אחרות לפעמים נסחפים וכד', אם למשהו היה חיזוק זה לא אומר על הכלל שיהיה גם להם חיזוק. 

בעניין התחלשות אני בהחלט מסכים.די"מ

כל מקרה לגופו.

הבעייה בשרות לאומי זה שזה בזבוז זמן.

מי שמתכוונת להחתן בגיל 23-24+ באמת אין סיבה שלא תלך לשרות לאומי (בלי להכינס לאידולגיה)

אך מי שמתכוונת להתחתן לפני עדיף שתלמד ויהיה לה מקצוע בכדי שתוכל לעזור בפרנסה (במיוחד שהבנים בדרך כלל לומדים קודם בישיבה ואין להם זמן ללמוד מקצוע)

משפחה עם גב כלכלי חזק הרבה יותר חשובה לעם ישראל מכמעט כל הדברים שעושים בשרות לאומי.

לא מסכימה, גם מי שמתכננת להתחתן בגיל 19-20 זה חשובזהר

ובעיני הכרחי, אין כמו השירות כהכנה לחיים, ולגבי לימודים , מה הבעיה ללמוד תוך כדי שנשואים , ממילא רוב המקצועות זה כמה שנות לימוד אז זה במילא יתנגש (בהנחה והיא מתחתנת בגילאים שאני ציינתי )

אפשר לדעת איך השרות מכין אותך לחיים?די"מ
זה אפשרי ללמוד כשנשואים.
אבל זה מאד קשה ועדיף שזה יהיה לפני (או לפחות להספיק כמה שאפשר לפני)
מפגיש אותך עם כל מיני דברים וסיטואציות שונותזהר

, מגוונות , מלמד אותך איך לחיות , גם כלכלית , גם איך לנהל את עצמך בכללי , מבגר, מאתגר

אפשר גם להתחיל לימודים ועבודה ולשכור דירהדי"מ
ולהפסיק להסתמך על ההורים גם בלי לעשות שרות לאומי.
ממש לא רק בקע הכלכלי , בעיקר לא , זה רק אחד מהדבריזהר
גם בשאר הדברים.די"מ
אז למה שהבנים לא ילכו ללמוד מקצוע?חופשיה לנפשי
למה זה תמיד נראה כאילו מפילים הכל על הנשים?
<צ/ר>
שתי סיבות.די"מ
1.בדרך כלל צריך שני משכורות
2.בנים בדרך כלל לומדים בישיבה בזמן הזה.
1.צודק, הגיוני.חופשיה לנפשי
2.ובנות עושות שרות לאומי בזמן הזה.
שרות לאומי זה לא דבר חשוב כמו לימוד תורה.די"מ
לימוד תורה זה חובה וזה דבר נצרך בשבי%D
שרות לאומי זה לא דבר חשוב כמו לימוד תורה.די"מ
לימוד תורה זה חובה וזה דבר נצרך בשביל הקמת בית.
אבל באמת 1 זה העיקר.
חופשיה לנפשי, לדעתי צריך לשאול כמהדרדס צהוב

שאלות שתשובה אמיתית לשאלות האלו נותנת הרבה עוצמה.

האם למרות שחוויתי זוגיות (הורים או חברים) נוראה מלאה מריבות זה אומר שלא יכולה להיות אהבה בחיים?

אם אני יודע שיש הורים נוראיים, זה אומר שאבא ואמא מלאי אהבה זה הדבר הכי קריטי לגדילת הילד? 

האם בגלל שיש כאלו שכופים בצורה כוחנית את התורה על הנתונים למרותם, זה אומר שאין תורה מחיה משמחת ועוצמתית?

אני כל כך מזדהה עם מה שאת כותבת

ש"גם לחץ לא בריא מביא לידי חטא" את כל כך צודקת

כל כך כואב לי שיש כל כך הרבה שגרירים שמשחירים בפנינו את אור ה' ותורתו, 

וכל כך מעט שגרירים, שהם צינורות נאמנים לאור ה' ותורתו, 

באמת צריך כל כך הרבה עוצמה ואופטימיות. 

בשביל להאמין שהחיים יכולים להיות הרבה יותר טובים מהחלומות הכי ורודים שלנו

אך זוהי האמת. 

ויש כאן מסע אמיתי של חיפוש האות המאירה שלי באות ובקשר שלי עם ה'

ושם ורק שם במקום טהור ומאיר נמצא האושר האמיתי האישי שלי. 

סליחה על הפיוטיות הזו. 

זה בעצם לא כל כך מתאים לכזה דיון סוער ועצבני 

אז תמשיכו לריב 

בהצלחה. 

תודה על התגובה הלא מתלהמת שהגבת בדיון הזהחופשיה לנפשי

(אני לא מאשימה אף אחד גם אני התלהמתי)
^^^^^^^^^זהר
את צודקת במאה אחוז!!צעיר רענן

יש בעיה נוראה בחינוך הדתי לאומי שגורם שבנים מגיעים לגיל 18 - 19 ורק אז מתחילים ללמוד תורה!
במקום ללמוד חמש למקרא עשר למשנה וחמש עשרה לתלמוד. עד גיל 20 בחור צריך להיות כבר שאת הבסיס של היהדות הוא למד. 
ואח"כ מי שנועד לגדולות בתורה - ימשיך וילמד כל חייו, ופרנסה יכניס בדרכים כאלה ואחרות (יעסוק במלאכה קטנה, יעסוק במקצועות הקדוש וכו')..
ומי שנועד להשפיע בתחומים אחרים בעולם יצא לעבוד ויקבע כל יום זמן (כמה שעות) ללימוד תורה (בדגש על עיון-הלכתי).

מה לעשות שהעולם המשוגע שלנו לא עובד ככה??? 
אז לפחות את הבסיס של בית של תורה מתחילים בגיל 18-23... לצערנו! זה מציאות נוראה.

לימוד תורה הוא דבר שאי אפשר לוותר עליו, וכל כרגע הוא חשוב!, שרות לאומי - כן אפשר לוותר עליו, וזה בזבוז זמן יקר.

וואי וואי אני חייבת לומר, רציתי להתחתן בגיל 17 אבלדניאלה .ד.

מה לעשות?  משמיים כנראה לא רצו, היום אני רואה כמה הכל לטובה...

אהה כן למדתי בבית ספר חרדי מהגן עד סוף כיתה יב' ואיפושהו זה היה בלית ברירה כשגיליתי שהמסגרת הזאת לא מתאימה לי וניסיתי לעבור לאולפנה ולא קיבלו אותי.

גם זה היה לטובה.

המשכתי עם הבירורים שלי ועם הויכוחים עם החברות בבי"ס, וכשהגענו לשאלה : "מה עושים אחרי יב'?"

אני פשוט הייתי בטוחה שבע"ה אמצא מישהו ואז נתחתן ואז נתקדם..

אז לא זה לא בדיוק היה כך, ד' בעט אותי בצמר גפן לצפת עיה"ק ואחרי שנה של שירות אינטנסיבי ועליות ירידות הרגשתי שאני צריכה עוד שנה בצפת, אז עוד שנת שירות, קצת יותר רגועה, משולבת עם קורס שמאוד רציתי ללמוד ולהתמקצע בו.

עברתי בשנתיים האלו קובץ של דברים שאולי הייתי יכולה לעבור אותם ב5 שנים בפחות אינטנסיביות אבל עם המון כאב על הזמן שעובר.

לכן אני אומרת תודה לד' שהעביר אותי במבחנים שנתיים מיוחדות, חוצמיזה דאגתי לעצמי, מאוד!

אז הלכתי לשיעורי תורה, שיחזקו אותי. ובמשך הזמן הזה גם חיפשתי חתן.

חשבתי אולי בשנה השניה החלום יתגשם.. אבל לא, חזרתי הביתה בסוף שנה עם עיניים אדומות ואף רטוב, חוזרת לת"א

מהקדושה של צפת, ועדיין לא מצאתי את בעלי, או שהוא לא מצא אותי או לא משנה.

אחר כך מצאתי עבודה והחלטתי לחסוך לחיים, תמיד אמא שלי אמרה  "הכל לטובה, יהיה לך גם יותר כסף וזה יקל עליכם לחיים כשתתחתני"

אז מה שהספקנו להרויח בכמה חודשים כדי להתחיל חיים משותפים, וב"ה זכיתי להכיר בתקופה הכי ניסיונית שלי את בעלי.

כשהייתי במקום עבודה שכולם שם חילונים וחלקם 'כופרים' והתמודדתי עם מיליון שאלות באמונה והרבה התמודדות של חשיבה חיובית וקשר עם הבורא.

וד' שחרר.. הכיר לי אותו... 

בקיצור אחרי האריכות- אני לא רואה לנכון להכתיב לאנשים מהי צורת המסלול הפרטית הנכונה להם לחיים, כמו שאני לא רואה לנכון לומר לבן אדם תהיה ברסלב, או חסיד קרלין, שפשוט ימצא בעצמו את דרך עבודת ד' הפרטית.

בכלל אני אעזור, ואסביר, שהתורה היא הדרך..

אז הכל תלוי בחיים בבחירות ובתפילות כי באיזה דרך שאדם בוחר ללכת בה, מוליכין אותו, מהשמיים.

אני רואה זאת כל הזמן. ישתבח שמו.

אשרינו!

לא ממש מסכים עם הגישה הזאת.די"מ
הכל לטובה אבל צריך לחשוב מה עדיף ומה השם רוצה.וכל פעם לעשות "מחשב מסלול מחדש".
צריך לחשוב מה עדיף.אם זה לא הולך לנסות לחשוב מה במצב שבו אני נמצא אני צריך לעשות.אם יש לי אפשרות או להניח תפילין או להתפלל במניין אני צריך לברר מה עדיף.אבל סתם ככה אני צריך להשתדל להתפלל במניין עם תפילין.
מסכימה איתך, אמרתי את זהדניאלה .ד.

במילים אחרות.

מה עדיף? צריך לחשוב באמת באמת מה עדיף, מבחינת עבודת השם, מבחינת המטרות בחיים, להתייעץ עם גדולים ממני אם צריך וכ'.

פשוט מה שאמרתי שאנחנו לפעמים מתכננים דברים אבל זה לא תמיד יוצא כפי שמתכננים, אז במצב שנמצאים צריך לעשות את ה'חשב מסלול מחדש' ולבחון את המצב שוב אם הוא נכון, אם יש מה לשפר בו, להתקדם וכ'.

אף אחד לא חולק על זה.די"מ
אך בהחלט יש מקום לדון וגם לכתחילה עדיף לעשות שרות לאומי או לא.
אז מה את מציאה לבת שמגיע לשלב הזה של החיים?צעיר רענן

בס"ד

צריך לבטוח בה' שהוא בסופו של דבר הוא 'תפר' לי את המסלול הכי שהיה יכול להיות,
אבל לפני יציאה לנסיעה את מכינה את המסלול נכון?
לפני שאת מתחילה לימודים גבוהים יש סילבוס, לפני שמתחילים מסלול יש מפה.
איזה 'מפה' את מציאה לשמינסיטית?
העצה שאת רשמת זה פשוט - זרמי על החיים.... 
יהודי צריך 'לשום את אורחותיו', לתכנן כל צעד - איפה הצעד הבאה. אה... ה' החליט שהצעד הזה לא היה ככה אלא ככה - צריך לשמוח ולקבל באהבה. אבל מראש צריך לתכנן את השלב הבאה - איפה ה' רוצה שאני אהיה...

שירות לאומי לדעתי זה בזבוז זמן ושלב שאפשר לדלג עליו.

סורי אבל נראלי קצת לא קשור..שִׁירָה

אפשר להכיר את הבעל גם בלי שנתיים שירות.

ה' היה דואג לך גם שתעשי את הקורס אם הוא כ"כ היה חשוב לך,וגם שתכירי את בעלך בזמן המתאים וגם הכל.

זאת היתה בחירה שלך ללכת לשירות וזה לא קשור לכל מה שמסביב..

גם אם לא היית עושה אתזה ה' היה דואג לך להכל.

טוב,באמת לכל אחד יש תמסלול שלו ואיפה שהוא צריך לעבור באיזה מקומות להיות ואיזה אנשים להכיר ומתי כל דבר אבל חלק (דיי גדול) מזה זה בחירה שלנו.

ובעקרון אני לא חושבת שה' רוצה שבנות ישראל הקדושות יעשו שירות לאומי (אולי רק במקומות מסויימים כן) גם מהסיבה שהרבה רבנים וצדיקים וגדולים מאיתנו לא הסכימו לזה.

אוף חזרתי קצת עלדברים.מקוה שזה הובן בכללי..

אז אל תעשי שנתיים שירות, פשוט תתחתני! דניאלה .ד.

אני לא אומרת לך מה נכון לך לעשות.. 

סיפרתי סיפור אישי שלי רק כדי להמחיש שהדברים משתנים בין אנשים ומקומות ולא הכל הולך כפי שנראה לנו ולא צריך להכליל או בכלל להגיד ששנתיים שירות זה לא טוב, גם לא אמרתי שזה טוב, רק אמרתי שזה היה המסלול שלי, אני בחרתי בכך אחרי חיפושים של מדרשה בכלל. וב"ה הוא היה לי לטובה.

קראתי את רוב התגובותשיפקה

ולפי דעתי אתה בדיוק מה שמתאר הניק שלך. צעיר ורענן. בעיקר צעיר. אני לא יודעת בדיוק בן כמה אתה וזה גם לא חשוב. הראיה הזאת, ההסתכלות הככ מצומצמת נורא מפריעה לי.

חוץ מזה שכמו שכולם כתבו אתה סטיגמטי בטירוף, רואים גם שלא עברת לא שירות לאומי, לא הכשרה לקראת שירות לאומי, ולא שיחה עם שום רב או דמות חינוכית או איש ציבור בקשר לשירות לאומי. הכתיבה שלך פשוט זועקת קטנות והסתכלות מצומצמת.

כואב לי נורא (בתור אחת שעשתה שנה אחת של שירות ולא שנתיים+ מדרשה כמו שאתה מתאר את זה ועוד התחתנתי במהלך השירות) על אנשים כמוך שבכל תחום ולא משנה מה הוא- חושבים שהם גאוני העולם.

חקרת את הנושא? דיברת עם אנשי חינוך שמבינים בתהליכים ובהתפתחויות של נפש ושל בחורות? פתחת פאנל של אנשים רציניים כדי לשמוע את דעתם? מאיפה לך המסקנות הללו? עשית שנת שירות? ראית כמה אפשר לתרום בשבוע אחד (שלא לדבר על שנה..)????

לדעתי אתה צריך לבחון את דבריך לעומק. יש הרבה אנשי חינוך ותורה שמובילים את המהלך הזה (כן, אני יודעת את דעתו של הרב אליעזר מלמד.. זה כמו שמישהי פה הביאה את דעתו של הרב עובדיה בנושא העליה להר. דעה שלא משקפת ציבור.).

זו דעתי האישית. ואל תמהר בפעם הבאה לצאת בקריאות דביליות בלי נסיון בתחום ובלי בירור רציני.. או לפחות תוך הבנה והסתכלות רחבה..

שום התייחסות עניינית לטענות...צעיר רענןאחרונה

בעזרת ה' יתברך

א.  סביר להניח שאדם שמתווכח על משהו בנחישות, יש לו דעה (שהוא ליבן ולא סתם זורק) בנידון דידן. לא אהבתי את ההתלהמות שלך... דרך טובה להתחמק מדיון, לזרוק השמצות, למה שלא תתמודדי מול הטענות?

ב. הטענות שאני מעלה פה, הם לא הטענות "שלי". 

תלמידי חכמים עצומים שאומרים דברים אלו (ואפילו חריפים יותר, בכלל לא נכנסתי לפן של התקלקלות בשירות לאומי ואחריות מגזרית לבנות שנופלות ועוד דברים חריפים), יש חוקרים שמאשרים את האי-יעילות של שירות לאומי, וכן עדויות ששמעתי/קראתי. אני בחנתי את הסברות לכאן ולכאן, והבנתי היטב מה דעתי. קשה לך? לא מקבלת? בכבוד תשמעי את דעת...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך