אפשר ללמד ילדה בת 11 חודשים שמשהו אסור?צביה22

באופן כללי אין כמעט דברים אסורים בבית- כל מה שאנחנו לא רוצים שהיא תגיע אנחנו שמים במקום פחות נגיש.

יש רק מקום אחד שאין אפשרות לחסום או להזיז- מאחורי הספה יש מקבץ של שקעים, וגם השקע של הטלפון והאינטרנט, והמתוקה ממש אוהבת לטפס על הספה ולמשוך שם את החוטים (בעיקר להוציא את החוט של האינטרנט).

אנחנו כל פעם אומרים לה שאסור ומורידים אותה מהספה. היא כבר מכירה את התגובה שלנו, וכל פעם שמטפסת על הספה מסתכלת אחורה בחיוך לראות איך אנחנו מגיבים..

המשחק שלה שם לא מהווה סכנה מיידית (אחרת הייתי מגיבה באופן יותר קיצוני, ואולי היא היתה נבהלת ולא מתקרבת יותר), אבל אני ממש לא רוצה שהיא תתרגל לשחק שם.

יש דרך נוספת לגרום להבין שזה לא מקום למשחק? או שנמשיך בדרך שהיתה עד עכשיו?

[במאמר מוסגר- היא למדה יפה מאוד כבר לפני כמה חודשים שלא מתקרבים לתנור כשהוא חם. לא על ידי כעס, אלא כי כשהוא היה חם הראיתי לה איך אני מנה להתקרב ובורחת (באופן מאוד דרמטי, בתוספת אמירת 'אוי אוי אוי!! זה חם!'). היא כן קלטה שלא תמיד הוא חם, ואפילו כשאני רק מדליקה אותו היא יודעת שעדיין מותר לגעת, אבל בהמשך אני אומרת לה 'עכשיו התנור חם, לא להתקרב' והיא נזהרת לזחול מסביב בלי להתקרב..

הבעיה היא שעל החשמל אי אפשר לעשות הצגות כאלו כי היא תדע שאנחנו עובדים עליה, כי באמת לא קורההמשהו מייד כשמשחקים שם..]

נהניתי מהתיאורים.אנונימי (2)

מתוקה.

אולי הכי פשוט להזיז את הספה ולכסות באמצעותה את השקעים?

כמו שאת כותבת לעשות הצגות אי אפשר - וגם כדאי לשמור את הדרמה למקרים הנצרכים ביותר.

זה ממש שלב בהתפתחות שבו אין טעם לכעוס או להסביר, ואם אני זוכרת נכון, זה שלב קצר. לא שהיא לא תנסה אותך בחיוך... אבל יגיע שלב שאפשר יהיה לעמוד על זה.

אם היה אפשר לכסות איכשהו את השקעים היינו מכסים..צביה22

הבעיה היא שהם בדיוק בגובה שמעל משענת הספה (ואם נזיז את הספה למקום אחר אז כל החוטים ישתרבבו למטה לרצפה החשופה, כשעכשיו הם מאחורי הספה). הפתרון היחיד זה אולי לקנות ספה יותר גבוהה, וזה לא שייך כרגע..

תודה בכל אופן..חיוך גדול

יש מכסי שקעים שעולים גרושים ומתלבשים ממש בתוך השקעלשם שבו ואחלמה

בהום סנטר והיפר רוזנפלד וכאלה

רעיון נכון אבל לא מעשי לנוצביה22

מדובר על שקע שיש בו מפצל, כך שמכסים לא מתלבשים עליו, וגם לשקע של הטלפון לא ידוע לי על מכסה שימנע את משיכת החוט מהשקע.

לא בטוחה שאפשר ללמד..~א.ל

אבל אפשר להתמיד בטון דיבור כלשהו שיראה שזה אסור.

את הטון דיבור הם מבינים יותר.. אך הם תמיד ונהנים כל פעם מחדש להתנסות ולמשוך את הגבולות (ואת חוטי הטלפון מסתבר)

די ברור שהיא מבינה שזה אסור..צביה22

אני משתדלת שמטון הדיבור יהיה ברור שזה אסור, אבל האמת שלרוב אני לא מתאפקת וגם מחייכת, הפרצוף שלה כשהיא מסכלת אחורה ומחכה לתגובה שלנו מצחיק אותי כל פעם מחדש..אוהב

זה הגיל.. היא לא באמת עושה "דווקא"..~א.ל

זו הדרך שלהם להכיר את סביבתם. אז כהורים צריך פשוט להיות שם ולהשגיח. אפשר להגיד שאסור בטון שיובן להם.. אבל לא לצפות שלא יחזרו על אותה הפעולה שוב למחרת, או כעבור כמה דקות אפילו..

הם לא מבינים שאם לפני כמה דקות היה אסור, אז גם אסור עכשו..

בע"ה יעבור תהנו מהמתוקה!

אין ענין..ד.

וגם "דרמטי" כמו שעשית, לעשות במתינות ורוך. 

תודה על התגובהצביה22

וגם על ההערה.. אני חושבת שזה היה בסדר- התגובה שלי לחום של התנור לא היתה מכוונת כלפיה, אלא יותר כהצגה (אני 'נבהלתי' כי לי היה 'חם', בלי קשר למה שהיא עושה), היא פשוט למדה מהתגובה שלי שגם לה לא כדאי לגעת.

כן,ד.

התכוונתי שעקרונית, גם "רתיעות" כאלה צריך לעשות בצורה לא מופרזת. ילד יכול לקלוט גם אם זה לא "מבהיל".

הרב יעקובסון בשיעור שלו על משמעתשירה..!
אומר שהגיל האידיאלי להתחיל לחנך למשמעת זה מרגע שתינוק מתחיל לזחול. הדרך שלו זה לא בצעקות ולא על כל דבר, אלא לבחור משהו אחד שבו אסור לגעת, כמו השקע שלכם ורק עליו לעבוד. איך עושים את זה? כשהילד מתקרב לשם אומרים בנחת ובתקיפות "לא" ומעבירים אותו מקום. הוא יזחל לשם שוב, ושוב " לא" בנחת ומעבירים. אין כוח לזה? עוברים לחדר אחר וממשיכים בפעם הבאה..
זה ייקח עשרות פעמים אבל בסוף ילמד, ומלבד הערך של ההתרחקות מסכנה הוא יתח יל להפנים את ענין המשמעת, שח,וב מאוד לחינוכו.
^^את פניך אבקש
אמנם אני לא אמא עדיין, אבל יש לי אחיינים ובהחלט זה נכון כשפועלים איתם ככה.
ואני לא שמעתי את זה מהרב אלא מאמי מורתי...
ומדהים עד כמה הילדים מבינים...
מצטרפת לכל מילה בתגובה של שירה
חינוך חייב להיות לא מידתיאלעד
אם תגיבי בחומרה זהה לחומרת המעשה אזי לא תהיה רתיעה.
לכן אתגר התנור עבר בהצלחה ואתגר חוטי החשמל לא.
הכוונה היא שצריך להגיב יותר או פחות?אם-אם
יותראלעד
יש להפגין זעזוע של ממש, או להעניש מעבר לחומרת המעשה האמיתית
חס ושלום בגיל כזה.ד.

וגם מעבר לו - זה לא כלל נכון לדעתי.

ולדעתי כן אלעד

מעשים שבכל יום

מעשים שבכל יום אינם ראיה..ד.

אפשר לחלוק בעיקרון, כמובן.

אך לדעתי והמנסיון, זה לא טוב. כמובן בצורה שיש בה הגזמה (זעזוע של ממש. מעבר לחומרת המעשה האמיתית).

ולגיל 11 חודש, לדעתי זה ממש פשע כלפי הילד.

אפילו לאפרושי מאיסורא זה מגיל שילד מבין מה זה "לא". ומובא בשמירת שבת הישן - שנתיים-שלש.. (אני מכיר את התשובה שהוא מבין כי עובדה שאם יגידו בקול מאיים או בצירוף מכה הוא לא יחזור. זה לא "מבין" כלום - אלא רפלקס מותנה, שיש להבדיל גם לבע"ח..)

^^^ כל מילה!+mp8
זה לוקח זמן .אחרי מספיק פעמים שתגידו לא - היא תלמדמינימאוס2
אין ענין להגיד הרבה "לא" בגיל 11 חודש, לענ"ד.ד.
כמובן שהתכוונתי על הדבר האחד הספציפימינימאוס2

אצלינו זה היה הפח

אצלהם התקעים

כאן יש הצעה (כללית וגם ספציפית בעניין שקעים)בהתהוות

תראי אם את מתחברת:

ההודעה הראשונה בדף .

כיוון מעניין! תודה על ההפניה צביה22

כיוון לא שגרתי ומעניין, אבל דווקא יש בזה היגיון..

לא בטוחה שזה ממש מתאים לנו כרגע כי היא בעיקר מושכת את החוט של הטלפון ומשחקת בשעון שבת של המזגן, ולהכניס דברים לשקעים בכלל לא מעניין אותה (ואני גם לא בטוחה שהיא מסוגלת מוטורית בשלב זה), אבל אולי להמשך זה יהיה שייך ליישום.

כשאומרים "אסור" לעשות את זה עם פרצוף אטוםלשם שבו ואחלמה

להוריד אותה בזריזות מהספה בלי להסתכל עליה בכלל

וגם את ה"אסור" להגיד קצת בקול בטון חמור

ואחרי שמורידים לא לתת לה תשומת לב. 

היא תבין ככה שזה לא משחק, היא לא תהנה מזה, ותפסיק לעשות את זה. 

הבעיה אצלנו עם בת 11 חודשים+mp8
שכל איסור/ אזהרה גורר נאום תגובה בג'יבריש מהגברת מלווה בתנועות ידיים מזהירות,
מה שלא מאפשר לנו להישאר רציניים מידי הרבה זמן....
אם-אםאחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך