באופן כללי אין כמעט דברים אסורים בבית- כל מה שאנחנו לא רוצים שהיא תגיע אנחנו שמים במקום פחות נגיש.
יש רק מקום אחד שאין אפשרות לחסום או להזיז- מאחורי הספה יש מקבץ של שקעים, וגם השקע של הטלפון והאינטרנט, והמתוקה ממש אוהבת לטפס על הספה ולמשוך שם את החוטים (בעיקר להוציא את החוט של האינטרנט).
אנחנו כל פעם אומרים לה שאסור ומורידים אותה מהספה. היא כבר מכירה את התגובה שלנו, וכל פעם שמטפסת על הספה מסתכלת אחורה בחיוך לראות איך אנחנו מגיבים..
המשחק שלה שם לא מהווה סכנה מיידית (אחרת הייתי מגיבה באופן יותר קיצוני, ואולי היא היתה נבהלת ולא מתקרבת יותר), אבל אני ממש לא רוצה שהיא תתרגל לשחק שם.
יש דרך נוספת לגרום להבין שזה לא מקום למשחק? או שנמשיך בדרך שהיתה עד עכשיו?
[במאמר מוסגר- היא למדה יפה מאוד כבר לפני כמה חודשים שלא מתקרבים לתנור כשהוא חם. לא על ידי כעס, אלא כי כשהוא היה חם הראיתי לה איך אני מנה להתקרב ובורחת (באופן מאוד דרמטי, בתוספת אמירת 'אוי אוי אוי!! זה חם!'). היא כן קלטה שלא תמיד הוא חם, ואפילו כשאני רק מדליקה אותו היא יודעת שעדיין מותר לגעת, אבל בהמשך אני אומרת לה 'עכשיו התנור חם, לא להתקרב' והיא נזהרת לזחול מסביב בלי להתקרב..
הבעיה היא שעל החשמל אי אפשר לעשות הצגות כאלו כי היא תדע שאנחנו עובדים עליה, כי באמת לא קורההמשהו מייד כשמשחקים שם..]
)
תהנו מהמתוקה!