שאלה..לב שבור!

אומרים שלכל בנאדם שיש ניסיון יש גם את הכוח לעמוד בו..

אז איך זה שאנשים מתאבדים?

לאיפה הכוח שלהם נעלם?

אומרים שיש להם את הכוחcookie_monster
לא אומרים שהם משתמשים בו..
מי הבטיח אבל שיש את הכוחות?לב שבור!

איך אפשר להבטיח דבר כזה?

בנאדם נמצא בניסיון קשה!

הוא נילחם בהתחלה עוד יש לו כוח למלחמות אבל מתישהו די אין כוח אתה מפורק!

מיואש!

לא מצליח למצוא את הכוח הזה..

אני לא מבינה איך אפשר להבטיח דבר כזה?

מי אמר שבאמת לכולם יש כוח?

תראי, ז ה נושא מאד עמוק. ויפה על השאלה הנוקבת!נפש חיה.

ננסה למצוא...
ולכתוב מה שיחון הי"ת.

עובדה שבעלי חיים וצמחים לא מתאבדיםמירימירי
יש כוח חיים לכל יצור בלי שהוא שואל למה
כי פשוט הוא חי כיצור נברא

אדם שיבין את זה יהיה לו יותר קל
בעלי חיים לא מתאבדים כי הם מטומטמים.קייטי

כן. ממש ככה.

ד' ברא בהם את יצר ההשרדות, ולכן המחשבות היחידות שרצות להם בראש קשורות ל: איך אני יכול לשרוד טוב יותר.

אבל לאדם, לעומת זאת, ניתנה הבחירה מה לעשות עם חייו. זה לא אומר שמותר לו להתאבד - אלא שיש לו האפשרות לעשות את זה. 

זה לא נכון. אין להם שיקול דעת ולכןחליל הרועים
רואים טוב מה התכונה הבסיסית שה' טבע בברואים
לעומת האדם כיצור חושב שהרבה פעמים מסתבך עם מחשבותיו ועליו ללמוד מהטבע הבסיסי כדי להבריא
לא מדויק בכלל בעלי חיים מתאבדיםראובן123

הפינגוינים מתאבדים חפשו בגוגל ותראו

כי אנשים לא מספיק מאמינים בכוחות שיש להם.מישהי=)

ואת יודעת מה?

יש אנשים שכ"כ טוב להם בחיים ואין רע,

ואז הם מתאבדים.

למה?

כי חלק מ החיים עצמם הוא הקושי.

זה נותן משמעות, נותן התקדמות.

ע"י הרע מעריכים את הטוב. עד כמה שזה מצער.

ואם בנאדם מאמין שהכל לטובתו, וסומך על ה'

שייתן לו את הכוחות, זה פותר חלק מהבעיה.

לא הייתי מוותרת על אף קושי שעברתי.

זה בנה אותי.

זה הפך אותי לאדם הטוב שאני.

אם אדם קובע לעצמו שיש לו נשמה אלוקיתברך משה

והוא קשור לה' ושה' אוהב אותו הוא יכול לעבור את כל הניסינות אבל צריך לשנן את זה וללמוד את הסוגיה מי שרוצה יכול לפנות אלי אני יתן לו מקורות כמה ה' אוהב אותנו בלנ"ד, וראיה אחת הביא לא מצאתי בפרוש בתנ"ך שה' שונא אותנו, כתוב שהוא שונא את המעשים ולא את ישראל, לעומתו כתוב את עשו שנאתי.

ה' אוהב אותנו  

יש להם כוחותמירימירי
ואם היו מוצאים אותם לא היו מתאבדים!

זה קשה אבל אפשרי!
יש להם כוחותנושבת באוויר!
ולרוב אנשים שהתאבדו עשו זאת כי הם התריאו ואמרו שהם בדיכאון שרע להם שקשה שכואב ושיש להם מחשבות אובדניות ולא לקחו אותם ברצינות או שךא ביו מספיק רגישים ואז זה מביא הרגשה של חוסר אונים וחוסר תקווה ואז מגיעה ההתאבדות
לעניות דעתימישהי........

אנשים לא מתאבדים סתם. המוות הוא דבר מפחיד וזה טבעי.  אתה לא יודע מה קורא אחריו והפחד מהלא נודע גדול.

אני שמחה שנפתח פה דיון על כך כיוון שרציתי אף אני לעלות את הנושא בתור אחת שהיייתה במקום הזה ויצאה משם ברוך ה'.

כבן אדם חושב להתאבד, זה שהוא לגמרי מיואש. שהוא מאבד אמון בסביבה שלו.

ומי שמגיע למקום הזה זה מטורף וזה קשה לצאת מזה.

ולמה הוא מיואש??בדיוק בגלל שהוא כמו כולם חשב שישלב שבור!

לו את הכוח לעמוד בזה...כי זה מה שאומרים לו מגיל 0 שיש לו את הכוח

אבל הוא רואה שהמציאות לא כזאת..הוא האמין בזה בהתחלה הוא חיפש את הכוחות הוא נילחם אבל במקום שיראה תוצאות טובות במקום שיראה הצלחה אחרי המלחמה הזאת הוא רואה ההפך עוד נפילה ועוד אחת כככה כל פעם

אז למה שירצה להמשיך להלחם??

הוא מבין שכניראה אין לו את הכוחות לעמוד בזה

לא. הוא חושב שאין לו את הכוחות האלה,ענבל
בס"ד

לא מבין את זה.

הוא לא יכול להבין דבר לא נכון.

זה לא נכון שהשמש תזרח במערב נכון?
אז אתה גם לא יכול להבין דבר כזה.

אדם שהתייאש זה אדם שהפסיק להאמין.
שים לב שלהאמין ולהבין אלו שני דברים שונים בתכלית..
הכוח שלהם לא נעלם לשום מקום, לצערנו הם בחרוברוך עובד ה'

באפשרות שהייתה להם במסגרת הבחירה החופשית - ברע.

הם בחרו בנורא מכל - לרצוח נפש מישראל, ולגדוע באחת חיים.

המעשה שלהם אינו נופל מרצח של אדם אחר, ועל כן ההלכה היהודית מייחסת

למעשה זה חומרה רבה:

"המאבד עצמו לדעת אין מתעסקין עמו לכל דבר ואין מתאבלין עליו ואין מספידין אותו, אבל עומדין עליו בשורה ואומרין עליו ברכת אבלים וכל דבר שהוא כבוד לחיים.

ואי זהו המאבד עצמו לדעת? לא שעלה לגג ונפל ומת,

אלא האומר: "הריני עולה לראש הגג", ראוהו שעלה מיד דרך כעס או שהיה מיצר ונפל ומת - הרי זה בחזקת שאבד עצמו לדעת.

אבל אם ראוהו חנוק ותלוי באילן או הרוג ומושלך על גב סייפו - הרי זה בחזקת כל המתים ומתעסקין עמו ואין מונעין ממנו דבר." (רמב"ם הלכות אבל)

בלי לדון אותם.חיה רוז
כל אחד מאיתנו בוחר ברע ברמה זו או אחרת.
יכולות להיות אלף סיבות למה היה להם קשה בחיים.

אבל בסופו של דבר זה משהו שנוגד את ההיגיון- לאבד את המציאות שלך. זה נגד האינסטינקט הטיבעי, יצר החיים שטבוע בכל אחד.

אבל בהחלט, ה' יצר כוח גדול מזה. כוח הבחירה החופשית. שצריכה חהיות חופשית לגמרי ולכן היא יכולה לגבור גם על יצר החיים.
>>>>במבה!!!

לעניות דעתי לכל אדם באשר הוא אדם יש כוחות להתמודד עם כל מה שעובר עליו!!

אבל יש אנשים שבוחרים ברע,או שהמוות בשבילם הוא פיתרון כי אחרי המוות לא תאלץ להתמודד עם כל ניסיונות העולם הזה..

הם מנסים לעקוף את הניסיון ולברוח למקום הכי רחוק שיש...

זאת בריחה..(וזה לא בקטע של לשפוט.זה פשוט הבריחה הכי רחוקה).

חוץ מזה יש אנשים שמתאבדים מסיבות אחרות....

אגב,אני מסכימה שלפעמים הניסיונות שהקב"ה מביא עלינו נראים לנו גדולים עלינו בכמה וכמה מידות.

אבל זה חלק מהניסיון.

אנחנו אמורים לעמוד לדו קרב עם הניסיון.לא להכנע.ולזכור שהקב"ה רק רוצה בטובתינו.אז אין מצב שאין לנו יכולת לעמוד בניסיון!

בנוסף יש את הקטע של כפרת עוונות,וזה קצת מכניס לפרופורציה..

זו דעתי!

בהצלחה..

ואם צריך אפשר באישי..

תודה על כול התשובותלב שבור!
בלי לשפוטמישהי........

אבל אני חושבת שאולי שיש מי שחושבים שאנשים שהתאבדו היה להם קשה אז במקום להתמודד ברחו.

תנסו רגע להיות במקום שלהם. למשל,

אתה הולך לבית הספר אף אחד לא מדבר איתך. אם מישהו מדבר איתך זה רק פגיעות, העלבות, עלבונות ופגיעה בתחומים האישיים ביותר והקרובים אליך ביותר. מתנקלים אליך כל הזמן. אין שיעור שלא יפגעו בך, אין הפסקה שלא ישפילו אותך לעיניי כולם. אין לך אף חבר, אף אחד שיעמוד בצד שלך, אף אחד שיעמוד ויגיד משהו שיעצור את זה. כולם צוחקים עליך, כולם פוגעים בך. ואם תנסה לפנות למישהו, ההצקות רק יגברו. אתה מעדיף לשתוק. אתה מעדיף לבלוע את העלבון לעצור את הדמעות ולבכות רק בדרך הביתה אחרי שעזבו אותך סוף כל סוף לנפשך.

לא משהו נכון? הבעייה היא שזה לא יום אחד, לא שבוע אחד, לא חודש ואפילו לא שנה. שש שנים שלמות שזה הנוהל היומיומי שלך.

כשאתה נמצא בנקודה הזו, לא סתם קשה לך. ושאתה בוחר בגרוע מכל זה לא מתוך פזיזות אלא כי אתה אומר שמוטב המוות מהחיים האלו.

האתגר הגדול באמת הוא לשקם את עצמך אחרי כל זה. אתה מתחיל מאפס ואין כמעט מי שיחזיק לך את היד ויעודד אותך. אתה יוצא מפינה נפשית קשה ונוקבת וזה מטורף.

זו רק דוגמא קטנה וכיביכול שולית ואני בטוחה שיש כאלה אם סיבות גרועות יותר אבל בבקשה לדבר כלפיהם בעדינות וכמובן שלא בבוטות.

כשהסביבה שלהם מייאשת אותם.המצב חסה
לב שבור- אני מקווה שאת משתפתאני123
מישהו מבוגר בסביבה הקרובה שלך בתחושותייך.
אלא אם את חושבת שהכל יעבור לך ותתמודדי לבד.
אולי תתייעצי עם הורה/ מןרה/ אחות בוגרת / מדריכה בסניף. העיקר שזה יהיה מישהו בוגר.
אולי עם רב...
אל תתמודדי לבד אם את חוששת שקשה לך מידי
טיפשי להגיד את זההמצב חסה

אנשים מבוגרים לרוב מפנים לקונית כמעט לפסיכולוג על המקום 

וזה רק שובר את האנשים עוד יותר.

פסיכולוגים מוצלחים יכולים לעזורכישוף כושל
פסיכולוג זה לא עזרה זה מיועד להורים מיואשיםהמצב חסה
^^אביגיל.
סוף- סוף אני מסכימה עם הילד
פסיכולוג טוב הוא אדם שיכול לעזור לאדם מיואש!!פ.ע.ח

ובגלל משפטים כאלה ואנשים צעירים (וסליחה על הבוטות, אבל הייתי חייייבת להגיב, בתור אחת שלמדה את הנושא הרבה הרבה שנים)

אז הסטיגמה היא שברגע ששולחים לפסיכולוג אז הבנאדם דפוק.

ממש לא!!

לפסיכולוג יש כלים שהלוואי ולכל אחד היה- כלים של הקשבה אמיתית לאדם שמול ויכולת לעזור לאדם למצוא את הכוחות שיש בו ולתת הכוונה איך לצאת ממצבים קשים ומייאשים.

אסור לבטל עבודה של פסיכולוג, כמו שלא תבטל עבודה של רופא מנתח!!

אני לא יודעת בן כמה אתה אבל זה שאצלך פסיכולוג נתפס כאדם "חופר" שרק הורים מיואשים שולחים אליו, לא אומר שהדבר נכון, ואם מציעים לאדם ללכת לפסיכולוג זה כמו שיציעו לאדם שיש לו מחלה בכבד ללכת לרופא מומחה בכבד שיעזור לו.

(וכן, כשאדם מיואש מהחיים או מדוכא אז הוא כרגע חולה. הנפש שלו חולה וצריכה עזרה. ואני בזה שום דבר נורא!

כמו שלא נצחק או נזלזל באדם חולה גופנית, כך גם נפשית אנשים לפעמים זקוקים לרפואה. )

הלוואי והייתם מבינים קצת יותר לעומק ומעריכים ולא שולחים משפטים סטיגמטיים ומטעים. האמת שזה עצוב לי.

בהצלחה.

מעולם לא זילזלתי באדם שקשה לו נפשית!אביגיל.
אני מזלזלת רק במי שמתיימר לתקן אותו
אני מאמינה ביכולת של טיפול לעזורכישוף כושל

בס"ד

אבל פסיכולוג שיבוא בגישה של לתקן את האדם שיושב מולו לא ישיג כלום

פסיכולוג אמור להקל ולתת כלים להתמודד עם הבעיה 

אם נתקלתם בפסיכולוגים גרועים אל תוציאו להם שם רע מול כולם

גם ככה לרוב יש דעה קדומה גרועה עליהם

ויש כאלה שהכרחי להם ללכת לטיפול שהוא

אפילו רק כדי שיהיה מי שיקשיב להם

אבל אני כן מסכימה איתו שבנ"א נאלץ ללכת לפסיכולוג,אני123

לפעמים בגלל שהמשפחה שלו, והסביבה הקרובה שלו לא יכלה לעזור לו,

או אפילו הקשיתה עליו את מה שעובר עליו.

לגבי פסיכולוגיםמישהי........

פסיכולוג זה אדם שיכול לעזור לך כל עוד לא תקרא לו פסיכולוג. אם אתה בא אליו כפסיכולוג אתה מרגיש פסיכי בעצמך. אם אתה בא אליו כאל בן אדם שיעזור לך אתה אוטומטית מרגיש בנוח יותר.

טיפשי, תודה על המחמאה! תופתע אבל אני נגד הרעיוןאני123

ללכת לפסיכולוג.

בסך הכל יש איסור "לא תעמוד על דם רעיך" ונראה לי שאם מישהו שואל שאלה כזו, משהו עומד מאחורי זה.

רק רציתי לוודא שהיא לא מתמודדת לבד.

לפעמים יש את הכוח והם גם יודעים את זהכישוף כושל

בס"ד

העניין שגם להשתמש בכוח זה קשה

מחשבות אובדניות ודיכאון זאת מלחמה קשה

לפעמים היאוש כל כך גדול שהוא לוחש שגם אם יש סיכוי להינצל אין בשביל מה

או שמרוב שרע כבר לא רוצים גם מהטוב של החיים

כדי להגיע למקום של אובדנות צריך להיות בתחתית היאוש

צריך להבין שתקווה היא דבר מחיה וכשהיא חסרה אין עניין לחיות

וגם כשיש כוח בוחרים ללא להשתמש בו במודע כדי להימנע ממחלמחות נוסופות שהחיים ודאי יביאו

זאת דעתי

מסכימה מאוד.מישהי........

אנשים מודדים את החיים לפי תענוג או סבליוסל'ה

מאמץ, גם הוא נחשב סבל עבורם והם לא מוכנים לסבול.

למרות ש'אדם לעמל יולד' ומאמץ עבור החיים אדם צריך להתאמץ אותו בכיף ובשמחה.

כך הם גם מתגרשים, כי לא מוכנים להתאמץ על זוגיות ומחשיבים את המאמץ לסבל.

אם אדם הראשון היה מתאבד ברגע שקולל ב'בזיעת אפיך תאכל לחם" לא היתה אנושות.

והוא עבד קשה מאד מאד. חרש זרע קצר דש זרה ברר טחן לש ואפה במו ידיו עד שזכה לאכול לחם.

כך גם ניצולי השואה שהגיעו שבורים ומרוסקים ובכל זאת הקימו מחדש משפחות בעבודה קשה.

כי גם אדם הבין שאין לברוח מהקב"ה ואם קשה כאן, עוד יותר קשה שם בעולם הבא וצריך לתקן

ולבצע את השליחות עלי אדמות וזה עצמו נותן תוכן שמחה וברכה ובסופו של יום גם תענוג בחיים.

הכח לא נעלם, אנשים מתעצלים פשוט לגלותו ובוחרים בדרך הקלה. כך גם אנשים שנופלים להתמכרויות

שונות, כולם מחפשים קיצורי דרך ונופלים יותר עמוק. צריך לעבוד את ה' גם כשקשה רק בשמחה...

זה פשוט!!מישהי!!!!!!!

כי לאנשים יש כוח להתמודד עם הניסיון שהשם נתן לו ולא שהחברה הנוראית של היום נותנת לו 

אחח הנסיונות..מישהי007

בס"ד

הניסיונות, עם כמה שהם נראים קשים מנקודת המבט שלנו, נועדו כדיי להעלות אותנו, כמו שמרימים דגל על נס,

לבנות אותנו, לעצב אותנו, להפוך אותנו למשופרים יותר..(עייני פרשת לך לך 10 הניסיונות של אברהם..קרדיט לדרשה של הרב;)

זכורים לי ימים שהייתי בתחתית..אבל מתוך כל הקושי והסבל, מוצאים את הכוחות, מוצאים דבריים שמחיים אותנו, דברים שעושים לנו טוב, אפילו הקטנים ביותר, דברים לחיות למענם..ואף פעם לא מרימים ידיים ואומרים נואש..אף פעם לא מוותרים על החיים. 

לב שבור, מקווה שליבך מאחה את עצמו ותמצאי את הכוחות, כי יש בך הרבה מעבר למה שאת חושבת..

ורק הערת אגב קטנה..אנשים שאצלי הם דמיות להערצה, הערכה וכל היוצא והמשתמע מזה, הם בת גלים ואופיר שער, רחלי ואבי פרנקל, ואיריס ואורי יפרח..

ראיתי את בת גלים מדברת, הייתי בשיעור של רחלי, ואני עדיין לא כל כך מסוגלת להבין איך, בנאדם קם ונעמד על הרגליים אחרי כאלה נסיונות..זה לא נתפס, אבל אנחנו מאמינים בקב"ה, שהנסיונות שהוא נותן לנו מצמיחים אותנו, והם לא לחינם...

יהיה טוב חברה!

תודה רבה!לב שבור!
אני באמת מאמינה וחושבת שיחד עם הניסיון מגיעים גםהכי בעולם
הכוחות עבור אותו בהצלחה!!!
אני באמת מאמינה בזה! וזה נראה לי התחזק אצלי אחרע שעברתי משבר ממש רציני ואז חברה טובה סיפרה לי את הסיפור הבא שממש חיזק אותי...
אז מקווה שאהיה שליחה טובה בעז"ה לספר לך את הסיפור ויצא מזה בעז"ה רק טוב!

היה יהודי אחד שהגיע לביה"כ לתפילה. ואחרי התפילה היו כמה אנשים שניסו לעכב אותו מהיציאה מהתפילה עד שאחיו הגיע. כשאחיו בא הוא סיפר לו בבכיות מטורפות שאבא שלהם נפטר.
מיד הוא נפל על הרצפה והתעלף.
מיד כולם ניסו להעיר אותו ולא הצליחו!!
אחרי זמן ממושך בגיע הרב שלהם, התקופף אליו ולחש לו משהו באוזן.
מיד, האדם קם על רגליו.
בכל רגע שדיברו איתו על כך שאביו נפטר הוא התעלף שוב ושוב הרב העיר אותו. ככה מספר פעמים.

אחרי כמה פעמים, שאלו את הרב מה הוא אמר לו כדי שהוא יקום?
והרב ענה להם הוא אמר לו שמי שנפטר זה לא אבא שלו .
לאחר כמה זמן הגיע אדם אחר ובא לבשר שהייתה טעות בזיהוי הגופה וזה בהחלט לא אביו של אותו אדם.
מיד הלכו לרב ושאלו אותו מהיכן הוא ידע שזה באמת לא אבא שלו???
הרב ענה להם במשפט אחד! והוא: "שלכל אדם יחד עם הנסיון מגיעים גם הכוחות להתמודד איתו!!!"
שאלו אותו התלמידים ומה זה קשור למקרה עכשיו?
ענה להם הרב: אדם זה לא יכול היה להתמודד עם הנסיון הקשה שאביו נפטר. ולכן התעלף כל פעם שניסתם להגיד לו זאת.

מכאן ניתן באמת ללמוד שיחד ען הניסיון באמת מגיעים גם הכוחות!!!

מקווה שעזרתי...
מוזמנת לאישי בשמחה ממש!!!!

וממליצה לשמוע את השיר כוון אותי של אודי דוידי.
וגם את ואפילו בהסתרה...

מחזקים ממש!!!

בהצלחה מרובה אהובה!!!:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*
אני חושב....הנסיך חצוי-הדם
אני חושב שהכוחות שמובטחים לנו הם כוחות דינמיים שמתפתחים ומתחדשים כל הזמן.

אם אדם ינסה להלחם ראש בראש עם הדבר הבסיסי ביותר- הרצון לחיות ויחזיק את עצמו בציפורנים למרות שהוא כבר איבד תקווה וטעם לחיים, כוחותיו יחלשו בסופו של דבר והוא ישבר.

"בתחבולות תעשה לך מלחמה"
החכמה היא להמנע מהמלחמה ראש בראש ולהעביר אותה למישורים עקיפים יותר:
להלחם במה שמביא לדיכאון.
בדברים שמונעים ממני לראות את החיוביות שבעולם.
לנסות להמנע משעות קשות ומתות.

וכמו כן לקבל כוחות חדשים ועידוד מאנשים אחרים, הכוחות שלך יכולים להגמר אך.החכמה היא לקבל עוד כוחות ומוטיבציה מאנשים סביבך שאוהבים אותך שדואגים לך.
לקבל עידוד ואמון בעצמך משיחות של אנשים שחוו את זה, שיבינו אותך.מהמקום שלך.

בהצלחה אדירה!!
מאמין בך בכל מאודי! אומנם מרחוק לצערי אבל מאמין!!!

נסי להעזר באנשים הנפלאים שבפורום הזה בשיחות אישיות וכדומה...

יש כאלה שיש להם מחלת נפשלשם שבו ואחלמה
ואין להם אחריות על מעשיהם....
רק ה' יודע למי הכוח ולמי לא
היא לא מדברת על זה!הנסיך חצוי-הדם
היא מדברת על אדם נורמלי מהחברה שיכול להיות אני או את ח"ו שמאבד את הרצון לחיות.
עניתי על זה..יבצ
לאבד את רצון לחיות ולהתאבד זה שמיים לארץ, כאדם נורמלי גם אם רע לך וגרוע לא תתאבד, צריך להיות אדם מיוחד כדי לעשות את זה
מזה אדם מיוחד?נושבת באוויר!
מה זה אדם מיוחד????????לב שבור!

נכון שלא כל אדם שקשה לו ילך עכשיו ויתאבד...

אבל אני בטוחה שהרבה חושבים על זה!

אולי לא אומרים את זה אולי לא עושים את זה אבל חושבים על זה!

ברגע שלאדם קשה והוא לא מצליח למצוא פיתרון לקושי הוא מתחיל לאבד את הטעם בחיים

רוב האנשים ימשיכו לחיות למרות שהם לא מרגישים שיש טעם לחיות

ויש כאלה שיתאבדו

השאלה מה באמת עדיף??

בנאדם שגומר עם זה פעם אחת ולתמיד

או בנאדם שרק חושב על זה שהוא רוצה לגמור עם זה אבל לא עושה את זה אבל במקום זה מסתגר לעלום חיי את הדכאון כל יום כואב את הדכאון..מרגיש לבד..כי תכלס אפחד אבל אפחד לא יכול להבין את מה שהולך לו בלב

כל יום בחיים הוא סבל בשבילו הוא היה שמח לא לקום בבוקר...

מה עדיף??? לגמור או פשוט לתת לבנאדם להשאר עם הסבל?

את לא מכניסה למשוואה את האפשרות לפתרוןשואף לאור

לא דיברנו על קלות,אבל חלק מהותי מהמשוואה חסר אצלך בשיקול,הפתרון לבעיה,ההבנה שככל הנראה ניתן לצאת והוא יצא מהמציאות הזו.

ב.מעבר לכך חשוב ללמוד (אבל באמת) על קדושת החיים ועל חומרת המעשה הזה

לגבי פיתרוןמישהי........אחרונה

יש פיתרון וצריך למצוא את הכוחות להגיע אליו. המלצה, לנסות למצוא נקודות אור. בן אדם אהוב, מטרה נכספת אפילו שטויות או דברים שאי אפשר להסתמך עליהם אבל לעת הזו הם נותנים לך תנופה ועוזרים לך לצאת מהפינה הזו אפילו בסנטימטר, לאט לאט אתה יוצא חזרה לאפשרויות נוספות

לא כולם יכולים או מסוגלים,יבצ
לדוגמא שמעון פרס הלוזר הלאומי, כל דבר שניסה או נגע בו לא הצליח, הוא רצה פעם להתאבד אבל פחד שלא יילך לא, אז ויתר על הרעיון.

עקרונית אנשים כאלו הם אנשים חזקים באופיים שפשוט נשברו מכל מיני סיבות.
איזה נשמה! באמת זה אחלה שאלה!כשרה

ננסח את השאלה ברשותך בצורה טיפה אחרת: למה הם לקחו את כל הטוב של החיים שלהם וזרקו לפח ואיך הקב"ה לא עצתר בעדם?

אז ככה:

ריבונו של עולם נותן לכל אחד בחירה חופשית.

הוא עוצר אותם, אבל באיזושהו שלב הוא משחרר אותם לחופשי.

והרבה פעממים, האנשים האלה עושים את הטעות הזאת בגלל שקשה להם. קשה להם להאמין בטוב הזה. הם חושבים שבלי אותו דבר שהם איבדו, אין להם למה לחיות.

כמובן שבשכל שלנו אנחנו מבינים כמה זה לא הגיוני ונתפס, שרק בגלל הדבר הזה שחסר להם, לזרוק חיים שלמים לפח.

לנו ב"ה יש את הגבול בין הטוב וברע, להם קצת קשה.

א'ברך משה

אני לא דן אותם אבל יש את הכוחות לכל אחד להתגבר על הניסיונות אבל פשוט היצר הרע מייאש אותנו לפני שנחפש את העצות והכוחות שיש בנו, 

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך