על יופי של בת דודה, אם יוצאים מנק' הנחה שזה פורום דתי שלא אמור לעודד דיעות לא לנו,
אז איך זה שמגיבים כמו "חכמת ישישים" למשל:
אם העובדות הן בדיוק כפי שמוצג כאן, האישה סתם קנאית כי הרי בעלה רק רצה לשבח את "הסחורה" [המועמדת לשידוך] בפני "הלקוח" [המועמד להשתדך]. אם הבעל היה מעונין בה לעצמו, הוא לא היה מנסה לשדך אותה למישהו אחר...
נוצרה תחושה שלגבר מותר להחמיא למראה חיצוני של אשה באופן חופשי לעומת זאת, הגבר לא היה נשאר אדיש אילו אשתו היתה מתארת באופן דומה מראה של גבר זר.
אני אמנם הגבתי שממילא הוא לא הולך להתחתן עם הבת דודה, אז שיגיד עד מחר שהיא יפה, כי הגישה שלי היא, שאם האשה תשדר אדישות לגבי זה, אז הגבר יפסיק עם זה.
בכל אופן השרשור נפתח גם בכדי ללמד את אלה שעדיין מחפשים את החצי השני, שלא המראה החיצוני הוא הפרמטר שצריך להכריע אותם בהחלטה, וגם קצת הומור לא מזיק 
חברה טובה שלי התייעצה איתי לפני שהיא התחתנה ושאלה אותי: "איך הצלחת לשכוח ממה שתמיד רצית (לגבי מראה חיצוני) והתחתנת"?
אמרתי לה: "מתחתנים עם נשמה, לא עם מראה חיצוני, מתחתנים עם בנ"א עם אופי, עם מידות, ובעל מקסים שווה זהב, בעל עם מידות טובות שווה יותר מכל דוגמן צמרת, כנ"ל לגבי אשה, אשה טובה, עם מידות טובות, יראת שמיים שתחנך את ילדיך טוב, זה הדבר הנכון וזה המפתח לזוגיות טובה בעיני"
וכמובן, שצריך להתחתן מתוך הרגשה של אהבה כלפי המועמד/ת, ומתוך משיכה פיזית.